![]() |
#4351 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Byłe Tableciary plotkary :-)
Idę dziewczynki poleżeć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
W norwegii też nie jest lekko właścicielom psów a psom też nie
![]() ![]() ![]() ![]() W cenach wizyt u weterynarza się nie orientuję ale zapewniam Was, ze tanie nie są |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Raczkowanie
|
Kachulko i Mężatko do dzieła , łapcie się za facetów i niech robią swoje hihih
![]() Pomidorko jak strzelisz sobie fotke wieczorem pochwal się proszę ![]() ![]() Zgdnij_MS to Ty "komputerowiec" jesteś ,bo ja tusz to sobie mogę załadować ale do rzęs ![]() Ciekawe kogo Ray na monitorku widziała, chyba że dzidzia znowu się pupą do mamusi odkręciła ![]() Asiu jest podatek od psa obowiązkowy,ale od dużych ras. Mój to Jack Russell i ja nie płacę bo on jest jak puppy traktowany. A ubezpieczenie mam takie jakby zachorował, operację miał, albo go ktoś przejechał to leczenie free albo odszodowanie, bo my za niego 450f zapłaciliśmy przy kupnie i to małe jest- nie wiedziałam czy nie zdechnie po tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale z tymi strunami to okropność, ale tak wszędzie jest tutj jeszcze ogon podcinaja i uszy np. pitbulom( nie wiemjaksię to pisze) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
Ray cos sie nie odzywa
![]() Ja bylam z mezem na malych zakupkach, przynajmniej jak sie poruszalam to mi mdlosci przeszly. teraz M gotuje obiadek a ja wskoczylam do was. Kupilam sobie dresik, taki do latania po domku, bo stary sie zuzyl a w jeansach niezbyt lubie po domu chodzic, szczegolnie jak mi brzuszek na wieczor wyskakuje to jest niewygodnie. No ale jestem juz w dresiku, czuje sie jak maly człapak bo jak zwykle spodnie sa ciut za dlugie ![]() Nikitka pewnie cieszy sie mezulkiem. A moj M w poniedzialek tez wybywa, w delegacje i bede sama to wtorku wieczor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zakorzenienie
|
Agusieczku a to nasz to nie wiem czy do duzych zaliczany jest...............
to niby doberman, ale z tych mniejszych, to nie jest takie duze "bydle" ![]() a moze wiesz ile taki podatek wynosi????? dla mnie prawde mowiac jest to smieszne, by chodzic i pytac sasiadow czy moge miec psa............po pierwsze to czyjes 3 koty lazily latem ciagle po naszym ogrodku, wlazily przez okna do domu- wszystkie mialy obrozki itp wiec nie bezpanskie... a ja sama jeszcze mleczko im dawalam i mi tam zwierzaki nie przeszkadzaja... tak samo moze niech sasiad przyjdzie sie zapyta mnie czy moze miec motor- bo wiadomo jest strasznie glosny i moze ja sobie nie zycze, albo niech sie mnie spyta czy moze samochodem jezdzic- bo ja to jezdze rowerem i nie lubie spalin............. ja sie ludziom do niczego nie wtracam to dlaczego ktos ma za mnie decydowac czy bede miala psa czy tez nie, a co z tolerancja?? poza tym uwazam, ze pies tak jak inne zwierzaki to stworzenia boskie i nie mamy prawa im az tak ograniczac wolnosci, by ciagle chodzily na smyczy, w kagancu itd uwazam, ze powinny byc stworzone specjalne miejsca by psy sie mogly wyszalec, psy powinny byc zawsze zaszczepione na wszystko co trzeba, w kazdym kraju sie powinno sprzatac po nich i moze to by bylo dore rozwiazanie- zeby kazdy pies obowiazkowo odbyl podstawowe szkolenie ja akurat poswiecilam mojemu psu mnostwo czasu, jest nauczony bardzo wiele, wszystkie podstawowe komendy, do tego umie prosic, przepraszac, przytulac, dawac buzi, wie co to jest kapac sie, myc zeby, odroznia co to jest smycz, kaganiec, kolczatka, rozroznia nazwy swoich zabawek- np jez, swinka, pileczka, balon itd, odroznia zwierzeta- psy, koty, ptaszki i wiewiorki....... moglabym tego mnostwo wymieniac....... takie rzeczy poprostu ulatwiaja nam zwykle codzienne zycie... poza tym pies codziennie rano zbiega na dol i przynosi mi listy, gazety itp- jeden list po drugim...spedzam z nia kazda chwile mojego dnia- nawet razem wieszamy pranie- pies podaje mi skarpetki ![]()
#4357 |
Zakorzenienie
|
no Ray nareszcie
![]() ![]()
#4358 |
Zakorzenienie
|
ja na chwile wpadlam do was
![]() nie przeczytalam jeszcze co napisalyscie potem sie za to wezme bo musze pierw cos dla dzidzi zjesc ![]() no wiec bedzie na 100 % Alicja ![]() dzidzia pokazala nam kim jest maz mial powiedziec co widzi hihihi chyba mu nie chcialo przejsc przez usta ze to dziewuszka hihi ale ja od razu wiedzialam wygladalo jak 100% dziewuszka ![]() generalnie dzidzia zdrowa ale drobniutka ![]() lekarz bardzo fajny byl wesoly i wszystko mi pokazywal widzialam jej glowke brzuszek jak raczkami dotyka glowki niestety nie mam dobrego foto jedyne na ktorym glowki troche widac wklejam ![]() moja dzidzia niby drobn jest i troche miejsca ma ale dzis rano wypinala sie tak ze bylam w lekkim szoku wypiela tak glowe ze az mnie bolalo i ylo widac normalnie kulke... szkoda ze foto nie zrobilam hihihi
#4359 |
Zakorzenienie
|
Ray sliczna dzidzia, gratulacje
![]() ale to musi byc fajne uczucie jak sie tak dzidzie podglada ![]()
#4360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zakorzenienie
|
dziekuje :kwiatek:
to juz wiem ze moge kupowac rozowe hihihi.... urosnie zapewne macie racje ona dopiero bedzie teraz nabierac cialka ale generalnie drobna jest na swoj wiek ![]() ![]() ![]() wczoraj mi dala popalic ze mialam jej dosyc normalnie wieczorem ulubione jej zajecie to wypinac rozne czesci ciala a dla mnie niezbyt to przyjemne ale no coz ![]() ![]()
#4362 |
Zakorzenienie
|
generalnie sie usmialam bo doktrot mnie pyta czy ja w ciazy jestem
![]() ![]() ![]()
#4363 |
Zakorzenienie
|
Ray śliczna dzidzia
![]() A wagą dzidzi za bardzo się nie przejmuj.Mojej znajomej przez całą ciążę suszyli głowę, że dziecko za małe, ze chore bedzie itp a przy porodzie okazało się, że dziecko jest normalnych rozmiarów (*ponad 3000 g)tylko lekarze źle mierzyli |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
Ray, to cudownie, że Amelcia się ujawniła
![]() ![]() Kasiasiarku, jak się trzymasz? Ja przegrałam z mężem w scrabble ![]() ![]() Już pomalowałam pazurki na wyjście, teraz tylko czekam na odpowiednią godzinę i lecę poszaleć na parkiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
Pomidorko dziękuję troszkę lepiej
![]() Udanej zabawy |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
Pomidorko udanej zabawy
![]() ![]() ![]() ![]()
#4367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiulku, Ray ma Alicje a nie Amelke, Amelka będzie u ja22 no i moja chrzesnica też Amelka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
Ray sliczne to usg, smiac mi sie chce, bo na moim to widac cala macice i malutka kropke, a na twoim juz tylko glowka i raczki sie zmiescily, ale te dzieciaki rosna!
![]() Pomidora , baw sie dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
Ray sliczna dzidzia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
a tak odnosnie imion to my z M kiedys chcielismy Julia ale za duzo jakos teraz tego........
teraz bysmy chcieli Sara (albo Sarah- jeszcze nie wiem ktoro imie) lub Lilly bardzo nam sie podobaja, pewnie w mojej rodzinie byliby bardzo urazeni, ze to takie "nie polskie" imiona........ no, ale...... nam sie akurat takie podobaja a synek??? nie mamy imienia ![]() ![]() juz mamy Maciusia to to imie odpada
#4372 |
Zakorzenienie
|
Ja od zawsze chciałam mieć Maciusia , Michałka i Emilkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
mezatka, fajne imionka. My imionka wybieralismy zaraz po slubie i jak do tej pory nie zmienilismy zdania. Zreszta moj M jest dosc stanowczy i jak bylo raz powiedziane, to po co zmieniac (ja to bym jeszcze poszperala, ale w sumie moze ma racje, jak juz sa to po co zmieniac). Ja chcialam imionka brzmiace tak samo po niemiecku i polsku. Narazie nie zdradzam, bo a noz cos sie zmieni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
Jutro idziemy po choinkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczynki
![]() Marcelinko przykro mi ze nie pocieszylam sie z tym panikowaniem ![]() Ray super foteczka i gratuluje Alicji ![]() Mezatko ladne imiona macie wybrane ,mi od zawsze podoba sie Amelia,Sybilla i Apolonia(to po mojej babci[*] ![]() Pomidoro udanego wieczoru zycze ![]() Nikitko super ze zakupki sie udaly ![]() Kasiasiar jak przygotowania przed podroza? Agus no to sporo was piesek kosztuje ![]() ![]() Mijalea podziel sie tajemnica ![]() A ja dzisiaj mialam dzien na sprzatanie wiec wysprzatalam nasz caly domek,zapakowalam prezenty,coby Tz gdzies nie zobaczyl ich i zaraz sie biore za wypisywanie kartek swiatecznych |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
Witaj Misiu
No to widzę, ze pracowity dzionek miałaś.Amelia I Sybilla fajne , Pola też ![]() Jezcze nawet mysleć mi się za bardzo o pakowaniu nie chce.Strasznie nie lubie pakowania, mimo iż zawsze robie sobie listę to i tak zabieram za mało albo za dużo rzeczy.No i TZ też muszę spakować(jak małe dziecko) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Wtajemniczenie
|
Kasiasiar ja z pakowaniem tez zawsze mam problem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też kiedys chciałam Julie ![]() ![]() Wysłałam cos wam na maile |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
Nikitko ja nie dostałam nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.