Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-17, 18:20   #4351
aagusiaa88
Zakorzenienie

Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe

Hah spoko
aagusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 16:27   #4352
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

Dziewczyny gdyby któraś chciała to mam ponad połowe zestawu Encanto na wymianę
jaszczurka_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 17:06   #4353
claudiaa9
Raczkowanie

Szkoda, że się nie załapię:/

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=553155
claudiaa9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 17:17   #4354
garfieldek
Zakorzenienie

a co powiecie na prostownice Eurolux ??? Bedzie sie nadawala do zabiegu??

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 22:37   #4355
rimsky
Przyczajenie

brrr
to ja Wam powiem co mi sie zrobilo
po ok 6 tyg od encanto nie mam juz kerayny na wlosach
schodzenie odbylo sie koszmarnie, jakbym miala tony lupiezu, sypalo mi sie z glowy okropnie
dodam ze pielegnacja tylko babydream i hipp i czysta keratyna i jedwab z mazidel....
nie wiem czy nakladac znowu...czy co...?
rimsky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 03:41   #4356
Iza_31
Przyczajenie

Witam Was serdecznie,

Dołaczam sie do fanek keratyny. Jestem juz po drugim prostowaniu włosów. Mam do Was kilka pytań, na pewno te informacje są juz w tym watku ale przeczytanie ponad 140 stron to nie lada wyzwanie
1. Gdzie robicie zabiegi prostowanie? (pytanie do warszawianek) i jakie są ceny? Moja fryzjerka mi mówi,ze ona jest w miarę tania (jesli chodzi o prostowanie) a nie wiem ile ten zabieg normalnie kosztuje. Mam włosy krótkie.
2. Kupujecie moze tę keratynę?
http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27
Jesli tak to co z nią dalej robicie?
Bardzo będę Wam wdzięczna za odpowiedzi
Iza_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 08:27   #4357
gaffi
Przyczajenie

Hej dziewczyny
Co do zabiegu, mijają 2 tygodnie i cały czas jestem zadowolona- ale trochę tęsknię za kręconymi włosami, ale wygodnie jest. Rano myję odrazu suszę i voila- są włosy nie wyglądające jak siano

Ja właściwie z pytaniem-
co myślicie o tym kosmetyku po keratynie?
L'Biotica, Quick Wax, Dwufazowa odżywka w sprayu bez spłukiwania do włosów osłabionych

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-32052-opis-LBiotica-Quick-Wax-Dwufazowa-odzywka-w-sprayu-bez-splukiwania-do-wlosow-oslabionych.htm

W sumie nie zawiera nic z SSlów ale ja się na składach nie znam, w wątku nie widziałam (a szukałam;P) nic o tym produkcie. Do rozczesywania chyba jak znalazł co?
gaffi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 09:06   #4358
basienkaslov24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iza_31 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie,

Dołaczam sie do fanek keratyny. Jestem juz po drugim prostowaniu włosów. Mam do Was kilka pytań, na pewno te informacje są juz w tym watku ale przeczytanie ponad 140 stron to nie lada wyzwanie
1. Gdzie robicie zabiegi prostowanie? (pytanie do warszawianek) i jakie są ceny? Moja fryzjerka mi mówi,ze ona jest w miarę tania (jesli chodzi o prostowanie) a nie wiem ile ten zabieg normalnie kosztuje. Mam włosy krótkie.

Witam, radze poczytac ci watek z forum bo chyba niebardzo wiesz o czym tutaj mowa. keratyna z mazidel ta za kilk zlotych nadaje sie po zabiegu do pielegnacji wlosow albo do dodawania do odzywek bez slsow , jesli zmowisz caly preparat keratynowy do wlosow na e-bay albo allegro to musisz znalezc kogos, kto ci go nalozy na wlosy najlepiej swoja fryzjerke zauwana albo kolezanke kogos, kto sobie z tym poradzi zabieg trwa okolo 4-6 godzin w zaleznosci od grubosci dlugosci gestosci wlosa. cena zestawu litrowego to roznie ok 300zl musisz liczyc co wystarcza roznie na 3-4 zabiegow i tu tez roznie dziewczyny pisza zalezy od wlosow, dl gestosc itd. po zabiegu rowniez trzeba stosowac specjalne szampon i odzywke bez silikonow. takze milej lekturki zycze, warto poczytac poczynania buzka pozdro 600
basienkaslov24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 10:42   #4359
fanfelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iza_31 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie,

również radzę przeczytać chociaż połowę wątku
to nie moja złośliwość ale wystarczy poświęcić kilka wolnych chwil i da radę to ogarnąć

fanfelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 12:37   #4360
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottoressa Pokaż wiadomość
proszę bardzo - zabieg robiony w sierpniu, minęły dwa miesiące w międzyczasie włos były cieniowane.

