![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak schudnąć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Wtajemniczenie
|
Pozwolicie Kochane Czarowniczki,
że po chwilowej pzrerwie włączę się do tej rzeczowej dysputy. Kochana Johhano - ja dzis stawiam, to prawda, bar serwuje wszelkie przednie drinki. Parasolki nam się odrobinkę zniszczyły i zaszły kolorem od buraczka i denturaciuku, al e to pzreciez dodaje im tylko finezji. Zreszta tak zgrana Grupa Wajemnej Adoracji jest w stanie bawić się do bialego rana nawet w niesprzyjających warunkach - tu mam na mysli strawione odrobine ozdoby drinkowe. W menu dzisiejszego przyjęcia znalazlam rowniez pastę do podłogi z dodatkiem 2 dniowej szmatki , ale za to ze specjalnym posmaczkiem terpentyny - dla smakoszy, barman poleca rowniez ozywczy trunek o nazwie blue borygo - hit sezonu i wszystkich prestizowych pzryjątek. Myślę, że sie przyłączycie Kochane. Ewitar Kochana, popitkę już mamy, a na balu inauguracyjnym u Dorinki obowiązuja stroje wieczorowe - myslę, że już zdążyłaś zapoznac się z etykietą i nabyc odpowiednie cześci wyszukanej garderoby w postaci: flanelowej koszuli w kratę, fufajki z drelichu, czapki uszanki i gumofilcow. domyślam się, że znalezienie tak ekskluzywnej garderoby przysporzy Wam odrobine kłopotow, ale od czego mamy renomowanych projektantow odieży - zamawiac i do roboty Dziewczyny - jak szalec - to tylko w dobrym towarzystwie i świetnym stylu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkie Czarowniczki oddaja się widze dzis innym zajęciom niz wizazowe ploteczki.
![]() Dorinko Kochana, widże, ż eocenilaś bardzo wysoko blyszczyk Sephory, powiedz nam cos więcej na ten temat. jakiego koloru uzywasz - jeśli chodzi o tonację? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ten błyszczyk jest świetny, tyle tylko ze Ty nie lubisz błyszczyków. Mój ma kolorek złotawo-pomarańczowy, bardzo ciepła tonacja, kolor przy którym twarz ma normalny kolor a nie trupi, co często się zdarza przy różnych beżach ![]() Gdybyś kiedyś chciała się przełamać w tej kwestii to naprawdę polecam!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczęta!
![]() Maruś kochana, oto przepis: Schab, pierś z indyka,szynka (2kg) 2l wody 1/3 do 1/2 szkl. soli (wedle smaku oraz rodzaju kawałka mięsa, jeśli kawałek jest płaski jak w przypadku schabu można dać mniej jeśli jest to bryłka mięsa np łopatka to można dać więcej) 1 łyżka cukru 1/2 płaska łyżeczka pieprzu naturalnego 1/2 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego 4 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu inne przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, kolendra oraz inne wedle własnego uznania Wykonanie: WIECZOREM wodę wymieszać ze wszystkimi przyprawami i majonezem. Całość zagotować i wystudzić. Do zimnej zalewy dodajemy kawałek mięsa. Doprowadzić do wrzenia i pogotować 5 minut. I w takim stanie zostawiamy mięso w garnku przykrytym pokrywką na cała noc. RANO znów doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 5 minut. Przykrywamy pokrywką garnek. Kiedy zalewa zupełnie wystygnie wyjmujemy mięso i...gotowe. Oczywiście możemy mięso w czasie "leżakowania" w zalewie obracać, ale to nie jest konieczne, bo i tak wychodzi super dobre. Weekend Dziewczynki miałam dosyć intensywny, oczywiście bieganie po sklepach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spotkanie, zw. randką, bardzo sympatyczne. Piękna pogoda, słońce cudne, a my w Łazienkach spacerowaliśmy pośród ptactwa (łąbądki, pawiki i ...kaczki ![]() ![]() Oki Dziewczynki, przyszłam z pracy, ale muszę zabierać się za kolejną robotę. Buźka! |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i pamietaj ,ze jesteśmy proszone na weselisko do Ciebie jak by co ![]() ![]()
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
Hej Nikuś!
Jasne! Oby takie wydarzenie miało kiedyś miejsce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Zadomowienie
|
Z pewnościa Leweczku któregoś dnia
![]() A jak interesy?Zarabiasz juz dużą forse ![]()
#4359 |
Zakorzenienie
|
Nikuś, jeszcze nie zarabiam,bo cały czas jestem w trakcie przygotowywania papierów do rejestracji. Trochę się z tym gmeram - teraz 3 dni mnie nie było bo bardzo chciałam pojechać do warszawki na spotkanie z Przyjaciółką, która przyjechałą do kraju, a i tak miałam wyrzuty sumienia, że czas mi ucieka i że wydaję kasiorę której jeszcze nie zarobiłam
![]() ![]() ![]() Ale jest szansa, że w tym tygodniu zgromadzimy wszystkie niezbędne papiery. |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
nie mam szczęścia, zawsze się mijamy, Wy do poludnia, ja wieczorem
![]() Lewku, powodzenia we wszystkim co sobie planujesz pozdrawiam Was i życzę dobrej nocy ![]() ![]() ps przez Wasze rozmowy o ciuchach i kosmetykach, zaczęłam zauważać, że mam straszne braki, i w jednym, i w drugim jutro idę kupić buty |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zadomowienie
|
Witam was wszystkie moje kochane
![]() Chcialam sie tylko zameldowac krotko,ze jeszcze istnieje,ale musze sie tez zaraz odmeldowac, bo jak wiecie wizyta u pana doktora ![]() To zycze Wam moje drogie pieknego,slonecznego poranka i przedpoludnia.Ja po wizycie ide sobie jeszcze na kawke do pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zadomowienie
|
Witam Was cieplutko Moje Kochane Robaczki
![]() Joasiu koniecznie odezwij sie po powrocie od lekarza.Zostaw sobie miejsce na jeszcze jedna kawke z nami ![]() Pracusie,śpiochy,wściekli zny moje gdzie jesteście ![]() Dzisiaj nie powiem czuje sie calkiem nie najgorzej ![]() Słońce za oknem nastraja mnie do pracy ![]()
#4363 |
Wiedźma
|
A mnie do spania.
![]() Idę się zdrzemnąć na parę godzinek (parę czyli pewnie z trzy). Joanno - daj znać, co powiedział lekarz. Miłego dnia, Wiedźmusie. ![]()
#4364 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Moje Wiosenne Czarowniczki, Piekne, Dostojne, Wystrojone i Wypachnione: Nikuś, Dorinko, Maro, Lewek, Sabbath, Johhano, Ewitar, Taka Taka, Nesko,
cieszy mnie niewymiernie fakt, że wzajemne dysputy daja nam mobliizacje do zadabnia o siebie w aspektach, ktore wcześniej pomijalaysmy. Ja chociażby wiele sie od Was nauczyłam, stonowałam, spojrzałam innymi oczami na siebie, zrozumialam, ż eja rowniez moge miec swoje wymagania, pzryzywaczajenia i pzryjemności, nie musze wiecznie robic wszystkiego dla innych i udawać, że wszystko mi odpowiada. Obudzila sie we mnie dawna asertywnośc i choc czasem atmofera bywa napieta np. w pracy, to mam poczucie własnej godności i nie żałuję, kulturalnych słow wypowiedzianych przeciw chamstwu. Nikuś Kochana - całuski w sloneczny poranek ![]() Dorinko Kochana, nie ukrywal, że wyszpiegowałam Twoja recenzje, zachęcona jej treścia przy nastepnej wizycie w Sephorze wyprobuję owo cudo na własnych usteczkach, może wybiore tylko inny odcień - bowiem mnie lepiej jest w jasnych, pastelowych rożach wpadających delikatnie w łosoś lub brzoskiwinię. Co z Twoim fluidem Kochana, podjęlas juz decyzję jaki zakupisz? ![]() Lewek Kochanie, miałam nadzieję, że na owym zdjęciu uzewnętrznisz się w objęciach potencjalnego chłopa, a tak tylko urocza wiewioreczka. Cieszę, się, że za radą Dorinki i naszą też troszeczke - nabyłas drogą kupna urocze kozaczki |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zadomowienie
|
Witaj Switezianko
![]() I ja zobacze te błyszczyk polecany przez Dorinke. ![]() Switezianko ,tez myslalam,że Lewka zobaczymy na tym zdjeciu ![]()
#4366 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() No padłam ze śmiechu! ![]() "Nabyłaś drogą kupna"! Hihihi! A jak miała nabyć, drogą grabieży?! Oj Świtezianko. Jak babcię kocham - jesteś niesamowita! ![]()
![]() |
#4367 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sabbathku,myślałam,że juz śpisz ![]() No normalnie nie umiem sie powstrzymac od śmiechu ![]() Uwielbiam Was Obie Switezianko i Sabbath ![]()
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny, dzisiaj miałam nerwowy poranek-po pierwsze za późno wstałam a po drugie wychodząc zabrałam dwie pary kluczy, więc w połowie drogi musiałam się WRÓCIĆ i dać Tżowi klucze
![]() Ale już się trochę uspokajam ![]() Lewku cieszę się z Twojego nowego zakupu kozaczkowego no i że posłuchałaś z tym obcasikiem, napewno prezentujesz się świetnie ![]() Napisz co to za przystojniak pojawił się w Twoim życiu, czy są szanse na rozwinięcie tej znajomości ? Wnioskuję, że to początki więc wiele jeszcze się może zdarzyć, życzę szczęścia Kochana i trzymam kciuki, aby ten facet okazał się tym, którego szukałaś. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Wtajemniczenie
|
Kochane Moje Czarowniczki,
swoja niezwykle ambitna poprzednią wypowiedź pisałam w stresie, bowiem cały czas jakies podłe stworzenia ludzkie zaglądały mi pzrez ramię. Pozbyłabym sie ich najchętniej droga kopniaka z efektem lotu na Księżyc. Sabbathku, tez Cię bardzo lubię MOja Ty Ciepla i Dobra Wojowniczko. Juz wyobrażam sobie Lewka, ktory droga grabiezy i szarpaniny ogólnej nabywa kozaczki, z rozpromienionym licem i rozwianymi kudłami, dodatkowo okłada sprzedawcę torebką, zaklada jeden kozaczek na noge i skacząc ucieka , klnąc pzry tym niebotycznie...... Nikuś, Dorinko - całuski cieplutkie Jak myslicie, czy nasza Lewek spotkala właśnie Faceta Swojego zycia? Dorinko, nie martw sie Kochana, ja stram sie rozładowywac napięcia, ale dzis tez nie moglam wstac i wybrac sie do pracy. Jesteśmy rokojarzone. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() ![]() ![]() Mam sekundke więc piszę ![]() Widzę że jak zwykle szalejecie Wy pijaczki, nigdy nie dopite ehhhhhh ![]() U mnie nadal totalny brak czasu mimo bezrobocia ja nie wiem nie mam raboty a czasu mam mniej niż jaki pracowałam ![]() Ogólnie remont mnie załamuje, odpadają nam kafelki w "kuchni" tzn w aneksie[ całe mieszkanie ma 22m].... |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
O kurde przeczytałam posta nademną lewek spotkała faceta życia ....
Napiszcie mi coś więcej szybciutko bo zaraz muszę lecieć |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zadomowienie
|
Dorinko pisalas wczesniej o pestkach słonecznika,czy można go jesc garściami czy tez raczej ostroznie?
Oj Switezianko moja i ja drogą kopniaka wysłałabym chetnie kilka osob, na Księżyc ![]()
#4373 |
Zakorzenienie
|
Świtezianko ja ostatnio jestem bardzo rozkojarzona i roztrzepana
![]() ![]() Może Lewek wraz z nadejściem wiosny nam się zakocha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
Niko z tym słonecznikiem to możesz garściami, bo ponoć bardzo zdrowy i zalecany.
![]() Z orzeszkami tylko ostroznie, choć także należy je spożywać. Ja ostatnio kupuję, takie light Felixa, są super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
No nie wiem czy tak słonecznika można garściammi on jest dość kaloryczny, nie wiem czy rodzynki mają mniej kalorii, ale mogę się mylić, zawsze można sprawdzić na opakowaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki Kochane,
Witaj Neseczko, my zaiste jak zwykle jesteśmy niedopite i nieokiełznane - jak zwykle, a cóż pzreciez to wiosna. Nie martw sie Kochana chwilowym swoim bezrobociem - wszystko sie ułoży pozytywnie - zobaczysz - niebawem będziesz nam sie chwaliła osiągnięciami w nowej pracy. Całuski ![]() Nikuś Kochana, zawsze znajdzie się ktoś, kogo chciałybysmy wysłac na Księzyc z biletem wjedna stronę. Mnie przeraża tylko fakt, że tych osob jest coraz więcej na mojej prywatnej liście. Ludzie się zmieniaja, czy tez my nie jesteśmy już w stanie akceptowac ich zachowan odbiegających od normy? Całsuki najcieplejsze. ![]() Dorinko Kochana, ja podobnie jak Ty wciąz dążę do doskonałości w swoich działaniach i codziennych poczynaniach. Nie zawsze niestety mi się to udaje. Czasem jest to spowodowane zwykłym stresem, ktory gdzies musi przeciez znaleźć jakieś ujćie, zdenerwowaniem i ogólnym zmęczeniem. Kochana Moja, najlepszym pzrykładem mojej kiepskiej organizacji, może byc fakt, że od kilku dni - za Twoją radą - chcę sie wybrać do KTD w celu nabycia droga np. grabieży cudnych pantofli, ale wciąz nie mam ochoty i mobilizacji do pzrejścia się dosłowanie kilkanaście minut od domu. O zgrozo, jestem rozciapciana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo robie te desery o których pisalas na jogurtach i wszystkim bardzo smakują ![]() Już wczesniej jadalam slonecznik tylko bylam ciekawa czy nie przesadzam z ilościa ![]() Dzieki kochana ![]() Moze rzucisz Dorinko jeszcze jakims przysmakiem,bo ja uwielbiam takie smakołyki nietuczące ![]() ![]()
![]() |
#4378 |
Wtajemniczenie
|
Nikuś Kochana, Dorinko Kochana
ja tez uwielbiam takie smakołyki, słonecznika spozywam równiez, ale niestety tylko wtedy gdy mam czas. Orzeszków light jeszcze nie jadłam, ale dizs kupie - rozumiem , ż emowicie o ziemnych/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A słonecznika jest naprawdę zalecany, w naszej diecie i tak liczy się INDEKS GLIKEMICZNY- czyli ile dany składnik ma węglowodanów a nie kalorii. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zadomowienie
|
Switezianko kochana ten deser polecany przez Dorinke jest doskonaly.
Powrzucałam do niego wszystko co mialam w domu i sie zajadamy. ![]() Dzisiaj planuje wyjscie do SCC i mam nadzieję,ze jakąś drogą ![]() Bardzo kusza mnie tez te kozaczki,no nie wiem............moze sie skusze.Ale jeszcze raz prosze powiedzcie czy zdecydowanie okragłe noski? Czy mogą byc delikatne kwadraciki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.