|
|
#4351 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Psychiatra- cz 3
Cytat:
|
|
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
musze sie zgodzic
ten test z lekami to dosc mega dziwne i nie slyszalam o tak niepowaznych praktykach psychiatra zadaje pytanie zazwyczaj: czy podejmuje sie Pani swiadomie leczenia lekami? mowisz tak- dostajesz recepte dostalas Monimyszek recepte? dla mnie to dosc nie powazny ten test:/ |
|
|
|
#4353 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Psychiatra- cz 3
Brook
dawno Cie nie widzialam.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cóż, nie jestem pępkiem świata i oprócz mnie ma mase innych pacjentów, to tylko człowiek, do tego psychiatra. Jak dla mnie w jej zachowaniu nie ma niczego złego, u mnie lęk i bezsennośc nie wrócili , jak wcześniej, wiec coś jednak miało to na rzeczy. Generalnie chodziło o to, że te lęki, bezsennosc, chudniecie - objawy depresyjne nie wróciły, nawet jak byłam w strachu. Cóż lekarka jak lekarka, idealna nie jest, ale nie mam zamiaru płakać z tego powodu. Zrobiła jak zrobiła, nie ona pierwsza nie ostatnia - takie jest zycie. Ja już kilka razy zauważayłam, że daje mi taką dośc dużą swobodę w tym leczeniu. No, ale ważne, że jest dobrze. Jak przypomnę sobie to co działo się rok temu, płakać mi sie chce.
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2013-09-17 o 08:02 |
|
|
|
|
#4355 |
|
Wtajemniczenie
|
może to taka diagnostyczna prowokacja - bo do elementu terapii prowokatywnej to troche daleko
|
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż... testy na osobowosc w końcu jednak robić zaczęłam....
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2013-09-17 o 08:16 |
|
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Absurd jak dla mnie, wybacz.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4358 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Psychiatra- cz 3
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i poszłam na te testy całe, bo jak do tej pory jakoś to zaburzenie osobowości spychałam na tor dalszy, to tyle. Wielkiej filozofii w tym nie ma. Tak mi to o na przestawiła, jak było nie wiem i nie wnikam już w to.
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2013-09-17 o 10:16 |
|
|
|
|
#4360 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Psychiatra- cz 3
Cytat:
Tak to ta lekarka mi tłumaczyła. No nie wiem.
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2013-09-17 o 10:50 |
|
|
|
|
#4362 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Psychiatra- cz 3
Cytat:
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Psychiatra- cz 3
Cytat:
Dla mnie korzyśc taka: że mnie już wszystko jedno na co choruję, aby wyzdowieć, tego jednego pragnę. Po za tym chyba nigdy do końca nie wiadomo, kto na co choruje jeśli chodzi o choroby psychiczne. No bo skąd np. wiadomo, że te moje paskudne natręctwa to nie urojenia były? Ano nie wiadomo moim zdaniem. Albo co z tego może być? No nikt nie wie, nikt.
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2013-09-17 o 10:58 |
|
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam już wyniki testów. A więc nie mam zaburzonej osobowości, mam cechy trzech osobowosci, ale nie można - podobno - zdiagnozozwac tego jako zaburzenia osobowosći, bo wyniki sa w normie, albo na granicy normy. Mam wysoką nerwowosc, depresyjnosc, zok, psychotyzm.
Natomiast moje problemy rodzinne, ktore troche tak olewałam, nie sa jednak takie błahe, a wiec problemem nie jestem tylko: "ja" sama w sobie. Głownym problemem jest to - że nie mam oparcia i nie mam " gruntu" pod nogami, tak mi powiedziano. Cóż...no taka jest prawda niestety. Tak czy inaczej cieszę się, że nie mam zaburzonej osobowości, tylko, że myslałam, że te moje problemy osobiste to są jednak mniejsze, a tu się okazuje, że nie koniecznie.
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2013-09-21 o 15:32 |
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
a z urojeniami jak wyszlo, tez masz czy nie?
problemy wszelkie na terapii pomalu sie przepracuje |
|
|
|
#4366 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny, czy można do Was dołączyć? Mam problem z lękami, od listopada zdiagnozowaną depresję. Podejmowałam próby leczenia ale za każdym razem rezygnowałam. Pomimo tego, że przez lato czułam się trochę lepiej, teraz czuję, że wracam do punktu wyjścia. Znowu pojawiają się lęki, boję się wychodzić z domu, nie mam motywacji do niczego, nie mam siły na nic.
Nikt oprócz mnie nie wie o problemie, po prostu wstydzę się tego. Ani rodzice, ani mój chłopak nie mają o niczym pojęcia. Wiem, że jeśli chcę sobie pomóc, muszę zacząć działać ale cały czas liczę na to, że samo przejdzie (tak, wiem, to mija już od roku). Z drugiej strony cały czas myślę, że ludzie mają o wiele poważniejsze problemy, a ja sobie coś tylko wymyśliłam. |
|
|
|
#4367 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#4368 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W listopadzie byłam u psychiatry, dostałam leki ale nie zaczęłam ich brać, bardzo bałam się skutków ubocznych i w sumie nie wierzyłam w tą całą diagnozę, chyba ciężko było mi uwierzyć, że jest aż tak źle, że muszę korzystać z pomocy psychiatry. Po pomoc ponownie udałam się na początku maja, najpierw poszłam na terapię, terapeutka zaproponowała żebym ponownie odwiedziła psychiatrę, tym razem dostałam leki: Elicea i Tricotto CR. Zarówno leki, jak i terapia pomagały ale zbliżały się wakacje i powrót do domu na wakacje. W domu czułam się już tak dobrze, że odstawiłam niedawno leki i wszystko znowu wróciło. Nie lubię kiedy ktoś się o mnie martwi, zawsze wolałam radzić sobie sama i pokazywać innym, że dobrze sobie radzę. Mówienie o własnych problemach jest dla mnie pokazywaniem słabości (do takiego wniosku doszłyśmy z terapeutką). Co do chłopaka, boję się, że się po prostu wystraszy, że mnie zostawi, wiadomo jakie jest podejście dużej części społeczeństwa do chorób psychicznych... Teraz się nie leczę ale kiedy widzę co się dzieje, a przez większość czasu dosłownie trzęsę się ze strachu wiem, że albo sięgnę po pomoc albo nie wytrzymam i coś sobie zrobię. |
|
|
|
|
#4369 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba musisz się pogodzić z tym, że jednak nie ze wszystkim sobie radzisz. Fajnie pokazywać, że sobie radzisz, ale co z tego, skoro sobie nie radzisz? Po mojemu nie ma sensu ukrywać prawdy przed najbliższą rodziną i chłopakiem. Jeśli facet zostawiłby Cię z powodu samej depresji, byłby palantem i nie byłoby czego żałować (inną sprawą jest fakt, że osoba- nie mówię o Tobie - choruje i nic z tym nie robi, a jęczy, grozi samobójstwem itd. To wyniszcza i jak najbardziej rozumiem, że można opuścić osobę, która nie szuka pomocy (tworzy się relacja toksyczna)). Bez sensu jest się z tym męczyć samemu. No i warto uczęszczać na terapię Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-09-22 o 00:17 |
|
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
to dobrze- czyli wczesniej sama musiala postawic błedna diagnoze z tymi urojeniami i moze dlatego testy chciala zebys zrobila by miec pewnosc i jak cos wykluczyc niepotrzebne
|
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona nie postawiła błędnej diagnozy, wciąz twierdzi, że mam zaburzenia osobowosci oraz stany lękowo - depresyjne. A ja mam już tego wszystkiego powyżej...
|
|
#4373 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawia mnie tylko co to takiego ta triada psychotyczna.
|
|
#4375 |
|
Naczelna Nastolatka
|
wg mnie to ty za dużo energii i czasu poświęcasz na rozgrzebywanie swoich objawów i samopoczucia. Dobrze byłoby gdybyś miała dobrego psychiatrę, któremu ufasz i żebyś stosowała cierpliwie kurację, którą ci zapisze. Bez niepotrzebnego analizowania, szukania, czytania i intelektualizowania. Takie zachowania bardzo negatywnie wpływają na przebieg leczenia.
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez monimyszek Czas edycji: 2013-09-22 o 20:38 |
|
|
|
|
#4377 |
|
Naczelna Nastolatka
|
sabotujesz swoje własne leczenie takim zachowaniami. Zastanów się nad tym i jeżeli chodzisz na terapię to przedstaw ten temat terapeucie.
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba za mocno powiedziane. Stosuję leki wg. zalecenia lekarza, chodzę na terapię i zrobiłam testy. Nie przesadzaj.
|
#4379 |
|
Naczelna Nastolatka
|
zdecyduj się, dwa posty powyżej napisałaś, że masz takie zachowania. takie zachowania mają zły wpływ na leczenie zaburzeń psychicznych. Nie ma w tym przesady, tylko stwierdzenie faktu.
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ale farmakoterapię przeciez stosuję, natomiast moje leki przed choroba i zachowanie takie, a nie inne to już inna bajka. Wiem, że powinnam się zdystansować.
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

dawno Cie nie widzialam.