|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
AGA :)
|
Dot.: Zielona Góra i oklice-łączmy się
ja nie lubię ani chodzić na grzyby ani jeść grzybów.
Jedynie na pieczarki się skuszę
|
|
#4352 |
|
Zadomowienie
|
Ja jednak dziś nie poszłam, bo sie porobiło troche i nie dało rady czasowo
![]() moze jutro albo w tygodniu
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jest tu może któraś z Sulechowa ? bo od października będę tam mieszkać i chciałabym się dowiedzieć czy jest tam co robić ? basen, jakieś kluby? cokolwiek gdzie można miło i przyjemnie spędzić czas ?
bo byłam tam tylko dwa razy i mało się orientuje
|
|
|
|
#4354 | |
|
|
Cytat:
Z tego co się orientuję właśnie budują kryty basen. Niesety, nie wiem kiedy będzie otwarty, choć wydaje mi się że powinno się z tym szybko uwinąć bo prace są już daleko posunięte. Kina nie ma od wielu lat. Jeśli chodzi o sklepy to na żadne centrum handlowe nie ma co liczyć. Fajnych sklepów z ciuchami też nie ma, w każdym razie ja tam nigdy nie znalazłam nic dla siebie.Sa raczej sklepy z typowo bazarowymi ciuchami. Z kosmetycznych jest Rossman i Schlecker. Jest też fajna, stara drogeria, w której są ( a w każdym razie kiedyś były, teraz nie wiem bo dawno nie byłam) kosmetyki ciężko dostępne, różnych polskich firm, których nie dostaniesz w Rossmanie. Ja nie jestem osobą, która zrobi Ci tu super reklamę miasta bo szczerze mówiąc nie lubię tej miejscowości, mimo że się tam urodziłam, wychowałam i generalnie spędziłam większość życia. Jeśli masz jakieś pytania to śmiało. Przeprawdzasz się na studia, jak się domyślam? Jaki kierunek? Chciałam dziś pojechać na basen, ale dostałam @ i tak średnio jestem w formie. Może lepiej skoczymy z tżtem do focusa na jakieś małe zakupy.
|
|
|
#4355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bylam z mama w lesie rowerami i powiem tak : Grzybow nie ma w rejonach Łężycy, ogrodnictwa i czarkowa :P Koło Przylepu widziałam ludzi zbierajacych i babke ktora wracala i miala troszke. Ja tam znalazlam jednego małego maslaczka i podgrzybka takiego wiekszego. Choc jakichs duzych nadzieji na grzybobranie nie pokładałam i z wiadrem nie pojechalam, bardziej tak rekreacyjnie
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam lubie Sulechów jak się ma z kim wyjść to nie można się nudzić, jest parę knajpek, mozna potańczyć wVabanqu, Studni (choc słyszałam że znowu ją zamkneli) Kino jest ponoć w tym, odnowionym budynku koło domu kultury nie wiem jak to się nazywa :P Basen ma byc otwarty na jesień. Jest nieduży fitnes można poćwiczyć. Sklepy nie wiem jak ale w niefirmowych butikach tez nieraz można coś fajnego znaleźć.
Mi tam Sulechów pasuje ![]() A jak będziesz studentką to imprezy w akademikach ponać dobre szczególnie na Łukasiewicza Zaczniesz tsudiować to sama ocenisz a do zielonej jak coś nie jest daleko więc zawsze można podskoczyć
|
|
|
|
#4357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no studia, studia niestety. Turystyka i rekreacja, ogólnie chciałam studiować w Zielonej, ale tam nawet nie ma tego kierunku, więc padło na Sulechów.. ![]() no to miasteczko sprawia wrażenie takiej "dziury" trochę zapuszczonej, ale myślę, że jakoś to będzie, ludzie, przynajmniej Ci których stamtąd poznałam, są szalenie pozytywni, do Zielonej blisko, więc myślę, że jakoś dam radę te 3 lata.. no i jakiś plus bo do domu mam tylko 55 km ;p Cytat:
![]() dziękuję dziewczyny za taki odzew ![]() |
||
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Na Łukasiewicza jest stancja pomyliło mi się
ale najbardziej popularna od początku jej istnienia czyli gdzieś od 97? początku uczelniOgólnie stwierdzam że Sulechów jest pięknym miastem i fajnie się w nim mieszka a oceniam to na podstawie obecnych moich dwóch sąsiednich miasteczke w których sąsiedztwie mieszkam i to jest dopiero zadupie a Sulechów to wysoce rozwinięta aglomeracja :P w porownaniu więc każdy ocenia ze swojego punktu położenia ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
Hahahaha ty Kochana chyba dziury nie widziałaś! Uwież mi że są gorsze miejsca niż Sulechów ja też uważałam że to nieciekawe miejsce ale miałam zanjomych teraz mieszkam z tż na wsi w sąsiedztwie dwóch miasteczek do jednego 3 km do drugigego 5km uwierzcie jedno jest o połowę mniejsze niż Sulechów a drugie jeszcze mniejsze z czego to większe to jest miasto powiatowe!!!! 1 balety knajf zero jedna porządna pizzeria o porownaniu jakiejkolwiek do naszego wspaniałego "chinczyka" na rogu koło kościoła nie ma mow. Uwierz źle nie trafiłaś bo zawsze może być gorzej ja się ciesze jak przyjerzdzam do domu bo w końcu coś się dzieje Bo do Poznania to mam 40 km ale przez remonty droga jest katorga więc często ostatnimi czasy nie jeźdzę.Powodzenia w studiowaniu napewno będziesz wspominać mile te czasy wiem po znajomych którzy kończyli tą uczelnię
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2010-08-15 o 18:51 |
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do najbliższego miasteczka [15tys] mam jakieś 8km, ale tam też nic się nie dzieje, chyba, że latem, bo to miasteczko turystyczne, także powinnam dać i w Sulechowie radę a za powodzenia nie dziękuję i też mam nadzieję, że to będą fajne 3 lata
|
|
|
|
|
#4360 |
|
|
Ja studiowałam w Sulechwoie i musze przyznac, że był to najlepszy okres w moim życiu. Także i w Sulechowie można
Obyś trafiła na fajną grupę! Sag oczywiście focus był zamknięty, dobrze że tż wiedział bo ja bym się wybrała oczywiście
|
|
#4361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśly piszesz o N.Tomyślu, to według mnie to nie dziura, a bardzo fajne miasto, do którego często jeździłąm na balety, na pizze, do Sphinksa, na małe zakupy...mi się to miasto podoba ![]() Sag widziałam na lumpkowym, że wzięłyście z siostrą tę bombkę co odłożyłam mi za mała pewnie by była, a bratowa nie przepad za takimi krojami...ale ogólnie z dzisiejszych zakupów jestem zadowolona-były to zakupy raczej ciążowe
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4362 | |
|
|
Cytat:
Macie dziewczęta cierpliwośc do tych lumpków, mi się już nie chce latać choć kiedyś to był mój nałóg
|
|
|
#4363 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi chyba tylko raz mignełaś gdzies miedzy wieszakami ) A bombke wziełam (bo to dla mnie) co prawda siostra ma taka sama :P kosztowala 11 zl i stwierdzialam, ze na jesien/zime bedzie fajna Ciazowe ciuszki na pewno Ci sie przydadza jak brzuszek Ci urosnie bp w tych salonach to pewnie ceny maja, ze szok :P no i dla dzieciaczków sa urocze rzeczy a eko skorka to tez fajnie ![]() A idziesz jutro ? Tylko prosze uwazaj na brzuszek bo tam czasami naprawde dramatyczne sceny sie rozgrywaja W srody zawsze przychodzi taki chlopak z dziewczyna i czasami jeszcze z mama tej dziewczyny albo i jej siostra młodsza i oni sie zachowuja jak wariaci ;/ ona biegnie na szpilkach(czasami!!) wydajac okrzyki jak tarzan i rzuca sie na wieszaki a on biegnie na tunki i lapie wszytsko jak leci co tylko zmiesci sie na szerokosc jego ramion ;/ ostatnio zlapal dla niej przez 2 srody z rzedu tak piekne sukienki ale sie rozpisalam ^^ Cytat:
![]() bo teraz w ciuchy głowie sie tam zaopatruje pomiajajc jakas tam bielizne czy skarpetki, choc czasami sie skusze jak sa nowe
|
|
|
#4364 | |||
|
Wtajemniczenie
|
oj ja już mam sporą kolekcję
moja mamusia z resztą też...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W czwartek wyjeżdżam z Tżtem (wreszcie) na długi weekend co Czech, pozwiedzamy Pragę, muzeum Skody i sklepy z kamieniami Svarowski już się nie mogę doczekac...
|
|
#4365 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4366 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz przychodzi taka tez troche gubsza, ale w sumie moze koło 30ma albo cos kolo tego i ona tez ma swojego lumpa i czasem sie z nia wymieniamy Jest jeszcze taka jedna babeczka, ale juz starsza co na rynku sprzedaje , ale teraz tez jej nie ma. Teraz przychodzi taka jedna w czarnych mloda co ma lumpa poza Zg i ona bierze strasznie duzo, wczoraj z kolezanka 3 worki ciuchow wzieły ;/ swoja droga po 8, to wczesnie bylas ja bylam tak tylko raz jak od dentysty szłam i mi sie nie opłacało do domu juz isc ![]() Ja zawsze jestem jakos 8.45 czasem 8.40 jak za szybko z domu wyjde. Super, ze jedziecie ! kamienie Svarowskiego sa sliczne ah ah ^^ Cytat:
)Ja musze isc dla samego faktu pojscia :P zeby pobiegac, pogrzebac, niekoniecznie kupic
|
|
|
#4367 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ploty, co? Cytat:
Cytat:
|
|
#4368 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ale mi narobiłyście smaka na lumpy, jak się zacznie rok akademicki to muszę się gdzieś wybrać
![]() ZacpanaRapema nie myślałaś o wyjeździe na studia w inny region Polski? |
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() urodziłam się w Poznaniu, tam mieszkałam, potem dopiero się przeprowadziłam [teraz mieszkam praktycznie na granicy lubuskiego, wielkopolskiego i dolnośląskiego] i studiować również tam chciałam.. kocham to miasto .. nawet składałam tam papiery do dwóch szkół i się dostałam, ale zadecydowały głownie koszty utrzymania. A zresztą jeśli ktoś się postara to będzie dobry w tym co robi obojętnie czy w Sulechowie czy w Poznaniu, w końcu poziom tworzą uczniowie
|
|
|
|
|
#4370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiec napisze tak : Ta co jest mloda i ma czarne wlosy to ona ma lumpa bodajze w Nowogrodzie Bobrzanskim ( tak z rozmowy wyszło) i ona albo ma kitke albo rozpuszczone i opaske z kokardka bardzo czesto taka wykonczona jakby zamkiem co np jesy u spodni no taki suwak zip ^^ ploty ploteczki ![]() Ja ide zawsze na pieszo bo mi pasuje a dojechac nawet nie mam jak bo by mi sie nie opłacało ) w sumie to czy jest sie w pierwszym rzedzie czy gdzies dalej wiele nie zmienia, bo zawsze mozna wprzedzic na przodzie bo ludzie i tak sie pchaja...a ja razem z nimi..Ja zawsze przymierzam bo wiele rzeczy mi nie pasuje i zle w nich wygladam albo mimo, ze rozmiar powinnien byc ok to cos nie gra ;/ albo jak przymierzam to wtedy wychodza ukryte wady Czasami bioore w ciemno dla mamy, ale wczesniej pisze jej albo dzownie czy by chciala A ja zjałam zurek na obiad i napiłam sie łyka wody i strasznie brzych mnie boli ;/ nie wiem czy to od tego, ale jeszcze wczesniej jadlam lody z mocci i czuje sie naprawde niewesoło ehh i jeszcze deszcz pada ;/
|
|
|
#4371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak, np. po wduszeniu 'cytuj' pojawia mi się takie coś: [QUOTE = Sag etwas;21432555]-bez spacji- nie wiem jak podzielic zacytowane :d tak jak robilas to Kinga troche wyzej Wiec napisze tak : Ta co jest mloda i ma czarne wlosy to ona ma lumpa bodajze w Nowogrodzie Bobrzanskim ( tak z rozmowy wyszło) i ona albo ma kitke albo rozpuszczone i opaske z kokardka bardzo czesto taka wykonczona jakby zamkiem co np jesy u spodni no taki suwak zip ^^ ploty ploteczki ![]() Ja ide zawsze na pieszo bo mi pasuje a dojechac nawet nie mam jak bo by mi sie nie opłacało ) w sumie to czy jest sie w pierwszym rzedzie czy gdzies dalej wiele nie zmienia, bo zawsze mozna wprzedzic na przodzie bo ludzie i tak sie pchaja...a ja razem z nimi..Ja zawsze przymierzam bo wiele rzeczy mi nie pasuje i zle w nich wygladam albo mimo, ze rozmiar powinnien byc ok to cos nie gra ;/ albo jak przymierzam to wtedy wychodza ukryte wady Czasami bioore w ciemno dla mamy, ale wczesniej pisze jej albo dzownie czy by chciala A ja zjałam zurek na obiad i napiłam sie łyka wody i strasznie brzych mnie boli ;/ nie wiem czy to od tego, ale jeszcze wczesniej jadlam lody z mocci i czuje sie naprawde niewesoło ehh i jeszcze deszcz pada ;/ [/ QUOTE] -bez spacjia po wprowadzeniu modyfikacji i podzieleniu na kilka cytatów mam tak: [QUOTE = Sag etwas;21432555]-bez spacji- nie wiem jak podzielic zacytowane :d tak jak robilas to Kinga troche wyzej [/ quote] - bez spacji [QUOTE = Sag etwas;21432555]-bez spacji-Wiec napisze tak : Ta co jest mloda i ma czarne wlosy to ona ma lumpa bodajze w Nowogrodzie Bobrzanskim ( tak z rozmowy wyszło) i ona albo ma kitke albo rozpuszczone i opaske z kokardka bardzo czesto taka wykonczona jakby zamkiem co np jesy u spodni no taki suwak zip ^^ ploty ploteczki [/ quote]-bez spacji[QUOTE = Sag etwas;21432555]-bez spacji- Ja ide zawsze na pieszo bo mi pasuje a dojechac nawet nie mam jak bo by mi sie nie opłacało ) w sumie to czy jest sie w pierwszym rzedzie czy gdzies dalej wiele nie zmienia, bo zawsze mozna wprzedzic na przodzie bo ludzie i tak sie pchaja...a ja razem z nimi..[QUOTE = Sag etwas;21432555]-bez spacji- Ja zawsze przymierzam bo wiele rzeczy mi nie pasuje i zle w nich wygladam albo mimo, ze rozmiar powinnien byc ok to cos nie gra ;/ albo jak przymierzam to wtedy wychodza ukryte wady Czasami bioore w ciemno dla mamy, ale wczesniej pisze jej albo dzownie czy by chciala [/ quote]-bez spacji[QUOTE = Sag etwas;21432555] -bez spacji- A ja zjałam zurek na obiad i napiłam sie łyka wody i strasznie brzych mnie boli ;/ nie wiem czy to od tego, ale jeszcze wczesniej jadlam lody z mocci i czuje sie naprawde niewesoło ehh i jeszcze deszcz pada ;/ [/ QUOTE]-bez spacji
|
|
#4372 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki bardzo
) ![]() sprobuje przy najblizszej okazji ! )
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Kma Nowy Tomyśl to rozwinięta aglomeracja w porównaniu do tych dwóch w których sąsiedztwie obecnie mieszkam ( NT jest chyba nawet większy od Sulechowa) a mianowicie Opalenica (3km) i Grodzisk Wlkp (5km) Oczywiście wolę Grodzisk bo jest wiekszy choć zadużo ciekawego tam nie ma ale lepsze to niż nic do Tomyśla nie jeżdzę bo już wolę do Poznania jak na większe zakupy a an takie szybkie to tymi dwoma miejscowościami muszę się zadowolić
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4374 |
|
Zadomowienie
|
Opalenica
![]() to chyba najbardziej oznakowana stacja przez jaka przejezdzałam kiedykolwiek )co chwile była tabliczka z miejscowoscia ^^ W którym momencie bym nie spojrzała przez okno (pkp) to od razu wiedziałam gdzie jestem )
|
|
#4375 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4377 |
|
Wtajemniczenie
|
Sag widziałam łowy, świetne
Ja dziś nie byłam, jutro muszę jechac do miasta i nie chciało mi się jeżdzic dwa razy... Właśnie wcinam spaghetti a'la carbonara...naoglądałam się dziś Nigelli i robiła swoją improwizację carbonary, a ja zrobiłam improwizację jej improwizacji ale jestem głodna...
|
#4378 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny wiecie coś może o pracy w Reserved na internecie chodzą nie zbyt pochlebne opinię , idę dziś na rozmowę w sprawie pracy, a ciekawa jestem bo może ktoś z was wie coś z dobrego źródła. Nie powiem chodziłam i rozkładałam gdzie się da CV może znajdę coś normalnego za normalne pien.
|
#4379 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś miałysmy sporo fajnych rzeczy, ale jak sie okazało to tu plamka, tam coś nie tak i z całej sterty zostało kilka ) Najbardziej nie moge przezyc tej cekinowej bo to r.34.. a nosze 36/38 :P a wygladala na wieksza i dupa ;( Jedna dziewczyna wziela dzis tez super spodnice ehh .. i wrocila babka co na rynku sprzedaje ![]() Cytat:
|
|
|
#4380 | |
|
|
Cytat:
oo spagetii bym sobie zjadła w weekend zrobię
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

bo byłam tam tylko dwa razy i mało się orientuje 

a no studia, studia niestety. 

w weekend zrobię