|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe prawie Dwulatki :)
wróciłam z zakupów, byłam z mamą i Wiki. Mama kupiła mi bluzeczke juz na urodziny
ja sobie kupiłam spodenki i puderek i humor mam lepszy ![]() do tego mnóstwo kosmetyków i zarcia i poszły 2 stówki Wiki nadal nie jarzy o co chodzi z nocnikiem, nie woła , dzis mi 2 razy sie zsikała na wykładzine. Pytałam nawet dzis ile kosztuje wypozyczenie odkurzacza piorącego i na pewno będzie to dobrze wydana kasa
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja dopiero teraz wpadam kurna, w porze drzemki neta mi wyłączyli i do 18 nie było przeczytałam wszystkie gazety (łącznie z programem tv ![]() w dodatku jak wróciłam z 2 spaceru (po 19-tej) to wyłączyli mi wodę a ja szykowałam dziecko do kąpieli wkurzyłam się na maksa i tylko czekałam aż mi wszystkie media padną ![]() aaaaa. i nażarłam się dziś truskawek jak gupek zaowocowało to sraczką ![]() Jowiszowa - widzę udane zakupki allegrowe oj, chętnie bym się pobawiła tą karuzelką z kucykami...zrób foty jak lala kupę produkuje, plisss Kristi - ale mieliście przygodę kierowcy należą się baty
|
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
ja na krótko
![]() dostałam pidżamę i 100zł na ur. ![]() Iga usypia. Dostała sukienkę, leginsy z koronką na dole no ale może zaraz padnie ![]() wczoraj teść miał im. więc mam lodówkę żarcia, 2 sałatki,ryba po grecku i obłędny sernik ![]() bajbaj
|
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj pierwszy dzień po urlopie w pracy tragedia
.
|
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja melduję... z cyklu pierwsze słowa... mojej córce spodobało się słowo "trzy"
pomijam fakt, że mówi tak na wszystkie cyfry ![]() Maluśna, no co za fatum bidulo Małż zaraz z pracy wraca więc się powoli zbieram stąd
|
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha, Cestia - moja też tak liczy "trzi", "trzi", "trzi"
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Karolek to nawet umie liczyć ale tylko "da i tci"
bo ja zawsze liczę chłopcom jak są nie znośni i liczę raz dwa trzy a teraz tylko powiem raz a karolek dokończy niuniu to u Karolka jest Krystian jak wychodzi gdzieś to mówi dzienia //dowidzenia// i w ogóle to coraz więcej mówi tylko tak na szybko nie idzie sobie przypomnieć |
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
"niuniu" to w języku mojej córki - "ała", krzywda, ból, usterka
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Karolek jak ma ała to mi karze dmuchać ale ała ma tylko na np. palcu a wymyśla że jeszcze drugi palec i głowa z jednej strony i z drugiej strony
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha AŁA ulubione słowko mojej
a z nowwych to dzis powiedziała AGA, na pytanie kto był wczoraj u nas Aga to moja kumpela, jej kumpela a córka Agi to Martyna ale tego słowa dłuuugo jeszcze pewnie nie powie ![]() dzis oglądałam te wszystkie kucyki, laleczki , pet cos tam i jakos wydaje mi sie ze kucyki mają za duzo drobnych elementów ale spodobał mi sie dzidziuś pony , o taki https://ssl.allegro.pl/item107752058...yk_rozowy.html. Zastanawiałysmy sie z mamą czy takiego kuca, czy lego duplo od nich na urodziny ale w koncu chyba powiem zeby bon do smyka dali albo po prostu kase i przynajmniej będę miała na porządnę kurtkę i butki na jesień
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
powiem wam jeszcze że Karolek nauczył się mówić "ty "
zawsze zapytany kto to zrobił mówił "ga ga" /ja mu na to że nie / to on "niu niu "//a ja mu na to że nie niuniu tylko ty / no to teraz zapytany kto to zrobił to odpowiada"ty" fajnie się macie że się was pytają co kupić dziecku na urodziny u mnie się nikt nie pyta tylko kupuje co uważa |
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
no to Łucja się bezczelnie przyznaje do każdej największej zbrodni z dumą mówiąc: JA
|
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
hello
miała lać, a tu słońce i 15 stopni, w dzień u nas robi się całkiem ciepło czytam, że bobasy ruszyły pędem do nauki mówienia he heMiki najstarszy a tak niewiele jeszcze gada po ludzku choc powolutku słownik mu się rozszerza i najważniejsze że już w końcu jak coś chce to woła : mama/Ania, tata, baba no i opanował już świadomie , imię swojego kumpla Cziś (Krzyś) ale nie płaczę , bo póki ma paszczę jeszcze niewysłowioną, to nie ma ciągłych pytań którymi tak straszy Wersta, co to , kto to, do czego a nie mówiłam Jowiszku, że będzie dobrze z teściową dobrze że tak składnie trafia z ubrankami dla Igusiowej tak piszesz o podbojach zapachowych, że mi się włącza ochota na jakieś nowe, tylko testować mi się zbytnio nie chce w perfumeriach, bo zupełnie nie wiem na którą półkę uderzyć ![]() Kristi u mnie to tylko małża rodzinka się pyta co by Miki sobie życzył, jak pamiętacie moj brat kupuje co mu wpadnie do głowy, jak już moje perswazje nic nie radzą ![]() a widziałam wczoraj dziewczynkę u nas na placu, skończyła 2 latka w marcu, jak popylała na rowerkach, najpierw na swoim trójkołowcu, a potem myk i już siedziała na dwukółce z bocznymi, w stylu Tymkowego, ale dawała czadu, że tatuś musiał podbiegać za nią ale to sprytna i bardzo kumata, bo i pieluszkę odstawiła w ciągu kilku dni, a nie lała po nogach jak mój siusiumajtek ps. Jowiszku jak akcja odpieluchowywania córy ? Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2010-06-15 o 08:01 |
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
W moim dziecku obudził się żarłok już o 5 rano siedzi grzecznie w łóżeczku i trzyma pustą flaszkę po mleku. Patrzy się na mnie i jak widzi, że otworzyłam oczy i mam z nim kontakt, to pada dosłownie jedno słowo "Am!!!!!!!!!" Jak mu mówię, że jeszcze za wcześnie to jest ryk, a jak widzi, że wstaje to leci za mną i dokładnie sprawdza czy aby napewno odmierzam odpowiednią ilość mleka do butelki ![]() tydzień temu kupowałam 4 paczki mleka, dziś muszę zrobić kolejne zapasy.. Pójdę z torbami kiedyś, serio ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Piotrek wczoraj mnie podglądał w łazience i się zdziwił, że on nie ma takich piersi jak ja mam. To sobie zażartowałam i mówię mu, że mama ma cycki Na co moje rezolutne dziecko, chwyciło sie za suteczki i wołał "citsi" Poległam wczoraj ze śmiechu ![]() ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() DO mnie przyszły próbki Chanel Chance Fraiche i muszę przyznać, że to jest ten zapach, który mi się podobał Spsikałam się dzisiaj i obadam, jak się będzie rozwijał na mnie ![]() A do wakacji muszę sobie kupić DKNY Woman
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2010-06-15 o 08:06 |
|
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie szybciutko bo do pracy lece
![]() dzieciaczki coraz smieszniejsze sie robią, ale bedziemy miały polewke jak zaczną gadac na dobre ![]() zwracacie uwagę jak siedza Wasze dzieci na podłodze? chodzi mi o ulozenie nozek moja czesto siada w litere W, wiecie, na kolankach a stopy do zewnątrz. Chyba najgorsza z mozliwych pozycji. Praktycznie od poczatku zwracamy uwagę i reaguje ale najwygodniej jej właśnie tak. Od paru dni uczę ja po turecku, oczywiscie jest bunt. A podstawowe pytanie ortopedy to " jak siada dziecko? " ![]() i lece juz , milego dnia
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() Tymek też siedzi w literę W ale na hasło siądź po turecku-siada. Nam pękł zawór z wodą w wiatrołapie, mamy zalaną ścianę, czekam na robotników, przyjdą kłuć ścianę
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
Iga na podłodze siedzi na pupie zawsze.
Ania z nocnikiem różnie ale na pewno jest postęp - stara się trzymać siku. jak się jej nie uda i popuści to mimo wszystko kończy sikać na sedesie z kasztanem bez zmian, na razie nie wróciła do wołania i sama muszę polować
|
|
|
|
#4369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Mati też jest na etapie fascynacji cycusiami
![]() Aaaaa no i zaczynamy wspólnie recytować wierszyk "w pokoiku na stoliku..." tzn ja mówię a ona dopowiada te słowa które potrafi Na podłodze najchętniej by siędziała tak jak nie wolno ale od bardzo dawna potrafi usiąść po turecku i tego się zwykle trzymamy |
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wróciłam z banku a ich dalej nei ma a tym samym nie mamy wody a co najlepsze sąsiedzi nam nami też, bo musieliśmy odłaczyć cały pion![]() Ciekawe kiedy przyjdą pytać co się dzieje, póki co jak śmiem twierdzić są w pracy. U nas piękna pogoda ale nie gorąco, tak 24 stopnie ![]() U nas pieluchowanie zostało zachwiane w niedzielę, klocem w majtkach chyba się mu zapomniało no i wczoraj zesikał się jak go tz pilnował, ale po prostu tz zapomniał go wysadzić, bo przy mnie się nei zesikał już ponad dwa tygodnie, nawet nie usikuje![]() dobra idę dać młodemu zupkę |
|
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
O kurczę Judi, jak nie urok to sraczka
![]() Wiecie co... ja już się nie mogę doczekać 3 urodzin Matyldy http://www.allegro.pl/item1076396406...posazenie.html http://www.allegro.pl/item1071387903...i_bonusek.html http://www.allegro.pl/item1071742241...k_toysrus.html Nie miałam w dzieciństwie
|
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
haj
![]() dziś zrobiłam dobry uczynek od rana odwiedziłam teściową siedziałam prawie 2h, Majkę położyłam spać dopiero o 13.30 ale przynajmniej padła praktycznie od razu.zastanawiałam się chwilkę jak moje dziecko siada...bo ona prawie tego nie robi Cestia - jakie domki!!! ja też się napalam nieprzyzwoicie na takie zabawki, te karuzelki i kucyki pony bo nie było takich zabawek jak byłam mała już zapowiedziałam w rodzinie, że na 2 latka same zabawki chcemy. czyli JA i moja córka Jowisz - ty masz zdecydowanie za dobrze z teściową nie dość, że prezenty to jeszcze kasa i żarcie ![]() i co się śmiejesz, że Igusiowa ma leginsy z koronką Majka już dawno pomyka w takich fajnie wyglądają takie 3/4 do spódniczki |
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też sobie za rok taki kupię
|
|
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Fiu... no to nie jestem sama
W ogóle to marzy mi się taki pastelowy pokoik dla mojej córy Z takimi zabawkami jak te domki właśnie
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zostawiam Piotrusiowi wiadomości na niej, a on przychodzi i po niej gryzmoli
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie sobie uświadomiłam,że np. jutro MOGĘ JECHAĆ Z MĘŻEM DO KINA !!!
![]() po prawie 3 latach |
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
O rzesz
|
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

ja sobie kupiłam spodenki i puderek i humor mam lepszy 

przeczytałam wszystkie gazety (łącznie z programem tv
a ja szykowałam dziecko do kąpieli 

kierowcy należą się baty 
pomijam fakt, że mówi tak na wszystkie cyfry