|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
Dziewczyny, padam na mordkę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Ok, to co do tytułu to jak sie kilka uzbiera to wpisze wszystkie i zagłosujemy na wątku żeby nie zakładac sondy. A tytuły to prosiłam na priv
![]() ![]() Cytat:
Kropeczka zapomniałam napisac, ja też ma na razie dwa 75x75 Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-10-19 o 20:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Wtajemniczenie
|
![]() Spiesze z wiadomosciami od Agatka. Napisala, ze dzisiaj niestety nie wyjdzie,moze jutro. Maly w tydzien przytyl 250 gram. Agatka jest smutna,bo myslala, ze dzisiaj uda jej sie stamtad wyrwac. Pisze tez,ze prawdopodobnie wroci tam za jakis czas. No i ze sie zabierze za wyprawke jak wroci ze szpitala... Generalnie bardzo smutny byl ten sms od niej i wcale sie nie dziwie ![]() Jakbyscie mialy chwilke, to napiszcie jej jakiegos smska, zeby ja wesprzec. Ja caly czas jej pisze, jak bardzo sie o nia martwicie i jak trzymacie kciuki za Zajaczka i ona caly czas pisze, ze jestescie kochane, ale wiadomo, napisac nie zaszkodzi ![]() A ja... mialam Was nadrobic,ale sie przyznam bez bicia, ze nie dam rady. Tz zrobil mi wczoraj wieczorem niespodzianke i sie zakradl z bukietem kwiatow... ![]() Przelecialam po lebkach i wiem, ze mowa o tesciach,przewijakach i nowych tytulach...ale na razie w glowie mam tylko tulenie, nadrabianie straconych chwil na relacji Tz - Nietoperek i smutnego Agatka. Tule Was wszystkie mocno, tym chorowitym zycze zdrowka (Neska, posiew tyle trwa,ale tylko wtedy,jak sie okaze,ze masz jakas bakterie - tyle zajmuje jej wyhodowanie,a jak nie masz bakterii, to wynik jest szybciej,musisz dzwonic do lab) , tym z dobrymi wynikami badan gratuluje, gratuluje tez fikolkow i kopniaczkow, zakupow i przesylam moc buziakow z Mazurskiej Krainy ![]()
#4354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja postaram się coś skrobnąć, o ile dam radę, bo jutro ciężki dzień w pracy i zalatany :/ Ale trzymam kciuki za nią i Zajączka cały czas ![]() Super niespodziankę Ci zrobił TZ ![]() Dobranoc dziewczynki ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-19 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Zadomowienie
|
P
Cytat:
![]() Niespodzianka tż superancka......ale wiesz bez szaleństw ![]() Trzymam kciuki za Agatka zeby jutro wyszła, a to ze zajączek urósł 250g to chyba dobrze, prawda??
![]() |
#4356 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4357 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja dziś po wizycie Dorotka ma się bardzo dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() po wizycie wybraliśmy się do H&M bo chciałam sobie kupić spodnie były ostatnio takie zwykłe proste bez szału ale za 79,90 i oczywiście nie było mojego rozmiaru :/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4358 |
Raczkowanie
|
hej kochane
Ja wyśniłam taki tytuł: LIŚCIE SPADAJĄ ZIMA ZA PROGIEM, WYPRAWKĘ CZAS KOŃCZYĆ BO DZIDZIA NAS KOPIE! miłego dnia wszystkim ![]() ps, no i cieszę się że mój tytuł W nowym roku tym najlepszym będę mamą cud największy tak się podoba ![]() Edytowane przez staraupa Czas edycji: 2011-10-20 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
ja dzis bez humoru wczoraj spedzilam caly dzien w lozku i dzis zrobilabym chetnie to samo ale nie da rady ![]() musze zrobic liste rzeczy ktore musze zrobic do urodzenia Igorka, bo tylko sierr obijam a mgr nawet nie zaczeta;( ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Mamuski mam pytanie no bo jak piore nasze rzeczy to mam ich na tyle zeby choc pol pralki wstawic a nasz bobo ma wszystkie kolory teczy body;/(trzeba bylo kupic wszystkie biale) czy moge wyprac jasno niebieskie, jasno zolte z bialymi czy nie? niby to juz kolorowe ale bialych body mam 3 szt;/ a w ogole moge body i pieluchy tetrowe i takiego pajaca z misia bialego wrzucic razem?? a na ile stopni?? nie mam pojecia jak te ciuszki prac... przeciez nie bede kazdego osobno zalaczac;/ i jeszcze jedno moge dzinsy malego wyprac ze swoimi w proszku dla dziecka?? bo tez mam tylko 2 pary. czy same wrzucic?? wiem ze wyda sie wam to glupie ale ja naprawde nie wiem jak to zrobic;(
#4361 | |
Zadomowienie
|
witajcie laseczki
![]() renata oszczędzaj się koniecznie i duuuuzo odpoczywaj ![]() karino witaj ![]() Cytat:
![]() a tż zrobił super niespodziankę, ![]() a dzisiaj córcia jak odprowadzałam ją do przedszkola przykleiła mi się do nogi i nie chciała puścić... wprawdzie nie płakała, ale tak mi się przykro zrobiło, ucałowałam ją, przekazałam szybko pani jej rączkę i musiałam szybko wyjść żebym ja sie nie popłakała... nie wiem co Igusi stało, zawsze chętnie szła do przedszkola, a popołudniu to czasem tak dobrze sie bawi, ze nie chce wyjśc.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |||
Zadomowienie
|
Witajcie kochane. Właśnie wypiłam kubek kakao i od razu humor lepszy
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale ten twój tż jest super, zazdroszczę ![]() Cytat:
Cytat:
Myślę, że rzeczy maluszka powinny mieć jakąś wklejkę na której jest tempka - jak nie to bym prała w 40st. Co do jeansów, to uważam że jeśli nie planujesz ich wkładać na gołą pupkę (z pieluszką) i nie od razu w pierwszym miesiącu to nie bawiłabym się w pierwsze pranie w dzidziusowym proszku tylko wrzuciła ze swoimi. Co do pieluch tetrowych to je można chyba w wysokiej temp prać bo by te wszystkie brudy nie sprały się - podejrzewam, ze w 60st. Ale skoro masz czyste to na pierwsze pranie wrzuciłabym wspólnie z resztą jasnych rzeczy. Chyba nie ma co przesadzać ![]()
![]() |
#4363 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj prałam jasne rzeczy Dzidka z moimi jasnymi na 30 stopni. Ale jeszcze raz je będę prała w proszku dla dzieci i też się zastanawiam czy to nie za niska temperatura... Pomarańczowe i niebieskie rzeczy prałam ręcznie. Na 3 rzeczy nie chciałam uruchamiać pralki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeansy oczywiście możesz wybrać z dzidziusiowymi. Przynajmniej ja tak piorę ![]() ------------------- Witajcie, za mną kolejna kiepska noc, może organizm sie przygotowuje do nocnych pobudek ;/
![]() |
#4365 |
Zadomowienie
|
co do prania jestem tego samego zdania co misszuzia a ostatnio nawet wyprałam swoje bluzki w proszku dzidkowym bo było miejsce w pralce
![]()
![]() |
#4366 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mily ten Twoj TZ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeandy swoje wypiez z dzieciecymi, ale tak po dzieciecemu ![]() Ja piore w 60 stopniach, ale wiem ze niektore mamusie piora w 90. Cytat:
![]() Pewnie jak sie drugie urodzi to nie bedzie chcial chodzic ![]() Przepraszam ale mi sie klawiatura poprzestawiala i nie mam polskich znakow. Ja dzis musze poprasowac troche, posprzatac, zrobic zupke (kalafiorowa), umyc nacznia... a jestem na nogach od 7 bo musialammalucha do zlobka wyprawic. Rada dla wszystkich ktore sa w pierwszej ciazy - obijajcie sie ile wlezie, bo w kazdej kolejnejciazy nie jest juz tak kolorowo ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
i póki pieluchy nie są zabrudzone to wystarczy 40 stopni i z pajacem jak najbardziej ![]() a dżinsy wypierz razem ze swoimi albo w dzidziusiowym proszku, twoim dzinsom to nie zaszkodzi, albo w normalnym proszku, tylko włącz dodatkowe płukanie zeby proszek się dobrze wypłukał ![]() ---------------- widzę, ze dziewczyny zdążyły mnie wyprzedzić z odpowiedziami, tak się grzebałam z tym postem... ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() korzystajcie i leniuchujcie do woli!!! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-10-20 o 09:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zadomowienie
|
dziekuje mamuski
![]() juz zaczynam troche swirowac;p wszystko piore normalniue i juz ![]()
#4369 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak miałam czerwone body, lub inne ciemne rzeczy to prałam nasze rzeczy w dzidziusiowym proszku i tyle. Co temperatury to pierwsze pranie robię na 60 (nowe rzeczy i te po innych dzieciach), a później zawsze prałam na szybkim programie, w mojej pralce to 40 st. Schodzilo bez problemu bo przecież to najwyżej tylko plamki z mleczka na początek. A jeżeli chodzi o płyn do płukania to raczej na początek bym nie dodawała, bo jeżeli wyjdzie jakieś uczulenie to później niewiadomo na co. Ale to dlatego, że jestem przeczulona po przejściach z Aliś, gdzie musiałam przez jakiś czas prać tylko w płatkach mydlanych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
dziewuszki a myslicie ze jakby zrobic teraz dzidziusiowe pranie i je wyprasowac to do lutego ( w moim przypadku ) juz nie bedzie takiej potrzeby? nie zakurza se w szafie
![]() Ja narazie te co z lumpka przynosze to piore razem z naszymi w normalnym proszku zeby odswieżyc, a nowych ze skepu nie piore w ogole. Myslalam zeby to zostawic na styczen, ale po 1 mam juz tego baaardzo duzo, a po 2 coraz gorzej sie prasuje a pozniej bedzie tylko gorzej ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- no i kciuki za Agatka ! dobrze ze zajaczek przytył troszke ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi w szpitalu robili drugi raz(bleee świadomość tego jak smakuje sprawia że jeszcze bardziej nie chciałam tego pić)i wyszło wszystko dobrze także jestem chociaz z tego zadowolona ![]() moja teściowa to fajna babka może trochę za dużo jedzenia nam daje ale poza tym to zadzwoni zawsze zapyta czy czegos nie trzeba (oprócz tego jedzenia bo to wtrynia bez pytania ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agatkowi zaraz smska napisze że się w szptalu dowiedziałam że była dziewczyna z takim samym problemem jak ona i urodziła w terminie ładnie a dzidzius ważył tyle co trzeba i wszystko się świetnie skończyło ![]() dzien doberek! my juz domowe jesteśmy i się wzięłam za jakąś naukę bo wreszcie kiedyś trzeba zacząć zwłaszcza że teraz zajęcia opuszczam;/ zdecydowałam jechać jutro do swojej ginekolog i posłuchac jej opinii na temat mojej szyjki czy rzeczywiście nic nie mogę robić i aż tak mam się oszczędzać ![]() smacznych śniadanek dla tych które jeszcze nie jadły ![]()
![]() |
#4372 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zaraz idę zebrać ciuszki, bo już na pewno wyschły ![]() ![]() Właśnie dzwonił mój Mąż, że jakiś facet wjechał w nasz samochód z podporządkowanej!!! Na szczęście nic poważnego się nie stało. Ale i tak mi źle, bo znowu będzie trzeba szukać części do samochodu... Za tydzień miał jechać nim na szkolenie i przy okazji odebrać od koleżanki rzeczy dla naszego Dzidka... Będzie musiał jechać z kolegą mniejszym samochodem. No i zaraz Wszystkich Świętych i znowu będzie problem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
A ja mam takie pytanie do Was. Jesteście już chyba wszystkie po badaniu połówkowym. Powiedzcie, czego tam się można dowiedzieć? Bo wolę nie szukać w necie, żeby się czasem nie stresować. Wykrywają w razie czego jakieś choroby dzidziolka? I mam jeszcze prośbę, jak Wy robicie te listy, co jest potrzebne maleństwu? To moje pierwsze dzieciątko i w ogóle nie mam pojęcia co kupować. Mam aż 5 body rozm.56 i już.
#4374 |
Zadomowienie
|
Maga masz listy wyprawkowe u nas na pierwszej stronie
![]() ![]() kropeczka myślisz że się zakurzy do stycznia/lutego? ja myślę żeby juz zacząc prać i prasować zwłaszcza że boję się wcześniejszego porodu...
#4375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
narazie mam tylko kilka ubranek na 56 i 62, rozgladam sie za wozkiem, jeszcze mam czas ![]()
![]() |
#4376 |
Zadomowienie
|
ja w poniedzialek zaczynam pranie
![]() dzis posegregowalam kolory biale itp w poniedzialek piore we wtorek prasuje i juz jedno bedzie z glowy ![]() posciel wypiore z nowa swoja ktora mam na wyjscie ze szpitala zeby byla w tym samym proszku ![]() ![]() wiecie ze za 59dni moj Igorek juz bedzie na swiecie;p i bedzie czekal na forumowe kuzynki i kuzynów ![]()
#4377 |
Wtajemniczenie
|
jeju dziewczyny nie dam rady was nadrobić, aż 14 stron
![]() nie miałam czasu od niedzieli wchodzić na wizaż, takie zakręcone jakieś dni miałam, a to goście, a to karetka mi tż-ta zabrała do szpitala i po nocy musiałam pomimo mojego przeziębienie (które się znowu przyplątało jak ledwo wyszłam z domu) jeździć ![]() ![]() ![]() a ja dzisiaj jeszcze wizyta kontrolna u kardiologa, mam nadzieje że będzie ok. i co ja widzę, że agatek jeszcze nie wyszedł ze szpitala, bidulka no... trzymajcie się ciepło mamuśki, bo pogoda nas nie rozpieszcza ![]()
![]() |
#4378 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja liste bralam z neta. Teraz przy drugim dziecku juz jestem madrzejsza czego nie trzeba.Postaram sie napisacco jest potrzebne a co nie ale za chwile. Moze inne mamusie podziela sie tez doswiadczeniami.... ![]() Zupa sie gotuje, gary pomyte.... tylko to prasowanie.... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Raczkowanie
|
Hello!
Dodałam do klubu swoje zdjęcie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.