|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
już sama nie wiem, mam dosć tego szukania, a w spodniach przecież nie pójdę.. Mariolu, dla Antosia za nocnik i za odp ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- pożalę się wam jeszcze że czuję się beznadziejnie. jestem beznadziejna, normalnej sukienki nie moge sobie kupic jeszcze wczoraj z mężem rozmawialiśmy o naszej syt i mówiłam mu że się nam ta rata skończy w przyszłym roku, to się ucieszył ale nie z tego powodu że mieliśmy starać się o drugie dziecko, ale dlatego ze motor sobie zmieni ja mu mówię że mieliśmy starać się o dziecko, a on do mnie czy ja już chce tak szybko mieć drugie mówiliśmy że tak, razem - tak mi się wydawało... a tu niespodzianka mam dość wszystkiego. jak Amelka tu ędzie mogła iśc do przedszkola od 3 roku życia to za rok idę do pracy. gdziekolwiek. a o drugim dziecku pomyślimy potem... może tak i lepiej będzie ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- to jest ciekawe tylko czy pasuje na taka okazje i z czym to ![]() http://moda.allegro.pl/lato-2011-ext...630980738.html |
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
Faceci sa czasami jak dzieci, moj tez marzyl o nowym motocyklu, na szczescie ten problem ma juz z glowy . Ta tunika
|
|
#4353 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wiesz ja mu nie bronię, i nie mam nic przeciwko. motory to jego pasja i druga miłośc i już nie mogę patrzeć jak tym gratem jeździ. tylko zabolało mnie bo myślałam że razem mamy takie plany a on zdziwiony mnie o takie rzeczy pyta no ale moze tak będzie lepiej... |
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grunt, że sprawa wyjaśniła się już teraz.
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
gdyby brzuch nie rósł to zupełnie bezobjawowo.
Na wieczór nogi/stopy bolą, bo pogoda extra i całe dnie poza domem spędzamy. Zupełnie inna ciąża niż z Laurą.Zero zagrożeń,nie krwawiłam, szyjka ok,no i obym jeszcze nadciśnienia nie miała. Bardzo się cieszę że mogę być taka aktywna.Tyję, ale też mniej niż z L. Chyba syn ![]() właśnie 7czerwca zapisałam się na dodatkowe usg Cytat:
Nie pogniewaj się, ale mamy takie figury, że raczej powinnyśmy wszystko mierzyć i obejrzeć się w lustrze,bo nie we wszystkim nam korzystnie. U mnie jutro pogrzeb w rodzinie. Ciekawe jak Laura w kościele będzie się zachowywać na cmentarzu i na stypie.Jutro też idziemy do psychologa.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
ta tunika hmmm sama nie wiem... w sumie ta pierwsza w kwiatki chyba najlepsza...
nie chcę się wypowiadać o twoim facecie, bo go nie znam. ale mój np. sam nigdy nie wpadnie na to że JA czegoś potrzebuje. Ze chcę wyjść z domu, że chcę miec czas na "odchamienie"... Trudno mi sie było przełamac, ale nauczyłam się głośno o to upominać. Kiedy zaczynały pojawiac się w mojej głowie myśli o drugim dziecku, sama zaczynałam od czasu do czasu coś tam w rozmowie o tym powiedzieć, ale nie za dużo. Powoli się oswoił. Rozumiem że zawiodła cię jego reakcja. Wcale się nie dziwię. Też by mi było przykro. Ale może jedno z drugim nie będzie kolidować. Zostawiłaś wanienkę, łóżeczko, ubranka, czy komuś rozdałaś? Pozostają kosmetyki i pieluszki Przynajmniej na sam poczatek
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Aga
gratki,gratki p.mgr ![]() Kamilka
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4358 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
fajnie jak bedzie miala braciszka ![]() dbaj o siebie kochana
|
|
|
#4359 |
|
Zadomowienie
|
Choć poczatki były trudne. Chłopu trzeba powiedzieć dokładnie krok po kroku co i jak bo sie sam nie domyśli. Ale to chyba nie tylko mój tak ma Nie moge narzekać. Nie takie problemy ludzie mają... Kasia a u L wszystko już wróciło z kupką do normy zopełnie? Czy jeszcze coś jej podajesz? |
|
|
|
#4360 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
może uda mi się pojechać gdzieś do miasta coś kupić - tak byłoby najleiej z L idziesz?? Cytat:
mój sam mi proponuje żeym spędziła czas bez AMelki jak chcę. ale szczerze to średnio mi się chce choć mam pewność ze dobrze się nią zajmie. jakoś nie lubię jej zostawiać. druga sprawa to że on dużo i długo pracuje więc takich okazji mało, oj mało... mam wszystko po Ameli, ale jednak drugie teraz już to nie jest db pomysł. inne rzeczy też dochodzą w dużych kosztach a to potem już x2 bo i Amelka. zobaczymy jak się ułoży wszystko. czas pokaże. |
|||
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
skierko, dla mnie pierwsza sukienka najlepsza, ale lepiej zeby do kolan była
tunika wg mnie nieciekawa
|
|
#4362 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4363 |
|
Wtajemniczenie
|
Mariolu
dla Antka, mądry z niego chłopiec Skierko z ciuchami ja nie pomogę, bo noga z tego kompleta jestem A co do drugiego dziecka, to może mąż ma rację?? Między wierszami wyczytałam że u Was chyba czasem krucho z kasą (u nas podobnie) więc mozę to i lepiej żeby zaczekać z drugim bobasem.Miramej co się dzieje??? Kto/co wyssało z Ciebie energię??? Tak bardzo zmęczenie daje o sobie znać??? Kasiu świetnie że ta ciąza przebiega bezobjawowo Już z kilkoma takimi przypadkami się spotkałam . Jesli to sięsprawdza to moja druga ciąża masakrą, bo z Alanem było suuuuuper.Co do maskotek, to Alan tez je KOCHA, potrafi wziąc wielkie miśki(dostaliśmy mnóstwo na ślubie) i wszystkie nosić ,przytulać ,pokazywać im co on robi w danym momencie. Słodko to wygląda BARDZO , BARDZO DZIĘKUJE ZA GRATULACJE
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiedziałam GRATULACJE Cytat:
![]() będzie dobrze i wszystko się ułoży, chociaż domyślam się, że zaskoczenie męza musiało zaboleć ![]() Cytat:
![]() odkąd umarła moja babcia bardzo ciężko znosze pogrzeby i ich unikam nie zazdroszczę, zwłaszcza w Twoim stanie ![]() A po co do psychologa? |
|||
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Aga
No tak jakoś mnie mega zmęczenie dopadło ![]() kamilka, drugie koty za płoty
|
|
#4367 |
|
Wtajemniczenie
|
Oddalam się na dzis - zmęczona jestem. Dobrej nocy dla wszyskich
|
#4368 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No,to trzymamy dalej w końcu się udaCytat:
skierko jak dla mnie ta pierwsza sukienka jeszcze ujdzie,ale tamte pozostałe i ta tunika i też nie lubię kupować na all ubrań na siebie,lubię przymieżyć,zobaczyć,dotkn ąć,ocenić na żywo ,wielkie gratulacje Cytat:
aby się Wam tak poukładało,jak chcecie Cytat:
![]() Bartosz mnie ostatnio zaskoczył w kościele,był bardzo grzeczny dwa razy wołał tylko Damiana bo jeszcze nie raz jak ktoś kaszlnie,to woła,że to dziadek,albo w niektórych kobietach widzi ciotki .I nigdy nie puszczam na ziemię,bo z doświadczenia wiem,że wtedy już hulaj dusza,piekła nie ma-po całym kościele by latał ![]() Też myślę po co do tego psychologa?Z Laurką? ![]() Też już zmykam Spokojnej nocy ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- megi Jak Amelka?
|
||||
|
|
|
#4369 |
|
BAN stały
|
sylko
zalicytuję pierwszą i zobaczę.
|
|
|
|
#4370 |
|
Wtajemniczenie
|
Czeeeeeeeeeeeeeeść
![]() Przyłapałaś mnie Sylko na gorącym uczynku ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Widzę, że dzieciaczki i fasolki rosną Podczytuję was czasem, ale jakoś trudno się znów wbić w temat ![]() No i jak to ostatnio u mnie brak czasu na wszystko.
|
#4371 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasem jest tak,że coś kupię i nie chodzę w tym,bo zajadę do domu i mi się już nie podoba .Cytat:
.Jak tam Amelka?
|
||
|
|
|
#4372 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelka odpukać zdrowa, na dniach będziemy łapac siku, ale widać dużą poprawę po lekach i nie łapie juz tak zakażeń. Odkad pracuje odpieluchowanie zostało wstrzymane, ale mam nadzieje ze do wrzesnia się nauczy. Niestety nie dostała sie do przedszkola na naszym osiedlu. Długo by pisac na ten temat, ogolnie kuzynka ktora tam pracuje nie pomogla, a innych dojsc nie miałam
Zapisałam wiec małą do prywatnego, w tym roku pierwszy raz bedzie tam grupa dla takich maluszków. No i ku mojej niezmiernej radości Amelka rozruszała się z mową z dnia na dzien sama zaczeła, bo do tej pory umiała powiedziec moze z 10 słów. Teraz powtórzy prawie wszystko i sama zaczyna budowac zdania ![]() No tom sie upisała ![]() Buziaki dla was kochane
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To super, że Amelka ma się dobrze i ruszyła z mową ![]() Przykro mi, że męża masz tak daleko a jak przeczytałam jak Amelka tatę woła to aż mi się łezki zakręciły ![]() Ale co zrobić, jak inaczej się nie da... ![]() Dużo siły zyczę Maż na długo wyjechał? |
|
|
|
|
#4374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój mąż niby też wyjeżdża w delegacje (teraz pojechał,ale tylko na dwa tygodnie ) ciężko jest znosić rozłąkę i dzieci też tęsknią .Tym bardziej zaglądaj do nas,w wolnym czasie Mnie już nie ma Dobranoc czeko a Ty gdzie?Ktoś tu miał mnie na duchu,wieczorami podnosić
|
|
|
|
|
#4375 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję przyda się moc Nie wiadomo jeszcze, wróci w połowie wakacji lub wcześniej.Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko się układa ![]() A i gratuluję naszej Pani Magister Aga ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() Może uda mi się wpadac częsciej, ale nie bede obiecywac. Zazwyczaj wieczorem padam ze zmeczenia przy usypianiu Amelki ![]() Śpij dobrze Może Czeko małża podnosi na duchu ![]() I ja uciekam, rano wstać trza ![]() buziaki
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
No chodź no kochana niech Cię utulę
bo ja też się zgłosiłam Dobranoc Cytat:
to podwójnej siły życzę u mnie wszystko dobrze, dziękuję ![]() To Ciebie tez utulę ![]() kolorowych ja jeszcze pół godzinki i rozkładam się na moim super wygodnym fotelu w pracy bo padam już na twarz
|
|
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi się spać chce ![]() wiele bym oddała za 8 godzin pełnego snu ![]() Dzień zapowiada się piękny ![]() już planuję wziąć małego na rower przed południem przy okazji może i ja zaliczę godzinkę sportu bo się ostatnio znowu zapuściłam ![]() w ogóle zegar tyka, sierpień coraz bliżej a w sierpniu idziemy na wesele i chcę być lassskaaa ![]() |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() magi ![]() Ale piękna pogoda Muszę się sprężać bo o 15 mam zebranie trójek klasowych Bartosza będę musiała wziąć,bo za bardzo nie mam go z kim dzisiaj zostawić Będę musiała wcześniej go położyć na popołudniową drzemkę ![]() Miłego dnia |
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
hi
napisałam w klubie Svi fajnie ze wpadłas do nas Kamilko nastepnym razem będzie lepiej aga gratulacje! |
|
|
|
#4380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() moja to Uwielbia przez duże U...auta lubi np. jeździć wózkiem, ale musi być pusty...ewentualnie misiek ulubiony może jechać ale to rzadko![]() Cytat:
![]() trzymam mocnona szczęscie masz Nas
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

za nocnik i za odp
ja mu mówię że mieliśmy starać się o dziecko, a on do mnie czy ja już chce tak szybko mieć drugie
mówiliśmy że tak, razem - tak mi się wydawało... a tu niespodzianka 

. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Przynajmniej na sam poczatek
gratki,gratki p.mgr 

dalej w końcu się uda
jak dla mnie ta pierwsza sukienka jeszcze ujdzie,ale tamte pozostałe i ta tunika
i też nie lubię kupować na all ubrań na siebie,lubię przymieżyć,zobaczyć,dotkn ąć,ocenić na żywo

przy okazji może i ja zaliczę godzinkę sportu 
NIE LUBIĘ TROLLI