Kosmetyki w Wielkiej Brytanii - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-16, 19:34   #4351
kocurzyca
Zakorzenienie

Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Normalna sklepowa cena za Chanel Allure to 85 funtów za 100ml i 45 f za 35 ml, wiec też tani nie jest, ale pewnie mniej niz w pl. Ale na strefie bezcłowej możesz dostać jeszcze taniej pewnie.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-16, 22:48   #4352
brenda_walsh
Przyczajenie

http://www.debenhams.com/webapp/wcs/...y=0&txt=allure

spróbuj też na bezcłówce
brenda_walsh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 07:11   #4353
misia_bella
Zakorzenienie

no na pewno popatrzę w sklepach bezcłowych. Będę na lotnisku Luton i teraz mam pytanie, bo słyszałam dwie sprzeczne opinie o strefie bezcłowej na tym lotnisku. Jedni mówią, że kiepska inni że całkiem okej.
Śmianie się z samego siebie jest terapeutyczne
."
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 14:39   #4354
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia_bella Pokaż wiadomość
no na pewno popatrzę w sklepach bezcłowych. Będę na lotnisku Luton i teraz mam pytanie, bo słyszałam dwie sprzeczne opinie o strefie bezcłowej na tym lotnisku. Jedni mówią, że kiepska inni że całkiem okej.
W porównaniu z Heathrow oczywiscie, ze kiepska. Ale wszystkie podstawowe rzeczy w drogerii są. Perfumy na pewno tam znajdziesz. Jest tam spory sklep z kosmetykami i alkoholami. Reszta faktycznie kiepska.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-07-17, 15:12   #4355
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia_bella Pokaż wiadomość
Perfumeria jest spora.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-17, 16:57   #4356
Juliszka
Rozeznanie

Jesli chodzi o zapachy Chanel - nie spodziewaj sie cudow, ale strefa bezclowa ma ZNACZNIe nizsze ceny niz jakiekolwiek brytyjskie perfumerie...
Stary 2011-07-18, 06:27   #4357
daryjka1
BAN stały

Co sądzicie o kosmetykach Burs't Bees?
Jestem ciekawa co jest warte kupienia?
Mam nadzieję,że coś mi doradzicie
daryjka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-18, 11:26   #4358
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daryjka1 Pokaż wiadomość
Co sądzicie o kosmetykach Burs't Bees?
Jestem ciekawa co jest warte kupienia?
Mam nadzieję,że coś mi doradzicie
Ja mam tylko takie coś i jestem zachwycona
http://www.naturallyfabulous.co.uk/e...ock--463-p.jpg
Tyle , ze dorwałam w TK Maxx. Za normalną RRP pewnie bym nawet na to nie spojrzała.
Normalnie kosztowało ponad dychę, a ja zapłaciłam 4. Po spróbowaniu, poleciałam do TK Maxx po drugą tubkę.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-07-19, 06:22   #4359
daryjka1
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Ja mam tylko takie coś i jestem zachwycona
http://www.naturallyfabulous.co.uk/e...ock--463-p.jpg
Tyle , ze dorwałam w TK Maxx. Za normalną RRP pewnie bym nawet na to nie spojrzała.
Normalnie kosztowało ponad dychę, a ja zapłaciłam 4. Po spróbowaniu, poleciałam do TK Maxx po drugą tubkę.

Dzięki na pewno spróbuję!
Jestem ciekawa całej reszty, niektóre kosmetyki są w 100% naturalne
daryjka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-19, 16:31   #4360
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Znalazlam kilka pozycji dostępnych w GB dla fanek kosmetyków naturalnych i "biochemiczek"

* Burt's Bees Naturally Ageless Serum . Genialny olejowy nawilżacz do twarzy, szyji i dekoltu, rzeczywiście odmładzający. Strasznie tłusty bo 100% olejowy. Posiada dość intensywny różany zapach :
Rosa Canina (Rose Hip) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Extract, Triticum Vulgare (Wheat Germ) Germ Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Borage (Borago Officinalis) Seed Oil, Corylus Americana (Hazel) Seed Oil, Citrus Auranitium Amara (Bitter Orange) Oil, Rosa Damascena (Bulgarian Rose) Flower Oil, Lavandula Hybrida (Lavender) Oil, Punica Granatum (Pomegranate) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Tocopherol (Natural Vitamin E), Beta Carotene (Vitamin A), Vegetable Oil

Nawilżacze do rąk, stóp i innych partii ciała :

* Burt's Bees Hand Salve:
prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, olea europaea (olive) fruit oil, cera alba (beeswax, cire d'abeille), helianthus annuus (sunflower) seed oil, lavendula hybrida (lavandin) oil, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf oil, eucalyptus globulus oil, lavandula angustifolia (lavender) flower oil, tocopherol, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, glycine soja (soybean) oil, canola oil (huile de culza), linalool, limonene.

* Burt's Bees Miracle Salve:
Olive Oil, Beeswax (Apis Mellifera), Pumpkin Seed Extract, Pollen Extract, Soybean (Glycine Soja) Seed Extract, Olive Fruit Extract, Triticum Vulgare (Wheat Germ) Extract, Adenophora Stricta

Pielęgnacja włosów:

Szampony Australian Organics dostępne w Holland & Barret - bardzo przyjemne składy, bez zbędznej chemii. Australian Organics - Shampoo for Fine, Limp and Oily Hair:
Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Sodium Cocoamphoacetate ,Glycerin ,Lauryl Glucoside ,Sodium Cocoyl Glutamate ,Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside ,Glyceryl Oleate, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Santalum Acuminatum Fruit Extract (Desert Peach/Quandong) [wild harvested], Acronychia Acidula Fruit Extract (Lemon Aspen) [wild harvested], Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Limonene, Linalool, Citrus Aurantifolia (Lime) Oil, Cedrus Atlantica (Atlas Cedar) Oil, Citrus Aurantium (Orange) Peel Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil.Gravolens (Geranium) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Limonum (Lemon) Oil, Beta Carotene, Blackcurrent Extract (Vegetable Colour).

* Aubrey Organics: Seria GPB (dla włosów cienkich) i Calaguala fern Treatment ( włosy przetłuszczające się) :
Aqua, alcohol denat. (38b, lavender*), pinus strobus bark extract, aloe barbadensis (aloe) leaf juice*, panthenol, astragalus gummifer gum, juniperus oxycedrus (cade) wood oil, citrus medica limonum (lemon) peel oil*, acacia senegal (arabic) gum*, rosa rubiginosa (Rosa Mosqueta®) seed oil*, myroxylon balsamum (balsam) oil, citrus aurantium dulcis (sweet orange) oil*, glycerin, citrus grandis (grapefruit) seed extract, tocopheryl acetate, hamamelis virginiana (witch hazel) water, ascorbic acid, glycine soja (soybean) oil, daucus carota sativa (carrot) root extract, beta-carotene, polypodium leucotomos (calaguala) leaf extract.

Sklepy z półproduktami kosmetycznymi:

* http://www.thesoapkitchen.co.uk/
* http://www.gracefruit.com/

Ochrona przeciwsłoneczna:

Przyjechałam do GB z sporym zapasem emulsji 50+ Avene ( dostępna w GB). Trafiłam na promocjęfiltrów Piz Buin i zaopatrzyłam sięw SPF 30, 1 day long lotion.... i nie mam ochoty wracać do avene, mimo tego iż to tylko 30, w dodatku niedostosowana do aplikacji na twarz, gdyż migruje do oczu. Ale jak pięknie się wchłania! Nie odstaje po kilku godzinach od skóry, piegi znikają (!)...cudo po prostu
psycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:54   #4361
kocurzyca
Zakorzenienie

Ja się cały czas czaje na Australian Organics. Usłyszałam opinię, ze w działaniu nie różnią się niczym od Joico K-pak. A cena jest o wieeele niższa, no i nie testowane, a Joico niestety za przyjazne nie jest.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-20, 21:24   #4362
Juliszka
Rozeznanie

Czy któraś z Was kupuje farby Majirel, Majiblond bądź inne "profesjonalne" w UK?
Stary 2011-07-20, 21:42   #4363
marg0tka
Raczkowanie

Dziewczyny, czy któraś z Was używa i kupuje gdzieś w Londynie coś z następujących kosmetyków:
-) szampony Biosilk
-) kosmetyki Lirene i dr. Irena Eris (linie "Under 20!", "Ideal Skin", "Body Art", "Selected from nature")

Emigruję niedługo do Londynu, a wręcz uzależniłam się od tych kosmetyków. Biosilki da się kupić wysyłkowo, ale często są jeszcze droższe niż w Polsce (około 11-14 GBP za 350ml + trzeba doliczyć przesyłkę). Jeśli chodzi o Irenę Eris, to znalazłam jakiś internetowy sklepik, który ma dość dużo kosmetyków z tej firmy (ponad 100 i można zamawiać na życzenie), ale niestety dość wysokie ceny + przesyłka.

I czy robiłyście kiedyś zakupy w tym sklepie: http://www.m-shop.eu ?

Edytowane przez marg0tka
Czas edycji: 2011-07-20 o 21:51
marg0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 10:21   #4364
kocurzyca
Zakorzenienie

Gdzieś kiedyś czytałam (dawno temu), ze w Londku jest sklep Eris, ale nie mam pojęcia gdzie i czy nadal jest.

Polskie kosmetyki sa też w polskich sklepach (przynajmniej w moim mieście), ale wielokrotnie droższe niż w PL. Także może z czasem znajdziesz tu sobie jakieś lokalne kosmetyki, albo będziesz przywozić zapasy z PL.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-07-21, 18:07   #4365
kiciaaa87
Rozeznanie

Nie znalazłam takiego wątku, a może wy zamawiacie z Fragrance Direct? Czy warto, czy może sprzedają tam stare kosmetyki. Macie jakieś opinie odnośnie zakupów poprzez tą stronę?
kiciaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 18:53   #4366
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciaaa87 Pokaż wiadomość
Nie znalazłam takiego wątku, a może wy zamawiacie z Fragrance Direct? Czy warto, czy może sprzedają tam stare kosmetyki. Macie jakieś opinie odnośnie zakupów poprzez tą stronę?
Ja tam zamawiałam tylko perfumy.Wszytko było ok.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 21:12   #4367
Juliszka
Rozeznanie

Cytat:
Także może z czasem znajdziesz tu sobie jakieś lokalne kosmetyki, albo będziesz przywozić zapasy z PL.
Zgadzam sięw 100%
Stary 2011-07-22, 14:20   #4368
joaa12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez psycha Pokaż wiadomość
Sklepy z półproduktami kosmetycznymi:

* http://www.thesoapkitchen.co.uk/
* http://www.gracefruit.com/
Nawet jest osobny watek dotyczacy półproduktów.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497993
joaa12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 22:53   #4369
Chaos_Girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Juliszka Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was kupuje farby Majirel, Majiblond bądź inne "profesjonalne" w UK?
Ja probowalam Majiblond i Collestonu w roznych odcieniach. Te ostatnie na sobie i kolezance i jestem zdecydowanie na nie. Chwila i sie spieraja.
Od Majiblondu juz wole Joanne Naturie.

Cytat:
Napisane przez marg0tka Pokaż wiadomość
Ja tam co raz cos zamawiam i jestem zadowolona. Co prawda w porownaniu do cen w Polsce, przeplaca sie, ale jak sie nie ma wyboru...
Na pewno taniej, jak u sprzedawcow na Ebayu.
Chaos_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 18:45   #4370
Afryka28
Przyczajenie

Cytat:
Micelarny Vichy w Bootsie jest dostępny. I Avene, ale ja z Avene nie byłam zadowolona.

Mnie też praktycznie wszystko szczypie w oczy ,ale płyny dwufazowe nie. Jestem zachwycona dwufazą z Clinique, Mary Kay i Ziai. A ponieważ Ziaja z tej grupy najtańsza, tak z 10 x tańsza to jej najczęściej używam.

Dzięki Kocurzyca za podpowiedź Ziaji nie mogłam nigdzie znaleźć, ale kupiłam sobie dwofazówkę z Garnier'a z której jestem zadowolona

Poza tym w Boots'ie znalazłam szampon który mnie nie podrażnia. Skład ma strasznie krótki, więc zaciekawiona spróbowałam
http://www.ulta.com/ulta/browse/prod...Impprod2690023
Jest rewelacyjny

Edytowane przez Afryka28
Czas edycji: 2011-07-28 o 20:00
Afryka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:34   #4371
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Afryka28 Pokaż wiadomość
Dzięki Kocurzyca za podpowiedź Ziaji nie mogłam nigdzie znaleźć, ale kupiłam sobie dwofazówkę z Garnier'a z której jestem zadowolona
W ogóle wydaje mi się, że wszystkie dwufazy są podobne, dlatego nie warto kupować tych najdroższych. Po co skoro niewiele różnią się od tych tanich. Teraz prawie każda firma ma w swojej ofercie dwufazę.

Cytat:
Poza tym w Boots'ie znalazłam szampon który mnie nie podrażnia. Skład ma strasznie krótki, więc zaciekawiona spróbowałam
http://www.ulta.com/ulta/browse/prod...Impprod2690023
Jest rewelacyjny
oo, faktycznie ładny skład. Może kiedyś spróbuję. Zwykle organiksy mają kupę silikonów i nie mogę ich używać.

Ostatnio znalazłam swój szampon idealny i na razie nie mam zamiaru go zmieniać. Niedostępny w sieciówkach niestety.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-07-27, 20:45   #4372
solein82
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marg0tka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was używa i kupuje gdzieś w Londynie coś z następujących kosmetyków:
-) szampony Biosilk
-) kosmetyki Lirene i dr. Irena Eris (linie "Under 20!", "Ideal Skin", "Body Art", "Selected from nature")

Emigruję niedługo do Londynu, a wręcz uzależniłam się od tych kosmetyków. Biosilki da się kupić wysyłkowo, ale często są jeszcze droższe niż w Polsce (około 11-14 GBP za 350ml + trzeba doliczyć przesyłkę). Jeśli chodzi o Irenę Eris, to znalazłam jakiś internetowy sklepik, który ma dość dużo kosmetyków z tej firmy (ponad 100 i można zamawiać na życzenie), ale niestety dość wysokie ceny + przesyłka.

Jest kilka sklepikow internetowych. Mysle ze niektore polskie kosmetyki mozna kupic w polskich salonach kosmetycznych.

Kupowalam kosmetyki I. Eris w m-shop kilkakrotnie - sklep bez zarzutu, expresowa dostawa
solein82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 21:03   #4373
Afryka28
Przyczajenie

Cytat:
oo, faktycznie ładny skład. Może kiedyś spróbuję. Zwykle organiksy mają kupę silikonów i nie mogę ich używać.
Wypróbuję na córce, bo jej włosy też nie lubią silikonów i dam znać jak się sprawdził
Odżywki z tej serii (są trzy rodzaje: biały z olejkiem kokosowym i brązowy z keratyna) też mają bardzo krótki i naturalny skład. Na razie jestem mega zadowolona z John'a Friedy, a kupiłam sobie zapas bo w Saversie są po 1,99 funta, ale jak się skończą - na pewno wypróbuję.
Cytat:
Ostatnio znalazłam swój szampon idealny i na razie nie mam zamiaru go zmieniać. Niedostępny w sieciówkach niestety.
A to szkoda..

Edytowane przez Afryka28
Czas edycji: 2011-07-27 o 21:13

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 23:46   #4374
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Wypróbuję na córce, bo jej włosy też nie lubią silikonów i dam znać jak się sprawdził
Odżywki z tej serii (są trzy rodzaje: biały z olejkiem kokosowym i brązowy z keratyna) też mają bardzo krótki i naturalny skład. Na razie jestem mega zadowolona z John'a Friedy, a kupiłam sobie zapas bo w Saversie są po 1,99 funta, ale jak się skończą - na pewno wypróbuję.

A to szkoda..
Ten szampon ma jeden silikon ale lekki, zmywalny.

A ten mój idealny może gdzieś u siebie znajdziesz. Ja go kupuję w takim sklepie z bardzo tradycyjnym, muzułmańskim. Są tam wszelkie świętości, shishe tradycyjne kosmetyki i miedzy innymi ten szampon z olejem z czarnuszki. Na tym zdjęciu po środku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5160858.jpg (50,2 KB, 66 załadowań)

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-07-27, 23:48   #4375
kocurzyca
Zakorzenienie

Afryka a jak chcesz to dam ci adres sklepu. możesz tam od siebie praktycznie jednym autobusem dojechać.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-07-28, 14:17   #4376
Vonnie
Raczkowanie

Czesc Ja moge polecic sklep internetowy www.cheapsmells.com wszystkie kosmetyki sa oryginalne i tansze niz w sklepie, moze nie duzo, ale przy czestych zakupach zawsze cos. Ja na probe zamowilam kilka produktow i wszystko doszlo bez problemu. Jest opcja darmowej wysylki, tylko trzeba wziac pod uwage, ze bedzie szlo kilka dni. Ja zamowilam w ostatni czwartek wieczorem i dzis doszla do mnie ostatnia paczka, bo robia cos takiego, ze kazdy produkt wysylany jest oddzielnie (ze wzgledow bezpieczenstwa, podobno wieksze paczki bardziej kradna??).
Stary 2011-07-28, 19:22   #4377
Afryka28
Przyczajenie

Cytat:
Ten szampon ma jeden silikon ale lekki, zmywalny.

A ten mój idealny może gdzieś u siebie znajdziesz. Ja go kupuję w takim sklepie z bardzo tradycyjnym, muzułmańskim. Są tam wszelkie świętości, shishe tradycyjne kosmetyki i miedzy innymi ten szampon z olejem z czarnuszki. Na tym zdjęciu po środku.
Dzięki
jutro się wybieram na miasto na zakupy- więc przy okazji będę szukać jakiego muzłumanina tradycjonalisty

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Afryka a jak chcesz to dam ci adres sklepu. możesz tam od siebie praktycznie jednym autobusem dojechać.
Stary 2011-07-28, 19:49   #4378
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jestem sąsiadka z Birmingham. Autobus 900 z Cov.dojeżdża prawie do tego sklepu.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Sklep nazywa się Amsons.
351-355 Coventry Road
Small Heath
B10 0SN
Birmingham.

Z autobusu musisz wysiąść przed rondem przy Asdzie już w Small Heath. Autobus skręca, a ty potrzebujesz isć dalej prosto. I z 15 minut spacerku (lub jakikolwiek autobus jadący prosto 57, 58, 60 i nie wiem co jeszcze ale masa ich tam jedzie). Po lewej stronie jest ten sklep. A po drugiej stronie tej samej ulicy jest Al Halal Supermarket. Tam warto zajrzeć po włosowe cuda. Maja imponujący wybór olejów do włosów

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-07-28, 20:09   #4379
Afryka28
Przyczajenie

A ha
Ślicznie dziękuję
Spodobała mi się też ta maska po prawej (na zdj)
Vatika czy ją też tam znajdę?
A wybierałam się do Birmingham w poszukiwaniu jeansów, bo w Coventry zeszłam już wszystkie sklepy 3 razy i nic nie znalazłam ciekawego Może wiesz czy B'ham znajdę jakiegoś Levisa, wranglera, czy inną sieciówkę jeansową. U mnie nie ma ani jednej
Stary 2011-07-28, 23:27   #4380
marryme21
Zakorzenienie

Ile kosztują lakiery OPI w Anglii?

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości