![]() |
#4351 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Cytat:
Tyle że mnie boli dość mocno ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do Twojego TŻ to będziesz chyba pierwszą którą opowie jak to jest jak się całuje dwóch aparaciarzy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Przyczajenie
|
Kochani!
Tu Anka, chciałam zapytać czy na forum jest może ktoś z Katowic bądź okolic? Bardzo pilnie szukam orto z tych terenów.. będę wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To taki szybki paprykowy punkt widzenia będzie: -zamykanie szpary między czwórką i szóstką niestety może trochę potrwać, u mnie było to ok. pół roku, niestety z tymi zębami tak szybko nie idzie (przynajmniej nie u każdego jak widać) -jak asymetria się nie powiększa, to dobrze, co do rozklinowania-nie znam się, ale jestem skłonna uwierzyć-swego czasu upierałam się, że lewa górna dwójka jest krzywo, a orto tłumaczyła, że nie jest krzywo, tylko ma taki trochę inny kształt. Po zdjęciu aparatu nie mam już wątpliwości-ząb jest prosto, moje zastrzeżenia dotyczą kształtu -"uporanie się z górą" niekoniecznie musi znaczyć "jak skończymy górę" i leczenie niekoniecznie się przedłuży-zależy co tam dokładnie trzeba ustawić-mnie dół założyła 3 miesiące PRZED górą, a zdjęła... 3 miesiące PRZED górą, więc może i u Ciebie będzie podobnie? ![]() -odnośnie tej płytki-niestety nic nie wiem, ale fajnie, że mogłaś chłopa przypilnować ![]() Będzie dobrze ![]()
![]() |
#4354 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4356 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Przyczajenie
|
Czesc
![]() Jutro moj wielki dzien--drutowanie dolu. Gora chodz gorsza musi isc w drugiej kolejnosci.
![]() |
#4358 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz to już musisz podzielić się z nami ważnymi info ![]() P.S. Czemu nie ma Cie na pierwszej stronie?
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-11-15 o 18:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poskutkowało, orto mówi do siebie podczas mojej wizyty, bo sobie z nią z otwartą paszczą nie pogadam ![]() ![]() ![]() Także wszystko to kwestia podejścia- w końcu to tylko ludzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeszcze lepiej działa pochwała. Odkąd napisałam dobrą opinię o klinice na pewnym forum medycznym (podpisałam się imieniem i nazwiskiem)-wszystkie osoby z tejże kliniki, które zostały w tej dobrej opinii ujęte niemal padły przede mną, jak przyszłam na wizytę. I tu nie przesadzam, bo gościu z recepcji przywitał mnie takim uśmiechem, że nie wiedziałam, co co chodzi ![]() ![]()
![]() |
#4361 |
Wtajemniczenie
|
Cześć moje kochane Aparatki - Wariatki
![]() ![]() Nie było mnie tydzień, wyjechana, bez dostępu do kompa. Remontujemy mieszkanko, niedługo do niego wracamy, także jest trochę pracy... Miło mi, że o mnie pamiętałyście, Laity ![]() ![]() ![]() ![]() A ja dziś zauważyłam, że ukruszyła mi się górna dwójeczka... Jak nie urok to wyżymaczka!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Wtajemniczenie
|
Mój orto ostatnio jak zakładał mi 3 zamki na ząbki rozmawiał z asystentką jak to zakładają z żoną kompost w ogródku i ich pies zjada stare ziemniaki z niego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do pocalunkow dwoch zadrutowanych osob... Rozczaruje Was bo nic "takiego" sie nie dzieje. Nie kopie pradem, nie czuc metalowego posmaku w ustach, wlosy sie nie elektryzuja. Ale moze to kwestia indywidualna? Kolezanka namowi swego TZta i zda relacje. ![]() milutek, o czyje zdjecia Ci chodzilo? Czyzbym przegapila gdzies fotki bartholomew? ![]() CatchyKathy, za kazdym razem mnie rozsmieszasz, dziewczyno! ![]() P.S. Twoj angielski juz sie poprawia! Prosze uprzejmie dopisac mnie do listy zadrutowanych. ![]() yourenglish -> P -> gora 09 czerwca 2009 -> dol 02 pazdziernika 2009 -> nadal trwa(2- 2,5 roku) -> mini metal zamki antyalergiczne - > Warszaffka
"Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after" Anne Morrow Lindbergh APARATka ![]() Góra 09 czerwca 2009 Dół 02 października 2009 Edytowane przez yourenglish Czas edycji: 2009-11-15 o 21:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Raczkowanie
|
GDZIE??!
![]()
#4366 | ||
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Mialam bardzo krzywe dwójki i trójki. Nie wiem jak to dokladnie wyjasnic ale były poprostu krzywe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim, i ja się nie odzywałam przez parę dobrych dni.
Dziś wielki dzień - 16.30 zakładanie aparatu na dół. Zdecydowałam się na zwykły metal. W sumie to nie mogę się doczekać... Oczywiście nic nie może być zbyt proste...dziś rano podczas mycia zębów wypadł mi Hass. Nagle się odkleił i wypadł..... dosłownie "opadła mi szczęka" ![]() Nie za bardzo wiedziałam co robić, bo w sumie bez przekręcania to ja mam Hassa dopiero 3 tygodnie, także żeby nie było komplikacji, to założyłam aparacik sama i jakoś się trzyma...na zębach...bez kleju....śmiesznie.... Nie mówię za dużo bo jeszcze mi moja proteza wypadnie... ![]() A....i juz się widzę dziś po południu jak na pytanie czy wszystko w porządku odpowiadam że mi szczena wypadła.... Aha....ktoś tam pytał czy ściągania Hassa boli, mnie już wypadł trzeci raz także z pełną świadomoscią i odpowiedzialnością mówię NIE! Buziaki wszystkim pozytywnie zakręconym na tym forum!!!! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 |
Raczkowanie
|
Pisałam w tym wątku jakiś czas temu i chciałam oficjalnie potwierdzić iż w dniu dzisiejszym, o godzinie 17.30 mam zakładany aparat metalowy na górny łuk
![]() Nie mogę się doczekać, aczkolwiek zdaję sobie sprawę że zapewne niejednokrotnie będę miała dość noszenia aparatu, w końcu to bez mała dwa lata. Ale mam nadzieję, że myśl o prostych zębach przesłoni mi wszelkie niedogodności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czy to cos da ale podwazam paznokciem czasem tu i tam i pcham do dolu (boli to jak diabli doslownie ![]() ![]() ![]() ale moze ona ma jakis plyn ktory rozpusci ten klej (chociaz w jakiejs malej czesci...) ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Raczkowanie
|
Ok, zdjęcia już zgrane więc mogę wam pokazać moje zęby bez i z aparatem, kilka godzin po wizycie, a konkretniej po obiedzie i pierwszym myciu zębów
![]() Gumki czerwone! PS. Kurczę, w aparacie zdjęcia lepiej wyglądało, a tutaj to jakoś tak krzywo ![]() Ech, później postaram się dać lepsze zdjęcie, te są wyjątkowo nieudane. A na następny raz (wizyta 29 grudnia) chyba wezmę sobie ciemny fiolet i jasny róż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zadomowienie
|
Yukiri z aparetm Twoje zeby wydaja sie prostrze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Przyczajenie
|
O matko! Ja właśnie wróciłam od ortodonty. Dzisiaj zakładała mi gumki separacyjne. Na szczęście nie bolało, ale mnie strasznie denerwują. Mam wielką chęć wyjęcia ich z pomiędzy zębów...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Przyczajenie
|
a jeśli mam dwa zęby z przodu z góry wysunięte (jeden bardziej), jeen ząb z przodu wysunięty do przodu i dolną szczękę do tyłu i jeden całkowicie przekręcony do środka z dołu a mam 12 lat to będę mogła nosić stały aparat ??? jak myślicie ??? a SOMEE masz śliczny aparacik ... słodziutki ... bardzo bym chciała mieć stały aparat... a czy boli przy zakładaniu??? bo słyszalam ze boli tylko rozciągnięcie ust do założenia
![]() plis o szybką odpowiedz |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Raczkowanie
|
[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;15319784]Czyli w następną środę już ci orto go ściąga, tak? W takim razie ja z niecierpliwością czekam na relację jak owo ściąganie wygląda (czy rozpuszcza ten cement czy targa na siłę :P)
![]() TAK!!! ![]() ![]() chociaz troche obawiam sie ze istnieje taka opcja ze od razu zalozy mi gumki separacyjne a wtedy podobno bola zebiska ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.