|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zadomowienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że jak nie będziesz się głodizć tylko normalnie jeść, i jeśli nie masz żadnych alergii na nabiał, to powinnaś czuć się całkiem normalnie. Ćwiczenia są zawsze wskazane, więc jeśli ćwiczysz, to ćwicz dalej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do wagi to nie martw się ,napewno ruszy z miejsca ,ja najpierw zauważyłam że ubyło mi "boczków" ,uda wysmuklały i co najważniejsze zanikł cellulit ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie - jako, że naprawdę zaczynam tu świrować, czy Wy też macie na tej diecie wrażenie, że Wasze ciało się robi jakby "rzadkie"? Ja mam i to w takich strategicznych miejscach jak uda własnie.
#4354 |
Raczkowanie
|
tak dobrze mi idzie,że z rozpędu jeszcze jutro zrobię uderzeniówkę a potem przerzucam się na 2 fazę
![]() już zrobiłam zapas warzyw i w środę do dzieła ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- ja nic takiego nie zauważyłam,ale w zasadzie dopiero zaczynam się odchudzać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
Bogaczko... a moze poprostu jakas faze, ze woda sie trzyma organizmu?
![]() Ja rowniez przechodzilam niedawno przez to....zaczelam diete... pilnowalam sie a przez pierwszy tydzien zlecialo zaledwie 300g.... poddalam sie...bo nie dosc, ze dieta nie dla mnie to jeszcze efektow brak... jak diete porzucilam nagle zaczely sie straszne zaparcia..... woda zatrzymala mi sie w organizmie i wygladalam jak maly balonik ![]() ![]() Dzisiaj wydaje mi sie, ze dosc dobrze sie trzymalam ![]() ![]()
#4356 |
Wtajemniczenie
|
dzisiaj jak stanęłam, na wagę to się prawie poryczałam
![]() zeszłam...stanęłam jeszcze raz i nadal waga pokazywała 59 kg :/ w ciągu 7 dni zrzuciłam 1 kg? może to przez okres, który mi się przypałętał, no nie wiem czuję się dziwnie, trochę czuję się zaskoczona i zrezygnowana ![]() moja dieta to nie jest typowy dukan, tak jak już pisałam stosowałam dwa dni proteinki dzien warzyw, dzisiaj drugi dzien pod rząd jadłam warzywa... no fakt jem to co dozowolone, ale pewnie w ogromnych ilościach ![]()
#4357 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
![]() U mnie właśnie mija 5 dzień 1 fazy - i dla mnie to moment małego kryzysu ![]() Jak już wcześniej wspomniałam - nie trawię twarogu i jogurtów naturalnych, dlatego też zmodyfikowałam dietę o jogurty owocowe i serki waniliowe. Niby jest lepiej ale...mam wyrzuty sumienia, poza tym czuję się osłabiona a w mojej głowie cały czas myśl, że jestem beznadziejna bo nawet na głupiej diecie nie potrafię wytrzymać ![]() ![]() Waga pokazuje 2,5kg mniej, obwody 2 cm ale ja jakos tego nie widzę...wręcz przeciwnie ![]() ![]() Postanowiłam jeszcze 2 dni uderzeniówki, potem 2 tyg P+W a potem dodam już owoce i inne np.musli. Mam nadzieję, że mimo to uda mi się troszkę zrzucić. Życzę Wam miłego wieczoru, a sobie więcej motywacji jutro - bo dziś coś jej brakuje ![]()
![]() |
#4358 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
a ja odnoszę wrażenie, że moje ciało dziwnie się zachowuje tzn czasami odczuwam takie lekkie dziwne pieczenie, może szczypanie na rękach i twarzy. nie zmieniłam ani kosmetyków ani wody tylko dietę. może się czepiam i wydziwiam, ale nigdy się tak nie czułam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
skoro mialas okres to raczej normalne ze wazy sie wiecej
![]() ![]()
#4360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Masz świętą rację! Mam w nosie wagę ![]() ![]() Nie mogę się już doczekać środy, kiedy w końcu zacznę robić sobie warzywka mmmmmmm...... ![]() Malinn, wydaje mi się, że wodę wydalam - dość często chodzę siusiu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Pisałam na początku jak zaczynałam diętkę , ale pózniej z powodu braku czasu zaniedbałam. Mam nadzieję, że mnie przygarniecie ![]() Dziś 17 dzień dietki i jest całkiem niezle, choć przyznam że ostatnio kuszą mnie łodycze ale trzymam się dzielnie i nie poddaję!!! ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Ja wczoraj zakupiłam w LIDLU.
#4363 |
Raczkowanie
|
Dzięki za wsparcie
![]() Trudno będzie wytrwać, ale "w kupie siła" ![]() ![]()
#4364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobilam te ciacha (przepis wklejony wczoraj), trzeba je udoskonalic bo sa: a) za rzadkie b) za malo slodkie c) maka zostawia ten paskudny metaliczny posmak Zabawne, jakos niegdy nie uwazalam sie za osobe gruba. Owszem przy kosci, owszem apetycznie zookraglona (eufemizm) ale nie gruba. Dzis zalozylam spodnie sprzed odchudzania i spadaja mi z tylka, moge je zsunac przez biodra bez problemu. Odciagnelam sobe pasek aby zobaczyc ile odstaja i nie moge uwierzyc. Ja naprawde bylam taka duza? Niesamowite jaki filtr czlowiek ma we wlasnych oczach.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zadomowienie
|
Przygotowując się do wyjazdu swymysłiłam sobie,że byłoby dla mnie bardzo wyugodnie kupić białko w proszku i w miarę możliwości się nim wspomagać. Zupełnie nei wiem, jakie będzie nasze jedzenie na miejscu, bo jedziemy do Grecji i żywić się będziemy na własbną rękę - więc równie dobrze mogę dieto9wać tam przy dobrych wiatrach i mjyślę, że takie białko do picia ułatwiłoby mi sprawę. Zupełnie nie wiem, jak się zabrać za szukanie go - czy możecie mi podpowiedzieć jakies konkretne nazwy i firmy?
#4366 | |
Raczkowanie
|
Bogaczka - walcz, nia daj się
![]() ![]() I wszystkie damy radę! ![]() No ja dzis dalej warzywaka i nadmiar energii mnie rozpiera ![]() Na wage narazie nie włażę ![]() Wiolqn - ja tez mam filtr w oczach i to calkiem niezly... Opadł mi dopiero niedawno jak przed ślubem przygotowywałam "stare" zdjęcia dla fotografa...i znalazłam takie sprzed 5 lat...No i filtr mi opadł... ![]() ![]() Ale postanowiłam nie chudnać do jakiejś okreslonej wagi (bo ostatnio mięśnie mi sie rozbudowały, w sensie powastały, bo przedtem ich nie było i nie wiem ile powinnam ważyć...) ale do momentu kiedy wcisnę się w sukienkę z tych zdjęć... ![]() wage mimo wszystko w między czasie tez będe kontrolowała ![]() Tyle że to narazie początek, ale jak napisałam na poczatku: ty walczysz- ja walczę ![]() przypomniało mi się hasło z "Chłopaki nie płaczą" - "Kokodżambo i do przodu!!" A więc Panieny - do dzieła! Kawy to ja już dziś nie powinnam pić, bo biuro rozniosę...Kocham warzywa... ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zadomowienie
|
No, więc, Dziewczyny - wszystkim Wam dziękuję za wsparcie
![]() Po szłóstym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale dobre i to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Przyczajenie
|
Witam! Jestem na diecie Dukana. Dzisiaj rano, robiąc placek proteinowy postanowiłam dodać do niego jakieś sos. Wymyśliłam więc, żeby jedną łyżeczkę kawy zmiksować z jogurtem naturalnym. Niestety było strasznie gorzkie, więc dodałam dwa słodziki. Takowy sos, a raczej jogurt mi zasmakował. Zastanawiam się teraz, czy mogę taki deser sobie fundować raz dziennie, jako np. drugie śniadanie, czy podwieczorek? Wiem, że nie powinnam dodawać słodziku, ale bez niego jest okropne. Co o tym myślicie? A może znacie jakieś sosy, jogurty własnej roboty, czy desery zgodne z dietą Dukana?
A i mam jeszcze jedno pytanie. Dzisiaj na obiad mam pierś gotowaną w rosole. Może to głupie, ale zastanawiam się czy może być ona gotowana w rosole ;p? Z góry dzięki ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Dodam, że jestem w fazie pierwszej, dzień 4. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Dodam, że jestem w fazie pierwszej, dzień 4. |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W przepisowni są podane różne fajne przepisy, z których warto skorzystać. Są tam zarówno posiłki regularne ale też desery ![]() Co do rosołu to nie bardzo wiem, ale gotowana pierś??? CHyba tak. Jeśli mięso/kości, na których gotujesz rosół nie są tłuste to myślę, że jak najbardziej. Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() - Śniadanie: jajecznica z 2 jajek z chudą szynką - Obiad: pierś kurczaka upieczona w ziołach, kilka korniszonów (na pewno można w tej fazie?) - Kolacja: biały ser (chudy) posłodzony odrobiną słodzika - wiem, że to niezdrowe, ale bardzo lubię smak czegoś słodkiego i niezmiernie brakuje mi tego w dietach... dlatego decyduję się na odrobinę słodzika, ale planuję to wyeliminować Tak więc to są tylko 3 posiłki, a co z II śniadaniem oraz podwieczorkiem? nie mam pomysłu na to... Co proteinowego mogę "przegryźć" w ramach tych posiłków? Zwykle jako II śniadanie spożywałam jabłko czy nektarynkę, a jako podwieczorek jakiś kisiel czy małą kanapkę, a w diecie proteinowej to nie wchodzi w rachubę... myślałam o serkach wiejskich tych light, ale z kolei nie chciałabym ich jeść codziennie, bo nie przepadam, poza tym i tak by mi się przejadły... Proszę o pomoc ![]()
![]() |
#4371 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
do wyboru do koloru ![]() u mnie waga po 5 dniach nie-do-końca-przestrzeganych protein pokazała -0,9kg ![]()
![]() |
#4372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dalej pomalutku ale spadam z wagi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Aha - mam jeszcze jedno pytanie - możecie się ze mnie śmiać, bo jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o odchudzanie dietą proteinową, ale mimo wszystko je zadam ![]() ![]()
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie, nie bedziesz miala ud jak dwa dabki. Duza ilosc protein w diecie pozwoli ci spalic tluszcz a nie miesnie (co czesto sie dzieje podczas nieudolnych diet), samo spozywanie bialka i cwiczenia nie rozbuduja ci miesni kulturysty. Do tego potrzebne sa godziny cwiczen statycznych z porzadnym obciazeniem, odzywki itd. a propos, wczoraj w necie widzialam zdjecia Anki Muchy. No pod wrazeniem jestem, ciekawe co zrobila? Chyba jest z nia wywiad w nowym shapie to sobie poczytam jak do Polandii zawitam, bo bardzo ladna przemiana. Kupilam te kiecunie na wesele o ktorej pisalam. Mam nadzieje ze sie bedzie ladnie prezentowac. Haha wlasnei przyszly do mnie 2 kolezanki z sasiedniego biura (managerka z taka jedna) i zaczely mnie obracac dookola i komentowac jak to ja schudlam i jak ja swietnei wygladam i ze od jakiegos czasu mi sie juz przygladaly i nie moga sie nadziwic (bo one to na wiecznych dietach i sporadycznych zrywach silowniowych sa). Juz im podalam linka do stron i od jutra przechodza na diete. Nie powiem, mile polechtana sie czuje
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-08-04 o 12:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do Anny Muchy - widziałam gdzieś w necie artykuł, w którym wyżej wymieniona opowiadała o swojej przemianie fizycznej - jak znajdę, to wkleję linka ![]()
![]() |
#4376 |
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam z zakupów spożywczych i pochwalę się Wam, że już przygotowana jestem na conajmniej dwa kolejne dni diety
![]() ![]() ![]() Ps. Wiolqn gdzie kotwiczysz w Polandii?? Tak z ciekawości pytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
na kochanym wschodzie. Taka malusia wies, 480 mieszkancow raptem, niedaleko Siedlec i Bialej Podlaskiej
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4379 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie i prośbę za razem: Jak i z czym przyżądzacie sobie wędzonego łososia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Raczkowanie
|
Bogaczka - wedzonego łososia najlepiej polać cytrynką i zjeść
![]() można połozyc plaster na ten a la chleb z otrębów, możesz zjeśc go do jajka, albo zrobić z jajka, szczypiorku sałatkę... Ale najlepszy jest z odrobina cytrynki...mniam... ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.