|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3
Cytat:
zresztą to był 7 dzień, moim zdaniem poziom hormonów był już wystarczająco wysoki (drugi tydzień jest pod tym względem najbezpieczniejszy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Raczkowanie
|
Od 8.30 gdzieś tak bolał mnie brzuch, wiesz tak jak przy biegunce, potem ok 9 załatwiłam się raz i właściwie mi przeszło. Zajście z chłopakiem miało miejsce ok 12 (nie skończył we mnie) a później ok 14 znowu to samo co rano.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
hmmm mi to na biegunkę nie wygląda... może po prostu dzisiejszego dnia 2 razy się wypróżniłaś i tyle.. przy biegunce biega sie chyba częściej i więcej razy niż 2.. ja tak czasem mam jak wypije mnóstwo zielonej herbaty albo ziółęk np mięty..
#4355 |
Raczkowanie
|
Tylko że te wypróżnienia, objawy były jak przy biegunce, więc sama nie wiem jak to traktować, mam nadzieje że tabletki zdążyły zadziałać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zakorzenienie
|
ale biegunka to nie jest jedna wizyta w toalecie..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
też mi się tak wydaje.. jak się ma biegunkę to sie co chwilę lata do toalety.. a nie raz o 9 i drugi raz o 14... to nie mogła być biegunka.. a brzuch cię mógł boleć nie wiem może od gazów, czasem tak jest jak nam się zaczyna chcieć do kibelka.. nie znam się ale na biegunkę to mi to nijak nie wygląda.. więc możesz być spokojna
![]()
#4358 |
Rozeznanie
|
oooooj teraz czas na mnie
![]() ![]() dziewczynz wiecie moze czy zapalenie jajnika moze przesuwac jakos regularnosc miesiaczek? bralam orgametril na uregulowanie cyklow-podczas brania tabletek-kuracja dzialala w miare punktualnie(cykl28-29 dni) 29kwiecien-poczatek cyklu-pierwszy bez orgametrilu 29maja-test ciazowy-wynik brak ciazy 30czerwca-wizyta u ginekologa. podejrzenie zapalenia jajnikow, dostalam antybiotyk i globulki na infekcje ktora pojawila sie na poczatku cyklu. chcialam to zaczac brac po okresie, bo w czasie brania globulek, nie mozna uzywac tamponow-jestem na wyjeydyie i bylo by niewygodnie. 1czerwca-lot. myslalam ze podroz jakos wplynie na przyspieszenie...ale okresu ni ma ![]() zaczynam sie naprawde stresowac...jak myslicie moze to domniemane zapalenie jajnika wplynelo na opoznienie? nie mielismy jakiejs bardzo groznej sytuacji, ale wiadomo-nic nie jest 100% pewne(prezerwatywa i staranie zeby sie nie kochac w dni plodne..) i jeszcze cos dzwiwnego-czulam sie juz napuchnieta tak jak przed okresem, ale to przeszlo...eeee ![]() Edytowane przez noell88 Czas edycji: 2008-06-02 o 17:45 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zadomowienie
|
7BadAngel7,
ja gościa w żadnym wypadku nie usprawiedliwiam. Oczywiście, że tak sie nie robi, no ale on nie ponosi całkowitej "winy" za ewentualną ciążę - zawsze to jest 50 na 50. W każdym razie trzymam kciuki żeby ci jednak ten test wyszedł negatywny... byłoby ci wtedy o wiele prościej... Powodzenia! noell88, moim zdaniem zapalenie jajnika może wpłynąć na opóźnienie okresu - moja kuzynka tak miała parę razy. W razie czego -> zachęcam do wizyty u gina. Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-06-04 o 12:26 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
straszny stres...rozstalam sie z narzeczonym 2 tygodnie temu...i to bylby naprawde najgorszy czas.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Raczkowanie
|
ja właśnie wróciłam od lekarza.
Okres spóźniał mi się 9 dni. Okazało się, że to zwykłe przesunięcie okresu - sprawdziła na USG, że miałam całkiem niedawno owulację w ok 30 dniu cyklu. No nieźle mi się poprzestawiało. Ale, ze nie widać zbliżającej się @ to dostałam luteinę na wywołanie i w przeciągu 5 dni mam dostać. Także nie ma się co nakręcać, bo tak właściwie tu cytat ginekolog: "wcale nie jest tak łatwo zajść w ciążę. Jak spóźnia się okres to ciąża jest na 20 miejscu po innych przyczynach tego spóźnienia". Ale w świadomości kobiety jest właśnie tak, że jak tylko okres nie przyjdzie to już ciąża murowana. W ramach ciekawostki - przeglądałam kiedyś inne forum o bardzo podobnym pytaniu: czy mogę być w ciąży" (coś w tym stylu) ok 20 dziewcząt dyskutowało o objawach, spóźniających okresach. wszystkie czekały na okres, oczywiscie każdej bez wyjątku się spóźniał - 2, 3, 7 dni. I wiecie jaka była pointa tej mojej obserwacji. Tylko jedna z tych dziewcząt zaszła faktycznie w ciążę. Reszta przypadków to urojenia bądź stres spowodowany czekaniem. zadziwiające był też dla mnie stwierdzenie wielu z nich " Do tej pory nigdy tak nie miałam", otóż wydarzyć może się wszystko - jeśli do tej pory był regularny to może się rozregulować z różnych przyczyn itp. To taka moja dygresja na przyszłość dla innych dziewcząt. ![]() spokojnie bez stresu. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4362 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Czasem z Grodu Kraka czasem z uroczej górskiej doliny :)
|
Dziewczyny wybaczcie mi moją uszczypliwość, ale tak czasem zerknę na to forum poczytać - nie ukrywam z ciekawości, a nuż kiedyś ktoś wreszcie ją rozwieje i powie w jaki sposób można stwierdzić po opisie objawów na forum internetowym subiektywnych, niewolnych od urojeń i wyolbrzymień odczuć czy kobieta jest w ciąży czy też nie?
#4363 |
Zakorzenienie
|
Kobiety w stresie wszystko wymyślą ... Pamiętam jak my mieliśmy awaryjną sytuację i wzięłam Escapelle, biorę pigułki i zawsze dostawałam krwawienie we wtorek,a tu środa i nie ma - w lustrze już brzuch obserwowałam. ba! nawet uważałam, że się dziwnie powiększył
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Raczkowanie
|
michaline moje zdanie jest następujące:
Na ciążę składa się wiele czynników, które można zaobserwować ale łącząc je ze sobą np. Spóźnia się okres, masz podwyższoną temp. min 16 dni, bolące piersi i pozytywny test ciążowy. To chyba już jasne, że na 99 % to ciąża. Ten 1 % potwierdza ginekolog - jezeli jesteś przed badaniem. Tak więc - często sam pozytywny test nie oznacza ciąży! Jestem tego przypadkiem ![]() Sama podwyższona temperatura ma różne podłoża np. infekcję. Same bolące piersi to może być wynik zbliżającej się@ To można zaobserwować samemu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kobiety to potrafią sobie wmówić ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, moze ktoras jest mi w stanie odpowiedziec?
![]() naprawde nie mam teraz sposobu dostac sie do gina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Przyczajenie
|
agat11 właśnie teraz chcąc nie chcąc musze miec jeszcze z nim kontakt dopóki
sprawa się nie wyjaśni,jeżeli ciąży nie będzie w co chce bardzo wierzyc to i tak go zostawie jeszcze przez pewien czas w niepewnosci - bo zasluzyl.. Ciesze się, że wszystko dobrze się zakończyło u Ciebie.. Też bym tak chciala, no chyba ze padnie na mnie i teraz ja bede ta 1 z wielu... ![]() Elfryd myśle, że nie masz się co martwic tak jak dziewczyny piszą, to nie musiała byc koniecznie biegunka mogłaś po prostu coś zjeśc lub wypic co wywołało taka przemiane materii. noel88 zapalenie jajnika może przesunac miesiączke - jak najbardziej Powiem ci jeszcze, ze jakis rok temu po tabletkach dopochwowych Clotrimazolum i Gynalgin okres mi się spóźnił pare dni, czytałam na forum różne wypowiedzi i niektórym też taka sytuacja się zdarzyła, zapytałam ginekologa przy okazji podczas wizyty czy to możliwe - powiedział, że rzadko ale sie zdarza. w-isienka ale ja nigdzie nie pisalam ze cala wine na niego zrzucam więc nie wiem o co ci chodzi.. podkreslilam wyraznie ze obie strony ponoszą odpowiedzialnosc. Może źle odczytałas jakies moje słowa i doszło do nieporozumienia dziękuje jednak, ze dobrze mi życzysz, moooniaaaa co racja to racja, niepotrzebnie sie doszukujemy czasami tego na co wczesniej zbytnio nie skupialiśmy uwagi później mamy wizje.. Kochane jutro chwila prawdy strasznie się boje wyniku tego testu ![]() Podkreslam, ze będę robiła to pierwszy raz ![]() Dam wam znac co wyszło.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
daj znac
![]() bedzie dobrze ![]()
#4370 |
Zadomowienie
|
7BadAngel7 chyba chce nas poćwiczyć w cierpliwości...
![]() 7BadAngel7, jak tam dzisiejszy test??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Zadomowienie
|
7BadAngel7 czekamy na wynik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
#4373 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
7BadAngel7 żyjesz??? pewnie świętuje że nie jest w ciąży
![]() ![]()
#4375 |
Przyczajenie
|
...A ja tak chcę dzidziusia!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Raczkowanie
|
Hurra!!! Dzisiaj mi się okres pojawił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
7BadAngel7, i co? My tu się zastanawiamy,a Ty pewnie gdzieś zapijasz szczęśliwy wynik testu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Przyczajenie
|
Pilne pytanie do ginekologa
Witam,
mój problem polega na tym, że wczoraj kochałam się z chłopakiem, ale wyszedł ze mnie, zanim się spełnił. Tabletki biore regularnie od września ubiegłego roku, mam regularne miesiączki i wczoraj zapomniałam tabletki - 8 z opakowania. Stosunek trwal do 4,5 minut, moze mniej. I pytanie brzmi oczywsicie, czy sa duze szanse na to, ze zajde w ciaze? |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pilne pytanie do ginekologa
Myślę, ze szanse na ciąże są znikome. Po pierwsze dlatego, że bierzesz tabletki, po drugie dlatego, że chłopak nie "skończył" w tobie. Te dwie metody zastosowane przez was podczas tego stosunku - hormonalna i stosunek przerywany chronią cię przed ciążą na 99% (bo czasami wypadki chodzą po ludziach).
myślę, ze pominięcie tej tabletki nie powinno wpłynąć na okres. Aczkolwiek dla pewności zrób sobie za 14 dni test ciążowy, ale pewnie będzie ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pilne pytanie do ginekologa
Zapomniałas al to znaczy że nie wziałas wcale? Sprecyzuj bo przeciez nie wiem, jak nie wziełas to wybacz - glupie to było jak wzielas to powiedz łaskawie ile minelo godzin spoznienia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.