Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta! - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-03, 10:43   #4351
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Mam 4 miesiące
Kurcze Aniu jaka Karolinka jest śliczna brak mi słów!
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 10:50   #4352
gusiagatko
Zakorzenienie

Paulizia Oby Antosiowi szybko przeszlo

Eve kope lat

Ja tez sprzatam gosci dzisiaj mamy

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-10-03 o 10:52
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 10:58   #4353
andziot
Zakorzenienie

Eve to oznacza, że czytasz dokładnie, skoro odpowiadasz
Oluś liczy do 10 ??? wow, Zosia umie do trzech : "jeden, jeden, trzy"

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 11:07   #4354
anula_81
Zakorzenienie

Hej kochane
ja na szybko bo Zoska obudzona i gada do karuzelki
bylysmy u ortopedy, wymasowali ja i ponastawiali jej cos tam, normalnie balam sie ze jej krzywde zrobia, ale chyba wiedza co robia co?
nie plakala nawet w ogole, teraz tez nawet zachowuje sie normalnie, wiec mam nadzieje, ze ja nie bolalo...

kupilam dzisiaj ziemniaczek z brokulem i ryzem HIPP od 4 miesiaca...mozna dac dziecku brokuly??!?!

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
moja najdrozsza pani pediatra powiedziala, ze ząbkowanie to wymysł rodziców i tez nie wiem czym smarować i czy w ogole smarować.
naprawde?
mojego brata podobno kazdy zab tak umeczyl ze wyl calymi nocami dopoki mu ostatni nie wyszedl, caly blok do tej pory go wspomina

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Mam 4 miesiące
gratulacje! jakie piekne wloski!!!

Cytat:
czy to przez wyginanie cialka w jedna strone? jak w ogole cwiczenia? widac efekt?
no troche widac poprawe, ale dzis pani doktor powiedziala, ze dzieci ktore bardziej maja rozwinieta jedna strone jak moja Zosia gorzej znaczy wolniej sie rozwijaja ruchowo, ale nie znaczy ze zle, tylko troche wolniej, natomiast powiedziala, ze u Zoski nie jest tak zle ale ma sztywne bardzo miesnie z jednej strony wiec cos jej tam nastawiali i masowali, ma miec 2-3 takie sesje maximum.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Dzień dobry !

dziś w nocy wstawałam na zmianę
Zosia - Gabrysia

idę szczepionkę zamówić ...
oj oj wspolczuje. ja tez troche wstawalam, zoska mimo karmienia o 22giej wiercila sie juz ok polnocy ale spala, potem karmienie o 2-giej i krzyk przez sen!! o 3:15!! ale spala i dospala do 7-mej....
jaka szczepionke zamawiasz? u was sie zamawia szczepionki samemu?!?!?!

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dobry
Nocka lepsza bo tylko 3 pobudki na UU ale za to spala tylko do 6
Obudzila sie wyspana i usmiechnieta
!
najwazniejszy dobry humor i dobrze zaczac dzien, uwielbiam twoj optymizm Gusiu

Cytat:
Napisane przez gosiek217 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
nocka do bani nie wiem co mu się porobiło budził się co godzinę od 21 zaczął jestem nie przytomna.
oj oj wspolczuje, zycze energii

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

No i tak to nic ciekawego, mam problemy ze starszym, ale szkoda gadać, wczoraj już nie wytrzymałam i po 21 zadzwoniłam do tż-ta chociaż jego się boi bo mnie to wcale, nie słucha nic ech szkoda słów.
Mam nadzieje, ze z bartusiem wszystko juz bedzie ok.... a ze starszym...to chyba taki wiek juz prawda? szkoda tylko rzeczywiscie ze twojego Tzta nie ma na miejscu....

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Wiecie co? Nie wiem o co kaman, Gabi poszła spać o 21 i pobudki na jedzonko o 0,30 potem o 3, 5,7 no i dalej śpi ale nie jest to normalne.
Tzn nie narzekam na nią, bo ciumcia chwilkę i od razu zasypia więc mimo tych pobudek jestem wyspana tylko dziwne, że aż tak często. Chyba moje mleczko to dla niej za mało
daisulku moze po prostu potrzebuje troche wiecej kalorii i stad je czesciej teraz w nocy zeby twoje UU produkowaly wiecej? nie martw sie, napewno bedzie jadla jeszcze dlugo twoje mleczko, pod warunkiem ze ty ebdziesz chciala ja karmic

anulinkaa, moniak caluje, chcialabym napisac wiecej, ale Zosce juz sie karuzelka nie podoba i wybitnie daje mi to odczuc

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 11:07   #4355
amarcia
Wtajemniczenie

andziot hahaaaaaaaa... zobaczysz jak do dychy dojdzie... później Wiki liczyła dalej : jedynaście, dwienaście...

dziękujemy za życzonka i komplementy
zabieram moje czupiradło na spacer

dopiero się zorientowałam, że Lola na tych zdjęciach taka nieuczesana... ale te kudełki naprawdę trudno ogarnąć...

Edytowane przez amarcia
Czas edycji: 2011-10-03 o 11:09
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 11:15   #4356
Eve1603
Zakorzenienie

Gusia
no troche mnie nie bylo... Ja sprzatam bez przerwy, efekty sa widoczne przez 2-3 godz i od nowa

Andziot
czytam wszystko na biezaco, ale cos z pisaniem mam problemy i to nie tylko tutaj Sama czynnosc (stukanie w klawisze) mnie zniecheca.
No Olek liczy pieknie, choc do 5 trudno go zrozumiec jak sie nie wie za to od 6 do 10 juz dosc wyraznie.
A... i widzialam gorna "5", nie wiem czy jest wiecej bo przeciez nie pokaze i zeby myje elektryczna szczoteczka zupelnie sam

Co do bolesnosci zabkowania...
nie wiem jak jest faktycznie, ale w przypadku Olka nawet nie wiedzialam ze mu zeby wyrosly zadnego marudzenia, podwyzszonej temp, nic. Pewnie Maya mi to "wynagrodzi"

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 11:20   #4357
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
hm...tzn ze wg niej zeby wychodza bezbolesnie????
no dokladnie tak mi powiedziala a Nikosia bierze do buzi co popadnie, wieczorami stęka, drapie się po twarzy, szok normalnie, widać, ze coś sie kroi, dziąsełka białe

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość

A Mayka mi rosnie, usmiecha sie przecudnie, a najbardziej mnie rozbraja jak ja karmie a ona z tym cycem w "zebach" nagle sie usmiecha i wydaje dzwiek "yyyyyyyy"
Spi roznie, raz wstaje do niej co 2 godz, a czasami tylko 2 razy, wczoraj spalysmy razem do 11 dzisiaj tylko do 9.

Tez ide ogarnac kuwete
to wy tak macie jak u mnie, spanko do 9 lub 10 to jednak Mayeczki spanie się poprawia?

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

kupilam dzisiaj ziemniaczek z brokulem i ryzem HIPP od 4 miesiaca...mozna dac dziecku brokuly??!?!

naprawde?
mojego brata podobno kazdy zab tak umeczyl ze wyl calymi nocami dopoki mu ostatni nie wyszedl, caly blok do tej pory go wspomina

no troche widac poprawe, ale dzis pani doktor powiedziala, ze dzieci ktore bardziej maja rozwinieta jedna strone jak moja Zosia gorzej znaczy wolniej sie rozwijaja ruchowo, ale nie znaczy ze zle, tylko troche wolniej, natomiast powiedziala, ze u Zoski nie jest tak zle ale ma sztywne bardzo miesnie z jednej strony wiec cos jej tam nastawiali i masowali, ma miec 2-3 takie sesje maximum.
no jezeli pisze ze od 4 miesiaca to chyba można ja Nikolce już podaje jarzynową z kurczakiem od 5-ego
moja Nika podobno wygina głowkę w jedną stronę bo ma spłaszczoną z tylu po tej stronie ja tam nic nie widzę, klade ja czesto na brzuszku i ćwiczy sobie mięśnie. Też rewelacji nie ma jesli chodzi o przekręcanie z brzuszka na plecki i odwrotnie ale najgorzej nie jest
Nikosia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-03, 11:25   #4358
gusiagatko
Zakorzenienie

Anula dziekuje Zawsze staram sie we wszystkim szukac pozytywow
A z tego co pamietam to dziewczyny juz podawalay maluchom brokuly

Eve U mnie to samo. Non stop sprzatanie a za pare godzin syf Ale gdy meza nie ma w domu to dziwnym cudem porzadek utrzymuje sie dluzej

06.07.2011
Stary 2011-10-03, 11:25   #4359
MoniaK
Zakorzenienie

Amarcia, śliczna córeczka

Eve,

Tymek niby śpi ale co parę minut tak jakby płacze przez sen i się wybudza, więc muszę się zrywać i go kołysać. Nic nie idzie zrobić, nawet przespać się nie ma jak
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 11:25   #4360
Paulizia
Wtajemniczenie

6 listopada jestesmy we Wroclawiu
Stary 2011-10-03, 11:27   #4361
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
no dokladnie tak mi powiedziala a Nikosia bierze do buzi co popadnie, wieczorami stęka, drapie się po twarzy, szok normalnie, widać, ze coś sie kroi, dziąsełka białe

to wy tak macie jak u mnie, spanko do 9 lub 10 to jednak Mayeczki spanie się poprawia?

To ze dziec bierze wszystko do buzi, to nie oznacza od razu zabkowania, dzieci tak poznaja swiat.

No, spimy do 9-11, ale od 6. Czesto jest tak, ze do 5-6 rano wstaje do niej co 2 h i od tej 5-6 spi jak susel, wiec z ta poprawa to tak nie do konca, choc dzisiaj byly tylko 2 pobudki na cyca.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-03, 11:28   #4362
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

jaka szczepionke zamawiasz? u was sie zamawia szczepionki samemu?!?!?!
bo ja skoniugowanymi szczepię,
6w1
te nie są refundowane

Cytat:
Gusia

Andziot

A... i widzialam gorna "5", nie wiem czy jest wiecej bo przeciez nie pokaze i zeby myje elektryczna szczoteczka zupelnie sam

Zośka już ma min 2 i jedna prześwituje na dole już
hmmm może też kupię jej elektryczną
choć pewnie będzie się jej bać

Stary 2011-10-03, 11:29   #4363
enchantresss
Rozeznanie

Dzień dobry Mamusie !

Miałam w sobotę po szkole się odezwać, ale po 8h zajeć i 2h w podróży - padłam na ryjka. W niedzielę była powtórka, a jak wróciłam to nie mogłam się nacieszyć Gabrysią i do 21 się bawiłyśmy.
Teraz od rana też nadrabiam braki w relacjach z córcią, ale właśnie śpi, więc piszę! Szkoła fajna, ludzie fajni, tylko trochę plecy bolą od siedzenia przy komputerze, bo większość zajęć jednak w pracowni informatycznej. Bałam się ekonomii i podstaw prawa, ale kobitka wszystko łopatologicznie tłumaczy, więc jest okej. Dostaliśmy też już terminy następnych zdjazdów i wygląda to całkiem fajnie, bo następny dopiero za 3 tygodnie Reszta już normalnie co dwa będzie.

Co do zajmowania się Gabrysią w weekend przez tatusia... Szkoda gadać. Chciałam żeby zobaczył co to jest opieka nad dzieckiem bez niczyjej pomocy, ale jak teściówka dowiedziała się, że TŻ sam z małą
to od razu przyjechała mu pomagać. W dodatku dziecko było grzeczne i niestety tatuś nie miał okazji się wykazać Jedyne czym zapunktował to wstawanie w nocy i karmienie oraz przewijanie KUPEK.
To by było chyba na tyle...

