Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-12, 12:28   #4351
Seona
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.2

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy tak piszecie o tych testach obciążeniowych a ja jestem w 25 tygodniu i u gina o tym nawet nie słyszałam Chyba juz powinnam je mieć??
Ja też nie miałam. Miałam tylko na glukozę, ale na czczo, a po obciążeniu nie.

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Seona - uważaj na siebie, i jak najwięcej wypoczywaj, oby to się nie pogłębiało i będzie dobrze, to znaczy że szyjka Ci się skraca?
.
Tak, skróciła się do 3 cm. Mam nadzieję, że więcej nie będzie i żadne rozwarcie nie zacznie się robić Oby tak jak jest teraz zostało już w miarę do końca.

Dzieki Dziewczyny za wsparcie

Bercia2000 Ty jakieś leki zażywałaś na swoją szyjkę Do ilu cm Tobie się skróciła?

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 12:34   #4352
Kathi75
Zakorzenienie

Hej dziewczeta ale piszecie normalnie mega posty i jak duzo na szczescie maly mi zasnal wiec moge co nie co poczytac

Testy obciazeniowe sa robione albo standardowo albo u kobiet z podejzeniem o cukrzyce ciazowa np kiedy dziecko jest wieksze jak na termin , lub kobieta puchnie i taje bez pamieci

Didi dziecinka duza fakt taka jak moj syn w tym TC byl ale mi CC nie robili hihi kazali sie meczyc Fajnie masz ze wiesz ze bedzie CC

Superrzabula i Esti mialam swojego brzuchola wkleic ale nie wkleje bo wy macie takie sliczne i cycuszki do tego takie symetryczne hihi a u mnie to normalnie ciazowa cala geba , dupa i cycorami

Pakusia kartki dobra rzecz jak panikara jestes to warto Ja mam do szpitala 30 minut metrem , 20 samochodem ale w razie W wezwe karetke i niech sie mna zaopiekuja
Na razie paniki objawow u mnie brak jakos dziwnie jeszcze mi wszystko obojetne mimo ze 30 TC juz zaczelam
Ciekawe kiedy mnie zlapie

Gabi ja na basen chodze tez ale tam wiele mam z dziecmi i ciazowek jest i starszych osob bo na termalny wygrzewac sie chodze hihi wiec oporow nie mam , zreszta moj stroj typowo ciazowy jak jakas fotke znajde to wkleje

Seona wypoczywaj i dbaj o siebie a bedzie dobrze jak cos poloza cie do szpitala i tam przetrzymaja do konca

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009

Edytowane przez Kathi75
Czas edycji: 2009-02-12 o 12:35
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 12:39   #4353
gosikk_s
Zakorzenienie

Kathi, a Tobie jak wyszły pierwsze wyniki testu obciążeniowego a jak potem? Bo już nie pamiętam a wtedy porównania nie miałam... Stosowałaś tylko dietę? I teraz już niby jest ok? Będziesz jeszcze powtarzać badanie?

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 12:42   #4354
esti1984
Wtajemniczenie

Przepraszam że tylko z doskoku

Seona Ty masz szyjkę 3 cm? Ja mam 2,5 cm

Kathi
nie pamiętam czy pisałam wcześniej ale masz piękny avatar
a zdjęcia pokazuj bo już po avatarku widzę że masz słodki brzuszek

dziękuję za komentarze
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 12:49   #4355
Bercia2000
Zadomowienie

Seona
hmmm chyba coś mi się pomieszało myślałam że rozwarcie Ci się robi
bo w poprzedniej ciąży to mi sie rozwarcie robiło dlatego lezałam
teraz mam duzo odpoczywac bo moja szyjka jest miekka i ma 1 cm
wiec nie panikujcie ale po usg w szpitalu okazało się że szyjak jest zamknieta a od wewnątrz ma 4 cm wiec jest okey i powinnam dotrwac do maja tzn musze
ale od początku ciąży biore luteine

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 12:50   #4356
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Aguśkaa83 - teraz się kłania moja niewiedza, ja zawsze myślałam że to pod koniec ciąży brzuszek opada a nie że się jeszcze dźwiga hehe, nie znam się niestety, tak to jest być nowicjuszką w ciąży .

nicola2002 - no wielki szacun że masz jeszcze siłę i chęci na takie delegacje, ale pewnie nie miałaś wyjścia. Hehe biedne dziecko nie słyszało głosu tatusia i siostry i nie wiedziało co się dzieje, ale widzisz w domu odżyła . I wszystko z nią dobrze .

gabriellao0 - u mnie w przychodni wczoraj były babbeczki na kilka dni przed terminem, ale może Twoja perełka by chciała już być na świecie na dzień kobietek i załapać się na prezencik od tatusia hehe

DIDI84 - o matko jaka ona wielkaaaaa, ja chyba bym jednak życzyła sobie żeby dzidzia nie ważyła za dużo przy porodzie żeby mamusi czyli mnie nie rozerwało . Nasza zacofana Polska, u nas cesarka to serio ostateczność i robią ją w wyjątkowych przypadkach.

pakusia86 - ja sobie też siebie nie wyobrażam jak to wszystko się zacznie, chyba padnę z wrażenia i ze strachu a mój Tż? on chyba stanie i zrobi tak . A Ty kobito to już obiadek powinnaś szamać a Ty za śniadanko się chytasz hehe, ale najważniejsze że wreszcie się konkretnie wyspałaś.

superzabula - u mnie ten brzuch jest też spory i ja się nie mogę napatrzeć na jego wielkość, że taki gigant, już zapomniałąm jak to jest nie mieć go wcale hehe, a u mnie najlepsze jest to że mało kto wie że jestem w ciązy, chciałabym zrobić niesodziankę tym co mieszkają dalej i zobaczą foty na naszej klasie i komenty a to baby skąd?

Bercia2000 - ja chyba chwilowo mam luzik ze zgagą, jak odstawiłam soki kubusie to jak ręką odjął.

gosikk_s - ojjj Ty panikaro hehe i już glukometr trza było kupować? No ja się kochana nie znam ale tak mi się wydawało że trzeba odczekać kilka dni. Ale zobaczysz co powe gin. Mi się wydaje że stwierdzi że jeszcze się mieścisz w tej górnej granicy normy i nie będzie dramatu a później zrobisz glukoza na 75. Trzymam kciukaski żeby wyszło dobrze i żeby ten stresior Cie ominął.
Stary 2009-02-12, 12:52   #4357
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
Przepraszam że tylko z doskoku

Spokojnie ja tez mam 2,5 cm i moj gin powiedzial, ze to wporzo

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-12, 12:56   #4358
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
superzabula - u mnie ten brzuch jest też spory i ja się nie mogę napatrzeć na jego wielkość, że taki gigant, już zapomniałąm jak to jest nie mieć go wcale hehe, a u mnie najlepsze jest to że mało kto wie że jestem w ciązy, chciałabym zrobić niesodziankę tym co mieszkają dalej i zobaczą foty na naszej klasie i komenty a to baby skąd?
hihih no to bedzie niespodzianka Ja tez zapomnialam jak bylo, jak nie mialam taakiego brzucholka, normalnie ostatnio ogladalam zdjecia z przed ciazy, zeby sobie przypomniec

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-02-12, 12:58   #4359
gosikk_s
Zakorzenienie

Marika, dokładnie, ja od razu w panikę wpadam i jestem gotowa wyeliminować wszystkie cukry z diety...Nawet TŻ nie pokażę glukometru bo stwierdzi że na głowę upadłam

Stary 2009-02-12, 13:01   #4360
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
hihih no to bedzie niespodzianka Ja tez zapomnialam jak bylo, jak nie mialam taakiego brzucholka, normalnie ostatnio ogladalam zdjecia z przed ciazy, zeby sobie przypomniec
Hehe, u mnie wszędzie stoją fotki ślubne na których prezentuję talię osy Patrzę na nie i nie poznaję swojego brzucha

Stary 2009-02-12, 13:01   #4361
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Byłam dziś u gin,. i niestety nie jest za wesoło Szyjka puściła i mam leżeć plackiem za 2 tyg.do kontroli i jak się pogorszy to na podtrzymanie i szycie Mam wrażenie, że to jakiś zły sen. Dosłownie w to nie wierzę Ehhh Może już zostanie tak jak jest i obejdzie się bez leżenia na patologii Płci nadal nie było widać.
OJJJ bedaku....bedzie dobrze Musi byc....zawsze mi tak TZcik powtarza jak sie smuce albo zmarwiam mala....i soba...

Witajcie laseczki Ale macie tempo pisania...niesety nie odpisze na wasze posty sorki ale okropnie sie czuje boli mnie ojj boli bardzo po lewej stronie....EHHH.....

dziekuje za ocenienie tych imion...jestescie wspaniale

a przy tym wszytki poklocilam sie z TZcikiem o co o IMIE dla corki....

Bo ja cche jednak Alicje.... i to tez mu sie zabrdzo nie podoba....a to imie ma duzoo zdorbnen..Ala,Alutka,Alic ja,Aliszkon.....hehh
No a on chce jakas Wiktorie albo Sare okropne te imiona wogole mi nie pasuja..... EHHHH.. A do tego sexu mi sie cche a nie moge...i jestem zla... JUZ placze....
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 13:04   #4362
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Pakusia, może ja też zacznę się obklejac kartkami A nie możesz sama zrobić sobie tego testu obciążeniowego? Bo wiesz, Ty na pewno przeżyjesz ale tu chodzi o zdrowie dziecka a to jest jedno z najważniejszych badań.
no tak w PL to jedno z najwazniejszych badan... tu w IRL jest inaczej... nie kieruja na te badania wszystkich ciezarnych tylko te z podejrzeniem... nie robi sie ich tu standardowo, tylko np. jesli ciezarna za szybko przybiera na wadze, a ja jak narazie przybieram dobrze.... wiec nie widza potrzeby robienia testu...
nie mysle o tym bo nie chce sie znowu nakrecac ze cos z dzieckiem jest nie tak ... to oni prowadza moja ciaze i oni wiedza jakie mi badania zrobic... nie panikujmy a jakos nie chce mi sie wydawac 140 euro za badanie ktorego moge nie potrzebowac... jak bedzie potrzeba to mi zrobia w szpitalu za darmo, nie to zebym oszczedzala na dziecku, ale nie chce byc madrzejsza od lekarzy

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Pakusia kartki dobra rzecz jak panikara jestes to warto Ja mam do szpitala 30 minut metrem , 20 samochodem ale w razie W wezwe karetke i niech sie mna zaopiekuja
Na razie paniki objawow u mnie brak jakos dziwnie jeszcze mi wszystko obojetne mimo ze 30 TC juz zaczelam
Ciekawe kiedy mnie zlapie
mnie jeszcze nie zlapalo i mam nadzieje ze nie zlapie
ale przygotowywuje sie na kazda sytuacje bo pierwszy raz bede rodzic i nie wiem jak to wyglada

Cytat:
pakusia86 - ja sobie też siebie nie wyobrażam jak to wszystko się zacznie, chyba padnę z wrażenia i ze strachu a mój Tż? on chyba stanie i zrobi tak . A Ty kobito to już obiadek powinnaś szamać a Ty za śniadanko się chytasz hehe, ale najważniejsze że wreszcie się konkretnie wyspałaś.
oj wyspalam sie strasznie... maluszek tez... dopiero po 11 sie zaczal krecic glodny byl wiec trzebabylo wstac hehee

moj tz tak samo.... zrobi oczy i sie mnie zapyta pewnie "i co teraz?" hehehe

boje sie tez strasznie tego ze zwumiotuje od tego gazu rozweselajacego... dziewczyny mowia ze sie zle po nich czuly i ledwo pawia powstrzymaly.... a ja jestem strasznie wrazliwa na tym punkcie... nawet jak za daleko patyczka do uszu wloze to wymiotuje a jak mi ten gaz nie podejdzie i sie porzygam

boje sie tez ze jak maly przyjdzie na swiat to ja go nie bede mogla przewijac.... niestety odruch wymiotny sie odzywa jak czuje kupke maluszka.... nie moge sie przemoc poprostu... az mama sie ze mnie smieje ze zamiast wyczyscic pupcie synka ja ja jeszcze bardziej zabrudze ehhhh

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 13:05   #4363
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Seona - eeeee to szyjka ma dobrą długość, nie ma co panikować oby się nie skracała bardziej, musimy wytrwać do maja. Oszczędzać się i nie przemęczać, dużooo odpoczywać itd. Ja się cieszę że nie musimy rodzić tak w sierpniu bo te upały by nas chyab zabiły i byśmy pięknie puchly.

Kathi75 - no rzeczywiście Twój synuś był też dorodny i kazali Ci rodzić naturalnie, a mi się ten czas dłuży pewnie w połowie kwietnia zacznę coś tam panikę siać hehe.

superzabula - ja tez a ostatnie foty mam z własnego wesela i tam jak człowieczek wyglądałam, a teraz ani brzuszka wciągnąć jak to się czasem przytrafiało , ale do sierpnia trzeba będzie się pokatować na wesele brata, bo oczy całej familli będą skierowane na mnie, bo każdy pyta ile przytyłam i czy gruba jestem wrrrr....
Stary 2009-02-12, 13:08   #4364
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
Hehe, u mnie wszędzie stoją fotki ślubne na których prezentuję talię osy Patrzę na nie i nie poznaję swojego brzucha
Jak na razie przyzwyczailam sie do stanu terazniejszego i mi sie bardzo podoba ( w kocnu to ciaza) ale ogladajac wczesniejsze fotki stwierdzilam, ze bede chciala byc taka jak kiedys

Cytat:
Napisane przez Rozaliontka Pokaż wiadomość
a przy tym wszytki poklocilam sie z TZcikiem o co o IMIE dla corki....

Bo ja cche jednak Alicje.... i to tez mu sie zabrdzo nie podoba....a to imie ma duzoo zdorbnen..Ala,Alutka,Alic ja,Aliszkon.....hehh
No a on chce jakas Wiktorie albo Sare okropne te imiona wogole mi nie pasuja..... EHHHH.. A do tego sexu mi sie cche a nie moge...i jestem zla... JUZ placze....
Nie smuc sie a jaezeli chodzi o imie to jest jeszcze czas i spokojnie dojdziecie do porozumienia Moze w ogole wybierzecie inne niz te co do ktorych sie upieraliscie

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Stary 2009-02-12, 13:10   #4365
superzabula
Zadomowienie

Cytat:
superzabula - ja tez a ostatnie foty mam z własnego wesela i tam jak człowieczek wyglądałam, a teraz ani brzuszka wciągnąć jak to się czasem przytrafiało , ale do sierpnia trzeba będzie się pokatować na wesele brata, bo oczy całej familli będą skierowane na mnie, bo każdy pyta ile przytyłam i czy gruba jestem wrrrr....
Cos o tym wiem bo ja mam 2 wesela tydzien po tygodniu, koniec lipca i poczatek sierpnia...trzeba sie bedzie wziasc do roboty hihih kazdy bedzie sie na nas patrzyl, jak wygladamy pare miesiecy po porodzie. Dupy bedziemy mialy objechane pewnie przez gosci

Jestem dzis caly czas glodna...pomocy...co chwile cos jem...mam dzis dzien na jedzenie...ale najgorsze, ze nie wiem na co mam ochote

Fitness czy bieganie?
bądź szczęśliwa!!!

Edytowane przez superzabula
Czas edycji: 2009-02-12 o 13:11

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-12, 13:15   #4366
gosikk_s
Zakorzenienie

Rozaliontka, no ja akurat marzyłam o Wiktorii ale Alicja też ładnie.

Pakusia, pewnie że skoro taki tam u Was zwyczaj to nie ma co wyskakiwać przed szereg. Ale ja też nie mam żadnych objawów cukrzycowych a wynik jednak wyszedł zły. No ale u nas badanie jest tanie więc żaden problem sobie zrobić samej Hihi ja tam nie wiem jak się człowiek czuje po gazie rozweselającym ale chyba fajnie

Stary 2009-02-12, 13:23   #4367
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

superzabula - nooooooooooo.......... ani nie mów, u mnie jeszcze sporo ciotek plotkar i znajomych brata i bratowej wrrr.... jakoś damy radę. Jakby co to pas wyszczuplający i heja się bawić.

pakusia86 - my jesteśmy dupne ogólnie, nie wiemy co taki maluch chce ale same sobie czasem dopowiadamy historyjki, to mu niewygodnie, to głodny to go uciskamy itd. hehe sama sie na tym często łapie . O kurcze to już zaopatrz sie w klamerkę uciskową na nos i wtedy za przewijanie się bierz albo Tż będziesz zaganiała jak będzie w domku. A z tym helem to jest szok , czego oni już nie wymyślą, a co on ma zdziałąć, macie się śmiać że rodzicie?

Rozaliontka - będzie dobrze ja tez tocze z moim Tz wojnę o imię ja Igor on Patryk i żadno z nas nie popuszcza. Nie chce mu ustąpić bo Patryk tez nie jest nagorszym imieniem, a dla dziewczynek wydaje mi sie żę jest o wiele więcej fajnych imion niż dla chłopczyka. Dacie radę, może spisz imiona jakieś inne na kartkę i niech odchacza może dojdziecie do kompromisu nad innym imieniem. Powodzonka .
Stary 2009-02-12, 13:24   #4368
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

Cytat:
Jak na razie przyzwyczailam sie do stanu terazniejszego i mi sie bardzo podoba ( w kocnu to ciaza) ale ogladajac wczesniejsze fotki stwierdzilam, ze bede chciala byc taka jak kiedys

Nie smuc sie a jaezeli chodzi o imie to jest jeszcze czas i spokojnie dojdziecie do porozumienia Moze w ogole wybierzecie inne niz te co do ktorych sie upieraliscie
MOze i tak wyjdzie ale on ostanio o wszystkjo sie czepia..

Cytat:
Rozaliontka, no ja akurat marzyłam o Wiktorii ale Alicja też ładnie

Pakusia, pewnie że skoro taki tam u Was zwyczaj to nie ma co wyskakiwać przed szereg. Ale ja też nie mam żadnych objawów cukrzycowych a wynik jednak wyszedł zły. No ale u nas badanie jest tanie więc żaden problem sobie zrobić samej Hihi ja tam nie wiem jak się człowiek czuje po gazie rozweselającym ale chyba fajnie
heheheh Wiktoria tez jest ladnie ale mi nie pasuje...
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 13:27   #4369
poiglot91
Zakorzenienie

czesc kochane..
ale naskrobalysciegaduly ! straszne
hehe

a ja wczoraj bylam u lekarza sluchalismy znowu bicia serduszka-wszystko okej
brzuch mi tak naciskala ze myslalam ze na nia zwroce sniadanko
(chciala chyba wyczuc polozenie malucha)
mocz mialam dziwny cos w nim plywalo..az sie przestraszylam sama
i lekarka widocznie tez cos nie tak zauwazyla ze z moczem i sie zapytala czy mnie nie szczypie jak robie siusiu.. powiedzialam ze nie.. na co ona ze wszystko ze mmna wporzadku..
wkurzylam sie
ale mam nadzieje ze mowia prawde..
mam miec spotkania z jakas polozna od swojego GP.. czyli teraz nie wiem ktora to moja polozna.. czy dostane nowa od swojego GP? czy ta co ze szpitala? ta moja polozna ze szpitala widzialam raz.. ciagle gadam i badaja mnie inne...
padam dziewczyny moj dyzur w domu odkurzacz rozwalony a ja musialam gore i dol zamiatac .. moje plecuszku..

a wlasnie bym zapomniala
rozmawialam z tz

wczoraj wracamy od mojej mamy.. i widze jak cos pisze w komorce.. pytam sie do kogo pisze a on ze do ''Evelyn'' to ja juz oczywiscie sie zdenerwowalam na maksa.. ale staralam sie tego nie pokazywac
powiedzialam ze mam obawy co do tej jego kolezanki i ze zle przeczucia.. a on powiedzial ze sie juz z nia nawet nie widuje i ze tylko mnie kocha bla bla bla..ze to jego kolezanka tylko itp..
i ze jestesmy juz chyba nie na takim etapie zwiazku zeby bawic sie w szczeniackie zazdrosci...:P
ze on tez jest zazdrosny ale ufa mi i nie denerwuje sie kiedy z kims pisze itp bo wie ze jestem jego .. itp
takze chyba wszystko wyjasnione mam taka nadzieje..

mam pytanko
kupujecie laktatory elektryczne z aventu?? czy jakiejs innej firmy(tanszej)..
bo ja jak wczoraj patrzylam z promocji do laktator z aventu ponad 60 £..

szok poprostu

a podgrzewacz do mleczka z dwoma butelkami z aventu za 20£ cos funtow
bardzo sie oplaca
Stary 2009-02-12, 13:29   #4370
poiglot91
Zakorzenienie

o wlasnie..
pakusia o to link do tej strony.. http://www.polkadot.pl/pl/mama_i_dziecko

a tej murzynce ode mnie z domu.. (z dolu) kazali sie wczoraj wyprowadzac hehe
przez nia przyszedl rachunek za sam gaz i swiatlo 1.400 £

kurde nie chce byc wredna.. ale chcialabym
ona ma taki wielki pokoj.. jeden chyba od razy przedzielony bo ma dwojke malych dzieci ...
my bysmy go wynajeli

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-02-12 o 13:34
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 13:39   #4371
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, nabyłam glukometr i teraz sama będę mogła się kontrolować. Muszę tylko zapytać gina czy nie dałby mi recepty na paski do glukometru bo na receptę kosztują ok 3 zł (100 szt.) a bez- ok. 60 Wolałabym te za 3

Aguśka, ja nie tylko ograniczę słodycze ale ja wręcz wyeliminuję do zera I będzie to korzystne i dla dziecka, i dla mnie W rodzinie tylko dziadek ma lekką cukrzycę, nigdy nie brał insuliny. Podejrzewam że ja mam raczej tylko nietolerancję ale wolę dmuchać na zimne. Idź odebrać swoje bo jestem ciekawa...
.
widze ze ostro wzielas sie za swoj cukier ale Twoj wynik to nie tragedia......a ja jestem bardzo ciekawa jaki bedzie moj juz sie boje...po 16 ide odebrac
Cytat:
Aguśkaa83 - teraz się kłania moja niewiedza, ja zawsze myślałam że to pod koniec ciąży brzuszek opada a nie że się jeszcze dźwiga hehe, nie znam się niestety, tak to jest być nowicjuszką w ciąży .
.
hihih ja tez jestem nowicjuszka mi chodzilo o to ze z poczatq ciazy brzuszek jest na dole a potem jest i na dole i tez troche wyzej

a ja robie dzis ogorkowa, bo za mna juz chodzi od paru dni a potem ciasto sernik z toffi z gotowego przepisu no chyba ze z wynikow cukier mi wyjdzie ponad norme to moge sobie to ciasto wyrzucic do kosza
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 13:42   #4372
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

poiglot91 - oooooooooo....... no ta cichutka myszka się zjawiła, co nigdy nic nie pisze , Ty to dopiero gaduła jesteś hehe. Eveline uuuuuu widzisz jak Ci całą sytuację Tż przedstawił, i co zazrośc mineła? No u was w tych szpitalach i z opieką medyczną jest całkiem inna bajeczka, ale najważniejsze że wszystko z wami oki. Później Tz musisz o masażyk poprosić na bolące plecki.
Stary 2009-02-12, 13:42   #4373
gosikk_s
Zakorzenienie

Poiglot, cieszę się że z malutkim wszystko ok A z tym moczem faktycznie dziwnie, jak nie piecze znaczy dobrze...oni mają podejście Hmm nie wyobrażam sobie żeby mój TŻ pisał albo spotykał się z jakąś inną dziewczyną ja czegoś takiego nigdy nie robię i dla mnie taka opcja w ogóle nie wchodzi w grę.

Stary 2009-02-12, 13:45   #4374
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Mam 3 cm od wewnątrz, od zewnątrz podobno już nic nie zostało Do tego boli mnie brzuch i mam takie skurzczyki (ja mówie skurczybyki) Na szczęście nie przepuszcza i oby tak zostało

Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
Seona
hmmm chyba coś mi się pomieszało myślałam że rozwarcie Ci się robi
bo w poprzedniej ciąży to mi sie rozwarcie robiło dlatego lezałam
teraz mam duzo odpoczywac bo moja szyjka jest miekka i ma 1 cm
wiec nie panikujcie ale po usg w szpitalu okazało się że szyjak jest zamknieta a od wewnątrz ma 4 cm wiec jest okey i powinnam dotrwac do maja tzn musze
ale od początku ciąży biore luteine
To miałaś od wewnątrz 4 cm, to sporo, konsultowałam się dzisiaj z moją Kuzynką ginekolgiem i mi wytłumaczyła co nieco

Mam nadzieje, że rozwarcie nie nastąpi.

Jedna z moich koleżanek miała skróconą szyjkę, ale dopiero w 7 mc a druga w 25tc i miała 3,5 cm od wewnątrz.

A ja w 22 tc i już tylko 3 cm, to podobno trzeba mieć taką ciąże pod obserwacją i wizyta co 2 tygodnie.

Cytat:
Spokojnie ja tez mam 2,5 cm i moj gin powiedzial, ze to wporzo
Pocieszyłaś mnie A nic nie zażywasz?

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Seona wypoczywaj i dbaj o siebie a bedzie dobrze jak cos poloza cie do szpitala i tam przetrzymaja do konca
Strasznie boję się iść do szpitala na leżeniePoród to co innego, ale leżeć z tymi obcymi kobietami i co obchód się obnażać, to nie dla mnie Mam naprawdę obsesję na tym punkcie.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 13:53   #4375
Aguśkaa83
Zakorzenienie

poiglot dobrze ze z malym poiglocikiem jest wszystko oki ten moczyk mnie tylko martwi....co w nim plywalo?? klaczki jakies?? wazne co bedzie pisalo jak wezmiesz wynik...nie powinno w moczu nic plywac, fizjologiczny jest klarowny...hmmm
co do tzcika to ciesze sie ze sie pogodziliscie jednak ja bylabym caly czas czujna(ta evelyn mnie niepokoi ) ja tez nie lubie jak moj rozmawia przez tel z obcymi babami wrrrr zazdrosnice jestesmy
co do laktatora ja kupuje reczny slyszalam ze niektore elektryczne to glosno chodza...
SZYMONEK

Stary 2009-02-12, 13:54   #4376
malwa1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Byłam dziś u gin,. i niestety nie jest za wesoło Szyjka puściła i mam leżeć plackiem za 2 tyg.do kontroli i jak się pogorszy to na podtrzymanie i szycie Mam wrażenie, że to jakiś zły sen. Dosłownie w to nie wierzę Ehhh Może już zostanie tak jak jest i obejdzie się bez leżenia na patologii Płci nadal nie było widać.
wspołczuje i zycze szybkiego powrotu do zdrowia

Cytat:
Napisane przez monikab Pokaż wiadomość
Tak kochana, może by się tak mogło zdawać, ale ja rodziłam ostatnią córkę 14 lat temu.
Wtedy było zupełnie inaczej, teraz chciałabym być na wszystko przygotowana, czyli mieć wszystko. Niestety po tylu latach, wszystko sie zmienia, a ja wypadłam z obiegu i niewiem nawet jakie są teraz dobre wózki, więc muszę pytać i czytać uczyć się na nowo, jeżeli ma byc wszystko jak najlepiej przygotowane.
pozdr monika
Ojjjjjj przepraszam myslałam ze te dzieciaczki rodziłas niedawno to rzeczywiscie masz racje ze przez te 14 lat duuuuuzo sie zmieniło ale ja jestem w takiej sytuacji jak ty bo to moje pierwsze dziecko i jestem zielona

Cytat:
Wklejam moj 28 tygodniowy "brzuszek"
Sliczny brzuszek a jaki wielki no i zazdroszcze figury tez kiedys ja miałam mam juz rozstepy nawet na brzusiu

Cytat:
cześć mamuśki
lecę robić obiadek...widziałam tylko śliczny brzuszek superzabuli

wklejam też mój jeszcze 2 fotki mam w albumie....aaa zapomniałam dodać że zaczęliśmy 27 tc
Tez masz sliczniutki brzusio ale bardziej mozna podziwiac jak jest goły

Cytat:
Napisane przez DIDI84 Pokaż wiadomość
witam

ja tylko tak na chwileczkę przyznam się ze trochę was podczytywałam ale nic nie pisałam ostatnio tak sobie się czuje i jeszcze ten remont mieszkania

Byłam we wtorek u giną i jest wszystko dobrze tylko ze jestem przerażona waga naszej córeczki bo wazy już 1830gw 29 tyg i 4 dniu lekarz powiedział ze jest duża wiec pewnie będę miała cesarkę tak jak przy synku no ale najważniejsze ze niunia zdrowa w poniedziałek idę pic glukozę

esti1984 i superzabula-sliczne macie brzuszki
Powinna ssie cieszyc ze jest za duze niz za małe,wiesz ze moja kolezanka jest w 34 tyg ciazy i jej corka wazy dopiero 2000gram wyobrazasz to sobie bo ja nie?przeciez inne kobiety rodza dzieci w 7 miesiacu i te dzieci maja wiecej niz 2500
Stary 2009-02-12, 13:55   #4377
poiglot91
Zakorzenienie

marika no bywa ze i ja jestem gadula hehe ale zapisac tyle stron??oszalalyscie hehe
gosik on jej odpisywal..
wiem ze czasem pisza ale mam juz to gdzies nie bede sie tym przejmowala i stresowala..
i tak juz nawrzucalam tej dziewczynie(wzielam tzta komorke i jej cos brzydkiego napisalam)czego sie teraz wstydze..
ale ja strasznie impulsywna jestem hehe
ja tez mam kolegow/prxzyjaciol..
zawsze mialam ich wiecej niz kolezanek.. i tez sobie z nimi pisze.. na gg bo oni sa Polsce Ale jakis kontakt ze soba mamy i normalne ze rozmawiac bedziemy
ja mu nie potrafie powiedziec'' nie pisz z nia'' ja owszem moge strzelach fochy moge plakac , klocic sie o nia.. ale tak nie powiem..
bo to bez sensu..

on wczoraj mojej mamie sie nawet skarzyl ze ja taka zazdrosna o nia...
tylko jak tu nie byc?
On wszedl raz na facebooka... i widze ze jakas klientka go ;;szturchnela''
a tam murzyneczka..(wiadomo jakie one maja figurki.. kragle biodra puppki itp)..
w samej koszuli bialej meskiej np..
i pytam sie a co to za laska a on ze Evelyn.. padlam

aaa i sobie przypoamnialam cala ta sytuacje i znowu jestem zla;(

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-12, 13:56   #4378
Bercia2000
Zadomowienie

poiglot
mówiłam że wszystko się ułozy
nie chce być wredna ale trzymam żeby większy pokoik był wasz

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-12, 13:57   #4379
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Seona mnie tez najbardziej krepuje obnazanie sie przed cala elita meska i damska to jest dlamnie naaaaaaaaaaaaaaajgorsze co moze byc.... Kazdy sie tylko patrzy i komentuje cos szeptem
SZYMONEK

Stary 2009-02-12, 13:58   #4380
poiglot91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
poiglot dobrze ze z malym poiglocikiem jest wszystko oki ten moczyk mnie tylko martwi....co w nim plywalo?? klaczki jakies?? wazne co bedzie pisalo jak wezmiesz wynik...nie powinno w moczu nic plywac, fizjologiczny jest klarowny...hmmm
co do tzcika to ciesze sie ze sie pogodziliscie jednak ja bylabym caly czas czujna(ta evelyn mnie niepokoi ) ja tez nie lubie jak moj rozmawia przez tel z obcymi babami wrrrr zazdrosnice jestesmy
co do laktatora ja kupuje reczny slyszalam ze niektore elektryczne to glosno chodza...

plywaly takie grudki..
;/

przeraza mnie zawsze jakos to zdanie'' badz czujna''
jestem czujna ale jak jestem czujna to i zazdrosna nie potrafie chyba inaczej..

nie wiem co robic wiem ze moj tz byl kiedys w 4 letnim zwiazku..
i ta jego dziewczyna zarzucala mu zdrade.. az wkoncu on ja zdradzzil...i zostawil..powiedzial mi ze go to wykanczalo itp..
az wkoncu sprowokowalo:P

dlatego ja nie chce doprowadzic do tego.. bo ja wiem jakie meczace jest osadzanie kogos o takie rzeczy i ciagla podejrzliwosc

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości