|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starsi mężczyźni i młodsze kobiety - 10 lat i więcej? :) cz.2
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4352 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Amaa Czas edycji: 2013-08-23 o 20:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
BAN stały
|
Było mi głupio, bo jak ostatnio stwierdziłem, że bardzo podoba mi się dziewczyna 8 lat młodsza (takie męskie pogadanki przy wódce), to usłyszałem, że mam skłonności delikatnie "pedo" (a dziewczyna naturalnie w wieku poborowym). Dzięki dziewczyny, dzięki temu tematowi chyba przemyślę sprawę i tak szybko się nie poddam!
Edytowane przez Imperialista Czas edycji: 2013-08-23 o 21:24 Powód: Literówka przy liczbie |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było kilka osób które wprost nam powiedziało co sądzi o naszym związku, reszta raczej wolała się podzielić tym w towarzystwie. ![]() Na ulicach nikt nas nie wytyka palcami bo wielkiej różnicy między nami nie widać. ![]() Poza tym u nas się to wzięło też z tego że ja ogólnie pochodzę z biednej rodziny a TŻ z dość zamożnej. Wszyscy myślą że on mi sponsoruje a to nie prawa. Ja staram się w miarę możliwości zarabiać na siebie, więc to nie jest tak. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Roguc mym Bogiem, Coma nałogiem, muzyka postawą, koncerty zabawą narCOMAnka http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach Edytowane przez _Desolation Czas edycji: 2013-08-23 o 21:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
BAN stały
|
Naturalnie ta różnica to 8 lat, ale uspokajam, nie jestem muzułmaninem. Wiek poborowy to końcówka gimnazjum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4357 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak naprawdę to traktujemy się normalnie, partnersko. W zasadzie to nie ma o czym pisać, bo to jest zwyczajne normalne życie. 2. Nie pojawia się myśl, że przestanie sie podobać. Może dlatego, że wolę życie tu i teraz a nie zaprzątanie sobie głowy głupotami. Jeśli kiedyś coś sie między nami popsuje, coś pęknie, skończy się, to zrobimy to samo co każda inna para równolatków - rozstaniemy się. Proste ![]() 3. Mamy te same priorytety. Nie związałabym się z kimś, z kim drogi mi się rozmijają. 4. Ja nie mam problemu z naszą różnicą wieku. Nie bardzo mnie też obchodzi, czy społeczeństwo to akceptuje, czy nie. Jeśli ktoś ma z tym problem, to jest to jego problemem, nie moim i to niech on sobie z tym radzi. A poza tym, też nie przesadzajmy. Nie żyjemy w kraju i czasach, że moglibyśmy za taki związek zostać spaleni na stosie albo tatuowali by nam szkarłatną literę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj maz poznal mnie jak mialam 17 lat, on 36 wiec tez slyszelismy ze pedo i tak dalej, jesli obydwie strony chca i nie czuja sie zmuszane w czym problem??? Zobacz moj maz po 6 latach zmienil sie o 180º czego zadna rownolatka z ktorymi byl nie dokonaly, przyszla smarkula i przewrocila mu swiat do gory nogami ![]() ![]()
![]() |
#4359 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. Mysle, ze jak się kogos kocha to nie wazna jest roznica wieku, albo chcesz z kims byc/opiekowac sie nim albo jestes z nim tylko bo fajnie wyglada albo kolezanki Ci zazdroszczą ![]() 3. Co do zalozenia rodziny i dzieci zgadzamy sie w 100% (jak sie poznalismy ja mialam 21 tz 31), oboje chcemy miec dziecko za ok rok, 2 lata , ale jakbysmy teraz wpadli to i tak bylibysmy szczesliwi ![]() 4. Z tym czy zwiazek jest latwiejszy zalezy od partnera. Mozna miec starszego partnera ktory jest niedojrzały, albo rownolatka ktory jest dojrzaly i z korym jest super. Ja akurat bedac w zwiazku z rownolatkiem czulam się jak mama dojrzewającego nastolatka, natomiast teraz czuję się jak 100 procentowa kobieta i partnerka , tak więc z mojej perspektywy - zwiazek ze starszym mężczyzną jest latwiejszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Rozeznanie
|
a ja się zakochałam w kimś duuuużo starszym i jestem załamana :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
BAN stały
|
Dobrze wiedzieć, że moja przyszła luba jest w podstawówce jeszcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
astro-loszka
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4366 |
Raczkowanie
|
Witam,
udzielałam się już wcześniej, ale się przypomnę. Poznaliśmy się, kiedy ja miałam 19 lat. Zaczęliśmy się spotykać, kiedy miałam lat 23. On jest 12 lat starszy, teraz ma lat 39 a ja 27. Nigdy nie traktował mnie jak dziecko, ja od początku pracowałam, więc finansowo też nie miałam zamiaru, aby mnie wspierał. Normalny związek, rozwijający się w normalnym tempie, na partnerskich zasadach. Oczywiście, jak w każdym związku, były i na pewno będą jakieś nieporozumienia, ale to normalne. W sierpniu wzięliśmy ślub i jesteśmy najszczęśliwsi na świecie, kochamy się z dnia na dzień coraz bardziej i nie wyobrażamy sobie życia bez siebie. Jest cudownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i tak ma byc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Rozeznanie
|
ode mnie, dziewczyny, macie same propsy i życzenia szczęścia. małżeństwo moich rodziców to najbardziej udany związek, jaki widziałam w życiu, a dzieliło ich 21 lat i kompletnie odmienny bagaż doświadczeń (ojciec miał wcześniej 2 żony i córkę, mama nikogo). niestety, siła wyższa zwana rakiem zakończyła je po 15 latach, więc życzę wam również z całego serca, abyście wam było dane z waszymi tż więcej czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zadomowienie
|
sevenofnine podziwiam twoją mamę że nie bała się, że skończy jak poprzednie żony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Raczkowanie
|
Mój był wcześniej w wielu związkach i na początku bałam się, że jestem "jedną z wielu". Nigdy nie był żonaty i miałam obawy, że on po prostu prowadzi taki styl życia. Liczyłam się z tym, ale stwierdziłam, że dam temu szansę, no i "jedna z wielu" okazała się "tą jedyną"- najpierw mi się oświadczył (zatkało mnie zupełnie, byłam w totalnym szoku), a po roku stanęliśmy na ślubnym kobiercu
![]() P.S. Mój TŻ, który zresztą tak jak ja nigdy nie planował zakładać rodziny (chodzi o dzieci), ostatnio zmienił kompletnie na ten temat zdanie, i chciałby mieć ze mną dziecko. Ślub chyba dużo zmienia, bo i ja do tematu bardziej otwarcie podchodzę i nawet nie mam nic przeciwko ![]() Trzymajcie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Przyczajenie
|
Hejjj dziewczyny! Widze ciekawy temat do ocgruzowania
![]() ![]() ![]()
#4372 |
Zadomowienie
|
ojj jak dawno się tu nikt nie odzywał :P
U nas jak narazie dobrze :P 5 lat razem ale ostatnio ciągle myślę o ślubie.. bardzo bym chciała ale nie mamy kasy.. ;/ plus długi.. tzn TŻ bo ja nie mam z czego długów mieć :P No i niby zaręczeni ale czekam i czekam.. i jak sobie pomyślę że ja młoda mogę spokojnie jeszcze 10 lat czekać na ślub ale TŻ już 45 by miał albo i więcej.. to już mi się nie uśmiecha ![]() ![]() TŻ mówi że za 3 lata długów już nie będzie bo spłaci.. i wtedy będziemy mogli myśleć o ślubie- już działanie.. no dziadkiem z wyglądu i zachowania nie jest ale wiekowo... No nie uśmiecha mi się to :P i mam schizy... Wolałabym żeby był młodszy do ślubu haha :P Boże... ale mam problemy nie? ;/ śmiech na sali.. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- a potem mi powie że już się nie opłaca bo za stary jest.. jezu nie przeżyłabym już tego ![]() No nakręciłam się na ten ślub jak nastolatka.. no ale mamy dziecko i mam parcie no... on niby też.. gdyby nie te długi... A sytuację finansową mamy bardzo kiepską- też dlatego musiałam z powrotem zamieszkać z rodzicami, Tż spłaca swoje długi.... marnie to wszystko widzę ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Wtajemniczenie
|
oddychaj kinia, oddychaj, spokojnie
![]() Nie tacy "panowie młodzi" ślub brali ![]() Jak kinia sytuacja: tż vs Twoi rodzice? |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny, kiedyś nie dopuszczałam myśli o związku z facetem starszym nawet o 5 lat, ale z czasem zauważam, ze coraz bardziej pociągają mnie fizycznie i psychicznie mnie faceci ok. 40 lat, a sama mam 28. Niestety w moim środowisku tacy są już żonaci lub w długich związkach więc odpada. Poza tym często już mają dzieci, co dla mnie byłoby nie do zaakceptowania.
Na razie nie mam nikogo na oku, ale zastanawiam się jakby to u mnie było. Będę sobie Was podczytywała. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Raczkowanie
|
A mój facet jest ode mnie starszy 13lat ;p
A znamy się od 3 lat, jestesmy razem oficjalnie pol roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zadomowienie
|
taka sobie jedna im jestem starsza tym chyba więcej wad widzę w tym związku ;/ i to właśnie przez wiek ;/ bo TŻ sam w sobie jest fajnym człowiekiem i naprawdę dobrze mi z nim ale nie pogniewałabym się jakby był młodszy...
Może to głupie, gadam w sumie jak małolata aż mi wstyd.. ale trochę się boję.. ja spokojnie mogłabym się jeszcze dorabiać mieszkania, wesela.. drugiego ewentualnego dziecka.. ale z jego wiekiem wszystko wykluczam ;/ Jak sobie pomyślę że on już pół życia albo i ponad pół ma za sobą a ja dopiero wkraczam w okres urządzania się, wychowywania dzieci to dziwnie się czuję.. Boję się że przez resztę życia będę sama albo z... dziadkiem? A skoro tak myślę to może jednak nie jesteśmy stworzeni dla siebie.. sama nie wiem.. No martwi mnie ten wiek... Z drugiej strony jakoś nikogo po drodze ciekawego nie spotkałam (choćby kolegę nowego) bo pewnie w moim wieku już wszyscy pozajmowani.. zresztą i tak już większość moich znajomych bierze ślub, zaczynają mieć dzieci.. więc tak czy siak pewnie będę z rozwodnikiem z dziećmi :P z tym że albo w moim wieku/przybliżonym albo starszym tak jak teraz... Przeraża mnie to życie, nie wiem czy dobrze wybrałam.. im dłużej się nad tym zastanawiam tym gorzej mi wychodzi... Co do rodziców.. mama się nie wtrąca, śmiem twierdzić nawet że go toleruje, nie zachowuje się już tak jak kiedyś ale nadal jest mega bariera. Ale już mi nie lamentuje co najwyżej bykiem spojrzy.. ale siedzi cicho. A tata, jak to tata, nie ma go na co dzień, ma to gdzieś i jednocześnie nie podoba mu się to :P Przywykłam.. ważne że nie lamentują tylko siedzą cicho. I jeśli nam nie wyjdzie to na pewno nie dlatego że TŻ się mną zabawił czy wykorzystał tak jak to moi rodzice pewnie nadal myślą... jak nam nie wyjdzie to tylko przeze mnie... bo mam schizy na temat jego wieku.. jak miał 38 to tak nie schizowałam ale odkąd ma powyżej 40 i co roku cyferka więcej.. dobija mnie to ;/ ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Marbella co do tych dzieci. Piszesz że nie zaakceptowałabyś tego.. wiesz wszystko zależy od punktu siedzenia.. ja nigdy bym nie pomyślała że będę z facetem prawie 20 lat starszym w głowie mi się to nie mieściło... a jak amor trafił to jeszcze na dodatek mam rozwodnika z 2 dzieci i byłą żoną za płotem.. jakby ktoś kiedyś mi powiedział że w ogóle będę z facetem który ma dzieci z inną to bym popukała się w głowę.. a ja wszystko co najgorsze zgarnęłam.. Dużo mi to daje też że dzieciaki ma już w miarę duże, starszy z dziewczyną woli spędzać czas, zakochany po uszy, młodszy teraz nie ma zbytnio brata w domu więc próbuje z nami spędzać czas (tu akurat plus, przynajmniej moje dziecko ma z kim się pobawić poza domem) poza tym dogadujemy się, są duzi. Ale mimo wszystko i tak mi z tym źle, ale zaakceptowałam bo są fajni a że są to nie ich wina...poza tym już nie chcą tak z rodzicami spędzać czasu, wolą swoje towarzystwo więc też na plus starszych dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
BAN stały
|
Dla mnie facet ponad 10 lat starszy to już trochę przesada. Nie wyobrażam sobie normalnego związku 18 latki z 30 latkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zadomowienie
|
Dobrze Imperialista napisałeś, TY sobie takiego związku nie wyobrażasz
![]()
![]() |
#4379 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4380 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi zaczynają przeszkadzać cyferki same w sobie. Nie wiem czy słusznie czy nie bo skoro same cyferki to pół biedy gorzej jakby się czuł dziadkiem i był dziadkiem no nie? a tak nie jest więc albo sama sobie stwarzam problemy pod tym względem albo coś jest na rzeczy i z czasem to mi wyjdzie bokiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.