|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - grupa wsparcia NK
Ogłaszam bankructwo
![]() W portfelu pustka a ja mam w poniedziałek do odbioru w drogerii zamówione masło waniliowe Joanny a kilka dni potem 4fazową dermabrazję z Avonu. Trzeba będzie zacinsać pasa i mam zamiar to zrobić. Trzmajcie kciuki za nałogowca
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko
![]() Ja też stoję na skraju wypłacalności Wbrew zapowiedziom i dobrym chęciom wydałam sporo na kosmetyki w tym miesiącu... ok. 450 zł Postanowienie poniosło porażkę, od dzisiaj muszę się mocniej postarać.
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ilość mojego zbioru wczoraj mnie przeraziła - i to na powaznie No i jestem troche zła, bo przepłaciłam za balsam i tonik Oeparol - zobaczyłam w Herbapolu i kupiłam (bo takie zachwalane na Wizażu) - w sumie dałam więcej o jakieś 7 zł niż w aptece
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenka mnie się też zdarza przepłacić
Mówi się trudno. Mam nadzieję, że damy Prosze czuwac nade mną, Estella miała czuwać, ale jakoś nie wyszło ![]() U mnie ilość nie jest tak zatrważająca - na pewno mam dużo mniejsze zbiory niż Ty - ale przerzuciłam się na kosmetyki apteczne i wyższą półkę jeśli chodzi o kolorówkę... Pieniędzy zdecydowanie szybciej ubywa niż choćby pół roku temu. Muszę zużywać! |
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem tak z doskoku, bo wieczorem chyba jade z kolegą do Zakopca po polary polskich skoczków Miałam jechać na pre dni do Stalowej, do TZ ale nic z tego nie wyszło
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się za to rozwaliły kozaki Na przyszłą zimę kupię za to jakieś nowe ![]() Teraz moim marzeniem są śliczne błękitne szpilki z H&M, które widziałam w nowym JOY-u(nawet założyłam na Modzie wątek czy ktoś już te buciki widział, ale jeszcze ich nie ma w sklepach).
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Snow a jak ja Cię mam pilnować, jak Ty sie nie spowiadasz ze swoich zamiarów
![]() Miałam sobie kupic zestaw Biodermy - peeling i maseczka, ale kosztował aż 76zł (bardzo droga apteka). Kupiłam w kocu dwa samoopalacze - jeden Daxa, a drugi Rossmannowski za 5zł.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4358 |
|
Zadomowienie
|
I ja stanęłam na skraju bankructwa.
![]() Dzisiejszy wypad do miasta jeszcze bardziej mnie pogrążył. Najpierw nakupowałam ciuchów, złożyłam zamówienie w Oriflame a potem dopadłam Rossmanna i SP. W oriflame wzięłam korektor, szminkę Power Shine, scrb i krem do rąk w zestawie i tonik żurawinowy, bo ten, co miałam powędrował do mojej siory. W Rossmannie rozsądnie zakupiłam tylko farbę do włosów, dwie maseczki saszetkowe i gąbkę do maseczek. W SP straciłam głowę i w koszyku wylądowały: Scholl na pięty, odżywka Ce Ce (szamponów już nie było), Pink Sugar Aquoliny z błyszczydłem, pomadka Nivea. Poza tym wisiała karteczka, że do Pink Sugar dają gratis balsam, ta promocja już się chyba skończyła, ale skoro wisiało to zagadałam do pani jaki mi dadzą balsam. Pani zdjęła karteczkę i powiedziała, że już koniec tej promocji, ale balsam i tak dostanę Chyba robię dobre wrażenie na paniach w sklepie. Okazało się jednak, że balsamów gratisowych już nie było i dostałam żel pełnowymiarowy o zapachu cukru pudru. I się ucieszyłam, bo jeszcze nigdy do żadnych perfum nie dostałam dwóch pełnowymiarowych gratisów.
|
|
|
|
#4359 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
byłam dziś w Douglasie i Sephorze i oczy mi latały dookoła głowy
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też nic nie kupiłam.. Obejrzałam sobie sypki puder Clinique i zdecydowałam się na zakup koloru 04 - dla mnie będzie idealny jednak produkty Clinique mają strasznie przebrane...
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Estella no wiem, wiem, to nie był żaden wyrzut
Teraz będę na pewno o wszystkim pisać, chociaż np. perfumy to była spontaniczna decyzja, przeczytałam ich opis w Urodzie w piątek, a dziś poleciałam sprawdzić jak pachną i zakupiłam
|
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale opakowania Niny Ricci bardzo bo znajduje się na nich moje imię
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Snow i tak trzymaj
ja mam w końcu chwilę żeby sobie spokojnie posiedzieć przy KWC. Poza tym byłam u fryzjera planuje też zakup pędzla do różu i ew. do cieni. Ogólnie nie czuję znowu potrzeby kupowania kosmetyków. Na dzień (czy raczej wiecżór) dzisiejszy nic nie ptorzebuję (zobacyzmy co będzie jutro).
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoras z Was zamawiala w inermisie serie profesjonalna ziaja? albo gdziekolwiek indziej?
mam ochote na pare rzeczy, na spole z przyjaciolka wyszlyby nam goszowe sumy
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
Biały maczek
http://cgi.ebay.pl/New-Clinique-Fres...sid=p1638.m122 i ta cena ahś..i moje kolejne marzenie :
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Ziz ja kupowałam u nich w sklepie tonik, wcześniej o nim pisałam.
Niezłe ceny pigmentów MACa na Ebayu; u nas są po 90zł
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Es wiem ze pisalas, nawet czytalam Twoja recenzje na KWC
mam ochote na piling mocny z granulkami, maske zwezajaca pory i rozjasniajacy krem pod oczy. po sesji chyba zamowie
|
#4368 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko jakoś domownicy zwykle dziwnie na mnie patrzą ![]() Cytat:
W sumie teraz, mogłabym oglądać Dr House, bo akurat Desperatki mają przerwę, więc zostaje tylko Prison Break i Criminal Minds, a co to są 2 seriale ![]() Cytat:
Ale ile przyjemności z tego miałam ![]() Cytat:
Oj, bida nastała ![]() Cytat:
W Aptecusie 49zł kosztuje, więc bardziej się opłaca zamówić u nich nawet z przesyłką.Cytat:
A z tymi gratisami to Ci się udało. Aż nieprawdopodobne, że Ci nie powiedziały, że promocje się nie łączą, bo przecież zwykle się nie łączą. Ale z drugiej strony pewnie widząc ile masz w koszyku, pomyślały, że nie ma co żałować dobrej klientce. Cytat:
Dziś zostałam zaspokojona kosmetycznie przez siostrę, która obdarowała mnie zestawem żurawinowym z TBS i jeszcze scrubem i kremem imbirowym Także jest co zużywać, nie ma czego kupować Najbliższy planowany zakup kosmetyczny to jakiś żel do twarzy, jak wykończę ten kremowy Garniera.Cytat:
A to Twoje marzenie to co dokładniej? Cytat:
Leń ze mnie
|
|||||||||
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Mag nu dosyc czesto
regularnie dwa razy w tygodniu piling i co drugi dzien maseczka nuxe i raz w tygodniu zdzieracz klinika zaobserwowalam poprawe stanu cery przy takich regularnie przeprowadzanych domowych zabiegach a konczy mi sie moj xerial gommant, czas wyprobowac cos innego
|
#4370 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja niestety zgrzeszyłam, po wyjściu Agi miałam jeno do Media Markt zajrzeć, ale koleżankę okazało się że koleżanka podjedzie i z nudów weszłam do Inglota Kupiłam pomadkę w słoiczku, ale to pierwszy kolorówek w tym miesiącu!Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooooo
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mam niby tylko 1 tubę maski glinkowo-torfowej Bielendy i 2 pudła masek algowych, też z Bielendy, wszystko oczywiście z serii profesjonalnej w dużych pojemnościach No i do tego z peelingów: 1,5 opakowania scrubu w proszku Oriflame Radiance i gratisowy Biodermowy Hydrabio. Jeszcze może ze 2 maseczki w saszetkach się znajdą. A w moim tempie zużywania to to będzie zapas na 5 lat Sama nie wiem czemu tak mam, kiedyś byłam regularna w maseczkowaniu i peelingowaniu...
|
|
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Ja i maseczki, hmmm...
saszetkowych mam kilkanaście a zuzywam może 1 na miesiąc tubkową jedną i tez jak mi sie przypomni.. za to peelingi w miare regularnie, a co ile dni to zalezy juz od konkretnego preparatu. Ostatnio nawet balsamuję ciało regularnie choć nie znosze tej czynności i balsamuję usta przed kompem co mi się nigdy nei zdarzało
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Balsamuję się regularnie, usta smaruję non-stop, z myciem, demakijażem i takimi tam podobnie. Zresztą, inaczej być nie może EDIT: ziz, przeczytałam właśnie Twoją recenzję Burzy by Demeter i coraz bardziej mam na nią ochotę W przeciwieństwie do EarlGreya, który jest pysznie herbaciano-bergamotkowy Szkoda tylko, że nietrwały ![]() A jak z trwałością Thunderstorm
Edytowane przez MagJa Czas edycji: 2008-01-27 o 00:46 Powód: dopisek o Demeter |
|
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przy retinoidach zaczęłam się regularnie peelingować peelingiem enzymatycznym Norela (codziennie-co drugi dzień). Zorac i Isotrex znacznie poprawiły mi stan skóry, ale ciągle coś wyskakiwało... Ze zdumieniem odkryłam, że mogę teraz stosować maseczki glinkowe, co przy kwasach było nie do pomyślenia - 90% produktów skutkowało burakiem na twarzy - i zaczęłam regularnie używać produkty Logony Patchouli Lavaerde. Zakochałam się w nim
Nabrałam teraz strasznej ochoty na inne glinki, wreszcie mogę z nimi poszaleć, choć mam pewien niepokój czy lepsze nie będzie wrogiem dobrego cóż, leci już do mnie żywa ziemia wulkaniczna (kolejne podejście, 3 lata temu nie widziałam wielkich efektów prócz wysuszenia), na liście must have pojawiły się trzy produkty Arglietzu: biała glinka w tubie i dwie ich słoiczkowe (jedna mocno antybakteryjna, druga podobno bardzo delikatna), prócz tego mam ochotę na zapas Logony: Patchouli, a prócz tego biala z Lotusem i jeszcze glinka do mycia z otrębami migdalowymi Tautprofen. No i jeszcze wrocławska firma Organique ma swoją glinkę Ghassoul na wagę
|
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Widze dziewczyny ze wiekszosc w bankructwie-ja tez
![]() Musze zaczac oszczedzac-nie czuje sie dobrze z nadmiarem kosmetykow . W tym miesiacu wydalam na kosmetyki-uwaga niecale $20( kupilam tylko probki podkladow mineralnych i jedno opakowanie pelne) No wydalam tez okolo $25 na pielegnacje(ale to sie nie liczy bo dostalam kase jako prezent na urodziny)-hehe usprawiedliwiam sie ![]() Ogolnie nic mnie jakos ostanio nie kusi-no i dobrze
|
|
|
|
#4377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to puder rozświetlający pięknie się prezentujeCytat:
tak pięknie wyglądał na mojej dłoni... <marzyciel>a mi jakikolwiek tzn no może to nie jest obojętne jaki.. ale jakiś na pewno _________________________ _____________ jaki uroczy ten kolor Poppy ten drugi to Camellia - jakiś taki ciemny
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Mag takiej nuty w Burzy nie ma, jest za to w robaczku swietojanskim
w Burzy takich typowo wodnych nut nie ma - sa deszczowe, ziemne, wietrzne. malo w nich slodyczy, to raczej taka gorzka slodycz ktora szybko mija. trwalosc? taka srednia na mnie ja stosuje je jako baze pod tutti kiwi no i razem trwaja tak z szesc, siedem godzin, pozniej dopsikuje sie samym kiwi i mam zapach do wieczora na sobie.po sesji bede robic probki, wiec MagJu jakbys byla chetna to ja sluze Burza i Robakiem tysz ![]() agniesko mowisz o tym?
|
#4379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a, muszę to dodać, świetnie wygładza skórę Ja muszę po raz kolejny napisać reklamację do Tołpy, zamiast maseczki przysłali mi krem matujący i wciąż nie odpowiadają ani nie przyszła paczka z wlaściwą zawartością
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.

Wbrew zapowiedziom i dobrym chęciom wydałam sporo na kosmetyki w tym miesiącu... ok. 450 zł
Postanowienie poniosło porażkę, od dzisiaj muszę się mocniej postarać.

- zobaczyłam w Herbapolu i kupiłam (bo takie zachwalane na Wizażu) - w sumie dałam więcej o jakieś 7 zł niż w aptece
Mówi się trudno. 

Okazało się jednak, że balsamów gratisowych już nie było i dostałam żel pełnowymiarowy o zapachu cukru pudru. I się ucieszyłam, bo jeszcze nigdy do żadnych perfum nie dostałam dwóch pełnowymiarowych gratisów.

jednak produkty Clinique mają strasznie przebrane...

mam ochote na pare rzeczy, na spole z przyjaciolka wyszlyby nam goszowe sumy
W Aptecusie 49zł kosztuje, więc bardziej się opłaca zamówić u nich nawet z przesyłką.

No i do tego z peelingów: 1,5 opakowania scrubu w proszku Oriflame Radiance i gratisowy Biodermowy Hydrabio. Jeszcze może ze 2 maseczki w saszetkach się znajdą.