![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06! II
abc u nas w sklepach też są drogie takie wózki, w Krakowie od 150 do 250 zł za 130 były ale takie że ledwo się trzymały, widać że lipne
mam nadzieję że ten płyn pomoże i zniknie to paskudztwo u Was kurcze nie wiem co robić z tym mopem ![]() mama ma urodziny 30 listopada, więc niedużo czasu mi zostało zaczekam na opinię innych dziewczyn, może któras tu ma takiego mopa i mi pomoże ![]()
![]() |
#4352 |
Zadomowienie
|
Niki wózek bardzo tani warto,bogato wyposażony,polecam.A odnośnie mopa ,to również warto moja siostra ma podobny,kupila 2 lata temu i placiła 250zł.Ona mieszka w domku i ułatwia on jej bardzo sprzątanie.Ja na Twoim miejscu bym kupila go mamie,dobry prezent,warto.
Odnośnie prezentów,to u nas jest odwrotnie tzn.pod poduszkę na Mikołaja dajemy sobie drobne prezenty,dzieciom słodycze i jakieś drobnostki.Natomiast pod choinkę to już są bardziej bogatsze prezenty.Robimy dla wszystkich dzieci w rodzinie. A w styczniu ja mam mega imprezki tż urodziny,moje urodziny,rocznica ślubu,Martynki imieniny i Amelci urodziny,aż strach się bać portfela w styczniu.
#4353 |
Zakorzenienie
|
NIKi ja nie wiem co Ci doradzic, bo widziałąm ten mop kiedys w TV market i wydawałsie byc przekonujacy...ABC pisze ze cos tam niszczył wiec moze poczytaj w necie jakies komentarze o nim...Jesli uwazasz ze mamusi sie przyda to moze kup....nie wiem tylko jak on odkurza na pare i potem nie jest np dywan mokry? Ja sie kompletnie nie znam....wybacz ze niewiele ci doradze..
![]() moze tu poczytaj NIKI http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...071&w=85862569 http://www.maluchy.pl/forum/H2O-mop-na-pare-t49038.html http://www.noworodek.pl/phpBB3/viewtopic.php?t=61367 Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2008-11-20 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Wam za opinie
dzięki Monia za linki, poczytam sobie ![]()
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
NIKi i co? kupujesz tego mopa? zdecydowałas sie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niki fajny ten wózeczek , ja właśnie też mam problem co kupić dzieciom, Lenie kupimy matę edukacyjną ale co pozostałym dziewczynom to nie wiem. zastanawiałam się właśnie nad takim wózkiem dla Oliwki tylko kurcze będzie problem gdzie go postawić bo w pokoju mało miejsca ![]() Co do tego mopa to nie pomogę. U nas na mikołajki kupuje się słodycze albo jakieś drobnostki natomiast pod choinkędzieci dostają droższe prezenty.
#4357 |
Zakorzenienie
|
Monia nie wiem, nadal myślę
![]() Kasiu a Twoją malutką na naszej klasie widziałam ostatnio, ale się zmienia z dnia na dzień ![]()
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
![]() U mnie dzis padał sniego od poprzedniej nocy..caly dzien sypało...Pojechałam z Szymkiem do Opola bo miałam cos do załatwienia.. Sypalo wiało a Szymek tak sie darł na ten snieg ze nie mogłam go uspokoic..ze mu pada na buzie, ze wieje, ze ma mokre policzki i mam wziac ten snieg, bo on nie chce... ![]() Ale wie ze niedlugo bedzie Mikołaj bo mu powiedziałam z ejak bedzie padał sniego to przyjdzie Mikolaj ...no wiec trzeba szybko listy pisac do niego.. ![]() Poszłam dzis w Opolu na kawke z siostra i na solarium by sie troche odsresowac, poczulam sie lepiej nawet...mam chec na jakis aerobik ![]() ![]() Wiecie co ?Ja mam klopot z moja chrzesnica, bo ona chodzi do 1 klasy ma 7 lat i nie wiem kompletnie co jej lupic na Mikołaja ![]() ![]() Na dodatek Szymek ubrał dzis kozaki, jak wrocilismy z Opola ja mu siagam a tu podeszwa piety osobno a kozak osobno..jak sie wkurzyłam...normalnie mało mnie nie trafiło.... ![]() Kasienko trzymaj sie dzielnie i ucałuj Lenke ....co do kolek to ja wiem jak to jest bo moj synek miał do 6 miesiaca wiec sie troche nameczylam ...kup Plantex herbatke koperkowa jest w saszerkach , przykładaj jej na brzusio ciepła pieluszke (przeprasowana zelazkiem) no i masuj ![]() Wozek ktory NIKI pokazła fajna sprawa...z pewnoscia i Lenka skorzysta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zadomowienie
|
Witam!
