DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V - razem zrzuciłyśmy już ponad 250 kg! - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-07, 21:13   #4351
popolka
BAN stały

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
O, a czego? Ja juz powoli świra dostaje z tą pracą.

mowi że nie bede miała dla niego czasu
a jakiej szukasz pracy?
popolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 21:19   #4352
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Ten profesorek zawsze taki opóźniony jest Dobrze, że wszystko inne do przodu...
no tak, w sumie u was to trochę co innego, trzeba te prace normalnie sprawdzić jak coś rozwiązujecie, nie to co u nas - głównie testy, bach karta odpowiedzi do maszyny i jest wynik współczuję tego oczekiwania, ja myślałam że zaświruję jak kazali 5 dni czekać....
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 21:25   #4353
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez popolka Pokaż wiadomość
mowi że nie bede miała dla niego czasu
a jakiej szukasz pracy?

A to on ma jakieś dziwne godziny pracy i mijalibyście się? Ja teraz to chyba każdej patrząc co sie dzieje obecnie na rynku pracy, kompletnie nie związanej z moim doświadczeniem i zainteresowaniami

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
no tak, w sumie u was to trochę co innego, trzeba te prace normalnie sprawdzić jak coś rozwiązujecie, nie to co u nas - głównie testy, bach karta odpowiedzi do maszyny i jest wynik współczuję tego oczekiwania, ja myślałam że zaświruję jak kazali 5 dni czekać....

Tym bardziej, że zrobił 2 czesci - testową i praktyczną. I jak sie jedną zawali to trzeba pisać znów, a na praktyke zabrakło mi czasu na napisanie 2 programów i chyba będzie dupa...
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-07, 21:42   #4354
popolka
BAN stały

Cytat:
A to on ma jakieś dziwne godziny pracy i mijalibyście się? Ja teraz to chyba każdej patrząc co sie dzieje obecnie na rynku pracy, kompletnie nie związanej z moim doświadczeniem i zainteresowaniami

nie on ma normalne godziny pracy ja pewnie bym sie chciała dostosować ale wiadomo nie zawsze tak sie da ale jemu też chodzi o to że zamiast odpocząć bede przemęczona a do niego nie trafiaja argumenty że chce zarabiać bo on mi daje na wszystko co chce ale ile można

widziałam dużo ogłoszeń jest w CH i hostessy ale to straszna praca
Stary 2011-07-08, 00:17   #4355
anita9005
Rozeznanie

mi akurat praca jako hostessa by pasowała ja bym czegoś chetnie poszukała najlepiej żeby tak co 2 dzien pracowac ;p ale tak sie chyba nie da ...
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 03:51   #4356
anita9005
Rozeznanie

jadę dziś na uczelnie po wpis ... mam nadzieję że pozytywny i ,że nie zejdzie mi tam cały dzień , a przede wszystkim ,że wstanę bo dopiero za chwilkę kładę się spać , dobranoc chudzinki ;*
Stary 2011-07-08, 06:49   #4357
popolka
BAN stały

ahoj

właśnie wstałam pije kaffke i siedzę z samoopalaczem na nogach a jak cuchnie, ale czego sie nie robi na urody
dziś uczta w pizza hut

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
mi akurat praca jako hostessa by
pasowała ja bym czegoś chetnie poszukała najlepiej żeby tak co 2 dzien pracowac ;p ale tak sie chyba nie da ...
jejkuś ja pracowałam kiedyś to przez tydzień stopy leczyłam od odcisków jeszcze dostałam zapalenia gardła bo na lodówkach byłam
nigdy ale to nigdy nie idźcie na lodówki ani na cokolwiek spożywczego, dopóki sie ma jakieś gratisy to jest fajnie a potem to trzeb zagadywać ludzi a jak widzą że nic nie dostaną to traktują ludzi jak śmieci

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-08, 10:25   #4358
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dominic_sz Pokaż wiadomość
DZIŚ OFICJALNIE PIERWSZY DZIEŃ MOJEJ III FAZY!!!!
gratulacje decyzji choć spóźnione

od 2 dni w ogóle nie byłam na kompie! - chora byłam, shreda przerwałam, potem przyjechała do mnie mama na dwa dni i biegałyśmy po sklepach, poucztowałam dwa dni pod rząd - już drugi raz..... nie ważyłam się -bałam się strasznie! ale dziś weszłam na wagę, a tam..... SPADEK! 300g od ostatniej wagi na II fazie! w szoku byłam więc już 58,3

wszyscy mówią mi, że super wyglądam, kupiłam też nowe rzeczy, które podkreślają co trzeba i czuję się bardziej pewna siebie

mam zamiar nie przekroczyć 60 na wadze już nigdy! (chyba, że ciąża:P)
shred efektów chyba nie dał (a 3 tygodnie robiłam) - bardzo męczące było mi to robić po pracy 6-7 godzin na nogach i jeszcze shred... zamierzam 3 x w tygodniu ćwiczyć - albo biegać, albo pływać, albo orbitrek, albo siłowe zobaczymy, co z tego wyjdzie....

Edytowane przez tchnienie-wiatru
Czas edycji: 2011-07-08 o 10:32
tchnienie-wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 10:55   #4359
kashia001
PeeeMaa!

Ja ważę 75kg.
Dąże do 55kg.
Zeszło mi wczoraj 2 kg.. Więc chyba zaczeło się coś dziać.. W KOŃCU. Tylko to jest tak ,że ranoo na czzo ważę 73 a pod koniec dnia z powrotem 75.. nie wiem czy to normalne. Dzięki za odp
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 11:14   #4360
anita9005
Rozeznanie

ojoj z tymi lodówkami to właśnie słyszałam ,że strasznie. Ja byłam kiedyś na elektronice itp to mi się podobalao ale wiadomo jak wszędzie ludzie różni byli ... jej ale bym sobie na pizza hut poszła heh

Cytat:
ahoj

właśnie wstałam pije kaffke i siedzę z samoopalaczem na nogach a jak cuchnie, ale czego sie nie robi na urody
dziś uczta w pizza hut

jejkuś ja pracowałam kiedyś to przez tydzień stopy leczyłam od odcisków jeszcze dostałam zapalenia gardła bo na lodówkach byłam
nigdy ale to nigdy nie idźcie na lodówki ani na cokolwiek spożywczego, dopóki sie ma jakieś gratisy to jest fajnie a potem to trzeb zagadywać ludzi a jak widzą że nic nie dostaną to traktują ludzi jak śmieci
Stary 2011-07-08, 11:46   #4361
Juska1989
Przyczajenie

Witam Was
jestem już drugi dzień na diecie narazie jest ok. Zostały mi jeszcze 3 dni, oj a słodycze kusza a kusza ;/ ale mam nadzieje ze dam rade i wytrzymam.

Pozdrawiam gorąco
Juska1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-08, 12:01   #4362
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Dzien doberek

U mnie nadal faza II trwa
Wczoraj zanotowalam najwiekszy spadek w mojej historii a mianowicie 0,7 kg hehe dzisiaj juz bylo nieco mniej bo tylko 0,3 kg no ale zawsze to cos :P
Ja tam sie ciesze nawet z najmniejszego sukcesu hehe

Za oknem ulewa ale to bylo do przewidzenia bo parowa byla od rana...hmmm zbieralam rzeczy z balkonu wiec zrosil mnie troszke ten deszczyk, moze jeszcze urosne oczywiscie wykluczam opcje rosniecia wszerz haah

Faza II - trwa...

