|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
Vyenna Boże, tak mi przykro.. Ta cała sytuacja musi być koszmarna. Powiem Ci coś z własnego doświadczenia... Niestety kiedy pojawiają się pierwsze pomysły na 'krok' w tył i z powrotem zamieszkanie osobno to jednak zazwyczaj nie oznacza nic dobrego...
![]() Musisz sobie to wszystko przemyśleć, nie wiem czy z nim szczerze rozmawiałaś, na ile i czy wyczerpaliście temat, ale wg mnie nie powinnaś się godzić na 'odwiedzanie raz na 2 tygodnie i czasem zadzwonię', bo to samo w sobie zdanie brzmi niedorzecznie, jeśli miałoby wyjść w ust ukochanej osoby, która w dodatku twierdzi, że też Cię kocha ![]() ![]() Wróciłam znów ![]() ![]() Ale za to mogę się pochwalić, że wczoraj rozpoczęłam sezon biegowy ![]() ![]() Aaaa i rozpoczęłam wyzwanie squat ![]()
27.05.2016 Żona ![]() ![]() Edytowane przez Jovisse Czas edycji: 2014-03-22 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny,
co się dzieje za oknem... pogoda wiosenna, ludzie zrzucają ciepłe kurtki i chodzą w skórach, słoneczko świeci. Gdybym miała jakiegoś bata pod ręką to bym nim sobie natrzaskała nieźle po dupsku. Wczoraj byłam u znajomych na imprezie i byłam z siebie bardzo dumna bo w końcu zaczęłam normalnie funkcjonować. Po pierwsze jadłam i piłam z umiarem, zazwyczaj było tak, że kiedy szłam na jakąś imprezę to wymyślałam różne wymówki żeby tylko niczego nie jeść i nie pić alkoholu, a przez całą imprezę sączyłam tylko jakiś jeden soczek. Albo popadałam w drugą skrajność i jadłam dosłownie za troje, co popadnie i właściwie przez całą imprezę myślałam tylko o tym jedzeniu, które tam było. Wczoraj było inaczej bo jadłam ale tylko to na co miałam ochotę i w rozsądnych ilościach, wypiłam 3 drinki. Tak więc nawet nie wiecie jak wielka była moja duma kiedy wychodziłam stamtąd, poza tym uciekł nam autobus nocny i wracaliśmy z TŻem pieszo tak więc wszystkie zbędne kalorie odeszły w zapomnienie. A dzisiaj wstałam z gastro fazą poalkoholową i zżarłam tyle, że nawet nie chcę myśleć, same puste i niezdrowe kalorie. Nie ma mocnych żeby nie poszło mi w uda. A już tak ładnie mi szło, no ale jest jakiś plus w tym - nie było to jedzenie kompulsywne tylko zwykłe obżarstwo, poczułam się pełna to przestałam jeść. Ale mimo wszystko źle sie czuję z tym, że tak sobie pojadłam, tak ciężko pracuję na swoje nowe ciało, pilnuję tego co jem, staram się a teraz przy jednym posiedzeniu zjadłam tyle. No ale wiem, że wyrzuty sumienia mi tu w niczym nie pomogą tak więc piję ziółka, ogarniam się i jak troszkę mi zejdzie to co zjadłam no to biorę się za dzisiejszy trening.
#4353 |
Konto usunięte
|
U mnie wczoraj całkiem nieźle wyszło dietowo
![]() ![]() Dzisiaj też zaczyna się ładnie ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba muszę wyluzować trochę z dietą, bo okres dopiero się zaczyna, dzisiaj brzuch boli jak cholera :/ 10 kwietnia do dietetyczki i zobaczymy jak będzie ![]() Z ćwiczeń na razie nici - nie wiem jak mój organizm będzie się zachowywał przy @ :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
neska No i sama sobie odpowiedzialaś na wszelkie wątpliwości ostatnim zdaniem - co było to było, poćwicz trochę i dobrze będzie
![]() ![]() ![]() A a propos kaszy jaglanej to się przez Was uzależniłam ![]() ![]() ![]() ![]()
27.05.2016 Żona ![]() ![]() Edytowane przez Jovisse Czas edycji: 2014-03-22 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym pozbyłam się obsesji jedzenia, jedzenie nie rządzi już moim życiem. Potrafię się cieszyć każdą chwilą, wychodzić, spotykać się ze znajomymi, a nie tylko siedzieć w domu i myśleć co zjem o 15, a co o 18. Podzielam Twoją sympatię do jaglanki. Ostatnio na śniadanie zrobiłam sobie z łososiem i warzywami, mniam. Polecam też jaglankę na słodko z owocami i miodem - wtedy to już w ogóle orgazm w ustach ![]()
![]() |
#4356 |
Zakorzenienie
|
neska może to też Cię pocieszy, że u mnie też dietą na bakier... to jest ludzkie, że jedzenie nam smakuje, poprawia humor i leczy. To że mamy się zredukować nie znaczy, że mamy z jedzenia zrobić coś co kieruje naszym życiem. Nie mamy aż takiego problemu z nadwagą / otyłością, że musimy to zrobić już/ natychmiast bo nasze narządy nie dadzą radę. To tylko sprawa estetyki w naszym przypadku.
Do bikini jeszcze 3 miesiące ![]()
#4357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
moja dieta też poszła w las dziś i wczoraj
![]() no trudno, chociaż pojeździłam na rowerze.. jutro planuję zdrowe śniadanko i pół dnia na rowerze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Konto usunięte
|
No nie! To do mnie było z batem a sama co?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
wiem...należą mi się porządne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zakorzenienie
|
Idziemy po bandzie znowu, jedna za drugą. Przynajmniej jesteśmy solidarne
![]() Pora na trening.
#4362 |
Zakorzenienie
|
Neska dobrze to ujełaś
![]() dziewczyny jestem wydziarana ![]() ![]() no i kurde nie zapłaciłam nic, bo kolega nie chciał wziąć, ale obiecaliśmy mu ku[ic fajna książkę za to ![]() jutro Wam pokażę bo teraz mam trochę opuchnięte to miejsce |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Konto usunięte
|
Karolinek a co sobie w końcu napisałaś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
I'm a four-leaf clover
![]() i pójdę jeszcze raz poprawić ten co mam na karku, bo mam go ze trzy lata i juz trochę wyblakł ![]() oficjalnie stwierdzam, że robienie tatuażu jest przyjemne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Konto usunięte
|
Ja swój mam już 8 lat i ani razu go nie poprawiałam... TŻ się nie podoba i chyba liczy na to, że on zniknie jak nie będę go poprawiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Ja dzisiaj zjadłam pyszne pierogi z kapustą i grzybami.
![]() Ale za to siłownia zaliczona. ![]()
#4367 |
Zakorzenienie
|
Pewnie jeszcze nie jeden raz będzie okazja żeby napisać coś takiego. Ale trudno, nic co ludzkie nie jest nam obce, nawet obżarstwo :P
Odważna kobieta. Mnie myśl o bólu skutecznie odstrasza od zrobienia tatuażu, ale kto wie może kiedyś zbiorę się w sobie na tyle żeby pójść i zrobić. Planowaliśmy pójść razem TŻem ale on stwierdził, że najpierw musi pochodzić trochę na siłownię żeby miał na czym zrobić ten tatuaż, a chce sobie zrobić orzełka na piersi. Ja myślałam o jakimś napisie, coś w rodzaju takiego motta życiowego na przedramieniu. Mam koleżankę, która bardzo interesuje się tematyką tatuaży i kiedyś mi mówiła co znaczy dany symbol. Wiecie, że motylek to znak rozpusty seksualnej i tego, że kobieta jest łatwa? A wiele młodych dziewczyn robi sobie motylki bo są po prostu dla nich ładne. Dlatego lepiej sprawdzić zanim coś się wytatuuje.
#4368 |
Konto usunięte
|
Neska o motylku jeszcze słyszałam, że to "znak" pedofili :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Dziewczyny lubicie awokado? Wszędzie wkoło się czyta i słucha, że to taki zdrowy i DOBRY owoc. Kupiłam kilka razy i nie wiem czy to ja trafiał akurat na jakieś wadliwe czy co ale mi to w ogóle nie smakuje, albo nie ma smaku albo smakuje jak mydło. Czytałam, że jeżeli przejedzie się po nim palcem i zostaje wgłębienie w skórce to jest dobrze dojrzałe ale i takie nie miało smaku.
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4371 |
Konto usunięte
|
Ja też kiedyś próbowałam i też mi nie smakowało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
a ja się wyłamię i powiem, że lubię
![]() ![]() ![]() raz mi tylko nie smakowało jak kupiłam niedojrzałe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj
2 kromki chleba razowego z almette zupa kalafiorowa trochę karkówki kiełbasa kromka chleba + piętka (grill był u znajomych)
#4374 |
Zakorzenienie
|
Vyenna Dobrze, że był ten grill to trochę urozmaicilaś swoje menu
![]() Ja też nie lubię avocado, jest mdłe i bez smaku jak dla mnie. Nie jadam ![]() ![]() U mnie dieta w miarę dobrze oprócz popcornu ![]() ![]()
#4375 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
![]() ![]() zrobiłam wyzwania i mel b brzuch i buns, zjadłam śniadanko-wypróbowałam dziś przepis na placuszki bananowe-pyyyycha ![]() spadam na rower póki jest słońce ![]() miłej niedzieli ![]() te które też nagrzeszyły-nie czekajcie do jutra-zacznijcie dziś ![]() mam nadzieję, że nie polecę dziś znowu, bo mam w szafce struclę z serem i rodzynkami taką świeżutką z tesco- jezuuu jakie one są pyszne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
Hej wam
![]() Ja wczoraj bylam na zakupach bo kilka dni temu otworzyli u nas nowe CH ![]() Kupilam torebke czarna w a TZ kurtke na wiosne ![]() Zjedlismy kebaba i wrocilismy do domu ![]() Dzis znow sliczna pogoda ![]() ![]() ![]() Jak wam dzis dietka leci? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4377 |
Konto usunięte
|
U mnie jest szaro-buro-pochmurno-pada-brzydko-zimno-ble
![]() Za to dogodziłam sobie jedzeniem ![]() ![]() Wczoraj miałam dołka, popłakałam sobie trochę i dzisiaj mi się nie chce liczyć nic. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- No i ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
Babeczki ale Wam fajnie
![]() Gryzelda byle nie za duzo ![]() ja właśnie wróciłam, bo pogoda się skichała- zrobiło się zimno i szaro ![]() ![]() zaraz stawiam brokuła na obiad i mam jeszcze trochę kurczaka robionego na soli ale bez soli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wcinam płatki cynamonowe, ale nie mogłam się powstrzymać, tak dawno nie jadłam
![]() ![]() Nie mam jakoś weny do diety dziewczyny powiem Wam szczerze... Nie obżeram się, jem normalnie, ale nie chce mi się liczyć kalorii, rezygnować z cukierka jak mama ochotę i takie tam. I nie wiem jak to zmienić ![]() A u nas nadal ładna pogoda, ha ![]() BabeczkiI jak to nowe Atrium na felinie, fajne?
#4380 |
Zakorzenienie
|
fajne
![]() ![]() ![]() nie tak jak olimp czy orkana - mały korytarzyk i sklepy po 2 stronach, tylko taki wieeelki korytarz i sklepy mają dużą powierzchnie, np C&A jest takie duże, że w olimpie by z tego 4 małe zrobili :P zjadłam na śniadanko 2 kanapki z makrelką ![]() ![]() a teraz rozpuszczam swój pierwszy wosk 'yankee candle' ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.