|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
BAN stały
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-30 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Rozeznanie
|
A u nas lekarz nigdy nie wprowadzal zakazow, zawsze mowi ze szyjka ok itd, ale maz sie boi wiec koniec! Tlumaczenie nie pomaga, ani prosba ani grozba, a jak sie mu ubralam w seksi pizamke to mnie zdrowo wysmial i stwierdzil zeby sciagla bo peknie :/ Ech ja nie wiem...
make_up_istka ja bym nie pozyczala, od brata pozyczylam i efekt jest taki ze 33 tydzien i 2400 w srodku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
BAN stały
|
Cytat:
Może jak moje dzieci wrócą,to cos wymyślą,bo teraz to jest dramat... Mąż właśnie wrócił z zakupów,kupił mi szarlotkę,i nawet na pocieszenie flakon perfum dostałam,ale co z tego,jak martwię się o malutką... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
gratluje pocztku 36tc ![]() Justine nie martw sie tyle na zapas...jeszcze nie wiesz dokladnie co z Twoim tata... Wiem, ze alkoholizm jest straszna choroba...bo mozna obiecac i nawet miec szczere checi a i tak te osoby nie potrafia sobie z tym poradzic.. Przykra masz sytuacje... Moze gdyby Twoj tata chociaz na chwile stracil corki, to by troche oprzytomnial...bo ja bym sie bala ze gdyby mu zabrac je juz na zawsze, to wtedy by stwierdzil, ze nie ma dla kogo nawet starac sie byc trzezwym...ale z drugiej strony to zal Twoich siostr ze musza na takie cos patrzec i zyc z takim czlowiekiem... Ciezko bedzie cos doradzic skoro nie znamy az tak dobrze Twojej sytuacji... A Twoj tata ma czasem kilka takich dni ze nie pije? Moze postaraj sie wyczuc ten moment i wtedy pogadaj z tata na spokojnie? Powiedz, ze sie o niego bardzo martwisz i niech Ci wyjasni o co chodzi dokladnie z tym szpitalem... Mnie sie wydaje, ze pewnie wyszedl na wlasne rzadanie, bo moze nie chcial sie stosowac do zasad szpitala, to nie mial innego wyjscia jak po porstu sie wypisac... Mysle, ze gdyby bylo tak bardzo z nim zle, ze juz by nawet im sie nie oplalacalo go juz trzymac w szpitalu, to by sie jakos z Wami skontatktowali i poinformowaliby Was... Nie martw sie kochana...wiem, ze rodzicow zawsze sie kocha mimo wszystko...ale pamietaj tez o swojej Nadii, ktorej nie mozesz serwowac tylu nerwow... Bo jak Ty placzesz, to ona placze razem z Toba...a nikt nie lubi kiedy mama jest smutna i placze.. ![]()
![]() |
#4358 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
BAN stały
|
No ja mam nadzieje.
Teraz się zdrzemnę,choćby 30 minut,bo oczy mi się same zamykają. Miłego dnia,dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4361 |
Rozeznanie
|
Dokładnie zgadzam sie z olbka, moze to Cie uspokoi, bo sporo czasu przed Toba, a nie ma co sie denerwowac ciagle bo dzidzia niespokojna bedzie. Przespij sie moze dzieci wroca i bedzie Ci lepiej...
make_up_istko coz taka prawda byla, wychodzilismy od nich i maz sie poskarzyl ze na seks nie ma co liczyc bo gumek nie kupil i brat pozyczyl, uzylismy ja po kilku dniach i spadla ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
BAN stały
|
Tylko musiałyby dojść dzisiaj, bo jutro wieczorem to już może się wszystko zaczynać, bo w dwie godzinki to chyba nie urodzę
![]() U mnie chyba hormony się mocno pozmieniały bo jakiś czas temu nic a nic mi się nie chciało, a teraz chodze za TŻem jak głupia ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-30 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zgadzam się co do espiro - jak dla mnie za ciężkie, poza tym miałam okazję testować z całą rodzinką oba w sklepie i u mnie wygrał alu...no, ale wiadomo, każdy ma inne wymagania ![]() Justine - przykro pisać, ale ja bym na Twoim miejscu skonsultowała się z kimś kompetentnym jak tę sprawę załatwić...chyba najlepiej ograniczyć ojcu prawa rodzicielskie i zgłosić się z mężem na rodzinę zastępczą dziewczynek...chyba musisz zrobić wszystko, żeby nie trafiły do jakiejś placówki opiekuńczej...bardzo ciężka sytuacja...współczuję Tobie, myślę sobie, ze tyle przeżyłaś, że niejedna z nas przez całe życie nie zazna połowy tego ![]() Cytat:
Cytat:
Ba - podobno na świecie nawet 20tygodniowe maluszki potrafią przeżyć, a my już wszystkie na ostatniej prostej jesteśmy... U mnie dzisiaj pogoda do d..., czekam na męża i się nudzę ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-30 o 11:56 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
No mi w sumie co do seksu to tez nikt nie powiedzial, ze nie moge, bo caly czas mialam niby super wyniki krwi i tych wszystkich badan ginekologicznych...wiec mysle ze chyba moge... Ewentualnie zwroce moze uwage czy po takim seksie cos mnie boli czy to po porstu z innych przyczyn... Ja nie moge miec zakazu, bo pierwszy (i mam nadzieje ze ostatni ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moze wez sobie jakas kapiel relaksujaca? Uloz sobie jakos odpowiednio poduszki na lozku, zeby ten kregoslup nie bolal az tak? Mi czasem na takie bole pomaga termofor cieply jak sobie przyloze do plecow... Tez chyba sie dzis zabiore za nauke...trzeba pokonac to lenistwo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4369 |
BAN stały
|
lilijko u mnie tak było jeszcze jakieś dwa tygodnie temu! Teraz na sam koniec ciąży mi się odmieniło!
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 | ||
Zadomowienie
|
to u mnie chyba z 30 lezy ...wiec juz czas im do kosza bo pewno sie przeterminowaly ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a meza to masz na medal i to po 20 latach ![]() No wlasnie ja ze swoim mialam wczoraj spiecie ,i nachodza mnie czasem takie mysli ze echh. Cos sie psuje miedzy nami ,on jest jakis dziwny a ja sobie chyba juz z tym nie radze i jak proboje rozmawiac to jego zdaniem wszystko jest dobrze ale ja widze to inaczej ![]() boli mnie znow glowa ,tetno mam przyspieszone do 120 moze prysznic mi polepszy nastroj
![]() |
#4371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jelly nie przejmuj sie wygladem ani tym co sie dzieje .. wiele od poczatku ciazy przeszlam.. wiele podejrzen a przez to podtrzyman ciązy musialam przejsc.. czasem wiele plakalm pamietam ze nawet 2 tyg w sierpniu mialam takie ze plakalam dzien w dzien.. i nic i nikt do mnie nie trafial.. obwinialam siebie, los wszystko ze to niesprawiedliwe ze tyle mi sie dzieje a inni czasem nie czują ciazy.. wtedy schudlam..stresowalam sie ze tylko bardziej to moglo dzidzi zaszkodzic a teraz nawet jak sie dowiedzialam 3-4 tyg temu ze szyjka mi sie skraca to podeszlam juz bardziej na luzie.. troche odpoczywalam (ale nie zabardzo bo i tak nadal remont mam).. jadlam duzo slodyczy ![]() ![]() od kiedy wyluzowalam to zauwazylam ze lepiej dzidzi sie w srodku trzyma i lada dzien (w sobotę) wchodzę w okres terminowego porodu.. jedynie teraz zaczynam sie stresowac ze w domu pelno syfu i ze pokoj malego nie skonczony no i ciuszki nie wyprane ani ja niespakowana do szpitala ale to pikus..najwazniejsze ze dotrwalam prawie do konca ![]() i zauważam (takze ginekolodzy prowadzący) duzą roznice rozwoju malego kiedy sie stresowalam a kiedy nie.. wiec glowa do gory, mysl pozytywnie, wykorzystuj męża do obsługiwania ciebie, czekoladka kolo łóżeczka i masz wytrwac jeszcze te kilka tygodni..bedzie dobrze! musi byc! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja go nie mam. Robię sobie syrop z cebuli i cukru i czekam aż puści sok. Kupiłam wit. C i zjadam 100mg dziennie plus cytrusy no i na rozgrzanie mleko z masłem i miodem. Podobno miód jest rewelacyjny na kaszel - zobaczymy... Ja mam kaszel mokry to strasznie się namęczę żeby go wykrztusić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wkładki na bank w Rossmannie znajdziesz - J&J i Babydream. ![]() Gratulacje! Również gratuluję początku 36tc. ![]() Justine1988 - bardzo mi przykro... Nie umiem pomóc, ale nie martw się o siostry, bo na pewno nikt ich w momencie do domu dziecka nie zabierze. ![]() Właśnie w tej audycji było o Kermicie i Hosannie... Zadzwonił facet, któremu rodzice chcieli nadać imię Huckleberry... Ogólnie myślałam, że będzie więcej hardcorowych imion, ale nawet nikt nie wspominał o Dżesikach, Brajanach i Kewinach. Z ciekawszych to Jaśmina mi utkwiła w głowie. I rodzice, którym się urząd na Mieszka ni zgodził i dali synowi Miłogniew ![]() W sumie mój amerykański wykładowca dał synowi na imię Bolesław... W połączeniu z nazwiskiem brzmi dziwnie. Sama nie wiem, czy powinny być jakieś ograniczenia, niby dziecko potem może imię zmienić, ale to już jednak nie to. Z imieniem się człowiek zżywa... Ale dobrze, że ktoś nie pozawala na nadanie dziecku imienia Kermit. Tak mi się wydaje. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4378 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A teraz to sie smiejemy ze nawet jak beda chcieli wejsc to im powiemy, ze nie teraz bo musimy dkonczyc ![]() ![]() Wiec moze tez ta swoboda psychiczna wplynela na mnie w ten sposob, ze chce czesciej sie kochac... Ale tez zupelnie inaczej wszystko czuje, duzo bardziej intensywnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale po ciazy, pewnie zwiekszy Ci sie libido, tym bardziej, ze sama piszesz, ze kiedys bylo inaczej. Nie kazdy w ciazy ma wieksza ochote na seks ![]() Cytat:
Dlatego fajnie czasem jest miec katar ![]() ![]() ![]() A moze przez zacisniety nos bys dala rade chociaz troche wypic? ![]() ![]()
![]() |
#4380 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Najwięcej potasu mają niestety własnie podgotowane pomidory - czyli soki i ewentualnie zupa, a nie świeże... Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-30 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.