|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Jest o tym kosmetyku cały wątek, tam możesz znaleźć opinie osób, które go używały.
|
|
#4352 |
|
Rozeznanie
|
ja nie uzywałam i nie zamierzam, moja dermatolog powiedziała ze to naciaganie .....a ona jest lekarzem
|
#4353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobiłam całą kurację (czyli 2 opakowania) i nie zauważyłam żadnej różnicy. Teraz testuję lotion Seboradin Niger. Używam go na noc przed myciem włosów, bo po nałozeniu na umyte włosy i wysuszeniu nie wyglądaja na swieżo myte, a na drugi dzień są bardziej przetłuszczone niż zwykle. Edytowane przez agaaga111 Czas edycji: 2009-10-09 o 18:19 |
|
|
|
|
#4354 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4355 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, ja mam takie pytanie... czy herbata z bratka jest tez dobra na włosy?
|
#4357 |
|
Wtajemniczenie
|
Mijenko, herbata z bratka jest raczej wskazana na cerę(ale możliwe, że działa również na włosy).
Ago, pewnie miałaś badane FSH w trzecim dniu cyklu? Tylko to Ci kazał zbadać ginekolog? Czy inne hormony już wcześniej mierzyłaś? |
|
|
|
#4358 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny bralam juz skrzypowite pilam skrzyp drodze uzywalam toniku garnier neril teraz bylam u dermatolog dostalam jakis spirytus jestem na 2gim op tasb revalid i nadal wlosy leca jak oszalale zatem jakie hormony powinnam zbadac?(w poniedzialek ide do lekarza i chce zasugerowac badanie) albo prywatnie to zrobie..Pomocy;(
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Dołączam do Was, bo też dotknął mnie problem wypadania włosów Zawsze miałam ich średnią ilość, były przesuszone (natomiast przy nasadzie głowy szybko się przetłuszczały), ale przy minimalnym zadbaniu, stosowaniu odpowiedniej odżywki czy maski wyglądały "w miarę". Dodam, że leczę się endokrynologicznie, ale od dawna, a problem z wypadaniem włosów zaczął się dopiero w te wakacje. Nie chroniłam ich przez słońcem, przestałam łykać witaminy, nie ścinałam od pół roku (osiągnęły długość do zapięcia stanika) i zaczęłam używac beznadziejnego szamponu i odżywki z pantene. Nagle zauważyłam, że włosów zaczęło wypadać więcej niż normalnie, pod koniec wakacji po prostu całe garście. Pomylałam, że trzeba będzie o nie bardziej zadbać, zregenerować po lecie i będzie ok. Niestety ostatnio zauważyłam, że mam spore "prześwity" na głowie ![]() . Prawie dostałam zawału. Wryło mnie, stałam przed lustrem z pół godziny i nie mogłam uwierzyć. Chyba dotknął mnie poważniejszy problem niż okresowe osłabienie włosów Wizytę u endokrynologa mam w listopadzie, poradzę się go, ale na razie wzięłam się za podstawowe środki, licząc, że pomogą. Od tygodnia łykam tabletki (drożdże + skrzyp + pokrzywa), zewnętrznie stosuję: maskę gloria, maskę waxa, naftę, dzisiaj zaczynam wcierać ampułki z radicala. Ścięłam też włosy koło 10-15 cm. Przeczytałam dopiero kilka pierwszych stron wątku, będę kontynuować i wcielać w życie nowe metody na powstrzymanie wypadania włosów. O.o jak dobrze, że to napisałaś. Mam strzykawkę na stanie i już nie muszę się zastanawiać jak dozować płyn z ampułek.
|
|
#4360 |
|
Przyczajenie
|
Ja też niestety mam ten sam problem, z wypadającymi włosami...ale do tego moje włosy są słabe, mają rozdwojone końcówki i są połamane, a to wszystko przez prostownice...=/
Kupiłam sobie dzisiaj Radical- odrzywka wamacniająco/regenerująca do włosów. Czy ktoś jej używał i może mi powiedzieć jakie są efekty??
|
#4361 |
|
BAN stały
|
Jeśli chodzi o mgiełkę Radical wzmacniającą włosy, to nie daje ona żadnych efektów. Przynajmniej u mnie.
Edytowane przez JuliaJ Czas edycji: 2009-10-10 o 19:22 |
|
|
|
#4362 |
|
Raczkowanie
|
Anulinka ta witamina b12 domięsniowo jak jest pakowana? 6 ampułek i co drugi dzien sie stosuje?
|
|
|
|
#4363 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaśka, ja brałam po 20 ampułek (pakowana po 10 szt). Brałam zastrzyki w poniedziałki, środky i piątki, żeby nie latać na pogotowie w czasie weekendu.
PS. To była witamina B6. |
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Dercos Aminexil z Vichy. Genialny srodek. Najpierw w to nie wierzyłam, ale włosy wypadały mi tak potwornie i juz miałam prześwity, że nie miałam nic do stracenia. 9 tygodni 3 razy w tygodniu wcierałam ampułke w skóre głowy, przedziałek po przedziałku. Po 2 tygodniach włosy nabrały blasku i lepiej sie układały, zyskały na objetosci. Po 4 odrobine mniej wypadały. Po 6 jeszcze mniej a po zakonczeniu kuracji praktycznie wcale. Potem minelo jeszcze ze 2 tygodnie i problem wypadania ustał. Na całej głowie miałam kepki jezyków - po kilkanascie krociutkich włosków obok siebie, jak robiłam przedziałek, to jakby ktos trawnik skosił. Byłam w szoku ile włosów musiało mi wypasc, skoro tak to wygladało i cieszyłam sie strasznie, ze odrastają. Teraz sa strasznie gęste i na pewno potworze kuracje. Jak wypadaja mi teraz włosy- tak normalnie-około 40-60 dziennie to te cebulki wypadnietych włosów są bardzo grube, wygladja jak kulki, a wczesniej, jak mi włosy leciały tak mocno, to cebulki były takie cieutkie chude, jakby ich prawie nie było.
Obok dercosu brałam belisse i nadal ją łykam, bo ma cały kompleks witamin plus skrzyp. I oddzielnie magnez. Oczywiscie po tamtym wypadaniu mam schize i codziennie licze włosy i zawsze podczas mycia licze i drże, czy znów nie zaczną wypadac, ale jak na razie jest świetnie i mam znów bujną czuprynę. Nie wiem, czy to ma wpływ, ale jak wypadały tak strasznie, to bałam się je czesac, szczotkowac czy myc zbyt często, zeby nie ogladac ile wyleci. Ale jak zaczełam kuracje, to się zawziełam, zacisnęłam zęby i szczotkowałam codziennie rano i wieczorem i masowałam opuszkami palców skóre głowy. Robie tak do teraz i mysle, ze to pobudza mikrokrazenie, wiec włosy szybciej rosna a cebulki są odżywione. |
|
|
|
#4365 |
|
Przyczajenie
|
Wypadające włosy
Hej,
od około 2 tygodni zaczęły mi się łamać i wypadać włosy w bardzo dużych ilościach... Nie wiem czym to jest związane, przestałam je suszyć i prostować z przyczyn wymienionych wyżej. Możliwe jest, żę mam niedobór witamin? Jakie powinnam stosować witaminy i jak pielęgnować włosy, żeby wróciły do lepszego stanu? Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
#4366 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
zbadaj hormony tarczycy, to badanie TSH czy jakos tak się nazywa. Jak pojdziesz prywatnie i zasugerujesz badanie poziomu hormonów tarczycy, to beda wiedziec o co chodzi. Takie badanie to podstawa przy mocno lecących włosach. I jeszcze mozesz pogadac z ginekologiem, moze on cos zleci z zakresu hormonów płciowych, ze tak napisze.
|
|
|
|
#4368 |
|
Rozeznanie
|
zacznij od krwi
najwazniejesze to zelazo w osoczu, ferrytyna w osoczu, ogólna morfologia, TIBC, odczyn VRDL NASTEPNIE wszystkie hormony tarczycy, nie tylko tsh ale i t3 i t4 z innnych hOromonów to estradiol, testosteron, prolaktyna, androstenedion, DHEA, lutropina, folikulotropina od ogólnego dostaniesz tylko tsh i morfologia endokrynolog tez ci nic nie da pamietaj jeszcze o usg tarczycy i jajników!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! zastanów sie czy masz stresujace zycie i czy przypadkiem sie nie odchudzałas ja na razie krew mam ok, tsh tez, teraz czeka mnie t3 i t4 oraz usg tarczycy, pozniej musze zapłacic około 300 zł za hormony, musisz znalezc dobrego endokrynologa sprawdz tez stan zebów podobno to tez moze miec wpływ...a moze miałas jakas operacje jakis czas temu, po tym tez leca włosy a teraz zapisz sie do lekarza i czekamy na wiesci i nie odkładaj tego, ja tez odkładałam a włosy leca dalej...aha badanie hormonów trzeba robic w odpowiednim dniu cyklu...i nie wymieniłam tu wszsytstkiego~~~~~~~~~~~~ ~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!po prostu brak czasu
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie od jakichś dwóch tygodni jest masakra z tym wypadaniem
włosy lecą garściami i już nie wiem co mam robić. może to dlatego, ze w tym roku zaczęłam studia i mam sporo srtesu? no i ostatio moje odzywianie to samo niezdrowe jedzenie, ale żeby przez to włosy zaczęły AŻ tak wypadać? ![]() postanowiłam oczywiście zmienić swoją dietę na zrowszą ale też postanowiłam zacząć brać jakieś pigułki na włosy, skórę i paznokcie. co wg was jest najlepsze?
|
#4370 | |
|
BAN stały
|
eye Dziekuje za pomoc. Badalam juz krew wyniki mam idealne. A tych hormononow jest strasznie duzo zapytam dermatologa co najpierw byc moze nieprawidlowosc jednego(np tsh) wskaze copowinnam dalej badac. Bo tak szukac to a)duzo czasu b) duzo kasy a ja jesem tylko licealistka
![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Zęby mam zdrowe czeste kontrole itd Stres-teraz sie nasilil ale wlosy wypadaja mi juz dobre kilka mies
|
|
|
|
|
#4371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=76551
od 1.01.2010 *7 min but blasting *50 przysiadów od 13.01.2010 -zero chipsów, pizzy, kiełbasy, cukru, słodyczy, ciast od 01.12.2009 -adenozyna, saw palmetto, tran, witaminy, od 12.01.2010 kwasy Edytowane przez eyee Czas edycji: 2009-10-11 o 13:49 |
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadające włosy
mi tez ostatnio baaardzo wloski wypadaja. nie wiem czym jest to spowodowane bo od sierpnia nie prostuje wlosow (prostowalam 2 lata codziennie!) zadarza sie ze je jedyni susze. ja stosuje maske Wax, myje wlosy ziolowymi szamponami (np. ze skrzypu polnego, z pokrzywy, brzozy itp) lykam Silice i Capivit A+E. wydaje mi sie ze jakby troche mniej mi ich wypada ale efekt nie jest powalajacy. moze za jakis czas bedzie lepiej
|
|
|
|
#4373 |
|
Przyczajenie
|
hej
poniewaz moj watek zostal zamkniety napisze to tu:na poczatku powiem, że zawsze cieszyłam sie bujna czupryną i nigdy nie mogłam opanować tego buszu na głowie. 2 w sumie juz 3 lata temu rozjaśniłam włosy na poczatku bylo ok ale brzydko wygladałam w blond wlosach... wróciłam do czarnych i skróciłam o połowe żeby sie zregenerowały. od tamtej pory mam włosy do ramion nic a nic nie rosną. Do regenreacji używalam baaardzo duzo rzeczy i moge powiedzieć, że jak na okres 3 lat udało mi się dośc odbudować włosy najwiecej dzięki radom wizażanek chodź i tak nie są takie jakie bym chciała jednak nie tu tkwi mój jak dotychczas największy problem chodzi o to, że nie zostało mi prawie nic włosów porobiły mi sie zakola obciełam grzywke tak, że nawet je zakrywa, jednak przy większym wietrze znów wszytko widać. Mam na głowie taki przesiew, że przy zrobieniu przedziałka widać prawie 1cm skóry... gdy zwiąże kucyk jest on grubości jednego palca Dzisiaj przed myciem położyłam na skóre olejek rycynowy (pozatym mam wlane 1/3 buteleczki do szamponu) i spryskalam troche seboradinem z czarnej rzepy. pół godziny później poszłam myć włosy i to był dla mnie szok w życiu nie wypadło mi tak dużo włosów... cała wanna była we włosach aż bałam sie późnej rozczesać ;( Dodam, że ne używam żadnych prostownic, lokóek, lakierów pianek od 3 lat i dbam o włosy jak o nic innego. Od czasu do czasu (mniej wiecej co pół roku) farbuje włosy kremem koloryzującym gdyż kiedy włosy sa w jednym ciemnym kolorze wyglądają na mniej zniszczone Chce zapisać się do dermatologa żeby mi coś przepisała ale czy włosy które mi wypadły wogole odrosną?? czy nie ma szans? ;( znacie moze jakies kosmetyki które mogłaby mi przepisać żebym zapoznała sie z nimi ? Poszukałabym na necie czy coś.... chce też dzisiaj kupić rzepe i zrobić z niej sok. Przalałabym do tej buteleczki po seboradinie i pryskała tym skóre tylko powiedzcie mi dziewczyny czy tak można? Czy sok z rzepy jest jednodniowy? nie chcialabym zaszkodzic skórze. Do tego łykam falvit często masuje skóre i wieczorem szczotkuje włosy prosze doradźcie coś |
|
|
|
#4374 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wypadające włosy
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź |
|
|
|
|
#4375 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich,
Jestem biernym i cichym podczytaczem Waszego forum i moze z czasem bede bardziej aktywna Jak na razie jestem na etapie sowajania;-)) Mam pytanko do Anulinki2009 Zakupilam tabletki o ktorych pisalas wczesnie, ze dobrze wplywaja na odrost wlosa Oenobiol Anti-Chute Bralas je same czy jeszcze sie w tym czasie czyms wspomagalas??? Pozdr. |
|
|
|
#4376 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziucha72, w tym roku biorę poza tym cynk i biotynę, w poprzednich latach brałam tylko oenobiol. I wtedy też rosły
).Pozdrawiam
|
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie od kilku dni włosy wypadają już kępkami
![]() Chociaż i tak ja mam w tym wątku najmniejsze prawo do narzekania, wiem, że mnie prawdziwe wypadanie jeszcze nie spotkało. Ale i tak już widzę, że włosów jest mniej. Włączam od dziś do diety najwięcej jabłek, jak tylko uda mi się zjeść Przeczytałam chyba w pierwszej części wątku, że to też może pomóc. Chcę też kupić coś do wcierania w skórę głowy, zastanawiam się właśnie, co takiego wziąć, chciałam kupić Seboradin, ale jak na złość nie było Mogę też wziąć żel Dermeny z doz-u za punkty. No nic, pozostaje mi pogrzebać w KWC![]() Anulinko, ja mam takie pytanie, jaki bierzesz cynk? Bo ja brałam kiedyś taki z wit.a, ale teraz staram się unikać jej syntetycznych postaci, a pamiętam, że taki zwykły w dużych dawkach dostawałam tylko na receptę (jeśli tak jest, to odwiedzę dermatologa i poproszę). Biotynę też normalnie w aptece bez recepty? Bo ja znalazłam tylko taką ananasową do ssania, ale ma dosyć małe dawki. Czy może w sklepie dla sportowców? Bo ponoć tam też można kupić różne suplementy, ale za to w satysfakcjonujących dawkach
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4378 |
|
Przyczajenie
|
Anulinko dziekuje za szybka odpowiedz Powiedz mi jeszcze czy bedziesz brala to wszystko razem przez okres 3 mies. czy z przerwami??
Ja do tej pory bralam MERZ Specjal ale czy byl dla mnie taki specjalny to nie wiem bo wlosy jak lecialy tak leca Mylam wlosy szamponem z czarnej rzeepy ale niestety skutek - przesuszenie skory Probowalam juz wcierac sok z cebuli, rzepy i widac bylo wowczas duzo nowych wloskow ale po czasie wycieraly sie lub po prostu wypadaly poniewaz byly zbyt slabe No i tak w kolko U mnie stres, stres, stres ... Anulinko a moze to nasza choroba zawodowa;-))) Ja tez jestem ksiegowa hi hi |
|
|
|
#4379 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziucha72, witaj bratnia duszyczko
)Brałam tabletki przez 3 miesiące i z reguły w tym trzecim miesiącu pomagało. Ale w tym roku to jakieś nasilenie mam, niestety;(. Od czasu do czasu stosuję jeszcze olejki, ale to potęguje wypadanie, a szkoda mi każdego włosa tak naprawdę. Poza tabletkami staram się zdrowo odżywiać, piję różne herbatki, a jak przychodzi dzień mycia włosów, to stres od rana ;((. Ale swojej pracy i tak bym nie zamieniła na żadną inną. Będzie dobrze, kiedyś w końcu musi. To forum to taka grupa wsparcia. Pozdrawiam .
|
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wtarłam sobie dzisiaj 4 raz kompleks z radicala. Chyba działa efekt placebo, bo wydawało mi się dzisiaj, że na szczotce zostało mniej włosów
.Jutro myję włosy - zobaczymy ile ich zostanie w umywalce...
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

jest boska !! pomogla mi bardzo

. Prawie dostałam zawału. Wryło mnie, stałam przed lustrem z pół godziny i nie mogłam uwierzyć. 

.