Ale zima nam się zrobiła ![]() ![]() Amelcia wczoraj szalała z radości,ze śniegu ,byłyśmy na dworze w tą śnieżycę i ona wystawiała języczek,chciała jeść śnieg. A dzisiaj tak dużo śniegu napadało,że Amelcia szalała dzisiaj na sankach i na takim plastikowym listku.Sama wchodziła na dużą górkę i zjeżdżała z niej.Taka jest odważna.A co tam u Was,Iwonka jak samopoczucie ,już lepiej,czas goi rany ![]() Monia odnośnie prezentu ,to ja Ci nie pomogę,bo wiem,że nie pracujesz,a teraz wszystko drogie,wiem,że dzieci w wieku 7 lat już chcą te mp3 lub mp4,ale to drogie prezenty,a poza tym może jakież lepsze dodatki do szkoły jakieś firmowe. Kasiu a czy Lenka była już na spacerku? A oto fotki ze śnieżnej niedzieli.
#4360 |
Zakorzenienie
|
Hej!
U nas dopiero dziś po poludniu śniegiem sypneło.Wiki oczywiście przescześliwa ![]() Zaskoczyłaś mnie Moni@ ze Szymek darł sie jak snieg padal,ze mu to przeszkdzało ![]() Wiki to z podwórka nie można było sciagnąć,a jak przyszla do domu to rumieńce na całe poliki ![]() Jutro oczywiśce mamusiu na sanki idziemy ![]() Nel co do warunków drogowych to masz racje,ja dziś miałam strach w oczach,szklanka na drodze,ruszam a samochód w miejscu stoii i tylko koła sie kręcą.Główne drogi posypane a osiedlowe sliskie jak cholera ![]() Kasiu buziaki dla Was dziewczynki ![]() Aaa zapomniałam bylam w czwartek u gina i wiem co bedzie ![]() ![]() Poza tym dzidziuś rozwija sie dobrze i zaczyna juz sie wiercić brzuszku ![]() Uciekam bo zmeczona jestem,jutro skrobnę wicej ![]() Całuje Was mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Rozeznanie
|
Kasiu ja na kolki nie pomogę, bo Wiki nie miała. A na zaparcia ja dawałam czopki, chociaz pediatra kazał przeczekać. Ale mi szkoda było Wiki i dawałam czopki.
Moni@ na prezent dla chrzesnicy moze jakieś książki. Teraz sa ładnie ilustrowane i kolorowe. Jastin napisz co gin zobaczył??? chłopaka czy dziewczynkę ![]() Nel ale Amelka zadowolona musiała być z tych igraszek na śniegu. U nas dopiero wczoraj popadało lepiej, ale było tak zimno, ze na podwórku nie bylismy. Tylko tyle co na cmentarzu, a Wiki i tak mówiła, mama szybko chodź do auta, bo zimno ![]() Dziewczyny ja obserwując moja Wiki jestem w szoku jak ona szybko dorasta. Wszystko rozumie. Wczoraj z rana pytała mnie czy upieczemy ciasto (a przewaznie w niedziele rano robię), ale zaplanowałam gołąbki zrobić, to mi pomagało mięso mleć i potem je tam miętosiła i taka zadowolona była. Do swojego pokoju pomagała zabawki znosić z całego mieszkania i taka była podekscytowana. a wczoraj musiałam się z nią bawić - i kazała mi być jej siostrą ![]() Nareszcie dla Wiki moge związywać kucyki. Robię jej takie dwie kitki. A jak nie zrobię rano, to krzyczy, że kucyków jej nie zrobiłam. Kupiłam jej wielkie opakowanie gumeczek kolorowych. Od dziadka wczoraj dostała śliczne kolorowe spineczki i dzisiaj koniecznie musiałam jej załozyć do przedszkola. Remont już skończony. Jeszcze TŻ musi zrobić taki mały regał z półeczkami i bedzie wszystko. W sobote troche zaspałam i krótki dzień potem miałam, także zdążyłam kupić dla Wiki tylko firanke i już mi sklepy zamknęli, także nie kupiłam obrazeczków na ścianę, doniczek itp. Miłego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zadomowienie
|
No cześć laseczki!
