|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2
Cytat:
Cytat:
![]() Dzieki Dziewczyny za wsparcie ![]() Bercia2000 Ty jakieś leki zażywałaś na swoją szyjkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczeta ale piszecie normalnie mega posty i jak duzo
![]() Testy obciazeniowe sa robione albo standardowo albo u kobiet z podejzeniem o cukrzyce ciazowa np kiedy dziecko jest wieksze jak na termin , lub kobieta puchnie i taje bez pamieci ![]() Didi dziecinka duza fakt taka jak moj syn w tym TC byl ![]() Superrzabula i Esti mialam swojego brzuchola wkleic ale nie wkleje bo wy macie takie sliczne i cycuszki do tego takie symetryczne hihi a u mnie to normalnie ciazowa cala geba , dupa i cycorami ![]() Pakusia kartki dobra rzecz jak panikara jestes to warto ![]() Na razie paniki objawow u mnie brak jakos dziwnie jeszcze mi wszystko obojetne mimo ze 30 TC juz zaczelam Ciekawe kiedy mnie zlapie ![]() Gabi ja na basen chodze tez ale tam wiele mam z dziecmi i ciazowek jest i starszych osob bo na termalny wygrzewac sie chodze hihi wiec oporow nie mam , zreszta moj stroj typowo ciazowy jak jakas fotke znajde to wkleje Seona wypoczywaj i dbaj o siebie a bedzie dobrze jak cos poloza cie do szpitala i tam przetrzymaja do konca Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2009-02-12 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
Kathi, a Tobie jak wyszły pierwsze wyniki testu obciążeniowego a jak potem? Bo już nie pamiętam a wtedy porównania nie miałam... Stosowałaś tylko dietę? I teraz już niby jest ok? Będziesz jeszcze powtarzać badanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam że tylko z doskoku
![]() Seona Ty masz szyjkę 3 cm? Ja mam 2,5 cm ![]() Kathi nie pamiętam czy pisałam wcześniej ale masz piękny avatar ![]() a zdjęcia pokazuj bo już po avatarku widzę że masz słodki brzuszek ![]() dziękuję za komentarze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zadomowienie
|
Seona
hmmm chyba coś mi się pomieszało myślałam że rozwarcie Ci się robi ![]() bo w poprzedniej ciąży to mi sie rozwarcie robiło dlatego lezałam teraz mam duzo odpoczywac bo moja szyjka jest miekka i ma 1 cm ![]() wiec nie panikujcie ale po usg w szpitalu okazało się że szyjak jest zamknieta a od wewnątrz ma 4 cm wiec jest okey i powinnam dotrwac do maja tzn musze ![]() ale od początku ciąży biore luteine ![]()
#4356 |
Zadomowienie
|
Aguśkaa83 - teraz się kłania moja niewiedza, ja zawsze myślałam że to pod koniec ciąży brzuszek opada a nie że się jeszcze dźwiga hehe, nie znam się niestety, tak to jest być nowicjuszką w ciąży
![]() nicola2002 - no wielki szacun że masz jeszcze siłę i chęci na takie delegacje, ale pewnie nie miałaś wyjścia. Hehe biedne dziecko nie słyszało głosu tatusia i siostry i nie wiedziało co się dzieje, ale widzisz w domu odżyła ![]() ![]() gabriellao0 - u mnie w przychodni wczoraj były babbeczki na kilka dni przed terminem, ale może Twoja perełka by chciała już być na świecie na dzień kobietek i załapać się na prezencik od tatusia hehe ![]() DIDI84 - o matko ![]() ![]() pakusia86 - ja sobie też siebie nie wyobrażam jak to wszystko się zacznie, chyba padnę z wrażenia i ze strachu a mój Tż? on chyba stanie i zrobi tak ![]() superzabula - u mnie ten brzuch jest też spory i ja się nie mogę napatrzeć na jego wielkość, że taki gigant, już zapomniałąm jak to jest nie mieć go wcale hehe, a u mnie najlepsze jest to że mało kto wie że jestem w ciązy, chciałabym zrobić niesodziankę tym co mieszkają dalej i zobaczą foty na naszej klasie i komenty a to baby skąd? Bercia2000 - ja chyba chwilowo mam luzik ze zgagą, jak odstawiłam soki kubusie to jak ręką odjął. gosikk_s - ojjj Ty panikaro hehe i już glukometr trza było kupować? No ja się kochana nie znam ale tak mi się wydawało że trzeba odczekać kilka dni. Ale zobaczysz co powe gin. Mi się wydaje że stwierdzi że jeszcze się mieścisz w tej górnej granicy normy i nie będzie dramatu a później zrobisz glukoza na 75. Trzymam kciukaski żeby wyszło dobrze i żeby ten stresior Cie ominął. |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
Marika, dokładnie, ja od razu w panikę wpadam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Witajcie laseczki ![]() ![]() ![]() dziekuje za ocenienie tych imion...jestescie wspaniale ![]() a przy tym wszytki poklocilam sie z TZcikiem o co ![]() Bo ja cche jednak Alicje.... ![]() No a on chce jakas Wiktorie albo Sare okropne te imiona wogole mi nie pasuja..... EHHHH.. A do tego sexu mi sie cche a nie moge...i jestem zla... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4362 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mysle o tym bo nie chce sie znowu nakrecac ze cos z dzieckiem jest nie tak ... to oni prowadza moja ciaze i oni wiedza jakie mi badania zrobic... nie panikujmy ![]() ![]() Cytat:
![]() ale przygotowywuje sie na kazda sytuacje bo pierwszy raz bede rodzic i nie wiem jak to wyglada ![]() Cytat:
![]() moj tz tak samo.... zrobi oczy i sie mnie zapyta pewnie "i co teraz?" hehehe boje sie tez strasznie tego ze zwumiotuje od tego gazu rozweselajacego... dziewczyny mowia ze sie zle po nich czuly i ledwo pawia powstrzymaly.... a ja jestem strasznie wrazliwa na tym punkcie... nawet jak za daleko patyczka do uszu wloze to wymiotuje ![]() ![]() ![]() ![]() boje sie tez ze jak maly przyjdzie na swiat to ja go nie bede mogla przewijac.... niestety odruch wymiotny sie odzywa jak czuje kupke maluszka.... nie moge sie przemoc poprostu... az mama sie ze mnie smieje ze zamiast wyczyscic pupcie synka ja ja jeszcze bardziej zabrudze ehhhh
![]() |
#4363 |
Zadomowienie
|
Seona - eeeee to szyjka ma dobrą długość, nie ma co panikować oby się nie skracała bardziej, musimy wytrwać do maja. Oszczędzać się i nie przemęczać, dużooo odpoczywać itd. Ja się cieszę że nie musimy rodzić tak w sierpniu bo te upały by nas chyab zabiły i byśmy pięknie puchly.
Kathi75 - no rzeczywiście Twój synuś był też dorodny i kazali Ci rodzić naturalnie, a mi się ten czas dłuży pewnie w połowie kwietnia zacznę coś tam panikę siać hehe. superzabula - ja tez a ostatnie foty mam z własnego wesela i tam jak człowieczek wyglądałam, a teraz ani brzuszka wciągnąć jak to się czasem przytrafiało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem dzis caly czas glodna...pomocy...co chwile cos jem...mam dzis dzien na jedzenie...ale najgorsze, ze nie wiem na co mam ochote ![]()
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2009-02-12 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
Rozaliontka, no ja akurat marzyłam o Wiktorii
![]() Pakusia, pewnie że skoro taki tam u Was zwyczaj to nie ma co wyskakiwać przed szereg. Ale ja też nie mam żadnych objawów cukrzycowych a wynik jednak wyszedł zły. No ale u nas badanie jest tanie więc żaden problem sobie zrobić samej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zadomowienie
|
superzabula - nooooooooooo.......... ani nie mów, u mnie jeszcze sporo ciotek plotkar i znajomych brata i bratowej wrrr.... jakoś damy radę. Jakby co to pas wyszczuplający i heja się bawić.
pakusia86 - my jesteśmy dupne ogólnie, nie wiemy co taki maluch chce ale same sobie czasem dopowiadamy historyjki, to mu niewygodnie, to głodny to go uciskamy itd. hehe sama sie na tym często łapie ![]() ![]() Rozaliontka - będzie dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
czesc kochane..
![]() ale naskrobalyscie ![]() hehe a ja wczoraj bylam u lekarza sluchalismy znowu bicia serduszka-wszystko okej brzuch mi tak naciskala ze myslalam ze na nia zwroce sniadanko ![]() (chciala chyba wyczuc polozenie malucha) mocz mialam dziwny cos w nim plywalo..az sie przestraszylam sama ![]() i lekarka widocznie tez cos nie tak zauwazyla ze z moczem i sie zapytala czy mnie nie szczypie jak robie siusiu.. powiedzialam ze nie.. na co ona ze wszystko ze mmna wporzadku.. ![]() ale mam nadzieje ze mowia prawde.. mam miec spotkania z jakas polozna od swojego GP.. czyli teraz nie wiem ktora to moja polozna.. czy dostane nowa od swojego GP? czy ta co ze szpitala? ta moja polozna ze szpitala widzialam raz.. ciagle gadam i badaja mnie inne... padam dziewczyny moj dyzur w domu odkurzacz rozwalony a ja musialam gore i dol zamiatac .. moje plecuszku.. a wlasnie bym zapomniala ![]() rozmawialam z tz wczoraj wracamy od mojej mamy.. i widze jak cos pisze w komorce.. pytam sie do kogo pisze a on ze do ''Evelyn'' to ja juz oczywiscie sie zdenerwowalam na maksa.. ale staralam sie tego nie pokazywac powiedzialam ze mam obawy co do tej jego kolezanki i ze zle przeczucia.. a on powiedzial ze sie juz z nia nawet nie widuje i ze tylko mnie kocha bla bla bla..ze to jego kolezanka tylko itp.. i ze jestesmy juz chyba nie na takim etapie zwiazku zeby bawic sie w szczeniackie zazdrosci...:P ze on tez jest zazdrosny ale ufa mi i nie denerwuje sie kiedy z kims pisze itp bo wie ze jestem jego .. itp takze chyba wszystko wyjasnione ![]() mam pytanko kupujecie laktatory elektryczne z aventu?? czy jakiejs innej firmy(tanszej).. bo ja jak wczoraj patrzylam z promocji do laktator z aventu ponad 60 £.. szok poprostu a podgrzewacz do mleczka z dwoma butelkami z aventu za 20£ cos funtow bardzo sie oplaca ![]()
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
o wlasnie..
pakusia o to link do tej strony.. http://www.polkadot.pl/pl/mama_i_dziecko a tej murzynce ode mnie z domu.. (z dolu) kazali sie wczoraj wyprowadzac hehe ![]() przez nia przyszedl rachunek za sam gaz i swiatlo 1.400 £ kurde nie chce byc wredna.. ale chcialabym ona ma taki wielki pokoj.. jeden chyba od razy przedzielony bo ma dwojke malych dzieci ... my bysmy go wynajeli ![]() ![]()
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-02-12 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja robie dzis ogorkowa, bo za mna juz chodzi od paru dni a potem ciasto sernik z toffi z gotowego przepisu ![]() ![]()
![]() |
#4372 |
Zadomowienie
|
poiglot91 - oooooooooo....... no ta cichutka myszka się zjawiła, co nigdy nic nie pisze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
Poiglot, cieszę się że z malutkim wszystko ok
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | ||
Zakorzenienie
|
Mam 3 cm od wewnątrz, od zewnątrz podobno już nic nie zostało
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje, że rozwarcie nie nastąpi. Jedna z moich koleżanek miała skróconą szyjkę, ale dopiero w 7 mc a druga w 25tc i miała 3,5 cm od wewnątrz. A ja w 22 tc i już tylko 3 cm, to podobno trzeba mieć taką ciąże pod obserwacją i wizyta co 2 tygodnie. Pocieszyłaś mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
poiglot
![]() ![]() co do tzcika to ciesze sie ze sie pogodziliscie ![]() ![]() ![]() ![]() co do laktatora ja kupuje reczny ![]()
#4376 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Sliczny brzuszek a jaki wielki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
marika
![]() ![]() ![]() gosik on jej odpisywal.. wiem ze czasem pisza ale mam juz to gdzies nie bede sie tym przejmowala i stresowala.. i tak juz nawrzucalam tej dziewczynie ![]() ale ja strasznie impulsywna jestem hehe ja tez mam kolegow/prxzyjaciol.. zawsze mialam ich wiecej niz kolezanek.. i tez sobie z nimi pisze.. na gg bo oni sa Polsce Ale jakis kontakt ze soba mamy i normalne ze rozmawiac bedziemy ![]() ja mu nie potrafie powiedziec'' nie pisz z nia'' ja owszem moge strzelach fochy moge plakac , klocic sie o nia.. ale tak nie powiem.. bo to bez sensu.. ![]() on wczoraj mojej mamie sie nawet skarzyl ze ja taka zazdrosna o nia... tylko jak tu nie byc? On wszedl raz na facebooka... i widze ze jakas klientka go ;;szturchnela'' a tam murzyneczka..(wiadomo jakie one maja figurki.. kragle biodra puppki itp).. w samej koszuli bialej meskiej np.. ![]() i pytam sie a co to za laska a on ze Evelyn.. padlam ![]() aaa i sobie przypoamnialam cala ta sytuacje i znowu jestem zla;( ![]()
![]() |
#4378 |
Zadomowienie
|
poiglot
mówiłam że wszystko się ułozy ![]() nie chce być wredna ale trzymam ![]() ![]()
#4379 |
Zakorzenienie
|
Seona mnie tez najbardziej krepuje obnazanie sie przed cala elita meska i damska to jest dlamnie naaaaaaaaaaaaaaajgorsze co moze byc....
![]() ![]() ![]() ![]()
#4380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
plywaly takie grudki.. ;/ ![]() ![]() przeraza mnie zawsze jakos to zdanie'' badz czujna'' jestem czujna ale jak jestem czujna to i zazdrosna nie potrafie chyba inaczej.. nie wiem co robic wiem ze moj tz byl kiedys w 4 letnim zwiazku.. i ta jego dziewczyna zarzucala mu zdrade.. az wkoncu on ja zdradzzil... ![]() az wkoncu sprowokowalo:P dlatego ja nie chce doprowadzic do tego.. bo ja wiem jakie meczace jest osadzanie kogos o takie rzeczy i ciagla podejrzliwosc
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.