Dzieciaczki ~Wiosna - Lato 2006~ cz. II - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-26, 18:38   #4351
edytcia
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki ~Wiosna - Lato 2006~ cz. II

Doridee super, że czopki zadziałały!!!

Śnieżynka a niech by mnie zmotywował do zadbania o siebie, bo mi się nie chce, jak tak siedzę w domu
Djamelka dałą swoje zdjęcie do swojego albumu, tego z urodzin Sary.
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 18:42   #4352
Sniezynka21
Zakorzenienie

Ahaaaa juz patrze
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 18:45   #4353
djamelka
Rozeznanie

Doridee no widziszSuper ze Alutka sie wykakalawszystko ma swoj czas

Tak i ty Zanciu niemartw sie i nie patrz na to ze dzieci na watku sa bez pieluch,bo kazde dziecko jest inne.Ja moja Sare walkowalam z nocnikiem tak ze szok(bo od sasiadki maly juz czysty itd)i co z tego bylo,stres dla wszystkich i nic wiecej ,a kupke to i to nauczyla sie robic dopiero jak miala prawie trzy lata (bez3 miesiecy)a z Kevinem powiedzialam sobie NIE.Wytlumacze mu do czego sluzy nocio i tyle wszystkiego,pomyslalam ze ma czas na to.A ze Kevin byl juz do tego gotowy przed 2lata to zaszokowal wszystkich bo sam powiedzial siku do nocia i sam zaczal robic,bez rzaddego latania za nim.Wiec niemartw sie zobaczysz ze i na niego przyjdzie czas.
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 18:45   #4354
Sniezynka21
Zakorzenienie

A te to ja juz kiedys widzialam, brzuszka nie widac
Stary 2009-01-26, 18:50   #4355
djamelka
Rozeznanie

Sniezynka no tego nie widzialas bo robilam je wczoraj a dzisiaj dopiero siostra mi je wyslala.Brzusio niedawno zaczal mi rosnac ,ale idzie do przadu za miesiac bedzie wiekszy.A podobaja mi sie dwa imiona Dawid i Maciek,ale chyba bedzie Dawid
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 19:05   #4356
Sniezynka21
Zakorzenienie

Na jakie ja mam wlasciwie zdjecia patrzec ??? Te z urodzin Sary sa przeciez z listopada, albo ??
Stary 2009-01-26, 19:12   #4357
parapet
Zadomowienie

Jestem, jestem

Śnieżynko, z kilogramami idziesz jak burza. Wielkie brawa

Zancia, i jak Oskar?

Monika, jakaś epidemia to prawda. Wszyscy się rozkładają. Już tylko czekam kiedy mnie dopadnie. Nawet nie zastanawiam się czy dopadnie

Doridee, myślałam też ostatnio o Ali, ale bardziej pod kątem przyczyny tych zaparć i przyszedł mi tylko do głowy gluten i skaza białkowa, bo przy niej podobno mogą być problemy. Może rzeczywiście sprobuj słonecznik lub orzeszki, ja bardzo lubiłam i dalej lubię.

Monka, ciuszki na tej stronie piękne. Duża zasługa w zdjęciach i modelkach. Cen nie odglądałam, bo i tak poza moim zasięgiem, za to kroje można spapugować i samemu coś odszyć spróbować

Gosia, jak lekarz cię zruga to się nie daj. Nie ma prawa. Bardzo się cieszę, że hormony w normie. A pływaki tż sprawdzaliście?

Edycia, jak miło, że jesteś ;D

Dzisiaj tak wiosennie było albo myślę życzeniowo, bo wiosny chcę Ja dziś dopieszczona. Poszlam do pracy, a chłop idealnie całą domową tyrę odwalił. I obiad był na stół jak przyszłam
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-26, 19:45   #4358
Sniezynka21
Zakorzenienie

Parapet a dziekuje, dziekuje U nas tez ladna pogoda dzisiaj i wczoraj byla

Dziewczyny wiecie moze jak usunac tlo ze zdjecia ??? Tzn. chce zrobic zdjecie np. jakiejs bluzce i zeby bylo bez tla, jak to zrobic ??? Dodam, ze nie posiadam PS. Da sie w Irfan ???
Stary 2009-01-26, 19:46   #4359
Sniezynka21
Zakorzenienie

Parapet- zapomnialam dopisac, ze masz swietnego faceta, skoro odwalil kawal dobrej roboty za Ciebie Dlugo juz jestescie razem ?? Kiedy slubik ???

Troche kiepsko bez tej edycji, nie ??
Stary 2009-01-26, 20:09   #4360
monka23
Zakorzenienie

Witka plotkary.

Mi tam zwisaja te kobity z wrzesniowek czy jaki to watek, a ty Gosia sie nie przejmuj jakimis glupimy opiniami , malo masz na glowie? jakimis duperelami bedziesz sobie teraz glowke zawracac U nas czytasz piszesz maglujesz pudernickie sprawy wiec jest gicior. Pisz co i jak z tatem co jakis czase.

Amelka a zaraz cie opczaje , bom ciekawa tego rosnacego brzusia.

Sniezynka nie wiem jak sie usuwa tlo.Haselko jak najbardziej madre i cala prawde mowi, ja sobie tez takie cos powtarzam , tylko w innych slowach, pod roznym kontekstem Ale facetow uradowalas no no , mile to i pewnie to zapamietaja Jak zalozysz spiralke to uwarzaj na burze wiesz ze nie mozesz wychodzic jak pioruny leca? mowil ci lekarzz?

Doridee u la la , oby to byl pierwszy krok do przodu.Tez nie sadzilam ze jest to tak duzy problem , ze wystepuje dosc czesto.Pmietam ze twoja Aluska malo pila, pisalas to nawet kiedys? myslalam ze jest juz lepiej.Jak sie bawicie w dom, albo w plotki, przy kawce , macie takie malusie filizaneczki to niech Aluska nalewa i pijcie, wiesz o jakie zabawy mi chodzi , w doroslych, herbatka itd Zawsze to cos no i lataj za nia przpominaj.

Edycia zara fotosy opczaje

Justyna co projektant to projektant, ma koles talent , projekty robi genialne, wie jak to przekazac, potrafi polaczyc material z kolorem, a potem szyja dla niego i taka kiecka wymiata, a co do fotek i modelek to wiadomo cos w tym jest, ale kupujac kiecke u niego wiem ze nie bedzie zaklamania , taki ksztalt , taki kroj itd , pomijajac jak taka kiecka lezy na roznych typach budowy ciala.Widzialam wczoraj takie ala kiecki i duuuzo im brakowalo oj duzo , nawet modelka by nie pomogla chyba ze retusz. Na dzien dzisiejszy nie znam tak swietnej krawcowej ktora mogla by mi uszyc taka kiecke , o materiale nie wspomne , bo sie nie znam ale jest napewno dobrej jakosci I ceny tez poza moim zasiegiem
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-26, 20:09   #4361
monka23
Zakorzenienie

o kozwa , Justyna no zapomnialam, pozycz tego swojego chlopa jak wroce do angli haha bo dom pewnie bedzie w oplakanym stanie
Stary 2009-01-26, 20:30   #4362
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka - przestan, jakie burze ??? hehe, ona jest z plastiku Swoja droga droga ta Mirena jest w Polsce wyczytalam ok. 600 zl, a tutaj 350 € to ok 1500 zl !! Ale chwala ja wiec chyba sie zdecyduje na nia. Musze poczytac o tych spiralach, bo wczesniej nigdy sie tym nie interesowalam. Podobno po niej bardzo znikomy albo wcale nie ma okresu a to wielki plus dla mnie

Pokaz no jakies nowe fotki Moga byc w albumie

Edytcia ogladalam fotki, fajne Zosia na tym zdjeciu co jest z kuzynem, to ten blizniak ???
Stary 2009-01-26, 20:36   #4363
edytcia
Zakorzenienie

Śnieżynka ten siostrzeniec to jedynak. Mój brat ma bliźniaczki - dwie córeczki
A wiesz co jeszcze mi sięskojarzyło, że tam w jednym z tych cytatów o zaparciach było, żeby nie podawać w takich przypadkach bananów, ale Zosia akurat jak zje banana to zawsze mam gwarancję kupy Serio
Stary 2009-01-26, 20:43   #4364
monka23
Zakorzenienie

Snieynka a z plastiku to jak bedzie powyzej 30 stopni to nie wylaz , chlodz sie co 30 min zeby ci sie nie stopila, mowie ci jak bum cyk cyk, zebys potem nie plakala. Ja fotki nie mam, nie lubie fotek, malemu cos nie robie bo mam kijowy aparat, czekam az tz kupi nowy , lepszy bo ten to wywale przez okno taka kicha.Co wsadze baterie to mi siadaja, sztrasznie je je. Na slub tylko wzielam foty z USC bo pozowanych niechce, bo nie lubie pozowac, jam nie fotogeniczna , lepsza juz dupa pawiana o blasku slonca w obiektywie niz ja.

Kurka ja dalej fotek nie obadalam .Bo mi kolezanka kaze wlazic na jakies strony i zamiast poprawiac bledy to ja dalej szmaty ogladam

Biegalam dzis i myslalam ze pluca wypluje wybieglam w bluzie i heja banana , zasuwam rowno padlam przed koncowka.Kijowo sie w takie zimno biega ani to nosem oddychac bo produkcja smarow na najwyzszych obrotach a jak buzia sie oddycha to zaraz mnie gardlo boli I suma sumarum teaz pokaszluje Zobaczymy jutro. Chcialam bujac do ciotki z rana na orbiterek, ale babcia mi kazala wpasc po poludniu po balabuszki , wiec dwa razy trasy nie bede robic a po poludniu juz mi sie niechce cwiczyc.

Kto jest z Wrocka, pilna sprawa
KIERUNEK: bielany
CEL: niebieskie legginsy
MIEJSCE : hm( tam gdzie tesco)
KOSZT :60 zeta- zwroce
Stary 2009-01-26, 21:20   #4365
edytcia
Zakorzenienie

A jeszcze jedno zauważyłam od momentu jak mnie nie było, czyli początek listopada i wtedy też wizaz.pl się reklamował w gazetach razem z tym testem depilatorów brauna - mianowicie - liczba wizażanek. Kiedyś jak było aktywnych 15 tys. wizażanek to było dużo, a teraz patrzę ponad 32 tys. osób aktywnych.

To ja znikam. Do jutra.
Stary 2009-01-26, 21:24   #4366
edytcia
Zakorzenienie

I co? Ledwo to napisałam i już jest 39 tysięcy
Stary 2009-01-26, 21:26   #4367
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka Twoje uwagi sa bardzo cenne Ty len jestes, nie chce Ci sie smigac na Orbim, dzisiaj mialas isc do tej ciotki Hie, hie

Edytcia widzisz coraz wiecej Wizazanek jest ale i Wizazankow nam tez przybywa Banan to moj ulubiony owoc, ale niewskazany dla mnie na diecie

Kurde musze jeszcze chatke ogarnac a nie chce mi sie. Jutro tesciowa przyjedzie do mnie, bo zaprosilam ja na obiad i na bajere
Stary 2009-01-26, 21:27   #4368
Sniezynka21
Zakorzenienie

Edytcia teraz 43 tys
Stary 2009-01-26, 21:47   #4369
Sniezynka21
Zakorzenienie

Monka i co ??? Jestem pierwsza :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-26, 21:49   #4370
monka23
Zakorzenienie

hehe len to ja nie jeste, ale nie mialam czasu od 7 bylam w rozjazdach to tu to tam i tam i obok tam i tak zlecialo , potem dzidek poszedl spac i juz taka zrypana bylam ze siedzialam , ale za to biegalam , wiec nie marudz

Edycia git foteczki , miodzo ,ma taka urode madralki
Stary 2009-01-26, 21:52   #4371
Sniezynka21
Zakorzenienie

Ja uciekam ogarnac kuchnie i do wyrka Spokojnej nocy dziolszki
Stary 2009-01-26, 21:59   #4372
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Śniezynko a tego artykułu nie czytałam. Niby wszystko wiem, ale dobrze co nieco sobie przypomnieć, zakodować na nowo. Muszę bardzo zwracać uwagę na to co je Ala No i to picie - różnie u niej z tym
Oj, nikomu nie życzę takich problemów Ważną rzecz tu napisali, o tym rozdmuchiwaniu problemu. Wiadomo, ze to stresuje dziecko ale o manipulacji nie pomyślałam Nie chciałabym aby do tego doszło.
Jutro postaram sie nie wspominac o kupie, tylko muszę ją pilnować żeby w majty znowu nie zaczeła robić. Zreszta ciekawe kiedy teraz kupa będzie
Ja usuwam tło w PS. Innych programów nie znam Ważne abyś robiła zdjęcie na kontrastowym tle Jak Ci sie nie uda to powysyłaj do mnie na maila fotki, ja je zrobie i odeślę

Djamelko maluśki masz ten brzuszek Ładnie wygladasz Mi sie podoba bardziej Dawid

Parapet chyba oprócz zaparć Ala miałby inne objawy czy uczuleniu??? Nigdy nie było innych problemów Gratuluję męża, mój nie wpada na takie genialne pomysły

Edycia
fajowe fotki A ja nie patrzę ile jest wizażanek
Nie czytałam tego wątku wrześniówek ale z tego co piszecie pojechały Przez ich głupią naiwność zabrali nam edycję. Jakby nie mogły wrzucac zdjeć do prywatnego albumu, wrrr.

Gosiu przerąbane masz ze swoimi problemami. Widzę, ze obcykana jesteś w temacie. Ale nie dziwię się, takie mamy czasy, ze pacjent czasem wie wiecej niż lekarz

Monka widzę tez sie wzięłaś ostro za siebie Chcesz cosik zrzucić czy tylko podtrzymać wagę i być w formie??

Aaa, Śniezynko ja mam zwykłą spiralkę i nie polecam Nie czuję sie z nią zbyt dobrze. Miesiaczki mam większe, na początku miałam często plamienia, bóle brzucha, infekcje Wyjmę ją za rok i albo plastry, albo Mirena
Stary 2009-01-26, 22:15   #4373
monka23
Zakorzenienie

Sniezynka dobranocka ja jak zwykle tutaj gnije do konca.Moze przy trojce dzieci bede szla spac o normalnej porze

Doridee hmm ja co chwile sie za siebie biore , sa takie dni ze sie biore , ale zaraz sie to konczy, a sa takie ze sie wezme i jakos to idzie. Zobaczmy, siedze w domu nie wylaniam sie na klimaty bo po takich wyjsciach wszystko przepada Dopiero tydz przed wyjde.Opczajam stroje na panienski , mam zamiar wyjsc z kumpelami poprzebierane.Zobaczymy co z tego wyjdzie.Stroje:
http://allegro.pl/item532165508_sexi...ngami_hit.html
http://allegro.pl/item533008368_sexi...jowka_hit.html
http://allegro.pl/item532147630_sexi...ly_zestaw.html
http://allegro.pl/item531473440_sexi...ngami_hit.html
http://www.allegro.pl/item528927916.html ,mam nadzieje ze sie uda.
A czemu nie wyciagniesz tej spiralki teraz? po kij sie meczysz? przeciez chyba nie musisz trzymac az skonczy sie data uzytecznosci.
Stary 2009-01-26, 22:20   #4374
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monka odważne te stroje Ja bym chyba nie odważyła sie wyjśc w czymś tak kusym Najbardziej podoba mi sie diabełek
Co do spirali nie jest ostatnio najgorzej, początki były gorsze. Nadal nie jestem przekonana do hormonów a Mirena kosztuje 1000zł u nas (z włożeniem). Dlatego nie podejmuję póki co decyzji o zmianie sposobu antykoncepcji.
Stary 2009-01-26, 22:32   #4375
monka23
Zakorzenienie

No odwaze te stroje hehe ale jak sie bawic to na calego, dlatego wszystkie musza ubrac, bez wyjatkow taki jest warunek. Wow jaka cena , no niezle.Ale mirena jest chyba z hormonem co? wiec na to samo ci wyjdzie
Stary 2009-01-26, 23:00   #4376
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Monka Mirena jest z hormonem ale dawka jest inna i wchłanialność też. Na pewno nie można hormonów w Mirenie porównać z pigułkami czy plastrami Nim ją założę wnikliwie przeczytam opinie o niej. Co i tak niewiele mi da, bo co organizm to moze być inna reakcja

Pora spać - dobranoc
Stary 2009-01-26, 23:16   #4377
monka23
Zakorzenienie

Doridee ale masz wyczucie , punkt 1 .Oczywiscie ze nie ma co porownywac hormonow w tabletkach do spirali czy plastra, tak samo jak niektore tabletki roznia sie zawartoscia hormonow.Ale hormon to hormon.Ostatnio czytalam ze jest cos takiego jak implant wszczepia sie pod skore i dziala tez kilka lat.Jakos tak.

A ja dalej te skapciale pl znaki poprawiam , ahhhhhhhh
Stary 2009-01-26, 23:17   #4378
monka23
Zakorzenienie

ajjj zapomnialam ci powiedziec DOBRANOC.ktos sie musi wyspac
Stary 2009-01-27, 01:51   #4379
Gosia_Szymonek
Rozeznanie

Doridee, gratuluję kupki Mam nadzieję, że wiedza, którą przekazała Śnieżynka okaże się kluczem do rozwiązania Waszego problemu

A co tej akcji wrześniówek to rzeczywiście dziewczyny zachowaly się jak dzieci we mgle - zaskoczone, że ktoś czyta i oglada, nagle oburzone, że znalazł się ktoś, kto jest w stanie wyłapać czyjąś historię życia z tysiąca napisanych przez jedną z nich postów, co nie było zbyt trudne, bo jaroszania jest osobą dość wyrazistą i otwartą. Sama kojarzę ją doskonale. A później to już się tylko wzajemnie nakręcały i wyszła niezła jatka.

Masz rację z tym leczeniem. Bardzo często tak jest, że samemu trzeba się interesować, bo nikt tak dobrze o nas nie zadba, jak my sami Dlatego czytam, robię badania i dowiaduję się wszystkiego. No ale leków sama sobie nie przepiszę więc trzeba jakiegoś dobrego lekarza, zeby wiedział co i jak.
Kto wie co by było, gdybym w kwietniu wstrzyknęla sobie ten progesteron, który dostałam od poprzedniego lekarza Może problem by mnie już nie dotyczył? A może wszytsko poszloby w jakimś innym nieznanym kierunku? Trudno to ocenić. Nie zaaplikowałam sobie tego, bo wyczytałam, że taka forma podania progesteronu niesie za sobą duże ryzyko i uznalam, że nie chcę go ponosić. No a potem już się to potoczyło w kierunku prolaktyny itd. i wrociłam do punktu wyjścia

Monka, Diablica jest the best!! Ja chce zdjecia nie tylko ze ślubu ale i z wieczoru panieńskiego

Parapet, nie badaliśmy jeszcze pływaków TŻta Ale wkrotce będziemy. Za jakiś miesiąc czy dwa. Nie dlatego, że nam się nie udaje, ale dlatego, że to zapalenie prostaty może siać zniszczenie w pływaczkach. Ostatnio lekarz powiedział TŻtowi, że z "tym" może być ciężko. "To" czyli zapłodnienie. Także ja mam teraz czas napraw, Tż ma teraz czas napraw, raczej się nie stresujemy ciąglym przekładaniem poczęcia. Nic na siłę. Mamy czas. Co innego, że serce się już rwie. Wyluzowałam narazie. Czasem mi się odezwie jakaś głębsza tęsknota, ale wiem, że dużo jeszcze czasu przede mną także nie mam podwyższonego ciśnienia w tym temacie.

Śnieżynka, Parapet jest już mężatką
A hasło o upływającym czasie jest bardzo trafne, przemawia do mnie. Muszę sobie je jutro napisać na dużej kartce i przywiesić w najbardziej widocznym miejscu w domu Czarnym markerem Może jak będę je ciągle widzieć to dam radę.

Djamelka, ja też czekam na sesję brzuszkową
Mi sie z kolei bardziej podoba Maciej, choc nie nadam w pzyszłości swojemu synowi takiego imienia, ale tylko dlatego, że brat TŻta też Maciek, a nie chcę mu składac takiego hołdu Ale generalnie, gdyby nie to to chciałabym mieć maleńkiego Maciusia

Rany, lece spać, bo piszę elaboraty a oczy na zapałkach

Aaaaaaaa, Mój tatko wychodzi ze szpitala w środę lub czwartek! Buziaki
Gosia_Szymonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-27, 07:49   #4380
monka23
Zakorzenienie

Witka spiochy

Gosia o ktorej ty wstajesz? juz myslalam ze tu nikogo nie zlukam a tu prosze , doszedl kolejny elaborat hehe Fajnie ze tato wychodzi, nie ma to jak dom, co swoje to swoje i najwazniejsi bliscy. Czlowiek to sie nawet czasem nie domysla przez co drugi czlowiek przechodzi, patrzac na was, udane malzenstwo , szczesliwe, a jednak czegos brakuje.Wasze grono znajomych wie ze macie klopot z zalaniem foremki?

Ja sie nabawilam lekkiej kontuzji od tego biegania kolano mnie boli jak chodze, cos czuje ze dzis nici z biegania, moze to i dobrze. Maly mi z ranca o kluskach zapodaje, ze chce jesc.

Spac mi sie chce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości