|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Antropia, wróciła mi dawna sprawność wszystkich części ciała, oprócz brzucha
Trzymam za Ciebie kciuki, to chyba TWOJA NOC
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
Cytat:
![]() jak moja znajoma dowiedziała się że jest w ciąży, miała bardzo wysoką betę jak na tydzień w którym była i było podejrzenie bliźniaków to przez chwilę poczułam nutkę zazdrości ciąża jednak pojedyncza ... |
|
|
|
|
#4353 |
|
Wtajemniczenie
|
A gdzie się podziewa nasza truskawkowa Klaterina
chyba też jeszcze nie rodzi?!![]() gusia-fajnie że już rodzinka jest...życzę samych miłych chwil
|
#4354 |
|
Zadomowienie
|
Andziot bardzo chciałabym mieć chociaż jedną córunię, bo z tymi facetami samymi w domu to ja zginę kiedyś, tak trzymają sztamę że czasem jestem poza zasięgiem.
Jednak nie wiadomo czy kiedykolwiek donoszę córeczkę bo być może własnie córeczki poroniłam już dwa razy.
|
#4355 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja czasami idąc po ulicy z dzieciaczkami słysze komentarze, jakie śliczne dzieciaczki, jak miło popatrzeć, ale zaraz dodają że z dwójką to musi być masakra, a ja tak nie uważam, ze starszym synem miałam gorzej niż teraz z dwójką. Denerwujące też jest to że jak mijam kogoś na ulicy to zagladają ukradkiem do wózka, patrzą jakby nie wiadomo co to jechało, jakby nigdy dwójki maluchów na raz nie widzieli |
||
|
|
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
eweska ludzie niektórzy są dziwni jakby z buszu wypuszczeni.
Czy Tobie też zdarzało się słyszeć od syna tekst " mama Ty się nie znasz to nie są dziewczyńskie sprawy"
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do blizniakow, to jak szlam na pierwsze USG to sie trzeslam ze strachu, ze wypatrza wiecej niz jedna dzidzie Poprostu wiem, ze z blizniakami bylo by mi ciezko bez pomocy kogokolwiek biorac pod uwage, ze to moja pierwsza ciaza.Podziwiam mamusie, ktore daja rade z dwojka maluszkow. mary ja sie tylko zastanawiam, czy mi sutki nie odpadna po odciaganiu tym laktatorem |
|
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serdeczne gratulacje !!!!!!!!!!!!! ![]() k laski:mojej niuni kupki smieldzą :P po mm ![]() dalej laski rodzic i na odchowalnie bo nie mam czasu na tylu watkach czytac
|
|
|
|
|
#4359 |
|
Wtajemniczenie
|
Zbieram sie kochane...
Co 10 min ale boli... nie powiem jak... Znając moje głupawe szczęście pojadę i wszystko ustąpi ale kto wie...Do zobaczenia
|
#4360 |
|
Zadomowienie
|
amarcia
|
#4361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
amarcia
![]() Zeby szybko i latwo poszlo. |
|
|
|
#4363 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
A o dziewczeńskich sprawach słyszałam, o dziewczeńskich ciuchach też, choć były typowo chłopięce, a synal jak był mniejszy nie chciał zakładać bo twierdził że to dziewczeńskie Albo kiedyś przyszedł zbulwersowany ze szkoły że mu dałam na basen różowy ręcznik ![]() Cytat:
Trzymam kciuki
|
||
|
|
|
#4364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podejrzewam że tego dnia wycierał się albo zamknięty w WC albo w coś innego niż ten ręcznik w kolorze haniebnym
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-06-02 o 22:32 |
|
|
|
|
#4365 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, po dzisiejszym poranku boje sie wchodzic na wage. Dobilam juz do 70kg
|
|
|
|
#4367 |
|
Zadomowienie
|
Kiara gratulacje dla Ciebie i Lenki!!!
Paulizia, witajcie w domku W wolnej chwili, wstaw opis porodu.Mango, super, że meble spełniły wasze oczekiwania. Mimbi, jak tam Michasia? Co powiedział lekarz? Zytus, by się samo ruszyło, do niedzieli jeszcze troje czasu jest.Eweska, normalnie padłam, przy 3 dzieci jej się nudzi No ale, masz racje lepsza nuda, niż brak czasu na choćby coś![]() Daisy, ty pewnie jesteś stworzona do rodzenia dzieci, dobrze, że poród tak miło wspominasz, chciałabym podobnie. Jeśli chodzi o kąpiel – my kapaliśmy i kąpiemy Maję codziennie, a w wakacje to już na pewno, ale wiem, że takie maluszki niektórzy kąpią co 2 dni. Antropia, to wizja szybkiego spotkania z dzieckiem tak pozytywnie na Ciebie działa, a Twój tata jest niesamowity ![]() Amarcia, oby akcja szła do przodu!!! Powodzenia!!! Andziot, powodzenia w pakowaniu, ja zawsze dla Mai zabieram dużo rzeczy, bo jakby było chłodno albo gorąco, a to leki w razie czego. A spakować dwójkę to sobie też tego nie wyobrażam. Mamaoptymistka, bardzo fajne marzenie. Może kiedyś jednak się spełni, trzeba być dobrej myśli ![]() U nas remont trwa, mam nadzieję, że jutro nasz pokój będzie skończony, bo inaczej Tż jak wróci nie będzie miał gdzie spać. Ja dziś byłam na zakupach w auchan i stwierdzam, że już mi ten brzuch nieźle ciąży jak chodzę. Czuję się jak babcia. Stopy mi puchną, na szczęście nie ma jeszcze tragedii. Miałam iść jutro do gina, ale go nie będzie, no nic do wtorku myślę, że wytrzymam. Jutro może skoczę na badania, bo w poniedziałki zawsze dużo ludzi jest i trzeba na beszczela się pchać, bo sami nie przepuszczą. Dobrej nocy! |
|
|
|
#4369 |
|
Rozeznanie
|
Amarcia oby poszło szybko i bezboleśnie
![]() Kiara serdeczne gratulację
![]() Ddaaiissyy my kąpiemy Antosia codziennie głównie po to, żeby miał już jakiś rytm dnia, a poza tym on uwielbia się kąpać, bardzo się przy tym relaksuje. |
|
|
|
#4370 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Miłego dnia.
|
#4371 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Ciekawe jak Amarcia jak akcja się posunęła może już ma swoje maleństwo ![]() Andziot a jak tam u ciebie ??? Skurcze są ??? |
|
|
|
#4372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w rodzinie mężula - siostra mamy ma 4 dziewczyny ![]() nie zawsze jest nam pisane ![]() Cytat:
Cytat:
a jak dwójkę spakuje to nie wiem ![]() chyba przełożę komodę do walizki po prostu ![]() dobrze że mam torbę ogromną to się zmieści dzień dobry amarcia a może już tulisz swoją kruszsynkę ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- żadnych skurczów u mnie (na szczęście, )swoje już przeżyłam
|
|||
|
|
|
#4373 |
|
Moderatoreska
|
chyba jeszcze śpię :PJej takie maluszki to się pakuje i pakuje, a to potrzebne, a to jeszcze coś innego i później do torby ciężko pomieścić
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-06-03 o 08:03 |
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc zmieścić się zmieścimy, gorzej z bagażnikiem, bo wózek trzeba zabrać
|
|
|
|
|
#4375 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
ale piekny dzionek mamy,juz z malutka zjadlysmy sniadanko teraz wypoczywa a ja na necie ![]() wczoraj wieczorem zjadlam pol kg.czeresni a nie mialam pojecia ,ze podczas karmienia nie mozna naszczescie nic sie nie stalo i malenstwo spalo jak susel ciekawe jakAmarcia i Antropia??!!miejmy nadzieje,ze pojdzie szybko i dobrze
|
|
|
|
#4376 |
|
Wtajemniczenie
|
Amarcia urodziła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
O 3.30 Karolinka przyszła na świat ! 3560g i 54cm !!!!!! a u mnie bez zmian... męczyły mnie w nocy skurcze, ale nie bolały bardziej i były nieregularne... mam już dość po nogach spłynął mi śluz nad ranem
|
#4377 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() : oklaski:Wielkie gratulacje dla mamusi i maleństwa ![]() ![]() klask i:Antropia teraz ty się szykuj na porodówkę ![]() Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-06-03 o 10:01 |
|
|
|
|
#4378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brava mamusia!!!Wszystkiego Naj dla Ciebie i malutkiej!!!
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
AMARCIA !!!!!!!!!!!!!!!!
GRATULUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-06-03 o 10:17 |
|
|
|
#4380 |
|
Wtajemniczenie
|
Amarcia napisała, że się podączy wieczorkiem i skronie kilka słów
Eweska już bym chciała, naprawdę ![]() a ja już chce urodzić męczący jest fakt, ze już mnie od wczoraj meczą te skurcze a postępu brak... może jak dzisiaj pomyje okna na nowym mieszkaniu to się coś ruszy bardziej ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

Trzymam za Ciebie kciuki, to chyba TWOJA NOC

Bardzo proszę się z tego nie śmiać
chyba też jeszcze nie rodzi?!

k laski: