|
|
#4351 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Cytat:
Tyle że mnie boli dość mocno ![]() Cytat:
A co do Twojego TŻ to będziesz chyba pierwszą którą opowie jak to jest jak się całuje dwóch aparaciarzy
|
|
|
#4352 |
|
Przyczajenie
|
Kochani!
Tu Anka, chciałam zapytać czy na forum jest może ktoś z Katowic bądź okolic? Bardzo pilnie szukam orto z tych terenów.. będę wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To taki szybki paprykowy punkt widzenia będzie: -zamykanie szpary między czwórką i szóstką niestety może trochę potrwać, u mnie było to ok. pół roku, niestety z tymi zębami tak szybko nie idzie (przynajmniej nie u każdego jak widać) -jak asymetria się nie powiększa, to dobrze, co do rozklinowania-nie znam się, ale jestem skłonna uwierzyć-swego czasu upierałam się, że lewa górna dwójka jest krzywo, a orto tłumaczyła, że nie jest krzywo, tylko ma taki trochę inny kształt. Po zdjęciu aparatu nie mam już wątpliwości-ząb jest prosto, moje zastrzeżenia dotyczą kształtu -"uporanie się z górą" niekoniecznie musi znaczyć "jak skończymy górę" i leczenie niekoniecznie się przedłuży-zależy co tam dokładnie trzeba ustawić-mnie dół założyła 3 miesiące PRZED górą, a zdjęła... 3 miesiące PRZED górą, więc może i u Ciebie będzie podobnie? -odnośnie tej płytki-niestety nic nie wiem, ale fajnie, że mogłaś chłopa przypilnować ![]() Będzie dobrze
|
|
#4354 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4357 |
|
Przyczajenie
|
Czesc
![]() Jutro moj wielki dzien--drutowanie dolu. Gora chodz gorsza musi isc w drugiej kolejnosci.
|
#4358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czemu się nie chwaliłaś?Teraz to już musisz podzielić się z nami ważnymi info P.S. Czemu nie ma Cie na pierwszej stronie?
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-11-15 o 19:47 |
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poskutkowało, orto mówi do siebie podczas mojej wizyty, bo sobie z nią z otwartą paszczą nie pogadam . A razu pewnego, gdy powiedziałam, że poproszę o perłowe gumki, bo idę na wesele orto wyskoczyła z tekstem, że jak będę miała problem z sukienką to ona mi pożyczy, bo ma taką fajną, którą miała dwa razy na sobie i raczej więcej nie założy (musiałam o tym napisać, bo o taki przypływ dobroci to bym jej nie posądzała).Także wszystko to kwestia podejścia- w końcu to tylko ludzie. |
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedziałaś "chcę wiedzieć", ale w taki sposób, że babka teraz sama gada i jeszcze byście się zaprzyjaźniły ![]() A jeszcze lepiej działa pochwała. Odkąd napisałam dobrą opinię o klinice na pewnym forum medycznym (podpisałam się imieniem i nazwiskiem)-wszystkie osoby z tejże kliniki, które zostały w tej dobrej opinii ujęte niemal padły przede mną, jak przyszłam na wizytę. I tu nie przesadzam, bo gościu z recepcji przywitał mnie takim uśmiechem, że nie wiedziałam, co co chodzi zaraz potem zaczepiła mnie asystentka orto i dziękowała za pochwałę na forum, a zaraz po wejściu do gabinetu orto też bardzo dziękowała. Kilka dni później podobna akcja była z moim dentystą
|
|
#4361 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć moje kochane Aparatki - Wariatki
![]() Nie było mnie tydzień, wyjechana, bez dostępu do kompa. Remontujemy mieszkanko, niedługo do niego wracamy, także jest trochę pracy... Miło mi, że o mnie pamiętałyście, Laity )zamieścił fotkę zębów, co za ponętne usta, ach.... ![]() A ja dziś zauważyłam, że ukruszyła mi się górna dwójeczka... Jak nie urok to wyżymaczka!!! |
|
|
|
#4362 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój orto ostatnio jak zakładał mi 3 zamki na ząbki rozmawiał z asystentką jak to zakładają z żoną kompost w ogródku i ich pies zjada stare ziemniaki z niego
Ma plan już go nie karmić tylko wypuszczać na miasto skoro potrafi się sam wyżywić to na śmietnikach też będzie mógł
|
|
|
|
#4363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do pocalunkow dwoch zadrutowanych osob... Rozczaruje Was bo nic "takiego" sie nie dzieje. Nie kopie pradem, nie czuc metalowego posmaku w ustach, wlosy sie nie elektryzuja. Ale moze to kwestia indywidualna? Kolezanka namowi swego TZta i zda relacje. ![]() milutek, o czyje zdjecia Ci chodzilo? Czyzbym przegapila gdzies fotki bartholomew? ![]() CatchyKathy, za kazdym razem mnie rozsmieszasz, dziewczyno! ![]() P.S. Twoj angielski juz sie poprawia! Prosze uprzejmie dopisac mnie do listy zadrutowanych. ![]() yourenglish -> P -> gora 09 czerwca 2009 -> dol 02 pazdziernika 2009 -> nadal trwa(2- 2,5 roku) -> mini metal zamki antyalergiczne - > Warszaffka
"Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after" Anne Morrow Lindbergh APARATka Góra 09 czerwca 2009 Dół 02 października 2009 Edytowane przez yourenglish Czas edycji: 2009-11-15 o 22:25 |
|
|
|
|
#4365 |
|
Raczkowanie
|
GDZIE??!
|
#4366 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Mialam bardzo krzywe dwójki i trójki. Nie wiem jak to dokladnie wyjasnic ale były poprostu krzywe
|
||
|
|
|
#4369 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim, i ja się nie odzywałam przez parę dobrych dni.
Dziś wielki dzień - 16.30 zakładanie aparatu na dół. Zdecydowałam się na zwykły metal. W sumie to nie mogę się doczekać... Oczywiście nic nie może być zbyt proste...dziś rano podczas mycia zębów wypadł mi Hass. Nagle się odkleił i wypadł..... dosłownie "opadła mi szczęka" ![]() Nie za bardzo wiedziałam co robić, bo w sumie bez przekręcania to ja mam Hassa dopiero 3 tygodnie, także żeby nie było komplikacji, to założyłam aparacik sama i jakoś się trzyma...na zębach...bez kleju....śmiesznie.... Nie mówię za dużo bo jeszcze mi moja proteza wypadnie... ![]() A....i juz się widzę dziś po południu jak na pytanie czy wszystko w porządku odpowiadam że mi szczena wypadła.... Aha....ktoś tam pytał czy ściągania Hassa boli, mnie już wypadł trzeci raz także z pełną świadomoscią i odpowiedzialnością mówię NIE! Buziaki wszystkim pozytywnie zakręconym na tym forum!!!! |
|
|
|
#4370 |
|
Raczkowanie
|
Pisałam w tym wątku jakiś czas temu i chciałam oficjalnie potwierdzić iż w dniu dzisiejszym, o godzinie 17.30 mam zakładany aparat metalowy na górny łuk
Nie mogę się doczekać, aczkolwiek zdaję sobie sprawę że zapewne niejednokrotnie będę miała dość noszenia aparatu, w końcu to bez mała dwa lata. Ale mam nadzieję, że myśl o prostych zębach przesłoni mi wszelkie niedogodności
|
|
|
|
#4371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4372 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W sumie pewnie pytałam wcześniej, ale zapytam raz jeszcze: kiedy ściągasz hassa? Nie czasem jak ja na początku stycznia?
|
|
|
|
|
#4373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czy to cos da ale podwazam paznokciem czasem tu i tam i pcham do dolu (boli to jak diabli doslownie bo im blizej wizyty u orto tym bardziej sie boje, ze mi tego hassa razem ze wszystkimi zebami sciagnie - ale by bylo!!! wtedy to juz proteza by mi byla potrzebna a nie aparat. ale moze ona ma jakis plyn ktory rozpusci ten klej (chociaz w jakiejs malej czesci...)
|
|
|
#4374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4375 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4376 |
|
Raczkowanie
|
Ok, zdjęcia już zgrane więc mogę wam pokazać moje zęby bez i z aparatem, kilka godzin po wizycie, a konkretniej po obiedzie i pierwszym myciu zębów
![]() Gumki czerwone! PS. Kurczę, w aparacie zdjęcia lepiej wyglądało, a tutaj to jakoś tak krzywo ![]() Ech, później postaram się dać lepsze zdjęcie, te są wyjątkowo nieudane. A na następny raz (wizyta 29 grudnia) chyba wezmę sobie ciemny fiolet i jasny róż
|
|
|
|
#4377 |
|
Zadomowienie
|
Yukiri z aparetm Twoje zeby wydaja sie prostrze
a ja dzis po nocy zauwazylam ostre zmiany w zebach, jedna noc a tak ruszyla mi jedynka ze hej
|
|
|
|
#4378 |
|
Przyczajenie
|
O matko! Ja właśnie wróciłam od ortodonty. Dzisiaj zakładała mi gumki separacyjne. Na szczęście nie bolało, ale mnie strasznie denerwują. Mam wielką chęć wyjęcia ich z pomiędzy zębów...
|
|
|
|
#4379 |
|
Przyczajenie
|
a jeśli mam dwa zęby z przodu z góry wysunięte (jeden bardziej), jeen ząb z przodu wysunięty do przodu i dolną szczękę do tyłu i jeden całkowicie przekręcony do środka z dołu a mam 12 lat to będę mogła nosić stały aparat ??? jak myślicie ??? a SOMEE masz śliczny aparacik ... słodziutki ... bardzo bym chciała mieć stały aparat... a czy boli przy zakładaniu??? bo słyszalam ze boli tylko rozciągnięcie ust do założenia
opiszcie swoje wrarzenia z zakładania aparaciku ... (sory za takie osobiste pytania...)plis o szybką odpowiedz |
|
|
|
#4380 |
|
Raczkowanie
|
[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;15319784]Czyli w następną środę już ci orto go ściąga, tak? W takim razie ja z niecierpliwością czekam na relację jak owo ściąganie wygląda (czy rozpuszcza ten cement czy targa na siłę :P)
[/QUOTE]TAK!!! za tydzien w srode moje zabki beda na tydzien wolne chociaz troche obawiam sie ze istnieje taka opcja ze od razu zalozy mi gumki separacyjne a wtedy podobno bola zebiska
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

Cieszę się, bo przynajmniej czuję, że coś się dzieje (ani po założeniu aparatu, ani po 1. wizycie nie miałam jakiegoś większego dyskomfortu). Nie boli jakoś strasznie, ale cały czas czuję ciągnięcie, fajowo

Orto mówiła na początku o 4 miesiącach, ale niedługo miną dwa, a czwórka przeuneła się o tyle tylko, że wyciorek wchodzi na luzie, ale droga przed nią jeszcze bardzo dłuuuga. Przynajmnien wiem, że nie mam co ślęczeć przed lustrem, bo to to na co najbardzaiej czekam - żeby jedynki były na środku - jeszcze długo, długo nie nastąpi 

czemu się nie chwaliłaś?

bo im blizej wizyty u orto tym bardziej sie boje, ze mi tego hassa razem ze wszystkimi zebami sciagnie - ale by bylo!!!