BYŁO: 97,2 KG
JEST: 73,8KG
BĘDZIE: 65 KG
Nadiia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 14:26   #4363
beate5454
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
Dzien doberek

Wczoraj zanotowalam najwiekszy spadek w mojej historii a mianowicie 0,7 kg hehe dzisiaj juz bylo nieco mniej bo tylko 0,3 kg no ale zawsze to cos :P

Za oknem ulewa ale to bylo do przewidzenia bo parowa byla od rana...hmmm zbieralam rzeczy z balkonu wiec zrosil mnie troszke ten deszczyk, moze jeszcze urosne oczywiscie wykluczam opcje rosniecia wszerz haah
to ogolnie ile juz schudlas??
Stary 2011-07-08, 14:28   #4364
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
nie on ma normalne godziny pracy ja pewnie bym sie chciała dostosować ale wiadomo nie zawsze tak sie da ale jemu też chodzi o to że zamiast odpocząć bede przemęczona a do niego nie trafiaja argumenty że chce zarabiać bo on mi daje na wszystko co chce ale ile można

Mi by się nudziło w domu tak całymi dniami siedzieć

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
mi akurat praca jako hostessa by pasowała ja bym czegoś chetnie poszukała najlepiej żeby tak co 2 dzien pracowac ;p ale tak sie chyba nie da ...
To może pół etatu w jakiejś odzieżówce?

Cytat:
ahoj

dziś uczta w pizza hut

Ja pracowałam kiedyś 8 h na nogach w sklepie, nie można było usiąść i po pewnym czasie przywykłam, fakt na poczatku nogi bolały ale potem już nie I ja sobie dzisiaj zrobie uczte, tylko nie mam pojecia co ... Skończyły mi się pomysły

Cytat:
Dzien doberek

Gratuluje spadku Ulewa? Kurcze u mnie od rana parno i słońce. Taka odmiana po tych chmurnych dniach, to pewnie i do mnie przyjdzie deszcz

Byłam dzisiaj pierwszy raz na siłowni po małej przerwie, Przez to musze teraz robić mniej powtórzeń i szybciej się męcze, a myślałam, że nie wypadnę z rytmu, a tu prosze...
Ide na plotkarę
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 19:52   #4365
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Cytat:
Napisane przez beate5454 Pokaż wiadomość
to ogolnie ile juz schudlas??
Ogolnie odkad jestem na diecie czyli od poczatku stycznia schudlam 23 kg
a teraz odkad wrocilam na II faze schudlam 5 kg

Jeszcze z 6-8 kg i bede megaaaa happy

Faza II - trwa...

BYŁO: 97,2 KG
JEST: 73,8KG
BĘDZIE: 65 KG
Nadiia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 20:41   #4366
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Ogolnie odkad jestem na diecie czyli od poczatku stycznia schudlam 23 kg
a teraz odkad wrocilam na II faze schudlam 5 kg

Jeszcze z 6-8 kg i bede megaaaa happy
bo Ty kochana jesteś naszą królową Dukana

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:

dziwna sprawa

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-08, 21:18   #4367
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Tym bardziej, że zrobił 2 czesci - testową i praktyczną. I jak sie jedną zawali to trzeba pisać znów, a na praktyke zabrakło mi czasu na napisanie 2 programów i chyba będzie dupa...
a może akurat dupy nie będzie? skąd wiesz. ja tam trzymam kciuki żeby było ok

Cytat:
Dzien doberek

kobieto! jakiego 'najmniejszego' sukcesu? ty masz mega sukcesy! nawet nie wiesz jak bym chciała mieć twoje osiągi!
(u mnie waga stoi, teraz wzrosła przez @ i grzech...)

mroziq hop - hop! jesteś tu? że się tak bezpośrednio zapytam: jak tam twoje cycuszki? tzn. robiłaś badania, byłaś u lekarza?

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

aaa zapomniałam - miałam się spytać, nie pamiętam kogo któraś polecała colon C to sobie zamówiłam bezpłatne próbki i przyszły. i teraz pytanie: jak zażywać? a właściwie kiedy? pisze że rano i wieczorem... no a kiedy efekt? np. czy mogę jutro spokojnie rano wziąć, pojechać na miasto - nie pogoni mnie? czy lepiej w niedzielę? ale jak efekt dnia następnego dopiero to lepiej jutro...
Stary 2011-07-09, 08:30   #4368
popolka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość

aaa zapomniałam - miałam się spytać, nie pamiętam kogo któraś polecała colon C to sobie zamówiłam bezpłatne próbki i przyszły. i teraz pytanie: jak zażywać? a właściwie kiedy? pisze że rano i wieczorem... no a kiedy efekt? np. czy mogę jutro spokojnie rano wziąć, pojechać na miasto - nie pogoni mnie? czy lepiej w niedzielę? ale jak efekt dnia następnego dopiero to lepiej jutro...
too jaa
ja wzięłam colon c raz, wypiłam wieczorem i następnego dnia rano normalnie fajnie bez nie miłych rewelacji miałam wizyte w wc i od tamtego czasu codziennie rano ide do wc a wypiłam tylko raz
ale przygotuj się ze jest ohydne
Stary 2011-07-09, 09:25   #4369
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
too jaa
ja wzięłam colon c raz, wypiłam wieczorem i następnego dnia rano normalnie fajnie bez nie miłych rewelacji miałam wizyte w wc i od tamtego czasu codziennie rano ide do wc a wypiłam tylko raz
ale przygotuj się ze jest ohydne
eh, ja to nigdy tutaj wszystkich nie spamiętam przepraszam, ale ja nawet 'w realu' mam problem z połączeniem imion z twarzami
wzięłam w końcu tak jak pisze na opakowaniu - połowę rano, druga będzie wieczorem, zobaczę czy będzie potrzeba drugiej saszetki.... a smak nie był taki zły - woda z grudkami żelatyny jak dla mnie

a pochwalę się wam - moimi nowymi ukochanymi szpilkami https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=28071

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-09, 11:48   #4370
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

eh,chyba mój post przeszedł niezauważenie...

miłego dnia dziewczyny
Stary 2011-07-09, 13:53   #4371
Zauroczonax
Przyczajenie

A ja ponawiam pytanka

1. Czy mając 14/15 lat mogę stosować dietę Dukana, nie obawiając się żadnych powikłań itp. ?
2. Czy ten test, który znajduje się na stronie jest płatny ?
Stary 2011-07-09, 15:50   #4372
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Zauroczonax Pokaż wiadomość
A ja ponawiam pytanka

1. Czy mając 14/15 lat mogę stosować dietę Dukana, nie obawiając się żadnych powikłań itp. ?
2. Czy ten test, który znajduje się na stronie jest płatny ?
1. wiek 14-15 lat to nie jest czas na diety odchudzające, to po pierwsze. organizm się rozwija, musi mieć do tego energię, proporcje ciągle się zmieniają. chyba że jest to znaczna nadwaga - wtedy po konsultacji z lekarzem należy zrzucać zbędne kilogramy. można to zrobić zmodyfikowaną dietą Dukana czyli od razu III faza w której proteinowy czwartek zastępujemy dniem proteiny + warzywa
2. test jest bezpłatny
Stary 2011-07-10, 09:05   #4373
sreberko4
Zakorzenienie

metal_fish
Witam Dukankę-Hashimotkę mam tą sama chorobę chciałam cie zapytać bo kiedyś widziałam że pisałaś że poprawiły Ci się wyniki prób wątrobowych? Powiedz mi czy one są gorsze przy Hashi? Bo u mnie tak wykryto Hashimoto-zaczęło się od prób wątrobowych. Teraz jednak lekarz twierdzi że to nie było od tarczycy.. A odkad biorę eutyrox, alat i aspat ze 168 spadly na 26
Stary 2011-07-10, 09:29   #4374
201604301943
Konto usunięte