Jutro Gabik kończy 4 miesiące, a dziś pierwsza mafefka! Nie wytrzymam do jutra))))
Od kilku dni dajemy już soczek jabłkowy, oczywiście rozcieńczony wodą, najpierw było 10ml soczku, a 90 wody. Teraz już 15ml soczku szaleństwo normalnie.

matall
, (nie wiem czy już nie pisałam?) ale ogrrrromne gratulacje! Tyle kciuków nie poszło na marne Absolwentka Uniwersytetu Warszawskiego... Brzmi dumnie a sen jaki miałaś, hehe. Pleminiki-supermany a zdjęcia ze spotknka ze spice zaraz oblukam.

Paulizia
, biedny Antoś! Niech się kuruje, zdrówka duuuużo. Najważniejsze, że gorączki nie ma.

mary, bułeczka+twarożek+szczypi orek i kakao - już wiem co jutro zjem na śniadanko!!!!!

andziot, też nie wiem co to za tajemnica karmienia piersią
Ja z jednej strony to uwielbiałam, a z drugiej miałam dość...
Żałuję czasem, że nie mam mleczka, żeby Gabi przytuliła się do cysia,
no ale jednak po mm dużo ładniej się zachowuje ...

O, zbudziła się. Lecę karmić i dalsze nadrabianie, odpisywanie potem. Buziaki

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 11:31   #4364
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
6 listopada jestesmy we Wroclawiu

Stary 2011-10-03, 11:35   #4365
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Anula dziekuje Zawsze staram sie we wszystkim szukac pozytywow
A z tego co pamietam to dziewczyny juz podawalay maluchom brokuly

Eve U mnie to samo. Non stop sprzatanie a za pare godzin syf Ale gdy meza nie ma w domu to dziwnym cudem porzadek utrzymuje sie dluzej
nadzwyczajne prawda ??? Ja tez w ciagu tygodnia daje rade, choc Olek mi tego nie ulatwia, ale zazwyczaj mam wszystko wypicowane na weekend i jak w sobote rano mezu wchodzi do kuchni tak zaczyna sie sajgon Poniedzialek zaczynam od sprzatania po chlopie mym

Co do brokulow, to mnie sie one WYDAJA jednymi z delikatniejszych dla zoladka i osobiscie podalabym je przed marchwia, wydaja mi sie byc idealne na poczatek.

MoniaK
haj

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Andziot
Olek chcial taka szczoteczke bo chcial myc zabki jak tata

Stary 2011-10-03, 11:41   #4366
andziot
Zakorzenienie

moje dziecko tak musi zasypiać teraz
dwa misie, żeby się na brzuch nie przewracała, bo stęka potem niemiłosiernie
dwie pieluchy na rękach żeby kciuków nie ssała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1130753.jpg (125,5 KB, 67 załadowań)

Stary 2011-10-03, 11:44   #4367
Eve1603
Zakorzenienie

Andziot

ha ha ale masz sposoby U mnie jakos bez "pomocy" sie udaje.

Stary 2011-10-03, 11:47   #4368
gusiagatko
Zakorzenienie

andziot Najwazniejsze, ze dziala

06.07.2011
Stary 2011-10-03, 11:52   #4369
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

night no pozazdrościc tylko takiej nocki !! A z robotą poczekaj, nie zając U mnie na drugie dziś kotlety mielone - będę smazyła w nowym nabytku nie wiem czy w ogóle smaży się w frytownicy ale spróbuje
Uwielbiam zurek !!

