Anglia :) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-08, 11:55   #4351
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka
Dot.: Anglia :)

A widzisz jaka ja jestem niezorientowana w tych rzeczach

Kurczę piękna pogoda na dworzu a ja nie mogę się opalać...Testuję znowu kosmetyki z AHA

Dziś przychodzą do nas znajomi oglądać mecz. Pewnie chłopaki sobie popiją, mojemu TŻ-towi niewiele wystarczy do stanu upojenia
Stary 2008-06-08, 14:30   #4352
iwONKA595
Zadomowienie

kuseczka nie przejmuj sie moj chodzi nachmielony od wczoraj bo mielismy imprezke i jeszcze poszedl grac w pilke teraz i wzial sobie kilka piwek
a ja wlasnie sie ide na zewnatrz poopalac, taka pogoda w UK to swieto trzeba korzystac a spotkanie przed komputerem we wtorek a na zywo moze sie uda w nast niedziele jesli bedzie jeszcze ktos chetny na Manchester?
Stary 2008-06-08, 15:26   #4353
atka83
BAN stały

Mahora,fajny misiek.Ja przed wyjazdem na urlop dostałam od tż-ta pieska,którego miał z tyłu na oknie w samochodzie.Jeszcze jeden został i auta pilnuje.

kuseczko,mojemu też dużo do upojenia nie brakuje.Raz ładnie się doprawił jak byliśmy na urodzinach w UK u znajomego. A wczoraj wypił tylko 3 piwa,jemu to straczy do szczęscia.

iwonka,jestem za imprezką przed komuterem,bo do Manchesteru mam za daleko.

Przed chwilą na tvn style oglądałam program o królowej Elżuni.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 15:37   #4354
wenedka
Zakorzenienie

A u nas dzisiaj goroaaaco
Az sie zdziwilam, jak wyszlam na dwor.

Bylismy w matalandzie, takze kupilam kilka bluzek
Oczywiscie z rozmiarem problem, bo 8 zawsze rozebrane juz sa.

Lovely, szczeka boli nadal, ale to juz chyba przez to, ze wyzynaja mi sie osemki

A Twoj znajomy tez zrobil na mnie wrazenie, tym bardziej, ze ja ze swoi jestem 2 lata i takiego zpalu do nauki to on nie ma :P
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 15:46   #4355
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Dziewczyny pieknie dziekuje za gratulacje raz jeszcze .
Okazalo sie ze nie wszyscy ciesza sie z mojego malego sukcesu. Dziewczyna ktora mieszka z nami (mieszkamy z druga para) jak sie dowiedziala to pogratulowala mi lodowato i uciekla do pokoju trzaskajac drzwiami. A podobno (jej zdaniem) to ja jestem niewychowana . Ale nic, kij jej w szprychy i tak za kilka tygodni sie wynosimy na swoje .

Mahora masz racje to imie jest magiczne. To jeden z typow na imie dla mojej corki ktora mam nadzieje kiedys urodze. Chcialam tez Kalina - TZ sie podoba albo Wiktoria. Jak bedzie chlopak to Kenwin - stare kornwalijskie imie, albo Robert bo international .

Wrocilam wlasnie z zakupkow, bylam na carbootach- tez to macie??? Zakupilam pierscionek z granatami oraz kolczyki krysztalowe -calosc 8 funtow .
Byla tez super toaletka z lustrem - ale nie mam na razie gdzie trzymac , moze sie nie sprzeda i kuoie za 2-3 tygodnie.

Teraz jedziemy do rodzicow TZ na BBQ. Dzien ojca trzeba oblac, no i moja prace.
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-08, 15:53   #4356
koculek
Zakorzenienie

No pogoda nie z tej ziemi
My od rana siedzieliśmy w parku nad bajorkiem z pizza lodami i diet coke
w planach mielismy spacer do centrum, ale że moje nowe butki, które jak wczoraj kupowałam były mega wygodne, zanim doszliśmy do Revenscourt Park kompletnie obtrały mi obie stopy. Najpierw dałam im szansę kupując plasty po drodze ale nic nie pomogły. Potem poszłam do Primarka kupić balerinki bo nie mogłam już stąpać no i zaprzestaliśmy dalszego chodzenia i mieliśmy superaśny lunch w parku

Teraz tylko czekac do wieczora na meczyk, piwko się w lodówce chłodzi. Zmykam oglądac Kasię i Tomka - odkryłam wczoraj na youtube masę odcinków, których nie ma na DVD (a kupiłam wszystkie serie).

buziaczki dla wszystkich
Stary 2008-06-08, 18:12   #4357
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość

Mahora masz racje to imie jest magiczne. To jeden z typow na imie dla mojej corki ktora mam nadzieje kiedys urodze. Chcialam tez Kalina - TZ sie podoba albo Wiktoria. Jak bedzie chlopak to Kenwin - stare kornwalijskie imie, albo Robert bo international .

Wrocilam wlasnie z zakupkow, bylam na carbootach- tez to macie??? Zakupilam pierscionek z granatami oraz kolczyki krysztalowe -calosc 8 funtow .
Byla tez super toaletka z lustrem - ale nie mam na razie gdzie trzymac , moze sie nie sprzeda i kuoie za 2-3 tygodnie.
Lorelei-ładne imię ale ciężkie do wymówienia..

carbooty lubię, można zanleźć tam różne kosmetyki... Od perfum avonu do 4 f po 3 żele z oriflame za 1 f..
Cytat:
Napisane przez kuseczka Pokaż wiadomość
olka_222 wiesz, ludzie czasami muszą dostosowywać swoje zachowanie do sytuacji. Można to robić bez jednoczesnego zatracania własnego "ja".
Ja np. mam koleżankę, pamiętam, że gdy spotykała się ze mną ubierała się elegancko, tj. szpilki, jakieś kobiece bluzeczki itp...Ale miała także inne towarzystwo, gdzie ubierała się na czarno, zakładała glany itp. Dla mnie było to idiotyczne.
Znam też wujka mojego TŻ, facet ma 50 lat a gada czasami jak nastolatek, nie to że nie do rzeczy Używa po prostu młodzieżowych słów. Klnie kiedy chce, kiedy mu się coś nie podoba od razu o tym informuje. Ostatnio zaczął jeździć na rolkach Jest sobą, robi to co chce i nie zastanawia się, co ludzie o nim powiedzą.
Facet ma głowę na karku. Zarabia naprawdę duże pieniądze jak na Polskę.
kuseczka ja wiem ze nie można w każdej sytuacji powiedzieć tego co sie myśli, czasem trzeba sie dostosować do sytuacji ale... Można przy tym być faktycznie sobą, tylko przymknąć czasem otwór gębowy A przy moim teściu to ani być sobą ani dobrze udawać nie potrafię... Za to mojej mamie idzie wspaniale... Czasem się boję bo jak ludzie mi nagadają że on taki wspaniały jest "bo nam pomaga finansowo" to później mam lęka że... do piekła przez to pójdę (to takie moje wewnętrzne uczucie)
A wujka TZ'ta pozazdrościć...

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Dorwalam dzis kapelusz- 6 funtow
Ja chyba też muszę sobie sprawić ładny kapelusz bo nie chce mi się smarować cały czas filtrem... A dzisiaj z TZ'tem byliśmy nad morzem i sobie pięknie dekolt opaliłam... z białym paskiem pośrodku.. Od torebki

PS nie wiecie ile mogą kosztować okulary przeciwsłoneczne w uk ale ze szkłami o mocy takiej jakie normalne nosze? ALbo chociaż ty kuseczka napisz ile dałaś za swoje okluary...Bo od tego mrużenia już mnie oczy bolą.. A w PL chciałabym zrobić ale ciekawe ile na nie będe czekała...

poniżej jedno ze zdjęć jakie udało nam sie zrobić..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-08, 18:40   #4358
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
poniżej jedno ze zdjęć jakie udało nam sie zrobić..
pomysłowe
Stary 2008-06-08, 20:43   #4359
koculek
Zakorzenienie

No narazie przegrywamy meczyk z niemcami, a poza tym to już nie mam sił więcej jeśc. W 45 minut zjadłam 2 paczki paluszków i z 30 ciastek popijajac piwkiem
Stary 2008-06-08, 21:56   #4360
iwONKA595
Zadomowienie

no i przegralismy!wiedzialam:c ool:nie cierpie tych Niemcow
Stary 2008-06-08, 22:33   #4361
atka83
BAN stały

No niestety przegraliśmy,ale szczerze powiedziawszy tak myślałam,że tak będzie.Wczoraj bedąc na grillu to kumpel meczem się "podniecał' na co ja odpowiedzialam i tak przegramy.Jestem prorokiem,a tak naprawde Niemcy to dobrzy przeciwnicy.

olu bardzo ładne zdjęcie.

lorelei,ja o carbootach nie słyszałam,nawet nie wiem co to jest. Być może to taki Sunday Market.

W Matalanie są fajne ciuchy,zaś do Primarka nie moge się przekonać.TK Max jest jeszcze wporządku. Ostatnio wpadłam do X-Pose,tam są świetne ciuchy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-08, 22:51   #4362
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
lorelei,ja o carbootach nie słyszałam,nawet nie wiem co to jest. Być może to taki Sunday Market.

W Matalanie są fajne ciuchy,zaś do Primarka nie moge się przekonać.TK Max jest jeszcze wporządku. Ostatnio wpadłam do X-Pose,tam są świetne ciuchy.

To moze byc to samo - wielkie boisko albo miejsce, gdzie ludzie sprzedaja prosto z samochodow albo maja male stoiska. Cuda tam upolowalam - miedzy innymi oryginalna Dolce vita za 5 funtow . Lubie grzebac w biżuteri bo zawsze cos fajnego wybiore.

TK Max uwielbiam - ale jak wchodze to przynajmniej 4 godziny .

A mecz - no coz jak zwykle zabraklo ... szczescia .
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 09:23   #4363
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
A u nas dzisiaj goroaaaco
Az sie zdziwilam, jak wyszlam na dwor.

Bylismy w matalandzie, takze kupilam kilka bluzek
Oczywiscie z rozmiarem problem, bo 8 zawsze rozebrane juz sa.

Lovely, szczeka boli nadal, ale to juz chyba przez to, ze wyzynaja mi sie osemki

A Twoj znajomy tez zrobil na mnie wrazenie, tym bardziej, ze ja ze swoi jestem 2 lata i takiego zpalu do nauki to on nie ma :P
Hehe... No zdziwiona jestem do tej pory Pozatym mówi ze rzuca fajki...zobaczymy Pozatym jest bardzo szczery wobec mnie, powiedzial mi wczoraj dlaczego ciál sobie réce... Ale na szczescie wszystko za nim.

Olka swietna fotka, bardzo mi sie podoba
Stary 2008-06-09, 10:53   #4364
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

olka_222 świetne zdjęcie. I jakie masz błyszczące włosy
Co do okularów ja mam niby małą wadę ale bardzo mi przeszkadza. Podczas np. jazdy samochodem nie widzę znaków przed sobą Zapłaciłam za nie Ł350 już ze wszystkim. Niestety, firma się ceni.

Ja też wiedziałam, że przegramy. W sumie to było oczywiste

Ok wpadnę później, miłego dzionka

Ach zapomniałabym...iwonka595 niestety nie wiem czy będę mogła w niedzielę, zresztą tyczy się to wszystkich dni bo ani moja mama ani TŻ nie mają normowanych godzin pracy a chciałabym zostawić dzieciaczki. Ale możemy się wstępnie umówić.

Kto jeszcze się zapisuje
Stary 2008-06-09, 11:17   #4365
atka83
BAN stały

Cytat:
Co do okularów ja mam niby małą wadę ale bardzo mi przeszkadza. Podczas np. jazdy samochodem nie widzę znaków przed sobą Zapłaciłam za nie Ł350 już ze wszystkim. Niestety, firma się ceni.
To faktycznie firma nieźle się ceni. Jakisz czas byłam w optyku oczywiście w Soton popatrzeć na oprawki.A tam oprawki Gucciego,Dolce Gabana itd noi niezłe ceny,wiadomo firmówki. Nie wiem czy mi się zdaje,ale mało angoli nosi okulary więcej jest otyłych bądz co się rzuca to ich platfusy.

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość
To moze byc to samo - wielkie boisko albo miejsce, gdzie ludzie sprzedaja prosto z samochodow albo maja male stoiska. Cuda tam upolowalam - miedzy innymi oryginalna Dolce vita za 5 funtow . Lubie grzebac w biżuteri bo zawsze cos fajnego wybiore.

TK Max uwielbiam - ale jak wchodze to przynajmniej 4 godziny
O tak,tak,tak to jest to samo.Tyle,że u mnie się nazywa się właśnie Sunday Market i jest co niedziela.Nawet fajne rzeczy tanio mozna nabyć. Raz byliśmy z naszym młodym współlokatorem kupić tv,aby grał sobie w playa i kupiliśmy za 15 funta.
No w TK Maxie,można wybierać przebierać,od wyboru do koloru.

Zrobiłam dzisiaj dobry zakup,kupiłam sobie torbe na kółkach ,wreszcie nie będe musiała dżwigać,bo nie wiem co ja nabralam do Pl,ale była bardzo ciężka.Już wiem,pewnie to alkohole troche ważyły.
Stary 2008-06-09, 13:21   #4366
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

A ja wiedzialam ze przegramy. W pracy mamy taka gre ze obstawiamy wyniki meczow, wiec obstawilam 2:0 dla Niemcow. Bardzo mi przykro z tego powodu, ale niestety nasza druzyna nie jest najlepsza. Ja w tym roku kibicuje Hiszpanii.

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 13:26   #4367
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lovely_Girl Pokaż wiadomość
Olka swietna fotka, bardzo mi sie podoba
Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość

olu bardzo ładne zdjęcie.
Cytat:
Napisane przez koculek Pokaż wiadomość
pomysłowe
dzięki, mam też takie od przodu ale nie wyszłam na nim łądnie i statek w ręce dobrze nie leży, w ogóle to wczoraj TZ sesję zdjęciow mi zrobił na plaży a w sumie z 50 zdjęć może 4 są ładne...

Cytat:
olka_222 świetne zdjęcie. I jakie masz błyszczące włosy
No ja bym mogła mieć zwykle oprawki, nie potrzebuje firmowych. Kuseczka możesz napisać dokładnie ile i za co zapłaciłaś? Bo wiem ze w PL cena szkieł i robocizny uzależniona jest od ich mocy..

PS włosy .. czy ja wiem czy lśniące... MOże dlatego że olejem kokosowym smaruje 2 razy w tygodniu..
Stary 2008-06-09, 16:00   #4368
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

olka_222 za same szkła zapłaciłam Ł80.
Stary 2008-06-09, 16:45   #4369
Mahora
Zadomowienie

taki dzien mialam dzisiaj w pracy.

Na zaczepki dotyczace meczu odpowiadalam A jak tam Anglia sobie radzi na Euro? OOOO zapomnialam, jej tam w ogole NIE MA! To zazwyczaj zamyka angolom buzie. Ja tam w nasza druzyne wierzylam i wierze, wierny kibic jestem.
Stary 2008-06-09, 16:48   #4370
Sysunia_d
Zakorzenienie

To że przegrasliśmy w noge to nie nowości - to było do przewidzenia

Ale za to wygrał Kubica wiec mozemy byc dumni

mYwczoraj bylismy na wycieczce a dzis sie opalałam i troszke mnie złapało

W malatanie sa ciuchy w jakiej cenie?
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 20:38   #4371
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mahora Pokaż wiadomość
taki dzien mialam dzisiaj w pracy.

Na zaczepki dotyczace meczu odpowiadalam A jak tam Anglia sobie radzi na Euro? OOOO zapomnialam, jej tam w ogole NIE MA! To zazwyczaj zamyka angolom buzie. Ja tam w nasza druzyne wierzylam i wierze, wierny kibic jestem.
dobrze żeś im odpowiedziała
Stary 2008-06-09, 20:41   #4372
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
W malatanie sa ciuchy w jakiej cenie?
w małej trochę więcej niż w Primarku ale nadal taniocha
Stary 2008-06-09, 20:47   #4373
wenedka
Zakorzenienie

Synunia, w matalanie bluzki za £8-10, sukienki do £14.
Fajne rzeczy mozna znalezc

Ja widzialam taka sliczna sukienke, ale jak zwykle rozmiar dla bezbiusciastych

Co do meczu, to dzisiaj w restauracji wlasciciel gadal, ze wszyscy pracownicy (Turczynka, Wloch itp.) maja swoja druzyne w Euro, tylko on nie
Angole obwiniaja Boruca o przegrana. Pf.
Oni to zawsze madrzy

Lovely, to widac, ze otwarty chlopak
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 21:48   #4374
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mahora Pokaż wiadomość

Ja tez jestem wiernym kibicem i wierze, ze jeszcze karta sie odwroci! Wczoraj ogladalismy mecz w pubie i moj TZ sie prawie poplakal jak Polska stracila 2 bramke...

Kiedy to spotkanie przedkomputerowe? Jutro?
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-09, 22:06   #4375
iwONKA595
Zadomowienie

spotkanie jutro o.... 20??????
kuseczka to najwyzej sie nie spotkamy, moze jeszcze wpadne na wekend do manchesteru kiedysmoze sie wtedy wszystkie dzieuchy zorganizuja...
lece spac, jeszcze tylko 3 dni pracy bo piatek wolny
Stary 2008-06-10, 09:17   #4376
olka_222
Zakorzenienie

dziewczyny czy możecie mi podpowiedzieć w jaki sposób znaleźć I. Revenue właściwe dla mojego miejsca pracy/zamieszkania? Bo szukałam w necie i wszystko wskazuje na to że to jest w moim councilu... Czy to możliwe?
Stary 2008-06-10, 09:25   #4377
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny czy możecie mi podpowiedzieć w jaki sposób znaleźć I. Revenue właściwe dla mojego miejsca pracy/zamieszkania? Bo szukałam w necie i wszystko wskazuje na to że to jest w moim councilu... Czy to możliwe?
To chyba zalezy od tego, w ktorym oddziale rozlicza sie Twoj pracodawca a nie od miejsca zamieszkania. Jesli nie wiesz to zapytaj pracodawcy, albo zadzwon do IR jesli masz do nich jakies pytania.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-10, 12:05   #4378
olka_222
Zakorzenienie

Dzięki aaliayh za pomoc, chyba znalazłam już wlaściwy, i to co mnie interesowało. STrasznie dużo czasu zajmuje to przeszukiwanie stron na internecie, ale... wiecie co podoba mi się to! mogłabym pracować w HM revenue czy councilu, nawet widziałam ogłoszenie baaardzo blisko mnie, ale co mi to tym jak ja się na tym nie znam W sumie w Polsce studiowałam taki kierunek żeby pracować w administracji samorządowej... Ciekawe czy istnieją jakieś kursy albo kierunki studiów żeby móc pracować w w/w miejscach .....

A ten czas leci.... jak głupi.... Ledwo wstane o 7:30, pgarnę dom, poświęce kilka chwil na przyjemności n anecie, później obowiązki na necie i .... 12 godzina już A gdzie tu czas żeby się pouczyć języka, poćwiczyć czy poczytać gazetę
Stary 2008-06-10, 13:11   #4379
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Olka masz racje- czas leci bardzo szybko. A szczegolnie jak sie duzo dzieje.
Wiecie co, u nas w pracy 2 razy w roku osoby zajmujace wysokie stanowiska maja spotkanie z naszym glownym szefem, takie w cztery oczy, no i moj TZ| dowiedzial sie dzisaj, ze nasz szef chce zeby jechal do Slowacji, prawdopodobnie w przyszlym roku, na jakies 2 lata. Oczywiscie tZ powiedzial, ze pojedzie, ale ja tez musze jechac. Nie wiem tylko czy sie na to zgodza, bo jak narazie nie moga sie nas obu ''pozbyc''.

Zobaczymy, moze za kilka miesiecy bede pisac ze Slowacji?

Iwonka ja bym bardzo chetnie sie spotkala, niestety moja siostra 21 czerwca wychodzi za maz i przygotowania do slubu pochlaniaja caly moj wolny czas, nawet dalam sobie spokoj na te kilka tyg ze szkola. Ale jak bedziesz miala kiedys zamiar nas odwiedzic to daj znac szybciej, bedziemy mialy czas na przygotowanie spotkania. Jak pisalam Manchester jak dla mnie pasuje, bo jest blisko.

A dzisiaj bede napewno. Moze nawet z jakims trunkiem.

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-10, 14:56   #4380
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
A ten czas leci.... jak głupi.... Ledwo wstane o 7:30, pgarnę dom, poświęce kilka chwil na przyjemności n anecie, później obowiązki na necie i .... 12 godzina już A gdzie tu czas żeby się pouczyć języka, poćwiczyć czy poczytać gazetę
czas leci niesamowicie szybko, nie wiem czy sie cieszyc czy nie, ale narazie mi to nie przeszkadza bo ledwo zaczynam prace a juz trzeba isc do domu
Ja ucze sie niemieckiego codziennie po drodze do pracy i z pracy do domu (1h w jedna strone).

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
Zobaczymy, moze za kilka miesiecy bede pisac ze Slowacji?.
Zycie przynosi nam rozne niespodzianki, a chcialabys?

Ja jutro o 20 postaram sie byc, rozumiem ze bedziemy balowaly przez 1h bo o 21 jest final Apprentice. Na kogo stawiacie? Ja chyba na Claire

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości