![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
wstyd się przyznać
ale pierwszy raz w ciąży włączyła mi się dziś żarłoczność taka jak przed @ gdzie wszystko idzie pod młotek, znaczy kwaśne , słodkie itp dobrze że dzień się skończył bo już padam od tej osobistej walki z aptetytem tudzież chwilami z folgowaniem zdrowemu rozsądkowi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() idę suszyć czachę ![]() p.s. u nas tak wieje, że zaraz mi balkon zmiecie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() duża w tym moja zasługa, niektóre mamy przebierają z powodu każdej plamki. ja .... nieeeeeeee ![]() ![]() dziecko śpi, czekam na tańce. w końcu się rozliczyliśmy, dziś dotarł duplikat mojego rozliczenia. małż zadowolony ![]() edit. co do włosów. zdecydowałam,że teraz obetnę Idze tylko grzywkę ![]() ![]() Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-03-16 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
![]() Czy moje dziecko musi wstawać w momencie jak na zewnątrz zaczyna się robić jasno? ![]() ![]() Co do autokaru - to taki bez dłuższego postoju. Miejsce dla dziecka, oczywiście osobne ![]() ![]() Podczytywałam na necie co nieco na ten temat i znalazłam kilka takich wypowiedzi jak Kristi pisze... że dzieciaki znosiły taką podróż najlepiej ze wszystkich. No i że przede wszystkim zależy to od dziecka. Kurczę, no nie wiem sama. Chyba zaczniemy dzwonić po kwaterach Chorwackich i próbować tam się zaczepić, a jak nie to będziemy jeszcze myśleć ![]() Maluśna, ja tam nie chcę straszyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
hello
Cestia Twój zięciunio nie lepszy, codziennie pobudka o 5.30 ![]() ![]() ![]() jestem taka skołowana od niedospania, bo codziennie, budzi mnie " mama niunio yspał uś , oć" możecie mi polecić płyn do płukania taki żeby ręczniki były miękkie jak puszek kiedyś pamiętam to tylko coccolino tak sprawiał, a teraz to nie mam pojęcia w który uderzyć ![]() http://allegro.pl/listing.php/search...&description=1 lenorki, to z zapachem super, ale ręczniki bawełniane nie są tak miękkie jakbym chciała ![]() widomo że twardość wody też sie do tego przyczynia, ale normalnie masakra, jak mam się wycierać w taką tarkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zakorzenienie
|
Anka - ja od jakiegoś czasu używam tego niemieckiego coccolino
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
czesc baby!
Co z tego, ze mam weekend od wczoraj, jak wstaje tak jakbym szla do pracy... Echhh, dzisiaj w nocy mlode dostalo kataru, co kichnie to gile do pasa dosłownie! Moj TZ ma dokladnie to samo ![]() ![]() No chyba, ze jakims cudem znajde inne ![]() Uchwycilam sie tej nadziei i po kawie ide przesznupac szafke z lekarstwami ![]() Co sie dziwic infekcjom, jednego dnia +20 prawie, a nastepnego deszcz, wiatr i kurna +2 Ja w tym roku jade nad morze. Jesli ktoras tez by chciala pojechac, to niech da znac, bo korci nas by pojechac znow do Karwii na te domki co kiedys z Jowiszowa bylam, a wiadomo, ze w 2 rodzinki wychodzi taniej ![]()
#4358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kuurcze cos mnie zoladek napitala i nieswojo sie czuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
Maluśna moja mama też ma Tunezję w planach na maj
![]() ![]()
#4361 |
Zakorzenienie
|
bry.
Iga oddana pod dobrą opiekę,a ja się szykuję. wyjazd 10.14,a spotkanie o 11.30 Już po chyba sobie podjadę do Douglasa i poniucham coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chce wziac jednak w lipcu, bo najlepsza i najpewniejsza pogoda ![]()
![]() |
#4363 |
Zakorzenienie
|
hello!
Mija cudnie z tymi wakacjami na teneryfce... ![]() ![]() ![]() U nas też pada, jedynie cieszę się bo mi ogródek podleje. Mieliśmy już tak sucho że latałam ostatanio z konewką. Tz mi montuje zawór w łazience do węża ogrodowego. Będę potrzebowała to podepnę węża, puszczę przez mieszkanie i koniec biegania z koneweczką ![]() Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2011-03-17 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
Witam.
U nas za oknem tez kicha....pada. Na szczescie dziecko wyprawione z tatusiem do zlobka. A ja? a ja jak ich pozegnalam polozylam sie dalej do lozka i dopiero o 10.30 tel. mnie obudzil. Kiedy ja tyle spalam?? A moze kiedy ja tyle bede spala? Bo chyba szybko mi sie to nie przytrafi. Takze tym razem nawet wurzutow sumienia nie mam ![]() Cholera, dzis znow do medicoveru msuze jechac, na 16.20 wizyta u endokrynologa...w tym tyg. juz 3 raz tam bede. A jak nie urodze do poniedzialku to znow wizyta u gina mnie czeka... Wczoraj pytam tz, czy juz przygotowany na porod, a on mowi ze w ogole! Ze conajmniej za 2tyg. mam rodzic hehe. i sobie uswiadomilam, ze juz niedlugo nie bedzie dlugiego spania, ze B juz taki samodzielny, a przy malej trzeba bedzie wszystko robic. B to sie sam ubierze, zje, pobawi, przyniesie jak cos potrzeba, a tu trzeba bedzie wszystko samemu robic ![]() wiecie jakie ja mam nadal fazy?? kilka razy dziennie jeszcze mam w glowie taka mysl i sie denerwuje, ze jeszcze musze mgr bronic ![]() Edytowane przez ver_ona Czas edycji: 2011-03-17 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
veronka ja tez sie nie moge doczekac małego bąbla
![]() ![]() ![]()
#4366 | |
Zakorzenienie
|
Witam
u nas też paskudna pogoda ![]() Cytat:
Aż musiałam pierwsze popatrzeć w kalendarz - co mamy za dzień, bo myślałam że już coś nie tak ze mną ale na szczęście okazało się że wszytko ok tylko co niektórzy mają wcześniej weekendy ![]() ![]() co do kataru współczuję i łączę się z wami bo u nas też się zaczął katar już w nocy mi się budził co chwilę i popłakiwał - co wskazywało na rozpoczynający katar od rana kicha i smarka Judi super będziesz miała z tym wężem bo nawet latem do baseniku sobie nalejesz a nie będziesz musiała kibelkować veronko to się chyba nazywa wygoda No ale na wygodę też sobie trzeba zapracować ciężką pracą. Bo ile jest dzieciaków dużo starszych co mamusie jeszcze koło nich wszystko robią, karmią, ubierają i nawet podcierają My też pojedziemy nad morze ale ze swoim niby mieszkankiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
Verona to ty juz rodzisz prawie
![]() Kolezanka moja ma 1,5 rocznego babla i w maju rodzi nastepne. No i wyszla kicha, bo ma maxymalnie skrocona szyjke i powinna lezec plackiem...rodziny tu nie ma, maz pracuje by ich utrzymac - przekichane. Lekarz juz jej zapowiedzial szpital do konca ciazy a ona nie wie co robic ![]() Ja wiedzialam, ze tak tez moze sie zdarzyc, dlatego dla tych co sa calkiem same, bez wsparcia jakiegokolwiek ciezko chyba miec jedno po drugim. Mowilam jej, to byla wielce optymistyczna, jak widac roznie to bywa ![]() ja chodze jakas bez humoru przez ta pogode...grrr zimno i wieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Mija a czy jej mąż nie może wziąś opieki //chyba mu się należy
To się chyba bierze zaświadczenie od ginekologa przecież ktoś się musi zajmować dzieckiem i leżącą mamusią |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
Ver_Onko będzie git Twój Borka już taki samodzielny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas też przepaskudnie, pozwoliłam Oli pobawić się godzinę na placu zabaw na tym wygwizdowie ![]() Poza tym na placu zabaw przez tę godzinę normalnie non stop ludzie z psami łazili w wiadomym celu, nikogo tablica nie odstrasza. Naprawdę ciarki mnie przechodzą. Wczoraj byłam też na takim osiedlowym placyku, między domami a tam nas.rane pod samym konikiem na sprężynie na którym huśtają się dzieci. Ręce mi opadają i wszystko do samej ziemi, jaki my mamy naród ![]() W sobotę sterylizacja Emi ![]()
#4372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak ale jak ona pójdzie do szpitala to co dziecko odda do przytułku bo nie bedzie w stanie się nim zająć //czy zawiezie go do szpitala / chyba lepiej gdyby wziął opiekę nawet za cenę mniejszego zarobku a leżąca mamusia zawsze coś podpowie doradzi - niż gdyby miał zostać zupełnie sam z dzieckiem na dłuższy czas powiem szczerze że nie rozumiem takich ludzi - co to wybierają pracę od swoich obowiązków //dziecka Ja wiem jak to jest leżeć i nic nie robić przy dzieciach ja to miałam ten plus że najstarszy syn dużo mi pomagał - choć wiem że mu się to nie podobało, bo to było lato, wakacje a on musiał siedzieć i pomagać mamie, oczywiście tz przyjeżdżał co chwilę do domu i miał wszystko pod kontrolą A dla mnie to był duży wysiłek żeby wstać do Wc czy zrobić sobie kawę /czy pomóc coś synowi / też mi groził ponowny szpital, i gdybym nie leżała i nie szanowała się to na pewno bym tam wylądowała. Mój tz nie brał opieki bo i tak by mu nie była do niczego potrzebna bo by mu nikt tego nie zapłacił a przy działalności trzeba mieć wszystko na oku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
Wkleję Wam gumiaki Olci
![]()
#4374 |
Zakorzenienie
|
Karolek od jakiegoś czasu pyta się mnie czy mam lulok //dla nie wiedzących to ta część ciała co chłopcy sikają
![]() Ja mu mówię że nie nie mam a on a ciemu a gdzie masz, kto ci uwał- pan /urwał/ dziś też mu mówię że mamusie nie mają nie urosło mi a on się pyta -a co masz coś mi się wydaje że te trudne tematy co dziecko to szybciej przychodzą ![]() A dziś jeszcze sobie wymyślił że chce sobie ubrać pampersa, choć już go dawno nie nosi ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Kasiulka fajne to kalosze // wydają się takie wysokie / |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie biore sie za lepienie pierogow. ziemniaki ugotowane i ubite, ser zmielony zaraz wsio polacze i lepie. mam czas tylko do 15.40, bo na 16.20 endokrynolog, mam nadzieje, ze zdaze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
Kristi dzięki
![]() ![]()
#4377 |
Zakorzenienie
|
jestem. w firmie siedziałam od 11.30 do prawie 13
![]() ![]() Iga jeszcze w przedszkolu, nie mam siły po nią iść ![]() edit. a jak mnie kuźwa wygwizdało, i deszcz do tego. Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-03-17 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
Kristi, pewnie ze powinien wziasc zwolnienie, ale ta moja kolezanka to taka z typu matek polek co to ze wszystkim musza rade sobie same dac
![]() ![]() ![]() Jowisz, czyli oplacalo sie isc na rozmowe - a wiesz, ze z takich na ktorych nam nie zalezy to wlasnie najczesciej cos wychodzi ![]() Pierogi, kto mowi o pierogach ![]() ![]() Kasiulko ja tez musze kalosze nabyc jakies, bo wyrosl z poprzednich. Szukam tanich a funkcjonalnych ![]() Edytowane przez Mijalea Czas edycji: 2011-03-17 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam wczoraj pierogi na obiad
![]() ![]() Mija jasne że tobie nie wypada się wtrącać Ale jedno jest pewne jak się nie będzie oszczędzać to wyląduje w szpitalu A chyba najważniejsze to to by tam nie wylądowała wiecie co wam powiem że my matki to mamy jednak przerąbane bo nie dość że musimy wychowywać dzieci to jeszcze ojców No bo wiadomo że każdy facet woli iść do pracy byle z dala od pieluch wrzasków A my musimy ich nauczyć tego że muszą być obecni w przy dzieciach od poczęcia aż do......... //przez cały czas // |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
Kristi mojego wychowałam bardzo szybko
![]() ![]() ![]() ![]() no nic lecę do pracy baj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.