|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
BAN stały
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3
na tym samym poziomie co Twój post.
|
|
|
|
#4352 |
|
BAN stały
|
...
|
|
|
|
#4353 |
|
Przyczajenie
|
proszę o pomoc.. czy to może być ciąża?
witam, zaczne od poczatku a mianowicie od pierwszej miesiaczki minelo 4 lub nawet 5 lat, odkad pamietam kazda byla nieregularna czasami bywalo ze nie pojawiala sie miesiac czy dwa, nigdy w terminie w styczniu tego roku postanowilam isc do ginekologa ktory przepisal mi tabletki antykoncepcyjne lesiplus wspolzyje z chlopakiem od prawie roku wiec bylo to pozyteczne podwojnie - zabezpieczenie i regulacja okresu. Tabletki lesiplus to 24 tabletki plus 4 placebo, pierwsze opakowanie bylo to miesiac krwawienia nastepne okres pojawial sie przy drugiej tabletce placebo jednak dzisiaj jest juz 3 tabletka a okresu nie ma, powinnam dostac go wczoraj tj.30 maj. Tydzien temu 20 maja pierwszy raz doszedl we mnie chlopak i tydzien przed planowana miesiaczka zaczynajac od 20 maja doszedl we mnie jeszcze 3 razy.. Czy mozliwe jest ze jestem w ciazy? nie chce tego bardzo na prawde poniewaz jeszcze nie jestem w 100 procentach gotowa dlatego zaufalam mojemy ginekologowi z tabletkami.. Boje sie zrobic test poniewaz boje sie zobaczyc 2 kreseczek, boje sie ze zostane z tym sama.. Dodam ze troszke pobolewa mnie brzuch i mam lepki sluz z pochwy.. Na ulotce tabletek napisane bylo ze jesli sie okres nie pojawi nalezy czekac do nastepnego i jezeli wymioty nie wystapily to jest male prawdopodobienstwo ciazy ale ja zwymiotowalam dwa dni temu tzn nie zwymiotowalam do konca tylko mi sie cofalo ale to prawdopodobnie z nerwow.. prosze o pomoc czy to mozliwe zeby tydzien przed okresem doszlo do zaplodnienia? co mam robic? mialycie podobne sytuacje przy uzywaniu tabletek? naprawde prosze bardzo o odpowiedz!! i przepraszam za bledy ale pisze na telefonie
|
|
|
|
#4354 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: proszę o pomoc.. czy to może być ciąża?
Jeśli nie było żadnych spóźnień, wymiotów itd. to nie masz co się martwić ciążą, krwawienie z odstawienia czasem może pojawić się innego dnia niż zwykle.
|
#4355 |
|
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez polsiak Czas edycji: 2014-06-12 o 16:32 |
|
|
|
#4356 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Więc pominęłaś ostatnią tabletkę pierwszego tygodnia,przeczytaj co jest napisane w Twojej ulotce,podejrzewam,że jest wskazane dodatkowe zabezpieczenie przez tydzień. W którą niedziele? W zeszłą? Czy od wtorku uprawiałaś seks? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4358 |
|
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez polsiak Czas edycji: 2014-06-12 o 16:33 |
|
|
|
#4359 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No i przecież możesz poprosić o tabletkę "po" jeśli bardzo się boisz. |
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciąża jest mało prawdopodobna z tego względu,że tabletki bierzesz długo,minął prawie tydzień i bez wytrysku. Nie było to dobre posunięcie,uważaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4361 |
|
Przyczajenie
|
.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okresem to i tak nie będzie po prostu krwawienie z odstawienia i nie wiem jak to jest z nim w przypadku gdy ktoś zajdzie w ciążę,któraś wie? Występuje gdy zdarzy się taka sytuacja? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4363 |
|
Przyczajenie
|
.
|
|
|
#4364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powinno być ok.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4365 |
|
BAN stały
|
Za szybko panikujesz. Przy prawidłowym stosowaniu tabletek ciąża jest nieprawdopodobna. Dzień dwa późniejsze normalne.
|
|
|
|
#4366 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo mało prawdopodobne abyś była w ciaży. Ja brałąm tabletki jakieś 5 lat i też parę razy okres się spóźnił,a czasem w ogóle nie było. A wymiotowałaś może ze stresu, bo się tak nakręcasz
|
|
|
|
#4367 |
|
Raczkowanie
|
Autorko, prawdopodobienstwo zajscia w ciaze pomimo perfekcyjnego zazywania tabletek antykoncepcyjnych szacuje sie od 0,3 do 1% (w zaleznosci od rodzaju tabletek). Tutaj masz wiecej informacji, w punkcie 10. Takze mozliwosc, ze jestes w ciazy istnieje, mimo, ze prawdopodobienstwo jest bardzo niewielkie.
Wiem, ze sie boisz, ale dla wlasnego spokoju zrob test, bo sam stres ktory przezywasz w zwiazku z niepewnoscia moze Ci sie odbic na zdrowiu. |
|
|
|
#4368 |
|
Raczkowanie
|
stosunek - 24.04, ostatnie dni miesiączki
17.05 dostałam okres nie ma opcji, nie? z 31/1.06 kolejny raz, a teraz mam problemy z wydalaniem moczu, to się łączy, prawda?
|
|
#4370 |
|
Raczkowanie
|
tego 24.04 było bez, ale przed dojściem wyszedł
ostatnio było z, pod koniec się zsunęła, ale też zdążył wyjść a teraz mam problem z pęcherzem jutro idę do lekarza...
|
|
#4371 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, borykam się z pewną sprawą. Wczoraj współżyłam z moim chłopakiem z prezerwatywą i jakąś godzinę później bez. I nagle myśli że on nie umył swego kolegi i cały czas chodzi za mną myśl że jednak mogła bym być w ciąży, dodam że nie kochaliśmy się długo włożył ze dwa razy i ja wpadłam w panikę. Co wy o tym myślicie? Czy jestem aż tak bardzo przewrażliwiona ? bo już mi ręce opadają..
|
|
|
|
#4372 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale z racji tego, że stosunek bez zabezpieczenia nie trwał u Was długo oraz nie doszło do wytrysku, szansa na ciążę jest niewielka. Nie ryzykujcie jednak ze stosunkiem przerywanym
|
|
#4373 |
|
Przyczajenie
|
Przez pół roku brałam tabletki, ale ze względów zdrowotnych musiałam przerwać i teraz czekam na miesiączkę żeby wziąć pierwszą tabletkę. A co do stosunku przerywanego,stwierdziłam że po miesiączce są dni nie płodne ale wyliczyłam że już nie "zaliczam" się do tych dni. Cóż to za dwa tygodnie podroż do apteki
|
|
|
|
#4374 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Sens ma jedynie obserwacja własnego organizmu – obserwacja śluzu, pomiar temperatury ciała po przebudzeniu itp.. Wtedy ustala się dni płodne i niepłodne na podstawie tego, co naprawdę pokazuje organizm. Kalendarzyki i inne takie nie mają większego sensu, bo one nie wiedzą (bo i skąd), co się danym organizmie aktualnie dzieje.
|
|
#4375 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki bardzo za dogłębną odpowiedź, teraz już wiem że to był taki ostatni raz. I czekam aż będzie czas pójścia do apteki. Mam nadzieje że będzie dobrze
|
|
|
|
#4376 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4377 |
|
Przyczajenie
|
cykle mają 28-27 dni. Tylko że w tym okresie nie ma co obserwować temperatury itd bo jestem alergikiem i czasem mam stan podgorączkowy przez alergie :p
|
|
|
|
#4378 |
|
BAN stały
|
To nie jest źle, a ile dni miałaś okres? I zaraz po tym okresie czułaś raczej taką suchość... czy w miarę dużo pojawiało się rzadkiego przezroczysto-białego śluzu?
|
|
|
|
#4379 | |
|
little hungry lady
|
Cytat:
Jeżeli nie oddał moczu to wtedy ryzyko jest większe, bowiem w preejakulacie mogą znaleźć się plemniki z poprzedniego wytrysku. Jeżeli mocz oddał, umył się, szanse są znikome. Poza tym: by zajść w ciążę potrzebny jest pełny stosunek, albo (w przypadku nieplanowanej) pech i głupi błąd.
|
|
#4380 |
|
Konto usunięte
|
A jakiego kolegi nie umyl? Czemu on myje swojego kolege? I co to ma wspolnego z seksem?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.