|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Blonde ja bym spróbowała- czekoladowe jogurciki co kupiłam ostatnio były po 8mym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
A ja potrzebuje pomysłów na obiadki:P zwłaszcza o sosik jakiś mi chodzi dla dziecka... i suróweczki... Bo chce mu jutro robić ziemniaczki z mięskiem i surówką z jabłuszka i marchwi... ale co następnym razem to już nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
Zebra jasne, ze trzeba mieć dystans ale pamietaj, ze to nie jest tak, ze jak dziecko coś zje i nic mu nie jest to znaczy, ze może
![]() ![]() dystans dystansem ale trzeba tez myslec w przód. Piotruś będzie miał całe życie zeby się najeśc barwników, konserwantów i wszelakich E, własnie teraz dopóki możesz warto mu to oszczędzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to faktycznie masz calineczke, moj ma 14cm wielkoludek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Krzys tak zjada kanapke. daje mu po kawaleczku do buzi a on sobie lazi wokol stolu i przychodzi po kawalek ![]() Cytat:
![]() ja tez mu daje bardzo duzo rzeczy i tez tak jak u Piotrusia wszystko jest ok i wszystko lubi. oczywiscie w granicach rozsadku ale mam luzne podejscie. Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą w 100%
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
Kancia nie mam swojego pola marchewek, dostępu do jarzyn bio i robie wszystko normalnie z tego co i nam. Nie stać mnie na to żeby mu kupować mu słoiczki i drogie jogurty. Jakbym miała na takie życie nie oszczędzałabym i mógłby jeść do 3 lat nawet dziecięce(choć i tak sory jak coś jest jogurtem ale trzyma się to w szafce to napewno bez konserwntów i chemii...). Uważam, że karzdy zyje tak jak mu stan gotówki pozwala... I też nie wydaje mi się, że jak będzie się inkubować od chemi(choć to nierealne) dziecko do 3 lat to potem zacznie jeść normalne i będzie ok... Ja miałam zamiar wytrzymac tlyko do roku na takim właśnie uważaniu jak piszesz. Ale w praktyce idzie inaczej- zaczełam od zmiany na Bebiko i wgotowaniu obiadków swoich. A jak coś źle trawione to wychodzi w kupie przecież po to się lekarze o wygląd kupki pytają:| Zwłaszcza jak zielone albo inne podejrzane barwy.
Zaczełam kolejny ciężki temat ale w sumie uważam go za ciekawy.. a najciekawsze jest to, że było już wiele podobnych i nie rzadko z ajakiś czas nabierałyście jednak dystansu i same zmieniałyście co nieco... To samo na innym wątku zaobserwowałam- może dlatego szybciej zmieniam "zasady" , bo już ten temat za i przewciw przerobiłam a teraz do tematu podchodze inaczej. Przecież nie uważam, że jak ktoś może i kupuje coś co uważa za pewniejsze to przesadza... ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- aha w klubie zostawiałam Wam ciekawostke może się przydać... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
ale ja nie mówię, ze masz miec swoje marchewki czy kupowac eko, uwazam jedynie , ze z niekórych rzeczy można zrezygnować dla dobra dziecka. Jogurt naturalny akurat jest tańszy niż danonek
![]() co do wyglądu kupy nadal się nie rozumiemy ja mówie o zyciu juz np nastolatka a nie niemowlaka czy małego dziecka. Każde jedzenie ma swoje konsekwencje więc nie rozumiem po co przyspieszać zasyfianie organizmu skoro mozna tego uniknąc ale trzeba chcieć. I absolutnie nie chodzi mi o wpadanie w skrajności typu "kupuje wszystko eko, mam wszystko ze swojego ogródka" jedynie tylko rozważenie, ze nie wszystko się dla dzieci nadaje nawet jesli w danym momencie "dziecku nic nie jest, dobrze toleruje". |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
hey jestem ...chyba nie nadrobię naskrobalyscie że hohoho
![]() Ja mialam gości do wtorku ...i niestety od wczoraj była masakra bo mialam zatrucie pokarmowe makabra ![]() Teraz mi lepiej ale wczoraj byłam jak cień... :
#4360 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!!!
ja też jestem mamą styczniowej Słodkości ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- a ja wróciłam od pediatry-płucka czyste, Emi waży 9,15 kg w bodziaku ![]() dostaliśmy syropek Elofen ![]()
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
dzizas ale Tomek mi dał popalić dziś
![]() spał w ciagu dnia całe 1,5h ale poza tym ciagle jęczał, kwękał, płakał. W końcu po południu dałam mu Viburcol bo juz nie mogłam go znieśc ![]() ![]() generalnie to lipa, slina leci ciurkiem, jesteśmy w centrum skoku, młody zaczał sie wspinac i próbuje wstawac - wszystko na raz i od razu się odbija w zachowaniu ![]() głowa mnie nawala od tych ryków ... Zebra mam nadzieje, ze Cię nie uraziłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
pysia
![]() malinka no własnie tez nam taki przypadek dlatego to napisałam ![]() karian witaj ![]() patinka no widzisz nie ma natybiola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zadomowienie
|
karian witamy i zapraszamy
![]() kancia współczuje ![]() ![]() patinka to dobrze ze czysto,żeby pomógł syropek a co powiedziała pediatra?bo jak my tak mielismy to wszystko na ząbki zrzuciła. gosbaj ja też na spacerek biore chrupki i często kupuje kajzerke i jej daję jak głodna. byliśmy u babci bo u nas śmierdziało i nadal czuć farba ![]() ![]() któras mamusia pytała o jogurty,ja kupuje czasami te misiowe gruszke i maline jadła i smakują jej bardzo. a próby glutebowe u nas sie zaczeły od biszkoptów i chlebka i potem już nie uwazałam bo widziałam ze jej nic nie było,ja bym już róbowała np codziennie biszkopta. dziewczyny jakbym chciała zrobić jabłuszka (bo może przywioze od mamy) dla Ady to byście słodziły?bo napewno same będa kwaśne
#4366 |
Zakorzenienie
|
Kancia nie uraziłaś mnie - nasza pora kąpieli, cyrków i płaczów nastała
![]() Malinka tu już lekka przesada do 3 roku ![]() ![]() A co do rozwoju układu pokarmowego najpierw ciągle widziałam, że piszecie, ze do roku się tak rozwija układ pokarmowy, teraz do 3 :P Gosbaj nie raz jak piszemy to widze właśnie, że chyba podobne mamy podejście. Taka jest też lekarka Piotrusia- coś z dawnego podejścia i nowoczesnego. Dlatego pewnie się tak dogaduje z nią hehe. Zawsze mówie jak karmie i czym, bo ciekawa jestem co powie i jak narazie ok ![]() Aha co do sosików to ja nawet nam nie robiłam(wiem wstyd się przyznać) więc ten normalny to też czarna magia:F ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Filka jak uważasz ![]() ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-10-20 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
filka może tak jak zebra radzi dodaj trochę banana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
hej.
padam.jeszcze mam okres. Mały drażliwy. widzę,że weszłyście na ciekawe tematy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
Już wiem co było nie tak z danonkami do innej mamuśki- coś z cukrem w nich było. Tak, że jednak jutro Danio będzie pierwszy raz
![]() Patinka ale mały miał to zanim sie rozchorował? Ten katarek głęboki? Bo chyba pisałaś wcześniej o tym...Piotrus ma takie coś ...wczesniej mówili, że sapka ale nie minęło. Choć czasem tego nie ma... czytałam też, że to może być wiotkość krtani. Albo musisz nawilżać powietrze... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-10-20 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
patinka no na katar to tylko sól
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() blonde swietny avatarek ![]() Co do jogurcikow to na razie dawala Szymkowi te dla maluszkow. Ale dawalam mu juz np. juz takie z czekoladka co sa chyba po 10 miesiacu i ok. Wtrace swoje trzy grosze do dyskusji i powiem tak, ze w polowie popieram to co zebra pisala, a w polowie to co kancia. Ja raczej tez luzno podchodze do zywienia malego, ale tez nie przesadzam w druga strone... Czasem musze hamowac meza, bo on by juz mu najchetniej wszystko dal ![]() ![]()
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
Madziulka dlatego właśnie gotuje mu to samo co nam ale oddzielnie. Takie doroslejsze dania ale lekkostrawne i mało przyprawione- bardziej ziołami. Obecnie jadam często dopiero jak mały idzie spać ok 10.30! Inaczej siedzi, robi oczy jak mot ze szreka a potem sępi i płacze
![]() Współćzuje zrzędy... mam tak samo... a Tż ma druga zmiane... kąpanie takiego złośnika to wyczyn:\ Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-10-20 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
karola jak dzieci
![]() ![]() a gdzie aldii ![]() ![]() idę na "tap madl" baj dżoana Krupa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
hehe też to łogłondam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
ja to lubie, amerykańska edycje niejedna oglądałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
Pysia zdrówka
![]() Madziulka ![]() Patinka super, ze plucka czyste. Dostanie syropek i kaszel i katar minie ![]() Pola ![]() Filka ja bym cukru nie dawała ![]() Karian witaj ![]() ![]() A ja jestem cała w skowronkach ![]() ![]() ![]() ![]() Sebus spi, nawet dzis ladnie zasnał, bo wczoraj cos niechciał ![]() Jeszcze bedzie jadl o 22.00 ![]() Jutro do pracy...strasznie mi sie niechce ![]() ![]()
#4378 |
Zakorzenienie
|
Kancia ja też lubie takie programy...jak mieliśmy Mtv to Tile Tequile oglądałam i różne inne takie
![]() ![]() Blonde hehe no tak to spory plus jak kasiora będzie ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-10-20 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Witaj ![]() zdrówka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() U Nas byli goście z 10 miesięczną córeczką. Dziewczyny super się bawiły, Maja nawet czasami nie marudziła ![]() ![]() ![]() Maja dziś spała dwa razy po 30 min w tym wstała o 15 i wytrzymała do 20:30 ![]() ![]() O ja też takie programy czasami oglądam ![]() ![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-10-20 o 20:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- dziewczyny, a ta sól fizjologiczna to zwykła w ampułkach?bo takie mi zostały po czasach przemywania oczek solą...może taka być?
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-10-20 o 20:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.