Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-15, 17:20   #4351
mclilu
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
Ale za to wreszcie doczekałam się bólu zębów po wizycie Cieszę się, bo przynajmniej czuję, że coś się dzieje (ani po założeniu aparatu, ani po 1. wizycie nie miałam jakiegoś większego dyskomfortu). Nie boli jakoś strasznie, ale cały czas czuję ciągnięcie, fajowo
Zupełnie jak ja po czwartkowej wizycie, też lubię czuć że coś się dzieje.
Tyle że mnie boli dość mocno znów ni emoge gryźć już 4 dzień

Cytat:
Gumki mam znów mleczno-perłowe i jestem z nich dużo bardziej zadowolona, niż z przezroczystych. Dłużej zachowują świeżość, a nawet gdy już trochę zżółkną to mniej się to w oczy rzuca, niz przy przezroczystych. Także polecam
Potwierdzam

A co do Twojego TŻ to będziesz chyba pierwszą którą opowie jak to jest jak się całuje dwóch aparaciarzy
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 17:21   #4352
annozaur
Przyczajenie

GG do annozaur

Kochani!
Tu Anka, chciałam zapytać czy na forum jest może ktoś z Katowic bądź okolic? Bardzo pilnie szukam orto z tych terenów.. będę wdzięczna za odpowiedzi.

Pozdrawiam
annozaur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 17:28   #4353
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Czuję się wywołana do tablicy I jeszcze Papryka wcześniej mnie pytała, jak się sprawy mają, więc zdaje relacje:
Generalnie to szału nie ma Moja asymetria ani się nie powiększa, ani nie znika. W porównaniu ze zdjęciem zrobionym tuz po założeniu aparatu wydaje się być większa, ale nie jest większa, niż kolejne zdjęcia (a sesję robię co jakies 2 tyg.). Zapytałam naszą Motylową ortodontkę o to, ale ponoć po prostu zęby się rozklinowały i to tylko takie wrażenie. Dowiedziałam się przy okazji, że te środkowe zęby wogóle nie są teraz przesuwane. Przesuwana jest tylko prawa czwórka do szóstki, aby zamknąć lukę po wyrwanej piątce. Dopiero, jak ona zajmie swoje miejsce będzie można ciągnąć inne zęby. A idzie to jak po grudzie Orto mówiła na początku o 4 miesiącach, ale niedługo miną dwa, a czwórka przeuneła się o tyle tylko, że wyciorek wchodzi na luzie, ale droga przed nią jeszcze bardzo dłuuuga. Przynajmnien wiem, że nie mam co ślęczeć przed lustrem, bo to to na co najbardzaiej czekam - żeby jedynki były na środku - jeszcze długo, długo nie nastąpi
Zmartwiłam się też wiadomością, że aparat na dół założymy, gdy "uporamy się"z górą. To mi się niezbyt podoba, bo przedłuży mi się czas leczenia, koszty itd. W pierwszej wersji miałam założyć dół miesiąc po górze.

Ale za to wreszcie doczekałam się bólu zębów po wizycie Cieszę się, bo przynajmniej czuję, że coś się dzieje (ani po założeniu aparatu, ani po 1. wizycie nie miałam jakiegoś większego dyskomfortu). Nie boli jakoś strasznie, ale cały czas czuję ciągnięcie, fajowo
Zdjęć nie wrzucam, bo nic niczego nowego w buzi nie mam, postępów do ogladania też brak. Gumki mam znów mleczno-perłowe i jestem z nich dużo bardziej zadowolona, niż z przezroczystych. Dłużej zachowują świeżość, a nawet gdy już trochę zżółkną to mniej się to w oczy rzuca, niz przy przezroczystych. Także polecam

Ale powiem wam z czego najbardziej się cieszę: otóż w piątek na wizycie u orto był też mój TŻ, udało mi się go wreszcie namówić Jak powiedziałam, że po mnie wchodzi mój chłopak to i orto i jej asystentka kazały mi usiąść na krzesełku i być przy wizycie, domyślam się więc, że były przypadki, że faceci po pierwszej konsultacji nie wracali
Okazało się, że mój luby ma zgryz głęboki i będzie musiał zacząć od płytki z śrubą trójkierunkową na górę. Trochę go to zraziło, bo orto ostrzegała, że się przy tym sepleni.
Czy może wiecie coś o tej płytce? O wszystkich hasach i hyraxach mozna znaleść informacji do woli, a o tym czymś nic kompletnie

A ja wzywam do odpowiedzi ankaesz, bo miała u mojej orto zakładać aparat, jakoś na początku listopada
No w końcu, bo czekałam

To taki szybki paprykowy punkt widzenia będzie:

-zamykanie szpary między czwórką i szóstką niestety może trochę potrwać, u mnie było to ok. pół roku, niestety z tymi zębami tak szybko nie idzie (przynajmniej nie u każdego jak widać)

-jak asymetria się nie powiększa, to dobrze, co do rozklinowania-nie znam się, ale jestem skłonna uwierzyć-swego czasu upierałam się, że lewa górna dwójka jest krzywo, a orto tłumaczyła, że nie jest krzywo, tylko ma taki trochę inny kształt. Po zdjęciu aparatu nie mam już wątpliwości-ząb jest prosto, moje zastrzeżenia dotyczą kształtu

-"uporanie się z górą" niekoniecznie musi znaczyć "jak skończymy górę" i leczenie niekoniecznie się przedłuży-zależy co tam dokładnie trzeba ustawić-mnie dół założyła 3 miesiące PRZED górą, a zdjęła... 3 miesiące PRZED górą, więc może i u Ciebie będzie podobnie?

-odnośnie tej płytki-niestety nic nie wiem, ale fajnie, że mogłaś chłopa przypilnować

Będzie dobrze
Stary 2009-11-15, 17:30   #4354
natewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
A co do Twojego TŻ to będziesz chyba pierwszą którą opowie jak to jest jak się całuje dwóch aparaciarzy
W takim razie przekaże mu jaka ważna misja przed nami , więc żeby do głowy mu nie przyszło się teraz wycofać
natewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 17:44   #4355
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
W takim razie przekaże mu jaka ważna misja przed nami , więc żeby do głowy mu nie przyszło się teraz wycofać
Moj TZ jest czesciowo zadrutowany, ale nie bede wchodzic w droge. Oby sie udalo, powodzenia!

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 17:47   #4356
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
In my time of need
Stary 2009-11-15, 17:48   #4357
marta19xx
Przyczajenie

Czesc

Jutro moj wielki dzien--drutowanie dolu. Gora chodz gorsza musi isc w drugiej kolejnosci.
Stary 2009-11-15, 17:54   #4358
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Moj TZ jest czesciowo zadrutowany, ale nie bede wchodzic w droge. Oby sie udalo, powodzenia!
czemu się nie chwaliłaś?
Teraz to już musisz podzielić się z nami ważnymi info

P.S. Czemu nie ma Cie na pierwszej stronie?
In my time of need

Edytowane przez mclilu
Czas edycji: 2009-11-15 o 18:47
Stary 2009-11-15, 17:56   #4359
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Wyskakiwanie z awanturą nie jest dobrym pomysłem. Oczywiście-trzeba upomnieć się o swoje, ale najlepiej w miarę możliwości w sposób pokojowy. Jest coś takiego jak dyplomacja-mówisz "spie****aj", a adresat już z radością pakuje walizki.

Trudno dać uniwersalną radę, jak się zachować, jak rozmawiać z lekarzem, bo trzeba tego lekarza trochę znać, by znaleźć na niego odpowiedni "haczyk" (mało tego-najlepiej znać się też trochę na jego dziedzinie)

Mnie moja orto wszystko cierpliwie tłumaczyła, ale doszły mnie słuchy, że nie każdemu udziela takich wyczerpujących informacji.

Na pewno nie wyciągałabym kwestii pieniędzy (chyba, że na do widzenia). Myślę, że warto postawić na argument, że jest się pacjentem i ma się prawo do pytań i informacji na temat leczenia.
Stanowczo, ale spokojnie (co jest trudne-wiem), bo atak zawsze spotyka się z wrogością z drugiej strony, a nie o to wszak chodzi.

A jak "pokojowe" metody nie skutkują, to sorry grucha, ale wybór lekarza był niewłaściwy.
Moja orto należy do gatunku "księżniczek". Robi swoje, ale z mówieniem cienko. I też myślałam kiedyś o tekstach w stylu "płacę- chcę wiedzieć". Problem rozwiązał się w sumie sam, orto czekała za moją kartą a ja w tym czasie buch z tekstem, że przepraszam, że tyle pytań zadaje, ale po pierwsze jestem ciekawska, a po drugie mam znajomych, którzy też mają aparaty i jak oni rzucają sformułowaniami na ich temat to ja czuję się jak uboga krewna z prowincji
Poskutkowało, orto mówi do siebie podczas mojej wizyty, bo sobie z nią z otwartą paszczą nie pogadam . A razu pewnego, gdy powiedziałam, że poproszę o perłowe gumki, bo idę na wesele orto wyskoczyła z tekstem, że jak będę miała problem z sukienką to ona mi pożyczy, bo ma taką fajną, którą miała dwa razy na sobie i raczej więcej nie założy (musiałam o tym napisać, bo o taki przypływ dobroci to bym jej nie posądzała).:hahah a:
Także wszystko to kwestia podejścia- w końcu to tylko ludzie.
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 18:34   #4360
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Moja orto należy do gatunku "księżniczek". Robi swoje, ale z mówieniem cienko. I też myślałam kiedyś o tekstach w stylu "płacę- chcę wiedzieć". Problem rozwiązał się w sumie sam, orto czekała za moją kartą a ja w tym czasie buch z tekstem, że przepraszam, że tyle pytań zadaje, ale po pierwsze jestem ciekawska, a po drugie mam znajomych, którzy też mają aparaty i jak oni rzucają sformułowaniami na ich temat to ja czuję się jak uboga krewna z prowincji
Poskutkowało, orto mówi do siebie podczas mojej wizyty, bo sobie z nią z otwartą paszczą nie pogadam . A razu pewnego, gdy powiedziałam, że poproszę o perłowe gumki, bo idę na wesele orto wyskoczyła z tekstem, że jak będę miała problem z sukienką to ona mi pożyczy, bo ma taką fajną, którą miała dwa razy na sobie i raczej więcej nie założy (musiałam o tym napisać, bo o taki przypływ dobroci to bym jej nie posądzała).:hahah a:
Także wszystko to kwestia podejścia- w końcu to tylko ludzie.
No i Ty właśnie zastosowałaś tę "dyplomację", o której wcześniej napisałam powiedziałaś "chcę wiedzieć", ale w taki sposób, że babka teraz sama gada i jeszcze byście się zaprzyjaźniły

A jeszcze lepiej działa pochwała. Odkąd napisałam dobrą opinię o klinice na pewnym forum medycznym (podpisałam się imieniem i nazwiskiem)-wszystkie osoby z tejże kliniki, które zostały w tej dobrej opinii ujęte niemal padły przede mną, jak przyszłam na wizytę. I tu nie przesadzam, bo gościu z recepcji przywitał mnie takim uśmiechem, że nie wiedziałam, co co chodzi zaraz potem zaczepiła mnie asystentka orto i dziękowała za pochwałę na forum, a zaraz po wejściu do gabinetu orto też bardzo dziękowała. Kilka dni później podobna akcja była z moim dentystą
Stary 2009-11-15, 18:44   #4361
milutek
Wtajemniczenie

Cześć moje kochane Aparatki - Wariatki

Nie było mnie tydzień, wyjechana, bez dostępu do kompa. Remontujemy mieszkanko, niedługo do niego wracamy, także jest trochę pracy...

Miło mi, że o mnie pamiętałyście, Laity , Yourenglish . Jeśli kogoś pominęłam, to moja kulpa bo nadrabiałam bardzo pobieżnie. Widziałam piękne zęby rapifen, niuni20 - fajne gumeczki! No i kolega (którego nicku nie będę przytaczać, bo mi się nie chce )zamieścił fotkę zębów, co za ponętne usta, ach....

A ja dziś zauważyłam, że ukruszyła mi się górna dwójeczka... Jak nie urok to wyżymaczka!!!
Stary 2009-11-15, 19:18   #4362
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Mój orto ostatnio jak zakładał mi 3 zamki na ząbki rozmawiał z asystentką jak to zakładają z żoną kompost w ogródku i ich pies zjada stare ziemniaki z niego Ma plan już go nie karmić tylko wypuszczać na miasto skoro potrafi się sam wyżywić to na śmietnikach też będzie mógł
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 21:16   #4363
yourenglish
Raczkowanie

Cytat:
czemu się nie chwaliłaś?
Teraz to już musisz podzielić się z nami ważnymi info

P.S. Czemu nie ma Cie na pierwszej stronie?
Na pewno wspomnialam o tym, ze moj TZ tez jest aparaciarzem. Mial zalozony dol prawie rok przede mna jeszcze jak mieszkalismy w Krakowie. On juz wtedy postanowil, ze bedzie dojezdzal na wizyty z Warszawy. A ja, mimo ze do dentystki (jak dla mnie - najlepszej pod sloncem!) wciaz jezdze do krk, nie chcialam sie bawic w co miesieczne podroze i dodatkowe wydatki wiec szukalam juz kogos tu, na miejscu.

A co do pocalunkow dwoch zadrutowanych osob... Rozczaruje Was bo nic "takiego" sie nie dzieje. Nie kopie pradem, nie czuc metalowego posmaku w ustach, wlosy sie nie elektryzuja. Ale moze to kwestia indywidualna? Kolezanka namowi swego TZta i zda relacje.

milutek, o czyje zdjecia Ci chodzilo? Czyzbym przegapila gdzies fotki bartholomew?

CatchyKathy,
za kazdym razem mnie rozsmieszasz, dziewczyno!

P.S. Twoj angielski juz sie poprawia! Prosze uprzejmie dopisac mnie do listy zadrutowanych.

yourenglish -> P -> gora 09 czerwca 2009 -> dol 02 pazdziernika 2009 -> nadal trwa(2- 2,5 roku) -> mini metal zamki antyalergiczne - > Warszaffka

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Edytowane przez yourenglish
Czas edycji: 2009-11-15 o 21:25
Stary 2009-11-15, 21:20   #4364
milutek
Wtajemniczenie

tak, chodzi mi dokładnie o zdjęcie tego zbuntowanego młodzieńca na fotce, którą zamieścił ma TAKIE PONĘTNE USTA młody
Stary 2009-11-15, 21:29   #4365
yourenglish
Raczkowanie

GDZIE??!

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2009-11-15, 21:55   #4366
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
jaaaaaakie ładne ząbki
dziękuję
Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne ząbki Nie miałaś wady zgryzu, że nie musiałaś mieć aparatu na dole?
Nie, nie miałam wady zgryzu
Cytat:
Napisane przez english_blackberry Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że i ja za około 1.5 roku będe miała tak ślicznie proste ząbki jak Ty ! zazdroszczę
Dziękuję
Cytat:
Wow, śliczne!
A u kogo się leczysz?
Leczę się w Sieradzu u Pani doktor Wawrzyniak.
Cytat:
Napisane przez guga003 Pokaż wiadomość

Piękne
Dziękuję

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez guga003 Pokaż wiadomość

Śliczne zęby A jak wyglądały przed założeniem aparatu?
Mialam bardzo krzywe dwójki i trójki. Nie wiem jak to dokladnie wyjasnic ale były poprostu krzywe
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 22:14   #4367
milutek
Wtajemniczenie

yourenglish - hmmm nie mogę znaleźć teraz tej fotki, ale sam autor będzie wiedział najlepiej gdzie zamieścił
Stary 2009-11-15, 23:20   #4368
Red_Roose
Raczkowanie

GG do Red_Roose

yourenglish, milutek - pomogę Wam
Fotka bartholomew jest tu: #3965
Red_Roose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 07:03   #4369
Szynszyla81
Raczkowanie

Cześć wszystkim, i ja się nie odzywałam przez parę dobrych dni.
Dziś wielki dzień - 16.30 zakładanie aparatu na dół. Zdecydowałam się na zwykły metal. W sumie to nie mogę się doczekać...

Oczywiście nic nie może być zbyt proste...dziś rano podczas mycia zębów wypadł mi Hass. Nagle się odkleił i wypadł.....
dosłownie "opadła mi szczęka"
Nie za bardzo wiedziałam co robić, bo w sumie bez przekręcania to ja mam Hassa dopiero 3 tygodnie, także żeby nie było komplikacji, to założyłam aparacik sama i jakoś się trzyma...na zębach...bez kleju....śmiesznie....
Nie mówię za dużo bo jeszcze mi moja proteza wypadnie...
A....i juz się widzę dziś po południu jak na pytanie czy wszystko w porządku odpowiadam że mi szczena wypadła....

Aha....ktoś tam pytał czy ściągania Hassa boli, mnie już wypadł trzeci raz także z pełną świadomoscią i odpowiedzialnością mówię NIE!

Buziaki wszystkim pozytywnie zakręconym na tym forum!!!!
Szynszyla81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-16, 11:48   #4370
Yvette Rouge
Raczkowanie

Pisałam w tym wątku jakiś czas temu i chciałam oficjalnie potwierdzić iż w dniu dzisiejszym, o godzinie 17.30 mam zakładany aparat metalowy na górny łuk
Nie mogę się doczekać, aczkolwiek zdaję sobie sprawę że zapewne niejednokrotnie będę miała dość noszenia aparatu, w końcu to bez mała dwa lata. Ale mam nadzieję, że myśl o prostych zębach przesłoni mi wszelkie niedogodności
Yvette Rouge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 12:44   #4371
gorzalkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Szynszyla81 Pokaż wiadomość
Dziś wielki dzień - 16.30 zakładanie aparatu na dół. Zdecydowałam się na zwykły metal. W sumie to nie mogę się doczekać...

Oczywiście nic nie może być zbyt proste...dziś rano podczas mycia zębów wypadł mi Hass. Nagle się odkleił i wypadł.....
Nie za bardzo wiedziałam co robić, bo w sumie bez przekręcania to ja mam Hassa dopiero 3 tygodnie, także żeby nie było komplikacji, to założyłam aparacik sama i jakoś się trzyma...na zębach...bez kleju....śmiesznie....
A....i juz się widzę dziś po południu jak na pytanie czy wszystko w porządku odpowiadam że mi szczena wypadła....

Aha....ktoś tam pytał czy ściągania Hassa boli, mnie już wypadł trzeci raz także z pełną świadomoscią i odpowiedzialnością mówię NIE!

ciebie nie ale jak ja mialam zdejmowany hyrax to bolalo jak diabli.. ;/ ten klej i cement jest okropny.. mi tez wypadl raz a pozniej pekł mi hyrax w buzi...
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 14:18   #4372
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:

No już się miałam o Ciebie pytać, gdzie się podziewasz W sumie pewnie pytałam wcześniej, ale zapytam raz jeszcze: kiedy ściągasz hassa? Nie czasem jak ja na początku stycznia?
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 18:40   #4373
smile_
Raczkowanie

Cytat:

a ja swojego hassa zaczelam sama powolutku sciagac...tzn. moze inaczej - nie sciagac ale probuje go troche rozbujac na zebach, zeby troche od tego kleju odeszly i jak bede u orto zeby latwiej poszlo.
Nie wiem czy to cos da ale podwazam paznokciem czasem tu i tam i pcham do dolu (boli to jak diabli doslownie ) o jakis niecaly milimetr jestem go w stanie obsunac (ale nie wiecej) i potem znow dociskam do gory, zeby nie bolalo. Moze po tygodniu cos tam wiecej sie ruszy i w nastepna srode ciach ciach i szybko pojdzie... bo im blizej wizyty u orto tym bardziej sie boje, ze mi tego hassa razem ze wszystkimi zebami sciagnie - ale by bylo!!! wtedy to juz proteza by mi byla potrzebna a nie aparat.
ale moze ona ma jakis plyn ktory rozpusci ten klej (chociaz w jakiejs malej czesci...)

I won't go, I won't sleep, I can't breathe until U're resting here with me

I won't leave, I can't hide, I cannot be, until U're resting here with me...

smile_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-16, 18:41   #4374
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
Ja niedługo zdejmuję Trójki i dwójki mogłbny byc ładniejsze ale nie mam aparatu na dole że by sciągnąc te trójki :/
ładne ząbki..
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 18:52   #4375
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez smile_ Pokaż wiadomość
a ja swojego hassa zaczelam sama powolutku sciagac...tzn. moze inaczej - nie sciagac ale probuje go troche rozbujac na zebach, zeby troche od tego kleju odeszly i jak bede u orto zeby latwiej poszlo.
Nie wiem czy to cos da ale podwazam paznokciem czasem tu i tam i pcham do dolu (boli to jak diabli doslownie ) o jakis niecaly milimetr jestem go w stanie obsunac (ale nie wiecej) i potem znow dociskam do gory, zeby nie bolalo. Moze po tygodniu cos tam wiecej sie ruszy i w nastepna srode ciach ciach i szybko pojdzie... bo im blizej wizyty u orto tym bardziej sie boje, ze mi tego hassa razem ze wszystkimi zebami sciagnie - ale by bylo!!! wtedy to juz proteza by mi byla potrzebna a nie aparat.
ale moze ona ma jakis plyn ktory rozpusci ten klej (chociaz w jakiejs malej czesci...)
Czyli w następną środę już ci orto go ściąga, tak? W takim razie ja z niecierpliwością czekam na relację jak owo ściąganie wygląda (czy rozpuszcza ten cement czy targa na siłę :P)
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 19:07   #4376
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

Ok, zdjęcia już zgrane więc mogę wam pokazać moje zęby bez i z aparatem, kilka godzin po wizycie, a konkretniej po obiedzie i pierwszym myciu zębów
Gumki czerwone!
PS. Kurczę, w aparacie zdjęcia lepiej wyglądało, a tutaj to jakoś tak krzywo

Ech, później postaram się dać lepsze zdjęcie, te są wyjątkowo nieudane.
A na następny raz (wizyta 29 grudnia) chyba wezmę sobie ciemny fiolet i jasny róż
Yukiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 19:23   #4377
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

Yukiri z aparetm Twoje zeby wydaja sie prostrze a ja dzis po nocy zauwazylam ostre zmiany w zebach, jedna noc a tak ruszyla mi jedynka ze hej
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 19:34   #4378
Flava
Przyczajenie

GG do Flava Send a message via Skype™ to Flava

O matko! Ja właśnie wróciłam od ortodonty. Dzisiaj zakładała mi gumki separacyjne. Na szczęście nie bolało, ale mnie strasznie denerwują. Mam wielką chęć wyjęcia ich z pomiędzy zębów...
Flava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 19:45   #4379
dagstyn_97
Przyczajenie

a jeśli mam dwa zęby z przodu z góry wysunięte (jeden bardziej), jeen ząb z przodu wysunięty do przodu i dolną szczękę do tyłu i jeden całkowicie przekręcony do środka z dołu a mam 12 lat to będę mogła nosić stały aparat ??? jak myślicie ??? a SOMEE masz śliczny aparacik ... słodziutki ... bardzo bym chciała mieć stały aparat... a czy boli przy zakładaniu??? bo słyszalam ze boli tylko rozciągnięcie ust do założenia opiszcie swoje wrarzenia z zakładania aparaciku ... (sory za takie osobiste pytania...)

plis o szybką odpowiedz
dagstyn_97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-16, 20:19   #4380
smile_
Raczkowanie

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;15319784]Czyli w następną środę już ci orto go ściąga, tak? W takim razie ja z niecierpliwością czekam na relację jak owo ściąganie wygląda (czy rozpuszcza ten cement czy targa na siłę :P)[/QUOTE]

TAK!!! za tydzien w srode moje zabki beda na tydzien wolne
chociaz troche obawiam sie ze istnieje taka opcja ze od razu zalozy mi gumki separacyjne a wtedy podobno bola zebiska

I won't go, I won't sleep, I can't breathe until U're resting here with me

I won't leave, I can't hide, I cannot be, until U're resting here with me...

smile_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości