|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Szale mi się nie podobają
![]() Sweterki to już w ogóle. Wg mnie w ogóle nie pasują do sukni ślubnej - to tak jakbym założyła satynowe bolerko do jeansów ![]() ![]() Są też delikatne bolerka, o takie tiulowe np. http://www.google.pl/imgres?sa=X&biw...7&tx=104&ty=56 Będę miała bolerko i nikt mnie ni przekona do szalu, sweterka czy innej opcji ![]()
#4352 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
Po drugie rozwala mnie to, że wg niektórych welonem można zakryć ramiona. Z tyłu tak, a co z przodem? Ramiona z przodu też widać
![]()
#4354 | |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, witam się po ciężkim dniu...
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
Każdy ma inne zdanie na ten temat
![]() Wolę mieć tiulowe niż żadne ![]() A jeśli będzie pasować do sukni satynowe to będzie satynowe ![]()
#4356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://4.bp.blogspot.com/-E_PwP5luxn...beading-21.jpg np tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie jestem za. Tiulowe są cudne, przewiewne to po pierwsze (w miesiącach letnik bywa przecież bardzo upalnie a na sweterek jest zbyt ciepło... satynowe natomiast są uniwersalne i powszechne, łatwo dostępne) po drugie praktyczne w kościele: nie wygląda się goło. Miałam jedną typkę na roku co miała cyce jak donice, żadnego bolerka i szyderczo kpiła z księdza, że nie mógł się skupić podczas ceremonii bo patrzył jej w biust....
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2013-06-28 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
missmalezji, no to chyba, że tak
![]() ![]()
#4359 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
Raczej nie.
Ja uważam na to co ubieram do kościoła, bo mam niemiłe wspomnienia z dzieciństwa, gdy ksiądz na ambonie wytykał ludziom jak są ubrani. Od tamtego momentu nie wejdę do kościoła z odkrytymi ramionami ![]()
#4361 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jakby nie mam tego problemu bo ksiądz w parafii tżta gdzie bierzemy ślub absolutnie nie robi problemów, a takie welony mi się podobają, mam nadzieję że cos takiego dostanę. a jak nie dostanę to nie będę ściemniać że zasłania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Mi osobiście się takie hiszpańskie nie podobają, ale wiadomo, że o gustach się nie dyskutuje
![]() Ja chcę prosty, ewentualnie z kryształkami u dołu. Coś takiego jak tu: http://www.google.pl/imgres?sa=X&biw...19&tx=72&ty=95 http://www.google.pl/imgres?sa=X&biw...19&tx=45&ty=95 ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:36 ---------- Mykam spać. Trzymajcie jutro za mnie kciuki, bo mam zaliczenie z logiki i jeszcze egzamin z innego przedmiotu. Dobranoc ![]()
#4363 |
perfumowe ADHD
|
jeżeli chodzi o bolerka , sweterki i inne to ja nie mam zamiaru kisić się i idę bez niczego
![]() ![]()
![]() |
#4364 |
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() Ja tam siebie też nie wyobrażam w żadnym sweterku czy żakiecie ![]() Początek czerwca jest zazwyczaj ciepły więc ja ramiona będę miała zakryte welonem, będzie on troszkę dłuższy ![]() ![]() ![]()
#4365 |
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() ja dziś tylko na chwilkę, o 15 mam obronę ![]() a teraz lecę sobie kupić jakąś kiecę czy coś bo nie mam co na siebie włożyć ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Osobiscie sweterki mi sie podobaja, ale nie na mnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | ||
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
Co do przysiegi tex to czytałam masakra!!!! Cytat:
![]() Powiem Wam ze jak tak czytałam to widzę ze macie rację, trzeba pilnować takich spraw majątkowych bo różnie naprawdę w życiu jest i nigdy nie wiadomo. Nikt przecież nie wychodzi za mąż z myślą że się rozwiedzie a potem ciężko dojść swojego. Mnie bolerka nie przeszkadzaly dopóki nie zaczęłam się nad tym zastanawiać i faktycznie niekorzystnie się w nich wygląda. Podobają mi się jedynie tiulowe. Ja mam do mojej sukni taki szal z krysztalkami odpinany do gorsetu wygląda to jak takie tiulowe opadające ramiączka myślę że fajnie, jakby było zimno to mam zamiar mieć w pogotowiu granatowy sweterek, ale ponieważ slubuje w USC to mogę mieć też gole ramiona:d Natomiast myślę że czasem ten obowiązek zakrywania ramion jest w pl lekceważony a sama widziałam jak przed wejściem do kościoła mariackiego na zwiedzanie kazano zagranicznym turystkom nałożyć szal. Czyli powinno się jednak zwracać na to większą uwagę. Pozdrawiam z busa do Wrocławia tż zarezerwowal hotelik i jedziemy poszalec:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Ja z racji, że nie będę miała welonu bo wyglądam jak Maryja, do kościoła raczej na pewno ubiorę bolerko (albo będę mieć ramiączka) i to nie ze względu na księdza.
W sąsiedniej parafii ksiądz jak zobaczył PM w sukni bez ramiączek przed ołtarzem to nie zaczął mszy tylko zdjął obrus z ołtarza i jej założył na ramiona. Ludzie do dziś o tym gadają. Wstyd...
![]() |
#4369 | ||
Rozeznanie
|
no no! bolerkowa dyskusja !
![]() Cytat:
![]() ja nie przyjde z golymi ramionami z szacunku nie tylko do kosciola i religii ( bo chyba nie chodzi o to, zeby brac slub w kosciele, bo tak jest ladnie i uroczyscie, ale to jest konsekwencja tego, ze jestesmy wierzace i wybieramy jakis konkretny model zycia? ), ale tez z szacunku do moich gosci - takze babci, starych cioc, wujkow, czy rodzicow.... Cytat:
![]() Ja nie bede miec tego problemu bo nie biore pod uwage gorsetow ![]() Ostatecznie to jest decyzja PM czy ma odkrte ramiona czy nie, nikt sie nie powinien wtracac. Ale jesli juz odkryte , to albo moze miec naprawde gesty welon, albo chociaz oszczedzic sobie mega wyeksponowanego biustu.... :p nie wiem jak dla Was, ale dla mnie PM, ktore chca byc "seksowne" i swieca ogromnym dekoltem sa po prostu lekko bez gustu. Jak sie oglada takie zdjecia potem ( nawet te z tablicy. pl), to o wiele lepiej wygladaja te "skromniejsze wersje", ( i "ksiezniczki", czy jakies inne modele) sa naprawde fajne, jak PM nie decyduje pokazac wszystkiego co ma ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() bardzo podobała mi się stylizacja Czartoryskiej http://s1.kozaczek.pl/2013/04/czarto...zycki-slub.jpg Widziałam jeszcze jedno które mi się podobało, ale nie mogę znaleźć. Cytat:
![]() Ja tam nie wnikam co kto będzie miał, jego wybór. Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
Anna, żona Lewandowskiego nie miała żadnego bolerka
![]() ![]() ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-06-29 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() A co do bolerek, narazie nie mam sukni wiec ciezko mi jest okreslic czy bede potrzebowala jakiegos.. Moze w ogole nie bedzie potrzeby kupowania bolerka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
Oki, ja spadam i biore sie za sprzatanie chaty, pichcenie, poźniej by się trzeba na bóstwo zrobić i ok 18-19 przychodzą Ci znajomi
![]() Takż miłego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
Cytowałam i mi się usuneło
![]() Chciałam się wypowiedzieć w temacie bolerek. Uważam tak jak poznanianka że nie wyobrażam sobie iśc do kościoła w odkrytych ramionach, moim zdaniem to nie przystoi. Nie ze względu na księdza, ale na gospodarza miejsca w którym będę. Znajoma kiedyś mi mówiła że w Rzymie nie wpuszczają do kościoła z odkrytymi ramionami i kolanami. I uważam że można kupić ładne okrycie ramion, nie koniecznie bolerko, może sweterek, nie wiem jeszcze. Dla mnie o wiele gorzej wyglądają rękawiczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
perfumowe ADHD
|
hejka
![]() verunka No z tiulu nie opłaca się racja... ale mam nadzieję że potem uda mi się je komuś sprzedać ( sama bym chętnie takie kupiła ). U nas niestety nie da się stroić sali dzień przed ani w dniu ślubu , wszystko oni robią... Chociaż jak do nich pojadę to postaram się o to pokłócić ![]()
![]() |
#4378 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wow super, że tak szybko ![]() trzymamy kciuki ![]()
![]() |
#4379 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() alloffkowa U nas księża w parafii na gołe ramiona i dekolt to średnio zwracają uwagę... ale wręcz piętnują jak chłopak lub dziewczyna przyjdzie w spodenkach zbyt krótkich ( dziewczynom ledwo tyłek zakrywają takie hotpants czy jak to tam się zwie...). Myślę, że jakiś umiar trzeba mieć, ale moim zdaniem zależy też od kroju sukienki (bywają cienkie ramiączka, ale nie za duży dekolt i wtedy gołe ramiona nie rażą aż tak). Rozpiera mnie dzisiaj energia, jeszcze 322 dni ![]() Życzę Wam udanego dnia ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.