|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !
Hej
![]() Cytat:
![]() U mnie na 3piętrze pokazywało 4 stopnie Ale super, że wyjście do domu już tak blisko Cytat:
Z tą grypą to jest dziwnie, bo nawet w środowisku lekarskim widzę, że nie ma jednoznacznego stanowiska.
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie choruje ogólnie, co prawda teraz muszę uważać na siebie jeszcze bardziej, więc nigdy nie miałam zamiaru szczepienia. Już wyjęłam ze spiżarni soki malinowe do herbaty ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4353 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, dziś mamy 3 rocznicę małżeństwa
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i kolejnych pełnych miłości lat!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed terminem @ nie zaszkodzisz dziecku Cytat:
Cytat:
ja sie bardzo dlugo staralam- nie zlicze ile cykli bylo takich, ze staralismy sie codziennie, co 2 dni, dokladnie w owulke itp a udalo sie w cyklu w ktorym kochalismy sie... raz na tydzien. jakos tak wyszło, ze najpierw ja wyjechalam z cora do siostry, potem maz na delegacje, a potem sie poklocilismy i byly ciche dni... i tak miedzyczasie gdzies byly seksy. coco najlepszego ! |
|||
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj kolejna wizyta u dentysty...
Obiecałam sobie, że teraz będę chodzić regularnie, bo jak się nie chodzi kilka lat to potem są takie efekty... ![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas dziś rano -2 masakra. Polezalabym pod kołderka z herbatą i książka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
chodzisz do pracy ?
|
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!!!
Szczerze wolę taka pogodę jak dziś i te 2/3 stopnie niż jak przedwczoraj 8/10 mega zimny wiatr i deszcz siąpiący :/ oby w dzień ślubu nie padało. Może być i 2 stopnie ale niech nie pada Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
A propo pracy w ciąży tak się zastanawiam jak to jest, bo pierwszy trymestr jest najgorszy pod względem samopoczucia. Nie jest ciężko pracować jak co chwilę mdli, chce się wymiotować albo spać cały czas?
Ja ogólnie chciałabym iść szybko na L4, ale wiadomo, że i tak nie pójdę od razu, bo zanim ginekolog potwierdzi ciążę i da L4 to trochę czasu minie. I tak się zastanawiam czy dam radę |
|
|
|
#4365 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Coco najlepszosci i miłości po kres ![]() U mnie dziś ciężki dzień choroba pełna parą nawet ucho mnie rozbolalo:/i pogrzeb babci... Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wymiotowałam (no, nie liczac wczorajszego dnia ), nie mdliło mnie, a śpiąca nie jestem bardziej niż zwykle więc luz No ale wiadomo że jak będziesz rzygać dalej niż widzisz to od razu l4 i tyle ![]() Sent from my Redmi Note 3 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Ale zimno
![]() Dziś miałam kiepską noc bo córka mocno płakała przez zęby. Dla mnie to w sumie nowość bo do tej pory tylko raz miała gorączkę z powodu zębów i to bardzo dawno. A teraz idą cztery trójki na raz. W sobotę mamy wesele więc mam nadzieję że obejdzie się bez niespodzianek Przykro mi z powodu bieli i @. Trzeba odczarować w końcu te zła passę Cytat:
też sobie obiecałam, że teraz będą regularnie chodzić na kontrolę. Znalazłam miłą dentystkę, jest delikatna bo prawie nic nie boli (nie robię że znieczuleniem) więc będę trzymać się tego postanowienia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez sunshine16 Czas edycji: 2018-09-26 o 08:23 |
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
przymrozek byl poszlam kury puścić i z psem a tu mozna cos spokojnie wydrapac na przymarznietym stole w ogrodzie![]() Kocham jesień i jak sie juz robi coraz chlodniej ale rzeczywiscie ten wielki przeskok w temperaturze jest okropny oby tylko mi sie mlody nie rozchorowal ![]() ![]() ![]() on nie moze miec teraz nawet kataru ![]() Coco wszystkiego najpiekniejszego na kolejne lata ![]() ![]() Carmelove kciuki za wizyte u dentysty ![]() ![]() ![]() Jak chodzi o szczepienie na grypę to pamietam ze jak bylam jeszcze w podstawówce to matka mnie sila zaciągnela do osrodka zeby zaszczepic na grypę od tego czasu boje sie igieł ![]() Dorcia ale super trzymam kciuki zeby Antoś juz za moment byl z wami w domku ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4369 |
|
Raczkowanie
|
Witam witam i o zdrowie pytam
![]() Nadrobie was w pracy kochane ;* a tymczasem chciałam was zapytać czy znacie przypadki albo kogoś o.malej macicy? Jak przebiegała ciąża? Nie mam żadnych przeciwwskazań do ciąży , Pani ginelogolog - siwetny mily doktor. Powiedziala ze mamy iść do domu i działać ![]() Jedyne co powiedziała to ze czuje ze mam mała macicę a jak zaczelam o tym czytać to się troszkę zdolowalam...![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pierwszej wizycie u mojej gin jeszcze przed ciążą usłyszałam że moja macica jest bardzo mała i dawno takiej nie widziała. W czasie ciąży macica się rozciąga Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mi podziałało na wyobraźnię. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale brzuch nie, co nie powiem też mnie czasem martwi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4375 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja jestem na zwolnieniu od 3 tyg 6 dnia ciąży czyli tuż po zrobieniu testu pierwsze zwolnienie miałam od rodzinnego, tydzień później byłam u gin i był pecherzyk i juz mi pociagnela zwolnienie ale ja pracuje w markecie wiec trzeba było od razu uciekać. Poza tym od 6tyg czulam się **ujowo wiec i tak nie dałabym rady pracować. Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Ciekawe ile dziś rano było stopni, musze Tz zapytać bo on wstawał przed 5. Juz drugi dzień jak wstaje rano to mnie nakrywa kocem jeszcze bo tak mi zimno! Musimy zmienić koldre na zimowa ☺ A tak na maksa wczoraj grzejniki odkrecilam... ale u nas jakby ich się nie odkrecilo na wieczor/noc to i tak nad ranem lodówka. W końcu nieocieplone dzieciak będzie spał w kombinezonie! Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Nem, u nas też nie ocieplone. Będą się hartować
![]() A ten, tak z innej beczki miałam was zapytać. Wczoraj na wizycie podczas badania na fotelu ginka sprawdzała pH jakimś papierkiem i tak się zastanawiam o co chodziło, czy to był ten papierek lakmusowy i patrzyła czy się nic się sączy czy co? Szczerze mówiąc języka w gębie zapomniałam jak poczułam że jakiś papier mi tam pcha ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czytalam dużo o tym wczoraj i doczytalam ze zależy jak bardzo mała jest bo jeśli naprawdę mała to może dochodzić do poronień , przedwczesnych porodów... i ja panikara juz miałam zepsuty cały dzień xdWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda pierwszą ciążę poroniłam bo pęcherzyk nie rósł i w sumie nie wiem czy to nie przez macicę no ale może nie. Ale teraz jest w porządku mimo że też mam czasem schizy, np wczoraj po wizycie ubzduralam sobie że jakoś mam chyba mało wód płodowych i dziecko ma jakoś ciasno i w sumie cały czas myślę o tym ale ginka nic nie wspomniała na ten temat, powiedziała że wygląda ok więc mam nadzieję że tak jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Bo żeby odczuć sens ocieplenia budynku to trzeba chyba mieszkać w wielkiej płycie z lat 80... U nas ocieplone to i tak zimno było, całe dzieciństwo spędziłam w nieocieplonym bloku to też zimno... No, ale ja ciepłolubem jestem i dla mnie ciepło zaczyna sie powyżej 23 stopni, jak moge wytrzymać w bluzce z krótkim rękawem i nie marzne. Nie cierpię zakładać w domu czegoś z długim rękawem, bo te mi zaraz przeszkadzają. Teściowie z kolei w mieszkaniu grzeją do 25 i i tak w polarach siedzą bo im zimno...
Na razie głowie się, w co małego do snu ubierać. Mam śpiworek ten taki z ikei, ale no on mi się taki cieniutki wydaje? Albo w co go ubrać na wyjście? Aaaa... zwariować przyjdzie! A to wszystko przed wami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.

mam nadzieje, ze nie, bo trzeba by papryczki zerwać a pogoda nie zachęca do wyjścia na zewnątrz... Do tego obudziłam się dzisiaj w skarpetkach i szlafroku. Najlepsze, że na 100% kładłam sie bez tego a nie pamiętam żebym zakładała. :O 
nic mi nie dolega, nie dokucza. Oby tak dalej
U nas rano 3 stopnie

i będzie dobrze! 

), nie mdliło mnie, a śpiąca nie jestem bardziej niż zwykle więc luz
też sobie obiecałam, że teraz będą regularnie chodzić na kontrolę. Znalazłam miłą dentystkę, jest delikatna bo prawie nic nie boli (nie robię że znieczuleniem) więc będę trzymać się tego postanowienia 
przymrozek byl
poszlam kury puścić i z psem a tu mozna cos spokojnie wydrapac na przymarznietym stole w ogrodzie
oby tylko mi sie mlody nie rozchorowal
on nie moze miec teraz nawet kataru 

od tego czasu boje sie igieł
trzymam kciuki zeby Antoś juz za moment byl z wami w domku 
--> 15 08 2018 zjazd z emigracji !
dzieciak będzie spał w kombinezonie!