Thumbs down Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
metal_fish
Witam Dukankę-Hashimotkę mam tą sama chorobę chciałam cie zapytać bo kiedyś widziałam że pisałaś że poprawiły Ci się wyniki prób wątrobowych? Powiedz mi czy one są gorsze przy Hashi? Bo u mnie tak wykryto Hashimoto-zaczęło się od prób wątrobowych. Teraz jednak lekarz twierdzi że to nie było od tarczycy.. A odkad biorę eutyrox, alat i aspat ze 168 spadly na 26
cześć sreberko! cześć Aniu! (dobrze doczytałam w podpisie? ) też podejrzewam że moje próby wątrobowe były złe nie od Hashi - swoją wątróbkę wykończyłam trochę wcześniej, w związku z własną głupotą i innymi chorobami, a jak dołożyłam tabletki anty to wyniki się pogorszyły. jednak jako że Hashi to choroba autoimmunologiczna to te choroby lubią występować po kilka czasem - to się wystraszyłam w pewnym momencie czy to nie autoimmunologiczna pierwotna marskość żółciowa wątroby. tak to jest jak człowiek czyta o tych choróbskach - od razu czuje się chory ale zrobiłam resztę badań i to nie to, a AlAT i AspAT są znów jeszcze lepsze (zmieniłam tabletki). ale powiązania bezpośredniego między Hashi a złymi próbami wątrobowymi 'mądre księgi' nie podają (przynajmniej te do interny, ale jak przeglądałam endokrynologię to nie pamiętam żeby takie coś pisali...). chociaż z drugiej strony przy niedoczynności tarczycy wzrasta cholesterol, co obciąża wątrobę i stąd wzrost aminotransferaz, a po suplementacji hormonów cholesterol powinien spaść i już tak nie szkodzić wątrobie.

a teraz ja mam do cię pytanie: jak szybko spadała ci waga? czy w związku z Hashi wolniej czy w podobnym tempie jak innym?
Stary 2011-07-10, 10:12   #4375
sreberko4
Zakorzenienie

Metalfish-dobrze doczytalas;-) co do mojej wagi.. hmm powiem tak-jak zaczęłam przyjmować eutyrox to spełnił sie najczarniejszy scenariusz-zaczęłam tyc, czego bym nie zjadła to na wadze przybywalo:-/ dietę dukaną zaczęłam z bagażem +10kg, w ciągu 5 tygodni zrzucilam 7kg, więc myślę że to nie jest zły wynik . Cholesterol miałam duży, więc może to obciążyło wątrobę? Pigułki anty odstąwilam rok temu. Teraz na własną odpowiedzialność znowu zaczęłam je brać, zobaczę jak zareaguje moja wątroba a jak to u ciebie jest że spadkami wagi?
Stary 2011-07-10, 10:48   #4376
beate5454
Raczkowanie

tez mam hashimoto ...u mne wykryli to z krwi ...poniwaz mialam zawyzone wyniki ths...ale wyniki watroby i inne mialam super!oczywiscie , ze sie tyje ...ale jak zaczynasz brac tabletki to sie reguluje i raczej chudnie.JAK jest dobrze uregulowana dawka , to dobrze mozna z tym zyc.
Myslicie , ze tabletki anty maja duzy wplyw na tarczyce...zaczelam je brac od miesiaca i sie fatalnie czuje..wrecz okropnie!!!ale bralam tez Cerazetteco maja jeden hormon(sa rowniez dla kobiet ktore karmia dozwolone) i bylo wszystko ok ...jedyny minus byl , ze mialam plamienia i dlatego zmienilam !ale tak jak terza mysle , to moze znowy zmiene, niemam zamiaru sie tak meczyc!nieprzypuszczalam, ze to moze byc od pigulek!

Edytowane przez beate5454
Czas edycji: 2011-07-10 o 11:09
beate5454 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 12:43   #4377
Juska1989
Przyczajenie

Red face Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)

Witam
Normalnie jestem zaskoczona jestem jeszcze na 1 fazie 4 dnia ale schudłam
start: 67kg
teraz: 65kg
Jeszcze jutro 1 faza a od wt 2.

Pozdrawiam serdecznie.
Juska1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 13:25   #4378
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Czesc dziewczyny Półmetek tyry w pracy za mna.. jeszcze tylko tydzień i będzie lżej bo szefowa wraca
Na wadze 0.5kg mniej ale to nadal to z ostatniego wzrostu więc na wadzę u mnie dopiero -9,5kg czasem mam dość.
Mój laptop-ten o którym kiedyś wspoominałam,że pies mi złamał obudowę przestał działać. W piątek poszłam do saturna spróbować wziąć notebooka na raty lekko oczywiście nakłamałam ale dostałammój pierwszy kredyt

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 20:31   #4379
beatazygadlo
Raczkowanie

Hej!
Muszę się przyznać do mega-grzechu -najadłam się torta ,ciastek i pysznej szynki wieprzowej.Mało tego-pofolgowałam sobie przez 2 dni,ale nie mogłam odpuścić bo mój mąż obchodził okrągłe ...este urodziny.Od jutra wracam do grzecznego dukania.Oczywiście karą za obżarstwo jest 1,4 kg na plusie,ale na pewno zrzucę bo nie odpuszczę wadze dopóki nie zobaczę 52 kg.
Pozdrowienia dla wszystkich ,którym przydarzyło się zgrzeszyć
Ale baty należą mi się na 100% i poddam się im chętnie

Edytowane przez beatazygadlo
Czas edycji: 2011-07-10 o 20:41
beatazygadlo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 20:48   #4380
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
Metalfish-dobrze doczytalas;-) co do mojej wagi.. hmm powiem tak-jak zaczęłam przyjmować eutyrox to spełnił sie najczarniejszy scenariusz-zaczęłam tyc, czego bym nie zjadła to na wadze przybywalo:-/ dietę dukaną zaczęłam z bagażem +10kg, w ciągu 5 tygodni zrzucilam 7kg, więc myślę że to nie jest zły wynik . Cholesterol miałam duży, więc może to obciążyło wątrobę? Pigułki anty odstąwilam rok temu. Teraz na własną odpowiedzialność znowu zaczęłam je brać, zobaczę jak zareaguje moja wątroba a jak to u ciebie jest że spadkami wagi?
ale jak zaczęłaś brać eutyrox i unormują się hormony to tyć się nie powinno. mi tsh co jakiś czas się waha i mam zastoje :/ zależy jakie tebletki i jaka wątroba - różnie to wpływa...

Cytat:
Napisane przez beate5454 Pokaż wiadomość
tez mam hashimoto ...u mne wykryli to z krwi ...poniwaz mialam zawyzone wyniki ths...ale wyniki watroby i inne mialam super!oczywiscie , ze sie tyje ...ale jak zaczynasz brac tabletki to sie reguluje i raczej chudnie.JAK jest dobrze uregulowana dawka , to dobrze mozna z tym zyc.
Myslicie , ze tabletki anty maja duzy wplyw na tarczyce...zaczelam je brac od miesiaca i sie fatalnie czuje..wrecz okropnie!!!ale bralam tez Cerazetteco maja jeden hormon(sa rowniez dla kobiet ktore karmia dozwolone) i bylo wszystko ok ...jedyny minus byl , ze mialam plamienia i dlatego zmienilam !ale tak jak terza mysle , to moze znowy zmiene, niemam zamiaru sie tak meczyc!nieprzypuszczalam, ze to moze byc od pigulek!
no raczej hashi rozpoznaje się zawsze na podstawie badań krwi anty-tpo najważniejsze... antykoncepcja raczej nie wpływa na tarczycę. prędzej na odwrót - problemy z tarczycą rozregulowują hormony, w tym hormony płciowe, często szaleje prolaktyna. nie badałaś jej z racji plamień? choć to prawdopodobne wielce że są one efektem tabletek, źle dobranych - wtedy koniecznie trzeba zmieniać!

Cytat:
Napisane przez beatazygadlo Pokaż wiadomość
Hej!
Muszę się przyznać do mega-grzechu -najadłam się torta ,ciastek i pysznej szynki wieprzowej.Mało tego-pofolgowałam sobie przez 2 dni,ale nie mogłam odpuścić bo mój mąż obchodził okrągłe ...este urodziny.Od jutra wracam do grzecznego dukania.Oczywiście karą za obżarstwo jest 1,4 kg na plusie,ale na pewno zrzucę bo nie odpuszczę wadze dopóki nie zobaczę 52 kg.
Pozdrowienia dla wszystkich ,którym przydarzyło się zgrzeszyć
Ale baty należą mi się na 100% i poddam się im chętnie

starczy? a teraz wracać do dukania grzecznie!
ja po grzechu nawet się nie ważyłam, co by się nie załamać bo jeszcze @ mam...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości