Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-23, 08:22   #4351
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Monika w klubie wrzucamy swoje zdjecia,i czasami sa to zdjecia w bieliznie.Wybacz jak ktos napisze jeden post czy dwa to odrazu ma dostac zaproszenie i ogladac moj goly tylek.? Nalezy do niego sporo osob. Twoj nick to ostatnio miga mi miedzy postami i mam wrazenie ze wczesniej bylo cie wiecej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie mowie o kims z 1-2 postami, nie przejaskrawiaj.. Ja pisze regularnie, praktycznie codziennie ale fakt ze nie mam za duzo czasu bo dziecko, praca, dom i nie zawsze mam kiedy usiasc.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:23   #4352
201710041131
Konto usunięte

Marei napiszę Ci pw

Industria, ha! Udało mi się spędzić tą noc bez Stalina

Za to mój przyjaciel mi się śnił, który ma na imię Konrad właśnie
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:23   #4353
Cos_
Zakorzenienie

Jak sprawdzacie czy macie twardy brzuch.? Niewiem ze np. palca wbic nie mozecie czy jak.?

Stary 2015-01-23, 08:24   #4354
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Wiesz, ja sie nie zamierzam zabijac o nalezenie do jakiegokolwiek klubu, po prostu ciekawi mnie na jakiej podstawie np mnie uwazacie za osobe niegodna zaufania, tak po prostu.
A wszystkich mialam na mysli regularnie piszacych na watku.
Powtórzę to co napisałam: Nie mówię teraz o Tobie, mówię ogólnie.
Stary 2015-01-23, 08:26   #4355
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisze cos w temacie klubu. Nie przepadam za tym tematem bo zawsze wiaza sie z tym problemy ale moze zalozycielki okreslilyby jasno jakies zasady. Co chwile bedzie sie pojawiac pytanie dlaczego ktos nie nalezy wiec moze warto? Widze ze ja wg was mimo pisania od dluzszego czasu nie nadaje sie tam i coz, jakos to przeboleje tylko bardzo mnie dziwi taka selekcja ludzi na nie wiadomo jakiej podstawie. Wg mnie klub powinien byc dla wszystkich z watku a jak kilka osob bardzo chce miec osobna grupe to czemu nie, ale mozna w inny sposob to zrobic niz klub o ktorym wiekszosc tu pisze a malo kto nalezy.

Ja w sumie myślałam, że do klubu bedziemy należeć wszystkie, które udzielają sie tu w miarę często ( jednak tą częstotliwość trudno mi określic), ja sie wczesnie nie udzielałam na wizazu, miałam tylko konto, dopiero teraz zaczełam bedąc w ciąży i tylko póki co na tym wątku, więc tak do końca to sama nie wiem jak to jest.

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:26   #4356
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Powtórzę to co napisałam: Nie mówię teraz o Tobie, mówię ogólnie.
Ok ale ja napisalam swoje odczucia i chcialabym zebyscie sie odniosly w tym momencie do mnie.
Stary 2015-01-23, 08:28   #4357
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Jak sprawdzacie czy macie twardy brzuch.? Niewiem ze np. palca wbic nie mozecie czy jak.?

Ja tylko wieczorami mam twardy brzuch, czuję to, bo jest taki napięty, rano zawsze mam takiego flaczka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-23, 08:31   #4358
country111
Zakorzenienie

W sumie zabijać się o to by należeć do jakiegoś klubu nie będę ale jak co jakiś czas piszecie "widziałam Twoje zdjęcie w klubie" to jakoś trochę nie halo się robi
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:32   #4359
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

zaczynam sama to czuć, że robi się nagle taki spięty..najczęściej jak leże na plecach, często właśnie w nocy, albo dzisiaj z rana mi sie to zdarzyło. Ja przynajmniej lekko dotknę i od razu czuje że jest taki napięty, twardy... bo normalnie mam, hmm,.. miękki i czytałam gdzieś żeby wtedy nie macać, nie masować tylko przewrócić sie na inną stronę albo pochodzic, mnie to pomaga i od razu puszcza..
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:32   #4360
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
W sumie zabijać się o to by należeć do jakiegoś klubu nie będę ale jak co jakiś czas piszecie "widziałam Twoje zdjęcie w klubie" to jakoś trochę nie halo się robi
Hmm wiesz niewiem czy ktoras chcialaby zeby jej zdjecie w majtach bylo na forum publicznym zeby kazda mogla zobaczyc.

Stary 2015-01-23, 08:35   #4361
myboyismine
Zakorzenienie

Dziewczyny, które nie są w klubie a chciałyby tam być- wyślijcie np. maila do prowadzącej klub- tassi albo jak już tu napisałyście- dziewczyny w klubie wypowiedzą sie czy są za czy przeciw i damy znać ok??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-23, 08:38   #4362
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Hmm wiesz niewiem czy ktoras chcialaby zeby jej zdjecie w majtach bylo na forum publicznym zeby kazda mogla zobaczyc.

No ja choćbym chciała to wiecie, że jestem śledzona przez tą wariatkę i muszę być ostrożna co piszę i wstawiam
Stary 2015-01-23, 08:39   #4363
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

Ale tu nie chodzi o wstawianie zdjec publicznie a o pomijanie w klubie osob jakby nie bylo regularnie udzielajacych sie bo mysle ze jest ich wiecej.
Stary 2015-01-23, 08:41   #4364
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Ale tu nie chodzi o wstawianie zdjec publicznie a o pomijanie w klubie osob jakby nie bylo regularnie udzielajacych sie bo mysle ze jest ich wiecej.

dlatego wystarczy wspomnieć, że chciałoby się należeć do klubu i będzie odpowiedź
Stary 2015-01-23, 08:43   #4365
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
zaczynam sama to czuć, że robi się nagle taki spięty..najczęściej jak leże na plecach, często właśnie w nocy, albo dzisiaj z rana mi sie to zdarzyło. Ja przynajmniej lekko dotknę i od razu czuje że jest taki napięty, twardy... bo normalnie mam, hmm,.. miękki i czytałam gdzieś żeby wtedy nie macać, nie masować tylko przewrócić sie na inną stronę albo pochodzic, mnie to pomaga i od razu puszcza..
Ja mam podobnie. Na chwilę łapie i robi się taka jakby kulka pod pępkiem. I zaraz przechodzi.

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
dlatego wystarczy wspomnieć, że chciałoby się należeć do klubu i będzie odpowiedź
Dokładnie
Stary 2015-01-23, 08:44   #4366
Cos_
Zakorzenienie

Wysle mame po apap do sklepu,wezme pol tabletki moze mi przejdzie.

Edytowane przez Cos_
Czas edycji: 2015-01-23 o 09:02
Cos_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 08:58   #4367
country111
Zakorzenienie

W sumie to we Wrocławiu mamy lepszy klub bo face to face
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:02   #4368
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
W sumie to we Wrocławiu mamy lepszy klub bo face to face
I to jest właśnie super w dużym mieście bo zawsze znajdzie się kilka mamusiek i można sie choćby na kawę spotkać

Ps. to jesli spełniam warunki klubowe to jestem chętna

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:07   #4369
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz po polowkowym. Dziecie wazy 480 g, wszystko ma na miejscu i nadal jest dziewczynka takze moge rozgladac sie za sukienkami

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Nie, mi bardzo podobał się Marcel, ale Tżtowi się nie podoba. Jemu podoba się Sambor, też dlatego, że jeden z jego bliższych kolegów ma tak na imię, ale ja obawiam się tego imienia na moje wiejskie warunki. Kompromisem jest Konrad, które podoba się i mi i jemu, ale ja nie jestem pewna, bo nienawidzę zdrobnienia Kondziu i nie chcę żeby tak ludzie mówili do mojego dziecka
Hahaha weśśśś olej to coo mówią inni. ludzie ZAWSZE będą gadać, zAWSZEEE. Imie ma podobać się Wam, nie ciotkom, babkom. Dacie imie Paweł - beda gadać ze takie normalne, dacie imie Sambor - będą gadać ze wydziwione. i tak w kółko.
Ja tez miałam boje z Blanką.. rodzina Tża zarzucała mi że robię krzywdę dziecku Ale ja to miałam gdzieś, podobało się to NAM i tyle
Teraz gadają na Franka - co jest przecież wydawałoby się, prostym, klasycznym imieniem Ale ja mam to gdzieś.

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Marcel mi się bardzo podoba ale mój TŻ też się nie zgodził
Mój tez sie nie zgodził. ale i dobrze, bo u babci w klatce jest Marceli, który jest okropnym pijakiem i mojej rodzinei tylko z tym to się kojarzy

Cytat:
Dokładnie, nam też cieżko co jakiś czas myśleć "kogo by tu dodać do klubu" i tyle.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:09   #4370
gabisun
Zakorzenienie

Moinka co do klubu to tassia na pewno nie siedzi i na bieżąco nie sprawdza kto ile się udziela. Jak ktoś chce być w klubie to po prostu do niej pisze ( tak kilka dziewczyn już zrobiło) i każda decyduje czy faktycznie ta osoba jest rozpoznawalna a nie wpadła tylko na chwilę. Ty faktycznie udzielasz się sporo i oczywiście powinnaś w nim być, tylko trzeba o tym wspomnieć Tassia też ma małe dziecko i nie zawsze ma czas na bieżąco wszystko ogarniać.
no i nie denerwuj się, my po prostu chronimy naszą prywatność, bo chodzi przede wszystkim o zdjęcia

Zamówiłam na wyprzedaży w smyku dwa dresiki już na 68 za taką cenę żal było nie brać

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:10   #4371
201710041131
Konto usunięte

Kaja już olałam sikiem prostym prosto do kubeczka (oczywiście środkowym moczem tak jak trzeba )

Dzisiaj zobaczę się z Tżteeeem (bo jestem od środy na wakacjach u rodziców ), oj jak przyjemnie Będzie!
Stary 2015-01-23, 09:14   #4372
gabisun
Zakorzenienie

Szuuu u nas w przedszkolu jest Konrad i właśnie wszyscy na niego Kondziu wołają, a to dziwnie brzmi jak dla mnie

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:14   #4373
haniula1803
Rozeznanie

U mnie też pół nocy nie przespanej po tej pizzy, dolopiero jak wzięłam smekte to mi przeszło
[QUOTE=Princesika;49889428]Ja mam podobnie. Na chwilę łapie i robi się taka jakby kulka pod pępkiem. I zaraz przechodzi.[COLOR="
Tez tak dzisiaj miałam nad ranem jaj się położyłam na plecach ( bo mnie biodra bolały) twarda gola pod pępkiem - miałam wrażenie ze to Zośka tak się ułożyła przewróciłam się ostrożnie na bok i przeszło
Co do imion 7 lat temu jak dawałam mojej córce na imię Hania wszyscy kojarzyła tylko Hannę bielicka i mostowiakowa z m jak miłość, kilka osób mowilo ze to imię starej babci i wogole a później zrobiło się bardzo modne i,, takie ładne" i znajduje się na pierwszych miejscach list popularność także to nigdy nic nie wiadomo. także nie stresujcie się dziewczyny to wasze dzieci i macie prawo im dać tak na imię jak wam się podoba amen
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:20   #4374
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość

Mój tez sie nie zgodził. ale i dobrze, bo u babci w klatce jest Marceli, który jest okropnym pijakiem i mojej rodzinei tylko z tym to się kojarzy
.
A ja Wam pisałam kiedys chyba tez o tym, że od zawsze chciałam Marcela, ale u mnie na osiedlu jest taki chłopczyk i jest straaaaaaaasznie dziwny

Swego czasu naczytałam się Sagi o Ludziach Lodu i tam był Dominik, koniecznie chciałam takie imię dla swojego syna, ale o ile SoLL nadal uwielbiam, to to imię już nie

Co do Fabiana - zaproponowałam mojemu Tż, to jego reakcja: "Na pierwsze Fabian, a na drugie Skoda?"

Już się przyzwyczaił do Wojtusia i tak się zwraca do brzucha Kaja jak będziesz miała okazję, to dopisz mi imię też na pierwszej stronie

Nie chce mi się cytować, leżę jeszcze w łóżku..

Szuuu mówisz, że boisz się, że będzie śnił Ci się Stalin, a mi wczoraj śniło się, że cała moja rodzina mieszkała w jakiejś przyczepie na terenie Polski okupowanej przez Niemców i walczyliśmy z Niemcami! To był taki realistyczny sen.. mój tata dostał postrzał, nie mieliśmy tam żadnej apteczki, to mu robiłam opaskę z własnej bluzki.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:23   #4375
myboyismine
Zakorzenienie

hahhaa to w snach teraz wojna mnie też śnilo sie, ze walczyłam na wojnie.. z Rosją
Stary 2015-01-23, 09:24   #4376
poldzik
Zadomowienie

dziendobry dziewczyny!

mi brzuch w sumie nie wiem czy twardnieje - mam wrazenie, ze to zalezy od pozycji w ktorej akurat jestem. ale ogolnie jest dosc twardy. taki jedrny

jakas infekcja mi sie za to przyplatala nie wiem czy czekac do wtorkowej wizyty (mowilam ginowi, ze cos mam i stwierdzil, ze zobaczymy we wtorek) czy sprobowac isc wczesniej. ktoras miala w ciazy infekcje pochwy i okolic? zagrazaja maluchowi? czy sa tylko upi erd liwe?

nie lubie jak na watkach zaczynaja sie dyskusje o klubach bo to sie zwykle zle konczy
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 09:25   #4377
Cos_
Zakorzenienie

Poldzik ja mialam dostalam antybiotyk i masc.

Stary 2015-01-23, 09:31   #4378
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
dziendobry dziewczyny!

mi brzuch w sumie nie wiem czy twardnieje - mam wrazenie, ze to zalezy od pozycji w ktorej akurat jestem. ale ogolnie jest dosc twardy. taki jedrny

jakas infekcja mi sie za to przyplatala nie wiem czy czekac do wtorkowej wizyty (mowilam ginowi, ze cos mam i stwierdzil, ze zobaczymy we wtorek) czy sprobowac isc wczesniej. ktoras miala w ciazy infekcje pochwy i okolic? zagrazaja maluchowi? czy sa tylko upi erd liwe?

nie lubie jak na watkach zaczynaja sie dyskusje o klubach bo to sie zwykle zle konczy
Poldzik, ja też miałam, bralam globulki dopochwowe
Stary 2015-01-23, 09:32   #4379
Marei
Zakorzenienie

Co do imion, mamy w pracy jednego Fabiana. Fabi do niego mówimy. Bardzo go lubię, jeden z bardziej najkompetentnych techników.
Stary 2015-01-23, 09:35   #4380
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Co do imion, mamy w pracy jednego Fabiana. Fabi do niego mówimy. Bardzo go lubię, jeden z bardziej najkompetentnych techników.

noo są różne imiona ktore sie komuś z czymś negatywnym czy głupim kojarzą, a drugim nie ja kiedyś gdzieś raz wpisałam to imie to sami chyba sportowcy i piłkarze sie pokazali
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości