|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczurzy temat
moze nie pasi im co im wieszasz :P może chcą po swoijemu pomeblować te mebelki :P
wiesz no nie dogodzisz :P
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
One po prostu lubią demolkę
![]() Moje np. bardzo często przegryzają plastikowe zaciski którymi im przyczepiam hamaki. Problem w tym że przegryzają je stojąc na nich, a więc zaraz po przegryzieniu lądują na dnie klatki ![]() Wczoraj wieczorem zaobserowałam jak jeden szczur zrzucił drugiego szczura który był w kartonowym pudełku na półkę niżej, po czym szybko pobiegł na dół żeby go zrzucić jeszcze niżej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
ahh te nasze rozrabiaki
![]() a jak sie zachowuja jak maja ruję..? moje jeszcze nie miały, mam je krótko narazie i dzis nawet jak je wyjelam to mnie podgryzały wiem ze nie chcialy mi krzywdy zrobic ale dziwne nigdy tak nie robily.. i bija sie bardziej niz zwykle coś.. ![]()
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
no samiczki na rujkę często robią się nadwrażliwe, czasem nie lubią pieszczot jak zwykle i są bardziej nerwowe czyli mogą mocniej podgryźć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4355 |
Konto usunięte
|
coś tu się cicho zrobiło, prawie miesiąc nikt nie pisał
![]() Subskrybuję ponownie ![]() Jakiś miesiąc temu dokupiłam szczurka dumbo szarą, wczoraj kupiłam jeszcze czarną z białym brzuszkiem. Czarna właśnie śpi na piętrze na kratach, dwa śpią w hamaku. W nocy też z nimi spała a teraz oddzielnie. Ciekawe czemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4356 |
Zakorzenienie
|
Może tak sobie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4357 |
Konto usunięte
|
też tak myślę
![]() wchodzi czasem do hamaka, posiedzi i wyjdzie. Może za mało miejsca mają we 3 i wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
dawaj fotki tego dumbo
![]() ![]() ![]() u nas wszystko gra dziewczyny rozrabiaja jak zwykle ostatnio mi sofe pogryzły wredoty ![]() moje ostatnio tez osobno spały.. się smiałam że się obraziły na siebie ![]()
![]() |
#4359 |
Konto usunięte
|
Zrobię fotki na pewno, wstawię
![]() Ja kupilam w Kakadu w moim miescie. Zwierzęta są tam dobrze traktowane, panie bardzo się nimi opiekują, przed każdym kupnem podpisuje się umowę a nawet dostaje się darmową wizytę w gabinecie wet. Stwierdzilam, że w adopcje bawić się nie będę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
No, dodatkowo w każdym kakadu w którym byłam co chwilę szczury idą na karmę dla węża, jest ich za dużo w klatce i płci są pomieszane i sama muszę pracownikom zwracać uwagę, że parę samic jest u samców, a szczury nie mają dostępu do wody
![]()
![]() |
![]() |
#4361 |
Konto usunięte
|
Gwarantuję, że w "moim" Kakadu jest wszystko w porzadku.
40 zł za szczura jako obiad dla weża? Na bogato ![]() Co innego w sklepie Aqua el. Opiszę jak wrócę do domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Zwykle szczury nie kosztują 40zł, a logiczne, że droższego dumbo czy fuzza brać na węża nie będą.
Nie kojarzę w ogóle tego sklepu, ale czekam na relacje w takim razie. Jezu, suchy chleb moje dostały i głowa mi pęka, bo jedno wielkie chrupanie. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Tzn. nie chce, zebys to odebrała jako atak, bo też mam szczury zoologiczne, ale mam po prostu inne odczucia co do kakadu niż Ty. Co tam jestem, to muszę z nimi wojować..
![]() |
![]() |
#4363 |
Konto usunięte
|
A skąd jesteś?
O tym Aqua el - w październiku chyba kupilam tam szczurzycę (tą czarną, która mi zdechla, pisałam o tym) po 2 tyg. urodzila 5 maluchów. Nie wiedzialam o tym. Gdy ją kupowałam była ze swoimi dziecmi TYLKO, mialy jakiś miesiąc. Ale wzięłam ją bo moja pierwsza Biało-brązowa dorosla, to żeby się dobrze dogadały. No i wniosek się nasuwa taki, że zaplodnił ją syn... 4 maluchy poźniej oddałam, jedną biała z czerwonymi oczkami zostawilam (zdechla razem z matką wtedy co pisałam) 1 oddalam.kolezance a 3 zawiozłam do Kakadu. I co się okazało? Że to u nich "normalne", pani odradziła mi u nich kupować. Miesiąc temu, zanim kupiłam szarą, pojechałam jednak do tego Aqua zobaczyć i dać im szanse. Wchodzę a tam w 3 malych akwariach obok siebie po 10-15 chyba czarnych szczurów. Ale to nie koniec. 2 klatki z malymi, dopiero co urodzonymi po jakieś 20 (?). Masakra. Sprawę zglosilam do TOZ ale pani z oddzialu w moim miescie powiedziała, że ona zna tą panią ze sklepu i z nia porozmawia. Ciekawe, nie byłam zobaczyć stanu zwierzaków ponownie, w sumie chyba nie chce tego ogladać... Edytowane przez 193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 Czas edycji: 2014-06-14 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;46878466]A skąd jesteś?
O tym Aqua el - w październiku chyba kupilam tam szczurzycę (tą czarną, która mi zdechla, pisałam o tym) po 2 tyg. urodzila 5 maluchów. Nie wiedzialam o tym. Gdy ją kupowałam była ze swoimi dziecmi TYLKO, mialy jakiś miesiąc. Ale wzięłam ją bo moja pierwsza Biało-brązowa dorosla, to żeby się dobrze dogadały. No i wniosek się nasuwa taki, że zaplodnił ją syn... 4 maluchy poźniej oddałam, jedną biała z czerwonymi oczkami zostawilam (zdechla razem z matką wtedy co pisałam) 1 oddalam.kolezance a 3 zawiozłam do Kakadu. I co się okazało? Że to u nich "normalne", pani odradziła mi u nich kupować. Miesiąc temu, zanim kupiłam szarą, pojechałam jednak do tego Aqua zobaczyć i dać im szanse. Wchodzę a tam w 3 malych akwariach obok siebie po 10-15 chyba czarnych szczurów. Ale to nie koniec. 2 klatki z malymi, dopiero co urodzonymi po jakieś 20 (?). Masakra. Sprawę zglosilam do TOZ ale pani z oddzialu w moim miescie powiedziała, że ona zna tą panią ze sklepu i z nia porozmawia. Ciekawe, nie byłam zobaczyć stanu zwierzaków ponownie, w sumie chyba nie chce tego ogladać...[/QUOTE] oo matko straszne... ![]() ![]() ![]() no tu w niemczech chodze do zoologika po jedzonko na wage kupuje przewaznie mieszam .. to patrzalam na szczurki.. maja po 9-10 euro za sztuke i maja 2 akwaria ale nie przygladalam sie czy sa to po prpstu oddzielnie plcie czy mlode a obok starsze sczzurki nie kupowalam tam akurat bo zawsze sie trafilo adoptowac badz od kogos za 5 euro kupic ale z zoologa w polsce jak mialam to nie byly ani chore ani w ciazy ale wtedy nie mialam pojecia o szczurach takze
![]() |
#4365 |
Konto usunięte
|
Byłam przed chwilą w Auchanie, tam jest ten Aqua el. Weszłam bo mnie bardzo korciło.
Szczurów trochę mniej ale nadal jest ich dużo. Choć mogę się założyc że nie są podzielone na samiczki i samce. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 |
Konto usunięte
|
zdjęcia Czarnej i Szarej, Biało brązowa nie chciała zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
Śliczności
![]() ja oddałam mojego chłopaczka już jakiś czas temu, pewnie teraz jest duży.... :d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
och cześć ale jesteś cie słodziachne
![]()
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
słodkie i te uszka dumbo no tylko wycałować
![]()
![]() |
#4370 |
ale szał :P
|
cudne
![]() ![]()
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
to aktualnie moje cudka :P
biała Kleo czarna Mela łysy to Pan Gucio
![]() |
#4372 |
Zadomowienie
|
Szczuraski swietne, Czarna dumbo przypommina moja Ogonkowa czarnule
![]() Jak radzicie sobie z wkolko zasiusianymi akcesoriami w klatce, ja piore, czyszcze i myje a i tak zabieram czasami cala klatke na karczer bo smierdzi
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
dlatego ja wywaliłam półeczki mam tylko hamak i jeden kosz.. w sumie ja mam tylko 2 szczury to im starcza
![]()
![]() |
#4374 |
Konto usunięte
|
Mój Tż wlasnie powiedział, że Czarna wygląda jak plastuś
![]() Nie mogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
Co macie w klatkach, oprócz hamaków? Kminię jakie by im jeszcze fanty dodać. Mamy pudełka różne, hamaki, kulę, durszlak, koszyki..
![]() |
![]() |
#4376 |
Zadomowienie
|
Ja mam rure i gruby sznur nadrucie dzieki czemu sie nie buja, no i sputnik
![]()
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
ja daje na zmiane hama i domek z polaru.. poza tym mają koszyk plastikowy.. wiecej im sie nie zmiescie bo mam nie za wielka ta klatke
![]()
![]() |
#4378 |
Konto usunięte
|
ja ostatnio dałam moim opakowanie z serka do wylizania
![]() i po chwili Czarna wzięła go w zęby i goniła po całej klatce. Ale to fajnie wyglądało bo nie mogła zejść na dół po drabince, nie mogła trafić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4379 |
Zadomowienie
|
U mnie regularnie dostaja do wylizania pudeleczka po serku i jogurcie nturalnym
![]() |
#4380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chcę jeszcze sputnik dokupić do klatki. Trzymacie jakieś gałęzie w klatce?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.