|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Pelusa dziękuje za pochwały
![]() Przechodziłyśmy dziś koło 2-letniego dziecka, które bawiło się na placu zabaw. Pelusa usiadła zaczęła merdać ogonkiem i skamleć . Czyli chyba zadowalająca reakcja, co?
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wybacz mi mój czarny humor, ale tak jakoś sobie pomyślałam o tym
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak powaznie, to ponoc z pelnym pecherzem jest lepsza wizja, ale to tylko w przypadku jak maluszek jest jeszcze malutki ![]() u mnie w sumie nawet nie mialabym szansy isc z pelnym pecherzem, bo zawsze musze dac mocz do badania zaraz przed wizyta ![]()
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ladne zdjecia slubne
i to taki na szybko w sumie - dokumenty zlozylismy 14 lipca a slub mial byc 15 lipca
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbiam cie za to twoje poczucie humoru ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() my w sumie tez mielismy tylko cywilny, ale ja chcialam miec sukienke, bo koscielnego nie planujemy ![]()
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4358 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też wrzuciłam swoje foty
![]() Wszystkie pięknie wyglądałyśmy na ślubach, nie ma co mówic
|
|
|
|
#4359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
skoro skomleć zaczęła gucia hehe, jedziem jedziem a no to własnie wyczytałam, że jednak pełny pęcherz pozwala na lepsze podejrzenie malucha w brzuchu.---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Ale ślubnie się zrobiło, jeju jak mi się przypomina te godziny spędzone na wizażu w wątku Panien Młodych 2010 - wspólne przygotowania, przemyślenia, rozmowy..
|
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tikki 85 Mój Pies też tak robi lubi dzieci i zawsze do nich ciągnie...jedyne czego muszę ją oduczyć...to to, że lubi skakać na ludzi...a waży 13kg...to sporo jak na małego psa...dziecko może przewrócić...więc nie pozwalam jej się spoufalać
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ślubne wrzucałam na maila na początku
.---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- No ja Pelusę też oduczam skakania, bo mam już spodnie uświnione po 2 spacerach |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysmy sie duzo przed slubem klocili - o slub, o to jak ma wygladac itp Maz chcial skromnie i najlepiej sami (tu nie potrzeba nawet swiadkow slub zrobilismy po mojemu, bo byly matki, moj brat i para przyjaciol, najpierw w urzedzie, potem pojechalismy do restauracji i potem do tesciowej i tam chlopaki pili, bylo jedzenie jeszcze, tort itp w gruncie rzeczy maz mi dziekowal ze tak to wygladalo wszystko, a nie tak jak on chcial zebysmy poszli do urzedu i moze gdzies odrazu pojechali. A jako objaw buntu nie zalozyl czarnego gajera ani bialej koszuli
|
|
|
|
#4363 |
|
Raczkowanie
|
Mi doktorka kazala byc z pełnym pęcherzem na usg genetyczne za tydzień bo mowiła że będzie lepiej wszystko widać a jak na nomalnej wizycie kontrolnej robi usg tak szybko tylko to nie kazała już ostatnio dużo pić. Na pierwszą wizyte pamiętam że też trzeba byłobyć wypełnionym wodą po brzegi
|
|
|
|
#4364 |
|
Zadomowienie
|
oj a nasz ślub to byl totalny spontan
![]() bez oswiadczyn w dodatku ![]() ![]() pojechaliśmy 16 lutego do kościoła ustaliliśmy datę na 28 marca potem do domu a ze mieszkalismy z moimi rodzicami to tez powiedzielismy zeby na 28marca$ nic nie planowali potem szaleństwo nauki, dzien skupienia, zaproszenia (tylko 23 gosci bylo ) sukienka itd i w sumie dalismy rade w niecale 1,5 slub caly zaplanowac a najlepsze to ze kazdy myslal ze w ciazy jestem ze tak szybko sie pobieramy ![]() pozatym z moim mężem jak bym miala slub rok albo 1,5 planowac to bysmy sie rozeszli ze 22 razy ze wystarczy ze slub moich rodzico wygladal tak jak moi dziadkowe tego chcieli no i oczywiscie byl foch ale mama z nia pogadala i ok![]() ok rozpisalam sie tez kocham owczarki u rodzicow jest zreszta wklejalam juz zdjecia czarnego owczarka i kotow z tym ze Doran biedaczek juz długo nie pozyje rodzice mieszkaja na 4 piętrze i juz nie daje rady dobrze po schodach chodzic ma chore biodra co jest niestety genetyczne u owczarków ale na razie daje rade ma juz 15 lat
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4365 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ponoć ten nurt muzyki prenatalnej to tylko jedna z wielu teorii i w rzeczywistości może bardziej szkodzić dziecku niż pomagać. Tłumaczyli to tym że nigdy nie wiemy w jakiej fazie świadomości jest dziecko (no chyba że właśnie nas kopie) i niejako "przeszkadzamy" mu w rozwoju tych funkcji które ono instynktownie kształtuje w macicy (dotyk, smak, połykanie, ssanie, nauka dźwięku bicia serca, głosów otaczających go) i żeby przypadkiem nie przystawiać ani słuchawek ani głośników do brzucha -ponieważ decybele mogą zakłócać życie płodowe dziecka np. kiedy śpi, uczy się lub po prostu odpoczywa (to tak jak my tez nie zawsze mamy ochotę na muzykę). Także sama raczej nie będę nadgorliwa w tym względzie. Cytat:
Ostatnio malutkiej przeszkadzał ciepły kubek oparty o brzuch-dokładnie tam skierowane były kopniaczki. Ale wiem że ruchy będą jeszcze bardziej konkretne-oczywiście wraz ze wzrostem dziecka. Ja byłam pewna że to TO już pomiędzy 16-17 tygodniem. Pozdrawiam i lecę robić naleśniczki ze szpinakiem i serkiem
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez sporo osob (ktore znaly o wiele wczesniej mojego meza i wiedzialy jakim byl babiarzem ) myslalo ze w ciazy jestem, a tu rok po slubie i dziecka nie widac no teraz juz widac moja babcia zmusza nas do koscielnego ... co do oswiadczyn to moj maz oswiadczal mi sie ... 4 razy Cytat:
||
|
|
|
#4367 |
|
Raczkowanie
|
Oj...ruchów dzidzi też się nie mogę doczekac
a mamy dopiero 13+4 tc i każdego dnia nasłuchuje ;-)
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
Co do muzyki słyszałam wiele dobrego. Nigdy nie przystawiłabym słuchawek czy głośnika do brzucha. Natomiast prowadzi się terapię metodą Tomatisa również na kobietach ciężarnych i ma to bardzo dobry wpływ. Mam dostęp do takiego sprzętu więc korzystam
|
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do babci, to ja podejrzewam, ze gdyby jedna z nich zyla, to z pewnoscia by mi trula o koscielnym ![]() A muzyki to slucham takiej na jaka mam ochote, ale tez nie zbyt glosno. Bedac z cora w ciazy tez nie robilam nic specjalnego
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-10-10 o 14:39 |
|
|
|
|
#4370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc i ja czekalam niecierpliwie, ale myslalam ze blizej jak 20 tygodnia nic nie poczuje ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
innym razem mi sie oswiadczyl w morzu ... kleknal przede mna w wodzie zlapal za reke i zapytal ... a 4 razem juz byl kupiona pierscionek, sama wybralam nawet i juz mieszkalismy razem wiec wypadalo isc na kolacje do restauracji itp ale zeby sie nie stresowal to mu powiedzialam ze w piatek zrobie dla nas kolacje w domku itp Nie wytrzymal stresu i oswiadczyl mi sie jak lezalam chora w lozku juz we wtorek, uklekl przy lozku z pierscionkiem i przeprosil ze nie wytrzymal ale tak sie bal ze pierscionek zgubi
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2011-10-10 o 14:44 |
||
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ale miło na wątku, wspomnienia wracają... Piękne zdjęcia wstawiłyście, fajne babeczki jesteście, wszystkie młode i piękne ![]() I ja również wstawiłam swoje. Brzuch jakiś mały mi się wydaje, ja chce już balonik...!!! ![]() Co do usg, mi kazali na połówkowe z pełnym pęcherzem... Emigra nieźle z tymi zaręczynami miałaś Mój wymieniał pierścionek, bo myślał że kupił taki jak już mam, podobieństwa ani jednego nie było W końcu poszliśmy razem i kupił z powrotem ten sam, co wcześniej ![]() Faceci są śmieszni
|
|
|
|
#4372 |
|
Raczkowanie
|
emigra to w którym tyg udało Ci się poczuć delikatnie chociaz?
|
|
|
|
#4373 |
|
Rozeznanie
|
U nas wyszło tak,że chcieliśmy zrobić ślub - też taki spontan,ale po roku starań zaszłam w ciąże i powiedziałam TŻ-owi,że ślub dopiero jak urodzę. Nie wiem nawet czemu się tak uparłam,ale tak jest
![]() Ślub z pewnością będzie cywilny i zorganizowany w krótkim czasie i bardzo na luzie. Rodzince powiemy jak najpóźniej,żeby uniknąć właśnie tych wszystkich komentarzy typu: czemu nie kościelny?, czemu nie zapraszacie tego i tamtego? Swoją drogą miałam dzisiaj kiepski poniedziałek. Z samego rana przychodzi do mnie moja Pani kierownik i pyta mnie: Pogodziłaś się już z tym,że jesteś w ciąży ? Ja wywaliłam na nią oczy. Rok się staraliśmy o dzidzię i czekaliśmy na tą ciążę,a ona mi tu z takim tekstem. Tak mnie zirytowała,że myślałam,że ją klepnę w łeb bo nie wiem już jak to nazwać. Na szczęście po obiadku poprawił mi się humorek ;D Jutro idę zrobić badania, w piątek mam dodatkowe USG,a w poniedziałek wizytę i mam nadzieję,że już cokolwiek będzie widać...coś więcej niż białą kropkę. Jak myślicie ? Od poniedziałku będzie gdzieś 12 tydz...
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#4374 |
|
Wtajemniczenie
|
tikki alez Pelusa sliczna jest, pokaze dzisiaj ja mojemu Ivorkowi
alez by sie z nia bawil, i staraj sie oduczac skakania - my juz probujemy od miesiaca - mnie bardziej sie slucha a juz jest silny 30 kg wazy - takze nie chce aby skoczyl mi na brzuch...poryl dzisiaj mi ogrodek na maksa....nic juz wiosna nie wyrosnie...taki ogrodnik z niego![]() zaraz poogladam Wasze zdejcia na poczcie. my nie planujemy wesela - nie mamy slubu - na co moj tatus byl bardzo oburzony jak powiedzialam ze jestem w ciazy- a mi oburzenie fruwa i powiewa wiec sie tym nie przejelam i powiedzialam ze teraz mam ciaze na glowie i slubem zajmowac sie nie bede - wezmiemy slub jak dziecko bedzie wieksze. od 2 lat jestesmy zareczeni i zorganizowac sie z cywilnym nie moglismy pewnie dlatego - ze my chcielismy wziac w UK a czesc rodziny nie moglaby przyjechac. a zareczyny to byly spontaniczne i w ogole sie nie spodziewalam, bylismy wtedy w Polsce na urlopie, Tz u siebie na Mazurach a ja u siebie na lubelszczyznie, przyjechal poznym wieczorem, wyszlam na podworko, bylo ciemno, ja w kaloszach a ten wyjmuje jakies pudeleczko z samochodu i mowi ..ze chyba powinnismy ten tego!!!!...bo on do romantycznych nie nalezy....przytulilam go i takie gwiezdne niebo bylo, pudeleczko schowalam do kieszeni - takze pierscionek zobaczylam dopiero jak do domou poszlismy, a nie chcialam mowic nic dla ojca bo zaraz chcialby oficjalnie itd. a my z Tz nie cierpimy oficjalnych szopek itd. ale jakbysmy cywilny brali to sukienke taka slubna chcialabym miec. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-10 o 15:51 |
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
w pierwszym dniu 18 tygodnia
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Ja o tej muzyce to myślę tak, żeby się zrelaksować, włączyć taką muzykę, którą chcę i posiedzieć bezmyślnie
|
#4377 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra, boskie zaręczyny
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niestety teraz takie przekonanie, że jak bez ślubu to na pewno wpadka albo że jak na szybkiego ślub to też wpadka Nie rozumiem czemu, co raz więcej ludzi żyje w wolnych związkach lub bez kościelnego i to jest ich sprawa. A nawet gdybyś "wpadła" to skąd u kierowniczki przekonanie, że jesteś załamana...? ehhh ludzie to mają tupet... |
|
|
|
|
#4380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No pewno ze bedzie widac!!! Beda juz rece, nogi, wszystko! Ja wlasnie z 11 tygodnia mam najfajniejsze zdjecia gdzie widac wsyzstkie paluszki, stopke, buzke (taka alienowata, bo to kosci widac w 2D ) Takze przygotuj sie na szok i wzruszenie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

. Czyli chyba zadowalająca reakcja, co?