włosy wypadać przestają
to zapewne sprawa jesieni, stresu - w moim maturalnym przypadku
teraz zaczęłam myć włosy szamponem z SLSami i nakładać maski z silikonami - dosyć mam babydreama encanto już chyba nie będę powtarzać, ponieważ włosy urosły zdrowe i da radę je ładnie ułożyć szkoda tylko, że zostało mi pół zestawu może komuś sprzedam

aha, zdjęcia zaraz po myciu włosów zrobione
Mnie rowniez chodzi po glowie przerzucenie sie na zwykle szampony z SLSem... Od zabiegu grzecznie myje wloski Hippem lub BabyDearmem, ale zauwazylam,ze o wiele szybciej sie przetluszczaja. Wczesniej moglam je myc co drugi dzien, teraz wytrzymuja jeden dzien maks,a zdarza sie,ze i kilka godzin po myciu sa nieco nieswieze...
Bedac przez kilka dni z TZtem na wyjezdzie uzylam przez gapiostwo jego szamponu:Pantene Aqua Light i efekt byl nieporownywalny! Wloski puszyste, prosciutkie, ladnie sie ukladajace,a jednoczesnie swieze przez dwa dni... I tak sobie mysle,ze moze lepiej zamiast katowac je codziennym myciem uzywac zwyklego szamponu,a do odzywki dodac keratynki,zeby uzupelniac to co szampon wymyje....

Cytat:
Napisane przez bojuwka1 Pokaż wiadomość
Zgadza się, również mam tę prostownicę i jestem mega zadowolona. Encanto na swoich włosach robiłam nią, wszystko bezproblemowo odparowało mimo 195 stopni, co więcej jestem 2 miesiące po zabiegu i efekt nadal super. Koleżance robiłam zabieg przy użyciu zwykłej ceramicznej prostownicy przy 220 stopniach i o mało co nie popaliło jej włosów, więc przeskoczyłam na Wahl Cutek i było o niebo lepiej... tak więc szczerze polecam tę prostownicę
A u mnie bylo zupelnie odwrotnie, mam profesjonalna prostownice CHI,z ktorej na codzien jestem niesamowicie zadowolona- jedno, dwa przeciagniecia po wlosach i mamy sliczne, lejace proste pasma oraz Remingtona Protect&Shine, ktory nagrzewa sie mocniej niz CHI, bo do 220stopni i choc plytki sa ceramiczne,a dodatkowo pokryte teflonem to jednak nie jest to prostownica stricte profejsonalna... Prostujac wloski podczas zabiegu zdecydowalam sie jednak uzywac walsnei Remingtona (ze wzgledu na temeprature)i keratynka odparowywala pieknie... na koniec chcialam jeszcze wygladzic wlosy Chi i co sie okazalo? Pasma zaczely sie elektyrozwac <normalnie sie tak nie dzieje>,a i o odparowywaniu moglam zapomniec... Tak wiec efekt koncowy to nie tylko kwestia super prostownicy,ale i rodzaju wlosa, bo jak widac,nie zawsze profejsonalny sprzet daje nejlepszy efekt przy keratynce....
Stary 2010-10-19, 13:08   #4361
MissU
Przyczajenie

Cześć Prześledziłam cały wątek, bo zastanawiam się nad zakupem i zastosowaniem Encanto na swoich bardzo kręconych włoskach, którym nie dało kiedyś rady japońskie prostowanie ani jakieś inne prostowanie chemiczne - tak dawno temu, że nawet nie pamiętam jak się nazywało (były nadal kręcone po obu), chociaż nie miałam rozjaśnianych. Na użytek swój i może innych niezdecydowanych spróbuję trochę podsumować.

Plusy prostowania keratyną:

- większość dziewczyn, które to robiły pisze, że warto
- nie masakruje włosów, obchodzi się z nimi raczej łagodnie

Minusy:

- cena obecnie Encanto na allegro 230zł - za tyle można mieć naprawdę dobrą prostownicę na całe życie albo chociaż na pół, ceny u fryzjerów na prostowanie inną marką keratyny to totalna masakra - mnie nie stać
- część dziewczyn pisze, że i tak po keratynie musi używać prostownicy, bo nie ma idealnie prostych, ze względu na moje doświadczenia z włosami obawiam się, że byłabym wśród nich
- niektórym włosy puszą się strasznie już po miesiącu od zabiegu
- nie ma pewności, że produkt jest w pełni bezpieczny dla zdrowia

Biorąc to wszystko pod uwagę wydaje mi się, że u mnie pewnie efekt byłby taki sobie i nie utrzymałby się dłużej niż miesiąc, może dwa.Dlatego raczej się nie zdecyduję na keratynkę, chociaż korci, korci i to bardzo, bo może a nuż byłyby prościutkie przez długi czas... Ale rozsądek chyba jednak weźmie górę i pozostanę przy prostowaniu doraźnym i kasę wydam na co innego (chociaż do końca się nie zarzekam). Po suszarce i prostownicy (kilka razy w tygodniu) mam jak druty i o dziwo wyglądają bardzo zdrowo - może dlatego, że używam dobrego sprzętu - jonizacja itp. Tylko czasu trochę szkoda ok 1 godz. 10 min. suszenie i prostowanie razem z myciem.

Czy ktoś podziela moje dylematy? Widzicie inne "za" i "przeciw" prostowania keratyną?

Edytowane przez MissU
Czas edycji: 2010-10-19 o 21:08
MissU jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 13:15   #4362
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissU Pokaż wiadomość
Cześć Prześledziłam cały wątek, bo zastanawiam się nad zakupem i zastosowaniem encanto na swoich bardzo kręconych włoskach, którym nie dało kiedyś rady japońskie prostowanie ani jakieś inne prostowanie chemiczne - tak dawno temu, że nawet nie pamiętam jak się nazywało (były nadal kręcone po obu), chociaż nie miałam rozjaśnianych. Na użytek swój i może innych niezdecydowanych spróbuję trochę podsumować.

Plusy prostowania keratyną:

- większość dziewczyn, które to robiły pisze, że warto
- nie masakruje włosów, obchodzi się z nimi raczej łagodnie

Minusy:

- cena obecnie encanto na allegro 230zł - za tyle można mieć na prawdę dobrą prostownicę na całe życie albo chociaż na pół, ceny u fryzjerów na prostowanie inną marką keratyny to totalna masakra - mnie nie stać
- część dziewczyn pisze, że i tak po keratynie musi używać prostownicy, bo nie ma idealnie prostych, ze względu na moje doświadczenia z włosami obawiam się, że byłabym wśród nich
- niektórym włosy puszą się strasznie już po miesiącu od zabiegu
- nie ma pewności, że produkt jest w pełni bezpieczny dla zdrowia

Biorąc to wszystko pod uwagę wydaje mi się, że u mnie pewnie efekt byłby taki sobie i nie utrzymałby się dłużej niż miesiąc, może dwa.Dlatego raczej się nie zdecyduję na keratynkę, chociaż korci, korci i to bardzo, bo może a nuż byłyby prościutkie przez długi czas... Ale rozsądek chyba jednak weźmie górę i pozostanę przy prostowaniu doraźnym i kasę wydam na co innego (chociaż do końca się nie zarzekam). Po suszarce i prostownicy (kilka razy w tygodniu) mam jak druty i o dziwo wyglądają bardzo zdrowo - może dlatego, że używam dobrego sprzętu - jonizacja itp. Tylko czasu trochę szkoda ok 1 godz. 10 min. suszenie i prostowanie razem z myciem.

Czy ktoś podziela moje dylematy? Widzicie inne "za" i "przeciw" prostowania keratyną?

Widze wielkie przeciw, ktore przebija wszystko Jesli masz mocno krecone wloski to musza z nich byc niesamowite loki Pokaz fotke i zobacz na watek kreciolkow - nie pozalujesz

Edytowane przez Jennifer85
Czas edycji: 2010-10-19 o 13:20
Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 13:17   #4363
dorotkam
Raczkowanie

co myslicie o tej prostownicy do zabiegu keratynowego
http://www.rossnet.pl/oferta/?cId=32...9&prId=32027#1

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcount=307
Moje preferencje
dorotkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 14:38   #4364
gaffi
Przyczajenie

A ja myślę, że koleżanka która zrobiła bilans- chyba jednak ma ochotę na encanto;-) jest trochę minusów, jednym z nich to brak stania włosa całkowicie na baczność- ale zdecydowanie przebija to fakt, że nie puszą się! a ich ułożenie zajmuje sekund kilka z suszeniem
Co do Hipp'a pojawia się łupież chyba też muszę co jakiś czas użyć innego szamponu, który dobrze oczyszcza...i nawilża skórę głowy.
Stary 2010-10-19, 17:22   #4365
edytka8787
Rozeznanie

A czy cos sie stanie jesli Nizorala uzyjemy? Bo nie wiem czy zdaze do poniedzialku wykurowac lupiez ;/ Aha a jesli chodzi o te szampony bez sylikonow i odzywki tj teraz Garanier reklamuja Shaume takze powinny byc oki po Encanto

Edytowane przez edytka8787
Czas edycji: 2010-10-19 o 17:24
edytka8787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:18   #4366
ewa_sruba
Przyczajenie

Czesc! Ja jestem chętna!!!!!
Jeżeli to jeszcze aktualne, to odezwij się, proszę
Pozdrawiam.
Ewa
ewa_sruba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:19   #4367
WMakuch
Przyczajenie

To znalazłam na stronie www.anwena.blogspot.com

• Szampony:

Babydream – szampon
Hipp – szampon
Babydream – uniwersalny żel do mycia
Babydream Natura – żel do mycia
Biovax – szampony

• Odżywki:

Isana Hair – odżywka wygładzająca
TBS – bananowa
Garnier – Avocado i Shea
Fructis – Nutri Odbudowa
Schauma – Push-Up Volume- balasam z kolagenem
Joanna Naturia – odżywki bez spłukiwania (np. miód i cytryna)
Artiste – odżywka intensywnie regenerująca z keratyną (sieć drogerii Natura)

• Maski:

Pollena Malwa, Studio Gloria
Kallos Creme al. Latte
Biovax – maski (trzeba sprawdzać- niektóre mogą mieć silikony)
Bingo – różne maski (ja uzywam tej z 5 algami i masłem shea)
Scandic – Coco mask, Water mask (można używać również do mycia)
Elseve – Total repair 5 (tylko 1 silikon daleko w składzie)

• Mgiełki:

Nivea Diamentowy blask
Mgiełki Loton (Keratyna, Jedwab, Rosa)

• Stylizacja:

Nivea Volume – spray unoszący włosy u nasady
Żel lniany – własnoręcznie robiony
Niestety nie znalazłam żadnego lakieru, który nie zawierałby alkoholu (ewentualnie można spróbować samodzielnie taki zrobić z wody i miodu )
WMakuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:25   #4368
oktawia18
Przyczajenie

Hej dziewczyny dziękuje bojuwka1 za zestaw, wszystko doszło tylko ten środke prostujący trochę się rozwarstwił od stania w miejscu ale nie wiem może tak się dzieje, chcę jutro zrobić sobie zabieg w ogóle to myślę czy nie zrobić go na raty ale najpierw mam kilka pytań:
Kiedy nakładamy treatment to rozumiem że pędzelkiem, można potem przeczesac włosy grzebieniem żeby to równomiernie rozprowadzić na pasmie?
To 15minut które mam trzymać preparat to po skończeniu nakładania na całej głowie tak?
I kiedy już wyprostuje prostownica i odczekam 30 minut jest mowa o specjanym szamponie, to chodzi o ten z zestawu czy już taki zwykły dziecięcy?
Z góry dzięki za odpowiedź,
oktawia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 20:39   #4369
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez WMakuch Pokaż wiadomość
To znalazłam na stronie www.anwena.blogspot.com
Ale Anwena jets od nas z wizazu, w sumie to co ona napisała na tym blogu to na podstawie wiedzy z wizazu ;p
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-19, 20:44   #4370
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
Ale Anwena jets od nas z wizazu, w sumie to co ona napisała na tym blogu to na podstawie wiedzy z wizazu ;p
dokładnie tak wizaż jest skarbnica wiedzy

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-19, 21:21   #4371
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
dokładnie tak wizaż jest skarbnica wiedzy
Wizaz jest lepszy niż niejeden lekarz czy kosmetyczka, nie dowiem się od nich tyle co tu :O
Stary 2010-10-20, 05:16   #4372
klaudynka4
Zakorzenienie

GG do klaudynka4 Send a message via Skype™ to klaudynka4

Witam Jak czytam ten wątek to zachwycam się zabiegiem... Nie wiem tylko, czy nadaje się do moich włosów... Są bardzo długie, proste, trochę rozjaśnione i ostatnio dość mocno wysuszone. Zależy mi głównie na poprawie ich gładkości, sprężystości i żeby się tak nie łamały... pomoże?
Stary 2010-10-20, 07:14   #4373
pszczola2000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oktawia18 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny dziękuje bojuwka1 za zestaw, wszystko doszło tylko ten środke prostujący trochę się rozwarstwił od stania w miejscu ale nie wiem może tak się dzieje, chcę jutro zrobić sobie zabieg w ogóle to myślę czy nie zrobić go na raty ale najpierw mam kilka pytań:
Kiedy nakładamy treatment to rozumiem że pędzelkiem, można potem przeczesac włosy grzebieniem żeby to równomiernie rozprowadzić na pasmie?
To 15minut które mam trzymać preparat to po skończeniu nakładania na całej głowie tak?
I kiedy już wyprostuje prostownica i odczekam 30 minut jest mowa o specjanym szamponie, to chodzi o ten z zestawu czy już taki zwykły dziecięcy?
Z góry dzięki za odpowiedź,
tak, jak nałożysz całą keratynę to czekasz 15min.
szampon ten co masz w zestawie, do zabiegu nie uzywamy innych produktów z poza zestawu.

Dla przypomnienia:

1. szampon 2-3x
2. na wilgotne nakładamy keratyne 1cm od skóry
3. po nałożeniu odczekujemy 15min
4. suszymy
5. prostujemy 6-7razy każde pasmo
6. 30min czekamy
7. myjemy włosy szamponem
8. na wilgotne włosy nakładamy odzywke na 15min
9. spłukujemy 50%
10. suszymy i prostujemy 6-7x

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-20, 07:36   #4374
Kapisz
Raczkowanie

Klaudynka4 skoro masz proste włosy a przesuszone, to może lepiej zainwestuj w nawilżanie
Kapisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 07:40   #4375
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kapisz Pokaż wiadomość
Klaudynka4 skoro masz proste włosy a przesuszone, to może lepiej zainwestuj w nawilżanie
Dokładnie, i zrezygnuj z rozjaśniania bo tak to wykonasz syzyfową pracę.
Stary 2010-10-20, 08:44   #4376
garfieldek
Zakorzenienie

A jesli ktos ma rozjasniane, przesuszone wlosy, ale krecone to nadaje sie ????

I jak myslicie najpierw zrobic odrost rozjasniczem, a za jakis czas keratynka, czy odwrotnie??? albo jest to bez roznicy????

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 09:11   #4377
klaudynka4
Zakorzenienie

GG do klaudynka4 Send a message via Skype™ to klaudynka4

ale ja mam bardzo cienkie włosy i może to by je trochę pogrubiło. Ja włosy raz tylko lekko rozjaśniłam castingiem a tak to mam blond. Żadne nawilżanie im nic nie pomoże, na tak cienkie wlosy, one i tak będą się bardzo łatwo przesuszać. Poza tym na grzywce i włosach dookoła twarzy robi mi się okropna "fala"

Edytowane przez klaudynka4
Czas edycji: 2010-10-20 o 09:26
klaudynka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 09:45   #4378
gaffi
Przyczajenie

"ale ja mam bardzo cienkie włosy i może to by je trochę pogrubiło. Ja włosy raz tylko lekko rozjaśniłam castingiem a tak to mam blond. Żadne nawilżanie im nic nie pomoże, na tak cienkie wlosy, one i tak będą się bardzo łatwo przesuszać. Poza tym na grzywce i włosach dookoła twarzy robi mi się okropna "fala"

Wydaje mi się, że keratynka przez to że otacza włos, napewno stwarza złudzenie grubszych włosów, możesz spróbować- przecież to nie jest na całe życie
Po 2 miesiącach będziesz wiedziała- czy warto było.

"A jesli ktos ma rozjasniane, przesuszone wlosy, ale krecone to nadaje sie ????

I jak myslicie najpierw zrobic odrost rozjasniczem, a za jakis czas keratynka, czy odwrotnie??? albo jest to bez roznicy???? "

Tutaj dużo było dziewczyn, które własnie na takie włosy robiły zabieg. M.in. ja. Robiłam jasny blond 2 tygodnie przed keratyną, zastanawiam się czy zrobienie po- nie wykaże różnicy między kolorem odrostu a całych włosów- bo ponoć zabieg zmienia trochę odcień (moje bynajmniej narazie nie żółkną, ale to chyba kwestia dobrej farby).

Edytowane przez gaffi
Czas edycji: 2010-10-20 o 09:47
Stary 2010-10-20, 12:58   #4379
WMakuch
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość

Ahhh To dziękuje Anwena za tą stronkę.
WMakuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 13:34   #4380
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez WMakuch Pokaż wiadomość
Ahhh To dziękuje Anwena za tą stronkę.
nie ma za co to dla mnie wielka przyjemność prowadzić takiego bloga- w końcu mogę się wygadać, bo znajomi i rodzina już nie chcą słuchać o włosach

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości