Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-14, 13:32   #4351
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

ktos ma kontakt z hd?
Stary 2010-09-14, 13:52   #4352
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

itakasia chyba niezawsze ma

jaszczka mi mowila polozna ze moze tak sie dziac i zeby robic oklady z lyzeczki sody oczyszczonej rozpuszczonej w wodzie ale zeby napierw nawilzyc cialko np oliwka zeby nie wysuszyc skory

a ja sie godzinke zdrzemnelam bo moje dziecko tez spalo wiec skorzystalam z tego i ja a ze caly dzien pada to taka senna pogoda
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 13:55   #4353
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a ja sie godzinke zdrzemnelam bo moje dziecko tez spalo wiec skorzystalam z tego i ja a ze caly dzien pada to taka senna pogoda
U mnie tez pada, nastka jakas niespokojna byla, ale wkoncu zasnela w bujaczku, nie bede jej ruszac niech spi, bo chyba ze zmeczenia nie moga zasnac...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 13:58   #4354
itakasia
Zakorzenienie

ja mam juz dziewczynki w komplecie, zaraz obiadek, czekam az sie Zosia obudzi, karmienie i pozniej zawoże Marysie na tance. a pogoda tez kiepska, pada co chwile, szaro, zimno, ble
Stary 2010-09-14, 14:00   #4355
jaszczka
Zadomowienie

Karolcia, Anoxa - dzięki! tej maści to tu pewnie nie będzie, ale sodę mam zaraz coś pokombinuję

A tymczasem borem lasem chyba przestało padać, dziecko nakarmione i ani myśli spać to chyba się przejdę na mały spacerek
coś dobry humor mam ta kawa wlała ogrom optymizmu w moje żyły

do potem!
Stary 2010-09-14, 14:06   #4356
Alguien
Zadomowienie

zabka
Skoro mnie wywolalas, to juz napisze
Przyznam, ze podczytuje Was czasami (nie jestem caly czas na biezaco), ale jakos nie umiem sie tutaj wkrecic juz. Wlasnie Basia84 pisala, ze rozni sie wychowywanie dzieci w PL i USA i podzielam jej zdanie. Nie chce sie rozpisywac o szczegolach, bo moze i ktos moglby sie dziwnie poczuc, a tym bardziej nie chce zadnych klotni tutaj, wiec stwierdzilam, ze zamilkne

Dziekuje, ze pytasz o Milenke. Wszystko u nas dobrze. Wymioty skonczyly sie jak reka odjal jakies 1,5 miesiaca temu. Gada jak najeta od 7 tygodnia zycia i ciesze sie niesamowicie z kazdego jej postepu No i rosniemy sobie powoli.
A wyglada juz tak

Pozdrawiam Was mamuski!
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:10   #4357
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
zabka
Przyznam, ze podczytuje Was czasami (nie jestem caly czas na biezaco), ale jakos nie umiem sie tutaj wkrecic juz. Wlasnie Basia84 pisala, ze rozni sie wychowywanie dzieci w PL i USA i podzielam jej zdanie. Nie chce sie rozpisywac o szczegolach, bo moze i ktos moglby sie dziwnie poczuc, a tym bardziej nie chce zadnych klotni tutaj, wiec stwierdzilam, ze zamilkne

Dziekuje, ze pytasz o Milenke. Wszystko u nas dobrze. Wymioty skonczyly sie jak reka odjal jakies 1,5 miesiaca temu. Gada jak najeta od 7 tygodnia zycia i ciesze sie niesamowicie z kazdego jej postepu No i rosniemy sobie powoli.
A wyglada juz tak

Pozdrawiam Was mamuski!

Ale fajnie obie wygladacie a Milenka jakie ma wieelkie oczy
Napisz prosze jak wyglada wychowywanie u Was i czym sie rozni - nie zeby sie klocic ale z czystej ciekawosci pytam
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-14, 14:11   #4358
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
zabka

A wyglada juz tak

Pozdrawiam Was mamuski!
Śliczna i jaka juz duza i podobna do mamy?? A ty pracujesz, czy zajmujesz sie mala??

ja chetnie tez poslucham o wychowaniu, ja uwazam ze u nas to troche zacofanie no ale...

Stary 2010-09-14, 14:27   #4359
vette
Zadomowienie

czesc Alguien

zabka poczytaj o treningu HIIT jesli lubisz biegac, nie ma sobie rownych

alutka efekty sa juz po kilku tygodniach pod warunkiem, ze nie jesz slodyczy, chipsow, frytek, zastraszajacej ilosci bialego chleba, zywnosci przetworzonej a lubisz : warzywa,ciemne pieczywo, zdrowe tluszcze, owoce, te dobre weglowodany i duuuuzo duuzo bialka

tresciwe sniadanka czyli np jajka albo owsianka
przed zasnieciem tylko bialko wolnowchlanialne, czyli bieluch, wiesniak ..
plus jeszcze 3 lub 4 pelnowartosciowe posilki zgodnie z wlasnym zapotrzebowaniem kalorycznym

a cwicz codziennie zaczynajac od kilku minut doslownie,w tygodniu musisz sobie zrobic jeden dzien wolnego od jakichkolwiek cwiczen
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:29   #4360
Xawmeli
Rozeznanie

vette--dziekuje, jestem u mamy i wlasnie chcialam jej pokazac ten koniakow
augulentin--ale sie stesknilam!!!!szok-szal!!!! zawsze pilnie czytalam Twoje rady i teraz chcem sie dowiedziec o najwieksze roznice....o piciu juz wiemy--w usa sie nie poi do 6 mca o kremach z filtrem tez ze u Was sie nie stosuje u nas tak....co jeszcze co jeszcze....aa i te gondole hehe na naszych chodnikach--daja wiele do zyczenia....aaa mialam powiedziec--zdjecia slubne mnie ujely....
milenka-ale ona juz pannica u lalalala...i ta madrosc z oczu fiu fiu.....
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:53   #4361
anoxa
Zakorzenienie

alguien mala slodka

w irlandi jak bylam tez bardziej preferuja zimny chow u nas tak bardziej sie wszyscy pieszcza z dziecmi tam wiatr nie wiatr bez czapki taki noworodek chodzi jak chory z goraczka nurofen lub calpol plus antybioty i do przedszkola(tam mozna w przedszkolu podac calpol to cos jak nasz panadol i jak rodzic wypelni formularz to mozna podawac antybiotyk )

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

wogole wam nie pisalam moj maly lubi lezec mi na brzuchu i ostatnio tak lezal glowe mial miedzy moimi piersiami i mu sie ulalo a mi wszystko wplynelo miedzy piersi

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

dziewczyny kupujecie dziecia chodziki??? bo slyszalam rozne opinie w sumie mojej siostry obie cory chodzily w chodzikach i wszystko jest ok
Stary 2010-09-14, 15:07   #4362
wiolek1
Zadomowienie

dzięki dziewczyny kochane jesteście
próbowałam sama w domu na spokojnie ruszać jakieś przedmioty efekt taki sam
a co do światełka....
no właśnie dzisiaj byłam u okulisty i badając wzrok do mnie z tekstem że jaskry nie ma (pocieszające ehhhhh )
no i ogólnie oczy " z zewnątrz " wyglądają dobrze, nie widac żadnych nieprawidłowości ale... świecąc latarką małemu po oczach w ciemnym pomieszczeniu ten kompletnie nie reagował, ani nie zamykał ani nie mróżył nic. okulista chyba chciał mnie pocieszyć i taki troche zmieszany mówi, że dzieci różnie maja że czasem coś tam coś tam ale w każdym razie to jest jakaś nieprawidłowość i mam koniecznie jechac do tej okulistki od dzieci ona sprawdzi jak z przesyłaniem tego do mózgu czy coś takiego, nie znam się
mi wydaje się, że on widzi tylko własnie chyba bardziej jakieś problemy z odbieraniem bodźców.
no nic udało mi się zapisać na 28 września (jakaś miła pani mnie wcisnęła na siłę bo tak to terminy na 19 pażdziernika )
i w środę za tydzień pojadę chyba do nenotologa- miałam jutro ale stwierdziłam, że poczekam na wyniki badań do piątku

agravka no właśnie też pytałam o porównanie smoczków mam i aventu ale chyba żadna nie ma obu ale skoro MAM sa tak chwalone to planuje zakupić

karolcia ta twoja córa to naprawde jak pól roczne dziecko

dzidzia mój też kompletnie nie reaguje na mokrą pieluszkę

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Uff jesteśmy spakowani! Mały zje i wyruszamy. Tam jest podobno net wiec sie będe odzywać jesli czas pozwoli.
miłego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Czesc mamusie!
Wiolek ja Cie prosze nie przejmuj sie za wczasu,lekarze chyba uwielbiaja nas straszyc,a my latamy jak te szalone po specjalistach!! Kazde dziecko jest inne i jednej umiejetnosci uczy sie wczesniej drugiej pozniej. Np. twoj synek juz obraca sie z brzuszka na plecy ,a moj to nawet glowki na brzuszku nie chcial podnosic. A jak zachowuje sie w domu,w koncu u lekarza to byla dla niego nowa sytuacja ..Skupia choc na chwile wzrok na twojej twarzy ,popatrzy sie na grzechotke?Dzieciaczki wodza wzrokiem z odkrecaniem glowki (wg moje ksiazki) po skonczeniu 3 miesiaca.
chodzi właśnie o skupianie się chociaż przez chwilę bo po łuku to wlasnie po 3 miesiącu reagują.
a on nie reaguje wogóle rozgląda się w różne strony jak mu pasi a zabawką można mu jeździć przed buźką a on nic

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
powiedzcie mi jak wyglądały nóżki waszych maluchów po szczepieniach? mały wczoraj dostał 6w1 i pneumokoki, nie wiem w którą nóżkę które szczepienie, ale jedno udko ma siniaka trochę i takie twardsze spuchnięcie a na drugim udku jest taki spory czerwony rumień... tak się zastanawiam, czy to normalne?
aluś miał w obie nóżki i jedną rączkę. i na nóżkach nie było śladu za to na rączce po 2-3 dniach wylazł duży siniak ale nie przykladałam sodą bo myśłałam, że to na ranke od razu po. zrobie potem zdj to powiesz mi czy masz tak samo bo dziwne to trochę

Alguien ale pannica już z Milenki

jestem dzisiaj tak padnięta, że nie mam sił zmyć naczyń nie wspominając o ugotowaniu obiadu ehhh
i wkońcu wieczorem przychodzi do mnie fryzjerka zrobić coś z tym pomarańczowym g... m na mojej głowie i jeśli już ostatni raz nie da się rozjaśnić to pozostaje mi brąz :/

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-09-14 o 15:14
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 15:12   #4363
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
vette--dziekuje, jestem u mamy i wlasnie chcialam jej pokazac ten koniakow
augulentin--ale sie stesknilam!!!!szok-szal!!!! zawsze pilnie czytalam Twoje rady i teraz chcem sie dowiedziec o najwieksze roznice....o piciu juz wiemy--w usa sie nie poi do 6 mca o kremach z filtrem tez ze u Was sie nie stosuje u nas tak....co jeszcze co jeszcze....aa i te gondole hehe na naszych chodnikach--daja wiele do zyczenia....aaa mialam powiedziec--zdjecia slubne mnie ujely....
milenka-ale ona juz pannica u lalalala...i ta madrosc z oczu fiu fiu.....
hmm ale u nas tez się nie poi dziecka jesli jest na piersi
tak samo o kremach z filtrem - pierwsze slysze zeby smarować noworodka kremami z filtrem

Cytat:
w irlandi jak bylam tez bardziej preferuja zimny chow u nas tak bardziej sie wszyscy pieszcza z dziecmi tam wiatr nie wiatr bez czapki taki noworodek chodzi jak chory z goraczka nurofen lub calpol plus antybioty i do przedszkola(tam mozna w przedszkolu podac calpol to cos jak nasz panadol i jak rodzic wypelni formularz to mozna podawac antybiotyk )

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

dziewczyny kupujecie dziecia chodziki??? bo slyszalam rozne opinie w sumie mojej siostry obie cory chodzily w chodzikach i wszystko jest ok
o kurcze z tym, ze antybiotyk podaja w przedszkolu to przegiecie jak dla mnie...
ja mam chodzik od siostry i zamierzam uzywac z rozsadkiem - jesli nie bedziesz non stop w chodziku malego trzymala to nic sie nie stanie
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 15:32   #4364
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
i wkońcu wieczorem przychodzi do mnie fryzjerka zrobić coś z tym pomarańczowym g...
Kochana wszystko bedzie dobrze z Aleksem

a o co chodzi z tym pomaranczem? co sie stalo?
Stary 2010-09-14, 15:34   #4365
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
A wyglada juz tak

Pozdrawiam Was mamuski!
jaka Milenka juz fajniutka slicznie wygladacie. super ze wymioty juz poszly w niepamiec skoro podczytujesz to pisz tez ja czesto sie zastanawiam co tam u Was (ciebie Basi farminki) bo maluszki starsze o miesiac wiec duzo wiecej pewnie potrafia
ja tez uwazam ze w pl to tak sie strasznie wszyscy cackaja z dziecmi i jestem ciekawa tych roznic

Cytat:

wlasnie nie wiem. nasluchalam sie ze sie nie powinno itd a moja chrzesnica miala i wszystko ok

Cytat:
no właśnie dzisiaj byłam u okulisty
to niefajnie dobrze ze udalo ci sie szybciej umowic do okulistki. mam nadzieje ze to nic powaznego.
no i oby sie udalo z wlosami

a my powoli zaczynamy myslec o kolejnym foteliku i mamy dylemat jaki macie juz jakies typy?
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 15:51   #4366
karolcia228
Zakorzenienie

wiolek - no duza baba z niej a co do jaskry na pocieszenie powiem ci ze u mojego taty 6 rozdzenstwa tylko moj tata i ciocia nie maja jaskry, my naszczescie tez, ale geny zostaja, tez sie martwilam, ale z czasem zaczela regowac, mruzyc oczy na swiatlo slonce, moze po prostu potrzebuje czasu, ale sprawdz bo teraz mozna wiele rzeczy zrobic bedzie dobrze a co z tymi wlosami??

ania
- jak Anastazja bedzie tak rosla to juz za jakis miesiac - do 2 bede musiala zmienic fotelik mi sie podobal taki jeden na allegro

musialam mala ubrac i zejsc do sklepu po chlebek dla TZ zrobie salatke z brokułów

Stary 2010-09-14, 15:55   #4367
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
zabka

A wyglada juz tak

Pozdrawiam Was mamuski!
dawno Cie nie bylo. Witaj. Sliczna jest ta Twoja Milenka. Ja tez jestem ciekawa tych roznic.

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
czesc Alguien

alutka efekty sa juz po kilku tygodniach pod warunkiem, ze nie jesz slodyczy, chipsow, frytek, zastraszajacej ilosci bialego chleba, zywnosci przetworzonej a lubisz : warzywa,ciemne pieczywo, zdrowe tluszcze, owoce, te dobre weglowodany i duuuuzo duuzo bialka

tresciwe sniadanka czyli np jajka albo owsianka
przed zasnieciem tylko bialko wolnowchlanialne, czyli bieluch, wiesniak ..
plus jeszcze 3 lub 4 pelnowartosciowe posilki zgodnie z wlasnym zapotrzebowaniem kalorycznym

a cwicz codziennie zaczynajac od kilku minut doslownie,w tygodniu musisz sobie zrobic jeden dzien wolnego od jakichkolwiek cwiczen
w jakich produktach sa te dobre weglowodany?Duzo bialka to pewnie w gotowanym miesie, a zdrowe tluszecz - oliwa z oliwek? Bialko wolnowchlanialne...co to bieluch i wiesniak? Bardzo prosze o odpowiedz.
Stary 2010-09-14, 16:01   #4368
anoxa
Zakorzenienie

aniaa tez wlasnie nie wiemy jaki kupic

wiolek trzymamy kciuki w dalszym ciagu oby to nie bylo nic powaznego a zdaje sobie sprawe z tego co musisz przezywac bo wiem co przezylam gdy powiedzieli mi o wadzie serduszka Huberta

kurcze a ja sie czasami zloszcze jak moj tak glowa kreci i na wszystko sie rozglada zwlaszcza gdy robi to w czasie jedzenia a tu powinnam sie cieszyc

ja ide prasowac bo maly spi i jakos spozytkuje ten czas
Stary 2010-09-14, 16:08   #4369
jaszczka
Zadomowienie

Wiolek - mam nadzieję, że jednak wszystko okaże się ok
a to ja też zrobię zdjęcie tej nóżki z rumieniem i potem wkleję

Alguien - pisz kochana, wszystkie jesteśmy ciekawe jak to u was wygląda, tu w Irlandii też inaczej tak jak Anoxa pisała - przede wszystkim zimny wychów a Milenka to już pannica że hoho!! a taka do ciebie podobna że szok!!

co do chodzika - niektórzy używają i nic się nie dzieje, ale koleżanki z innego wątku (większość ma starsze już dzieci) stanowczo odradzały i przytaczały przykłady spośród znajomych, że dzieciom się nóżki wykrzywiają, stópek potem całych nie umieją na podłodze postawić, mają problemy z chodzeniem itd itp... czyli niektórym nie szkodzi, ale ogólnie to nie jest jakaś rewelacja chyba że używać sporadycznie i na króciutko... ja używać nie zamierzam - jak może zaszkodzić to nie będę ryzykować
Stary 2010-09-14, 16:17   #4370
itakasia
Zakorzenienie

Alguien
sliczna Milenka, i nie rozumiem o co sie klocic. kazdy ma swoje zdanie i nie widze powodow do sporów
wiolek
hm, przede wszystkim spokojnie. wszystkie bedziemy trzymaly kciuki za dobre wyniki. a to ze sie martwisz to naturalne, mamy juz tak maja ja mysle ze moze on poprostu potrzebuje wiecej czasu, mial trudny poczatek (dobrze pamietam prawda?) i teraz powoli bedzie nadrabial

tz wrocil szybko i zabral Marysie na tance, wczesniej skoczylam z dziewczynami do sklepu i teraz relaks, Zosia spi a Aga ma chwile na bajeczke. hm, chyba pojde po ciasto, ktos musi je skonczyc

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Alutka
wiesniak to poprostu serek wiejski taki twarozek

ja nie kupuje chodzika, zdania sa podzielone, ale jesli moga one zaszkodzic to po co ryzykowac. zadna corcia nie uzywala, Marysia zaczela chodzic jak miala 10 mies a Agatka chyba 11, to moje zdanie
Stary 2010-09-14, 16:25   #4371
karolcia228
Zakorzenienie

Ja po pierwsze nie mam miejsca na chodzic, po drugie jestem niska wiec latwo mi bedzie prowadzac mala, mysle ze bez chodzika szybciej zacznie chodzic wiec napewno nie kupie

ja na podwieczorek jem marchewke starta z jogurtem naturalnym

Stary 2010-09-14, 17:02   #4372
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
hmm ale u nas tez się nie poi dziecka jesli jest na piersi
tak samo o kremach z filtrem - pierwsze slysze zeby smarować noworodka kremami z filtrem

o kurcze z tym, ze antybiotyk podaja w przedszkolu to przegiecie jak dla mnie...
ja mam chodzik od siostry i zamierzam uzywac z rozsadkiem - jesli nie bedziesz non stop w chodziku malego trzymala to nic sie nie stanie
kochana ja wiem czego nie robic, ale tu chodzi o roznice co w usa sa oczywiste, a u nas mimo wszystko ze z cycuszka leci na poczatku mleczko wodniste to i tak herbatki podaja mamy i inne......kremy wiem ze takie sa co smaruja wiec-----nie pora na dyskusje jedynie na to czym sie rozni i juz
no................
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 17:09   #4373
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
zabka
Super ,ze u was wszystko dobrze ,a Milenka sliczna panienka rosnie Teraz to dopiero nas zaciekawilas ,koniecznie napisz jak jest w USA.

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

Dzieki, na pewno poczytam. Wczesniej moja pasja bylo bieganie i taniec ,bez tego dzien byl dniem straconym. Po przyjezdzie do No zapomnialam o tym..

Cytat:

Na pewno nie kupie ,nie mam zamiaru na sile przyspieszac rozwoju mojego dziecka mogac mu jeszcze niepotrzebnie zaszkodzic.

Cytat:
dzięki dziewczyny kochane jesteście
agravka no właśnie też pytałam o porównanie smoczków mam i aventu ale chyba żadna nie ma obu ale skoro MAM sa tak chwalone to planuje zakupić

chodzi właśnie o skupianie się chociaż przez chwilę bo po łuku to wlasnie po 3 miesiącu reagują.
a on nie reaguje wogóle rozgląda się w różne strony jak mu pasi a zabawką można mu jeździć przed buźką a on nic
Nadal uwazam ,ze moze ta akurat umiejetnosc posiasc troche pozniej. Dobrze ,ze skontrolujesz u specjalisty i bedziesz pewna ,ze wszystko jest dobrze. Trzymam kciuki! Ja tak samo jak ty sie zamartwiam ,a nie jest to potrzebne i w niczym nie pomoze.

Co do smokow to ja mam Mam nieotwarte opakonie ,wiec o nim sie nie wypowiem choc wyglada fajnie. Teraz Szymo ma Nuk-a i jest zadowolony. Na samym poczatku mielismy Avent-a ,ale byl jakis taki duzy ciezki ,oporny ,malemu niepodpasowal.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-14, 17:18   #4374
karolcia228
Zakorzenienie

Mala spi, bo sie najdla wiec ja pojezdzilam 30 minut na rowerku

Czy wasze dzieci jak spia tez robia takie slodkie minki, moja sie usmiecha przez sen, a to minka jakby plakac miala aparatka

Stary 2010-09-14, 17:30   #4375
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
moze z telewizorem chodzi o to ze jest duza intensywnosc kolorow, obrazy szybko sie zmieniaja i maly czlowieczek nie nadaza ,,przetwarzac,, tego i moze dlatego jest potem niespokojny, ma niespokojny sen?
(teoria ala Iwona )
a pamietacie jak bylo glosno o tym ze dzieci mialy padaczke po tych bajkach, pokemonach? to moze tez o to chodzi?
aaa slyszalyscie ze dziecku nie pokazuje sie lusterka? znaczy jego odbicia w lusterku, snilo mi sie? zabobon? prawda?
Bardzo dobra teoria ---> tv=za dużo bodźców
Cytat:

wogole wam nie pisalam moj maly lubi lezec mi na brzuchu i ostatnio tak lezal glowe mial miedzy moimi piersiami i mu sie ulalo a mi wszystko wplynelo miedzy piersi

mnie tak mały zrobił w sklepie wyjęłam go z wózka bo płakał a smoczek nie zadziałał.. przytulam a ten błeeee mi między cyce a bluzka z dużym dekoltem była w domu wyciągałam twarożek ze stanika bo upał był okrutny xD

Chodzika nie kupuję
Po pierwsze nie mam miejsca
po drugie nie mam miejsca
po trzecie najpierw się nauczy stać i trzymać czegoś (np w łóżeczku) a potem może spacerować wzdłuż mebli ( tak jak ja za młodu ) a potem się mebli puści i powędruje w świat
a czy wspominałam już że nie mam miejsca?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 17:51   #4376
justynacz80
Rozeznanie

Wiolek, trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło. Domyślam sie, jaki stres musisz przeżywac
Wiolek, Agravka, ja mam smoczek mam 0-2 i avent 0-6. Kształtem są bardzo podobne, tylko Avent jest dłuższy. Moja Agatka zdecydowanie woli Avent.

U mnie masakra karmieniowa trwa- jest lepiej niż wczoraj, ale karmienie prawie co 1,5 godziny. Jak wieczorem będzie taka straszna histeria jak wczoraj i przedwczoraj to po piersi dokarmię ją troszke sztucznym chyba. Kupiłam Bebilon HA. Trzymajcie kciuki, żebym dała radę ją wykarmić sama

Co prawda, nie wybiegam aż tak daleko w przyszłość, ale nie zamierzam kupiwać chodzika. Jeśli już to taką zabawkę, którą się pcha.
Kupiłam książeczką tiny love z czarno-białymi rysunkami. Mała się chyba nawet trochę wpatruje w nie O taka: http://allegro.pl/tiny-love-ksiazecz...217845146.html
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 17:57   #4377
glooria
Raczkowanie

mamusie dzieci czerwcowych czy dajecie już dzieciaczkom coś oprócz mleczka np jabłko i czy zagęszczacie czymś mleczko
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 18:19   #4378
karolcia228
Zakorzenienie

siala - wspominalam ze nie mam miejsca

Stary 2010-09-14, 18:35   #4379
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
jeżeli chodzi o drganie nogi to jest wporządku i gorzej jakby to trwało chwile i uspokajało się np po przytrzymaniu nogi dziecka ale u mojego to trwa dosłownie 2 sekundy więc nawet nie zdążąm złapać
ale jak tylko cię coś martwi to koniecznie idź !!!

ja jestem załamana i oczywiście już mam czarne myśli i wszystko co najgorsze ;(

poszłam z drgajacą nogą a wyszłam z czymś innym
zbadała i niby wszystko ok a potem pyta czy wodzi wzrokiem to ja mówie, że trochę ale, że zazwyczaj on się patrzy w górę jakby ponad mnie
i zaczęła badać pod tym kątem przez 15 minut a aleks zero reakcji machała mu czerwonym kubkiem przed nosea a ten nic.
nie reagował wogóle i na inne przedmioty też nie
mówi, że takie dziecko ( 7 tygodni) powinno już skupiac cokolwiek uwage na czymś a on wogóle a jak juz popatrzy to dosłownie 2 sekundy.
albo coś jest nie tak ze wzrokiem albo z tym układem nerwowym

pobierali mu krew na 1000 badań po wyniki mam dzwonić w piątek ( chyba umre do tego czasu ) a jutro rano idę do okulisty.
byłam juz dzisiaj ale miał za duzo ludzi i jutro mam o 7 rano przyjść to zbadamy na spokojnie bo ogólnie kolejki do niego sa 2 miesięczne więc super że nas przyjmie.
i od razu dostałam numer do okulistki, która się tylko takimi dziećmi zajmuje- podobno jedna z najlepszych w polsce, no i terminy prywatnie najwcześniej 19 października bo idzie teraz na urlop
więc narazie zobaczę co jutro ten mój okulista powie.
boję się strasznie ;(
ale wydaje mi się że malutki widzi i z czyms innym jest problem.
mam nadzieję, że jednak wszystko będzie dobrze bo jak nie to niewiem...

sorki że tak haotycznie ale ledwo na oczy widzę i nie wiem jak jutro wstanę

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

a i dziewczyny jak tylko cos was niepokoi to nie zastanawiajcie się tylko skontrolujcie.
mojego ogladała pediatra 3 razy, położna to była chyba z 6 razy i ku..... nikt nic nie zauważył
a ja w życiu kontaktu nie miałam z dziećmi więc skąd mogłam wiedzieć że to źle

i tylko przez to, że jestem panikarą i łażę po lekarzach to wyszło
do brze ze jesteście pod opieką

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 18:54   #4380
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
w jakich produktach sa te dobre weglowodany?Duzo bialka to pewnie w gotowanym miesie, a zdrowe tluszecz - oliwa z oliwek? Bialko wolnowchlanialne...co to bieluch i wiesniak? Bardzo prosze o odpowiedz.
http://www.infodieta.pl/dieta_weglowodany.html
http://www.sfd.pl/Rola_bia%C5%82ka_w...e-t315395.html

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość

U mnie masakra karmieniowa trwa- jest lepiej niż wczoraj, ale karmienie prawie co 1,5 godziny. Jak wieczorem będzie taka straszna histeria jak wczoraj i przedwczoraj to po piersi dokarmię ją troszke sztucznym chyba. Kupiłam Bebilon HA. Trzymajcie kciuki, żebym dała radę ją wykarmić sama
Trzymam kciuki za nocke i nie tylko.
Wiem jak to jest czekac na to co przyniesie wieczor
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości