Wzory na haft krzyżykowy - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-24, 15:08   #4351
urwanyguzik
Rozeznanie

Dot.: Wzory na haft krzyżykowy

czy komus tez sie tak dzieje?
sciagnac chcialam cale albumy i zamiast 30 zdjec sciaga mi no 11. i specjalnie za kazdym razem czekam na te miniatury! jestem wnerwiona bo mam po trochu kazdego wzorku!!!wrrr
urwanyguzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 17:27   #4352
gosiak3005
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez urwanyguzik Pokaż wiadomość
kurcze wszystkie albumy poznikały te fajniejsze na picassie
tu cos dla dzieci
http://picasaweb.google.com/la.mosk.lok/Baberos
http://picasaweb.google.com/la.mosk.lok/Medidores
http://picasaweb.google.com/la.mosk.lok/Varios
trzeba sciagac jak jest

moze jak traficie na cos fajnego co jeszcze ocalalo to dajcie link
Tak, tez słyszałam , i sprawdziłam, sporo poznikało,ale jak to wszystko łapać?
gosiak3005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 19:01   #4354
katecek
Raczkowanie

Mam takie pytanko, jesli w albumie użytkownika nie ma ,,Pobierz album" tzn. ze nie da sie go pobrać w całości i trzeba każde zdjęcie z osobna??
Stary 2008-05-24, 22:40   #4355
patusan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katecek Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko, jesli w albumie użytkownika nie ma ,,Pobierz album" tzn. ze nie da sie go pobrać w całości i trzeba każde zdjęcie z osobna??
Z tego co się orientuje to niestety tak
patusan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-24, 23:53   #4356
ŻABA MONIKA
Rozeznanie

urwany guzik nie wiem czemu ci sie tak sciaga mi to sie raptem zdazylo kilka razy .moze masz malo miejsca na dysku albo internet ci przerywa.
ŻABA MONIKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 10:06   #4357
lightangel
Zakorzenienie

Urwanyguzik, sprawdź jeszcze czy na stronie jest rzeczywiście tyle zdjęć ile jest podane na Picassie. Ja ostatnio chciałam ściągnąć wzór do jakiegoś obrazka, było napisane że w albumie jest około 15 zdjęć, a po otwarciu albumu były tylko dwa. Może tam po prostu nie ma więcej zdjęć bo właściciel albumu je pousuwał?
lightangel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-25, 10:10   #4358
lightangel
Zakorzenienie

Ja miałam się Was zapytać o coś z zupełnie innej beczki. Dostajecie z wizażu powiadomienia o nowych wiadomościach w wątku? Ja się zapisałam do tego wątku i jeszcze jednego, a z żadnego nie dostaję powiadomień chociaż sobie ustawiłam codzienne powiadomienia. Przez to myślałam że nic się na forum nie dzieje, a tu zaglądam i widzę mnóstwo nowych postów.
Stary 2008-05-25, 10:27   #4359
kreciak
Rozeznanie

ja również to zauważyłam od 3 dni nie dostaje powiadomień ;/
kreciak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 13:31   #4360
Makena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lightangel Pokaż wiadomość
Ja miałam się Was zapytać o coś z zupełnie innej beczki. Dostajecie z wizażu powiadomienia o nowych wiadomościach w wątku? Ja się zapisałam do tego wątku i jeszcze jednego, a z żadnego nie dostaję powiadomień chociaż sobie ustawiłam codzienne powiadomienia. Przez to myślałam że nic się na forum nie dzieje, a tu zaglądam i widzę mnóstwo nowych postów.

ja raz dostaję tyle, że chyba ze wszystkich wątków, w jakich pisze, a czasami parę dni nic nie przychodzi.

"..Bo ja przez Ciebie nawet nie wiem jak żyć, sto lat niech chociaż minie, nim spotkam Cię znów, proszę Cię, zostaw juz..."

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247773 propozycje na wypady z naszymi psiakami, zapraszam do wpisów

Makena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 13:38   #4361
ŻABA MONIKA
Rozeznanie

ja mam poczte na onet.pl i zawsze mam mase powiadomien

jesli dalej ci picassa nie sciaga tyle ile jest urwany guziczku to spróbuj wykasowac picasse zdefragmentowac dysk i wgrac na nowo
powinno pomóc
sprawdz jeszcze swojego antywirusa moze on blokuje

u mnie avast blokuje mi chomika jak przesyłam pliki to go wyłaczam
Stary 2008-05-25, 18:13   #4362
olusiek94
Przyczajenie

Dot.: wzory! wzory!- haft krzyżykowy

Czy któraś z was ma schemat na jakieś hmm...jakby to nazwać ...ludowe kwiaty? Chodzi mi o coś w stylu takich pojawiających się na strojach regionalnych. Nigdzie nie mogę takch znaleźć,a chcialabym ozdobić poduszkę
olusiek94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-25, 18:59   #4363
wizytorka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez olusiek94 Pokaż wiadomość
Czy któraś z was ma schemat na jakieś hmm...jakby to nazwać ...ludowe kwiaty? Chodzi mi o coś w stylu takich pojawiających się na strojach regionalnych. Nigdzie nie mogę takch znaleźć,a chcialabym ozdobić poduszkę

Tu sa kwiatki na obrusy ale moze ci sie spodobaja na poduszke
http://picasaweb.google.com/EduardaMariano/NovaSeleO

i cosik jeszcze tu moze cos ci sie spodoba
http://picasaweb.google.com/EduardaMariano/Flores
http://picasaweb.google.com/EduardaMariano/MaisRecentes
wizytorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 07:53   #4364
Ludojadka`
Zakorzenienie

GG do Ludojadka`

Krecik kolory zapisaam jak bede meial wolny dzisiejszy wieczor to moze juz na jutro ebda kolory gotowe
Ludojadka` jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 16:02   #4365
Prymulka
Przyczajenie

Witam wszystkich! Poszukuję ładnego wzoru PSA COLI (jak ktoś nie kojarzy to to jest ten pies co grał w filmie Lessy wróć).
Prymulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-26, 17:50   #4366
urwanyguzik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ŻABA MONIKA Pokaż wiadomość
urwany guzik nie wiem czemu ci sie tak sciaga mi to sie raptem zdazylo kilka razy .moze masz malo miejsca na dysku albo internet ci przerywa.
ja mam slaby net moze to dlatego
Stary 2008-05-26, 20:27   #4367
ŻABA MONIKA
Rozeznanie

ja tez mam słaby tj radiówka 512 ale u mnie działa spróbuj jak pisałam wyzej
Stary 2008-05-26, 20:52   #4368
urwanyguzik
Rozeznanie

i tu jeszcze cos znalazlam na sloiczki i na tacę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16.jpg (176,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17.jpg (201,6 KB, 18 załadowań)
Stary 2008-05-26, 22:13   #4369
urwanyguzik
Rozeznanie

dziewczyny jakbym chciala wyhaftowac obrus na konkretny stol z konkretnym wzorem to jak mam to zrobic? przeciez nie dam samej kanwy na stol? wiem ze gdzies tam w duzych miastach w sklepach sa obrusy np do kupienia ze wstawkami z kanwy ale jak mi on nie bedzie pasowal do stolu albo do wzoru, bo bedzie mial inne wymiary? co Wy wtedy robicie? co proponujecie?
Stary 2008-05-27, 06:50   #4370
malelka
Rozeznanie

Mi się wydaje, że po prostu bierze sie tkaninę o wyraźnej fakturze i wbija się igłę między nitki. Ale może wypowiedzą się znawczynie tematu, bo ja nigdy nie próbowałam i tak naprawdę nie znam się na tym
malelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 07:30   #4371
patusan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez urwanyguzik Pokaż wiadomość
dziewczyny jakbym chciala wyhaftowac obrus na konkretny stol z konkretnym wzorem to jak mam to zrobic? przeciez nie dam samej kanwy na stol? wiem ze gdzies tam w duzych miastach w sklepach sa obrusy np do kupienia ze wstawkami z kanwy ale jak mi on nie bedzie pasowal do stolu albo do wzoru, bo bedzie mial inne wymiary? co Wy wtedy robicie? co proponujecie?

Ja wymyśliłam, żeby ładnie zrobić na kanwie a potem podszyć białym materiałem (takim obrusowym) pod spodem ale nie wiem bo jeszcze jestem na etapie kończenia obrusu
patusan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 07:47   #4372
Integra
Zakorzenienie

Kiedyś czytałam, że pewna pani robiła tak: przykładała kawałek kanwy do obrusu, wszystko razem haftowała, a potem po jednej niteczce wyciągała kanwe. Jeżeli spróbujesz to napisz czy to działa

Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 07:56   #4373
ewuchna1974
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Kiedyś czytałam, że pewna pani robiła tak: przykładała kawałek kanwy do obrusu, wszystko razem haftowała, a potem po jednej niteczce wyciągała kanwe. Jeżeli spróbujesz to napisz czy to działa

Z tego co wiem to tak należy robić...Tylko żeby garby sie nie porobiły
ewuchna1974 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 08:18   #4374
Ludojadka`
Zakorzenienie

GG do Ludojadka`

Krecik niestety musze sie poddac z kolorami strona gdzie byla wyszukiwarka po kolorach nie działa a nazwy nei pasują do tych z moje tabeli przykro mi

co do haftowanai obrusa jest do kupienia specjalna kanwa do haftowania na innej powierzchni przykłada się ja do materiału tzn przyszywa delikatnie haftuje a pod wykonaniu wzoru sie ja wyprowa bez sladu

zreszta bez problemu wg mnei mozna polozyc kanwe na stól tylko trzeba wtedy kupic ta drobniejsza by obrus nie przeswitywał

L.
Ludojadka` jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 13:14   #4375
Agamin
Przyczajenie

Witam wszystkie Panie haftujące krzyżykami

poszukuję [pilnie nawet] wzorów z bajek Disney'a
przede wszystkim Kubusia i jego Przyjaciół - wzorki oddzielne tj. sam Kubuś, sam Tygrysek itp.
Agamin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 13:31   #4376
Agamin
Przyczajenie

mam troszkę wzorów ale na razie nie mogę wkleić nawet linka bo za mało postów napisałam, potem wkleję adres
Agamin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-27, 17:16   #4377
urwanyguzik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ludojadka` Pokaż wiadomość
Krecik niestety musze sie poddac z kolorami strona gdzie byla wyszukiwarka po kolorach nie działa a nazwy nei pasują do tych z moje tabeli przykro mi

co do haftowanai obrusa jest do kupienia specjalna kanwa do haftowania na innej powierzchni przykłada się ja do materiału tzn przyszywa delikatnie haftuje a pod wykonaniu wzoru sie ja wyprowa bez sladu

zreszta bez problemu wg mnei mozna polozyc kanwe na stól tylko trzeba wtedy kupic ta drobniejsza by obrus nie przeswitywał

L.
czyli mam kupic te kanwe i material na obrus potem ja przyszyc do obrusu i haftowac a potem wypruc. a jak sie nazywa ta specjalna kanwa? jest na to jakas nazwa? bo nie wiem jak mam poprosic w sklepie?
Stary 2008-05-27, 17:24   #4378
urwanyguzik
Rozeznanie

a czy ktos probowal wyhaftowac taki obrus a potem powyciagac te nitki? nie zwichruje sie mulina???
Stary 2008-05-27, 18:03   #4379
lightangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Integra Pokaż wiadomość
Ja haftowałam tak niedawno poszewkę na poduszkę, pierwsze nitki z kanwy wyciągało się dość niewygodnie, ale potem szło już bardzo fajnie. Wzór też ładnie wyglądał, tylko że trzeba trochę mocniej "zaciskać" mulinę, żeby po wyciągnięciu kanwy lepiej przylegała do materiału.
Kiedyś haftowałam też tak, że przerysowałam wzór na serwetkę i haftowałam bez kanwy, ale nie ma sensu psuć sobie humoru, bo krzyżyki wychodzą nierówne i sporo roboty może pójść na marne. Do haftowania na samym materiale nadaje się najwyżej usztywniany len, ale nie wiem czy ktoś jeszcze sprzedaje taki materiał, ja zaczynałam moją przygodę z haftem w dzieciństwie właśnie na takim lnie, ale to było co najmniej 10 lat temu, nie wiem czy teraz jak są kanwy można jeszcze kupić taki len o dość rzadkim splocie.
Stary 2008-05-27, 18:24   #4380
Makena
Raczkowanie

Patusan, masz świetny awatarek, ściągnęłam sobie tą zebrę, jest genialna!! : D

mi babcia mówiła, że albo wyszywa się na kanawie, tzn cały obrus jest kanwą, nawet babcia ma taki, tylko obrzyty ładnie i wykrochmalony - ale to jest kosztowne, bo raczej stoły małe nie są. Drugi sposób to taki jak pisałyście, że się wyciąga nitki kanwy. A 3 to ostatnio sobie wymyśliłam, bo narazie mieszkam z rodzinką i nie wiem jaki będę miała stół, babcia mówi , że tak można zrobić - wyszywa się wzrór normalnie na kanwie, albo na pasku z kanwy, jak to mają być tylko obrzeża, a później się wszywa w materiał przeznaczony na obrus. Czyli można zrobić dziurę na środku i podszyć od spodu. Brzegi obszyć oczywiście.

"..Bo ja przez Ciebie nawet nie wiem jak żyć, sto lat niech chociaż minie, nim spotkam Cię znów, proszę Cię, zostaw juz..."

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247773 propozycje na wypady z naszymi psiakami, zapraszam do wpisów

Makena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości