|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawie żony 2010-prawie robi wielką różnicę cz. IV
to jak moj
nawet ma swoja pania fryzjerke (a to sieciowka... a jemu zawsze sie uda na nia trafic ) moj sobie nosi w aktowce krem do rak i pomadke Neutrogeny - mysle, ze to taka unisexowa firma z reszta ja tez mam pomadke Neutrogeny - uwielbiam ja![]() Cytat:
![]() a w ogole to wrocilismy z urodzinowych zakupow... mozecie mnie tak potraktowac ![]() ![]() i to jeszcze prezent wyszedl 'troche' drozszy niz zakladalismy ![]() edit: a co do obraczek to widzielismy dzis w Kruku takie jakie chcemy, za 549 za jedna... chcielismy przymierzyc, TZ byl nawet sklonny zamowic... ale w sklepie byl taki tlum, a panie tylko dwie, ze stwierdzilismy ze sobie na razie darujemy... Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-02-23 o 21:18 |
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj ja tez tak mam.. tż ma sporo ziemi ale działki budowlane są tylko obok teściów domu... jedna przez płot a druga naprzeciwko... jak chcemy inna to musimy ja sami uzbroić w media, zrobić z niej w ogóle działkę budowlaną, no pas przy drodze należy do kogoś innego i byśmy musieli odkupić tę część ziemi żeby mieć dojazd do drogi głównej.. tak się wydaje ale to kupa kasy.. szczególnie dla nas dla których każdy grosik na nasz własny domek się liczy...
|
|
#4353 |
|
Wtajemniczenie
|
Moi rodzice nie wtrącają sie w moje życie jedynie doradzają
Myślę, że głupotą by było zmarnować taką szansę. Nie ma co narzekać inni mają gorzej.
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
tancerka i co zrobicie?
|
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Lain ehhh zabawne macie formy dawania sobie prezentów hehehe chociaż w sumie to na co czekać
miesiąc dłużej można się cieszyć prezencikiem![]() a obrączki nawet tanie jak na te wielkie ceny złota więc ciesz się że nie pójdziesz z torbami z powodu obrączek ![]() bo tak jak Kasia87 300zł na jednej obrączce to dużo kurcze.. tym bardziej że to ciągle ta sama obrączka a nie jakas ulepszona ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- z tą działką??? myśleliśmy i myśleliśmy i w końcu bierzemy juz tą budowlaną, z mediami i wszystkim.. aby załatwić formalności, wybrać jakiś projekt domu i te wszystkie sprawy i można zaczynać budowę.. postawimy się troszkę dalej a nie ściana w ścianę i okna zrobimy sobie na inna stronę niż podwórko teściów heh szczególnie okna sypialni będą na jakąś odludną stronę tylko najpierw ze 100 tysięcy kasy by sie przydało na budowę.. przy dobrych wiatrach będziemy mieć połowę po ślubie. a reszta to ja nie wiem skąd...
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem po prostu sklerotyczką na potęgę! Nie dość, że nie spędziliśmy z Tż razem Walentynek, nie sędzimy rocznicy, bo przypada w środę, to zapomniałam dac Tżtowi upominek, który dla niego kupiłam i który lezy sobie spokojnie w szafie
|
#4357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no... my juz tak chyba mamy TZ stwierdzil, ze prezenciki teraz, a w urodziny bedziemy oblewac ![]() kupilismy dwa super krawaciki, perfumy Baldessarini Del Mar (tak sie nawachalismy tych perfum wszystkich, ze az mnie glowa rozbolala) i... garnitur... wiec prezent TZ ma porzadny. ale w sumie ladny ten garnitur. z Sunset Suits, taki szary, jakby leciutko blyszczacy, fajnie dopasowany... w sumie TZ mial tylko przymierzyc, a skonczylo sie na kupieniu za to spinek nie kupilismy, bo nie bylo w Kruku (ani nigdzie) takich jak TZ chcial...ja tez mialam dostac prezent (bez okazji ) - nowe gogle no ale niestety w sklepach sa juz jakies puchy na polkach i zmieniaja asortyment na letni... wiec nic ciekawego nie bylo. szkoda ![]() Cytat:
mam nadzieje, ze nie zdrozeja jakos specjalnie.
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
tancerko a chcecie murowany domek?
|
|
|
|
#4359 | |
|
Wtajemniczenie
|
No, ja właśnie też odkryłam perełkę taką u siebie jak dziś przeglądałam plan studiów.. Otóż na 5 i 6 semestrze filologii angielskiej będą nas edukować w zakresie prawa oświatowego <rotfl> No i jeszcze łacinę nam przekładają z magisterki w ramach trzeciego języka, żeby nam się nie nudziło za bardzo
Jest fajnie![]() Cytat:
A myślisz tak w ogóle że złoto stanieje do przyszłego roku? Bo ja to już nie wiem co myślec... |
|
|
|
|
#4360 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A my z tż nie lubimy chodzić po sklepach i nas to wkurza A co do koszul to mój ma z dwadzieścia jak nie więcej...a ja jeszcze mu chciałam kupować i się dziwiłam, że juz nie chce Dopiero mnie otrzeźwił widok jego prania![]() mój chodzi co miesiąc i ma taki karnet, ze któres tam strzyżenie gratis ![]() Cytat:
![]() Byłam dziś w Kruku i spodobały mi sie trzy wzory obrączek za 649, 849, i za 1000coś, wszystkie z białego i żółtego złota. Pani powiedziała, że podniesli ceny o 30%. Kasia szkoda, że Twój tz ma takie podejście A z tym bankiem to może faktycznie tam idź? Ale z tego co ja wiem rekrutacja jest zwykle przez hr i odzywaja się po ok. 2 tygodniach. Chyba, że wysyłałaś cv do oddziału a nie na ogólny. Tz się na mnie wkurzył i to bardzo bardzo bardzo
|
|||
|
|
|
#4361 |
|
Wtajemniczenie
|
To co Ty łobuzie narozrabiałaś, że się tak wkurzył?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to my znalezlismy takie ze jedna kosztowala 370zl... takie najzwyklejsze, jakie maja moi rodzice, no i w sumie wiekszosc osob z poprzedniego pokolenia ;]
|
|
|
#4363 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a rodzinka jaka jest? jak z nią żyjesz? możecie przedzielić płotem, albo żywopłotem a jaki ma kształt ten dom? Jak go ładnie wytynkujecie, wstawicie ładne okna to całkiem inaczej będzie wyglądać!Cytat:
![]() Cytat:
Dlaczego akurat chcecie drewniany domek postawić? Taniej wychodzi w budowie? Czy Wam się bardziej podoba? Tak pytam, bo pamiętam, że jak myśleliśmy z TŻ o budowie domu to najkorzystniej cenowo wychodził beton komórkowy. Na początku chcieliśmy drewniany, ale wcale tak tanio to nie wychodziło, no chyba, że źle liczyliśmy![]() Cytat:
Cytat:
![]() a kiedy zamierzacie zacząć budowę?Cytat:
trzeba jak najszybciej to naprawić![]() Can't a może zrobisz sobie podsumowanie plusów i minusów studiów dziennych i zaocznych w Twojej sytuacji? I wtedy może coś wybierzesz? Ja na pewno pójdę na magisterskie zaoczne, bo po pierwsze mam dosyć chodzenia dzień w dzień na uczelnię a najważniejsze to jest to, że chcę zacząć pracować, a od początku studiów magisterskich będę już mężatką podejrzewam, że u mnie też koszt studiów to będzie 400zł-500zł miesięcznie
|
|
#4364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak.. a sa jeszcze jakieś inne?? no drewniane wiem ale ja nie chce drewnianego brrr Cytat:
takiej kasy w skarpecie raczej bym nie trzymała... trudno sie mowi..Samoa znowu jakas laska chichotała w słuchawce u tżta??
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba za dużo zamieszania z tym. A dlaczego drewniany... raz, że bardzo lubimy takie ciepłe klimaty, drewniane domki mają niezwykły swojski nastrój, już widzę jak siadamy wieczorami na werandzie, na trawce leży pies, patrzymy w niebo i popijamy jakiegoś drina, co nie znaczy, że nie można tego robić w murowanym domu
|
|
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Hipotetyczna sytuacja i dym
![]() tata mi powiedział, że chciałby pojechać w maju nach Paris(w sensie moja rodzinka i ew. tż, tylko jak tż by z nami miał byc to my bysmy we dwójkę samolotem, bo rodzice chcą autem, stąd kwestia czy on jedzie z nami) i tz się oburzył, że dla mnie ten wyjazd byłby wazniejszy niz komunia jego siostry, na której będzie cała jego rodzina i on by sie głupio czuł beze mnie, wszyscy by pytali gdzie ja jestem i że jego rodzice poczuli by sie urazeni, bo w zeszłym roku byłam z nim na komunii jakiegos tam dziecka a olałabym komunie jego siostry i takie różne No to ja mu powiedziałam, ze po pierwsze to jest sytuacja hipotetyczna(i daltego dyskusja jest głupia co nie?) i po drugie chyba nie sądzi, ze komunia jego siosrty byłaby dla mnie atrakcyjniejsza niz wyjazd i że to nie jest moja rodzina i wcale nie musze byc tam obecna, że ja go nie zmuszam, żeby ze mna chodził na uroczystości rodzinne, że przeciez jego rodzina mnie zna i nie muszą mnie co chwile ogladać i jeszcze nie jestem jego żona, więc chyba nie musze mu wszędzie towarzyszyć. On ma trochę racji, ale ja chyba też?Kto ma rację?Ja juz nie wiem Myślę, że taki fajny wyjazd byłby usprawiedliwieniem...Ale czy ja faktycznie az tak muszę tam byc z tż???On sie strasznie oburzył, jeszcze nigdy nie miał takich jazd
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-02-23 o 21:56 |
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to szansa jedna na uuuuuuu chyba z milion milionów... narazie mamy gniazdko u rodziców tżta i tam będziemy się urządzać a dom w przyszłości. mam nadzieję ze będziemy mieli oboje pracę wtedy o jakimś kredycie można pomyślec. bo u rodziców tżta będziemy w zasadzie tylko za ogrzewanie płacic na zimę żeby węgiel kupic czy co tak jest nie wiem.. a reszta to jakieś grosze symboliczne najwyżej bo rodzice nie oczekują od nas żadnych zysków na mieszkaniu wręcz przeciwnie. więc jeśli dzidzia nam się nie zrobi jakaś pewnej upojnej nocy to będziemy mogli oszczędzać na dom.
|
|
#4368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Mam jeszcze 2 braci Płotem nie da się przedzielić, domy sa jeden za drugim, drzwi w drzwi. z jednego do drugiego jest ajkieś 20 kroków No własnie kształt ma nieciekawy. Jest w kształcie sześcianu ze skośnym dachem w jedna stronę(nie umiem tego wytłumaczyć). Ale ładnie wytybnkowac nadac mu jakiś kolor i nawet jakoś to bedzie wyglądało Stopniowo po weselu sobie wszytsko urządzimy i chociaż w środku bedzie nasz wymarzony domek A kredytu nie chcemy. Myślę, że bez kredytu w 2 lata wykonczymy cały domek i to z opcją full wypas. Na razie będzimey mieli gdzie mieszkać, a tam będziemy remontować. Właśnie stwierdziłam, że trzeba sie cieszyć tym co sie ma a nie jakieś problermy wyszukiwać bez sensu
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm Samoa mogłaś to jakoś delikatniej ująć... niż tekst że nie jestem twoją żoną więc moge sobie robić co chcę... hmmm nie wiem czy tz rozpatruje komunie jako uroczystosc równie ważną jak wesele.... bo jakbym miala sama isc na wesele bo tż by chcial gdzies jechac sobie w rejs to bym się troszkę zasmuciła... ale komunia... hmmm.. nie wiem jak na to patrzec bo to w sumie uroczystosc rodzinna i osoby towarzyszące nawet chyba nie są zapraszane
nie wiem sama... ale jeśli tżtowi by zależało to bym poszła tym bardziej że wy i tak macie dochody z pracy i możecie sobie popodróżować kiedy indziej.. nie wiem sama co ci doradzic...
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Tż zarządał gratisów za uchybienia![]() ![]() Poza tym ostatnio śmiał się, że mam mu pierścionek kupić, bo On mi dał zaręczynowy, a ja mu nie dałam No to mu kupię... Niech ma!
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-02-23 o 22:06 |
|
|
|
|
#4371 |
|
Zadomowienie
|
Claris 200 tys za dom z bali to niedużo naprawdę! Ja się kiedyś napaliłam na dom z bali, w mojej okolicy robi takie domki jedna firma no i okazało się, że niestety koszty porównywalne z murowanym.
Tancerko dom może być drewniany, z cegły, z pustaka, z betonu komórkowego, szkieletowy drewniany, jakiś szkielet stalowy chyba też jest (?), nawet są takie kształtki ze styropianu i w środku zalewa się betonem do wyboru do koloru. Fajnie, że rodzice chcą Wam tak pomagać w utrzymaniu, zbieraniu funduszy na domek itd![]() Gosiu ja też mam prawo oświatowe na 3 roku, będziemy cierpieć razem
|
#4372 |
|
Wtajemniczenie
|
eee... lepszy bedzie z rozowym oczkiem
![]() ![]() ![]() ![]() taki meski
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem zaproszona...Ale nie chodzi o to, ze termin wyjazdu jest ustalony, bo przeciez nie muszę jechać wtedy kiedy jest komunia, tylko tydzień wcześniej/później. Chodzi i to, że pokłóciliśmy i o to, że on się tak wkurzył a ja uważam, ze nie miałby powodu gdybym pojechała. Bo się mnie zapytał czy jakby rodzice zdecydowali, ze wyjazd wtedy kiedy komunia to powiedziałam, że bym pojechała o ja głupia ![]() Kwestia jest tego typu, ze ja jednak bardzo dobrze nzam jego rodzinę, jego rodzice sie zastanawiają czy moich rodziców na ta komunie zaprosić(tylko nie wiedzą czy to wypada, bo nie chca żeby wyszło, że dla prezentu czy w ogóle narażanie na koszty, wiecie ), jego siosrte znam od urodzenia, ona mnie bardzo lubi, cała rodzinka za mna przepada i że to by niby głupio wyszło. I argumentem tz jest to, że to nie jest wyjazd zycia, ale z tego co widzę to nawet jakby mi sie trafiła okazja leciec do Las Vegas to byłby taki sam dym Ja naprawde nie uważam, że mam obowiązek się tam pojawić, co nie znaczy, że nie chcę, bo chcę, ale uważam, że wyjazd byłby powodem dla którego mogłby mnie tam nie być...
|
|
|
|
|
#4374 |
|
Rozeznanie
|
a my mamy tak, ze rodzice chcieli nam dać górę domu 3 pokoje i łazienka....niestety niedaogadujemy się wszyscy ponadto moja mama nie lubi TŻ i już..mimo takich udogodnien wybieramy opcję, że kupujemy mieszkanko i koniec krpoka bo ja nie mam zamiaru sie cale zycie kłócić z rodzicami, ......a góra ...juz niedługo będą wnuki to i bedzie mial kto tam mieszkać (jak bart wróci z zagranicy to bedzie więcej ludu
![]() moj brat przyjezdza raz na jakis czas i normalnie wtedy jest swieto (oczywiscie ja tez sie ciesze baaardzo) a ja jestem caly czas w domu i mi sie ciagle o cos dostaje, rodzice ogolnie traktuja mnie jak dziecko, zwlaszcza tata (nie wiem czemu im lat mi przybywa tym gorzej, bo jak mialam 15 lat to moglam isc na impreze i nocoac poza domem a ze komórki nie mialam to rodzice nawet nie wiedzieli gdzie jestem .... a teraz...szok) takze ja rozumiem taki "problem" ... a nawet gdybym ja chciała sie tu wprowadzic na góre, w koncu wszytsko jest nowe i dom jest nowy to musze sie liczyc ze zdaniem TŻ, nie tylko ja moge decydowac....zreszta ja nie chce mieszkac ani z jendymi tesciami ani z drugimi a góra domu i tak bedzie wykorzystana i tak ![]() a jak nam sie dobrze bedzie zżlo, kazdy na swoim ![]() EDIT; (kilka lat wczesniej) jak wykanczalismy góre to ja myslslam , ze bede tu mieszkac ale stalo sie tak, ze rodzice sami wybierali wszytsko, tzn ja z nimi jezdzilam, ale i tak sami wybierali i sie wkurzyłam bo niby miałam tam mieskzac z TZ jeszcze przed weslem ale skoro sami wykanczaja jak im sie podboba to sie wkurzyalam bo oni tu nie mieszkaja tylko na dole !!!! nawet był problem z tym ze sama za wlasna kase chcialam kupic meble to oczywiscie im nie pasowalay...wiec nie kupiłam...wole z TZ wykanczac swoje mieszkanko, a jesli bedziemy sie budowac to tez z takiego projektu jak nam sie podoba a nie rodzicom, narazie nie mam zamiaru meblowac nic w domu wole zbierac kase na wlasne Edytowane przez Karlain Czas edycji: 2009-02-23 o 22:20 |
|
|
|
#4375 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no niestety Chilanes za błędy i uchybienia trzeba płacić kup mu pierścień z władcy pierścienia, na allegro sprzedająCytat:
|
|
#4376 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze a my z TŻtem bedziemy musieli wynajac jakas malutka kanciapke ;] pomimo tego ze moi rodzice mieszkaja w ogromnym domu to chcemy isc od razu na swoje... a ze tez sie chcemy kiedys wybudowac to trzeba bedzie zacisnac pasa, tym bardziej ze slub bedziemy brac po moim 2 roku, nie wiem czy nie bede sie musiala przeniesc na zaoczne... ale zobaczymy, oby nie...
|
|
#4377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do obrączek to mam podobne zdanie ![]() a słuchajcie jakie macie zdjęcie w legitymacji studencjiej? z odkrytym uchem czy takie na wprost? bo ja mam takie z dyplomu gdzie ucha nie widać tylko tak siedze niby z profilu ale tak na wprost.. no i teraz nie wiem.. |
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I że jest lajtowo Dasz radę, na zarządzaniu jest luzik, zwłaszcza jak juz będziesz na 3 roku![]() My tez planujemy najpierw wynajmowac, mimo, ze moi rodzice tez maja dom, w którym moglibysmy mieszkać. A jak się trafi jakas fajna okazja to pewnie kupimy, ale na razie zakładamy plan wynajem+oszczędzanie bez wiekszych wyrzeczeń ![]() Can't do legitki nie trzeba ucha, trzeba sie slicznie usmiechnąć co by jakis prof na ustynm luknąl najpierw n azdjęcie(zawsze tak robią przecież) i zobaczył, że z Ciebie wesołe dziecko bez ucha
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-02-23 o 22:18 |
|
|
|
|
#4379 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o koszty studiów MUZ na URz to niecałe 4000 rocznie, chyba 3800 czy jakoś tak ![]() Cytat:
No i tak też tekst, że nie jesteś jeszcze jego żoną i to niejest Twoja rodzina to trochę nie na miejscu szczerze mówiąc.. Jakby nie było to jesteście narzeczonymi, w przyszłym roku Wasz ślub i skoro jesteś zaproszona to oni Ciebie jak najbardziej traktują jako rodzinę... Dla mnie to wyjazd niejest argumentem żeby tam nie iśc..Cytat:
Od razu lepsze podejście
|
|||
|
|
|
#4380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale jak tak mowisz to sie ciesze;]
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

jakies historie mysli ekonomicznej czy inne bzdury raczej w życiu mi się nie przydadzą

A z tym bankiem to może faktycznie tam idź? Ale z tego co ja wiem rekrutacja jest zwykle przez hr i odzywaja się po ok. 2 tygodniach. Chyba, że wysyłałaś cv do oddziału a nie na ogólny.

Dlaczego akurat chcecie drewniany domek postawić? Taniej wychodzi w budowie? Czy Wam się bardziej podoba? Tak pytam, bo pamiętam, że jak myśleliśmy z TŻ o budowie domu to najkorzystniej cenowo wychodził beton komórkowy. Na początku chcieliśmy drewniany, ale wcale tak tanio to nie wychodziło, no chyba, że źle liczyliśmy
No to ja mu powiedziałam, ze po pierwsze to jest sytuacja hipotetyczna(i daltego dyskusja jest głupia co nie?) i po drugie chyba nie sądzi, ze komunia jego siosrty byłaby dla mnie atrakcyjniejsza niz wyjazd i że to nie jest moja rodzina i wcale nie musze byc tam obecna, że ja go nie zmuszam, żeby ze mna chodził na uroczystości rodzinne, że przeciez jego rodzina mnie zna i nie muszą mnie co chwile ogladać i jeszcze nie jestem jego żona, więc chyba nie musze mu wszędzie towarzyszyć. On ma trochę racji, ale ja chyba też?Kto ma rację?Ja juz nie wiem