![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii
Normalna sklepowa cena za Chanel Allure to 85 funtów za 100ml i 45 f za 35 ml, wiec też tani nie jest, ale pewnie mniej niz w pl. Ale na strefie bezcłowej możesz dostać jeszcze taniej pewnie.
#4352 |
Przyczajenie
|
http://www.debenhams.com/webapp/wcs/...y=0&txt=allure
spróbuj też na bezcłówce |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
no na pewno popatrzę w sklepach bezcłowych. Będę na lotnisku Luton i teraz mam pytanie, bo słyszałam dwie sprzeczne opinie o strefie bezcłowej na tym lotnisku. Jedni mówią, że kiepska inni że całkiem okej.
#4354 |
Zakorzenienie
|
W porównaniu z Heathrow oczywiscie, ze kiepska. Ale wszystkie podstawowe rzeczy w drogerii są. Perfumy na pewno tam znajdziesz. Jest tam spory sklep z kosmetykami i alkoholami. Reszta faktycznie kiepska.
#4355 |
Zakorzenienie
|
Perfumeria jest spora.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Rozeznanie
|
Jesli chodzi o zapachy Chanel - nie spodziewaj sie cudow, ale strefa bezclowa ma ZNACZNIe nizsze ceny niz jakiekolwiek brytyjskie perfumerie...
#4357 |
BAN stały
|
Co sądzicie o kosmetykach Burs't Bees?
Jestem ciekawa co jest warte kupienia? Mam nadzieję,że coś mi doradzicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.naturallyfabulous.co.uk/e...ock--463-p.jpg Tyle , ze dorwałam w TK Maxx. Za normalną RRP pewnie bym nawet na to nie spojrzała. Normalnie kosztowało ponad dychę, a ja zapłaciłam 4. Po spróbowaniu, poleciałam do TK Maxx po drugą tubkę.
![]() |
#4359 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dzięki na pewno spróbuję! Jestem ciekawa całej reszty, niektóre kosmetyki są w 100% naturalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
Znalazlam kilka pozycji dostępnych w GB dla fanek kosmetyków naturalnych i "biochemiczek"
![]() * Burt's Bees Naturally Ageless Serum . Genialny olejowy nawilżacz do twarzy, szyji i dekoltu, rzeczywiście odmładzający. Strasznie tłusty bo 100% olejowy. Posiada dość intensywny różany zapach : Rosa Canina (Rose Hip) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Extract, Triticum Vulgare (Wheat Germ) Germ Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Borage (Borago Officinalis) Seed Oil, Corylus Americana (Hazel) Seed Oil, Citrus Auranitium Amara (Bitter Orange) Oil, Rosa Damascena (Bulgarian Rose) Flower Oil, Lavandula Hybrida (Lavender) Oil, Punica Granatum (Pomegranate) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Tocopherol (Natural Vitamin E), Beta Carotene (Vitamin A), Vegetable Oil Nawilżacze do rąk, stóp i innych partii ciała : * Burt's Bees Hand Salve: prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, olea europaea (olive) fruit oil, cera alba (beeswax, cire d'abeille), helianthus annuus (sunflower) seed oil, lavendula hybrida (lavandin) oil, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf oil, eucalyptus globulus oil, lavandula angustifolia (lavender) flower oil, tocopherol, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, glycine soja (soybean) oil, canola oil (huile de culza), linalool, limonene. * Burt's Bees Miracle Salve: Olive Oil, Beeswax (Apis Mellifera), Pumpkin Seed Extract, Pollen Extract, Soybean (Glycine Soja) Seed Extract, Olive Fruit Extract, Triticum Vulgare (Wheat Germ) Extract, Adenophora Stricta Pielęgnacja włosów: Szampony Australian Organics dostępne w Holland & Barret - bardzo przyjemne składy, bez zbędznej chemii. Australian Organics - Shampoo for Fine, Limp and Oily Hair: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Sodium Cocoamphoacetate ,Glycerin ,Lauryl Glucoside ,Sodium Cocoyl Glutamate ,Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside ,Glyceryl Oleate, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Santalum Acuminatum Fruit Extract (Desert Peach/Quandong) [wild harvested], Acronychia Acidula Fruit Extract (Lemon Aspen) [wild harvested], Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Limonene, Linalool, Citrus Aurantifolia (Lime) Oil, Cedrus Atlantica (Atlas Cedar) Oil, Citrus Aurantium (Orange) Peel Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil.Gravolens (Geranium) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Limonum (Lemon) Oil, Beta Carotene, Blackcurrent Extract (Vegetable Colour). * Aubrey Organics: Seria GPB (dla włosów cienkich) i Calaguala fern Treatment ( włosy przetłuszczające się) : Aqua, alcohol denat. (38b, lavender*), pinus strobus bark extract, aloe barbadensis (aloe) leaf juice*, panthenol, astragalus gummifer gum, juniperus oxycedrus (cade) wood oil, citrus medica limonum (lemon) peel oil*, acacia senegal (arabic) gum*, rosa rubiginosa (Rosa Mosqueta®) seed oil*, myroxylon balsamum (balsam) oil, citrus aurantium dulcis (sweet orange) oil*, glycerin, citrus grandis (grapefruit) seed extract, tocopheryl acetate, hamamelis virginiana (witch hazel) water, ascorbic acid, glycine soja (soybean) oil, daucus carota sativa (carrot) root extract, beta-carotene, polypodium leucotomos (calaguala) leaf extract. Sklepy z półproduktami kosmetycznymi: * http://www.thesoapkitchen.co.uk/ * http://www.gracefruit.com/ Ochrona przeciwsłoneczna: Przyjechałam do GB z sporym zapasem emulsji 50+ Avene ( dostępna w GB). Trafiłam na promocjęfiltrów Piz Buin i zaopatrzyłam sięw SPF 30, 1 day long lotion.... i nie mam ochoty wracać do avene, mimo tego iż to tylko 30, w dodatku niedostosowana do aplikacji na twarz, gdyż migruje do oczu. Ale jak pięknie się wchłania! Nie odstaje po kilku godzinach od skóry, piegi znikają (!)...cudo po prostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zakorzenienie
|
Ja się cały czas czaje na Australian Organics. Usłyszałam opinię, ze w działaniu nie różnią się niczym od Joico K-pak. A cena jest o wieeele niższa, no i nie testowane, a Joico niestety za przyjazne nie jest.
#4362 |
Rozeznanie
|
Czy któraś z Was kupuje farby Majirel, Majiblond bądź inne "profesjonalne" w UK?
#4363 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was używa i kupuje gdzieś w Londynie coś z następujących kosmetyków:
-) szampony Biosilk -) kosmetyki Lirene i dr. Irena Eris (linie "Under 20!", "Ideal Skin", "Body Art", "Selected from nature") Emigruję niedługo do Londynu, a wręcz uzależniłam się od tych kosmetyków. Biosilki da się kupić wysyłkowo, ale często są jeszcze droższe niż w Polsce (około 11-14 GBP za 350ml + trzeba doliczyć przesyłkę). Jeśli chodzi o Irenę Eris, to znalazłam jakiś internetowy sklepik, który ma dość dużo kosmetyków z tej firmy (ponad 100 i można zamawiać na życzenie), ale niestety dość wysokie ceny + przesyłka. I czy robiłyście kiedyś zakupy w tym sklepie: http://www.m-shop.eu ? Edytowane przez marg0tka Czas edycji: 2011-07-20 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
Gdzieś kiedyś czytałam (dawno temu), ze w Londku jest sklep Eris, ale nie mam pojęcia gdzie i czy nadal jest.
Polskie kosmetyki sa też w polskich sklepach (przynajmniej w moim mieście), ale wielokrotnie droższe niż w PL. Także może z czasem znajdziesz tu sobie jakieś lokalne kosmetyki, albo będziesz przywozić zapasy z PL.
#4365 |
Rozeznanie
|
Nie znalazłam takiego wątku, a może wy zamawiacie z Fragrance Direct? Czy warto, czy może sprzedają tam stare kosmetyki. Macie jakieś opinie odnośnie zakupów poprzez tą stronę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
Ja tam zamawiałam tylko perfumy.Wszytko było ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Rozeznanie
|
Zgadzam sięw 100%
#4368 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497993 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Od Majiblondu juz wole Joanne Naturie. Cytat:
Na pewno taniej, jak u sprzedawcow na Ebayu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzięki Kocurzyca za podpowiedź ![]() ![]() Poza tym w Boots'ie znalazłam szampon który mnie nie podrażnia. Skład ma strasznie krótki, więc zaciekawiona spróbowałam ![]() http://www.ulta.com/ulta/browse/prod...Impprod2690023 Jest rewelacyjny ![]() Edytowane przez Afryka28 Czas edycji: 2011-07-28 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio znalazłam swój szampon idealny i na razie nie mam zamiaru go zmieniać. Niedostępny w sieciówkach niestety.
![]() |
#4372 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kupowalam kosmetyki I. Eris w m-shop kilkakrotnie - sklep bez zarzutu, expresowa dostawa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Odżywki z tej serii (są trzy rodzaje: biały z olejkiem kokosowym i brązowy z keratyna) też mają bardzo krótki i naturalny skład. Na razie jestem mega zadowolona z John'a Friedy, a kupiłam sobie zapas bo w Saversie są po 1,99 funta, ale jak się skończą - na pewno wypróbuję. Cytat:
![]() Edytowane przez Afryka28 Czas edycji: 2011-07-27 o 21:13 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten mój idealny może gdzieś u siebie znajdziesz. Ja go kupuję w takim sklepie z bardzo tradycyjnym, muzułmańskim. Są tam wszelkie świętości, shishe tradycyjne kosmetyki i miedzy innymi ten szampon z olejem z czarnuszki. Na tym zdjęciu po środku.
![]() |
#4375 |
Zakorzenienie
|
Afryka a jak chcesz to dam ci adres sklepu. możesz tam od siebie praktycznie jednym autobusem dojechać
![]()
#4376 |
Raczkowanie
|
Czesc
![]()
#4377 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() jutro się wybieram na miasto na zakupy- więc przy okazji będę szukać jakiego muzłumanina tradycjonalisty ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja jestem sąsiadka z Birmingham ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Sklep nazywa się Amsons. 351-355 Coventry Road Small Heath B10 0SN Birmingham. Z autobusu musisz wysiąść przed rondem przy Asdzie już w Small Heath. Autobus skręca, a ty potrzebujesz isć dalej prosto. I z 15 minut spacerku (lub jakikolwiek autobus jadący prosto 57, 58, 60 i nie wiem co jeszcze ale masa ich tam jedzie). Po lewej stronie jest ten sklep. A po drugiej stronie tej samej ulicy jest Al Halal Supermarket. Tam warto zajrzeć po włosowe cuda. Maja imponujący wybór olejów do włosów ![]()
#4379 |
Przyczajenie
|
A ha
![]() Ślicznie dziękuję ![]() Spodobała mi się też ta maska po prawej (na zdj) Vatika ![]() A wybierałam się do Birmingham w poszukiwaniu jeansów, bo w Coventry zeszłam już wszystkie sklepy 3 razy i nic nie znalazłam ciekawego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
Ile kosztują lakiery OPI w Anglii?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.