Nel dzięki, u mnie nie najgorzej. Trochę mi przeszło, resztę sobie przetłumaczyłam. Nie wiem czy tak do końca, to się okaże. Kkasiu współczuję tych kolek u Lenki, moja Kasia miała tylko trochę i dawałam jej wodę koperkową, ale z tego co pamiętam, to ona dopiero była po pierwszym miesiącu. Ja miałam dosyć intensywny weekend, rano w sobotę na basen na gimnastykę odchudzającą, cała godzina ćwiczeń. Ale nie było źle. Potem byłam z mężem w kinie na "To nie tak jak myślisz kotku", w ogóle mi się ten film nie podobał, zagmatwany strasznie. Ale dostałam zaproszenie podwójne z pracy to poszłam. Kasia w tym czasie była u teściów. Powiedziałam TŻ-owi, że ma zadzwonić do matki i powiedzieć, że ją przywozimy i koniec. Trochę kręciła nosem, bo musiała zmienić trochę plany, ale w końcu się zgodziła. No w końcu raz na ruski rok to chyba może... Wczoraj byłam w Piotrkowie u taty i Kasi chrzestnej. Trasa nie najgorzej, najgorsze warunki na krajowej 1. To już na tych węższych drogach było lepiej. Ale wieczorem wracało się już całkiem znośnie. Mój tata kupił sobie kawalerkę i mieszka teraz sam. Fajnie ma bardzo, urządził się extra, ale samotność dobija. Ale to jego wybór. Czasami mam wrażenie, że gdybym miała ustabilizowaną sytuację finansową to też bym chciała mieszkać sama. Geny po tatusiu. Abc gratuluję udanego remontu, szybko i sprawnie wam poszło. SUPER! Znając Jastin to pewnie nie przyzna się jaka będzie płeć. Pewnie zła jesteś na lekarza, ze Ci powiedział? Skoro nie chciałaś wiedzieć? Mógł zapytać... |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Zadomowienie
|
Witam!
Zapraszam dziewczynki na kawkę lub herbatkę! U nas zima na całego,na dworze biało i mrożno.Amelcia jak wstała od razu spojrzała w okno czy jest śnieg,a wczoraj po południu sama zjeżdżała z górki na takim plastikowym listku.Byłam w szoku,że ona taka odważna. ABC super,że już jesteś po remoncie,ja na razie nic nie planuję,bo nie pracuję i z jednej pensji ciężko coś wykombinować.Ale jak tylko pójdę do pracy i troszkę zarobię,to planuję również coś pozmieniać w domku. Jastinku napisz nam co będzie miala Wiki braciszka czy siostrę,jak tam brzuszek ,a poza tym miałaś pokazać fryzurkę.
#4364 |
Zadomowienie
|
Iwonka cieszę się bardzo,że u Ciebie nastrój trochę lepszy.
![]() ![]()
#4365 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Trzymajcie sie Kochane ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
Jastin pochwal sie dzidzią...No jaka płec? Napisz ...
![]() Co do prezentu to musze kupic mojej chrzesnicy cos typowo dla dziewczynki bo ona ma 2 braci i wiem ze jej MP3 wpadnie w ich rece ![]() ![]() Dziekuje za radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny a czy przypadkiem nie zauważyłyście, że jak nie macie pomocy, to wszystko potraficie załatwić same w dodatku z dziećmi. Ja jak mam pomoc czyjąś, to albo mi się nie chce czegoś zrobić, albo długo to trwa. Dziewczyny ja wczoraj pytałam Wiki co chce od mikołaja. Więc tak: lalkę, torebkę i .... kiełbaski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz 3 miesiac czekam i w koncu poszłam odmowic bo gosc robił ze mnie wariatke chyba.. ![]() ![]() to samo bylo z cieknacą umywalką..lało sie rok, byly TZ nie mogł biedny tego zrobic, jak sie wk** to wyrwałam wszystko z pionu i sama z mamą zrobilam ale czasem nie mam siły, nie umiem sobie poradzic niestety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
Ciekawa jestem co u Kasi ? Jak Lenka sie miewa i czy kolki ustały....
Jastin ty chyba zapomnialas nam cos napisac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Rozeznanie
|
Moni@ jesteś zuch dziewczyna , ja cie podziwiam, ze sama radzisz sobie z Szymkiem. Wiem ile to nerwów czasami. Ja praktycznie byłam z wiki sama. na pomoc exa nie miałam co liczyć.
Ostatnio z TŻtem składaliśmy szafę, którą oddał mi ex z naszego mieszkania. Szuflady w tej szafie sama składałam i skręcałam, TŻ się smiał, kto to składał, to mu powiedziałam, ze ja ![]() Tak samo jest Moni@ u ciebie - potrzeba matką wynalazców. ![]() A ja bym troche powiedział tym od okien. A tak w ogóle spisz Moni@ umowę z nimi i niech określą dokładnie termin realizacji. Ja byłam służbowo na mieście i po drodze wstapiłam po włóczkę. Mam zamiar zrobić dla wiki poduszki w kształce głowy Kubusia Puchatka, druga w kształcie tygryska i kłapouchego. o cos takiego https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1165354279 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1167684005 |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() U nas już po remoncie , tak jak pisałam skończyli w piątek , ufff ale ulga ![]() ![]() Malutka kolki nadal ma ale już rzadziej , ostatnio w sobotę , wogóle sobotni wieczór był przerąbany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moni@ jak tak czytam o tym ze tak Ci samej cięzko to mi naprawdę przykro bo nie zasługujesz na to ,ale faktycznie czasami lepiej być samej niż męczyć się z jakimś dupkiem. Ja zawsze podziwiałam kobiety które były na tyle odważne że odchodziły od mężów, nei wiem czy bym tak potrafiła chociaż nie raz o tym myślałam, ale u mnie to takze kwestia finansowa niestety , jednak nie ma co ukrywać samej z trójką dzieci ciężko byłoby się utrzymać ![]() Jastin nie trzymaj nas w niepewności i napisz co nosisz pod serduszkiem ![]() Nel pytałaś o to czy byłam z małą na spacerku wiec byłam ale tylko raz ![]() 7 grudnia mamy chrzciny takze powoli się przygotowujemy tzn muszę wszystko pokupować, a najgorsze że nie mam co ubrać i nie mam czasu aby sie rozejrzeć po sklepach ![]()
Kasia z dziećmi : Julia 11 lat Oliwia 7 lat Lena 5 lat Edytowane przez kkasiaaa Czas edycji: 2008-11-25 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poduchy superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rr !!!!!!!!!!!! Jak ja ci zazdroszcze talentu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moze niech Oliwka z toba prowadzi wozek? zachecisz ja to bedzie ładnie szła na spacerku.... Co do ubrania Kasiu na chrzest to chetnie bym ci pomogła ale nie mam jak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Współczuję ci tej sobotniej nocy. Tym bardziej, ze moja wiki ostatnio tez sie budzi kilka razy i jestem zmęczona, a co dopiero jak nie śpi trójka cała ![]() A prosze bardzo ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj przychorowałam i pół nocy wymiotowałam. ledwo żyję. Nie wiem co to moze być, bo TŻ i wiki jedli to co ja i nic im nie było. Idę dzisiaj na 10 do Wiki do przedszkola na Andrzejki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Rozeznanie
|
trochę fotek załączę
1. Wiki je makaron z Gabrysią tak jak w zakochanym kundlu ![]() 2. Tak wiki remontowała swój pokój 3. Najbardziej aktualne - chyba z niedzieli |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
Czesc babeczki!
Ja nie pisałam bo nie mialam dostepu do normalnego komputera ![]() Tż przyniósł z pracy takiego małego laptopa i strasznie sie na nim pisze,klawiatira malutka,a na dużym kompie jakieś cyrki powychodziły i dopiero wczoraj tż zainstalował mi viste ![]() Nel co do fryzurki to wiecie ze ja nie lubie za bardzo pokazywać fotek,a na wizażu nie bede wklejac bo chce zatrzymać jako tako swoja anonimowość.Dziś cos wkleje na nk to sobie lukniesz jak to wyszło.Tż zabrał aparat a tam mam nowe fotki wiec zrzuce wieczorkiem i wkleje ![]() Co do dzidzi to masz racje Iwonko wkurzyłam sie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam ale nie czytałam Waszych postów,pózniej nadrobie zaległości i poodpisuje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zadomowienie
|
Jastinku fryzurka super,zobaczyłam na nk,Wiki podobna do mamusi
![]() Abc ale jesteś zdolna bestia z tymi poduchami i robótkami,a także wiem,że pieczesz doskonale-zazdroszczę takiego talentu.Ja niestety tylko dobrze pitraszę potrawy-opinia rodzinki. U nas zima trwa,właśnie śnieżek pada,Amelcia ogląda bajkę na dvd a ja robię naleśniczki ,miłego dnia.
#4377 |
Rozeznanie
|
napisałam posta i mi go wcięło
![]() ![]() Jastin imię dla dziewczynki bardzo ładne. Skoro ty marzyłas o dziewczynce - to w sumie teraz przynajmniej jestes pewna. ale lekarz postapił nie ladnie. Nel ja ci zazdroszczę pitraszenia, bo ja nie bardzo lubie. Gotuje bo musze po prostu. A moja poducha stoi w miejscu. Natrafiłam na problem, ale juz na forum wystapiłam z zapytaniem i mam nadzieję, ze dziewczyny mnie oświeca. ![]() Ja wróciłam z andrzejek. wiki spi. Ja w między czasie wstawiłam pranie, ugotowałam rosół, a teraz lece właczyć kuchenke, bo dzisiaj bedzie kurczak z ziemniakami z piekarnika. Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Raczkowanie
|
błagam mogę wpaść do Ciebie na tego kurczaka..............cho dzi taki za mną od jakiegoś czasu ale nam piekarnik umarł u babci a nowy dopiero do siebie kupimy.
mam dziś okropny dzień, strasznie mnie kuje w brzuchu jakby mi blizna po poprzedniej cesarce pękała, w nocy sie nie wyspałam bo mała co chwile pić chciała, normalnie to juz roczne dzieci przesypiają całą noc bez budzenia się a jej to się trafiło ze trzy razy dotychczas i taka wkurzona jestem przez to wszystko. Edytowane przez calineczka_ Czas edycji: 2008-11-26 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() nie pisałam długo, bo od środy do niedzieli pracowałam (z wyjątkiem piątku), zastępowałam koleżankę, dlatego mało wolnego miałam. Teraz przez dwa dni trochę odpoczęłam od pracy ![]() ![]() ![]() nie mamy pojęcia co mu kupić ![]() mamie na urodziny chyba kupimy mikrofalę, z mopa na razie rezygnuję ![]() abc zazdroszę Ci talentu, super tak umieć zrobić takie podusie ![]() zdjęcia Wikusi świetne ![]() Jastin cieszę się, że będziesz miała córcię- tak jak chciałaś, szkoda że lekarz się wygadał, no ale ważne że dzidzia zdrowiutka rośnie ![]() calineczko ja to samo do tż mówię zawsze, jak jestem zmęczona po pracy a Nikola mi się budzi w nocy i jęczy, stęka, płacze że chce pić, też mówię że młodsze dzieci przesypiają noce, a ona 3 lata prawie ma i budzi się z płaczem jak dzidziuś ![]() za mną ostatnio "chodzi" tortilla ![]() ![]() dziś upiekłam szarlotkę z budyniem, do tego kupiłam sos toffi ![]() ![]() abc a te Twoje wymioty to nie ciąża czasem??? ![]() z moją siostrą chodzi do klasy dziewczyna (15 lat) która podejrzewa że jest w ciąży ![]() ![]()
![]() |
#4380 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ciaża raczej nie - dopiero co skończył mi się okres. Ale jak to TŻ mówi - do trzeciego miesiaca może kobieta mieć okres , więc .... ![]() Wczoraj dostałam reprymende od TŻta ![]() ![]() ![]() Wiki dzisiaj jest u ojca. Wczoraj miała jakieś rozwolnieie i w nocy sie obudziła, zeby kupkę zrobić. Bardzo wodnista była. Powiedziałam exowi, że może dzisiaj mieć takie rzadkie kupki - to miał nietęgą minę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.