Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-01, 12:00   #4351
Marta 33
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego napisałam o płynach.
Moim zdaniem to te panie odchudzały się według niepełnych zasad, albo bez jakichkolwiek zasad. Koleżanka w pracy napisała kilka zdan na kartce i rozdała to innym dziewczynom i one juz na tyl lecą a nie rozumieją o co chodzi. A tutaj bardzo ważny jest przecież każdy element. Jedno bez drugiego nie zda egzaminu. A i zaszkodzić może...
masz rację, oczywiście, dlatego zanim się w cokolwiek uwierzy i wpadnie w panikę nalezy poczytać, sprawdzić ....

czasem i kwoką nazwać ... ( to takie nawiązanie wiecie do czego )

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:01   #4352
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahya Pokaż wiadomość
- roladki z wędliny, a do środka np. serek twarogowy, surimi, plaster odtłuszczonego sera, jak PW to kawałek papryki, ogórka
- rozpustne kanapki
-placki serowe są fajne z sosem jogurtowym.
Pisze to co ja sama biorę.

Skąd ja to znam... Jak mój był na diecie to ja wychodziłam z siebie, aby mu dogodzić, a temu po tygodniu wszystko się przejadało... W zyciu nie wymyśliłam tylu potrwa co na jego diecie, bo "to już było, to niedobre, a to zimne, a to za ciepłe"...
dzieki...

a to za suche, a to za malo slone, a to za gorzkie - od slodzika, a to za malo slodkie......... i jego akcje naa zakupach... biegnie do batonow i chce juz je do koszyka pakowac.... ja mu mowie ze nie mozna, a on ze to sa dieteczyne z mussli.... i foch strzela.... koniec zakupow.... idzie sobie gazetki z samochodami czytac... i pozniej ma do mnie pretensje ze nie ma co jesc... jak zamiast cos sobie wybrac leci obrazony....

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-03-01 o 12:03
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:02   #4353
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marta 33 Pokaż wiadomość
masz rację, oczywiście, dlatego zanim się w cokolwiek uwierzy i wpadnie w panikę nalezy poczytać, sprawdzić ....

czasem i kwoką nazwać ... ( to takie nawiązanie wiecie do czego )
O właśnie
Idem pochłaniać pomidorową

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:03   #4354
Wisienka_81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
cześć laseczki. Ja dziś zakładam do pracy kieckę, która znalazłam podczas remanentu szafy. Jest trochę bez sensu do pracy i to na popołudniową zmianę, ale teraz leży idealnie a jak jej teraz nie założę to nigdy, bo zaraz będzie niedobra

z wagą znowu stosunki poprawne. Spadeczek był standardowy cotygodniowy. Ale ja na imprezce wczoraj wode z limonką piłam, to musiałam mieć nagrodę

Dziś zaczynam trzeci miesiąc na Dukanie ( zaczęłam 4.01, ale bilanse 1 są wygodniejsze)
waga - 9,2 kg
biust - 8 cm
talia - 8 cm
biodra - 11 cm
brzuch pod pępkiem - 8 cm

moja droga wyglądałaś wczoraj zniewalająco i tylko ślepi zazdrośnicy mogli tego nie skomentować (a wiedzieli że się odchudzasz?)

gratuluję wytrwałości i takich wyników... ja dopiero cztery tygodnie na dukanie ale mam nadzieję pochwalić się podobnymi spadkami... troszkę później zrobię podsumowanie bo zaczynałam 1 lutego.

Wisienka_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:06   #4355
jolka65
Raczkowanie

Witam drogie panie. Długo nie pisałam, ale starałam się czytać i dlatego nie mam zaległości, miałam doła i gdyby nie wy to chyba bym się poddała. Wytrzymałam jednak i nadal trwam na diecie. Mam 13 dniowy zastój, wiem że może tak być jednak długie zastoje trochę dołuj. W ciągu 28 dni ubyło mnie 5 kg wiem że to nie mało lecz człowiek by chciał więcej, to okropna 1 na początku chyba nigdy nie zniknie
Dość już mojego biadolenia, serdecznie witam nowe dukanki i życzę mega spadków i wytrwałości. Tym które z was zaliczyły spadki gratulacje jesteście wielki , a tym które jak ja mają zastoje powodzenia by wytrwać
jolka65 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:27   #4356
Berlinianka
Zadomowienie

Wróciłam z uczelni. U Was też tam dmucha? Szłam na piechotę, to mnie co 2 kroki do tyłu cofało

Idę zjeść makrelę, zdrzemnąć się i do pisania magisterki, mam już termin obrony

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:34   #4357
23blaszka
Raczkowanie

GG do 23blaszka

witam wszystkie Dukanki
dzisiaj mam wielki powód do radości, rano staje na wage i co? po 12 dniach diety -4,5kg. byc może to nie jest rekord w tej dziedzinie ale nareszcie jest to 69,3. tak dawno nie widziałm tej 6tki z przodu.

wczoraj przyjechała do mnie siostra obie jestesmy na Dukanie," no i co tu zrobić na obiad?" sie zastanawiałam i wymyśliłam---ZAPIEKANKA Z KURCZAKIEM z przepisu Milky . Normalnie pycha wyszła.
Milky DZIEKI ZA TEN PRZEPIS
08,06 59,5kgczyli -14,3kg
cel 60kg osiągnięty
bedzie 55kg
dam rade??? napewno
23blaszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-01, 12:35   #4358
Wisienka_81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mav Pokaż wiadomość

wybacz ale bym takiego faceta zabila jakby wydziwial
moj Tz potrafi jesc ryz przez caly tydzien
no ale co kraj to chyba inne przyzwyczajenia, moj nie zostal nauczony takiego wydziwiania chwala za to jego mamie
gorzej z niemcami oni to juz wogole wydziwaja
Mój bardzo wydziwiał, że mięsa z sosem to on nie lubi.... potem schabowy mu nie pasował... i cały czas by coś z kurczaka jadł... za posiłkami bez mięsa też nie przepadał.... to wina jego mamusi, która nauczyła, że każdemu może zrobić coś innego i tak gotowała dla mojego coś, dla jego siostry coś z ziemniakami bo uwielbia, a dla męża zupy bo ma problemy z jelitami....

Po ślubie ja gotowałam to na co miałam ochotę i miał do wyboru jeść, chodzić głodny albo samemu coś ugotować a że trochę do tego lewy i mu się nie chce to jadł co było.... podsumowywując
czego mamusia nauczyła tego żonka oduczyła i mam spokój

Stary 2010-03-01, 12:38   #4359
Emila3000
Zakorzenienie

moja tesciowa tez nauczyla go wszelakich dziwact, z ktorymi walcze juz 2 lata....... co to za baby, ktore nie potrafia normalnie dzieci wychowac.... chyba od samego porodu, staja sie wrednymi tesciowymi i od razu zaczynaja gnebic swoje przyszle synowe.....

jak byl malutki - ze 2 lata mial, to jechal tylko na schabowych.... bo wedlug tesciowej - pulchne dziecko to zdrowe dziecko....... i byl wedlug niej niejadkiem.... i tak go utuczyla ze pozniej kilka lat walczyl z nadwaga... i teraz mam sklonnosci do tycia... wiadlomo w dziecinstwie tworza sie komorki tluszczowe, ktore pozniej z wiekiem tylko napelniaja sie tluszczem.....

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-03-01 o 12:41
Stary 2010-03-01, 12:41   #4360
Chooo
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, założyłam blog o mojej (zaczynającej się) przygodzie z Dukanem.
Zapraszam na adres:

http://ja-i-moj-dukan.blog.onet.pl/

Będzie mi miło jak czasem wpadniecie i coś skomentujecie

Pozdrawiam wszystkie Dukanki
Stary 2010-03-01, 12:42   #4361
mav
Zakorzenienie

GG do mav Wyślij wiadomość przez MSN do mav

Cytat:
Napisane przez Wisienka_81 Pokaż wiadomość
Mój bardzo wydziwiał, że mięsa z sosem to on nie lubi.... potem schabowy mu nie pasował... i cały czas by coś z kurczaka jadł... za posiłkami bez mięsa też nie przepadał.... to wina jego mamusi, która nauczyła, że każdemu może zrobić coś innego i tak gotowała dla mojego coś, dla jego siostry coś z ziemniakami bo uwielbia, a dla męża zupy bo ma problemy z jelitami....

Po ślubie ja gotowałam to na co miałam ochotę i miał do wyboru jeść, chodzić głodny albo samemu coś ugotować a że trochę do tego lewy i mu się nie chce to jadł co było.... podsumowywując
czego mamusia nauczyła tego żonka oduczyła i mam spokój
no i tak ma wlasnie byc. moj Tz gotuje sobie sam nawet jak do mnie przychodzi jedyne czego nie tknie do wieprzowina, wiec ja rowniez tego nie jadam i kupuje to co nam obojga smakuje najbardziej i co oboje bedziemy jesc....ja tez widziwiam np. nie jadam ryzu nie lubie i koniec,ale jezeli on chce i ugotuje to prosze bardzo. moge sie nawet poswiecic i odrobine zjesc (oczywiscie nie na diecie) ale warunek jest jeden gotuje on.

Mężczyzna jest jak sukienka, trzeba go najpierw przymierzyc.....

mav jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:46   #4362
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mav Pokaż wiadomość
no i tak ma wlasnie byc. moj Tz gotuje sobie sam nawet jak do mnie przychodzi jedyne czego nie tknie do wieprzowina, wiec ja rowniez tego nie jadam i kupuje to co nam obojga smakuje najbardziej i co oboje bedziemy jesc....ja tez widziwiam np. nie jadam ryzu nie lubie i koniec,ale jezeli on chce i ugotuje to prosze bardzo. moge sie nawet poswiecic i odrobine zjesc (oczywiscie nie na diecie) ale warunek jest jeden gotuje on.

wiecie co moj od przed dieta wszystko jadl co ugotowalam.... bo gotuje lepiej niz jego mamusia.... i duzo zdrowiej - bez tluszczu, soli, na parze itp... nie przeszkadzalo mu ze nie gotuje miesa.... ale na diecie to przeobrazil sie w potwora......
Stary 2010-03-01, 12:53   #4363
Veaa
Rozeznanie

Postanowiłam pokazać Wam moją motywacje ktora wisi na lodówce. Niestety musze robic takie rzeczy bo na moje napady glodu wpływaja nastroje. A pani po prawej stronie skutecznie odstrasza. Moze komus rownież pomoze Probuje juz wszystkiego. A i mam nadzieje ze nikogo nie urazilam

mój blog kulinarny 3x bez! bez glutenu, nabiału i białego cukru!
www.vealovegreen.blogspot.com

Edytowane przez Veaa
Czas edycji: 2010-03-01 o 12:56
Veaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:54   #4364
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Korlat Pokaż wiadomość
Berlinianka a masz ta zwyzke bo grzeszysz? Czy tak po prostu z powodu fazy III? Bo ja sie juz boje tej III fazy i jenoczesnie juz za nia tesknie...
Nie bój się, silna wola, silna wola i jeszcze raz silna wola tam jest NIEZBĘDNA

Cytat:
Napisane przez Klaudyna1988 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie ma sie czego bac na III fazie. ja znowu schudlam 1kg po dniu proteinowym, a stosuje sie dokladnie do zalecen lekarza wiec nie wiem o co chodzi...
Ja na III. fazie też schudłam mam na drugim kompie rozpiskę, więc nie powiem ile, ale schudłam
Potem się zatrzyma i będzie pięknie stało w miejscu

Cytat:
Napisane przez Agulinka22 Pokaż wiadomość

czy jak są dni z warzywami, to TRZEBA je jeść? ja czasem nie mam ochoty....
TRZEBA, bo organizm musi troszkę odpocząć

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
PD. DUKANA, nie Dunkana . Tak na marginesie
Brawo za odwagę
Tu już był Ducan, Duncan, Dunkan i nigdy nikt nikogo nie poprawiał, choć to drażniło
Podobnie jest z nickiem Wiolqn

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
nalesniki mu smakowaly wiec moga byc.... tylko on sie szybko nudzi... nie zje nic 2 razy w ciagu miesiaca....
Takiemu to bym powiedziała, żeby sobie sam gotował
A jak nie chce to niech nie je - nikt nie zmusza
Na szczęście mój jeśli chodzi o gotowanie to istny anioł

CBT

Edytowane przez Parvati
Czas edycji: 2010-03-01 o 12:55
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 12:57   #4365
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość

Takiemu to bym powiedziała, żeby sobie sam gotował
A jak nie chce to niech nie je - nikt nie zmusza
Na szczęście mój jeśli chodzi o gotowanie to istny anioł
to by nic nie jadl... albo sobie zrobil cos nie dietetycznego... a ja nie chce 25 letniego trupa po zawale.....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-01, 12:58   #4366
Wisienka_81
Rozeznanie

Cytat:
jak byl malutki - ze 2 lata mial, to jechal tylko na schabowych.... bo wedlug tesciowej - pulchne dziecko to zdrowe dziecko....... i byl wedlug niej niejadkiem.... i tak go utuczyla ze pozniej kilka lat walczyl z nadwaga... i teraz mam sklonnosci do tycia... wiadlomo w dziecinstwie tworza sie komorki tluszczowe, ktore pozniej z wiekiem tylko napelniaja sie tluszczem.....
Mój jako dziecko też był taki rozkoszny Cherubinek a teraz strasznie mnie wkurza bo je co chce, kiedy chce, bardzo nieregularnie i bardzo niezdrowo (słodycze, fast food, chipsy itp.) a jego waga nic się nie zmienia i od kiedy się znamy to cały czas ma 62,5kg...

Stary 2010-03-01, 13:03   #4367
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Mój jako dziecko też był taki rozkoszny Cherubinek a teraz strasznie mnie wkurza bo je co chce, kiedy chce, bardzo nieregularnie i bardzo niezdrowo (słodycze, fast food, chipsy itp.) a jego waga nic się nie zmienia i od kiedy się znamy to cały czas ma 62,5kg...

to strasznie chudy.... moj ma ze 100, jak go poznalam mial ze 85 kg i wygladal normalnie.... jest dobrze zbudowany - 186 cm.... A widze ze jedza podobnie, tak ja Twoj....
Stary 2010-03-01, 13:06   #4368
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
to by nic nie jadl... albo sobie zrobil cos nie dietetycznego... a ja nie chce 25 letniego trupa po zawale.....
Wiadomo, że każda ma inne podejście do tego, no i faceta takiego jakiego sobie wybrała
Po prostu piszę, że gdybym była na Twoim miejscu to by sobie chodził głodny skoro mu się nie podoba co gotuję.
A co do czegoś niedietetycznego - nie trzymaj takich rzeczy w domu, a będzie miał wybór tylko z dietetycznych
No, ale ja to wredna i konsekwentna jestem

CBT
Stary 2010-03-01, 13:07   #4369
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo, że każda ma inne podejście do tego, no i faceta takiego jakiego sobie wybrała
Po prostu piszę, że gdybym była na Twoim miejscu to by sobie chodził głodny skoro mu się nie podoba co gotuję.
A co do czegoś niedietetycznego - nie trzymaj takich rzeczy w domu, a będzie miał wybór tylko z dietetycznych
wywalilam wszystko... ale jaki problem dla niego pojsc do mamusi, albo przejsc sie do sklepu.... glodowac tez nie moze, bo zamist chudnac bedzie tyl....
Stary 2010-03-01, 13:08   #4370
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

A ja wczoraj osiągnęłam sukces i zmusiłam Tża do zjedzenia jogurtu. Niestety zjadł go tylko dlatego, że ma problemy z żołądkiem przez leki, które musi brać no i doszedł (podobno sam) do wniosku, że jakas osłona by sie przydała... a tak to smażona kiełbasa na sniadanie jest na porządku dziennym:/ Nawyki z kuchni mamusi, która chyba nie wie, że cholesterol zabija nawet przed trzydziestką...

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 13:09   #4371
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Veaa Pokaż wiadomość
Postanowiłam pokazać Wam moją motywacje ktora wisi na lodówce. Niestety musze robic takie rzeczy bo na moje napady glodu wpływaja nastroje. A pani po prawej stronie skutecznie odstrasza. Moze komus rownież pomoze Probuje juz wszystkiego. A i mam nadzieje ze nikogo nie urazilam
Przyznam że dobry odstraszacz,na mnie jednak bardziej oddziałowuje zdięcie z przed siedmiu miesięcy kiedy to ja występowałam w roli wieloryba.Gdy na nie patrzę to sama sobie się dziwię jak mogłam dopuścić do takiej nadwagi,a przecież w lustrze widziąłm się codziennie.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 13:12   #4372
Wisienka_81
Rozeznanie

No dziewczynki czas na moje podsumowanie po miesiącu zmagań:

waga było 65kg jest 60,6kg czyli -4,4kg

biust było 92cm jest 87cm czyli -5cm (tu nie chce tracić)

pod biustem było 78cm jest 75cm czyli -3cm

talia było 80cm jest 74cm czyli -6cm

brzuch było 90cm jest 83cm czyli -7cm

biodra było 98cm jest 93cm czyli -5cm

Chyba nie jest najgorzej ale po cichu liczyłam, że uda mi się stracić równe 5kg ale w tym tygodniu miałam @ więc to on jest winny...

Stary 2010-03-01, 13:13   #4373
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
A ja wczoraj osiągnęłam sukces i zmusiłam Tża do zjedzenia jogurtu. Niestety zjadł go tylko dlatego, że ma problemy z żołądkiem przez leki, które musi brać no i doszedł (podobno sam) do wniosku, że jakas osłona by sie przydała... a tak to smażona kiełbasa na sniadanie jest na porządku dziennym:/ Nawyki z kuchni mamusi, która chyba nie wie, że cholesterol zabija nawet przed trzydziestką...

hehe... mojej tesciowej nic nie zabije.... nie patrzy na termin waznosci, na sklad na nic.... jak mi sie cos przeterminuje albo chleb zplasnieje, to wyciaga z kosza i sobie do lodwki zanosi..... jej podstawa pielegnacji skory jest 30 letni krem nivea, ktory jest uschniety na kamien i przed uzyciem zawsze go sobie troche rozpuszcza....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-01, 13:14   #4374
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
wywalilam wszystko... ale jaki problem dla niego pojsc do mamusi, albo przejsc sie do sklepu.... glodowac tez nie moze, bo zamist chudnac bedzie tyl....
Wiesz nie chcę być niemiła, ale widziały gały co brały jak to się mówi
A nie ma co się oszukiwać - ludzi można trochę zmienić, ale nie diametralnie.
No i mojej wredoty ciąg dalszy, bo jakby mój poszedł jeść do mamusi to by w domu go spakowane walizki przywitały.

Pozostaje mi życzyć Ci powodzenia w tej walce, ale wiedz, że jeżeli ON SAM nie zauważy, że otyłość to choroba to nic z tym nie zrobisz. Straicsz tylko nerwy i włosy z nerwów od nadskakiwania mu z jedzeniem, bo może dziś pan ma ochotę na omlet a nie kurczaka

Dziewczyny nie dajcie się wrobić w służące! Świat poszedł do przodu, żona już nie musi słuchać wybrzydzań męża i potulnie kulić uszy i wykonać rozkaz (np. uprasować coś dokładniej, czy ugotować coś innego).
Chyba, że chcą i lubią - to inna sprawa

CBT
Stary 2010-03-01, 13:15   #4375
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:

waga było 65kg jest 60,6kg czyli -4,4kg

biust było 92cm jest 87cm czyli -5cm (tu nie chce tracić)

pod biustem było 78cm jest 75cm czyli -3cm

talia było 80cm jest 74cm czyli -6cm

brzuch było 90cm jest 83cm czyli -7cm

biodra było 98cm jest 93cm czyli -5cm

Chyba nie jest najgorzej ale po cichu liczyłam, że uda mi się stracić równe 5kg ale w tym tygodniu miałam @ więc to on jest winny...
no to slicznie.... laska z Ciebie bedzie...
Stary 2010-03-01, 13:15   #4376
mav
Zakorzenienie

GG do mav Wyślij wiadomość przez MSN do mav

Cytat:
hehe... mojej tesciowej nic nie zabije.... nie patrzy na termin waznosci, na sklad na nic.... jak mi sie cos przeterminuje albo chleb zplasnieje, to wyciaga z kosza i sobie do lodwki zanosi..... jej podstawa pielegnacji skory jest 30 letni krem nivea, ktory jest uschniety na kamien i przed uzyciem zawsze go sobie troche rozpuszcza....
o matko i corko

Mężczyzna jest jak sukienka, trzeba go najpierw przymierzyc.....

mav jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 13:17   #4377
aso
Raczkowanie

ja dzieki Dukanowi, polubilam niektore rzeczy, bo wole cos jesc, niz wydziwiac, ze to nie dobre, tamto jest jeszcze gorsze i dzieki temu glodować
ja dzis zrobiłam omlet i uzyłam zamiast ze skrobii to otreby, i powiem ze srednie ale zjadliwe, takie suchsze
aso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 13:19   #4378
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
No i mojej wredoty ciąg dalszy, bo jakby mój poszedł jeść do mamusi to by w domu go spakowane walizki przywitały.

Pozostaje mi życzyć Ci powodzenia w tej walce, ale wiedz, że jeżeli ON SAM nie zauważy, że otyłość to choroba to nic z tym nie zrobisz. Straicsz tylko nerwy i włosy z nerwów od nadskakiwania mu z jedzeniem, bo może dziś pan ma ochotę na omlet a nie kurczaka

Dziewczyny nie dajcie się wrobić w służące! Świat poszedł do przodu, żona już nie musi słuchać wybrzydzań męża i potulnie kulić uszy i wykonać rozkaz (np. uprasować coś dokładniej, czy ugotować coś innego).
przed dieta nic nie wskazywalo na to ze moze mu taka palma odwalic.... troche mu tez pomaga frustracja jaka towarzyszy diecie... do mamusi jeszcze nigdy nie poszedl.... no chyba ze na "legalu"... ale to tez kilka razy przed dietą...

na dzisiaj zaplanowalam powazna rozmowe.... na temat tych roznych chorob, troche o tym co czuje, ze staje na rzesach, zeby cokolwiek z tej diety zjadliwego wymyslic.... moze cos poskutkuje... chyba musi palą dostac w łeb zeby wrescie zrozumial....
Stary 2010-03-01, 13:23   #4379
Mariolcia =P
Zakorzenienie

hehe moj tz sam nie gotuje (chyba, ze karpatke albo cos innego w proszku), ale na szczescie nie wybrzydza i zaraz sobie razem zjemy kotleciki sojowe z salatka ewentualnie mu ryz dogotuje, zeby sie najadl pozadnie, ale moze byc i tak ze zje bez Czasami tylko ma jakis odchyl noi zup nie lubi, ja nie umiem ich robic, wiec po klopocie

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-01, 13:29   #4380
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Moja jeszcze nie teściowa, ale szykuje się rodem z kawałów.
Dobra z niej kobieta, ale zbyt nadgorliwa i gadatliwa. No i gotuje ciągle zupy, przez co mój TZ chudy chodzi, a zwala winę na to, że on do mnie biega i nie odpoczywa nic

Cytat:
Bardzo ładnie

Cytat:

Widzisz, a ja mojego próbuję jakoś podtuczyć, bo na wikcie swojej mamy nie może przytyć. Ale jakbym jadła ciągle 'wodzianki', to bym teraz nie musiała dukać
Trochę przesadzasz z tymi walizkami. Tresować faceta jak pieska też nie można, bo wbrew pozorom mają mózgi i mogą się w końcu zbuntować
Mój po 6 latach zaczął różki pokazywać. Ale sukcesywnie je piłuję
Nauczył się, że u mnie ma to co lubi, zawsze super oh i ah. Ostatnio jak chciałam zrobić zdrowszą wersję spaghetti, to nie chciał jeść. Nie? To nie Dostał białego barszczu, bo akurat był, ale jakby nie było, to vifonka by wcinał. Ja się prosić nie będę

Dobra, miałyście mnie z forum gonić!
Idę sobie. Wyśpię się i do pisania!

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości