|
|
#4351 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Cytat:
![]() Jak już tak panikujesz to może warto pożyczyć lub kupić dopplera? |
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4353 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88742988]Tak jak mówi jest jeszcze czas jeszcze będziesz z nami narzekać ze cię kopie maluszek i spać nie możesz
![]() Jak już tak panikujesz to może warto pożyczyć lub kupić dopplera?[/QUOTE]Obyś miała rację. Już chce narzekać. Serio. Czekanie godzinamy na jakikolwiek znak życia jest irytujące. ![]() Właśnie patrze gdzie można to cudo kupić. Bo pożyczyć nie mam od kogo. Cytat:
Czekam do poniedziałku... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślę Justynka ze "na spokojnie"
do poniedziałku poczekaj i pójdź do zaufanej lekarki w komfortowych warunkach ![]() Zubi a widzisz ale w sumie ja w pierwszej ciąży byłam 9 lat temu to może dopiero rok później się zaczęło ![]() ![]() Bonnie jak tam wykazd? Lepiej Ci troszkę? ![]() Powiem wam że od kiedy weszłam w 6ty miesiąc czuje się najlepiej ever w tej ciąży. Wręcz bym zaryzykowała stwierdzenie że mogłabym w ciazy być cały czas spie jak zabita mam dużo energii chyba dzisiaj nawet na rowerek stacjonarny wskoczę i pokrece. Nawet mąż zauważył że im wyżej w ciąży jestem tym "lepiej", skończy się chyba niedługo, no ale póki co korzystam jedyne co to mnie odrzuciło od mięsa i obiadów w ogole - mogłabym cały dzień na śniadaniu przeżyć (a waga non stop w górę w tempie strasznym). AWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakbym jeszcze była zaszczepiona,to predzej bym się wybrała do szpitala. A szczepienie mam w środę. Więc troche się boję. Szpital to wylęgarnia wirusów. Ja czuje się podobnie. Mam dużo energi,i czuję się fizycznie fantastycznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze miałam dopisać, że gdyby z Mała wszystko było ok i nie musiałabym się martwic to już w ogóle byłoby cudownie
chociaż i tak trochę spuściłam z tonu z tymi nerwami. I dzisiaj pierwszy raz poczułam tak na 100% że się cieszę tym stanem ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej, że wszystko i tak dobrze się kończy ![]() Proszę o dopisanie wizyty 01.07 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z malutką na pewno wszystko dobrze, po prostu łobuziak z niej rośnie, że tak lubi mamę straszyć. To kiedy w końcu jakieś zakupy?? ![]() Zazdroszczę Wam dobrej formy. Mi dokuczają bardzo więzadła i biodra. Po godzinnym spacerze umieram. W domu jak na razie ze wszystkim sobie w miarę radzę, ale czuję już, że powoli wszystko staje się coraz trudniejsze. Ostatnio np. trochę posprzątałam, popieliłam sobie w ogródku, później poszłam przesadzać kwiaty, ale już nie dokończyłam, bo zauważyłam, że mi do doniczki krew z nosa kapie. Dużo osób też mi mówi, żebym nie nosiła córki na rękach, ale nie umiem tego sobie ani jej odmówić - to jest taka mała przylepa, że często się do mnie pcha, a wiem, że po cc nie będę mogła jej w ogóle nosić. Plus tego jest taki, że ten niejadek waży naprawdę mało jak na swój wiek (całe 9 kg). Ale też na każdej wizycie drżę o szyjkę, mam nadzieję, że jakoś to wszystko wytrzyma.
|
|
|
|
|
#4362 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88742982]Ja z gemini dwa razy robiłam zamówienia na 400-500 zł jak jechałam na urlop w Pl i mimo ze zamawiałam 3-4 tyg przed to miałam pecha i nigdy zamówienia nie doszły do mnie na dodatek musiałam się kłócić o kasę bo oni nie mogli dojść gdzie paczka jest nawet. Dałam dwie szanse i pewnie miałam pecha ale już nie, nigdy więcej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- U nas tez fajna pogoda ostatni tydzien wreszcie i tez śmigam w sukienkach Cytat:
Jeśli już bardzo bardzo będzie ci potrzebne to może nawet jakaś położna państwowo na szybko by sprawdziła tętno dziecka. Samo usłyszenie tego uspokaja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tu pisze posta a moja mała zasadza super kopy. Ale najlepsze, że jak odsłaniam brzuch żeby widzieć to jest spokój Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4363 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
możliwe, że masz racje. Będę spokojnie czekaćCytat:
![]() ciesz sie tym stanem. Wszystko będzie dobrze. Ona tylko zwraca na siebie uwage będzie rozrabiaka. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4364 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na pierwszy ogień pójdzie fotel i większe rzeczy + podstawowe ciuszki do szpitala ![]() Mój starszak już będzie miał z 25kg a i tak mi brakuje przytulania go na rękach, teraz sobie radzimy tak że on wskakuje na krzeslo i wtedy jest mniej więcej mojego wzrostu i tak się tulimy ![]() Cytat:
https://www.medme.pl/artykuly/polozn...zyt,87345.html Dowiedz się w swojej przychodni czy na pewno. Ja będę pisać maila ze zgłoszeniem zobaczymy czy faktycznie tak to działa. No i dzięki za wsparcie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mnie coś zaraz trafi....zmienili mi termin szczepienia....także ja jeszcze pójdę ale mąż musi zrezygnować bo będzie w pracy...
|
|
|
#4366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szkole rodzenia też mi dawała popalić to ręka taty na brzuchu była najlepsza ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez bonnie_j Czas edycji: 2021-06-04 o 18:55 |
||
|
|
|
#4367 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
|
|
#4368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze mi mama z bratowa mówiły, że u nich można wziąć dzień wolny bez odrabiania z powodu szczepienia to mu powiem żeby się zorientował do środy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2021-06-04 o 19:01 |
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze Zubi jestem w szoku ja co prawda się nie szczepie póki co ale u mnie w mieście choćby na jutro mam kilkanaście terminów w ikp.....
Justynka napisałam właśnie maila do przychodni i zobaczymy co mi odpiszą. Jestem mega ciekawa bo w ciąży że starszakiem to mialam chyba tylko 3 wizyty po porodzie (ale podobno to rozporządzenie weszlo dopiero w 2017r). Zobaczymy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale uwaga. Dziewczyny, własnie się położyłam i poczułam ruchy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo delikatne, ale nie możliwe, żeby to było coś innego. Czuję się jakby zgubiła ze 100 kilo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4375 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() super
|
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super. Kurczę dziewczyny, Wy często piszecie o położnych, wizytach domowych itp. a ja tu myślę tylko o tym jak się z tego wykręcić! Poprzednio skontaktowałam się z losowo wybraną położną (mieszkam w niedużym mieście i jakiegoś większego wyboru i tak nie ma) dopiero po porodzie i jej wizyty były dla mnie okropnie męczące. Sama kobieta niby w porządku, ale czułam się przy niej bardziej odarta z godności i prywatności niż w szpitalu i u ginekologa razem wziętych. |
|
|
|
|
#4377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|||
|
|
|
#4379 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas na polowkowych 320g zdrowej Dziewczynki
Całe badanie ssala kciuka, cudny widok, i tak przebierała nóżkami że szło się uśmiać, zwłaszcza że brzuch się trząsł 🤣 Wszystko ideolo, jedynie łożysko jeszcze trochę nisko, bez tragedii ale do obserwacji za pare tygodni. Byłam pewna że malutka będzie kopią mojej pierworodnej, jak bliźniaczki tylko z różnica wieku, a ona w 3d wygląda zupełnie inaczej niż wygladala starsza mega się zaskoczyłam Wciąż mamy kilka imion na topie ale aktualnie mamy jedno które wybralibyśmy gdyby decyzja miała być dziś, choć na razie nie dzielimy sie tym z bliskimi by zdążyć się utwierdzić, wybraliśmy Gabrysię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4380 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bardzo też boję się porodu. A to może być pomocne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() super[/QUOTE]Dziękuje kochane. Za wsparcie. Czuję się jak inny człowiek. Obecnie jakbym się na nowo urodziła. Przed chwila tak się ruszyła, że aż zabolało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

Bo pożyczyć nie mam od kogo.
do poniedziałku poczekaj i pójdź do zaufanej lekarki w komfortowych warunkach 
ale w sumie ja w pierwszej ciąży byłam 9 lat temu to może dopiero rok później się zaczęło 

chociaż i tak trochę spuściłam z tonu z tymi nerwami. I dzisiaj pierwszy raz poczułam tak na 100% że się cieszę tym stanem 
tym bardziej, że wszystko i tak dobrze się kończy
Z malutką na pewno wszystko dobrze, po prostu łobuziak z niej rośnie, że tak lubi mamę straszyć. 

Jeśli już bardzo bardzo będzie ci potrzebne to może nawet jakaś położna państwowo na szybko by sprawdziła tętno dziecka. Samo usłyszenie tego uspokaja 

będzie rozrabiaka.