Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 19:27   #4351
cherubinka
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Na szybko: jedno zdanie - Jesteśmy w domu!!!
Super

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
a jak wy to czujecie że wam odchodzi czop? mi w pierwszej ciązy odpadł dopiero na porodówce
ustalono mi cc na 2 stycznia....
Jak fajnie, że masz już termin ustalony

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Hej hej!

Jestem w domkuuu)))
Ekstra

Mezaga, trzymam kciuki za jak najszybszą przeprowadzkę i ustalenie terminu cc

Dziewczyny, jak tak czytam, że już niektórym czop zaczyna odchodzić, to aż gorąco się robi. No, ale jakby nie było, nadchodzi czas porodów ...oj niedługo będzie się działo na wątku
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:36   #4352
Shizu48
Raczkowanie

Hej drogie mamusie i przyszłe mamusie! W poniedziałek byłam z wizytą, zaczynamy z Guciem 30 tydzień, dalej jest trochę za duży jak na swój 'wiek' (waży 1,5kg), położna nawet się zaśmiała, że będzie Goliat... W moim przypadku śmiech trochę przez łzy Ale i ja i mój partner urodziliśmy się duzi to czego oczekiwać po naszym dziecku Mieliśmy mieć badania przestrzenne tylko, że Gucio wrodził się chyba już we mnie, bo caluteńki czas wkładał rączki do buzi (ja wkładam palce gdy się denerwuję lub po prostu nad czymś skupię, a do 7 roku życia ssałam palca haha) więc zamiast całej kolekcji zdjęć mamy jedno, ale za to genialne bo z wystawionym językiem, w którym jestem zakochana!!! Załączam poniżej

Niestety podczas badań okazało się że mam przepuklinę :/ Czy któraś z was też ma bądź miała przepuklinę podczas ciąży? Mój gin co prawda nic nie powiedział, bo nie było za bardzo czasu a on jest pt. 15 minut z zegarkiem w ręce i dokładnie tyle ma trwac wizyta, ale szczerze mówiąc wolę tak, bo zauważyłam że sporo z was długo czeka w poczekalni, a ja po prostu wchodzę 5 minut przed czasem żeby położna zbadała mi ciśnienie, wpisała wyniki badań i od razu do lekarza No ale nie o tym - gin mi powiedział jedynie, że po ciąży będę musiała mieć ją zoperowaną i teraz inny problem się pojawił. Od początku ciąży byłam nastawiona na poród naturalny mimo, że wszyscy wokół mnie namawiają mnie gorąco do cesarki - rozumiem ich troski i uważam że i naturalny i cc mają swoje plusy i minusy a jedyny powód dla którego tak się uparłam był taki, że chciałam być szybciej "na chodzie" żeby wspierać mojego chłopczyka od razu od samego początku, bo mnie najbardziej będzie potrzebował, a po cc jednak trzeba dojść do siebie itd. Tylko że po tym jak się dowiedziałam o tej przepuklinie jednak zmienia się moje podejście i będę miała prawdopodobnie cc. Moja przepuklina jest dosyć spora bo mocno odstaje co się podnoszę z pozycji leżącej, myślałam że to tak dziwnie moje mięśnie się pozmieniały w wyniku ciąży Umiejscowiona jest tuż nad pępkiem, w okolicach przepony i mostku, mamy pielęgniarkę w rodzinie i zapytałam ją o zdanie i powiedziała mi, że na moim miejscu nie rodziłaby siłami natury, bo przy wysiłku jakim jest poród w takim miejscu może mi pęknąć i w szpitalu wyląduję na dłużej, czym mnie na tyle przeraziła że zaczynam poważnie szukać całego info o cc jakie jest Czy któraś z was też ma bądź miała przepuklinę podczas ciąży?

A tak na boku któraś z was pisała o pieluchach tetrowych z pepco które nawet w 40 stopniach się zmniejszają - kupiłam takich 5, więc na szczęście nie dużo i dziękuję tej pani za info Byłam dziś w realu i smyku, w realu widziałam pakowane po 11 za 28 złoty, a w smyku po 5 za 27 złoty (smyk jak to smyk, ceny swoje ma). Nie mogę się zdecydować - czy te pieluchy czymś się różnią? Podzielcie się wiedzą jak możecie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1476956_623191454385599_926412470_n.jpg (51,0 KB, 78 załadowań)

Edytowane przez Shizu48
Czas edycji: 2013-12-04 o 19:38 Powód: zapomniałam dodać zdjęcie :P
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:37   #4353
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Mezaga, dobrze że jesteś w "całości"
sadlaczyca, świetne wieści, cudnie być w domku
Stary 2013-12-04, 19:39   #4354
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Wszystkim czop odchodzi? Ej, to ja jestem pierwsza w kolejce!
U mnie też na razie sucho
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:45   #4355
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Ja się zamienię! Mam już dosyć przekręcania się z boku na bok w nocy - normalnie tragedia, bo stękam przy tym za każdym razem, aż budzę przez to męża. I za każdym razem pyta się, czy wszystko w porządku... Tak, k***a, w porządku, tylko mnie troszkę nap*****la
Przybijam piątkę, mam identycznie

Cytat:
Hej hej!

Jestem w domkuuu)))
Gratulacje!
Stary 2013-12-04, 19:49   #4356
mezaga
Zakorzenienie

Perfuzja wszystko by było ok, tylko ja już mam totalny nakaz leżenia i czuję totalną bezsilność, bo nie możemy nawet nigdzie pojechać pooglądać (wybrać meble na przykład). Z dziećmi też prędko nic nie załatwimy, więc pewnie meblować mieszkanie będziemy dopiero w okolicach wakacji
No i się wyżaliłam

Oby tylko dzieciaki nie chciały się pchać na świat przez najbliższe dwa tygodnie Potem niech już się dzieje wszystko
Stary 2013-12-04, 19:52   #4357
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Perfuzja wszystko by było ok, tylko ja już mam totalny nakaz leżenia i czuję totalną bezsilność, bo nie możemy nawet nigdzie pojechać pooglądać (wybrać meble na przykład). Z dziećmi też prędko nic nie załatwimy, więc pewnie meblować mieszkanie będziemy dopiero w okolicach wakacji
No i się wyżaliłam

Oby tylko dzieciaki nie chciały się pchać na świat przez najbliższe dwa tygodnie Potem niech już się dzieje wszystko
To za dwa tygodnie bedziesz mogła wszystko pozalatwiac Moze dzieci beda na tyle miłe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 19:56   #4358
AgatkaL
Wtajemniczenie

Yupppiii...kasa z ZUSu dotarła
Dzisiaj załatwiłam trochę urzędowych spraw...wreszcie po 2 latach się wymeldowałam od rodziców i zameldowałam w naszym mieszkanku, teraz muszę zmienić dowód.

Teściowa dała nam jeszcze dziś rożek Feretti...o dokładnie taki z usztywniającą matą kokosową http://www.smyk.com/feretti-jungle-r...t-niemowlaka-p

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:57   #4359
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Hej drogie mamusie i przyszłe mamusie! W poniedziałek byłam z wizytą, zaczynamy z Guciem 30 tydzień, dalej jest trochę za duży jak na swój 'wiek' (waży 1,5kg), położna nawet się zaśmiała, że będzie Goliat... W moim przypadku śmiech trochę przez łzy Ale i ja i mój partner urodziliśmy się duzi to czego oczekiwać po naszym dziecku Mieliśmy mieć badania przestrzenne tylko, że Gucio wrodził się chyba już we mnie, bo caluteńki czas wkładał rączki do buzi (ja wkładam palce gdy się denerwuję lub po prostu nad czymś skupię, a do 7 roku życia ssałam palca haha) więc zamiast całej kolekcji zdjęć mamy jedno, ale za to genialne bo z wystawionym językiem, w którym jestem zakochana!!! Załączam poniżej
Aaaaalee fajne zdjęcie z języczkiem na pamiątke

1,5 kg w 30tc to dużo??? Moja też tyle ważyła w tym samym tygodniu i się martwiłam, że to mało jakoś w porównaniu z innymi tutejszymi maluszkami hmmmm
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:02   #4360
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

1,5 kg w 30tc to dużo??? Moja też tyle ważyła w tym samym tygodniu i się martwiłam, że to mało jakoś w porównaniu z innymi tutejszymi maluszkami hmmmm
Moj w 31t2d ważył 1600 i to było ciut poniżej średniej.
Stary 2013-12-04, 20:06   #4361
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:

A no właśnie, czyli to nie wiele.
Dlatego się zdziwiłam jak Shizu napisała, że to dużo
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 20:11   #4362
Shizu48
Raczkowanie

Cytat:

O widzisz! Za długo mnie tu nie było i nie miałam porównania, tak mi mówił gin mój że duży jest, szczególnie w 28 tygodniu jak miał 1300g a powiedział, że normalnie jest około 900, ale jeżeli tu dziewczyny swoje maleństwa mają porównywalne wagowo to mnie to cieszy Tak jak pisałam, tłumaczyłam sobie to w ten sposób, że my oboje mieliśmy po 4,5kg podczas narodzin, ale jednocześnie gdzieś przeczytałam, że duża masa wagowa płodu może wynikać z brania zbyt dużej ilości witamin.. I miałam wyrzuty sumienia czy to nie moja wina bo biorę codziennie i żelazo i LadeeVit a wcześniej jeszcze Vita-coś tam i tak mi to siedziało w głowie, a teraz mi ulżyło

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
A no właśnie, czyli to nie wiele.
Dlatego się zdziwiłam jak Shizu napisała, że to dużo
Powiedział, że na koneic 29 tgodnia 1200-1300g jest normalne, ale może też co gin to własna wersja czy doświadczenie
Stary 2013-12-04, 20:16   #4363
AgatkaL
Wtajemniczenie

Zaczął padać u nas śnieg

Wciągnęłam właśnie kostkę białego sera...mniammmm

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:17   #4364
gosia261282
Gang Iren

Hej.
Nadrobiłam na szybko,ale odpisywać za dużo nie będę,bo padam dziś na pyszczek. W sumie to cały dzień w domu nas nie było.

Napiszę tylko,że super,że Dominik jest w domku!

I dobrze,że Mezaga się odezwała,dobrze że dzieciaczki w brzuchu siedzą.

I uciekam już dzisiaj.
Stary 2013-12-04, 20:27   #4365
Roane
Wtajemniczenie

Dobry wieczór bardzo
Cudowny dzień spędziłam ze swoim TŻem. Cieszę się że już wrócił. Kupiliśmy maleństwu pluszowego Kubusia Puchatka

Widziałam dzisiaj info w babskiej gazecie, że istnieje strona www.doplatywszpitalach.pl gdzie można znaleźć info o tym, jak odzyskać od szpitala kasę, jeśli pobrał nielegalną opłatę za coś za co płaci NFZ, np. znieczulenie zewnątrzoponowe, podwyższony standard, poród rodzinny itp.
Stary 2013-12-04, 20:28   #4366
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
tak mi mówił gin mój że duży jest, szczególnie w 28 tygodniu jak miał 1300g a powiedział, że normalnie jest około 900
Jak w 28 tc trafiłam do szpitala, to mój ważył niecałe 1,5 kg (1460g) i nie usłyszałam wtedy, że mały jest za duży, albo w ogóle duży
Stary 2013-12-04, 20:38   #4367
isia4891
Zadomowienie

Ir1988 co to za firma ten kik, takie ceny??? Kupowała tam ubranka??
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:53   #4368
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Juhuuuu!

Cytat:
Hej hej!

Jestem w domkuuu)))

Pomalutku nadrabiam bo dziś nie mialam czasu śledzić wątku na bieżąco.

Wyszłam że szpitala, byłam u fryzjera i spakowalam torbę porodowa czuję się dziś wyjątkowo dobrze, malutko skurczow, spojenie dokucza jakby mniej.. Aż chce się żyć!

Wracam do nadrabiania ;*
Wspaniale! Same dobre wieści

Cytat:
Napisane przez mga;44eza019087
Hej dziewczyny. Przepraszam, że się nie odzywałam ale u nas taki sajgon, że nie wiadomo w co ręce włożyć. Podczytywałam Was z telefonu ale strasznie nie cierpię na nim pisać. Ja nadal w trójpaku, robi się ciężko bardzo bo brzuch teraz rośnie najszybciej chyba. Noce to masakra. Budzę się co 45 minut, więc w ciągu dnia chodzę śnięta. Roboty przy domu dużo - bo oczywiście nadal nie jesteśmy przeprowadzeni. Doprowadza mnie to już do szału No ale nic na to nie poradzę - MUSZĘ być cierpliwa. W piątek mam wizytę u lekarki i wtedy pewnie wyznaczy mi termin cesarki. Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku.
Także najprawdopodobniej będę zaglądać rzadziej, bo musimy się sprężyć mocno co by zdążyć się wprowadzić. Nastroju świątecznego na pewno z tym roku nie będzie. Choinki w pustym pokoju bez oświetlenia nie postawię. Nawet stołu nie będziemy na razie mieli. Może uda nam się kupić stołki barowe chociaż do kuchni. Ale raczej to wszystko.
A mieliśmy się wprowadzić na początku listopada
Cieszę się, że jesteś w trójpaku! Będzie dobrze, dacie radę z przeprowadzką i urządzaniem

Cytat:
To moja w 30,5 tc waży 1690 g. Gin wczoraj powiedział, że mieści się w normach. Przedtem była o 2 tyg. do przodu, widocznie ma takie skoki wzrostowe
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:04   #4369
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
super bardzo się cieszę

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Kupiłam prawie 2 kg mandarynek i ....uwaga (ja niejedząca słodyczy) gorzką czekoladę Lindt z pomarańczą. Boże jaka pyszna zjadłam na raz całą.
.

ta czekolada jest za☠☠☠ista!!! jem ją od jakiś 4 tygodni- spróbuj jeszcze z wiśniami- tez jest pycha

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Perfuzja Twój poród będzie niczym słowo "START" dla całej reszty brzuchatek z tego forum

o dokładnie- my juz w blokach jesteśmy ale to perfuzja jest starterem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 21:05   #4370
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ta czekolada jest za☠☠☠ista!!! jem ją od jakiś 4 tygodni- spróbuj jeszcze z wiśniami- tez jest pycha
Cos tej z wiśniami tu w sklepach nie widzę, ale ciekawi mnie czy ta z Chili jest dobra
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:07   #4371
milka-pilka
Zakorzenienie

Co do czekolady Lindta to z pomarańczą są dwie, obie są boskie
taka i taka
o jest jeszcze trzecia taka, ale tej nie jadłam
Stary 2013-12-04, 21:08   #4372
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej!

Jestem w domkuuu)))

Pomalutku nadrabiam bo dziś nie mialam czasu śledzić wątku na bieżąco.

Wyszłam że szpitala, byłam u fryzjera i spakowalam torbę porodowa czuję się dziś wyjątkowo dobrze, malutko skurczow, spojenie dokucza jakby mniej.. Aż chce się żyć!

Wracam do nadrabiania ;*

o! super, że Cię wypuścili- no i fryzjer- he he bardzo dobrze, trzeba coś dla siebie zrobić też
Stary 2013-12-04, 21:08   #4373
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Cos tej z wiśniami tu w sklepach nie widzę, ale ciekawi mnie czy ta z Chili jest dobra
Mnie też i jeszcze taka z solą
Stary 2013-12-04, 21:09   #4374
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Co do czekolady Lindta to z pomarańczą są dwie, obie są boskie
taka i taka
o jest jeszcze trzecia taka, ale tej nie jadłam
No to mnie o tą pierwszą chodziło, wspaniała była

Ja co nie jadam słodyczy w ogóle - zjadłam ją w ciągu godziny sama

Tą z solą też dziś widziałam, może wypróbuję jeszcze te dwie jak mnie coś tknie za jakiś czas na słodkie

A jaka cena w PL tych czekolad jest, bo ja tu kupiłam za 1,5 funta w Tesco.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-12-04 o 21:11
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:10   #4375
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Wzięłam się dzisiaj za porządki, uprasowałam część ubranek dzieciowych, spakowałam część ciuchów do torby do szpitala.

Potem zaglądam do garderoby-szafy i masakra.... na całej (akurat wewnętrznej) ścianie wyszedł grzyb

Dzisiejszy dzień to jakaś porażka..
Do tego boli mnie brzuch - jest jak skała i mam skurcze...

o rany a skąd się to wzięło???? takie paskudztwo ciężko ponoć wytępić nie mówiąc juz o tym, że wszystko do prania jest..
Współczuję takiej niespodzianki
Stary 2013-12-04, 21:13   #4376
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ja mam tak od miesiaca!
Ja mam tak przez cala ciaze

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

No i gratuluje wszystkich powrotow do domu

Stary 2013-12-04, 21:14   #4377
Sheperdess
Rozeznanie

Sadlaczyca, fajnie, że już w domu jesteś. Teraz wytrzymajcie jeszcze trochę.

Cytat:
Z chilli jest trochę specyficzna, ale to połączenie 'gra' bardziej, niż mogłoby się wydawać. A ta ostrość wychodzi na samym końcu, no chyba, że się gryzie.
Stary 2013-12-04, 21:15   #4378
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Przepraszam, że się nie odzywałam ale u nas taki sajgon, że nie wiadomo w co ręce włożyć. Podczytywałam Was z telefonu ale strasznie nie cierpię na nim pisać. Ja nadal w trójpaku, robi się ciężko bardzo bo brzuch teraz rośnie najszybciej chyba.
uffff dobrze że się odezwałaś i że nadal maluchy w brzuchu siedzą Ty się teraz nie szaro tylko wszystko powolutku...
Stary 2013-12-04, 21:15   #4379
Shizu48
Raczkowanie

Drogie panie, proszę skończyć o tej czekoladzie bo wystarczy mi moje już +13kg, a jeszcze 2 miesiące przede mną
Stary 2013-12-04, 21:19   #4380
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Ja mam tak przez cala ciaze

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

No i gratuluje wszystkich powrotow do domu

widocznie taka nasza "uroda" w poniedziałek byłam na badaniach i wszystko jeszcze zamknięte, a wód sporo
moja mała waży 2400
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości