|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III
Cytat:
Mam dużo drzew, liści będzie ogrom. Ale robię z nich kompost i potem tym się nawozi nowe nasadzenia. Jutro Dzień Nauczyciela. Robiłyśmy wczoraj z koleżanką babeczki fasolowe na tę okazję. Ona pracuje w szkole, robią sobie przyjęcie składkowe, każdy coś przynosi. Nie było konkretnego przepisu bo nie miała wagi.Wzorowałyśmy się tylko na przepisach z internetu. Wszystkie składniki tak na oko, na zasadzie "lej wodę , syp piach , nie żałuj materiału.." Doświadczonym gospodyniom coś tam zawsze wyjdzie. I naprawdę są smaczne i mają odpowiednią konsystencję. A składniki to biała fasola, jajka,migdały, daktyle, wiórki kokosowe,banany,orzechy, olej kokosowy,kandyzowana skorka pomarańczowa, suszone morele,cukier puder,trochę mąki i proszek do pieczenia. |
|
|
|
|
#4352 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
A ja zapomniałam napisać, że ze 2 dni temu napadało u mnie śniegu
Szkoda, że to kolejny chamski wybryk mojego mózgu ![]() No dobra, wracając do rzeczywistości: wczoraj było u mnie tak pięknie, słoneczko, ludzie w krótkich rękawkach chodzili, a dzisiaj pochmurno, zimno...
|
#4353 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Lilly - zmotywuj mnie do Mel B!! |
|
|
|
|
#4355 |
|
Rozeznanie
|
a propo śniegu... Ja ostatnio "widziałam" śnieg...tak mi się wydawało...może to tylko ukryte pragnienia i mózg sam mi je podsunął...
w każdym razie, zawołałam TŻ, ale on tylko popatrzył na mnie jak na wariatkę, bo ponoć żaden śnieg nie padał Aamajka...zazdroszczę! podziel się! ja właśnie jestem na stronie ŚZ, ale obiecałam sobie że narazie nie będę nic kupować
![]() Edytowane przez martuha20 Czas edycji: 2013-10-13 o 12:50 |
|
|
|
#4356 |
|
|
U mnie już całkowita jesień, drzewa przebarwione, sporo drzew już bez liści
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...8&postcount=93
|
#4357 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę, że u Was pogoda niespecjalnie dopisuje, za to ja posiedziałam chwilę na huśtawce i uciekłam do domu, bo mi słońce za bardzo przygrzało.
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Nakręciłam się wczoraj już ostro świętami i dziś kupiłam prezenty dla 3 osób ![]() Pogoda szara i ponura.....tylko czekać aż śnieg spadnie
|
#4359 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Także może wytrzymam do wypłaty ![]() Witam się Piękna jesienna pogoda, właśnie piję kawę i zjadłam muffinka. Jedyne co mąci mój idealny spokój to myśl, że jutro znowu poniedziałek... |
|||
|
|
|
#4360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj mam trochę doła bo pogoda u mnie bardzo brzydka, szaro buro i ponuro. Muszę dzisiaj wracać do miasta, w którym studiuję a strasznie nie chce mi się wyjeżdżać z domu. Pociesza mnie fakt, że tym razem do domu wrócę już w środę wiczorem jak dobrze pójdzie Dodatkowo boli mnie gardło i chyba mnie coś bierze, jakaś grypa..
|
|
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4362 |
|
Zadomowienie
|
my byliśmy z Tżtem na "Listach do M." w okresie okołoświątecznym w kinie i bardzo mi się podobało
ale wiecie, ta atmosfera, śnieg, lampki i w ogóle gadałam dziś z siostrą i u niej w UK już wszędzie bombki, słodycze świąteczne i szał zakupowy bo "tylko 3 wypłaty do świąt" ![]() ![]() przepraszam za nieobecność, ale zakręcone życie
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Love Actually super!
|
|
|
#4364 | |
|
Raczkowanie
|
U nas pewnie już też niedługo się zacznie.
Po Wszystkich Świętych już pewnie będzie można zobaczyć w tv pierwsze świąteczne reklamy. Z jednej strony fajnie, ale z drugiej chyba trochę za wcześnie. Tak na początku grudnia ten cały świąteczny szał mógłby się zacząć to by było tak akurat. ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4365 |
|
Zadomowienie
|
Jak dla mnie po 1 listopada może się już zacząć na całego
a po Sylwestrze to łapie doła że już po wszystkim i rok trza czekać znowu .
|
#4366 |
|
Zadomowienie
|
Ja wolałabym, żeby ten świąteczny szał zaczynał się w grudniu, no może pod koniec listopada. Wtedy bardziej czuje się święta, nie rozmywa się wszystko na kilka miesięcy. I też najbardziej kocham czas planowania i oczekiwania. Święta też ubóstwiam, ale zawsze wtedy myślę, że zaraz wszystko się skończy.
|
|
|
|
#4367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do środy szybko zleci. ![]() Cytat:
![]() Pół godziny temu wróciłam z lasu- jak tam pięknie!
|
|
#4368 | |||
|
|
Cytat:
![]() U mnie po 15 wyszło słońce i poszłam na spacer z psiskami ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]() Oj, ja w takim prawdziwym lesie dawno nie byłam Kiedyś jeździłam z rodzicami, jeszcze jak Majlo był mały to też . Odkąd jest Melman (8 lat) to chyba jeszcze nie byłam. Sama nie chodzę, mamę ciężko wyciągnąć. Ojciec chodzi za grzybami po jakichś chaszczach, a ja bym się nie odważyła ze względu na pająki ![]() Z psami nawet nie zbliżam się w okolice lasu , bo boję się idiotów co strzelają do psów. Chodzę tylko do parku, ale jest w nim tak pięknie, że to mi się rekompensuje
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dzis odpoczywam, bo jestem po weselu
|
|
|
|
|
#4370 |
|
Rozeznanie
|
Cześć. Dawno mnie tu nie było, ale trochę się działo. Przede wszystkim przejechałam się na najważniejszej osobie w życiu, czyli mojej najlepszej przyjaciółce. Dlaczego ja muszę cierpieć przez najbliższych? Mam dosyć. Nie ma co.
Byłam wczoraj w Kauflandzie, widziałam mnóóóóóóstwo świątecznych słodyczy. Aż ślinka leciała ![]() Teraz zapowiada się fajny tydzień. Zobaczymy, czy znowu się coś nie schrzani, bo przecież jak się wali to wszystko od razu : Ruszyłam na porządnie z fotografią. Stwierdziłam, że dosyć robienia prac (zdjęć) do szuflady. Proszę, lajkujcie moją stronę na facebooku. Każdy lajk, każdy miły komentarz jest teraz dla mnie najwazniejszy... Otwierają Biedronkę na moim osiedlu na Swięta - będzie duuużo świątecznych promocji, coś czuję :p
|
|
#4371 | |||||
|
Zadomowienie
|
Odpaliłam wieczorem Lampe Berger. Po raz pierwszy, bo dopiero wczoraj kupiona. Wlałam na początek olej zielone jabłko. Na razie podoba mi się
![]() Cytat:
Ja normalnie odleciałam ostatnio, jeśli chodzi o YC.Cytat:
Cytat:
Ponieważ wiedziałam, że prędzej czy później i tak kupię, lepiej było skorzystać z promocji, zwłaszcza że się łączyły. Sklepu też po drodze nie mam, muszę jechać do W-wy.Cytat:
Cytat:
Zawsze jak widzę tak wcześnie świąteczne słodycze, mam obawy, że są zeszłoroczne. Blisko mnie też mają otworzyć Biedronkę pod koniec roku. Cieszę się, zaoszczędzę sporo na podróżach i na samych zakupach też Teraz często płacę więcej, bo nie opłaca się jechać do Biedronki po jakieś duperele.
|
|||||
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do fotografii to uważaj, ta pasja baaardzo wciąga
|
|
|
|
|
#4373 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że do środy mi szybko zleci, ale weekend pewnie też mi szybko zleci jak zawsze...
W Nowy Rok też mam zawsze doła, nie wiem czemu mam ochotę w ten dzień w ogóle nie wychodzić z łóżka. Jutro czekają mnie pierwsze ćwiczenia z prawoznawstwa na studiach, nie wiem czego mogę się spodziewać bo wykłady to wykłady a na ćwiczeniach to chyba będzie zupełnie coś innego. Trzymajcie za mnie kciuki
|
|
|
|
#4375 |
|
|
*** 70 dni ***
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2013-10-14 o 18:23 |
|
|
|
#4376 |
|
Carpe Diem!
|
Nimfa20 a nie czasem 70 dni do BN?
|
#4377 | ||
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
Oczekiwanie jest cudowne Cytat:
M.in. dlatego w tym roku nic jeszcze nikomu nie kupiłam U mnie tych Biedronek też jest trochę... Nie mieszkam w dużym mieście, a właśnie otwierają 8 Od dzisiaj mają mieć w ofercie emu-podobne buty - w zeszłym roku kupiłam sobie na spacery z psem i sprawdziły się bardzo dobrze ![]() Właśnie? ![]() Wczoraj wybrałam się z mężem do galerii. Przy okazji odwiedziliśmy Kika i stwierdzam, że przybyło troszkę świątecznych pierdół W Home&You mieli trochę przecenionych kubeczków i filiżanek w klimacie świątecznym, w C&A widziałam sporo fajnych kurtek i płaszczyków zimowych, w Pepco świetna czapka-miś, a ogólnie wszędzie już kominy, szaliki, rękawiczki... Zima idzie! |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Zawszę staram się zrobić wszystko żeby święta były udane i romantyczne, żeby nikomu nic nie brakowało i żeby wszyscy byli zadowoleni.....chciałabym żeby wszyscy mieli takie podejście....było by dużo łatwiej ![]() Mąż zawsze mi powtarza ze to ja wprowadzam go w taki świąteczny nastrój i nie wyobraża już sobie świąt inaczej
|
#4379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie koło blok to drzewa są zielone, a potem od razu usychają na brązowo i opadają, nie ma takich ładnych różnobarwnych liści ![]() Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#4380 |
|
Zadomowienie
|
Witam, chętnie do Was dołączę bo też kocham święta BN
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

Co prawda zamiatanie tych liści nie jest już tak przyjemne, ale co tam, dla takiej aury mogę się poświęcać. 

). 28 nowych wosków zamieszkało w moim domu 

27.03.2016
Maniaczka Yankee Candle 

Dobranoc

W Home&You mieli trochę przecenionych kubeczków i filiżanek w klimacie świątecznym, w C&A widziałam sporo fajnych kurtek i płaszczyków zimowych, w Pepco świetna czapka-miś, a ogólnie wszędzie już kominy, szaliki, rękawiczki... Zima idzie!