Starania o dziecko w 2020 roku :) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-05-20, 17:40   #4351
MadziQ6
Zakorzenienie

Dot.: Starania o dziecko w 2020 roku :)

Cytat:
Napisane przez PannaMagda Pokaż wiadomość
np moj wykres.. nic mi nie wyznaczylo jeszcze mimo, ze dzis mialam paprotki na mikroskopie
A to czemu? A wbilas że robisz testy?

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Enigvaa Pokaż wiadomość
Załącznik 7716915
Mój szczęśliwy wyglądał tak

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Oby moi tak szedł ciągle w gore

MadziQ6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-20, 17:46   #4352
Enigvaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MadziQ6 Pokaż wiadomość
A to czemu? A wbilas że robisz testy?

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Oby moi tak szedł ciągle w gore

Bo of nie przewiduje owulacji tj testy czy mikroskop. Tylko na podstawoe temperatury wyznacza kiedy ta owulacja byla, jesi byla. A zeby wyznaczyc na podstawoe temperatury musi byc 6 nizszych temperatur i min.3 wyzsze. Wyzsza temp powinna sie utrzymywac do @, moga byc pojedyncze spadki ale nie powinna wrocic do podstawowej temperatury ciala

Enigvaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-20, 17:52   #4353
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigvaa Pokaż wiadomość
Bo of nie przewiduje owulacji tj testy czy mikroskop. Tylko na podstawoe temperatury wyznacza kiedy ta owulacja byla, jesi byla. A zeby wyznaczyc na podstawoe temperatury musi byc 6 nizszych temperatur i min.3 wyzsze. Wyzsza temp powinna sie utrzymywac do @, moga byc pojedyncze spadki ale nie powinna wrocic do podstawowej temperatury ciala

Aaa chyba że tak

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2020-05-20, 19:02   #4354
Fufka
Zakorzenienie

Hej, byłam dzisiaj u gina i dostałam receptę na duphaston. Mam 12dc i wygląda na to, że będzie bezowulacyjny. Mam się obserwować, mogę robić testy na owulację (dzięki theali ), mogę mierzyć temperaturę i mogę się starać bo nawet jeśli nic z tego nie będzie, to przynajmniej spędzę miło czas ale to już moje zdanie. Tylko wciąż nie mam tego xxx termometru, stacjonarnie nigdzie nie ma. Myślicie, że fertyl medel z allegro jest ok? I czy ma sens mierzenie temperatury od 18 DC, czy poczekać do kolejnego cyklu? Niby mój kalendarzyk mówi, że wg algorytmu to będzie dzień przed owu, ale jak będzie to kto wie :/

Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-20, 19:06   #4355
Enigvaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Hej, byłam dzisiaj u gina i dostałam receptę na duphaston. Mam 12dc i wygląda na to, że będzie bezowulacyjny. Mam się obserwować, mogę robić testy na owulację (dzięki theali ), mogę mierzyć temperaturę i mogę się starać bo nawet jeśli nic z tego nie będzie, to przynajmniej spędzę miło czas ale to już moje zdanie. Tylko wciąż nie mam tego xxx termometru, stacjonarnie nigdzie nie ma. Myślicie, że fertyl medel z allegro jest ok? I czy ma sens mierzenie temperatury od 18 DC, czy poczekać do kolejnego cyklu? Niby mój kalendarzyk mówi, że wg algorytmu to będzie dzień przed owu, ale jak będzie to kto wie :/

Ja mam medel. Jest spoko. Ma pamięć na jeden pomiar. poczekaj do kolejnego cyklu. Nie zaczynaj od środka

Enigvaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-20, 19:14   #4356
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Ma dwa miejsca po przecinku, nada się.
Mierzenie w tym cyklu wiele nie pokaże, bo do interpretacji trzeba sześciu niższych temperatur przed skokiem. Jedyny sens w tym byłby taki, żeby wyrabiać sobie nawyk Ale równie dobrze możesz zaczekać do początku nowego cyklu.
theali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-20, 20:20   #4357
Shadoww90
Zadomowienie

Miłego wieczorku Kochane 🌸😘
Shadoww90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-05-20, 20:52   #4358
MadziQ6
Zakorzenienie

Ja mam dziś taka kumulacje objawową że szoookod rana miałam bóle podbrzusza, mokrość,mdlosci,gazy(&#129325 ból jajników i mega apetyt haha🤦☠♀️🤣teraz siedzę pije piwko mieliśmy spędzić czas z tz ale poległ i zasnal🤷☠♀️

Stary 2020-05-20, 21:12   #4359
PannaMagda
Zakorzenienie

Theali u mnie nawet nie ma przewidywanej owu czy dni plodnych. Moj OF musi sie mnie nauczyc na nowo

Fajnie, ze mamy tu taka madra glowe

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2020-05-20, 21:14   #4360
Fufka
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-20, 21:57   #4361
malamii1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shadoww90 Pokaż wiadomość
Ogółem. Nie pamietam nazw , bo patrzyłam jakie kwiaty są we wrześniu ale chciałam coś na wzór w załączniku .
śliczne

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Nieee ja raczej z tych co ma radochę i jestem ze szczęścia nie do ogarnięcia ( same siebie wtedy nie ogarniam ) stres raczej nie ja się stresuje w negatywnych sytuacjach , pozytywne mnie ładują energia ze szaleje 🥳🥳🥳🥳

Mam podobny charakter

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Izamirabela Pokaż wiadomość
Dzień dobry jakiś czas temu zgłosiłam się jako pewna staraczka.

Przez Koronawirusa straciłam prace. Jestem załamana. Marze p maluszku ale nie wiem czy starczy z pensji TŻta. Potraficie pocieszyć?
Będzie dobrze są różne dodatki, dacie radę

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Orange_89 Pokaż wiadomość
Hej, robiłam wczoraj test. Są juz wyraźne 2 krechy. Dzwoniłam do gina, powiedział ze jak nic się nie dzieje, nie ma plamien, jakis skurczowych bólów brzucha to zaprasza na początku czerwca żeby było już serduszko widać. Także podczytuje styczniowki. Oczywiście o Was nie zapominam i kibicuje. TP na 28.01, ale raczej będzie cc więc wcześniej. A jak mi niedobrze... masakra, nie mogę kawy. Dziewczyny w pracy dziwnie sie patrzą, bo ja samą kawą mogłam żyć buziaki.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Jestem tu z Wami, cieszę się Waszymi II kreskami i staraniami i kibicuje Wam cały czas, i czekam na moje starania z niecierpliwością

malamii1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-05-20, 22:01   #4362
beata19961996
Zadomowienie

Ja ten cykl biore na straty.

beata19961996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-20, 22:14   #4363
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata19961996 Pokaż wiadomość
Ja ten cykl biore na straty.

Dlaczego?

Stary 2020-05-20, 22:37   #4364
beata19961996
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MadziQ6 Pokaż wiadomość
Dlaczego?

Owu mialam wczoraj a dni plodne mialam jeszcze jak moj Marcin byl w domu w piatek byly przytulanki z finiszem.. w niedziele tez .. no ale owu byla w wtorek..

Stary 2020-05-21, 06:55   #4365
mireille23
Raczkowanie

Hej dziewczyny, jestem z siebie bardzo dumna bo już prawie przetrwałam 14-dniowe czekanie. Testowałam raz, chyba w 9dpo, ale wiedziałam że i tak za wcześnie więc to bardziej z ciekawości
Teraz jestem w 11dpo, może jutro będę testować, ale raczej nie robię sobie wielkich nadziei. Nie mam mojego zwyczajowego PMSu ale troszkę plamię, więc spodziewam się okresu.

Miłego dnia wszystkim Całe szczeście jutro już piątek
mireille23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-21, 07:08   #4366
Shadoww90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malamii1990 Pokaż wiadomość
śliczne

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Mam podobny charakter

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Będzie dobrze są różne dodatki, dacie radę

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Jestem tu z Wami, cieszę się Waszymi II kreskami i staraniami i kibicuje Wam cały czas, i czekam na moje starania z niecierpliwością

Dzieńdoberek
Noooo ja też już nie mogę się doczekać

Tak naprawdę chciałabym już , no ale tyle czekałam to już na te wesele poczekam i się pobawię ��������

Edytowane przez Shadoww90
Czas edycji: 2020-05-21 o 07:36
Stary 2020-05-21, 07:46   #4367
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata19961996 Pokaż wiadomość
Owu mialam wczoraj a dni plodne mialam jeszcze jak moj Marcin byl w domu w piatek byly przytulanki z finiszem.. w niedziele tez .. no ale owu byla w wtorek..
Jeśli owu faktycznie była we wtorek, a przytulanki w niedzielę, to przecież całkiem ładnie czasowo

Cytat:
Ogółem. Nie pamietam nazw , bo patrzyłam jakie kwiaty są we wrześniu ale chciałam coś na wzór w załączniku .
Ja na początku bardzo chciałam białe anemony, ale zupełnie nie pasowały do wybranej sukienki. Z kwiaciarką ustaliłam tylko kolorystykę i zostałam zaskoczona piwoniami w lutym
Stary 2020-05-21, 07:59   #4368
Shadoww90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
Jeśli owu faktycznie była we wtorek, a przytulanki w niedzielę, to przecież całkiem ładnie czasowo

Ja na początku bardzo chciałam białe anemony, ale zupełnie nie pasowały do wybranej sukienki. Z kwiaciarką ustaliłam tylko kolorystykę i zostałam zaskoczona piwoniami w lutym
To moja kumpela jak brała w maju ślub pod koniec , własnie nie wiem czy chciała piwonie czy jakiś też taki podobny kwiat do tej nazwy. a kwiaciarka powiedziała , że ogółem to nie ten czas ale ona bardzo chciała ( tym bardziej , że ten kwiat był ujęty w różnych rzeczach ślubnych ) i miała chyba 4 czy 3 w bukiecie ale za jednego musiała dać 30 zł więc tak patrzyłam na kwiaty w sezonie bardziej xD
Stary 2020-05-21, 08:14   #4369
theali
Zakorzenienie

Cytat:
To moja kumpela jak brała w maju ślub pod koniec , własnie nie wiem czy chciała piwonie czy jakiś też taki podobny kwiat do tej nazwy. a kwiaciarka powiedziała , że ogółem to nie ten czas ale ona bardzo chciała ( tym bardziej , że ten kwiat był ujęty w różnych rzeczach ślubnych ) i miała chyba 4 czy 3 w bukiecie ale za jednego musiała dać 30 zł więc tak patrzyłam na kwiaty w sezonie bardziej xD
Ja założyłam, że skoro większość rzeczy robimy budżetowo, to i tu nie będę szaleć. Chyba 120 złotych wyszło za bukiet, butonierkę dla P. i kilka kwiatów luzem, z których kombinowałam przypinkę do włosów (ostatecznie wykorzystałam jeden pojedynczy).
Stary 2020-05-21, 09:17   #4370
MadziQ6
Zakorzenienie

Dzień dobry!rano znowu jajniki trochę pobolewaly ale Teraz jest spokój
Miłego słonecznego dnia

Stary 2020-05-21, 11:34   #4371
MadziQ6
Zakorzenienie

Dziewczyny czy wasze aplikacje OF też pokazują na ile procent wyjdzie test pozytywny przed @?

Stary 2020-05-21, 11:51   #4372
mireille23
Raczkowanie

Złamałam się i zrobiłam test, bo w sumie za 2-3 dni powinien być okres więc test powinien wyjść. Oczywiście negatywny I to tak mocno negatywny że nawet tłumaczenie sobie że mogłam dłużej trzymać mocz, albo że jutro może wyjść coś innego, jest bez sensu. No nic, czekam na @, ale trochę mi smutno bo miałam nadzieję
Stary 2020-05-21, 12:13   #4373
Shadoww90
Zadomowienie

Ja bym się tak nie nastawiała

Naprawdę wiele razy czytałam ze u niektórych kobiet test pozytywny wychłodził np. Dopiero z 3 dni po planowanej @ .

Ja ja znów zaczęłam się nakręcać i świrować żeby już zacząć się strać jak tak piszecie 😍🥰🌸

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-05-21, 12:26   #4374
Unless
Rozeznanie

A ja czekam też na okresiątko. Teoretycznie powinien być w przyszły weekend ale po ostatnim długim jak flaki z olejem cyklu nie wiem czy będzie. Postaram się jak najdłużej wytrzymać żeby nie testować wcześniej niż 5 czerwca gdyby nie było @ ale nie wiem czy to możliwe 🤣

Lub 9 czerwca. To nasza data więc gdyby wtedy wyszło II było by magicznie ale po pierwsze @ może już być, po drugie nie wiem czy cierpliwości aż tyle mam

Edytowane przez Unless
Czas edycji: 2020-05-21 o 12:28
Unless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-05-21, 12:37   #4375
Shadoww90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Unless Pokaż wiadomość
A ja czekam też na okresiątko. Teoretycznie powinien być w przyszły weekend ale po ostatnim długim jak flaki z olejem cyklu nie wiem czy będzie. Postaram się jak najdłużej wytrzymać żeby nie testować wcześniej niż 5 czerwca gdyby nie było @ ale nie wiem czy to możliwe 🤣

Lub 9 czerwca. To nasza data więc gdyby wtedy wyszło II było by magicznie ale po pierwsze @ może już być, po drugie nie wiem czy cierpliwości aż tyle mam

To życzę i trzymam kciuki na 9 czerwca
Stary 2020-05-21, 12:50   #4376
mireille23
Raczkowanie

Cytat:
Ja bym się tak nie nastawiała

Naprawdę wiele razy czytałam ze u niektórych kobiet test pozytywny wychłodził np. Dopiero z 3 dni po planowanej @ .

Ja ja znów zaczęłam się nakręcać i świrować żeby już zacząć się strać jak tak piszecie ������
Wiem że to może być za wcześnie, ale mój mózg skupiony jest na tym ułamku kobiet, którym pozytywne testy wychodzą w 9dpo Więc wolę się nie nastawiać żeby nie być rozczarowaną. Może @ przyjdzie w ciągu tych 2-3 dni, a może nie, i wtedy zatestuję.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
A ja czekam też na okresiątko. Teoretycznie powinien być w przyszły weekend ale po ostatnim długim jak flaki z olejem cyklu nie wiem czy będzie. Postaram się jak najdłużej wytrzymać żeby nie testować wcześniej niż 5 czerwca gdyby nie było @ ale nie wiem czy to możliwe ��

Najlepiej nie kupować tych super czułych testów. Wiem po sobie Te 25 mnie w ogóle nie kuszą, leżą sobie w szafce długo długo. A te o czułości 10 to aż kłują w oczy. Test można kupić od ręki, w Rossmannie czy w aptece. Nie ma potrzeby ich magazynować w szafce.

Chyba że kogoś nie rozczarowują negatywy, są kobiety które testują sobie spokojnie codziennie od 9-10dpo i lubią taki sposób

Edytowane przez mireille23
Czas edycji: 2020-05-21 o 12:51
Stary 2020-05-21, 13:04   #4377
Unless
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mireille23 Pokaż wiadomość
Wiem że to może być za wcześnie, ale mój mózg skupiony jest na tym ułamku kobiet, którym pozytywne testy wychodzą w 9dpo Więc wolę się nie nastawiać żeby nie być rozczarowaną. Może @ przyjdzie w ciągu tych 2-3 dni, a może nie, i wtedy zatestuję.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Najlepiej nie kupować tych super czułych testów. Wiem po sobie Te 25 mnie w ogóle nie kuszą, leżą sobie w szafce długo długo. A te o czułości 10 to aż kłują w oczy. Test można kupić od ręki, w Rossmannie czy w aptece. Nie ma potrzeby ich magazynować w szafce.

Chyba że kogoś nie rozczarowują negatywy, są kobiety które testują sobie spokojnie codziennie od 9-10dpo i lubią taki sposób
Właśnie o to chodzi mam w domu jeden i czułości 10 i jeden 25. W lokalnej aptece nie chce kupować, do innej mam kawałek więc specjalnie ne będę jechać. A większe ilości żeby kupić na allegro to nie czuje potrzeby kupować po paręnaście sztuk

Stary 2020-05-21, 13:18   #4378
mireille23
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie o to chodzi mam w domu jeden i czułości 10 i jeden 25. W lokalnej aptece nie chce kupować, do innej mam kawałek więc specjalnie ne będę jechać. A większe ilości żeby kupić na allegro to nie czuje potrzeby kupować po paręnaście sztuk

Aaa to jeśli nie masz Rossmanna czy apteki w pobliżu to może bym się zastockowała. Ale z drugiej strony, apteki internetowe (oprócz tych największych tj. doz i gemini, bo teraz koronawirus i mają dużo zamówień) wysyłają właściwie na następny dzień, więc spokojnie sobie można test zamówić już gdy @ się zbliża.

Dziewczyny, i jak tu sobie nie wkręcać ciąży, skoro pierwszy raz od chyba 10 lat (a na pewno od kilku) dwa dni przed okresem nie mam okropnych bóli brzucha, nie leżę umarła na kanapie z termoforem, nie jestem spuchnięta i tak dalej? Pytanie retoryczne

Edytowane przez mireille23
Czas edycji: 2020-05-21 o 13:21
Stary 2020-05-21, 13:23   #4379
Unless
Rozeznanie

Mireille może to właśnie to? dopóki nie ma okresu jest nadzieja!

Stary 2020-05-21, 14:31   #4380
beata19961996
Zadomowienie

Jak tam kochane popoludnie?🥰

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości