Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-10, 12:25   #4351
beaufyf00l
Zadomowienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
10 kg. Teoretycznie od października, ale tak na prawdę kilogramy zaczęły spadać od stycznia-lutego (chyba wcześniej musiałam rozruszać moją sponiewieraną dietami-cud przemianę materii), a więc zajęło mi to ok. 4 miesiące. Może nie chudnę błyskawicznie, ale mam nadzieję, że przynajmniej na stałe
super, gratuluję

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 12:30   #4352
star15
Zakorzenienie

U:

Śn. Owsianka z połową banana, suszoną żurawiną, dżemem z czarnej porzeczki i połową serka wiejskiego, kawa zbożowa z mlekiem i miodem

IIŚn. Saszetka musli z pestkami dyni, suszoną żurawiną i suszonymi jabłkami (50g.) + jogurt naturalny

Zielona herbata, kilka truskawek - resztki

Ob. Spaghetti z tartym parmezanem ( o mój Boże, z rok nie jadłam tego sera!), sałatą, chudym boczkiem, sosem pomidorowym, czosnkiem, natką pietruszki i ziołami

K. (taka nieco dziwna) Talerz zupy szczawiowej z ziemniakami i warzywami
Kilka suszonych fig, marchewka

Gdzieś tam jeszcze wpadł sam wafelek od loda.
Podwieczorku nie było, obiad był wystarczająco sycący i pyszny ; )

"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2009-05-10 o 12:33
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 13:02   #4353
Jorelia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
W/U, bardzo proszę o ocenę

I. Owsianka z czterech łyżek płatków owsianych, połowy serka wiejskiego, banana i konfitury porzeczkowej, dwie kostki gorzkiej czekolady.
II. Kromka chleba orkiszowego z pasztetem sojowym, pomidorem i bazylią, parę truskawek.
III. Dorsz z grilla, kromka grahama przypieczona na grillu i polana ketchupem, sałata i pomidory skropione oliwą z oliwek.
IV. Budyń bananowy (domowej roboty ) z garścią nerkowców, kawa z mlekiem i cynamonem.
V. Omlet z dwóch jaj z pomidorami i szczypiorkiem.
up
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 13:09   #4354
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karlusss Pokaż wiadomość
Dzisiejsze R :
1 śniad: owsianka (5 łyż.) na mleku z jabłuszkiem,
2 śniad: grahamka z plasterkiem filetu wędzonego z indyka, sałata, szczypior,pomidor, podczas robienia marchewka,
obiad: (będzie) pare kwałków ugotowanego mięsa z szynki wieprzowej,miał być ciemny ryż, ale w domu brak, to będzie kasza jęczmienna z 50 gram, kapusta kiszona z marchewką.
podwieczorek: pare orzechów
kolacja: omlet z dwóch żółtek i 3 białek, marchewka.

W ciągu dnia oczywiście półtorej litra wody mineralnej.

Ocenicie ?
Bardzo dobrze jakościowo. A co o ilości, to mięska do 2 śn i obiadu może być sporo, bo mięso to pełnowartościowe białko, które pomaga schudnąć. Ja bym dodała chudy twaróg do owsianki, bo po samej owsiance jest się szybko głodnym. Orzechów to może być nawet ok 20.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
10 kg. Teoretycznie od października, ale tak na prawdę kilogramy zaczęły spadać od stycznia-lutego (chyba wcześniej musiałam rozruszać moją sponiewieraną dietami-cud przemianę materii), a więc zajęło mi to ok. 4 miesiące. Może nie chudnę błyskawicznie, ale mam nadzieję, że przynajmniej na stałe
Wow, gratuluję. Jednak najważniejsze, że rozruszałaś swój metabolizm. I oczywiście, im wolniej tym skuteczniej i trwalej!

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 13:11   #4355
aniaesz88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Papillon Pokaż wiadomość
Ok,do obiadu dodam jakieś mięso
A orzechów mała miseczka,jakieś 2 garście wyjdą mogę zjeść?Czy mniej?
Dwie garście chyba ok ja zazwyczaj mniej więcej jem taką porcję.
aniaesz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 13:41   #4356
zilka9
Raczkowanie

Hej.Jestem po głodówce i wychodze z Ed.Za radą Izy zrobiłam skok z 1200-1500 do 2000-2500kcal Nie obyło się bez wyrzutów sumienia ale zdrowie jest najważniejsze.
Mój wczorajszy jadłospis.Oczywiście P

Śniadanie:2 jajka usmażone na szynce drobiowej,bułka z dynią,szynką,serem żółtym,pomidorem,papryką, musztarda,keczup,herbata czarna, banan(o jak dawno nie jadłam bananów)
2 Śniadanie:duża słodka kawa z mlekiem,batonik bounty z wieśniakiem i łyżeczką kakao Puchatek,jabłko
Obiad-duży gołąbek,dużo ryżu brązowego(kilka łyżek),pomidor z cebulą,kompot
deser:2 kulki lodów-smaki:mleczna czekolada z kawałkami czekolady,orzechowy z kawałkami orzechów
Podwieczorek-sałatka z kurczakiem,pomidorem,ogór kiem,oliwkami,capari,sała tą,serkiem feta, cebulą, kukurydzą + garść mieszanki studenckiej
Kolacja-płatki na mleku 0.5%(tylko takie miałam)-cini minis,miodowe i czekoladowe kuleczki,duża kanapka(przekrojona na pól),jedna z serem białym i dżemem truskawowym,druga z serem żółtym majonezem,pomidorem,dużo truskawek

W między czasie podjadałam winogrona,rodzynki,wafelk i rurkowe bez nadzienia.
Najadłam się jak nie wiem,wieczorem bolał mnie żołądek i zrobiłam sobie słodką mięte.Samopoczucie ok,choć wydaje mi się,że przytyłam już ze 3kg

Mogę prosić o ocenkę?
zilka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 14:27   #4357
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Moje kryzysowe RRR:
8:00 Ś-> owsianka ( 3łyżki+zdrowy błonnik+mleko 1,5%)
10:30 IIŚ-> 2 kromki grahama posmarowane Benecolem+wędlina drobiowa+ogórek zielony
12:30 O-> 2 ugotowane pałeczki z kurczaka+ogrooooooomniast a porcją sałaty lodowej z sosem sałatkowym(taki z Knorra, dodaje się wodę i oliwę)
13:10 "deser"-> jabłko
16:00 P-> sałatka z tuńczyka słodko-kwaśna / z puszki
19:00 K-> twaróg / uwielbiam czysty, bez żadnych dodatków...

Czy ktoś spojrzy?
Wiem, w obiedzie brak węgli, ale nadrobiłam jabłkiem później... Mało warzyw? Słabo z NNKT? Zgadza się?
Stary 2009-05-10, 16:48   #4358
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez zilka9 Pokaż wiadomość
Hej.Jestem po głodówce i wychodze z Ed.Za radą Izy zrobiłam skok z 1200-1500 do 2000-2500kcal Nie obyło się bez wyrzutów sumienia ale zdrowie jest najważniejsze.

Śniadanie:2 jajka usmażone na szynce drobiowej,bułka z dynią,szynką,serem żółtym,pomidorem,papryką, musztarda,keczup,herbata czarna, banan(o jak dawno nie jadłam bananów)
2 Śniadanie:duża słodka kawa z mlekiem,batonik bounty z wieśniakiem i łyżeczką kakao Puchatek,jabłko
Obiad-duży gołąbek,dużo ryżu brązowego(kilka łyżek),pomidor z cebulą,kompot
deser:2 kulki lodów-smaki:mleczna czekolada z kawałkami czekolady,orzechowy z kawałkami orzechów
Podwieczorek-sałatka z kurczakiem,pomidorem,ogór kiem,oliwkami,capari,sała tą,serkiem feta, cebulą, kukurydzą + garść mieszanki studenckiej
Kolacja-płatki na mleku 0.5%(tylko takie miałam)-cini minis,miodowe i czekoladowe kuleczki,duża kanapka(przekrojona na pól),jedna z serem białym i dżemem truskawowym,druga z serem żółtym majonezem,pomidorem,dużo truskawek

Najadłam się jak nie wiem,wieczorem bolał mnie żołądek i zrobiłam sobie słodką mięte.Samopoczucie ok,choć wydaje mi się,że przytyłam już ze 3kg

Mogę prosić o ocenkę?
moim zdaniem jak na początki jest całkiem nieźle, ale nie osiadaj na laurach, zwiększaj cały czas konreoluj wagę, jak zobaczysz że nie rośnie to koniecznie dodawaj jedzonko! podpatruj dziewczyny, ejdz na co masz ochotę .

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 17:07   #4359
karola01
Raczkowanie

R/U

Śn.:
-2 kromki zwykłego chlebka( ew. ciemnego) bez masła
-1 plasterek szynki z indyka
-1 średni plasterek sera żółtego
-1/2 pomidora

II Śn.:
-mała bułeczka
-plaster szynki z kurcząt
-kilka plasterków ogórka zielonego
-mandarynka

Obiad:
-mała porcja piersi z kurczaka got.
-średni ziemniak młody
-1 burak ugotowany starty
-szklanka soku bananowego

Podw.:
-mały grejpfrut

Kolacja:
-2 kromki chleba
-dżem trusk.
-3 malutkie plasterki sera białego chudego
-herbata z cytryną

I jak ?
karola01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 17:15   #4360
klaudynka18
Rozeznanie

Dzisiejsze R-dalej walczę
Śniadanie-owsianka z otrębami pszennymi, suszonymi owocami i brzoskwinią
II śniadanie-sałatka z banana i kiwi, 10 g orzechów włoskich
Obiad-5 małych polędwiczek z indyka, duuuużo gotowanej, młodej kapusty
Podwieczorek-jogurt naturalny z ziarnami zbóż i łyżką otrębów pszennych, 1 wafel ryżowy posmarowany łyżeczką niskosłodzonego dżemu truskawkowego
Kolacja-serek homo waniliowy, pomidor-coś jeszcze mogę dodać?
Proszę o ocenę

klaudynka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 17:31   #4361
phenomena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudynka18 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze R-dalej walczę
Śniadanie-owsianka z otrębami pszennymi, suszonymi owocami i brzoskwinią
suszone owoce na R niebardzo pasują, chociaż na sniadanie raz na jakiś czas mozna sobie pozwolić. dodałabym tu twaróg, serek homo
II śniadanie-sałatka z banana i kiwi, 10 g orzechów włoskich
banan na R nie jest wskazany. łączenie węglowodanów (banan) z tłuszczami (orzechy) niektórym osobom utrudnia chudnięcie
Obiad-5 małych polędwiczek z indyka, duuuużo gotowanej, młodej kapusty
brak węglowodanów złożonych (brązowy ryż np, makaron pełnoziarnisty)
Podwieczorek-jogurt naturalny z ziarnami zbóż i łyżką otrębów pszennych, 1 wafel ryżowy posmarowany łyżeczką niskosłodzonego dżemu truskawkowego
Kolacja-serek homo waniliowy, pomidor-coś jeszcze mogę dodać?
na R serek homo jest dobry, ale naturalny. waniliowy jest słodzony. może lepiej zjedz tuńczyka w sosie własnym

Proszę o ocenę
moim zdaniem jest to kiepskie R. duzo cukrów prostych, bardzo mało warzyw..
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-10, 17:34   #4362
Magdalena0603
Rozeznanie

wklejam dzis menu swojej siostry,która jest na Uuu..,poza tym wegetarianka...i prośba o jej ocenkę

