Mroczne historie, kryminalne zagadki, urban exploring - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2022-12-18, 16:14   #4351
sublips
Zakorzenienie

Dot.: Mroczne historie, kryminalne zagadki, urban exploring

Cytat:
Napisane przez Pusheen_ Pokaż wiadomość
Na czym polega fenomen sprawy z Delphi?

Sorry, nie chcę żeby zostało to odebrane jako głupie czepianie. Serio pytam,

Co do aktualności z PL, to zastanawiam się, czy obecne poruszenie w sprawie Iwony Wieczorek faktycznie w jakikolwiek sposób przybliża nas do rozwiązania, czy to fałszywy alarm, jak zwykle :/

Ale już postawienie zarzutów to przecież dużo. Szkoda, że nie za najbardziej konkretne przestępstwo.
No fenomem sprawy z Delphi moim zdaniem polega na tym, że nakręcono mordercę zaraz przed zabójstwem, a i tak go nie znaleziono przez tyle czasu - mimo aktywności nastolatek w SM i pozoru, że mężczyzna powinien być prosty do identyfikacji.

Do tego nadal ta sprawa w sumie jest nieco tajemnicza, wielu szczegółów nie znamy i nie poznamy.
sublips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-18, 16:25   #4352
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sublips Pokaż wiadomość
No fenomem sprawy z Delphi moim zdaniem polega na tym, że nakręcono mordercę zaraz przed zabójstwem, a i tak go nie znaleziono przez tyle czasu - mimo aktywności nastolatek w SM i pozoru, że mężczyzna powinien być prosty do identyfikacji.

Do tego nadal ta sprawa w sumie jest nieco tajemnicza, wielu szczegółów nie znamy i nie poznamy.
Ok. Nigdy się za bardzo nie zagłębialam w tę sprawę, ale wierzę że musi mieć w sobie coś ciekawego, skoro w sieci istnieją wielostronicowe wątki na jej temat.

Dla mnie taka sprawą jest np. sprawa Rebecci Reusch z Niemiec - niby łatwa sprawa, a do tej pory nierozwiązana.

I z ostatnich tygodni niestety - zabójstwo 4 studentów z Idaho. Sprawa, którą niektórzy porównują do zabójstw Teda Bundy'ego, bo i zabójstwo na obszarze campusu, i atak przeprowadzony z ukrycia/totalnego zaskoczenia.

Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
Pusheen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-18, 18:46   #4353
_Sliwka_6
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie taka sprawą jest np. sprawa Rebecci Reusch z Niemiec - niby łatwa sprawa, a do tej pory nierozwiązana.

Ja tak mam ze sprawą Kris Kremers i Lisanne Froon. Ten przypadek jest nad wyraz intrygujący głównie za sprawą zdjęć. Do tego ten podrzucony plecak. Z jednej strony opcja z udziałem osób trzecich jest prawdopodobna, a z drugiej strony – po co tak kombinować i zadać sobie tyle trudu? Zdecydowanie jest to sprawa, której rozwiązanie chciałabym kiedyś poznać. Podejrzewam, że jest albo bardziej banalne, albo bardziej pokręcone niż nam się wydaje.
_Sliwka_6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-20, 05:48   #4354
sublips
Zakorzenienie

Mnie wiele spraw interesuje, chociażby nawet JonBenet Ramsey i Madeleine i chyba ogólnie wszystkie nierozwiązane mnie męczą, więc nie lubię o nich słuchać. Z zaginięć Barbara Bolick - pamiętam na kanale Agi tę historię, zazwyczaj zaginięcia w górach nie są jakieś tajemnicze, ale ta historia to dla mnie jedna wielka zagadka.

Cytat:
Napisane przez _Sliwka_6 Pokaż wiadomość
Ja tak mam ze sprawą Kris Kremers i Lisanne Froon. Ten przypadek jest nad wyraz intrygujący głównie za sprawą zdjęć. Do tego ten podrzucony plecak. Z jednej strony opcja z udziałem osób trzecich jest prawdopodobna, a z drugiej strony – po co tak kombinować i zadać sobie tyle trudu? Zdecydowanie jest to sprawa, której rozwiązanie chciałabym kiedyś poznać. Podejrzewam, że jest albo bardziej banalne, albo bardziej pokręcone niż nam się wydaje.
Też mnie ta sprawa interesuje i niepokoi zarazem, ale podejrzewam, że wygląda dużo bardziej tajemniczo niż się to, co tam się naprawdę wydarzyło.
Stary 2022-12-24, 00:55   #4355
0f643d7e0eb80be769f4d2e71b082a5b1f614667_6583843f28cab
Konto usunięte

Słuchaliście już podcastu u Mazur o Iwonie Cygan? To koniecznie przeczytajcie ten tekst: https://wiadomosci.onet.pl/opinie/dz...lskiej/v6tqxhn

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez 0f643d7e0eb80be769f4d2e71b082a5b1f614667_6583843f28cab
Czas edycji: 2022-12-24 o 01:01
0f643d7e0eb80be769f4d2e71b082a5b1f614667_6583843f28cab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-24, 07:42   #4356
bezpaniki
Zadomowienie

[1=0f643d7e0eb80be769f4d2e 71b082a5b1f614667_6583843 f28cab;89446954]Słuchaliście już podcastu u Mazur o Iwonie Cygan? To koniecznie przeczytajcie ten tekst: https://wiadomosci.onet.pl/opinie/dz...lskiej/v6tqxhn

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Whoo.
Nie sluchalam tego podcastu, rowniez dlatego ze od poczatku wygladalo to na katastrofe (nagrywanie odcinkow na szybko, ‘nowe fakty’, opozniajace kolejne odcinki, czyli tresc byla rowniez robiona ‘na biezaco’, oswiadczenia/posby JM na grupie…).
bezpaniki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-24, 08:02   #4357
pempek
Zakorzenienie

Katastrofa bym tego nie nazwała, jest chaotycznie, dużo dygresji ale ogólnie nie jest zle.
Zdanie na temat tego reportażu onetu mam w sumie takie samo jak Justyna

pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-12-24, 08:29   #4358
bezpaniki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Katastrofa bym tego nie nazwała, jest chaotycznie, dużo dygresji ale ogólnie nie jest zle.
Zdanie na temat tego reportażu onetu mam w sumie takie samo jak Justyna

Moze nie doprecyzowalam: brzmi jak katastrofa przy moich preferencjach i oczekiwaniach co do podcastow
Ja nie lubie wieloodcinkowych (wole jeden dluzszy, max 2czesci) historii, zwlaszcza jesli to nie jest spojnie przygotowany, skonczony material tylko nagrany na raty. Nie lubie tez takich nierozwiazanych, wielowatkowych szemranych i medialnych historii, gdzie prawdy pewnie nigdy sie nie dowiemy (Iwona Cygan, Olewnik, Wieczorek). No i wielka fanka JM tez nie jestem, jej narracja i taka stronniczosc w wielu przypadkach mnie troche razi. Ale to moje preferencje, wiec i moja ocena nie jest obiektywna.
bezpaniki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-24, 21:29   #4359
kasia0912
Zakorzenienie

Hej. Słyszeliście o tej sprawie z Idaho?4 studentów zabitych w jednym domu, a 2 ocalałych. Zdarzenie miało miejsce 13.11
Zastanawia mnie fakt, że dwie osoby ocalały będąc na parterze,a 4 z góry nie. Moim zdaniem bylo przynajmniej dwóch sprawców bo jeden z 4 miałby ciężko nawet wyrwanych z łóżek. Dawny współlokator twierdzi że to stary dom o wszystko słychać, a dwie ocalały nie słyszały nic plus znajdując pierwsza osobę myślały, że zemdlała i zadzwoniły na 911. Atak był nożem nie widziały śladów???

https://vibez.pl/wydarzenia/tajemnic...7720315718336a

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-24, 21:46   #4360
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
Hej. Słyszeliście o tej sprawie z Idaho?4 studentów zabitych w jednym domu, a 2 ocalałych. Zdarzenie miało miejsce 13.11
Zastanawia mnie fakt, że dwie osoby ocalały będąc na parterze,a 4 z góry nie. Moim zdaniem bylo przynajmniej dwóch sprawców bo jeden z 4 miałby ciężko nawet wyrwanych z łóżek. Dawny współlokator twierdzi że to stary dom o wszystko słychać, a dwie ocalały nie słyszały nic plus znajdując pierwsza osobę myślały, że zemdlała i zadzwoniły na 911. Atak był nożem nie widziały śladów???

No ja przynajmniej 2 razy o tym wspominalam, ale nie było odzewu

Moje pierwsze podejrzenie padło oczywiście na dwie ocalałe współlokatorki.

Tym bardziej, że nie wydaje mi się to takie łatwe, żeby jeden zabójca zabił tak łatwo cztery osoby. Fakt faktem, że dziewczyny spały w jednym łóżku, a co do reszty to nie mam pewności.

Istnieje teoria, że to jeden z kolejnych aktów seryjnego, który miałby atakować od kilku lat i za każdym razem zabijać 13 - tego dnia wybranego miesiąca, a każda zbrodnia ma miejsce w następujących po sobie latach - i tak chyba od 2020 w Stanach doszło do 3 zabójstw (wraz ze sprawa z Idaho), w których ofiarom poderznieto gardło podczas snu. W żadnej z nich sprawca nie został zidentyfikowany, więc może naprawdę jakiś seryjniak grasuje...

Jeżeli atakuje tylko raz w danym roku, no to czekamy do 2023.

Oby 13 stycznia 2023 nie okazał się tym strasznym dniem.

Stary 2022-12-25, 10:01   #4361
Voytkova
Zadomowienie

[1=0f643d7e0eb80be769f4d2e 71b082a5b1f614667_6583843 f28cab;89446954]Słuchaliście już podcastu u Mazur o Iwonie Cygan? To koniecznie przeczytajcie ten tekst: https://wiadomosci.onet.pl/opinie/dz...lskiej/v6tqxhn

Nie pierwszy raz Mazur mija się z prawda ,wymyśla swoje teorie albo jest po prostu nieobiektywna .
Choć podcastu wysłuchałam ,strasznie chaotycznie to wszystko opowiedziane,jak się nie słucha uważnie to można się pogubić .Zdaje się ze jeszcze dwa odcinki maja być po świętach .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Voytkova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-12-25, 10:45   #4362
chimay
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, oglądałam odcinek That Chapter o tej sprawie.
O jakiego byłego lokatora chodzi? Bo jeden z nich, Ryan Augusta, powiedział w wywiadzie dla Fox news, że mieszkajac tam nic nie słyszał z wyższych pięter KLIK.
Do tego domu można też wejść od tyłu prosto na pierwsze piętro, bez konieczności przejscia przez parter, bo dom stoi na pochyleniu terenu a tył jest otoczony lasem. Więc jest możliwość, że sprawca właśnie tak zrobił i tym sposobem z jakiegoś powodu pominął osoby śpiące na parterze.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-25, 11:08   #4363
kasia0912
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Tak, oglądałam odcinek That Chapter o tej sprawie.
O jakiego byłego lokatora chodzi? Bo jeden z nich, Ryan Augusta, powiedział w wywiadzie dla Fox news, że mieszkajac tam nic nie słyszał z wyższych pięter KLIK.
Do tego domu można też wejść od tyłu prosto na pierwsze piętro, bez konieczności przejscia przez parter, bo dom stoi na pochyleniu terenu a tył jest otoczony lasem. Więc jest możliwość, że sprawca właśnie tak zrobił i tym sposobem z jakiegoś powodu pominął osoby śpiące na parterze.
Nie wiem który widziałam tylko krótki urywek na tik toku. Chłopak mieszkał z tego co mówił przed tymi dziewczynami. Mówił,że to stary dom i nie ma możliwości aby wejść po schodach lub chodzić po domu bez wiedzy innych osób w domu.

Mi jeszcze chodzi pi głowie, że zabójca (zabojcy) byli w domu przed mieszkańcami. Najwięcej ran i najbardziej brutalnie została potraktowana dziewczyna, która finalnie już tam nie mieszkała więc nawet nie miała tam być.

Na monitoringu widać, że te dziewczyny wracaj z jakimś chłopakiem.

Zdaniem rodziców za szybko kilka osób zostało oczyszczonych.

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2022-12-25, 16:27   #4364
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Voytkova Pokaż wiadomość
Nie pierwszy raz Mazur mija się z prawda ,wymyśla swoje teorie albo jest po prostu nieobiektywna .
Choć podcastu wysłuchałam ,strasznie chaotycznie to wszystko opowiedziane,jak się nie słucha uważnie to można się pogubić .Zdaje się ze jeszcze dwa odcinki maja być po świętach .

Sprawa jest dość zawiła, wielowątkowa, więc trochę rozumiem ten chaos, chociaż uważam, że zgrabnie jest opowiedziane.

Fakt, uważam, że Justyna czasem gada głupoty o tym, jak przebiega śledztwo, kto ma dostęp do akt itp

Mnie mega razi, że od pierwszego odcinka Justyna nawet nie ukrywa.swojej stronniczości, od pierwszej minuty próbuje pokazać Renatę w jak najgorszym świetle, siostrę Iwony, i to, co ona mówi traktuje bezkrytycznie

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-28, 19:32   #4365
sublips
Zakorzenienie

Nowy odcinek u Agi - z jednej strony fajny pomysł na serię z Unsolved True Crime Iceberg, z drugiej nie do końca akurat mnie to napawa optymizmem, że z dwa miesiące jej podcastów to będą nierozwiązane sprawy, nie przepadam za takimi. Podziwiam, że nagrała po chorobie i jej się chciało przygotować taki długi materiał, ale sprawa sama w sobie wyjątkowo okropna, niezrozumiała, chaotyczna (nie przez jej narrację, tylko ogólnie taka jest) i nie lubię spraw, gdzie niewinni ludzie tracą lata życia w więzieniu. Oczywiście taka jest rzeczywistość, pewnie sporo osób osadzonych nie jest winnych, a winni są na zewnątrz, ale świadomość tego jest nieprzyjemna.
Stary 2022-12-29, 16:30   #4366
Pusheen_
BAN stały

Śledzicie wątek Iwony W.?

Aż sama nie wierzę w to co się dzieje (przekonywanie słynnej "Zatoki").

Oby to naprawdę przyniosło jakieś rozwiązanie, a nie.

Stary 2022-12-29, 16:43   #4367
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:

A znaleźli już tam coś?

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-29, 17:03   #4368
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:

Powiem szczerze,że nie chce mi się, bo wszelkie "newsy" okazywały się clickbaitami.

Co tam się okazało ?

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-29, 17:12   #4369
magbeth
Dzik

Poki co nic.
magbeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-29, 17:18   #4370
Pusheen_
BAN stały

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;89451104]A znaleźli już tam coś?

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Powiem szczerze,że nie chce mi się, bo wszelkie "newsy" okazywały się clickbaitami.

Co tam się okazało ?

Mi też się nie chce wierzyć.

Obszar dawnej Zatoki Sztuki został ogrodzony przez policję, rozstawiono tam namiot, który wzbudza ciekawość ludzi, no bo co to i dlaczego? Znaleźli ciało?

Podobno badają jakieś stare studzienki, pozostałości po basenie, itd.

Na terenie dawnej Zatoki pracuje teraz kilkadziesiąt osób.

Dla mnie sensownie zabrzmiał argument, że faktycznie można tam było "coś" ukryć, bo Iwona zaginęła w 2010 roku, kiedy ZS była w budowie. Do otwarcia doszło w 2011 roku.

Możliwe, że w trakcie niezliczonych już chyba przesłuchań ktoś się jednak "złamał" i dostarczył informacji, które wreszcie znacząco wpłyną na śledztwo. Sugeruje się, że mogła być to Joanna S., partnerka Pawła, z którym Iwona bawiła się w dniu zaginięcia na i przed imprezą w Dream Clubie. a który intensywnie włączył się w poszukiwania dziewczyny, po czasie stając się głównym podejrzanym.

Stary 2022-12-31, 10:08   #4371
chimay
Zakorzenienie

Zatrzymano podejrzanego w sprawie zabójstwa czwórki studentów z Idaho KLIK
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-31, 10:49   #4372
kasia0912
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Zatrzymano podejrzanego w sprawie zabójstwa czwórki studentów z Idaho KLIK
Widziałam właśnie. Studiował kryminialistyke. Pytanie jaki był motyw. Czy to nie chory pomysł sprawdzenia jak działa policja i czy go znajdą.

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2022-12-31, 13:33   #4373
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Widziałam właśnie. Studiował kryminialistyke. Pytanie jaki był motyw. Czy to nie chory pomysł sprawdzenia jak działa policja i czy go znajdą.

I udzielał sie na Reddicie i tam założył nawet swój wątek dotyczący psychiki kogoś, kto popełnił zbrodnię.

Stary 2022-12-31, 14:18   #4374
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też się nie chce wierzyć.

Obszar dawnej Zatoki Sztuki został ogrodzony przez policję, rozstawiono tam namiot, który wzbudza ciekawość ludzi, no bo co to i dlaczego? Znaleźli ciało?

Podobno badają jakieś stare studzienki, pozostałości po basenie, itd.

Na terenie dawnej Zatoki pracuje teraz kilkadziesiąt osób.

Dla mnie sensownie zabrzmiał argument, że faktycznie można tam było "coś" ukryć, bo Iwona zaginęła w 2010 roku, kiedy ZS była w budowie. Do otwarcia doszło w 2011 roku.

Możliwe, że w trakcie niezliczonych już chyba przesłuchań ktoś się jednak "złamał" i dostarczył informacji, które wreszcie znacząco wpłyną na śledztwo. Sugeruje się, że mogła być to Joanna S., partnerka Pawła, z którym Iwona bawiła się w dniu zaginięcia na i przed imprezą w Dream Clubie. a który intensywnie włączył się w poszukiwania dziewczyny, po czasie stając się głównym podejrzanym.

Dzięki za ten post, tez nie śledzę sprawy, bo same clickbaity🤦🏻☠♀️
Zastanawiałam się jaki to może mieć związek, bo nie nie wierze w te teorie z Krystkiem.. nie wiedziałam o tej budowie, wtedy rzeczywiście to ma jakiś sens. Dobrze by było jakby ktoś w końcu puścił pare i sprawa sie rozwiązała.

Przesłuchałam do końca serii o Iwonie Cygan i 2 ostatnie odcinki lepsze, szczególnie ostatni, który w sumie jest wywiadem z autorka filmu Zmowa. Zaczynam sie obawiać, ze ta sprawa tez nie dostanie satysfakcjonującego rozwiązania a sprawcy nie zostaną ukarani.

Stary 2022-12-31, 16:56   #4375
Voytkova
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za ten post, tez nie śledzę sprawy, bo same clickbaity
Zastanawiałam się jaki to może mieć związek, bo nie nie wierze w te teorie z Krystkiem.. nie wiedziałam o tej budowie, wtedy rzeczywiście to ma jakiś sens. Dobrze by było jakby ktoś w końcu puścił pare i sprawa sie rozwiązała.

Przesłuchałam do końca serii o Iwonie Cygan i 2 ostatnie odcinki lepsze, szczególnie ostatni, który w sumie jest wywiadem z autorka filmu Zmowa. Zaczynam sie obawiać, ze ta sprawa tez nie dostanie satysfakcjonującego rozwiązania a sprawcy nie zostaną ukarani.

Tez jestem świeżo po wysłuchaniu tych odcinków i mam podobne zdanie .Co do wyroku ,tez obawiam się ze sprawcy zostaną uniewinnieni .
Czy gwiazdy palestry ryzykowałyby tak medialny proces nie będąc pewnym wygranej ?

Voytkova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2022-12-31, 21:18   #4376
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Voytkova Pokaż wiadomość
Tez jestem świeżo po wysłuchaniu tych odcinków i mam podobne zdanie .Co do wyroku ,tez obawiam się ze sprawcy zostaną uniewinnieni .
Czy gwiazdy palestry ryzykowałyby tak medialny proces nie będąc pewnym wygranej ?

No dokładnie, zreszta same powiązania rodzinne oskarżonych każą przypuszczać jak gruba jest to afera
Przykra sprawa, trochę podobna do tej sprawy byłego milicjanta z Bieszczad, tylko tam powiązania nie były aż tal grube i póki co wychodzi na to, ze dosięgnie go ręka sprawiedliwości, chociaż tu tez na początku na to wskazywało.

Stary 2023-01-01, 12:03   #4377
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Cytat:
No dokładnie, zreszta same powiązania rodzinne oskarżonych każą przypuszczać jak gruba jest to afera
Przykra sprawa, trochę podobna do tej sprawy byłego milicjanta z Bieszczad, tylko tam powiązania nie były aż tal grube i póki co wychodzi na to, ze dosięgnie go ręka sprawiedliwości, chociaż tu tez na początku na to wskazywało.

A jakie oni mają powiązania?

Nie przesłuchałam jeszcze dwóch ostatnich odcinków u Justyny, ale trochę ta sprawa zajęła mi głowę. Dlatego przeczytałam też teksty na Onecie i obejrzałam dokument. No i szczerze powiem, że ta wersja z Onetu też jest prawdopodobna. W obu są nieścisłości, no ale wersja lansowana przez rodzinę jest oparta na tym, że sprawcy to była "mafia". Nigdzie nie znajduję jednak odpowiedzi czy faktycznie narkotyki, nagrywanie pornoli i handel ludźmi tam miał miejsce. Nie wiadomo też, czy faktycznie jakieś osoby na wysokich stanowiskach tam bywały. Wszystko raczej na zasadzie plotki, bez żadnych konkretów. Siostra Iwony twierdzi, że były też inne ofiary Klapów, ale żadnych konkretów nie podaje.
Sama już nie wiem co o tym myśleć. Jak zaczęłam od słuchania pierwszego odcinka u Justyny to byłam pewna sprawców. Teraz już taka pewna nie jestem.

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-02, 13:18   #4378
Bogusia1935
BAN stały

Odkad pamietam zawsze lubilam czytac kryminaly .Nie wiem dlaczego. Ale lubilam i lubie .
Teraz slucham kryminalnych podkastow , najbardziej lubie sluchac przy sprzataniu , szybciej mi idzie.

Justyna Mazur - Szymonek ,chlopczyk z cieszyna.

snapped wenn frauen töten ( wpadac w szal,kiedy kobiety morduja )

Wogle nie moge tego zrozumiec ( moze za "normalna" jestem ?) ....zyja razem z mezczyzna ( mezem ) . I po jakims czasie nie pasuje im to , nie chca brac rozwodu czy sie rozejsc , bo straca za duzo ( dom , majatek czy dzieci ).
I namawiaja innych do zabicia tego czlowieka . Ciezko mi to zrozumiec , ale za 5 tys dolarow ( jak dostana po mezu polise ubezpieczeniowa to dopiero zaplaca).
I ten czlowiek decyduje sie na morderstwo innego czlowieka .

Jak by ktos do mnie dzis przyszedl i powiedzial ze przykladowo placi mi i mam kogos zabic , to bym taka osobe slowami postawila do pionu ( co za glupoty, jak wpadles na ten pomysl i.t.d i zagrozila albo i powiedziala jak bym znala ta osobe , ze musi na siebie uwazac albo i na milicje zadzwonila ).
Po prostu bym taka osobe pogonila .

Nawet przez sekunde nie wpadlo by mi do glowy kogos zabic ( chyba ze w obronie siebie i zycia dzieci ).

Trzeba urodzic sie juz morderca ?!

A najsmieszniejsze czy najgorsze , ze ich zlapia i do konca swoich dni siedza w kiciu ( co jest dobre!).
Bogusia1935 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-01-02, 14:01   #4379
Pusheen_
BAN stały

Cytat:
Dzięki za ten post, tez nie śledzę sprawy, bo same clickbaity🤦🏻☠♀️

No niestety, pewnie znane nam wszystkim portale sporo na tym zarobią. Co za ironia

Unikałam tego, ale jak teraz wydaje się wszystkim, że wokół sprawy jest naprawdę "gorąco", to wróciłam do czytania i mimo niechęci muszę przyznać, że komentarze są ciekawe. Co mnie zaskoczyło to na stronie Trojmiasto.pl regularnie donoszą o tym, co się dzieje wokół tej sprawy, ale może to tylko ja się tak temu dziwię.
Stary 2023-01-02, 21:55   #4380
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4
Konto usunięte

Cytat:
No niestety, pewnie znane nam wszystkim portale sporo na tym zarobią. Co za ironia

Unikałam tego, ale jak teraz wydaje się wszystkim, że wokół sprawy jest naprawdę "gorąco", to wróciłam do czytania i mimo niechęci muszę przyznać, że komentarze są ciekawe. Co mnie zaskoczyło to na stronie Trojmiasto.pl regularnie donoszą o tym, co się dzieje wokół tej sprawy, ale może to tylko ja się tak temu dziwię.
Ja nigdy się tą sprawą nie interesowałam. Jakieś 2 miesiące temu przesłuchałam odcinek Justyny o IW, no i teraz też się wkręciłam w czytanie komentarzy. Łącznie z esejami na temat Blanki Lipińskiej i tego co mogła zrobić w Egipcie. Wierzę czy nie - nie ma znaczenia, po prostu mnie to wciągnęło.
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości