![]() |
#4351 |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cześc dziewczyny
![]() ![]() ![]() a i tak przy okazji - brałam teraz przez 3 dni antybiotyk, jego działanie na tabletki było tylko w trakcie jego brania czy jeszcze trwa jakiś czas? z góry dzięki ![]() Edytowane przez nomcia88 Czas edycji: 2009-09-05 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak brałas antybiotyk to skuteczność osłabiona, a o łaczeniu opakowań juz było! U jednych nie bylo plamien u innych sie pokazały. Wszystko zalezy od organizmu. Gdy skonczysz rózowe pomijasz białe i bierzesz nowe opakowanie.
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedź
![]() a orientujecie się przez ile miej więcej czasu po braniu antybiotyku działanie tabletek może być osłabione? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie że to jest tak jak z pominieciem tabletki 7dni+dodatkowe zabezpieczenie
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodatkowo należy zabezpieczyć się przez czały czas barnia antybiotyku i tydzień po skończonej kuracji antybiotykowej. Wszystko jest w ulotce zresztą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
ceny niektórych aptek to prawie 50 lub przeszło 50 zł, to jest absolutne przegięcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4358 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, może ktoś mi pomoże
![]() Gdy zaczynam nowe opakowani Yazu boli mnie głowa lub jajniki na pierwszych tabletkach. Czy to oznacza, że coś jest źle? |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Przyczajenie
|
Hej, mam takie pytanko,
stosuję pierwsze opakowanie YAZ (aktualnie 18 tabletka ![]() Cały czas plamie ![]() czy może to być krawienie śródcykliczne, czy to normalne? Z góry dzięki za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zakorzenienie
|
stałam tam z 15-20 min warto się wybrać w porze obiadowej, kiedy seniorzy udają się do domów na posiłek
![]() Miss dzięki za ten adres, dzięki Tobie tam trafiłam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4362 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Przyczajenie
|
6 opakowanie plamienie od 20 pigułki i niestety 7 opakowanie podobnie rownież od 20 pigułki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, proszę o radę. przez 1,5 roku brałam yasminelle, ze względu na pogorszenie cery i problemy ze schudnięciem lekarz przepisal mi yaz. jestem przy drugiej tabletce 2 opakowania. tabletkę wzięłam dzisiaj o ok 10.30, o 15 dostałam biegunki, która wg ulotki kwalifikuje się jako "cięzka", tak mi się przynajmniej wydaje... i moje pytanie, teoretycznie 4 godziny minęły, ale czy nie myślicie zeby dla świetego spokoju wziąć drugą tabletkę gdy tylko zdołam się z moją przypadłością uporać?
![]() |
#4365 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() |
#4366 |
Przyczajenie
|
ojej dziewczyny myslicie ze to moze byc cos powaznego?jakis skutek uboczny?czytalam w ulotce o kurczach miesni nie wiem czy to jest to samo
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Rozeznanie
|
To nie jest miesiaczka tylko krwawienie z odstawienia, ono ma jedynie symulowac naturalny cykl. To jest normalne
#4368 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Rozeznanie
|
Tak
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Moj TŻ rowniez budzil sie w nocy ze skurczem miesni. Musial wstac i pochodzic po pokoju gdy juz troche przeszlo no i zazywal magnez
#4370 |
Raczkowanie
|
czyli kochając się prawie dwa tygodnie po antybiotyku, mimo łączenia opakowań mogę się czuć bezpiecznie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Raczkowanie
|
Na ostatniej wizycie moj G. zaproponował mi zmiane Cilest na Yaz, ze wzgledu na to, ze przy tych pierwszych mialam długotrwałe migreny Powiedział mi ze po skończeniu opakowania Cilest mam zrobic 4 dni przerwy i zaczac przyjmowac Yaz, jednak na ulotce jest napisane cos innego Zupełnie zgłupiałam i nie wiem co robic :| Jak to wygladało u Was ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zadomowienie
|
ja też, jakoś mnie nie przekonują 4 dni po Cileście. zrób jak mówi ulotka albo w pierwszym dniu krwawienia podczas odstawiania Cilestu.
![]() |
#4374 |
Przyczajenie
|
Ja już po pierwszym opakowaniu, jestem po dwóch tabletkach placebo i mam taki dylemat: otóż tabletki brałam regularnie, codziennie o tej samej godzinie (raz tylko dwie godziny później niż zwykle) kochałam się z moim TŻ od 7 tabletki, "zawsze do końca", także podczas tabletki placebo i się zastanawiam czy to krwawienie, które dostałam po pierwszej białej tabletce to okres, bo naprawdę jest skąpy. czy to jest zdrowe dla organizmu? wiem, że niemożliwym jest bym była w ciąży, ale przeżywam stres...kurcze ciekawe czy tylko ja tak mam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Chcialam jeszcze zapytac czy ktoras z Was zamawiala mozeYaz badz tez inny lek przez internet na tej stronie www.☠☠☠☠☠☠☠? bo ja wlasnie tak sie zastanawiam nad tym bo tam jest za nie do zaplaty 39,36 a ja place prawie 48zl wiec zawsze to by bylo mniej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Raczkowanie
|
a szukalas po aptekach? ja 2 miesiace temu zaplacilam 36czy 37 w jakies sieciowej aptece, dzis ide kupic mam nadzieje ze przez ten czas nie podrozaly;p
btw. pierwsze moje opakowanie yazu przeszlam rewelacyjnie, brzuch nie bolal,nie mialam plamienia, tak jakby troche schudlam(ale moze tylko w mojej glowce;p ![]() ![]() ![]()
#4380 |
Raczkowanie
|
mam jeszcz jedno pytanie - przez ostatnie półtora tygodnia, trochę poprzestawiały mi się godziny brania tabletek - raz brałam o 23, raz nawet o 2 w nocy, i takie godzinne-dwu odchyleniu codziennie, w tym czasie nie było stosunku, czy to, że trwało to dośc długo może wpłynąć na skutecznośc kolejnego opakowania, które zaczynam w czwartek i będę brała regularnie? przepraszam, jeśli pytanie naiwne i niemądre, ale jeszcze mało znam się na tabletkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.