• 2 jajka na miękko,grahamka z szynką sojową,ogórkiem,pomidorki em i cebulą,grapefruit
  • paluch alpejski posmarowany masłem,jedna połówka z serem żółtym,druga z pomidorem i szczypiorkiem,do tego Jogobella jagodowa
  • 4 naleśniki ze szpinakiem i czosnkiem,czerwona papryka
  • garść mieszanki studenckiej ,gruszka
  • jajecznica na maśle z 2 jajek,z cebulką i szczypiorkiem,pomidor

poprawnie???

Edytowane przez Magdalena0603
Czas edycji: 2009-05-10 o 17:35
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 17:43   #4363
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Hej.Jestem po głodówce i wychodze z Ed.Za radą Izy zrobiłam skok z 1200-1500 do 2000-2500kcal Nie obyło się bez wyrzutów sumienia ale zdrowie jest najważniejsze.no i masz świętą rację. Gratuluję mądrej decyzji.

Śniadanie:2 jajka usmażone na szynce drobiowej,bułka z dynią,szynką,serem żółtym,pomidorem,papryką, musztarda,keczup,herbata czarna, banan(o jak dawno nie jadłam bananów) podoba mi się.
2 Śniadanie:duża słodka kawa z mlekiem,batonik bounty z wieśniakiem i łyżeczką kakao Puchatek,jabłko ładnie, ładnie
Obiad-duży gołąbek,dużo ryżu brązowego(kilka łyżek),pomidor z cebulą,kompot a tu coś mało chyba;>?
deser:2 kulki lodów-smaki:mleczna czekolada z kawałkami czekolady,orzechowy z kawałkami orzechów fajnie, że jest deserek!
Podwieczorek-sałatka z kurczakiem,pomidorem,ogór kiem,oliwkami,capari,sała tą,serkiem feta, cebulą, kukurydzą + garść mieszanki studenckiej troszkę redukcyjnie;>
Kolacja-płatki na mleku 0.5%(tylko takie miałam)-cini minis,miodowe i czekoladowe kuleczki,duża kanapka(przekrojona na pól),jedna z serem białym i dżemem truskawowym,druga z serem żółtym majonezem,pomidorem,dużo truskawek ok

Mogę prosić o ocenkę?
uważam, że bardzo ładnie zaczynasz. niczego sobie nie odmawiaj, pamiętaj o tłuszczach, które są Ci potrzebne. Na początku możesz odczuwać przykre dolegliwości żołądkowe, pomagaj sobie ziółkami właśnie. trzymam kciukacze

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 17:50   #4364
reddie
Przyczajenie

Dzisiejszy (U/P ze wskazaniem na P - wracam do sił po nadmiernym i gwałtownym spadku wagi uzyskanym nie do końca zdrowymi metodami, który kompletnie rozwalił mi cały organizm)

Owsianka fix firmy Elovena (40g) + mleko 2% + pokrojony banan, pół jabłka i dwie truskawki
Gorąca czekolada

Serek wiejski 150g
Kawa zwykła z mlekiem
Kawa zbożowa z mlekiem

Wątróbka z jabłkiem i cebulką, ziemniaki

Jabłko

Kromka pełnoziarnistego chleba słonecznikowego z masłem i szynką
Kawa zbożowa z mlekiem
Banan
Kartonik mleka ryżowego
Kawałek arbuza

Do tego litr soku pomidorowego (nie na raz, tylko przez pół dnia, szklanka po szklance)

...Co o tym myślicie? Błagam na kolanach o jakąkolwiek informację zwrotną!

Edytowane przez reddie
Czas edycji: 2009-05-10 o 18:42
reddie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 18:02   #4365
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

moje U:

śniadanie: owsianka( pewnie z 60 GRAMÓW płatków, na mleku, banan średni, kawałek twarogu, łyżka wiórków kokosowych, 3 orzechy włoskie, cynamon), duży kubek kawy cykoriowej z mlekiem

II: kromka razowca z masłem orzechowym, 2 jabłka, kawa taka jak na śniadanie

obiad: 2,5 szaszłyka ( kawałki piersi z kurczaka marynowanej, papryka , cebulka), 3 ziemniaki, sałata, szklanka wody z cytryną

podwieczorek: z 250-300 ml lodów śmietankowo-śmietankowych,kubek kawy, tyle, że zwykłej
( głupie ciśnienie)

kolacja(będzie dopiero): wiejski z warzywami ( ogórek, pomidor, fasolka i co tam znajdę jeszcze) z solą , kromka razowca z masłem, szynką indyczą i sałatą, herbata zielona

175, 83/62/89

Edytowane przez gorzkakawa
Czas edycji: 2009-05-10 o 18:50
Stary 2009-05-10, 18:19   #4366
anusiaa89
Zadomowienie

moje R proszę o ocenę

I owsianka ( ok. 6 łyżek p łatków owsianych płaskich, łyżeczka słonecznika i łyżeczka lsiemienia lnianego - to wszystko na wodzie i mleku (50/50), jabłko

II 2 kromki razowca z chudą szynką sałątką rzodkiewką ogórkiem szczypiorkiem

III niestety to samoi co na II - byłąm na uczelni
kawa z mlekiem

IV pierś z kurczaka pieczona w folii plus sałątka z w/w warzyw plus ok 1/5 węzonej makreli - to ostatnie niestety po 18.00 godzinie.

V- nie wiem czy jeszcze mogę sobie na coś pozwolić? wieśniaka? jajko?

zdaje sobie sprawę że dziś mało białka zjadłam
w ciągu dnia 1,5 litra wody wypiłąm
czy ostatni posiłek nie jest zbyt kaloryczny jak na redukcję (chodzi mi o makrele)
czy bedzie wielkim grzechem jeżeli do owsianki bede dodawać np łyżeczke miodu?

anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 18:22   #4367
reddie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
śniadanie: owsianka( pewnie z 60 płatków...)
Myślałam, że to ja byłam zdesperowana, licząc rodzynki w cieście, unikając kontaktu wnętrza jamy ustnej z wargami po posmarowaniu ich wazeliną i ważąc mleko, które wlewam do kawy, ale Ty ze swoim liczeniem płatków bijesz wszelkie rekordy Oczywiście żartuję i zakładam, że chciałaś napisać magiczną literkę G, ale klawisz Ci się nie wcisnął
reddie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 18:35   #4368
beaufyf00l
Zadomowienie

Ojj ciężkie P dzisiaj... senne i do tego z napęczniałym brzuchem:
Ś: owsianka (duża szklanka mleka koziego+ z 90g płatków owsianych+ łyżeczka siemienia lnianego+ półtora jabłka+ cynamon+ dwie łyżki otrębów)
IIŚ: serek wiejski+ garść mixu meksykańskiego z felixa
O: z 90g kaszy gryczanej+ duużo warzyw gotowanych na parze+ miska sosu spaghetti domowej roboty (z wołowiną, oliwa też tam była )+ na deser paczka sezamków
P: 0,5l soku warzywnego+ kromka razowca+ polędwica sopocka+ pomidor
K: omlet z dwóch jaj+ pół kromki razowca+ 1,5 pomidora+ 3/4 puszki tuńczyka+ szczypiorek+ przyprawy

??

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 18:50   #4369
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez reddie Pokaż wiadomość
Myślałam, że to ja byłam zdesperowana, licząc rodzynki w cieście, unikając kontaktu wnętrza jamy ustnej z wargami po posmarowaniu ich wazeliną i ważąc mleko, które wlewam do kawy, ale Ty ze swoim liczeniem płatków bijesz wszelkie rekordy Oczywiście żartuję i zakładam, że chciałaś napisać magiczną literkę G, ale klawisz Ci się nie wcisnął
nie, nie, 60 płatków, nie no coś ty, 60 GRAMÓW!

175, 83/62/89
Stary 2009-05-10, 19:12   #4370
zilka9
Raczkowanie

Dziękuje dziewczyny za ocenkę
Będę podwyższać kcal.Jak myślicie do ilu powinnam dojechać jeśli nie uprawiam sportu regularnie?Chodzę na spacery,robie 8min abs ale właściwie dużą część dnia jestem w szkole( )a później nie mam czasu/siły
Powinnam przytyć tak z 5-6kg.
Waże się raz w tygodniu.Mam chcęć o wiele częśniej
Jak sprawa wygląda ze słodkimi bułkami?Można je jeść czy raczej unikać?Noi płatki Nestle?Ja je bardzoooo lubię ale może lepiej jeść jakieś naturalne?
Dzisiaj- P
Śniadanie-2 duże kanapki(z szynką,serkiem topionym,serem białym,dżemem),kakao(Puch atek),banan,3 kostki czekolady
2 Śniadanie-baton Kit kat,kawa,jabłko,sporo herbatników,sporo orzechów
obiad-rosół(do wypicia),pierś z kurczaka pieczona(z serem żółtym i kaparami),3 łyżki kaszy gryczanej,pomidor,papryka ,cebula
deser(nie mogę się opamiętać)-2 kulki loda z wafelkiem(truskawkowa z kawałkami truskwek,śmietankowo-orzechowo-czekoladowa),sok pomidorowy
podwieczorek-wieśniak z solą i pieprzem,kromka chleba,budyń waniliowy(nie za dużo?)
kolacja-2 duże kanapki(z tuńczykiem,serem żółtym,pomidorem,ogórkiem ,sałatą)
W między czasie podjadałam truskwaki i winogrona,wypiłam szklanke soku jabłkowego,zjadłam kilka landrynek

Wydaje mi się,że dziś dużo...hmmm
Ślicznie proszę o ocenkę
zilka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 19:19   #4371
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Dziękuje dziewczyny za ocenkę
Będę podwyższać kcal.Jak myślicie do ilu powinnam dojechać jeśli nie uprawiam sportu regularnie?Chodzę na spacery,robie 8min abs ale właściwie dużą część dnia jestem w szkole( )a później nie mam czasu/siły
Powinnam przytyć tak z 5-6kg.
Waże się raz w tygodniu.Mam chcęć o wiele częśniej
Jak sprawa wygląda ze słodkimi bułkami?Można je jeść czy raczej unikać?Noi płatki Nestle?Ja je bardzoooo lubię ale może lepiej jeść jakieś naturalne?
Dzisiaj- P
Śniadanie-2 duże kanapki(z szynką,serkiem topionym,serem białym,dżemem),kakao(Puch atek),banan,3 kostki czekolady
2 Śniadanie-baton Kit kat,kawa,jabłko,sporo herbatników,sporo orzechów
obiad-rosół(do wypicia),pierś z kurczaka pieczona(z serem żółtym i kaparami),3 łyżki kaszy gryczanej,pomidor,papryka ,cebula
deser(nie mogę się opamiętać)-2 kulki loda z wafelkiem(truskawkowa z kawałkami truskwek,śmietankowo-orzechowo-czekoladowa),sok pomidorowy
podwieczorek-wieśniak z solą i pieprzem,kromka chleba,budyń waniliowy(nie za dużo?)
kolacja-2 duże kanapki(z tuńczykiem,serem żółtym,pomidorem,ogórkiem ,sałatą)
W między czasie podjadałam truskwaki i winogrona,wypiłam szklanke soku jabłkowego,zjadłam kilka landrynek

Wydaje mi się,że dziś dużo...hmmm
Ślicznie proszę o ocenkę
jak już pisałam -starasz się bardzo! nic nie jest za dużo, absoultnie, trzeba nawet dodawać. co do twpoich pytań to na P nie ma czegoś , czego zjeść nie mozna - je się dużo i to, na co ma się aktualnie ochotę, płatki też jesz, ale wtedy np. jedz płatki + co jeszcze. a ile masz jeśc tego ci nikt nie powie, każdy ma inny metbolizm i niektorzy tyja na 2000 tysiacach a u niektorych waga stoi na 3500-4000. obserwuj się i nie przestrasz się , jeżeli waga zacznie rosnąć to normalne po głodówkach potem się uspokoi więc będziez musiała dodawać jedzonka

175, 83/62/89
Stary 2009-05-10, 19:29   #4372
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Moje kryzysowe RRR:
8:00 Ś-> owsianka ( 3łyżki+zdrowy błonnik+rodzynka+mleko 1,5%)
10:30 IIŚ-> 2 kromki grahama posmarowane Benecolem+wędlina drobiowa+ogórek zielony
12:30 O-> 2 ugotowane pałeczki z kurczaka+ogrooooooomniast a porcją sałaty lodowej z sosem sałatkowym(taki z Knorra, dodaje się wodę i oliwę)
13:10 "deser"-> jabłko
16:00 P-> sałatka z tuńczyka słodko-kwaśna / z puszki
19:00 K-> twaróg / uwielbiam czysty, bez żadnych dodatków...

Czy ktoś spojrzy?
Wiem, w obiedzie brak węgli, ale nadrobiłam jabłkiem później... Mało warzyw? Słabo z NNKT? Zgadza się?
Podbijam...
Stary 2009-05-10, 19:29   #4373
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
wklejam dzis menu swojej siostry,która jest na Uuu..,poza tym wegetarianka...i prośba o jej ocenkę

• 2 jajka na miękko,grahamka z szynką sojową,ogórkiem,pomidorki em i cebulą,grapefruit
  • paluch alpejski posmarowany masłem,jedna połówka z serem żółtym,druga z pomidorem i szczypiorkiem,do tego Jogobella jagodowa
poprawnie???
up....
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-10, 19:32   #4374
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość

poprawnie???
mi się tam bardzo podoba, tej miezanki mogło być spokojnie ze dwie garście, ale jak sie najada to okeeej

175, 83/62/89
Stary 2009-05-10, 19:49   #4375
absurdalna89
Zadomowienie

Moje dzisiejsze RRRR wyszło tragicznie. Ale w końcu niedziela - dzień, w którym sobie pozwalam
Śniadanie: 2 kromki Schulstada z soją, jajko, pół pomidora
2 śniadanie: jabłko
(wstałam bardzo późno, więc było malutko czasu do obiadu i zero głodu...)
Obiad: niedzielna rolada wołowa u babci w obrzydliwie tłustym sosie, dużo czerwonej kapusty, cztery śląskie kluski (ciekawe ile to miało kcal!)
Deser: gigantyczny kawał makowca i nieco mniejszy sernika, 3 fantazje
Podwieczorek: jabłko
Kolacja: Desperados i sałatka owocowa z ogromną ilością jabłek i winogron

Wiem wiem, tragedia, ale od jutra obiecuję poprawę
absurdalna89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 20:13   #4376
fucia
Raczkowanie

R!
1. śniadanie. Lód wodny (ok 100kcal)
2. Jabłko
3. 3 średnie ziemniaki, warzywa z filetem na patelnie
4. Serek Homogenizowany,otręby
5. 2 kromki razowaca z serkiem domowej roboty [a'lla wiesniak], pare plasterków ogórka i pomidora
Stary 2009-05-10, 20:16   #4377
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez fucia Pokaż wiadomość
R!
1. śniadanie. Lód wodny (ok 100kcal)
2. Jabłko
3. 3 średnie ziemniaki, warzywa z filetem na patelnie
4. Serek Homogenizowany,otręby
5. 2 kromki razowaca z serkiem domowej roboty [a'lla wiesniak], pare plasterków ogórka i pomidora
Czy to żart? Może ktoś mnie uświadomi?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-10, 20:19   #4378
pidzamcia
Raczkowanie

Moje dzisiejsze R:
I śniadanie koło 9.00: Owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka 2%, twaróg chudy 100g, ), kawa parzona z 2 łyżeczkami cukru (wiem cukier siła wyższa... )

Obiad godz. 13.30: szklanka (przed gotowaniem) rurek z pełnego ziarna "Lubelli", ok.70g wołowiny gotowanej z curry i cebulka, ząbek czosnku, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, sałatka z kilku plastrów ogórka i zieloną sałatą z ok. 2 łyżkami jogurtu naturalnego

w między czasie kawa inka pół na pół z mlekiem 2%

Podwieczorek godz.17.00 serek homo naturalny 135g z garścią migdałów.

Kolacja godz .20:30: Puszka tuńczyka w sosie własny, ogórek konserwowy.

Proszę o ocenę
pidzamcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 20:23   #4379
naughtyprincess
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez absurdalna89 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze RRRR wyszło tragicznie. Ale w końcu niedziela - dzień, w którym sobie pozwalam
Śniadanie: 2 kromki Schulstada z soją, jajko, pół pomidora good
2 śniadanie: jabłko wg. mnie też dobrze
(wstałam bardzo późno, więc było malutko czasu do obiadu i zero głodu...)
Obiad: niedzielna rolada wołowa u babci w obrzydliwie tłustym sosie,z tym sosem lipa mogłaś go nie jeść dużo czerwonej kapusty, cztery śląskie kluski (ciekawe ile to miało kcal!) reszta dobrze
Deser: gigantyczny kawał makowca i nieco mniejszy sernika, 3 fantazje dużo węglowodanów i cukru jak na R to nie zabardzo
Podwieczorek: jabłko owoców zazwyczaj po 16 się nie je (mogłaś deser zaliczyć za podwieczorek)
Kolacja: Desperados i sałatka owocowa z ogromną ilością jabłek i winogron (piwo sam cukier )

Wiem wiem, tragedia, ale od jutra obiecuję poprawę
gdyby nie ten obzydliwie tłusty sos makowiec sernik 3 fantazje i piwo nie było by az tak zle
ale podobno piwko dobre na nerki to poszło ci na zdrowie

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez pidzamcia Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R:
I śniadanie koło 9.00: Owsianka (3 łyżki płatków owsianych, 1/4 szklanki mleka 2%, twaróg chudy 100g, ), kawa parzona z 2 łyżeczkami cukru (wiem cukier siła wyższa... ) goot

Obiad godz. 13.30: szklanka (przed gotowaniem) rurek z pełnego ziarna "Lubelli", ok.70g wołowiny gotowanej z curry i cebulka, ząbek czosnku, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, sałatka z kilku plastrów ogórka i zieloną sałatą z ok. 2 łyżkami jogurtu naturalnego tez dobrze

w między czasie kawa inka pół na pół z mlekiem 2% mniaaaam

Podwieczorek godz.17.00 serek homo naturalny 135g z garścią migdałów. pycha

Kolacja godz .20:30: Puszka tuńczyka w sosie własny, ogórek konserwowy. ;p

Proszę o ocenę
pyszny masz ten jadłospis jak dla mnie 10/10.
naughtyprincess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-10, 20:24   #4380
fucia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Czy to żart? Może ktoś mnie uświadomi?

Ja już naprawdę nie wiem co mam jeść!!!
W ogóle zbytnio nie chudnę ;((. Mój brzuch jest straszny. Moja kolezanka na 1 posiłek w ciągu dnia je loda i chudnie bardzo ładnie. Moze mi tez to pomoże

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości