Skakanka VS tłuszcz :) 2 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 08:42   #4351
agnusek22
Wtajemniczenie

Dot.: Skakanka VS tłuszcz :) 2

Ja skaczę w adidasach. Myślę, że możesz spróbować w trampkach albo jednych albo drugich (tych za kostkę też ). Szkoda stóp i nóg, ja kiedyś skakałam bez butów i nabawiłam się w stopie jakiejś kontuzji..

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 09:37   #4352
noanni22
Raczkowanie

Ale czy to serio pomaga? Tzn widać efekty?
noanni22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 10:19   #4353
whiskey
Zadomowienie

czy skakanie bez skakanki jst tak samo efektowane jak skakanie ze skakanką?

odkąd cię poznałam, noszę w kieszeni szminkę.

blog.
whiskey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 12:03   #4354
anniaa

Cytat:
Napisane przez Vicana Pokaż wiadomość
natomiast ja, zmotywowana tym wątkiem zaczynam skakanie od dzisiaj, i mam do Was takie pytanie - mieszkacie w bloku? bo ja mieszkam na 3cim piętrze i co prawda sąsiad jeszcze na skargę nie przyszedł, ale mam wrażenie że jak skaczę to jest strasznie głośno i już sobie wyobrażam jak sie sufit piętro niżej trzęsie, choć wcale jakoś strasznie dużo nie ważę...też tak macie? czy to tylko ja jestem takim słoniem? :P
Ja mieszkam bloku - mieszkam na 10 piętrze
Cytat:
Napisane przez whiskey Pokaż wiadomość
czy skakanie bez skakanki jst tak samo efektowane jak skakanie ze skakanką?
jak dla mnie jest różnica między skakaniem z a bez tzn nie chodzi mi o efekty a o różnicę w ćwiczeniu

ja dzisiaj postanowiłam zacząć skakać dzisiaj 10 min a potem poszłam biegać

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 12:42   #4355
illegale
Wtajemniczenie

GG do illegale

ok, na razie spróbuję w trampkach, mam nadzieję, że kiedyś kupię sobie adidasy porządne

a na czym skaczecie? bo ja na początku na dywanie, ale się wytarł w tym miejscu i nie chce go zniszczyć, więc wyjęłam sobie karimatę, ale ona jakaś cienka jest : P

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynność tarczycy zaburzenia odżywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu odżywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 15:05   #4356
wizjaa
Rozeznanie

dzis bylo 2 x po 15 min. Kondycyjnie moglabym pewnie wiecej, ale strasznie mnie nudzi to skakanie. Sama skacze w crosc'ach, co myslicie o tych butach?
wizjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 15:05   #4357
Modomanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez illegale Pokaż wiadomość
ok, na razie spróbuję w trampkach, mam nadzieję, że kiedyś kupię sobie adidasy porządne

a na czym skaczecie? bo ja na początku na dywanie, ale się wytarł w tym miejscu i nie chce go zniszczyć, więc wyjęłam sobie karimatę, ale ona jakaś cienka jest : P
Ja na panelach mieszkam w bloku, ale nie wydaje mi się nawet, żeby moje skakanie było głośne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-29, 17:57   #4358
wikulek30
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!ja zaczelam od wczoraj 2x 10min z minutowa przerwa na brzuszki dzis zrobilam dzien przerwy,zeby sie nie nabawic jakiejs kontuzji od razu i jutro postaram sie pobic wynik!
Kiedys skakanie pomoglo mi sie pozbyc paru kg ale to bylo strasznie dawno temu i od tego czasu przybylo mi nieco tluszczyku.. nie czuje sie soba wiec postanowilam znow zawalczyc.Czytajac wasze wypowiedzi i niesamowite osiagniecia naprawde motywuje! Strasznie by mnie ucieszylo gdyby ktos sie dolaczyl do mnie i wesparl troszke?

pozdrawiam wszystkie kangurki
wikulek30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 18:21   #4359
Marcelinas
Przyczajenie

Hej dziewczyny

Mam 165-6cm wzrostu i ważę 55 kg. Chciałabym schudnąć 10 kg w 2 miesiące, czy ze skakanką i dietą uda mi sie? (Duzo wody, zero %, białego chleba słodyczy i smażonego). Zależy mi na płaskim brzuchu i chudych udach, oraz zeby ujędrnic ciało bo do jedrnego to zdecydowanie mi daleko Chciałabym mieć jędrne szczupłe ciało w rozmiarze 34. Doradzcie mi, moze z własnego doswiadczenia wiecie jak skuteczniej i szybciej zmienic sylwetke

Pozdrawiam gorąco
Marcelinas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 18:31   #4360
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marcelinas Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Mam 165-6cm wzrostu i ważę 55 kg. Chciałabym schudnąć 10 kg w 2 miesiące, czy ze skakanką i dietą uda mi sie? (Duzo wody, zero %, białego chleba słodyczy i smażonego). Zależy mi na płaskim brzuchu i chudych udach, oraz zeby ujędrnic ciało bo do jedrnego to zdecydowanie mi daleko Chciałabym mieć jędrne szczupłe ciało w rozmiarze 34. Doradzcie mi, moze z własnego doswiadczenia wiecie jak skuteczniej i szybciej zmienic sylwetke

Pozdrawiam gorąco
Nie uda Ci się, a jeśli tak, to się nabawisz jojo.
Po co chcesz chudnąć aż 10kg? Dziewczyno, zastanów się trochę.
Masz idealną wagę. Przy 45kg to już nawet nie będzie niedowaga, a WYCHUDZENIE.
Sprawdź sobie swoje BMI.

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2011-12-29 o 18:32
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 18:33   #4361
Marcelinas
Przyczajenie

xx

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Mam chude kości więc cała moja waga miesci się w miesniach i tluszczu, mam brzuch i duze uda i posladki. Chce zdecydowanie zmniejszych obwody

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-29, 18:50   #4362
Dotka90
Zakorzenienie

Ale 10kg to zdecydowanie za dużo, niezależnie od wagi kości.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 18:59   #4363
Marcelinas
Przyczajenie

Każdy z tą samą wagą wygląda inaczej. Moja koleżanka przy wzroście 165 cm waży tyle co ja i ma płaski brzuch a ja mam duzy. Dlatego zalezy mi na spadku wagi, widze sama siebie i wiem mniej wiecej ile mi potrzeba zrzucic. Oczywiscie gdyby sie po drodze okazalo ze np schudlabym 7kg i wygladalabym tak jak chce to byloby super
Stary 2011-12-29, 19:05   #4364
Marcelinas
Przyczajenie

Moja kolezanka przy wzroscie 165cm wazy tyle co ja ale ma plaski brzuch, ja przy takim wzroscie i wadze 55kg mam brzuch uda i posladki duze dlatego zalezy mi na zrzuceniu kg jesli po drodze okaze sie ze wystarczylo mi tylko 6-7 kg do wymarzonego wygladu to oczywiscie bedzie super Kazdy przy tej samej wadze wyglada inaczej

Edytowane przez Marcelinas
Czas edycji: 2011-12-29 o 19:08
Marcelinas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 19:16   #4365
Modomanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marcelinas Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Pozdrawiam gorąco
Wydaje mi się, że jak już coś, to jeśli chcesz schudnąć, to powinnaś dążyć do wagi minimum 50 kg jeżeli chcesz wyglądać dobrze i zdrowo, bez nadmiernego wychudzenia Ja sama mam taki wzrost jak Ty i ważę 60 kg, ale był czas, gdy waga wynosiła 51 kg i uważam, że była w sam raz, więc nie radzę Ci zbytnio przesadzać z tym odchudzaniem, bo sama jestem przykładem, jak jojo może wszystko zepsuć
Stary 2011-12-30, 15:40   #4366
wikulek30
Raczkowanie

hej dziewczyny!dzisiaj 3x10 min z minutowymi przerwami na brzuszki i czuje sie super!to naprawde wciaga!zrobie znow dzien przerwy i pojutrze zrobie 4x10 min.Kondycja sie wyrabia duzo szybciej w ten sposob.Trzeba dac troche czasu miesniom mysle tez ze wciagajace jest skakanie przy muzyce przed lustrem,bardziej motywuje.. a jak tam u was dzisiaj poszlo???xxx
Stary 2012-01-01, 09:02   #4367
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

Witam Ja też zaczynam moją współpracę ze skakanką

Dużo udało Wam się schudnąć skacząc? Ukształtowała Wam się sylwetka?

It always seems impossible until it is done.

Michalinka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 11:42   #4368
wikulek30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michalinka89 Pokaż wiadomość
Witam Ja też zaczynam moją współpracę ze skakanką

Dużo udało Wam się schudnąć skacząc? Ukształtowała Wam się sylwetka?
witam Michalinka!ja tez narazie zaczynam,skacze co drugi dzien,zeby nie przeciazyc stóp..ale zwiekszam czas o 10min.Dzis wypada 4x10min ktore za niedlugo zaczne.dam znac jak mi poszlo.Skakalas juz wczesniej?Bo ja tak kilka dobrych lat temu i wtedy dosc duzo schudlam
Stary 2012-01-01, 12:16   #4369
Modomanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wikulek30 Pokaż wiadomość
witam Michalinka!ja tez narazie zaczynam,skacze co drugi dzien,zeby nie przeciazyc stóp..ale zwiekszam czas o 10min.Dzis wypada 4x10min ktore za niedlugo zaczne.dam znac jak mi poszlo.Skakalas juz wczesniej?Bo ja tak kilka dobrych lat temu i wtedy dosc duzo schudlam
Skaczesz 10 min bez przerw? Jak tak to podziwiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-01, 12:46   #4370
wikulek30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Modomanka Pokaż wiadomość
Skaczesz 10 min bez przerw? Jak tak to podziwiam
hej! tak ale skacze bez skakanki z nogi na noge,czasem na zabke,czasem zwiekszam tempo,czasem sobie potancze w podskokach kondycja sie szybciej wyrabia jak na poczatku skacze co drugi dzien.jak juz bede mogla skakac 6x10min to zaczne skakac codziennie.Zanim zaczynam skakac robie super set ktory bardzo pomaga we wzmocnieniu nóg i pupy i gornych partii,spróbujcie! tyle ze zamiast normalnych pompek,robie damskie bez doskoku.. http://www.youtube.com/watch?v=Oq7tL...feature=relmfu
Stary 2012-01-01, 15:02   #4371
wikulek30
Raczkowanie

wlasnie skonczylam 4x10 min i nie powiem ze bylo latwo,łydki bola.. ale ogolnie to czuje sie swietnie!super jest wylac z siebie troche potu a potem wskoczyc do wanny xx
Stary 2012-01-01, 16:46   #4372
kotka79
Przyczajenie

Dziewczyny tak czytam i czytam i muszę odkurzyć moją skakankę, skakałam trochę latem ale szybko się zniechęciłam, ponieważ szybko sie męczyłam. Ale teraz widzę, że ten wątek to dobre źródło motywacji
kotka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 16:57   #4373
wikulek30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kotka79 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak czytam i czytam i muszę odkurzyć moją skakankę, skakałam trochę latem ale szybko się zniechęciłam, ponieważ szybko sie męczyłam. Ale teraz widzę, że ten wątek to dobre źródło motywacji
witam kotka! pewnie ze zacznij skakac!bedziemy sie wspierac nawzajem,ja tez dopiero 3 raz dzisiaj (skacze co drugi dzien) ale strasznie to wciagajace!przy muzyce,przed lustrem... to swietne odprezenie daj znac jak ci poszlo,buziaki
Stary 2012-01-01, 17:55   #4374
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

Jeju 4 x 10 ? Jestem w szoku i podziwiam !

Ja zaczne od 10 minut obym tyle wytrzymała
Do tego zaczełam Ripped z Jillian Micheals 30 dni

It always seems impossible until it is done.

Michalinka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 18:08   #4375
wikulek30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michalinka89 Pokaż wiadomość
Jeju 4 x 10 ? Jestem w szoku i podziwiam !

Ja zaczne od 10 minut obym tyle wytrzymała
Do tego zaczełam Ripped z Jillian Micheals 30 dni
Michalinka wytrzymasz! dla mnie Jillian jest bardziej wyczerpujaca,nie dalam rady 30dni choc szlo mi calkiem niezle.Moze teraz mialabym lepsza kondycje ale narazie skupie sie na skakaniu,bo wiem ze dziala na mnie poza tym wykupilam wczasy w Tunezji z chlopakiem,lecimy za dwa miesiace i chce wygladac bosko hihi
Stary 2012-01-01, 18:22   #4376
agnusek22
Wtajemniczenie

Witam w Nowym Roku! Ja dziś tradycyjnie 2tys podskoków.
Już wcześniej pisałam, że jeśli chodzi o kg, to niewiele mi spadło (nie stosuje jakiejś 100% redukcji), natomiast poleciały cm i ciało jest naprawdę świetne. Skaczę już 3mc, tak co drugi dzień

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-01-01, 18:28   #4377
wikulek30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Witam w Nowym Roku! Ja dziś tradycyjnie 2tys podskoków.
Już wcześniej pisałam, że jeśli chodzi o kg, to niewiele mi spadło (nie stosuje jakiejś 100% redukcji), natomiast poleciały cm i ciało jest naprawdę świetne. Skaczę już 3mc, tak co drugi dzień
wszystkiego naj Anusek!! a ile ci zajmuje czasu 2tys skokow?bo ja skacze bez skakanki i nie wiem ile razy podskoczylam..
Stary 2012-01-01, 20:02   #4378
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
wszystkiego naj Anusek!! a ile ci zajmuje czasu 2tys skokow?bo ja skacze bez skakanki i nie wiem ile razy podskoczylam..
Dziękuję i nawzajem Na początku jak doszłam do 2tys podskoków, to potrzebowałam 40 min, teraz uwijam się w 30 Także progres na skakance jest bardzo szybko zauważalny

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-01-01, 20:12   #4379
wikulek30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Dziękuję i nawzajem Na początku jak doszłam do 2tys podskoków, to potrzebowałam 40 min, teraz uwijam się w 30 Także progres na skakance jest bardzo szybko zauważalny
oh to chyba jestem blisko! gratuluje wytrwalosci!ja chce dojsc do formy,zeby skakac godzinke dziennie.Myslisz ze uda mi sie wyszczuplic cialo przez dwa miesiace?mam 168cm i waze 64kg wiek 32 niedlugo... ;(
Stary 2012-01-01, 20:46   #4380
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
oh to chyba jestem blisko! gratuluje wytrwalosci!ja chce dojsc do formy,zeby skakac godzinke dziennie.Myslisz ze uda mi sie wyszczuplic cialo przez dwa miesiace?mam 168cm i waze 64kg wiek 32 niedlugo... ;(
Myślę, że nie musisz sobie narzucać takiego rygoru, w sensie skakania codziennie. Pamiętaj, że skakanka mocno potrafi dać w kość naszym stawom, kolanom i stopom, więc skakanie co drugi dzień naprawdę wystarcza W pozostałe dni można za to poćwiczyć coś innego, np. trening siłowy.

Oczywiście regularne skakanie (przez 2 mc) na pewno wyszczupli i ujędrni Twoje ciało Dodatkowo zauważyłam, że cellulit jest duuużo mniejszy Same plusy

Zawsze będę wierzyć...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości