|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
dziewczyny nie przejmujcie sie tak tymi butelkami
kazda z Was zakłada karmienie piersia wiec moga nie byc wam w ogole potrzebne a raz kiedys jak tatuś będzie miał nakramić sam to obojętnie jaką butelką przecież, parę razy jak zje z butli bez kształtu cycka lub z nieantykolkowej to sie swiat nie zawali w ogóle to jeszczepowiem Wam że niektóre dzieci jak są na piersi to za chiny ludowe nie chcą pić z butelki i czasem strasznie ciężko jest je przestawić, bo nie umieją zassać i nie chcą
|
|
|
|
#4352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
dziewczyny głowy do góry. nie my pierwsze i nie ostatnie
![]() na pewno damy sobie ze wszystkim radę! Mary mój TŻ zastanawia się, jak to jest, że małe wytrzymuje tyle czasu z głową w dół ![]() Kasiu pisz jak po usg !!
|
|
#4353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
heheh
w sumie to nie wiem bo skakanie owieczką jest stateczne dość a lalala wiąże się z chodzeniem w ramach tańca wokół stołu i to zdecydowanie bardziej męczy
|
|
|
|
#4355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
andziot ma racje my tu za bardzo wszystko rozkladamy na czesci pierwsze, jaka butelka, smoczek, pieluszka, chyba mamy za duzo czasu na myslenie poprostu
![]() musze isc w srode na bazar upolowac jakas koszule do porodu najlepiej nie za wiecej niz 5 euro, tylko nie wiem czy beda az tak tanie, ale wiecej to szkoda kaski...
|
#4357 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki jednak zrezygnowałam z tego wózka.... chociaż trochę mi żal bo za 300zł.... ale może znajdę jeszcze coś lepszego
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1443118485 Cytat:
|
|
|
#4358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj mnie jakos mneij mdli niz wczoraj a czym kwasnym popijaSZ? nic mi do golowy nie przychodzi ![]() Cytat:
swoje rączki i nózki:P ![]() ja mam dzien pod znakiem MEGA FOCHA!!!!!!!!!!! FACECI TO BUCE! nawet ten moj kotrego kocham ponad zycie i jest najsłodszym słodziakiem na świecie teraz jest bucem i go nie lubie
|
|
#4359 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i w dodatku to też wina internetu moim zdaniem. za dużo wszystkiego. kiedyś kobiety miały mniejszy wybór i też było dobrze. radziły sobie i nie narzekały ![]() męczy mnie takie rozkminianie tej wyprawki. ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
\TŻ rzuca palenie i jest na prawde nieznośny. najpierw w nerwach nagada mi glupot a potem przeprasza. Ale co mi z tych przeprosin...
|
|
#4361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to tak jak pewnie mój wnerwiony chodzi, jak głodny ![]() główka do góry eeeee ten wózek co chciałam kupic na allegro, to widzę, że babka zmieniła cenę z 300zł na 280 zł 2h do końca hihi kusi mnie nooooo
|
|
|
#4362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no moja to lepiej robi, bo jak biore telefon albo kamerke to milknie, jak wolam tz tak samo, a jak jestem z nia sam, lub do neij gadam to skacze fika i wogole.. |
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale andziotku : na czym polega skakanie owieczką?:P bo juz jakis czas sie zastanawiam ![]() the sania staram sie nie brać do siebie ale to ja jestem baba w ciazy ktora moze miec swoje chimery a nie on do jasnej ciasnej
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka Ja szukałam z odbiorem w Warszawie, więc może dlatego jest drożej? Ogólnie zauważyłam, że sprzedawcy z Wawy liczą sobie więcej
![]() andziot, princi A co mamy robić, jak nie rozkładać na części pierwsze? Poza tym to chyba pomaga się czymś zająć czekając na dzidzię i odgania myśli od zamartwiania się, czy wszystko OK Grazin Jak rzuca palenie, to nie ma co się dziwić, że chodzi poirytowany... Też tak miałam. A Ty jesteś w ciąży, więc też masz prawo. No i są zgrzyty. Skąd ja to znam... Na szczęście to tylko taki głupi dzień, wróci do normy
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz robiłam chyba 4 podejscia do nakrecenia skakajacego brzuszka w tym jedno w wannie a jedno jeszcze jak do pracy chodziłam i nic wtedy cicho sza dziecka ni ma albo jak chce mamie pokazac to to samo jest
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
a powiem Wam moje kochane, że od kilku dni tak myślę sobie, że mamy bliżej, niż dalej do rozwiązania i zastanawiałam się :
która pierwsza urodzi ![]() komu dzidzia zrobi psikusa i zmieni płec ![]() no i takie tam Cytat:
cwane bestie Cytat:
|
|
|
#4367 |
|
Wtajemniczenie
|
to widzę ze nie tylko ja tak mam
mój szkrabek rusza się mocno a jak tylko poczuje inna rękę nawet tżta to zero ruchu uważacie że jesli mam zamiar karmić piersią to jedna butelka wystarczy ??
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4369 |
|
Wtajemniczenie
|
to nie powinno być ich prawo a przyjemny obowiązek
|
#4370 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
o Ty ostra laska jesteś hihi
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przeciez dziewczynki nie zyjemy w czasach gdzie niczego nie ma i trzeba po wszystko stac w kolejkach. jak beda nam potrzebne jakies rzeczy po porodzie to mozna wyskoczyc na 20 minut do sklepu i to kupic albo kogos posłać, jednak ja wole sama kupowac wszystko bo jak moi ktos złe kupi to zła bardzio jestem ![]() ale nie zamierzam np kupowac 5 rodziajów maści na odparzenia. po mooze dziecko sie nie odparzy a jak jedna nie bedzie skutkowac to bede dopiero nastepne kupować.
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
forum tez wciaga wiec taj jak vanes Ci napisala - na pewno kilka godzinek przed kompem spedzisz ale to bedzie mile spedzony czas ![]() Aliczka88 sliczny projekt ! gdybym miala sie budowac to domek tylko w takim stylu. Anulka.. to łącze sie z Toba w pracowym bólu... mnie ze wzgl na 15 czy 16 kg na plusie coraz ciezej i tez jeszcze min miesiac popracuje Czekamy na wiesci od Kasi, tak jak kiedyś na matallewar Ty kolezanko, też długo na siebie kazałaś czekac Ja obstawiam, ze córeczka ......... bo Kasia ma taki wzrost i ja i taką samą wagę wyjściowa i podobny termin o ile sie nie myle haha Grazin, foch trwa nadal ? ![]() Princi, ja też tak mysle, że jak sie za długo analizuje i przemyśla to można sobie zrobić wodę z mózgu. Nie czytam o butelkach itd.. ale wiem, ze chce TT .. bo mi sie nazwa podoba jakos wybrac musialam, a ze nazwa mi się podoba to wybrał padł na powyzsze... przecież obie są rownie dobre Ale mam roboty w domu 20 biznes planów do oceny.. dostałam je w czwartek i jeszcze ani pół nie oceniłam Vanes, sorrki bo w pracy nie mialam czasu czytac i chyba mi uciekło.. gdzie i za ile robiłas laser na muszelke?
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-07 o 18:13 |
|
|
|
|
#4373 |
|
Wtajemniczenie
|
Część dziewczynki BĘDĘ MIAŁA CÓRECZKĘ
BPD 71,0 HC 258,0 FL 55,0 AC 261,0 a waży 1404g ![]() roznica miedzy usg a ostatnia @ jest tylko 2dzi, wiec wszystko ok. Troszkę się zawiedliśmy bo liczyliśmy na synka, ale ja czułam ze będzie córka. Jest juz taka duża, lezy glowkowo, nozki mam pod cyckami, a glowka lezy na pecherzu. Serduszko ladnie bije, zdrowe, widzielismy kregoslup, zeberka, usta, glowke, nozki... zdjecia mam troszke niewyrazne, ale wrzuce wam te z plcią
|
|
#4374 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie rozczulajcie się tak bardzo swoją wagą.
Moja kuzynka przed ciążą miała 49 kg ( typowy szczypiorek )Przed porodem ( miała bliźniaki ) doszła do 90 kg!! ![]() Tak więc głowa do góry. Nasze sylwetki jeszcze zyskają na macierzyństwie. Zobaczycie
|
|
|
|
#4375 |
|
Wtajemniczenie
|
ddaaiissyy płaciłam 650zł w lublińcu
główny cel: powrót do dawnej sylwetki Edytowane przez vanes Czas edycji: 2011-02-07 o 18:23 |
|
|
|
#4376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najważniejsze, że zdrowe. Chłopczyk będzie następny. A tu nam statystykę trochę poprawisz
|
|
|
|
|
#4377 |
|
Wtajemniczenie
|
uuu kasia a ja myslałam że będziesz miała synka
córka jeszcze lepiej przynajmniej dla mnie
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, najważniejsze, że malutka zdrowiutka Pozdrawiam Was wszystkie i wracam do nadrabiania
|
|
|
|
|
#4379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to baaaaardzo skomplikowana zabawa, Zosia ma takie zwierzątka z klocków Duplo, no i ona zawdze bawi się konikiem i cielaczkiem, a mi wręcza owieczkę (nota bene czarną z białą wełenką niby) no i idziemy do pudła z zabawkami i tam skaczemy po zabawkach i pudełku ![]() a pozwól sobie na chwilę odłożyć nieszczęsną owieczkę to od razu jest bunt "mmmmmaaaaammmmmaaaa" ![]() Cytat:
bo niby piersią ale czytacie i myślicie nad butelkami po parę dni, a i tak może się okazać, że akurat z tej którą uważacie za the best dzidzia nie chce pić .... bo to tak jak z zabawkami jest to co nam się wydaje super i fajne nie koniecznie dziecko zainteresuje i mu się spodoba ja zanim doszłam do butelki to kupiłam chyba z 5 rodzajów i na nic mi się zdały opinie i komentarze bo to i tak od dziecka zależy Cytat:
|
|||
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
24kasia86 cudowna wiadomosc, w koncu poznaliscie plec dzidziusia
wiem ciekawska jestem
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

Czekamy na Ciebie fasolko

.
za dzisiejsze wizyty!!!
o matko - nie zazdroszcze Ci Kochana samopoczucia - wkurzające na pewno są te choróbska i leki, ale już niedługo... dasz rade.
gartuluje!!! ja dziś zjadłam 7daysa z czekoladą i kawą, ale nie odmówię
) bo padam z głodu a taaaaaaaaaaaak mi pachnie.

i tez jeszcze min miesiac popracuje