|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Aniu i jeszcze tak dla pocieszenia dziewczyny wrzesniowo - pazdziernikowe tez to przerabialy i niektore nadal przerabiaja
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
teraz nie bede leczenia zaczynala, po porodzie sobie wszystkie wylecze.
![]() |
#4354 | ||
Zadomowienie
|
Gratuluję, staż spory
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Też się nad podgrzewaczem i stylizatorem zastanawiam, ale to kupię jak się okażę potrzebne. Bo na razie nie wiem jak to z karmieniem będzie ![]() Darusia a wytrzymasz tyle?
![]() |
#4355 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() dziękuję ślicznie za życzonka ![]() ja już po wizycie....podwozie niby ok....tylko ilość wód płodowych sie zmiejszyła i jak przez weekend nie urodze to w poniedziałek mam sie zgłosić do szpitala i mnie położy na patologie gdzie zostane do porodu... jagoda gratulacje!!!!!
#4356 |
Zadomowienie
|
No wreszcie usnęła
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Zadomowienie
|
Aniu to super
![]() ![]() ![]()
#4358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() obudziła się teraz pojadła 5 min i zasnęła wiem że znowu niedługo się obudzi bo będzie głodna. Próbowałam wyjmować delikatnie sutek wyjąć ale to nic nie dało głaskałam po policzku też nic kurczę ja się dzieckiem nie umiem zajmować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mały leżał na przewijaku, łapałam go kciukiem i wskazującym tak jakby ściskając poliki, by otworzył dzioba i wtedy wkraplałam mu te 15 kropli starając się, by nie leciały bezpośrednio w tył na gardło (wtedy pokasływał), tylko np na język albo na wewn powierzchnię policzka. Nie wyobrażam sobie podawania leku łyżeczka takiemu maluchowi. Synek ma 1.5 roku, a jak jest potrzeba podania leku, to robimy to strzykawką. Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Rozeznanie
|
Aniu moja siostra kładła dziecko przy piersi i delikatnie smyrała sutkiem nosek i ustka synka i on otwierał buzkę do jedzonka. Również był bardzo trudfny na początku, jak czytam twoje problemy to widzę bardzo podobną sytuację, tj. kolki, bóle brzuszka, u nich okazało sie ze młody jest uczulony na jej mleko i od tamtej pory (a teraz ma 5 miesięcy) je mleko sojowe, jest szczęsliwym bobasem. Sprawdz, czy twoja malutka nie jest tym typem maluszka. Powodzenia
#4361 |
Raczkowanie
|
Heja,
Co do biustonoszy do karmienia, byłam wczorja w sklepie i oczywiście nie ma mojego rozmiaru, przed ciążą nosiłam 65 F, a teraz mam 65/70 G/H (zależy od firmy), więc mam tylko jeden biustonosz ![]() OWIECZKO Ale czad! Przyj! Dreamnes i Jagoda Gratulacje Basiula wszystkiego, co najlepsze ![]() Ale mnie naszła przed chwilką ochota na kawę, zaparzyłam sobie pyszniutką we włoskim dzbanuszku, osłodziłam miodem, dodałam mleka i wypiłam prawie na raz! Pychota! Mam nadzieje, że mnie pobudzi do roboty, bo jakiś obiad trzeba ogarnąć. Dziś szef kuchni serwuje: schabowe, ziemniaki, buraki, pieczoną dynię i surówkę z pekińskiej z ogórkiem kiszonym i kukurydzą ![]() Byłam rano na pobieraniu krwi, ciekawe jak tam moje żelazo się miewa. U sąsiadów na dole malutki wnuczek dawał czadu, teraz słyszę jak mu śpiewają. Aniu, może swojej małej pośpiewaj? Po ponad 40 tyg. przebywania w/z Tobą non stop Lilka tak się przyzwyczaiła, że teraz nie ma zmiłuj. Pamiętam jak Glam zachwalała te chusty do noszenia, może zakup taką? Mała będzie czuła Twoje ciepło i bicie serca, a Ty będziesz miała wolne ręce i spokojnie będziesz mogła jeść pełnowartościowe posiłki, pełne witamin i minerałów, bo inaczej to wiór z Ciebie zostanie. Szkoda, że Twój Tż umywa ręce, ale trudno. Mam wrażenie, że brzuch mi się obniżył, szczególnie widzę to po pępku, który jest już trochę inaczej ustawioną 'antenką'. Mój Tż codziennie rano powtarza 'Oddaj już tego Maluszka' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zadomowienie
|
kurczę źle napisałam
![]() chodziło mi podczas karmienia jak małą wybudzić jak zasnęła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Raczkowanie
|
No to mamy kolejne dziecko
![]() ![]() Ciekawe co tam u rozpakowujących się? Czy już tulą dzieciątka ![]() Basiula 100 latek i szybciutkiego bezbolesnego porodu ![]() Aniu nie pomogę bo nie mam doświadczenia, ale pisz i marudź to my z tych twoich doświadczeń i rad innych mam skorzystamy. W każdym razie mogę tylko przytulić wirtualnie ![]() Któraś pisała o skurczach nóg, też mnie dopadają. Najgorzej nad rano, muszę uważać jak poruszam nogami. Magnez biorę w dużej dawce więc nie to. Jak któraś znajdzie lekarstwo to proszę o podzielenie się ![]()
#4364 |
Zadomowienie
|
Nika i Ona Ja wiję gniazdo
![]() ![]() ![]() ![]() Aniu tak nie może być, problem jest u Ciebie głównie, tak podejrzewam, moja koleżanka siedząc całymi dniami w domu z małym, zaznaczam ze był o wiele grzeczniejszy od twojej Lilusi, takie schizy już miala bo mąz nie pomagał że któregoś dnia jak mąż wrócił z pracy wyszła bez słowa, nie instruując go co i jak, miała tak dość. Jedynie mleko odciagnęła wcześniej. Poszła na zakupy, połazić ogólnie. Wróciła zadowolona, a mąż przez te 3 godziny miał szkołę życia bo od razu na głęboką wodę go rzuciła. Czasem trzeba tak zrobić bo nie możesz 24 na dobę być sama z małą, wsadź małą tatusiowi na kolana i niech ce radzi, no ![]() I Aniu musisz się zdrowo odżywiać, ja też mało jadłam karmiąc i synek się nie najadał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ!!!!!!!!! ![]() ![]() Aniu-mam nadzieję,że sie lada dzień z Lilka dogadacie i poznacie i bedzie juz tylko lepiej ![]()
![]() |
#4366 |
Raczkowanie
|
Hej.
Aniu my dostaliśmy fajny prezent jak mała się urodziła- misa który miał wbudowane urządzenie z melodyjką bicia serca. Dzwięk jaki słyszy dziecko w brzuchu mamy. U nas się sprawdził http://www.bezpiecznyurwis.pl/p/pl/l...rt+bezowy.html Nie wiem gdzie kupić to można w Uk, może toys for us? Gratulacje dla rozpakowanych mamuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no bo w sumie w brzuchu dziecko słyszy nie tylko serce ale i gazy w jelitach i różne inne odgłosy ![]() lepiej kupić zwykłego pluszańca, pospać z nim parę dni tak jak któraś z dziewczyn proponowała i potem wkładać do łóżeczka by mała czuła zapach matki... przynajmniej ja bym tak próbowała... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Zakorzenienie
|
Wiadomośc od OWIECZKI
Filipek urodził sie o 15stej teraz leżymy i sie poznajemy.Od 8 rano kroplówka, bóle spore, przysiady poomogły, a przy partych poszło szybko lekarz pomógł i położne. Jak patrze na Mojego syneczka to zapominam o bólach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
Nie może obn sie małej bać bo to głupota a strach ma wielkie oczy. Musisz postawic żeby sie mała zajmował bo tak długo nie pociągniesz i zaczna sie kłutnie.
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Myszko masz wieści od naszej Truskafki? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
Jestem już po wizycie.
Szyjka długa ![]() ![]() ![]() 14 listopada mam wizyte u gna prywatna i jesli nie będzie żadnego postępu to czekamy dalej na poród, a jeśli sie cos rozkręci chociażby ta szyjka zniknie to 15stego idę do szpitala na wywołanie ![]() ![]()
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
Jagoda, Owieczka, wieeeelkie gratulacje!!!! Suuper!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2011-11-04 o 16:31 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
Nie nie mam żadnych wiesci ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się nad jedną z tych zastanawiam http://allegro.pl/listing.php/search...9412&country=1 Owieczko-gratluję!!!!!!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4375 |
Rozeznanie
|
Owieczko!!!! Gratulacje! Fajnie, ze tak wspominasz swoj porod!
![]() ![]() Myszczeko, chcac nie chcac, zostalas "osoba kontaktowa" naszego forum, wiec zostan z nami jak najdluzej ![]() A my dzis zaczynamy 37 tydzien! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję czekamy na relację Aniu Myszeczka ma rację to nie jest wymówka. Przecież to też jego córeczka i musi Cię troszkę odciążyć. Zamęczysz się.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Myszeczko też pewnie urodzisz prędzej niż ja. Bo na razie się nie zanosi ![]() ![]()
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
Aniu, a ja Ci doradzę coś zupełnie innego
![]() ![]() - czy małą nie uwiera ubranko? nie ma jakiejś metki? - nie jest za grubo lub za lekko ubrana? - może zmień jej pampers na inną markę? - może trzeba ją przewietrzyć i dopiero zaśnie? postaw ją ubraną i zostaw okno otwarte (ja moją wynosiłam na balkon i tam zasypiała na świeżym powietrzu i wnosiłam do domu), - dajesz jej smoczek? może woli jakiś ciemny brązowy kauczukowy zamiast tych białych silikonowych? - spróbuj aromaterapii, zapal jej jakąś lawendową świeczkę, aby pachniało, pokrop jej poduszkę olejkiem lawendowym? - spróbuj przestawić łóżeczko - może przechodzi pod nim jakaś żyła wodna?, niby głupie, ale czasem naprawdę pomaga przestawienie łóżeczka, - przewróć materac na drugą stronę (moja na gryce nie lubiła spać, tylko kokos). Myszeczka, jak szyjka miękka to i tak już dobrze. Basiula, 100 lat!! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
Owieczko ogromnie gratuluje i zazdroszcze
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- ps. kurcze moze i Muffinka dzis rodzi... od 2 dni jej nie bylo ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- tak w ogole Owieczka jest jedna z nielicznych ktore urodzily dokladnie w tp!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zadomowienie
|
Owieczko gratulacje
![]() ![]() ![]() No i wróciłam z godzinnej kąpieli tż małą przypilnował(czyt. spała ![]() Co do łóżeczka to narazie śpi w koszu mojżeszowym raz na dzień ją przenoszę do łóżeczka żeby się przyzwyczajała. spróbuję kosz przestawić jeszcze w inne miejsce może to coś da ![]() Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-11-04 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() P.S. Ciekawe, czy Filipek urodził się z kręconymi włosami po mamie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.