|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Z jakiegoś powodu ludzie stamtąd uciekają, więc skądś się ta opinia wzięła. Z tego co wiem w Lbn jest dużo pracy w cc i jak ktoś nie ma innej alternatywy, to wiadomo, ale np moja przyjaciółka zwiedziła dosłownie wszystkie kancelarie w mieście i w jednej dostała propozycję szałowego 1000 zł, więc dla kogoś, kto nie chce pracować w cc, wcale różowo nie jest.
Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2014-08-07 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
Ja znam dziewczynę, która zjeździła pół świata, wzdłuż i wszerz, Stany, UK, Kraków a wylądowała finalnie w Lublinie w UM
#4353 | |
Zadomowienie
|
"Przegrałam życie, poddaję się, nie udało mi się, moje życie to pasmo nieszczęść" - to wszystko bardzo wygodne wymówki, którymi usprawiedliwiasz swoją bierność zrzucając obecny stan na "zły los" i "pecha". Fakty są jednak takie, że masz skończone dobre studia w których jest mnóstwo miejsc pracy (w zasadzie każda trochę większa firma potrzebuje ludzi od finansów), tyle że nie ma jej w Twoim otoczeniu. Znam ludzi, którzy przyjechali z Łodzi i Krakowa, żeby mieć pracę w Warszawie i nie rozumiem, dlaczego Ty nie myślisz o czymś takim? Złap nawet prostą pracę w Warszawie (w tej chwili ogłoszenia są na niemal każdej restauracji i kawiarni w centrum), wynajmij pokój a w międzyczasie chodź na rozmowy dot. stażu czy praktyk w zawodzie.
Chyba, że chcesz być dobrowolnie na bezrobociu i spędzić resztę życia w beznadziei, nie wiem, może Ciebie akurat taki scenariusz interesuje. Cytat:
![]() |
#4354 |
Konto usunięte
|
A już myślałam, że tylko mnie historia Jabluszka wydaje się być dziwnie znajoma...chociaż może to rzeczywiście zbieg okoliczności, ale prawie wszystkie fakty się zgadzaj[/COLOR]
![]() Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2014-08-07 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Wtajemniczenie
|
Rzeczywiście...!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zadomowienie
|
Chodzi wam o historię fdh?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]() A teraz ode mnie, bo podczytywałam wątek w autobusie i totalnie nie rozumiem Jabłuszka... Rodzice rodzicami, sa bardzo ważni i sama niejednokrotnie chciałam znać zdanie mojej mamy w pewnych kwestiach ale nigdy nie było ono dla mnie wyrocznią, bo jestem dorosła a żadne z moich rodziców nie jest nieomylne i wszechwiedzące. To ja odpowiadam za to jak będzie wyglądać moje życie, ja popełniam błędy i ja za nie będę płacić... Nie wiem jak można tak bezkrytycznie dawać kierować sobą jak... marionetką? To jedna sprawa, teraz druga. Nie wiem jak można zapierać się i woleć klepać biedę niż złapać jakiegokolwiek zajęcia, chociażby po to by coś robić i nie mieć czasu na donikąd nie prowadzące rozmyślania nad brakiem sensu swojego życia ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
maszyna, nie człowiek
|
Co nie zmienia faktu, ze sie za nimi nachodziłam a kiedyś dorabialam klaszczac w programach rozrywkowych (czytaj: jako statystka)...
#4360 |
Wtajemniczenie
|
A sprzedawanie biletów w kinie ma na pewno większy sens niż siedzenie w domu, nicnierobienie i użalanie się nad sobą.
![]() |
#4361 |
Zakorzeniona
|
Ja za edukacją i pracą przeprowadzałam się już 3 razy (z czego raz to było ledwo 200, a raz 1500 km), niedługo będzie czwarty (prawie 1000 km) i naprawdę mnie dziwi tkwienie w miejscu bez perspektyw. Jasne, że na początek trzeba mieć wkład finansowy, ale ja zarobiłam na to harując w wakacje i w roku akademickim, osoby mieszkające z rodzicami mogą odłożyć jeszcze więcej. Wyprowadzki nie są łatwe, ale jak to któraś z Was już określiła - takie mamy czasy, że trzeba być mobilnym.
Można tłumaczyć wiele rzeczy tym, że "rodzice mówili", ale dorośli ludzie sami biorą odpowiedzialność za siebie i swoje czyny. Jabłuszko, jesteś młoda i jeszcze możesz wszystko zmienić, pora tylko wziąć życie we własne ręce! |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, doradźcie proszę
![]() Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną - aby na nią dotrzec muszę wyjechac 4,5 godziny wcześniej ze swojej rodzinnej miejscowości i podróżowac z trzema przesiadkami. Poza tym, znalazłam dwie wersje ogłoszenia na to stanowisko - pierwsze (na które aplikowałam) nie wymagało doświadczenia na podobnym stanowisku (było mile widziane), natomiast drugie, wręcz przeciwnie - dwa lata doświadczenia. Poza tym, wymagają swobodnego komunikowania się w języku angielskim, a mój poziom jest średniozaawansowany ( bierną znajomośc języka mam mniej więcej na poziomie B2, ale komunikacja ustna sprawia mi dośc duży problem). Zastanawiam się czy warto w ogóle wybierac się na tą rozmowę... W sumie zaprosili mnie wiedząc, że nie mam doświadczenia zawodowego, a jedynie wolontariaty i działalnośc w organizacji studenckiej, ale nie wiem co zrobic... |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Konto usunięte
|
O kurczę, dziewczyny, nie wiedziałam, że moja historia wywoła taki odzew. Dopiero przeczytałam jedną stronę.
Ktoś tam pytał, czy mnie w ogóle interesuje ten kierunek - jest ciekawy, ale nie powiedziałabym, że jestem zachwycona. Raczej poszłam ze względu na rodziców na te studia. Na prawdę nie wiem, co mam teraz zrobić, jak pisałam - będę za Was trzymać kciuki, a sama? Nie mam pomysłu na siebie. I tak zmarnowałam mnóstwo czasu. Osoby ze studiów dostawały pracę po znajomości i wcale nie ukrywały tego. "Ciocia mi załatwiła", "a bo koleżanka mnie poleciła". Jasne, o wiele fajniej jest zdobyć COŚ samemu, o coś się postarać, zawsze można być dumnym. Kiedy jednak 70% znajomych chwali się, że pracę ma załatwioną po znajomości, to wysyłanie CV zaczyna wydawać się bezsensowne. Edytowane przez d59d305dc966be0c36ab0a8090c919b2e67b5ccd Czas edycji: 2014-08-08 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
też byłam statystką
![]() ![]() ![]() szczotka kaktus: http://ecx.images-amazon.com/images/...500_AA300_.jpg, http://i3.ztat.net/large/V3/07/2B/00...03-356@1.1.jpg na żywo lepiej wygląda :P
#4366 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Nie poddawajcie się... ja w końcu dostałam pracę na stanowisku rejestratorki medycznej w klinice dentystycznej... Opłaciło się chodzić tydzień za darmo i pokazać coś z siebie... Do ostatniego dnia nie wiedziałam ile będę zarabiać a jak dziś się dowiedziałam to.. na nowo uwierzyłam w ludzi i uczciwych pracodawców. Nikt mi pracy po znajomości nie dał. Miałam 2 konkurentki i dziś po ostatnim dniu próbnym od razu dostałam odpowiedź że zostałam wybrana. Także trzeba wysyłać CV i jeszcze raz wysyłać... pracy szukałam od maja, byłam na wielu rozmowach kwalifikacyjnych aż w końcu do mnie się szczęście uśmiechnęło
![]()
#4369 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() BandytkaD, Ty znalazłaś tak szybko pracę? Chyba się nie chwaliłaś? Gratulacje ![]() Domina, Tobie również gratuluję, podziwiam Twoją wytrwałość, że się nie poddałaś na tych dniach probnych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dzisiaj z premedytacją nie odebrałam telefonu z zaproszeniem na rozmowę. Naczytałam się złych opinii o tej korpo (po tym jak już wysłałam aplikację) i stwierdziłam, ze chyba się tam nie nadaję. Poza tym byłam w pracy i nie mogłabym nawet swobodnie porozmawiać. Nie wiem czy dobrze zrobiłam... A jak nie znajdę nic innego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() - dwie specjalności na jednym kierunku studiów - praktyki, wprawdzie w znanych firmach ale 1 mies w jednym roku + 2 mies. w drugim roku - wyjazd na erasmusa - szkolenia także szału nie było ![]() aha, dodam jeszcze, że w mieście wojewódzkim na wschodzie Polski.
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2014-08-08 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4374 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jabłuszko, powiem szczerze, że trochę mnie irytują Twoje wpisy ![]()
![]() |
#4376 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem bardzo dobre cv ![]() Udało mi się dotrzeć na tę rozmowę kwalifikacyjną w środę ![]() ![]()
![]() |
#4377 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję i również gratuluję ![]()
![]() |
#4378 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Konto usunięte
|
Hej,
dzisiaj miałam trochę smutny, a trochę wesoły dzień, jeżeli chodzi o pracę, ale z naciskiem na wesoły ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2014-08-08 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 Czas edycji: 2014-08-08 o 22:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.