|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4353 |
|
Przyczajenie
|
Karolca dzieki za inf. korzenie nie wyłaza spod spodu wiec chyba mu dobrze w tej ciasnocie, chociaz korci mnie przeprowadzka do wiekszego domku ale jak zgubi pąki
.a jeszcze mam pyt odnosnie podlewania: zanurza sie go po same brzegi w wodzie i czeka ok 20min ? aha i czy potrzebny jest keramzyt? mam zamiar dokupic osłonke i na dnie nasypac keramzytu. myslisz ze moge tak zrobic czy najlepiej zeby był wymieszany razem z kora i innymi dodatkami? |
|
|
|
#4354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moje spełnianie potrzeb upartego Cymbidium w tym roku zaowocował tak
|
|
|
|
|
#4355 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
moja kambria wypuściła coś jak nową bulwę i już jest bardzo wielka, ale nadal pączków nie puszcze
![]() Cytat:
to jest mój wymarzony kwiatek, ale jak go widziałam to kosztował ponad80zl wiec mi bylo szkoda kasy tym bardziej ze nie mam za duzo teraz miejsca i boje sie, że by mi padl szybko![]() a teraz pytanie, minęło 2 tyg jak przesadzałam reanimowanego storka. mogę go już podlać??? obcięłam mu pędy nad 1 oczkiem i dzisiaj zauważyłam,że puszcza coś z tego oczka także może będzie żył
|
|
#4357 |
|
Rozeznanie
|
jeżeli minęły 2 tygodnie to rany powinny być zasuszone więc spokojne możesz nawodnić kwiatka
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny w tenpiekny zomowy dzionek
Poniewaz za oknem slonce - w koncu i w moim salonie - postanowilam troche popstrykac i zrobic nam na stronie kolorowo Wiec sie chwale zakwitnieta krowka, moja elegant beauty i nowym nabytkiem - pelioricem
|
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
I cos dla milosniczek ladnych widokow - specjalnie sie poswiecilam i w te mrozy wylazlam na dwor - kiedys mieszkalam na drugim koncu tego fiordu - o tyle krotsza mam droge do cywilizacji
|
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Norka zabiłaś mnie tymi zdjęciami.
Boski jest ten w kropeczki "wyśrodkowane" jeszcze takiego nie widziałam! I ten widoczek-pozazdrościć.
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
norka a koty nie zjadają Ci storków?
|
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Starszy jakos zawsze byl bardziej ulozony i nie przejawial wiekszego zainteresowania storkami - w odroznieniu od hoi i trzykrotki za ktore byl notorycznie karcony no i chyba ma teraz uraz kocisko
Ma swojego ulubieca, ktorego przekwitly ped uzywa do drapania brodki Mlodsze to byl urwis pedziwiatr i do samego poczatku kwiatowy niszczyciel - wiec mamy pogryzione liscie, polamane liscie i pedy - zwala paskuda donice kiedy jej dupsko sie nie miesci na parapecie obok kolegi No ale juz jej przeszlo, pierwsze 9 miesiecy zycia miala jakies takie niezgrabne ze gdzie sie pojawila to kwiaty lecialy, od miesiaca nic nie spadlo i miejmy nadzieje ze tak juz zostanie Ciesze sie ze sie foteczki podobaly, na rozkwicie niedlugo beda vuylstekeara i taki zolty faloslaw - az 2 paki ma no i zapoczkowany olbrzym - jego mega ped (dolna czesc)widac na zdjeciu miedzy krowka a elegant beauty to sie powstawia foteczki ![]() Ariena - ten srodkowo kropkoway sie zwie Elegant beauty i gdyby nie fakt ze ma jakis feler z korzeniami - zauwazylam ze sie wszyscy skarza ze ma nile tendencje - to jest bezroblemowy i kwitnie jak szalony, bardzo wytrzymale kwiaty ma. Ma wiele wariantow tego kropkownia od takich delikatnych jak u mnie do duzych krop Wygoogluj Moj juz ma system korzeniowy w porzadku ale po przyniesieniu ze sklepu bylo fuj!!
Edytowane przez norka27 Czas edycji: 2011-02-20 o 17:37 |
|
|
|
#4364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4366 |
|
Raczkowanie
|
norka Ty nie dość, że te storki masz takie boskie, to do tego te widoczki
|
|
|
|
#4367 |
|
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny mam problem z moim storczykiem,od miesiaca stanął w miejscu.2 miesiące temu wypuścił nowy pęd kwiatowy na którym miał już pąki (pąki sa zamknięte i zaczynaja usychac)i nowego liścia ale w pewnym momencie przestał rosnąć.Jego korzenie są suche i nie widac nowych.Zmieniłam mu podłoze ale to nic nie dało.A do tego jeszcze jego liście są wątłe i zaczynają żółknąć.Proszę o pomoc !!!!!!!! Z góry dziękuje
|
|
|
|
#4368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam Sylwia |
|
|
|
|
#4369 |
|
Zadomowienie
|
Norka cudowny ten twój parapet
kolorowy gdy za oknem sroga zima nie mogę się napatrzeć i ten piccoloAriena sliczny szukam takiego. niestety wczorajsze moje polowania zakończone rozczarowaniem. Ceny kosmiczne a i kwiatki pozostawały wiele do życzenia
|
#4370 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki wielkie za odpowiedz
|
|
|
|
#4371 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zakwitła moja groszkowa cytrynka
![]() A upewnijcie mnie nowy pęd kwiatowy wyrasta? jest tak z 2 stron.
|
#4372 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, ale wy macie cudne te storki. Nawet nie wiecie jak ja żałuję, że mam tylko jedno okno i to małe w pokoju. Ale staram się ich zmieścić na parapecie jak najwięcej (jeszcze ze 2 wejdą na pewno :P). A może wiecie, gdzie teraz można kupić Cymbidium? Bo poluje na niego, ale jakoś nigdzie nie mogę trafić :P
|
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam storka(zapomniałam jaka odmiana) no i widze, że powoli umiera,ale wypuścił małego dzieciaka z boku i podpowiedzcie mi czy odrywac go i zasadzin w nowej doniczce cyz ma sobie rosną z mamusią?
|
|
|
|
#4374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja swoje kupiłam w Castoramie. Ostatnio jak byłam to na sprzedaż były, ale już przekwitnięte za mniejszą cenę.
|
|
#4375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4378 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
któraś z Was wspomniała o kupowaniu na allegro, właśnie sobie sprawdziłam. Ale tam mają śliczne storki
a teraz się pochwalę - mój dopiero co rozkwitnięty storczyk kupiony był w wakacje, więc nie czekałam na 2 kwitnienie bardzo długoa 2 zdjęcie to Cambria. Zaznaczyłam strzałką, część która urosła od wakacji, czy myślicie, że może tam puścić pąka??? Chciałabym żeby mi rozkwitła jeszcze
|
#4380 |
|
Zadomowienie
|
Super
teraz zaczyna kwitnąć więc pędy jakby się troszkę zatrzymały. Może więcej słońca za jakiś czas zachęci je do dalszego wzrostu
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

to kto tutaj jest obeznany?
to jest mój wymarzony kwiatek, ale jak go widziałam to kosztował ponad80zl wiec mi bylo szkoda kasy tym bardziej ze nie mam za duzo teraz miejsca i boje sie, że by mi padl szybko

, w takim razie podlewam
Wiec sie chwale zakwitnieta krowka, moja elegant beauty i nowym nabytkiem - pelioricem

No ale juz jej przeszlo, pierwsze 9 miesiecy zycia miala jakies takie niezgrabne ze gdzie sie pojawila to kwiaty lecialy, od miesiaca nic nie spadlo i miejmy nadzieje ze tak juz zostanie
no i zapoczkowany olbrzym - jego mega ped (dolna czesc)widac na zdjeciu miedzy krowka a elegant beauty