|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Hah spoko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny gdyby któraś chciała to mam ponad połowe zestawu Encanto na wymianę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Raczkowanie
|
Szkoda, że się nie załapię:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Przyczajenie
|
brrr
to ja Wam powiem co mi sie zrobilo po ok 6 tyg od encanto nie mam juz kerayny na wlosach schodzenie odbylo sie koszmarnie, jakbym miala tony lupiezu, sypalo mi sie z glowy okropnie dodam ze pielegnacja tylko babydream i hipp i czysta keratyna i jedwab z mazidel.... nie wiem czy nakladac znowu...czy co...? |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie,
Dołaczam sie do fanek keratyny. Jestem juz po drugim prostowaniu włosów. Mam do Was kilka pytań, na pewno te informacje są juz w tym watku ale przeczytanie ponad 140 stron to nie lada wyzwanie ![]() 1. Gdzie robicie zabiegi prostowanie? (pytanie do warszawianek) i jakie są ceny? Moja fryzjerka mi mówi,ze ona jest w miarę tania (jesli chodzi o prostowanie) a nie wiem ile ten zabieg normalnie kosztuje. Mam włosy krótkie. 2. Kupujecie moze tę keratynę? http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27 Jesli tak to co z nią dalej robicie? Bardzo będę Wam wdzięczna za odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Co do zabiegu, mijają 2 tygodnie i cały czas jestem zadowolona- ale trochę tęsknię za kręconymi włosami, ale wygodnie jest. Rano myję odrazu suszę i voila- są włosy nie wyglądające jak siano ![]() Ja właściwie z pytaniem- co myślicie o tym kosmetyku po keratynie? L'Biotica, Quick Wax, Dwufazowa odżywka w sprayu bez spłukiwania do włosów osłabionych https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-32052-opis-LBiotica-Quick-Wax-Dwufazowa-odzywka-w-sprayu-bez-splukiwania-do-wlosow-oslabionych.htm W sumie nie zawiera nic z SSlów ale ja się na składach nie znam, w wątku nie widziałam (a szukałam;P) nic o tym produkcie. Do rozczesywania chyba jak znalazł co? |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam, radze poczytac ci watek z forum bo chyba niebardzo wiesz o czym tutaj mowa. keratyna z mazidel ta za kilk zlotych nadaje sie po zabiegu do pielegnacji wlosow albo do dodawania do odzywek bez slsow , jesli zmowisz caly preparat keratynowy do wlosow na e-bay albo allegro to musisz znalezc kogos, kto ci go nalozy na wlosy najlepiej swoja fryzjerke zauwana albo kolezanke kogos, kto sobie z tym poradzi zabieg trwa okolo 4-6 godzin w zaleznosci od grubosci dlugosci gestosci wlosa. cena zestawu litrowego to roznie ok 300zl musisz liczyc co wystarcza roznie na 3-4 zabiegow i tu tez roznie dziewczyny pisza zalezy od wlosow, dl gestosc itd. po zabiegu rowniez trzeba stosowac specjalne szampon i odzywke bez silikonow. takze milej lekturki zycze, warto poczytac poczynania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to nie moja złośliwość ale wystarczy poświęcić kilka wolnych chwil i da radę to ogarnąć ![]()
![]() |
#4360 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedac przez kilka dni z TZtem na wyjezdzie uzylam przez gapiostwo jego szamponu:Pantene Aqua Light i efekt byl nieporownywalny! Wloski puszyste, prosciutkie, ladnie sie ukladajace,a jednoczesnie swieze przez dwa dni... I tak sobie mysle,ze moze lepiej zamiast katowac je codziennym myciem uzywac zwyklego szamponu,a do odzywki dodac keratynki,zeby uzupelniac to co szampon wymyje.... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Plusy prostowania keratyną: - większość dziewczyn, które to robiły pisze, że warto - nie masakruje włosów, obchodzi się z nimi raczej łagodnie Minusy: - cena obecnie Encanto na allegro 230zł - za tyle można mieć naprawdę dobrą prostownicę na całe życie albo chociaż na pół ![]() - część dziewczyn pisze, że i tak po keratynie musi używać prostownicy, bo nie ma idealnie prostych, ze względu na moje doświadczenia z włosami obawiam się, że byłabym wśród nich - niektórym włosy puszą się strasznie już po miesiącu od zabiegu - nie ma pewności, że produkt jest w pełni bezpieczny dla zdrowia Biorąc to wszystko pod uwagę wydaje mi się, że u mnie pewnie efekt byłby taki sobie i nie utrzymałby się dłużej niż miesiąc, może dwa.Dlatego raczej się nie zdecyduję na keratynkę, chociaż korci, korci i to bardzo, bo może a nuż byłyby prościutkie przez długi czas... Ale rozsądek chyba jednak weźmie górę i pozostanę przy prostowaniu doraźnym i kasę wydam na co innego (chociaż do końca się nie zarzekam). Po suszarce i prostownicy (kilka razy w tygodniu) mam jak druty i o dziwo wyglądają bardzo zdrowo - może dlatego, że używam dobrego sprzętu - jonizacja itp. Tylko czasu trochę szkoda ok 1 godz. 10 min. suszenie i prostowanie razem z myciem. Czy ktoś podziela moje dylematy? ![]() Edytowane przez MissU Czas edycji: 2010-10-19 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze wielkie przeciw, ktore przebija wszystko ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Jennifer85 Czas edycji: 2010-10-19 o 13:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Raczkowanie
|
co myslicie o tej prostownicy do zabiegu keratynowego
http://www.rossnet.pl/oferta/?cId=32...9&prId=32027#1
#4364 |
Przyczajenie
|
A ja myślę, że koleżanka która zrobiła bilans- chyba jednak ma ochotę na encanto;-) jest trochę minusów, jednym z nich to brak stania włosa całkowicie na baczność- ale zdecydowanie przebija to fakt, że nie puszą się! a ich ułożenie zajmuje sekund kilka z suszeniem
![]() Co do Hipp'a pojawia się łupież ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Rozeznanie
|
A czy cos sie stanie jesli Nizorala uzyjemy? Bo nie wiem czy zdaze do poniedzialku wykurowac lupiez ;/ Aha a jesli chodzi o te szampony bez sylikonow i odzywki tj teraz Garanier reklamuja Shaume takze powinny byc oki po Encanto
Edytowane przez edytka8787 Czas edycji: 2010-10-19 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Przyczajenie
|
Czesc! Ja jestem chętna!!!!!
Jeżeli to jeszcze aktualne, to odezwij się, proszę ![]() Pozdrawiam. Ewa |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Przyczajenie
|
To znalazłam na stronie www.anwena.blogspot.com
Babydream – szampon Hipp – szampon Babydream – uniwersalny żel do mycia Babydream Natura – żel do mycia Biovax – szampony
Isana Hair – odżywka wygładzająca TBS – bananowa Garnier – Avocado i Shea Fructis – Nutri Odbudowa Schauma – Push-Up Volume- balasam z kolagenem Joanna Naturia – odżywki bez spłukiwania (np. miód i cytryna) Artiste – odżywka intensywnie regenerująca z keratyną (sieć drogerii Natura)
Pollena Malwa, Studio Gloria Kallos Creme al. Latte Biovax – maski (trzeba sprawdzać- niektóre mogą mieć silikony) Bingo – różne maski (ja uzywam tej z 5 algami i masłem shea) Scandic – Coco mask, Water mask (można używać również do mycia) Elseve – Total repair 5 (tylko 1 silikon daleko w składzie)
Nivea Diamentowy blask Mgiełki Loton (Keratyna, Jedwab, Rosa)
Nivea Volume – spray unoszący włosy u nasady Żel lniany – własnoręcznie robiony Niestety nie znalazłam żadnego lakieru, który nie zawierałby alkoholu (ewentualnie można spróbować samodzielnie taki zrobić z wody i miodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny dziękuje bojuwka1 za zestaw, wszystko doszło tylko ten środke prostujący trochę się rozwarstwił od stania w miejscu ale nie wiem może tak się dzieje, chcę jutro zrobić sobie zabieg w ogóle to myślę czy nie zrobić go na raty ale najpierw mam kilka pytań:
Kiedy nakładamy treatment to rozumiem że pędzelkiem, można potem przeczesac włosy grzebieniem żeby to równomiernie rozprowadzić na pasmie? To 15minut które mam trzymać preparat to po skończeniu nakładania na całej głowie tak? I kiedy już wyprostuje prostownica i odczekam 30 minut jest mowa o specjanym szamponie, to chodzi o ten z zestawu czy już taki zwykły dziecięcy? Z góry dzięki za odpowiedź, |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4371 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
szampon ten co masz w zestawie, do zabiegu nie uzywamy innych produktów z poza zestawu. Dla przypomnienia: 1. szampon 2-3x 2. na wilgotne nakładamy keratyne 1cm od skóry 3. po nałożeniu odczekujemy 15min 4. suszymy 5. prostujemy 6-7razy każde pasmo 6. 30min czekamy 7. myjemy włosy szamponem 8. na wilgotne włosy nakładamy odzywke na 15min 9. spłukujemy 50% 10. suszymy i prostujemy 6-7x
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 |
Raczkowanie
|
Klaudynka4 skoro masz proste włosy a przesuszone, to może lepiej zainwestuj w nawilżanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
A jesli ktos ma rozjasniane, przesuszone wlosy, ale krecone to nadaje sie ????
I jak myslicie najpierw zrobic odrost rozjasniczem, a za jakis czas keratynka, czy odwrotnie??? albo jest to bez roznicy???? |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
ale ja mam bardzo cienkie włosy i może to by je trochę pogrubiło. Ja włosy raz tylko lekko rozjaśniłam castingiem a tak to mam blond. Żadne nawilżanie im nic nie pomoże, na tak cienkie wlosy, one i tak będą się bardzo łatwo przesuszać. Poza tym na grzywce i włosach dookoła twarzy robi mi się okropna "fala"
Edytowane przez klaudynka4 Czas edycji: 2010-10-20 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Przyczajenie
|
"ale ja mam bardzo cienkie włosy i może to by je trochę pogrubiło. Ja włosy raz tylko lekko rozjaśniłam castingiem a tak to mam blond. Żadne nawilżanie im nic nie pomoże, na tak cienkie wlosy, one i tak będą się bardzo łatwo przesuszać. Poza tym na grzywce i włosach dookoła twarzy robi mi się okropna "fala"
Wydaje mi się, że keratynka przez to że otacza włos, napewno stwarza złudzenie grubszych włosów, możesz spróbować- przecież to nie jest na całe życie ![]() Po 2 miesiącach będziesz wiedziała- czy warto było. "A jesli ktos ma rozjasniane, przesuszone wlosy, ale krecone to nadaje sie ???? I jak myslicie najpierw zrobic odrost rozjasniczem, a za jakis czas keratynka, czy odwrotnie??? albo jest to bez roznicy???? " Tutaj dużo było dziewczyn, które własnie na takie włosy robiły zabieg. M.in. ja. Robiłam jasny blond 2 tygodnie przed keratyną, zastanawiam się czy zrobienie po- nie wykaże różnicy między kolorem odrostu a całych włosów- bo ponoć zabieg zmienia trochę odcień (moje bynajmniej narazie nie żółkną, ale to chyba kwestia dobrej farby). Edytowane przez gaffi Czas edycji: 2010-10-20 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zadomowienie
|
nie ma za co
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.