gusiagatko ja też mialam 3 pobudki. Wiec może skok się kończy ? OBY !! no i tez modlę sie aby Gabrysia chciała jeść nie tylko UU mimo, że uwielbiam ją karmić

amarcia; pięknista Jubilatka !! Nic jej tet włoski się nie wycierają

agus hihi martwi mnie to bo pierwszy miałam strasznie lekki więc przy drugim chyba już bym nie czula, że rodze a ja chcę pamiętać poród !! Wiedzieć, że trzeba się troszkę pomęczyć... to była dla mnie jedna z najpiękniejszych chwil w życiu i nie chciałabym aby trwała to hop siup Poza tym ten czas spędzony z mężem podczas porodu też należy do niezapomnianych przeżyć

Paulizia kurcze skąd taki katar? Przecież u Was mega upały? Może zapocił się a potem go gdzieś zawiało? Biedulek A Ty nie miałaś chrzcin wczoraj ? Wiesz, ja Gabi od maleńkości przynajmniej 2x dziennie nosek czyszczę mimo, że nie miała jeszcze nigdy kataru i nie ma u nas problemu. Musisz jednak popróbowac, bo to zawsze ulży troszkę.

zosiaaa a co fajnego robiłaś w Czewie Gdzie byłas ???
Mnie wczoraj pożarły małpy tzn komary A myślałam, że już ich nie ma.
O wizycie napisze poniżej

anula na pewno wiedzieli co robią !! Nie martw się. moze tylko wyglądało groźnie bo przecież Zosieńka nie zapłakała. Gdyby jej krzywdę robili na pewno odpowiednio by zaalarmowała, nie martw się Pogoda nadal brzydka u Ciebie?

I to znów ja
Już po wizycie, byliśmy u pani dr u której byliśmy podczas pierwszej w ogóle w życiu wizyty Gabulki (potem dwa razy u pana dr) i ona stwierdziła, że to co mnie martwi to nie węzły i w ogóle jak mi pokazała jej węzła, jaki ma od urodzenia tzn od momentu otrzymania szczepionki przeciw gruźlicy to zwątpiłam. Normalnie wielką gulę !! No ale nic to.
Wedle wagi w gabinecie Malutka przybrala przez 28 dni 600g (waży 6280g, na naszej domowej ważyła w sobotę 6240 więc fajnie, że obie wagi tzn gabinetowa i domowa ważą z podobną dokładnością) tak więc mamy pozwolenie na wprowadzenie warzywek.
Również można już dawać kaszkę ale bezmleczną, ponieważ bardzo chcę nadal karmić UU, jednakże mam zacząć od warzywek.
Kupimy tą Holle (ufam Andziotkowi i zresztą w necie mają dobre opinie no
i p. dr również nam ją polecała) tylko nie dopytałam jednej rzeczy - może ktoś z Was wie (choć pewnie to na instrukcji będzie ale spytam) Kaszkę bezmleczną miesza się z moim mleczkiem czy z wodą ?

No i co jeszcze? Aha powiedziałam, że Malutka nawet jak leży na płask to delikatnie odrywa główkę i plecki aby się podnosić, nie wspominam o wariacjach od ok. 3 tyg w huśtawce gdzie non stop się kiwa jakby chorobę sierocą miała ale tym martwić się nie musze, jednak podobno dobrze jest jeśli dzieciątko nie zaczyna zbyt wcześnie chodzić (np. jej wnuczek w 10msc ) ponieważ może to przyczynić się do krzywych nóżek? (Andziotku to prawda? )
Reasumując wszystko jest oki ale najbardziej martwiły mnie "węzełki"

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-03, 11:57   #4370
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Kaszkę bezmleczną miesza się z moim mleczkiem czy z wodą ?

podobno dobrze jest jeśli dzieciątko nie zaczyna zbyt wcześnie chodzić (np. jej wnuczek w 10msc ) ponieważ może to przyczynić się do krzywych nóżek? (Andziotku to prawda? )
Reasumując wszystko jest oki ale najbardziej martwiły mnie "węzełki"
kaszkę bezmleczną mieszasz z mlekiem (swoim lub mm) ale możesz też na wodzie robić, tak robią mamy które nie moga odciągać mleka a nie chcą dawać mm

co do chodzenia to prawda, że dzieci szybko chodzące częściej mają ciut krzywe nóżki, bo stawy i więzadła jeszcze nie są w stanie utrzymać prosto kości ... ale ciężko malucha przystopować jak sam rusza na przód
co innego prowadzanie za rączki czy chodziki ...

Stary 2011-10-03, 12:03   #4371
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Hello, Mamusie!

dziękujemy pięknie za życzenia

i jednocześnie przesyłamy milion buziaczków Karolci-Lolci, Radziowi i Wojtusiowi!

Z okazji pięciu miechów spróbujemy dziś zupki jarzynowej z kurczakiem, może dziecko nie chciało warzyw, bo czekało na mięso

Chciałam zagłosować na Frania, ale konkurs przeniesiony w czasie przez jakieś oszustwa Na Sebka oddaję głosy, bo ciągle jest możliwość, ale z tyłu głowy coś mi krąży, że konkurs trwał do końca września

Matall, spóźnione gratulacje z okazji absolutorium i kolejne za nowe autko!

Andziot, ja wiem, że Ciebie pewnie męczą już te pytania, a może nawet na ten temat pisałaś, a ja ciamajda nie doczytałam, ale... czemu ta jaglana? W temacie kaszek jestem zielona

Pauliziu, we wszystkim wyglądam i czuję się jak baleronik. Szczerze nienawidzę kupować sukienek na różne okazje, to kolejna męczarnia po kupowaniu spodni Hania różnie, ostatnie dni lepiej, ale nie zapeszam, bo co powiem, że jest grzeczna, to zaraz się psuje

Mamooptymistko, zazdroszczę spotkania z tą Fantastyczną Trójką

Aguś, spełnienia marzeń!

Night, dzięki co do zabawek, to powiem Ci, że nie mogę się doczekać, kiedy z Hanexem będziemy razem tworzyć jakieś dzieła i zabawki

Daisulek, nie płuczę ubrań w niczym, sam płyn do prania. Hanka raczej alergiczką nie jest, bo to już kolejny preparat, w którym piorę. Ciuszki na początku prałam w Loveli, albo Dzidziusiu, teraz Perwoll, albo Perła i to raz do białych ubrań, raz do kolorowych

Z tym spaniem faktycznie często, ale widzisz, że z naszymi wątkowymi dzieciaczkami, to różnie, nie martw się na zapas

aha! Narobiłaś mi smaku na frytki!

Anulinko, Hanex też nie lubi smoczka do kaszki Włosy lecą? Przestaną, chcesz to zrobię Ci zdjęcie mojej mikro grzyweczki Odrastają szybko, są mocne i sztywne

Amarcia, uważam, że to stanowczo za wcześnie na doczepianie włosów Lolci Śliczna jest! A czupryna chyba najbujniejsza na forum

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:04   #4372
Paulizia
Wtajemniczenie

Andziot kazda mama wynajdzie jakis sposob na swoje dziecko Nie wklada sobie tych pieluch do buzi? Faktycznie nie ssie kciukow jak tak spi?
Bilecik wlasnie zabukowalam i juz sie boje na sama mysl o samotnym locie popoludniowym z Antosiem, wozkiem, fotelikiem, bagazem podrecznym i bagazem z luku

Eve kochana. Czyzby Maya byla kompletnym przeciwienstwem Olusia? Ech... moja mama tez mi gadala, ze szatan bylam. Starszy braciszek to zlote niemowle bylo, a ja wszytsko co najgorsze i nie raz PRAWIE lecialam z 11 pietra Oby jednak to zabkowanie przeszlo lagodniej
Dobrze Ci sie sprawuje B-Dual? Ja mam lekka niechec do mojego BSmarta. Wydaje mi sie byc taki sztywny, telepie nim na tych oznaczonych przejsciach dla niemowlat co jest mega odczuwalne dla Antka no i nie leci jak burza przez takie niskie chodniki i musze podniesc przod. I lewe tylnie kolo sie blokuje jak 'wylacze' hamulec
Zaczynam sie martwic jak sie bedzie sprawowal na polskich drogach. Mimo wszystko nadal go lubie, bo wizualnie mi sie podoba

Gusiu no temperaturki nie ma. Jeszcze podejzewam alergie, bo trze oczy. Wczoraj bardzo, a dzis juz nie

Andziot myslisz, ze moze byc to alergia? Wodnisty katar... mnostwo kataru takiego ciagnacego sie. Pokaslywanie lekkie no i te oczy. Zaczerwienionych powiek nie ma, ale czasem je trze piastkami.
Stary 2011-10-03, 12:06   #4373
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
To ze dziec bierze wszystko do buzi, to nie oznacza od razu zabkowania, dzieci tak poznaja swiat.

No, spimy do 9-11, ale od 6. Czesto jest tak, ze do 5-6 rano wstaje do niej co 2 h i od tej 5-6 spi jak susel, wiec z ta poprawa to tak nie do konca, choc dzisiaj byly tylko 2 pobudki na cyca.
no to wiem, ale Nikosia slini sie i "jezdzi" zabawkami po dziąsłach, jednak moze się myle, ząbka jak nie bylo tak nie ma
Nikosia

Stary 2011-10-03, 12:10   #4374
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Eve, hellooooo !!!!!

Andziotko, ale metoda hihi swietnie A nie wkurza to Gabi, że taka pozastawiana?? Każda metoda dobra, byle prowadziła do skutku !!
Dziękuje Ci za odp No właśnie chyba MM nie chcę jeszcze spróbuje udoić. O ostatnią rzecz Cię spytam (sorrki ) Jaki rodzaj ten kaszki bo pamiętam, że mówiłaś, że są jaglane, ryżowe i nie wiem którą kupić. To mają być takie "czyste" ? Bez owocków na początek, prawda?

Paulizia, ale już tak na stałe przyjeżdzasz ??

mary, no to śmigaj do kuchni frytki majstrować Mnie jeszcze z wczoraj troszkę zostało i nim do kosza wywaliłam to wciągnęłam z 5 sztuk zimnych a d.pa rosnie Trzymam kciuki aby Hanutce mięsko podeszło. Ty wyglądasz jak baleronik???? Chyba wylądałas... jakies moze 5msc temu Nie grzesz Kobietko, proszę....

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:12   #4375
Paulizia
Wtajemniczenie

Enchantress fajnie, ze zajecia i ludzie sie podobaja! No i fajnie, ze robisz cos ze swoja edukacja. Jestes madra, zdolna i wspaniala mamusia
Faktycznie nie ladnie ze strony tesciowki, ze tak poleciala z odsiecza. Nie pozwolila sie wykazac tacie, ze on tez potrai sie peknie zajac Gaba.

Mary wez mnie nie czaruj dobra? Ja i tak wiem swoje i swoje zdanie wyrazilam! Napewno znajdziesz cos fajnego
jak juz pisalam 7 listopada jestem w PL i wstepnie sie mozemy umawiac

Daisy, ale cos wiecej nie mowila na temat tych wezelkow? Co z nimi robic? Kiedy przejda?
Kiedy bedziesz podawac pierwszy posilek?
Hmm... nieuwaznie czytacie moje posty chrzcin nie bylo, bo beda 16 pazdziernika. Bylismy tylko w kosciele z przyszlymi chrzestnymi. Jestes trzecia osoba, ktora gratulowala mi chrzcin
Stary 2011-10-03, 12:13   #4376
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
moje dziecko tak musi zasypiać teraz
dwa misie, żeby się na brzuch nie przewracała, bo stęka potem niemiłosiernie
dwie pieluchy na rękach żeby kciuków nie ssała
sposoby to ty masz kobieto ale czemu nie moze ssać kciuków??
Od kiedy dziecku mozna podkladać poduszkę taką wyższą pod głowke do spania??
Nikosia

Stary 2011-10-03, 12:15   #4377
Paulizia
Wtajemniczenie

Daisy na jakies 2, a moze 3 miesiace. Zobaczymy. Bilet kupiony tylko w jedna strone, a powrot planuje chyba gdzies w styczniu... moze ponziej zobaczymy jak bedzie z tesknota

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

24Kasia dziekuje Ci za milutkie komentarze w albumiku. kochana jestes

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-03, 12:18   #4378
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Z okazji pięciu miechów spróbujemy dziś zupki jarzynowej z kurczakiem, może dziecko nie chciało warzyw, bo czekało na mięso
Sto lat dla Hanexa
Pietrek też nie przepada za warzywkami ( na tatusia się podał ).
Podobnie, planuję kupić zupki z mięsem i zacząć podawać
A kaszkę spróbuję jutro rano podać łyżeczką, tyle, że zrobię rzadszą ( tak sobie myślę, że dzisiaj była za gęsta, a Pepe jeszcze nic o takiej konsystencji nie jadł, a ta w butli znowu za rzadka - chyba za bardzo rozcieńczyłam wodą i zalewała go ).

Karolcia, Radziu, Wojtuś - dla Was również najlepszego

Jestem w pracy, ale nie biorę się dzisiaj za nic poważnego, żeby jakichś błędów przez to niewyspanie nie porobić

Moi rodzice mają zadanie bojowe aktualnie: pilnują Zuzę od brata ( 13 m-cy ) i naszego Piotrusia. Oby im nie marudzili za bardzo, bo ja muszę tu jeszcze z godzinę posiedzieć
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:19   #4379
Eve1603
Zakorzenienie

Paulizia
No niestety Maya jest duzo trudniejsza w obsludze od Olka ja tez podobno straszna bylam
B-dual jest nadal boski Troche mi ciazko czasami, no w koncu 2 dzieci w nim siedzi, kiedys policzylam, ze z zakupami to ok. 50kg pcham Faktycznie najgorsze jest jak musze nim wjechac na cos wysokiego, musze uzyc sporo sily, nimal sie powiescic na nim zeby uniesc przod, no ale to pewnie wlasnie przez 2 dzieci. Wczesniej mialam cosatto mobi 3in1, on wjezdzal niemal sam na wszystkie schodki, krawezniki.
tez mam ten "problem" z hamulcem, wiec moze to tak ma byc ??? Hamulec niby zwolniony, a lewe kolo zablokowane wiec zwalniam jeszcze raz i wtedy jest ok.
Powiem tak, u mnie chodniki sa jak tafla lodu, jezdzilam po nich i duza spacerowka i tzw. parasolka, w Polsce bylam tylko z parasolka i prawie mi kola poodpadaly przez nierownosci i tam dopiero telepalo Jezeli rozwazasz smarta pod katem polskich warunkow, to powinien byc ok ze wzgledu na kola, choc mozesz miec problem na podjazdach, ktore sa przystosowane dla 4 kol (srodkowe bedzie Ci wisialo w powietrzu) i rozstaw kol tez moze byc nie taki. pomijam juz kat nachylenia nie wiem jak inwalidzi na wozkach po tym zjezdzaja nie walac czolem o chodnik

24kasia86
to moze to jednak zabki ??? U Olka wydawalo mi sie ze zabki ok.4 miesiaca, a pierwszy wyrosl w 10

Stary 2011-10-03, 12:19   #4380
MoniaK
Zakorzenienie

Andziot, sposób niezły

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych dzieciaczków obchodzących miesięcznicę

Anulinka, fajnie masz że tak często rodzice się Pepe zajmują

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-10-03 o 12:20
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości