PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko .... - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-14, 11:56   #4351
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425
Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....

Hejka laseczki kochane moje

Juz jestem w domku i mam dostep do neta Wiec bede z Wami raczej na biezaco
Tak jak pisala Anusia byly drobne problemy z przejazdem,ale szybko ominelismy korki
Kochane napisze wiecej pozniej bo teraz zabieram sie za robote i przyjaciolka przyszla do pomocy

Laseczki powiedzcie mi prosze,bo przyjaciolka robila bete i chcialaby sie dowiedziec jak to wyglada z wynikami bo wyszlo 0,10 i sie martwi ze cos z nia nie tak ze tak niski poziom wyszedl...robila w 6 dniu od prawdopodobnego zaciazenia...czy moze wyjsc beta tak wczesnie??
Warto ja powtorzyc w pozniejszym terminie??

Buuuuziole moje kochaniutke

Zbigniew Wodecki-"Lubie wracac..."
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 12:23   #4352
agnieszka09
Wtajemniczenie

KICIU juz w Pl
dobrze,ze masz netka,takze daj znac jak sie ze wszystkim uporasz

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 12:41   #4353
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
hej
ja dzis takze noc koszmarna mialam.do tego jakies bole mnie zlapaly jakby skurcze.a mala to tanczyla pol nocy.
dzis nic nie robie bede odpoczywac
I masz racje ja tez dzisiaj relaks wiedzialas,ze nalezy nam sie 190 funtow za to ,ze jestesmy w ciazy od 25 tygodnia na lepsza diete dla matki i witaminy w uk kazda ciezarna dostaje wlasnie pare minut temu powiedziala mi znajoma,jestem w szoku bo polozna nic mi nie mowila a to zawsze sie przyda na cos

http://www.benefity.org.uk/health-in-pregnancy-grant/

tutaj podaje Ci linka do tego bo wlasnie na nk znajoma mi wyslala

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Kicia8425 Pokaż wiadomość

Tak jak pisala Anusia byly drobne problemy z przejazdem,ale szybko ominelismy korki
Kochane napisze wiecej pozniej bo teraz zabieram sie za robote i przyjaciolka przyszla do pomocy

Laseczki powiedzcie mi prosze,bo przyjaciolka robila bete i chcialaby sie dowiedziec jak to wyglada z wynikami bo wyszlo 0,10 i sie martwi ze cos z nia nie tak ze tak niski poziom wyszedl...robila w 6 dniu od prawdopodobnego zaciazenia...czy moze wyjsc beta tak wczesnie??

Co do bety to mowia nawet lekarze ,ze najpewniejsza wychodzi okolo 10 do 14 dnia po prawdopodobnym zaciazeniu takze niech sie nie zamartwia bo to mogloby byc za wczesnie,niech sobie powtorzy za pare dni
superancko,ze juz jestes w domciu :yupi: cala i zdrowa jak juz sie ogarniesz to zagladaj i pisz do Nas
alexa1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 14:07   #4354
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:

No wreszcie w domu!!! Będziesz miała teraz tyle roboty z ogarnięciem mieszkania oraz rozpakowaniem, że zabraknie ci czasu na myślenie . Pewnie dziś padniesz i szybko zaśniesz. Cieszę się, ze wreszcie dojechałaś i dałaś znak życia
Czyżbyś miała w planach nowy obrazek dla przyjaciółki?

A ja mam jakąś migrenę z @ - koszmar! Ledwo na oczy widzę tak mi rozsadza łepetynę.

Edytowane przez Pepus
Czas edycji: 2010-01-14 o 14:09
Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 14:53   #4355
agnieszka09
Wtajemniczenie

ALEXA a pisalam Ci o tymtak to jest takie jednorazowe.190f.szybko bierz od poloznej zasiwadczenie o ciazy i wysylaj.w przeciagu 2-3 tygodni dostaniesz wpalte na kontoja dostalam w tamtym tygodniu.
kochana pisalam o tym,chyba ze ja znow cos pokrecilam i mialam napisac...

ja tez o tym nie wiedzialam.tylko wyczytalam z ulotek co dostalam od poloznej.a tez mi zadna nie powiedziala.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

PEPUSKU oby szybko minelo.

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2010-01-14, 15:13   #4356
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

kicia no to dobrze ze szczesliwie dotarlas do domu i pamietaj ja czekam na gg bo inaczej pamietasz co mowialam poswiece sie

powiem wam ze wczoraj rozmawialam z kolezanka z polski ktorej synka pilnowalam przez pol roku zanim tu przyjechalam teraz ma 3 latka a jako niania mialam go pol roczu a tak na sapcert chodzilismy co weekend to ona sobie wtedy mogla posprzatac ogolnie od pol roczku go pilnowalam no znamy sie dobrze z kolezanka i tak sobie wczoraj rozmawiamy i mowie ze maly pewnie mnie nie pamieta juz bo tak dlugo go nie widzialam a ona ze pamieta ze ostatnio go ubierala a on oooooo ta bluzke mi ciocia ela kupila jak widac uwielabiam ciuszki dzieciece) potem innego dnia jechali na zakupy i samolot lecial a maly ooooo ela leci teraz siostra moja go przejela w pilnowaniu i pokazywala mu zdjecia moje juz z brzuchem to mowi ooooo ciocia ela ma dzidize w brzuszku jeszcze i jak wylaczyla zdjecie to kazal wlaczac i tak pol gofdziny powiem wam ze az lezka mi sie zakrecila jak mi opowiadala ze mnie pamieta jeszcze bo takie ale male dzieci zapominaja szybko o strasych osobach
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 15:50   #4357
bajka1807
Zakorzenienie

agnieszka ty chodzilas do gromka ? jak tak to powiem tyle ze moja mamuska tam pracuje hehe

kiciunia slonce ciesze sie bardzo ze jestes juz w pl, mam nadzieje ze teraz zacznie sie wszystko ukladac po twojej mysli
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 15:58   #4358
alexa1307
BAN stały

Cytat:
ALEXA a pisalam Ci o tymtak to jest takie jednorazowe.190f.szybko bierz od poloznej zasiwadczenie o ciazy i wysylaj.w przeciagu 2-3 tygodni dostaniesz wpalte na kontoja dostalam w tamtym tygodniu.
kochana pisalam o tym,chyba ze ja znow cos pokrecilam i mialam napisac...

ja tez o tym nie wiedzialam.tylko wyczytalam z ulotek co dostalam od poloznej.a tez mi zadna nie powiedziala.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

PEPUSKU oby szybko minelo.
No to chyba mialas ale nie dziwie sie ,ze w naszym stanie czlowiek o wszystkim zapomina no wlasnie bylam juz u poloznej i dala mi ta kartke i wypisala i ja juz swoja czesc tez wypisalam i jutro wysle bo dzis juz mi sie nie chce wychodzic nigdzie ale fajnie spoko,ze cos takiego jest zawsze dodatkowe pare groszy na wydanie na dzieciaczka np
Stary 2010-01-14, 16:09   #4359
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Dziekuje dziewczynki jestescie kochane
A widzisz Pepusku jednak udalo sie podpiac neta bez neta hehehe :P

Ahh wiecie co normalnie jakos nie mam dzis ochoty sie rozpakowywac i sprzatac mieszkanko i wogole Jakos tak mi smutno,troche czuje sie samotna,noo ale to 1 dzien,jutro pewnie bedzie juz inaczej
Brakuje mi strasznie przytulenia sie,odezwania sie do kogos Choc caly dzien spedzilam z przyjaciolka i zaraz tez do niej smigam na obiadek
Musze sie troche oswoic z tym ze jestem teraz sama...w sensie ze na codzien...

Buziaki kochaniutkie i dziekuje za troske

Stary 2010-01-14, 16:32   #4360
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Dziekuje dziewczynki jestescie kochane
A widzisz Pepusku jednak udalo sie podpiac neta bez neta hehehe :P

Ahh wiecie co normalnie jakos nie mam dzis ochoty sie rozpakowywac i sprzatac mieszkanko i wogole Jakos tak mi smutno,troche czuje sie samotna,noo ale to 1 dzien,jutro pewnie bedzie juz inaczej
Brakuje mi strasznie przytulenia sie,odezwania sie do kogos Choc caly dzien spedzilam z przyjaciolka i zaraz tez do niej smigam na obiadek
Musze sie troche oswoic z tym ze jestem teraz sama...w sensie ze na codzien...

Buziaki kochaniutkie i dziekuje za troske
No na pewno w tej chwili nie jest Ci latwo ale musisz uwierzyc,ze z dnia na dzien bedzie coraz lepiej skoro nie masz ochoty na rozpakowywanie i sprzatanie to nie rob tego bo tylko bys zaczela myslec a tak przyjacioleczka,obiadek i pogaduszki powinny rozladowac choc troszke atmosfere kup sobie melliske i zaparz przed pojsciem spac sobie ze 2 saszetki albo kup sobie w aptece Nerwosol mi na sen i zasniecie bardzo pomagalo zawsze zwlaszcza te 2,wtedy nie bedziesz tyle myslala i sie smucila bo szybciutko zasniesz
Stary 2010-01-14, 16:59   #4361
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:

Super Kiciu że już na miejscu jesteś i że masz dostęp do necika .Fajnie,że masz przy sobie bliska osobę która za pewne teraz będzie ci bardzo potrzebna.Ale ja myślę,że jesteś jak Ori Ori i dasz radę skoro podjęłaś taką decyzję.Ja bardzo cenię odważne dziewczyny które nie dadzą z siebie zrobić nie wiadomo kogo .
Im więcej będziesz miała zajęć tym czas szybciej rany zaleczy.A zawsze masz nas,taką forumkową grupę wsparcia

Co do koleżanki....to dziwi mnie,że 6 dni po zapłodnieniu zrobiła betę .Mogła się wstrzymać do dnia terminu @ chociaż.No ale rozumiem,że ciekawość silniejsza .No ja nie pomogę w tej kwestii,bo bety nie robiłam.Niech poczeka jeszcze i zrobi bete ponownie,albo zwykły test.Wcześniej to nie ma sensu chyba .
Stary 2010-01-14, 18:36   #4362
agnieszka09
Wtajemniczenie

BAJKA a czego Twoja mamuska uczy

ALEXA aj to jak wyslesz to szybciutko wplaca Ci pieniazki

KICIA kochana pierwsze dni sa najgorsze.ale potem musi byc tylko co raz lepiej

a ja sie wkur....bo paczka z Pl miala byc w sobote z ranca a bedzie prawdopodobnie tydzien pozniej

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2010-01-14, 18:51   #4363
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Super Kiciu że już na miejscu jesteś i że masz dostęp do necika .Fajnie,że masz przy sobie bliska osobę która za pewne teraz będzie ci bardzo potrzebna.Ale ja myślę,że jesteś jak Ori Ori i dasz radę skoro podjęłaś taką decyzję.Ja bardzo cenię odważne dziewczyny które nie dadzą z siebie zrobić nie wiadomo kogo .
Im więcej będziesz miała zajęć tym czas szybciej rany zaleczy.A zawsze masz nas,taką forumkową grupę wsparcia

Co do koleżanki....to dziwi mnie,że 6 dni po zapłodnieniu zrobiła betę .Mogła się wstrzymać do dnia terminu @ chociaż.No ale rozumiem,że ciekawość silniejsza .No ja nie pomogę w tej kwestii,bo bety nie robiłam.Niech poczeka jeszcze i zrobi bete ponownie,albo zwykły test.Wcześniej to nie ma sensu chyba .
Nie ma to jak grupa wsparcia, a zresztą w kupie jest lepiej Zresztą już się przekonałam na własnej skórze, że czasem zupełnie obcy człowiek poda Ci pomocną dłoń niż ktoś ci bliski. Straszne to, ale prawdziwe a może to tylko ja mam takie "szczęście".

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
BAJKA a czego Twoja mamuska uczy

ALEXA aj to jak wyslesz to szybciutko wplaca Ci pieniazki

KICIA kochana pierwsze dni sa najgorsze.ale potem musi byc tylko co raz lepiej

a ja sie wkur....bo paczka z Pl miala byc w sobote z ranca a bedzie prawdopodobnie tydzien pozniej
Oooo ... a czemu aż tydzień później?

Stary 2010-01-14, 18:56   #4364
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Nie ma to jak grupa wsparcia, a zresztą w kupie jest lepiej Zresztą już się przekonałam na własnej skórze, że czasem zupełnie obcy człowiek poda Ci pomocną dłoń niż ktoś ci bliski. Straszne to, ale prawdziwe a może to tylko ja mam takie "szczęście".

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Oooo ... a czemu aż tydzień później?
Taka prawda,ze obcy pomoze predzej niz ten bliski niby czlowiek,przykre to ale prawdziwe ale KICIAK nasz da rade bo silna z niej kobietka,poczatki zawsze wydaja sie nie do zniesienia a pozniej jak czlowiek patrzy na to z perspektywy czasu to sie tylko usmiecha

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Musze isc do sklepu bo mam na cos ochote sama nie wiem na co,napewno na nic co mamy w domciu musze zabrac meza albo ktoregos dzieciaczka bo brzucho mnie pobolewa i asekuracyjnie musi ktos isc ze mna tak na wielki wszelki
Stary 2010-01-14, 19:43   #4365
atinas
Zadomowienie

Kiciu jak fajnie, że juz w domku jesteś

Byłam dziś u mamci, bo już bardzo mi tęskno było
Wygłaskałam sobie swoje kochane piesie i kotka wypiesciłam
Fajno było
atinas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 20:51   #4366
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ja tam wieczorkiem do Was zaglądam. O 17 wpadła do mnie koleżanka,potem doszedł jej chłopak i dopiero wyszli. Ale chociaż czas mi szybciej minął.
Kicia super,że już jesteś w domciu. To normalne,że jest Ci ciężko.Potrzebujesz troszkę czasu żeby się oswoić z nową sytuacją,ale dasz radę,jesteś silna w końu. Teraz może być tylko lepiej. Dobrze,że masz tą kumpele przy sobie.
Ja zjadłam dopiero kolacyjkę i jakaś taka zmęczona się czuje,to pewnie pójdę się zaraz położyć

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 20:52   #4367
zebra666
Zakorzenienie

Kicia super, że w domku już jesteśdaj jutro znać na gg co i jak może uda nam się pogadać coraz więcej zcasu mam dla siebie między karmieniami jakos wpadam w ten rytm i niania elektroniczna przyszła i mam małego pod kontrola i jest mi o niebo łatwiej

Alexa nie robi dużo jeszcze ale dziś sam go rozbierał do kąpanka i wziął pierwszy raz sam na ręce z wózka i to jak sprawnie a tak to się bał ciągle ale mały płakał i nie dał mu wyboru ale to bardzo dobrze

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-14, 20:59   #4368
bajka1807
Zakorzenienie

agnieszka, moja mamuska nie uczy ale jest szkolna pielegniarka heh

ja dzisiaj mialam mega wielka ochote na arbuza.... wyciagnelam tż i pojechalismy do reala, mniaaaaaam normalnie pychotka, zjadlam łyzeczka pol tego arbuza

a moj kot ma ruje i wykancza mnie psychicznie, caly czas miauczy i spac po nocach nie daje bo ja ostatnio mam strasznie plytki sen
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-01-14, 21:03   #4369
atinas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
agnieszka, moja mamuska nie uczy ale jest szkolna pielegniarka heh

ja dzisiaj mialam mega wielka ochote na arbuza.... wyciagnelam tż i pojechalismy do reala, mniaaaaaam normalnie pychotka, zjadlam łyzeczka pol tego arbuza

a moj kot ma ruje i wykancza mnie psychicznie, caly czas miauczy i spac po nocach nie daje bo ja ostatnio mam strasznie plytki sen
To pocieszę Cię, że ja od kąd w ciązy jetsem to mam taki płytki sen, że jak Tż ciężej oddycha to ja od razu się budzę i się złoszczę że mi spać nie daje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-14, 22:49   #4370
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Kicia super, że w domku już jesteśdaj jutro znać na gg co i jak może uda nam się pogadać coraz więcej zcasu mam dla siebie między karmieniami jakos wpadam w ten rytm i niania elektroniczna przyszła i mam małego pod kontrola i jest mi o niebo łatwiej

Alexa nie robi dużo jeszcze ale dziś sam go rozbierał do kąpanka i wziął pierwszy raz sam na ręce z wózka i to jak sprawnie a tak to się bał ciągle ale mały płakał i nie dał mu wyboru ale to bardzo dobrze
Pomalutku,pomalutku i tez wpadnie w rytm moj sie przyznal ale dopiero teraz niedawno,ze na poczatku bal sie nawet dotykac bo bal sie ,ze moze zrobic krzywde i wcale sie nie dziwie bo faceci jakos nie maja wyczucia daj im troszke czasu a zobaczysz sama,ze bedzie super tatuskiem moj pewnie znowu na samym poczatku bedzie sie bal
Stary 2010-01-14, 23:06   #4371
agnieszka09
Wtajemniczenie

a ja nie dawno wrocila do domku...bylam w odwiedzinach u kolezanek.w koncu wyszlam z chaty bo jak truten sioedzialam i nie wychodzilam ostatnimi czasy

dobranoc laseczki papappa do juterka

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2010-01-15, 08:22   #4372
atinas
Zadomowienie

Dzień dobry!
Pierwsza dziś jestem śpiochy:P
Zaraz wyruszam na zakupy z teściową
Stary 2010-01-15, 08:52   #4373
Sensuel
Wtajemniczenie

Hello laski

Ja tylko na chwilę,bo mam kupę zajęć na dzisiaj.Dzisiaj 36 tydzień się zaczął i nie wiem czy się bać już czy za chwilę

Miłego dnia,będę zaglądała do was.Lecę na zakupy
Stary 2010-01-15, 08:54   #4374
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hejka kochaniutkie

Sensuel nioo jakbym nie miala tu neta to chyba bym zbzikowala w te pierwsze dni heh....ale na szczescie jest i moge sobie z Wami pisac
Czy jestem odwazna...hmm nie wiem,poprostu czulam ze musze zakonczyc ten zwiazek i wrocic do PL,choc Tz niby sie zmienil i obiecywal zlote gory,ale nie mam juz 15 lat i nie wierze w takie bajki...
Pewnie jak szybko znaje prace to bede miala zajecie i swiadomosc ze poruszam sie do przodu,a wtedy napewno bedzie lepiej
A Wasza grupka Wsparcia jest wspaniala i zawsze czulam ze moge na Was liczyc w kazdej sytuacji

Co do bety przyjaciolki,to ma ostatnio straszne parcie na dzidzie,a do tego doszlo to iz kierownik w jej firmie (ona jest zastepca) oznajmil jej ze jej stanowisko jest likwidowane i albo przejdzie spowrotem na stanowisko sprzedawcy albo sie zwalnia...wiec stwierdzila ze jak bedzie w ciazy to naciagnie ich troche na kase a ze ma do 20.01 czas to spieszyla sie z robieniem bety....
Agus Slonko niop juz teraz MUSI byc tylko lepiej !!!!
Atinas nioo tez sie strasznie ciesze NARESZCIE
Anusia nioo mam nadzieje ze szybko sie oswoje z nowa sytuacja Ohh gdyby nie przyjaciolka na miejscu to nie wiem co bym zrobila...
Zeberko kochana nareszcie jestem w domku Ciesze sie bardzo ze juz wpadlas w rytm,i dajesz sobie rade Mowilam ze instynkt przyjdzie i ze wszystkim sobie poradzisz Nioo i dobrze ze Tz wkoncu oswaja sie z mysla ze jest Piotrus,ze zaczyna Ci pomagac Ale tak jak mowia dziewczyny faceci to sobie uswiadamiaja dopiero jak dzidzia jest na swiecie,wiec daj mu troszke czasu
Na gg jestem i czekam na Ciebie

A gdzie Wy sie wszystkie podziewacie?? Czyzby tak wielkie lenistwo dzis krolowalo??

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Sensuel mysle ze spokojnie dotrwasz do 40 tyg,takze nic sie nie boj kochana

Stary 2010-01-15, 09:32   #4375
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Hello laski

Ja tylko na chwilę,bo mam kupę zajęć na dzisiaj.Dzisiaj 36 tydzień się zaczął i nie wiem czy się bać już czy za chwilę

Miłego dnia,będę zaglądała do was.Lecę na zakupy
Ja myślę, że za chwilę Myślę, że jeszcze trochę masz czasu.
Ja w domciu jestem i mam zamiar poprasować. Nie wiem czemu oblewają mnie 7 poty w nocy a teraz i w dzień Na przekwitanie jeszcze za wcześnie.

Stary 2010-01-15, 09:40   #4376
bajka1807
Zakorzenienie

kochane ratujcie .... co mozna na przeziebienie?? ja od rana łaze zasmarkana i gardlo pobolewa tz mnie cholera zarazil...
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-01-15, 09:58   #4377
alexa1307
BAN stały

Witajcie kobietki
alez ja jestem dzisiaj nie wyspana prawie przez cala noc jak nie brzucho mnie bolal,to bylo mi niedobrze albo dopadaly mnie jakies dziwne dolegliwosci ze strony serca nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze tyle czasu
a co tutaj jakos tak niewiele Was od rana ????czyzby kobietki nasze mialy mega leniucha czy korzystaja z ladniejszej pogody bynajmniej u Nas jest w miare ladnie bo az 10 stopni ide sie wykapac i pewnie meza na jakis spacerek bedzie trzeba do miasta wyciagnac bo juz od dzisiaj niestety zaczyna 4 nocki mam nadzieje tylko,ze akurat w tym czasie nic sie nie wydarzy

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
kochane ratujcie .... co mozna na przeziebienie?? ja od rana łaze zasmarkana i gardlo pobolewa tz mnie cholera zarazil...
A na przeziebienie kochana zrob sobie syrop z cebulki,wydus do tego z pol cytrynki,ze 4 zabki czosnku i dodaj ze 2 lyzeczki miodu i pod kolderke najlepiej,nie ma co igrac z chorobskiem tymbardziej ,ze malutki fasolinek jest w Tobie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 10:03   #4378
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień doberek. Ja na chwilkę,bo zmykam do sklepiku,musze na obiadek zrobić pierożki ruskiebo coś mnie ochota naszła. Miłego dnia

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 12:13   #4379
atinas
Zadomowienie

Cytat:
Na ból gardła polecam herbatę z miodem, napar z kwiatu lipy bo bardzo wygrzewa, je sli dasz radępłókać gardło wodą z solą to płucz, a jak nie to zaparz sobie szałwi. I mleczko z miodem i masełkiem. Koniecznie musisz wygrzać pupkę w łóziu.
A co do tego syropu co Alexa pisała to uważałabym z czosnkiem, słyszałam że ma działanie poronne, więc ja osobiście wolę nie ryzykować.

Z leków można Ci rutinoscorbin i wit. C. Syrop prawoślazowy, a na gardło tantum verde lub homeovox.

Wiecie co sobie zrobiłam do jedzenia?
Smalczyku z mięskiem mielonym i lenczem, do tego na smaka włożyłam cebulkę żeby był ładny zapaszek. Brzuchol będzie miał uciechę no i teść się będzie cieszył bo on lubi takie rzeczy.
Stary 2010-01-15, 12:35   #4380
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez atinas Pokaż wiadomość
Na ból gardła polecam herbatę z miodem, napar z kwiatu lipy bo bardzo wygrzewa, je sli dasz radępłókać gardło wodą z solą to płucz, a jak nie to zaparz sobie szałwi. I mleczko z miodem i masełkiem. Koniecznie musisz wygrzać pupkę w łóziu.
A co do tego syropu co Alexa pisała to uważałabym z czosnkiem, słyszałam że ma działanie poronne, więc ja osobiście wolę nie ryzykować.

Z leków można Ci rutinoscorbin i wit. C. Syrop prawoślazowy, a na gardło tantum verde lub homeovox.

Wiecie co sobie zrobiłam do jedzenia?
Smalczyku z mięskiem mielonym i lenczem, do tego na smaka włożyłam cebulkę żeby był ładny zapaszek. Brzuchol będzie miał uciechę no i teść się będzie cieszył bo on lubi takie rzeczy.
W duzych ilosciach mowia,ze moze w zagrozonych ciazach prowadzic do poronienia ale lekarz moj mowi,ze do 4 zabkow dziennie mozna a nawet powinno sie spozywac,ja tam pilam takie syropy i dodatkowo na kanapeczke sobie zawsze kladlam pokrojony zabek takze zdania sa rozne zreszta jak na kazdy temat
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości