![]() |
#4351 |
KOTerator
|
Dot.: Koty część II
Ale dzisiaj wybiegałam Sonię
![]() ![]() Zerwałyśmy (ja i Milka) strupa z przedniej łapki ![]() Wet miał to zrobić w sobotę, ale ja jej to przynajmniej zrobiłam delikatniej ![]() Piękną łapkę ma - palca nie ma, ale tak po za tym piękna stópka ![]() ![]() Tył już całkowicie zagojony. Ogólnie kotka wygląda świetnie. Gdyby nie to, że czeka ją jeszcze jedna operacja - to już by można powiedzieć, że kotek już zdrowy ![]() W sobotę jedziemy do weta i mam nadzieję będzie w szoku, że tak Milka szybko u nas pozbierała się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
Nienawidzę naszego Forinta, dzisiaj nasikał nam na łóżko, bez żadnego powodu;
zabawki, dobrą karmę głaskanie ma, kastrowany miesiąc temu, tylko na chwilę wyszliśmy a czasami nie ma nas cały dzien i nic, pierwszy raz tak zrobił, normalnie ręce opadają...
#4353 | |
KOTerator
|
Cytat:
Może mu coś dolega? Może nie pościeliłaś łóżka i to była jego zemsta ![]() Sonia mi kiedyś zrobiła qpala na środku dywanu ![]() Niedawno nasikała pierwszy raz po za kuwetę [nie licząc tego co było po sterylizacji i operacji przepukliny, bo to nie była wtedy jej wina] - do pudełka w którym leżała. Nie widziałyśmy się wtedy trzy dni, wróciłam, podeszłam żeby ją pogłaskać a ona sioo pod siebie... Nie wiem o co jej wtedy chodziło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
on jest taka wredota, z jednej strony pcha sie mi na kolana mruczec do głaskania a z drugiej jak mnie widzi z daleka to sie puszy i w nogi ![]() sie zachowuje jakby ze mną walczył o terytorium (mimo że już po kastracji miesiąc i widzę że poziom hormonów mu spadł bo jest spokojniejszy)
![]() |
#4355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
musisz Forinta nauczyc ze Ty rzadzisz nie on, Skuter nadal sie czasami zapomina i dostaje wtedy reprymende, bo choc kocham moje koty to sa reguly zycia w stadzie, sikanie do kuwety to jedna z nich, niestety ale Ty sama znasz najlepiej Forinta, cos jest ewidentnie nie tak skoro tak zrobil dzisiaj Cycek zlamal noge w malym drapaku, ktory kupilismy dzien po tym jak z nami zamieszkal, drogi byl a taka tandeta, w sumie to nie wina Cycka, noga juz sie dawno obruszyla i nawet nie ma jak naprawic bo noga w srodku z tektury zrobiona, no to jak to ma kota utrzymac, maz jak zrobil drapak to wszystko z drewna i 20 Cyckow moze utrzymac ![]()
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-11-03 o 20:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Wyciągnęłam Milkę przed chwilą z klatki na kolana i mówię jej: wybieraj - siedzisz u mnie na kolanach albo spacerujesz po domu sama. Wybrała mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kołdrę szorowałam 2h soda+ocet+cytryna+płyn do prania i plama schnie, założę nową pościel i już, a jutro lecę po mega śmierdzący odstraszacz. Forint już mnie nie podgryza on już wie że nie wolno. Dzisiaj jak wychodziłam to przy mnie próbował (nie wiem co mu odbiło) nalać na laczki w łazience ale go stamtąd wygnałam, za to po powrocie zastałam nalane na łóżko, z tej strony co ja śpię... normalnie udusić dziada tylko ![]()
![]() |
#4358 | |
Zakorzenienie
|
dieta zaostrzona ale drapak i tak by sie zlamal, juz od miesiaca noga sie kiwala i jak zapytalam meza czy mozna naprawic to sprawdzil i powiedzial ze nie ma jak bo ta noga pusta w srodku, a teraz sie okazalo ze ze tektury
Cytat:
![]()
![]() |
#4359 |
KOTerator
|
Czyli to jednak nie pierwszy raz po za kuwetą - ja bym jednak go do weta chyba zabrała...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
Rybiorek, a jakie jeszcze metody wychowawcze polecasz jak naleje na łóżko? (klatka u mnie odpada ze wzgl na koszta)...
Ja go jak broi chwytam za ten fałd skóry (a w sumie chwytałam bo on to zrozumiał i prawie już nie gryzie) ale trudno to robic jak sie wróci do domu a tam nalane i po fakcie ![]() Ja na niego póki co mam teraz obrazę majestatu - nie głaskam, przeganiam z kolan itd. Co jeszcze mogłabym zrobić? Jeśłi (nie daj Boże) znowu naleje, np w nocy...
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja krzyczalam na Skuter jak widzialam ze sadza tylek, potem podchodzilam, bralam na rece i do lazienki, nie zawsze sikal do kuwety ale wazne ze zapamietal - kuweta to spokoj a sikanie poza to pancia i pancio zli
![]() |
#4362 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4363 | ||
KOTerator
|
U mnie też, i jest foch
![]() Cytat:
![]() Ja siedzę z Milką po turecku na podłodze bo boję się, że się wyrwie i spadnie. Babcia jest zazdrosna, bo po turecku siedzieć nie da rady a kota też by chętnie potrzymała na kolanach ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() Już to kiedyś chyba tu pisałam - miałam kocurka bardzo wrednego, sikał poza kuwetę, był badany - wszystko było ok, dopiero jak ustawiłam mu trzy kuwety to problem zniknął z dnia na dzień - jedna kuweta była na qpale, druga na sioo i trzecia na grzebanie. Jedna kuweta mu nie wystarczała, dwie to też za mało - ale dostał trzecią i było już w porządku. Wniosek taki, że koty potrafią być co najmniej dziwne. Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-11-03 o 20:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bawicie sie z kotem? rzucanie myszka, zabawa z wedka? Skuter jak pare dni nie ma zabawy robi sie nieznosny, oczywiscie bawi sie na codzien z Cyckiem ale to nie to samo co z nami, same pieszczoty to za malo dla kota, jeszcze interaktywne zabawy z czlowiekiem sa potrzebne, jak widac nawet jak sie ma 2 koty
![]() |
#4365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jemu po prostu odbija, jak mówiłam po zachowaniu to widać ![]() Tylko ja już nie wiem co jeszcze zrobić żeby móc z nim normalnie funkcjonować ![]()
![]() |
#4366 | |||
Zakorzenienie
|
u nas tez
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostaje tylko łazienka, w której po zamknięciu na chwile dostaje pierdzielnika jak w transporterze i by całe noce się darł i darł i niszczył wszystko w około... Dlatego będę próbowała znaleźć jakiś odstraszacz w spayu, mam nadzieję że podziała ![]() Bawimy z nim się też w kółko (wędka, piłki, nakręcane zabawki, nawet laser po podłodze), aż on dyszy, a robimy to dla świętego spokoju (by spał w nocy zamiast obgryzać nam nogi)
![]() |
#4368 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
Muszę dodać jeszcze jedno: kot nie śpi z nami,
od początku jest przeganiany z łóżka. Chociaż w nocy i tak się często podkrada i leży gdzieś w nogach. Nie wiem czy to ma jakiś wpływ? Może gdyby spał na łóżku oficjalnie z nami to by więcej nie nalał?
#4370 |
KOTerator
|
Cena tego tunelu i pewnie Waszego drapaka była taka, że nie zapowiadała tektury w środku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jego mama podobno też miała być kotem pokojowym, ale notorycznie lała i robiła nawet qpę na łóżko i wszędzie i teściowa się wreszcie poddała :/ Z tym że oni mają warunki i zrobili z niego podwórkowca ![]()
![]() |
#4372 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() Być może Forint coś Ci chce przez to sikanie przekazać: może się nudzi w dzień sam? A na ile miesięcy miał kastrację? Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-11-03 o 21:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja oba koty spia na lozku i powiem ze mi to nie przeszkadza, Cycek spi w nogach a Skuter albo na mojej poduszce albo przytulony do mojej reki
![]() |
#4374 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4376 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze jeszcze mu odbijają jakie hormony ale wątpię bo od kilku dni się wyciszył no i nawet w dniach największego szału przed kastracją to nie nalał na wyro... A myślicie że mógł to zrobić ze złości, że karma się skończyła i nikt mu nie dosypał?? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Bo może faktycznie mu te hormony odwalają momentami i to by je ujarzmiło do czasu stabilnego wyciszenia?... Powiedz mi jeszcze, Skuter teraz już nie leje do łóżka? Poza metodami wychowawczymi zrobiłaś coś jeszcze z kołdrą czy tylko wyczyściłaś dobrze plamę?
http://instagram.com/contemporarycity/ Edytowane przez Mirell Czas edycji: 2011-11-03 o 21:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() 84 metry - ![]() Też bym chciała taki domowy drapak, ale do tego to muszę tż na sprytniejszego wymienić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Wiem, że miesiąc temu, ale ile on ma miesięcy? Pewna jesteś, że nie zaczął znaczyć przed kastracją ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cyckowi to sie juz nie odmieni, a Skuterowi nie wiadomo ale jak Cyc spi z nami to nie sadze ze Skuter pojdzie gdzies indziej ![]()
![]() |
#4379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na łóżko wcześniej na pewno nie narobił bo bym wyczuła ![]() ![]()
![]() |
#4380 | ||
KOTerator
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() Nie mam pojęcia o co jeszcze mu może chodzić. Trzymam kciuki, żeby się to nie powtórzyło ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.